|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
my na pewno po urodzeniu będziemy prosić. Póki co to nawet nie mamy wybranych.
Do tej zaciętej dyskusji się nawet nie odnoszę, bo mogłabym przypadkiem też powiedzieć o kilka słów za dużo, a po co to komu. Wyluzujcie dziewczyny, ciężarne jesteśmy, po co nam nerwy i jakieś dziwne spiny ![]() Ja dziś na 15 mam wizytę, ale tak się kiepsko czuję, że nie wiem czy dam radę jechać. A niestety TŻ nie da rady się urwać z pracy
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Dziewczyny ja tylko wpadłam napisać po przeczytaniu Waszych wypowiedzi, że będę Was oczywiście czytać i się odzywać co jakiś czas ale nie będę się już tak aktywnie udzielać i pisać swojej opinii
Dosyć mam nerwów na codzień i nie potrzebne mi jeszcze denerwowanie tutaj na wątku czytając Wasze posty ![]() Nikogo nie obraziłam, do żadnej z Was nie napisałam, że jest egoistką bo robi tak a nie inaczej albo, że ma robić tak jak ja chce Napisałam, że cc na życzenie to dla mnie egoizm i tyle! To jest moja opinia, nie mam zamiaru "gryź się w język" bo Wam się to nie podoba... Jeśli którąś uraziłam to przepraszam, nie miałam takiego zamiaruPrzykre jest to, że pamiętacie tylko to, co chcecie pamiętać i z moich całych wypowiedzi wybieracie jakieś kawałki, które Wam nieodpowiadają ![]() Daisy Czytaj proszę ze zrozumieniem, napisałam że wtedy nikt nic nie powiedział a teraz nagle wszystkie mnie atakują przytaczając rozmowę sprzed pół roku??? Jeśli wtedy nie chciałyście mi zrobić przykrości to po co to teraz wywlekać bo nie rozumiem I jeśli ja według Ciebie rzucałam błotem to nie wiem co robiła reszta, wliczając teraz Ciebie...Pozdrawiam mamuśki i trzymajmy się wszystkie w dwupaku minimum do połowy lipca |
|
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
a to masz pod serduszkiem niespodziankę no tak z tym dokupywaniem w razie co dopiero po porodzie to dobry pomysł nie ma co robić zapasów |
||
|
|
|
#1294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hm... właśnie to jest taki ból jak opisałaś - jakbym była za ciasna dla TŻ, czy to problem z suchością to nie wiem bo zazwyczaj działamy pod prysznicem ale podczas stosunku czy badaniu tego nie mam. W czwartek mam SR to się spytam położnej skąd ten ból. Tylko żebym nie zapomniała ![]()
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to serio ciezka sytuacja Jeżeli tz ma bardzo dobry kontakt z bratem to powinien wziąć go na ' piwo ' i z nim o tym pogadać Przecież jak odmówi to raczej nie będziecie mieli do nich żalu bo sytuacje mają bardzo przykra |
|
|
|
|
#1296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co się dzieje ? Gorszy dzień ? |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym roku jakoś wyjazdu na wakacje sobie nie wyobrażam - te pierwsze miesiące będą polegały na nauce obsługi Niuńki więc wyjazd byłby dodatkowym stresem. Ale w przyszłym roku to już bardziej. Tunezja, Turcja czy Egipt odpadną - wolałabym bardziej cywilizowany kraj np. Grecja . TŻ wymyślił Chorwację ale samochodem w taką podróż z maleństwem to raczej też za daleko. Ach... rozmarzyłam się |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak je prałam i składałam to sporo było nie używanych albo w idealnym stanie. W tej ciąży 2 ubranka kupiłam i 1 dostałam ![]() co de sexu to ja już nie wiem co to jest, po pierwsze nie mam ochoty a po drugie, następnego dnia mnie bardzo brzuch boli. I pochwalę się Wam moim nowym hobby, przez które tak rzadko się udzielam bo pochłania mnie całkowicie. |
|
|
|
|
#1300 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że wszystkie zapamiętałyśmy po prostu to co pisałaś... A co do rozmów sprzed "pół roku" to ja się kompletnie nie dziwię, że przytoczone zostały te argumenty, a Ty się dziwisz? Wtedy wszystkie Dziewczyny Ci mówiły - to Twój wybór, Twoja decyzja. A teraz Ty negujesz decyzje tych Dziewczyn, które wtedy CIe absolutnie nie krytykowały, mimo, że miały inną opinię. Nie pamiętasz? To przykre. Życzę Ci więcej pokory. Miłego dnia również. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
Tylko, że u nas jest taka niepisana zasada, że dziecku się nie odmawia więc pewnie się zgodzi. A nie chcielibyśmy stawiać jego i żony w tak trudnej sytuacji. Myśleliśmy, żeby (jak się już Niuńka pojawi) podpytać najpierw ciocię i wujka (rodziców brata) - może oni będąc bliżej sytuacji (bo z wiadomych przyczyn jest to trochę temat tabu) to coś nam podpowiedzą ale też nie wiem czy to nie będzie trochę jak obgadywanie za plecami.
|
|
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałabym nie jechać z bólami porodowymi do szpitala 2 godziny. Mój mąż by pewnie dostał zawału, a ja bym pewnie z nerwów zagryzła go w aucie...Co do ciuszków na wyjście, to ja się umówiłam z mamą, że przygotuję kilka zestawów i w zależności od pogody i tego, jak duża Hanula się urodzi, mama mi je spakuje i da mężowi. Bo mąż pewnie będzie latał z nerwów jak ćma w lampie i weźmie jakieś rzeczy od czapy ![]() Myślę, że to będą śpiochy i body z długim rękawem. Ewentualnie na górę jakaś bluza Cytat:
Zuuuukeeeennn, nie idź sobie! Daj spokój. Pokłóćmy się teraz o coś innego
|
||
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja lubie Tz prace
![]() Z racji tego ze dzisiaj graja Wlochy konczy o 16 bo jego szefowa jest wloszka a jak graja Niemcy to tez konczy wczesniej bo polowa firmy to niemcy ![]() Szkoda ze mistrzostwa nie trwaja caly rok
|
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to nie ma do niczego talentu a przede wszystkim cierpliwosci
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=daisy dot;47015972]Może chodzi o nawilżenie w środku, bo ja czasem też miałam takie uczucie, ale dziś rano jak ręką odjął
![]() Zazdroszczę |
|
|
|
#1307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1308 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój jest właśnie na zwolnieniu lekarskim i ciągle jest w robocie. Może nie fizycznie ale wiecznie przy telefonie. Normalnie już mam tego dosyć. Dlatego też zaczynam coraz częściej myśleć o wyjeździe z kraju. Tam tak ludzi nie wyzyskują.
|
||
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szefowa i szef sa w porzadku nawet poznalam jego szefa ( gej ) i calkiem sympatyczny ![]() pracuje od 8 do 17.30 wiadomo ze czasem zostaje dluzej no a czasem krocej ma przerwe godzinna codziennie i z braniem wolnego ( oczywiscie bez przesady ) tez nie ma problemu ![]() ja sie ciesze ze nie ma ciezkiej pracy i nie musi charowac ale wiem ze w Polsce i z jego wyksztalceniem bez zawodu konkretnego by nie dostal dobrej pracy |
|
|
|
|
#1310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczarowana, a Wasze rodziny przyjadą? nie jest to kawał świata do przejechania, ale wiesz, jakby co, to chyba dla jednego brata nie warto ciągnąć całej familii Może mu się odmieni po urodzinach Olivki i przeprosi. Mój też wczesnie wraca Szkoda, że rozmroziłam ryby, bo bym zrobiła spagetthii do meczu Cytat:
Namieszałaś, a teraz sobie idziesz? ![]() Moi rodzice pojechali ze mną do Bułgarii jak miałam roczek. Podziwiam ich, że się odważyli i dali radę! Pewnie było hardcorowo, bo potem jeździli już tylko nad nasze morze Cytat:
![]() Ten pierwsze przepiękny!!! To z materiału?
|
|
#1311 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że już po remoncie, teraz tylko odpoczywać. Cytat:
Cytat:
Teraz odwiedza nas 10-miesieczny chrześniak Tż'ta i on już nie wysiedzi spokojnie w domu jak rodzice chcą się kawki kulturalnie napić a co dopiero w kościele. Inna sprawa, że jak słyszy muzykę to "śpiewa" na całe gardło. Byłoby ciekawie z nim w kościele teraz. ![]() Cytat:
Ta sprzeczka chyba nie była jakaś wybitnie straszna, aż tak na noże nie było, żeby się wycofywać z wątku. Ja tam lubię czytać różne opinie, więc apeluję żebyś się nie odwracała bo będziemy się po plecach klepać i zrobi się nudno. ![]() Cytat:
Cytat:
Nowiny o ciąży kogoś znajomego my traktowaliśmy inaczej niż poproszenie na chrzestnego, to drugie w nas tylu "zazdrosnych" emocji nie wzbudzało.
|
||||||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
K
Cytat:
nawet jak mu się odmieni to niesmak pozostaje bo jego narzeczona niezle mi zrobiła kolo nosa i mialam przez nia problemy i mnie zwolnili z pracy sezonowej dwa lata temu a on trzymał jej stronę i nie odzywał się ponad pół roku bo ona mu nie pozwalała więc nie wiem czy chce się w to bawić a wydaje mi się ze rodzeństwo powinno trzymać się razem ![]() haha dałaś w kosc rodzicom i odechciało im się już wakacji za granicą co zrobiłaś ?
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-06-24 o 13:29 |
|
|
|
|
#1313 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, ale mnie zdemotywowało i jakoś tak 'rozleniwiło' to, że przenieśli mi tę obronę. Z mężem pokłóciłam się przez telefon, rozłączyłam sie w trakcie rozmowy - mąż zazwyczaj oddzwaniał, jak wpadałam w takie choleryczne tony, ale tym razem nie oddzwonił. Pewnie też jest na mnie zły ... a po wszystkim się popłakałam. Teraz wystarczy na mnie krzywo spojrzeć i już sie mazgaję ![]() Źle mi
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-24 o 13:39 |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Luzuj dziewczyno |
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dwa donaty czekoladowe w lodówce i mnie wołają w takim razie zjem zelki gumisie
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba te nasze hormony zaczynają nad nami przejmować kontrolę.
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47016558]
Z tego co słyszałam od różnych osób to z tymi znajomymi różnie bywa. Często kontakt po kilku latach się urywa i dziecko nawet nie będzie pamiętać chrzestnych. Chociaż jeśli z rodziną masz średni kontakt to bym wzięła bliskiego znajomego niż kuzyna, z którym nic mnie nie łączy niż więzy krwi...[/QUOTE] Powiedzmy sobie szczerze, z rodziną też różnie bywa. Nigdy nie ma gwarancji, że coś sie nie posypie, ktoś się z kimś nie pokłóci... Moi rodzice np. nie mają w ogóle rodzeństwa. Chrzestnymi moimi i siostry są znajomi rodziców. I z chrzestnymi siostry nie ma kontaktu od lat...z moją chrzestną mamy kontakt regularny. Mimo paru dziwactw jest świetną babką. Z moim chrzestnym kontakt był, ale zdziwaczał 'na starość' i nie chce wychodzić już z domu nawet.Nawet na nasze wesele nie przyszedł...jak go zapraszaliśmy, to powiedział, że nie wie, czy dożyje. Dożył co prawda, ale i tak nie przyszli, bo mu sie nie chciało, bo to męczące...
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wakacji, to my planujemy dwa tygodnie nad polskim morzem w czerwcu, czyli jak Młody będzie miał ok 10 miesięcy. Lepiej chyba niż w wakacje, bo mniej ludzi i może nie aż tak gorąco, z niemowlakiem w sumie na plaży i tak się nie poleży za wiele. Nawet mam już pensjonat wybrany
mam nadzieję, że synek będzie lubił podróżować w samochodzie i damy radę dojechać z Warszawy, bo na miejscu to przecież tak samo jak w domu ![]() Co do chrzcin to moim zdaniem im później tym lepiej, ja (jeśli się zdecyduję chrzcić) to na pewno po 1. urodzinach, może nawet po drugich. |
|
|
|
#1320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie sytuacji w jakiej się znalazłaś - bardzo mi przykro
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

I jeśli ja według Ciebie rzucałam błotem to nie wiem co robiła reszta, wliczając teraz Ciebie...

Namieszałaś, a teraz sobie idziesz? 

... a po wszystkim się popłakałam. Teraz wystarczy na mnie krzywo spojrzeć i już sie mazgaję