Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 14:42   #1351
Paradi87
Raczkowanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Nasz kolega powiedzial ze "nie bedzie dziecka pukal w glowe" oraz ze "bal sie mu zrobic krzywde" i jak tylko brzuszek sie pojawil to juz zero seksu bylo. Mial b.silna bariere psychicznaale miedzy nimi bylo ok. Po porodzie jak dostali zielone swiatlo wszystko wrocilo do normy. Teraz mysla nad drugim dzieckiem
hehe z tym pukaniem w główkę to dobre było
Mój tż w sumie sam nie wiedział czego była przerwa... może fakt, że ciągle w robocie, stres itp. były przyczyną a nie ciąża. Sam nie jest w stanie tego wyjaśnić

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Te dwukolorowe są najlepsze i zawsze je chowam żeby nikt mi ich nie zjadł
ja najbardziej lubie kawowe
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:43   #1352
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
czy ten mój brzuch jest aż tak nisko?? zrobiłam zdjęcie, bo sama nie mogę ocenić a te komentarze mojej koleżanki mnie tak wku...może Wy bardziej ocenicie porównując do swoich
wg mnie wcale nie jest nisko

Cytat:
A to moj brzuch w 35 tc

piękny!

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
witam po koszmarnej nocy :/
ból pleców, ból bioder, ból brzucha-dosc mocny, jak na okres-do tej pory mialam czasem taki ale nie tak mocny..nie wiem czy sie martwic , dobrze ze jutro wizyta.

pozatym alergia mi sie aktywowala , smaram, kicham, zygam i robie pod siebie równoczesnie , to jakis koszmar

tez czuje sie nie gotowa, nie mam połowy rzeczy, a to juz 35 tydzien leci
Tyle dolegliwości Cię dopadło biedaczko

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Mam mega problem z kupieniem butów na to wesele w lipcu, byłam już we wszystkich sklepach, chyba tylko ortopedyczny mi został...no takie mam balony, że w nic nie wchodze
Pani w aptece powiedziała mi, że sprzedaje często ciężarnym Cyclo3Forte na opuchniecia, ale lekarz musi recepte wypisac. Słyszałyscie cos o tym? Jest tez cos takiego jak Plusssz care lekkie nogi
Brałam cyclo3fort ale nie był on na receptę chirurg i gin mi pozwolili w ciąży
https://www.google.pl/search?q=cyclo...w=1366&bih=643

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47015235]co kupiłyście do kąpieli dla dzieciaczków?
[/QUOTE]

żel Hipp

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
u nas remont skończony bardzo się cieszę bo trochę się przeciągał.
Dzidziuś jest niespodzianką, tzn na USG w 20 tygodniu na 80% była dziewczynka ale Pani dr nie była pewna, bo zasłaniał się. Powiedziała: |wydaję mi się że dziewczynka ale nie widzę zbyt dobrze bo się zasłania" na dwóch kolejnych zasłaniał się tak że nic nie było widać. Więc do porodu żyję w niepewności. Większość rzeczy mam po córce z dodatkiem różu albo jakieś kwiatuszki. No ale na poczekamy do porodu najwyżej później dokupię jakieś bardziej "męskie kolory"
Ciekawe co się Wam urodzi

Cytat:
I pochwalę się Wam moim nowym hobby, przez które tak rzadko się udzielam bo pochłania mnie całkowicie.
pierwsze drzewko bardzo mi się podoba.

Cytat:
Jak ja lubie Tz prace
Z racji tego ze dzisiaj graja Wlochy konczy o 16 bo jego szefowa jest wloszka
a jak graja Niemcy to tez konczy wczesniej bo polowa firmy to niemcy
Szkoda ze mistrzostwa nie trwaja caly rok
Protestuję

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A mi chyba obojętne w czym pójdę do domu ze szpitala...Przecież to tylko do auta.

Kurde, ale mnie zdemotywowało i jakoś tak 'rozleniwiło' to, że przenieśli mi tę obronę.
Z mężem pokłóciłam się przez telefon, rozłączyłam sie w trakcie rozmowy - mąż zazwyczaj oddzwaniał, jak wpadałam w takie choleryczne tony, ale tym razem nie oddzwonił. Pewnie też jest na mnie zły ... a po wszystkim się popłakałam. Teraz wystarczy na mnie krzywo spojrzeć i już sie mazgaję
Źle mi
Dokładnie. Poprzednio kazałam TŻ przywieźć spodnie ciążowe, sweter i kurtkę. Myślałam, że w swoje stare spodnie się nie zmieszczę. Ubrałam je i musiałam trzymać ręką, bo tak mi spadały

Nie zacytowało mi wszystkiego.

Papryczko, chyba Ty pytałaś o knedle. Robię z truskawkami.

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-06-24 o 15:03
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:44   #1353
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Ojej, Dziewczyny, nie chciałam, żebyście przeze mnie płakały. Co gorsza, po poście Optymistki, sama przeczytałam, co napisałam i też zapłakałam ehhh...
:
Ale to takie piekne
Ja od samego poczatku uwazam ciaze za cud, nieprzenikniony i niepojety. Mysle ze dzieci lepiej wiedza od nas kiedy sie chca pojawic w naszym zyciu.
Ciesze sie z kazdym ktoremu sie udalo, szczegolnie gdy nie bylo to latwe. Bo cuda sie jednak zdarzaja a my nosimy je w sobie

Cos czuje ze porodzie bedzie mi brakowalo tego brzuszka i ruchow ale za to bede sie mogla dowoli napatrzec

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:48   #1354
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to takie piekne
Ja od samego poczatku uwazam ciaze za cud, nieprzenikniony i niepojety. Mysle ze dzieci lepiej wiedza od nas kiedy sie chca pojawic w naszym zyciu.
Ciesze sie z kazdym ktoremu sie udalo, szczegolnie gdy nie bylo to latwe. Bo cuda sie jednak zdarzaja a my nosimy je w sobie

Cos czuje ze porodzie bedzie mi brakowalo tego brzuszka i ruchow ale za to bede sie mogla dowoli napatrzec
Ja też często o tym myślę, że ruchów dziecka będzie mi bardzo brakować. To nieprawdopodobnie piękne uczucie. Jak nie mogłam tak długo zajść w ciążę, to często o tym myślałam, próbując sobie wyobrazić jak to jest.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:49   #1355
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dobre dobre! Ja mojemu o to, że zrobił sobie flamastrem plamę na najlepszej koszuli i jej nie zauważył, więc nie mogłam z nią zawalczyć od razu.

Cytat:
fajna ksywa

Mozna? Można

ja się na swojego obraziłam bo wziął saszetke mojej herbaty która kupiłam w Polsce bo niemiecki ch nie lubię i w taką histerie wpadlam ze masakra
Jak Oni z Nami wytrzymują to ja nie wiem

Cytat:
Lepiej mi o cała galaktykę, że nie tylko ja mam takie jazdy

Chociaż Papryczka, powiem Ci, że to Merci - też był zrobiła jazdę. Nie awanturę, tylko smutną minę zbitego spaniela i pewnie bym powiedziała 'Kochanie, nie szkodzi, na zdrowie', ale w oczach już by mi sie szkliły łzy - szczególnie, jakby zjadł te dwukolorowe!!!
Kawowe ?
A mi się głupio później zrobiło, bo powiedział, że Mu czekoladki żałuję
Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
: hahaha:

Znam parę takich przypadków. ..Przyjaciel mojego męża jak dowiedział się że są w ciąży to mówił, że od razu mu się odechciało figlów. Nawet jak jakoś przy rozmowie wyszło, że my to robimy to jego mina była dość wymowna jakie on ma podejście do kobiet w ciąży i seksu.
Jak tylko mi zaczął brzuch rosnąć też mieliśmy z 1,5 m-ca przerwy ale ja nie dałąm rady... i zrobiłam aferę, że jestem kobietą i że bardzo tego potrzebuje. Afera zbytnio nie pomogła bo jak potem tż chciał się zbliżyć to w głowie sobie ubzdurałam, że robi to na siłę, a nie że tego chce więc kończyło się płaczem ale jakoś powoli, powoli sytuacja się unormowała...
I dogodzić tu Kobiecie

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-24 o 14:50
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:53   #1356
chilanes
Zakorzenienie

Z Merci najlepsze są Nugatowe oooo ;P Możecie mi wszystkie oddać
Stary 2014-06-24, 14:55   #1357
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to takie piekne

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:02   #1358
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Z mężem pokłóciłam się przez telefon, rozłączyłam sie w trakcie rozmowy - mąż zazwyczaj oddzwaniał, jak wpadałam w takie choleryczne tony, ale tym razem nie oddzwonił. Pewnie też jest na mnie zły ... a po wszystkim się popłakałam. Teraz wystarczy na mnie krzywo spojrzeć i już sie mazgaję
Źle mi
uszy do góry!

Cytat:
Mam dwa donaty czekoladowe w lodówce i mnie wołają w takim razie zjem zelki gumisie
Ty sobie grabisz u mnie tym ciągłym pisaniem o jedzeniu.

Cytat:
Powiedzmy sobie szczerze, z rodziną też różnie bywa. Nigdy nie ma gwarancji, że coś sie nie posypie, ktoś się z kimś nie pokłóci...
Oj tak. U nas to był jeden z powodów, dla którego nie robiliśmy wesela. Na obiedzie było 25 osób, z czego ode mnie 6. Gdyby było wesele na 150, ode mnie nadal byłoby 6. Aktualnie mam tylko jedną babcię i jest to babcia męża. Moja jest już dla mnie obcą kobietą.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Zrobiłam wczoraj awanturę TŻ , że zjadł najpyszniejsze Merci z bombonierki , a Mi zostawił same niedobre .
I co Wy na to

A ja mam właśnie odwrotnie. Normalnie zawsze byłam strasznym nerwusem i zdarzały się kłótnie o bzdury a od kiedy jestem w ciąży to nie rusza mnie zupełnie nic. Tż się śmieje, że przystosowuję się do bycia matką bo będzie mi potrzebne tyle spokoju i cierpliwości. Kiedy zrobi coś niefajnego po prostu odpuszczam a po krótkim czasie on ma wyrzuty sumienia i jakoś mi to wynagradza, mimo, że go o nic nie proszę.
Ogólnie jestem pod ogromnym wrażeniem mojego chłopa, spełnia prawie wszystkie moje prośby i zachcianki, ostatnio powiedziałam, że mam ochotę na zupę aztecką i dzień później zrobił wielki gar. Pomaga mi w domu, zapewnia zajęcia i rozrywki. Ostatnio pościągał wszystkie bajki, których jeszcze nie widzieliśmy i co wieczór puszcza inną. Wczoraj były minionki.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Ja też często o tym myślę, że ruchów dziecka będzie mi bardzo brakować. To nieprawdopodobnie piękne uczucie. Jak nie mogłam tak długo zajść w ciążę, to często o tym myślałam, próbując sobie wyobrazić jak to jest.
Też mi będzie brakować ruchów. Głaskanie młodego po wypiętych pleckach i smyranie mnie nogami od środka.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Taaaaaaak!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:05   #1359
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Papryczko, chyba Ty pytałaś o knedle. Robię z truskawkami.
Myyyyy pychotka , za Mną chodzą z morelami, albo śliwkami. Chyba na weekend namówię TŻ żeby zrobił

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
I z orzeszkami i kawowo-śmietankowe

A TŻ zjadł mi wszystkie , a nie jedną z orzeszkami zdążyłam zjeść.

Podzieliłabym się z Tobą, jak by TŻ nie wszamał .

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-24 o 15:07
Stary 2014-06-24, 15:07   #1360
Mamamarta2010
Raczkowanie

Hej Mamusie, ja melduje sie tylko ale niestety nie pocytuje..

Nie mam kompletnie czasu, sprzatanie po remoncie i wszystkie sprawy z tym zwiazane zajmuja caly moj czas, jestem wykonczona.
Wieczorem padam na pysk i nie mam sily nawet laptopa trzymac :/

Mam nadzieje ze u Was w porzadku, nie ma opcji zebym nadrobila ale w weekend do Was wracam..
W nd robilismy sesje rodzinno-brzuszkowa, efwkty maja byc pod koniec tyg wiec moze bedzie cos czym bede mogla sie pochwalic, ale nie bardzo chcialabym na wizazu twarz pokazywac wiec zobaczw jakie beda te zdjecia))

Caluje Was wszytskie goraco i prosze nie rodzic jeszcze !

P.S. Jutro montujemy meble kuchenne a pojutrze blaty
a dzisiaj w 30 min kupilam okap (mialam godzine na wybor, kupno i dowoz do domu) wiec jestem z siebie mega dumna, nawet kolor spasowal zobaczymy tylko czy bedzie w miare ok w uzytkowaniu))

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:10   #1361
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Myyyyy pychotka , za Mną chodzą z morelami, albo śliwkami. Chyba na weekend namówię TŻ żeby zrobił

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

I z orzeszkami i kawowo-śmietankowe

A TŻ zjadł mi wszystkie , a nie jedną z orzeszkami zdążyłam zjeść.

Podzieliłabym się z Tobą, jak by TŻ nie wszamał .
Teraz to i ja mam powód żeby sfochać się na Twojego Tż
Stary 2014-06-24, 15:14   #1362
Paradi87
Raczkowanie

Ruchy to wspaniała sprawa. Pamiętam jak ich wyczekiwałam na początku ciąży ale powiem szczerze nie będzie mi ich bardzo brakowało. Sczególnie tego wbijania pod żebra... . Ja teraz nie mogę się doczekać jak Niuńka będzie z nami i będę mogła ją przytulić i ucałować maleńką rączkę i stóposzkę... Jak zobaczę jak tż trzyma ją na rękach i jest najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi....

Zmieniając temat pochwalę wam się że udało mi się dostać do wróżki !!!!! Moi znajomi mówią, że jestem głupia że wierzę w takie rzeczy ale ja tak mam . Już nie mogę się doczekać nawet tż udało mi się namówić i idzie razem ze mną
Stary 2014-06-24, 15:15   #1363
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Zrobiłam wczoraj awanturę TŻ , że zjadł najpyszniejsze Merci z bombonierki , a Mi zostawił same niedobre .
I co Wy na to

co za egosistyczna swinia!
biedna

Cytat:
Pytanie do dziewczyn ktore juz maja dzieci:
Kiedy odwazyliscie sie na pierwszy wyjazd poza dom?
A kiedy na pierwsze, wspolne wakacje. Jaki to byl kierunek tj polskie morze czy zagranica, gdzie? Jak sie wam udal taki wypad?

Zastanawiam sie nad opcja wakacji i wyjazdow bo mamy kawalek do rodziny i nie wiem na co sie mozna nastawiac.
poza dom to mozna prawie od razu moim zdaniem,
co do wakacji to my bylismy jak mloda miala 4 lata, ale to wynikało tylko z problemow finansowych.

teraz chcialabym to nadrobic i wyjechac jak najszybciej..ale wogole nie mam doswiadczenia, ani gdzie jechac, ani jak to zorganozowac ano wogole jak ugryźć temat.

mysle intensywnie nad wyjazdem na wiosne w jakies cieplejsze rejony, a potem drugi raz w lecie nad bałtyk-marzy mi sie bornholm, okolice dueodde, tylko ze to dania i ceny sa staszliwe
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:15   #1364
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:

Biedny tż nawet nie wiedział, że nagrabił sobie u tylu ciężarnych kobiet
Stary 2014-06-24, 15:19   #1365
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
a wydaje mi się ze rodzeństwo powinno trzymać się razem

haha dałaś w kosc rodzicom i odechciało im się już wakacji za granicą
co zrobiłaś ?
Wygląda na to, że dla niego teraz dziewczyna jest rodziną.. :/ Szkoda, ale co zrobić? A jak rodzina będzie się cieszyć na wycieczkę to super

Ja chyba nic nie zrobiłam ale taka podróż musiała być długa i męcząca. a ja się boję nad jezioro pojechac
Paradi87 ojciec mi powiedział w niedzielę dokładnie to samo to musi być znane powiedzenie na lubelszczyźnie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Zuken nikogo nie obraziła, napisała co MYŚLI a każda wielce urażona!! Nie rozumiem Was i waszej nagonki na nią. Czujecie się wielce pokrzywdzone, a nie macie powodów. Jezeli KAŻDY ma pisać pod was to po co się wogóle udzielac? Ja też nie będe pisać czegoś co jest nie zgodne z tym co myśle, tylko dlatego, ze ktos może się obrazić i jeszcze po mnie pojechać.
Ale po co używać słów, które mogą rozpętać burzę? Nawet jeśli się nikogo nie obraża, to kogoś można niechcący zranić, bo wszystkie tu jesteśmy w ciąży i możemy reagowac emocjonalnie na największe bzdety.

Halinka mi już pomogła z maszyną

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
chyba Ty pytałaś o knedle. Robię z truskawkami.
mniam! Może też jutro zrobię! Na razie nie chce mi się ruszyć d.. po "kasię" do ciasta.. :/
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
:
Ogólnie jestem pod ogromnym wrażeniem mojego chłopa, spełnia prawie wszystkie moje prośby i zachcianki,
bo jesteście dopiero co po ślubie haha
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:22   #1366
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Zmieniając temat pochwalę wam się że udało mi się dostać do wróżki !!!!! Moi znajomi mówią, że jestem głupia że wierzę w takie rzeczy ale ja tak mam . Już nie mogę się doczekać nawet tż udało mi się namówić i idzie razem ze mną
Ojaaa też zawsze chciałam iść , ale się bałam, że powie Mi coś złego.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
co za egosistyczna swinia!
biedna
Cytat:
\
Dobrze, że chociaż Wy Mnie rozumiecie . Kochane

Cytat:
Biedny tż nawet nie wiedział, że nagrabił sobie u tylu ciężarnych kobiet
Haaaa haaa myszy go zjedzą .

Stary 2014-06-24, 15:27   #1367
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Ale po co używać słów, które mogą rozpętać burzę? Nawet jeśli się nikogo nie obraża, to kogoś można niechcący zranić, bo wszystkie tu jesteśmy w ciąży i możemy reagowac emocjonalnie na największe bzdety.

Halinka mi już pomogła z maszyną

mniam! Może też jutro zrobię! Na razie nie chce mi się ruszyć d.. po "kasię" do ciasta.. :/

Ale teraz przez to biedna Zuken sie wycofała, a chyba nie o to chodzi? Przeprosiła za to, ze mogla kogos urazic.
Aaa..szkoda gadać, mnie odrazu wyprowadzają z równowagi takie akcje.

Tyle piszecie o jedzeniu.. czekolada, orzeszki.. Mmmmm
Ja nic z tych rzeczy nie mogę
Ale wstawiłam do piekarnika ciasto jogurtowe z truskawkami Jakiś szybki przepis z neta, mam nadzieje, ze wyjdzie
Stary 2014-06-24, 15:29   #1368
Optymistka26
Zadomowienie

Mamamarta wow 30minut!! Ja od 2 tyg wybieram k9lor rozka ktorego miesiac bede uzywala Jestem barrrrdzo niezdecydowana w ciazy

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:35   #1369
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
czy ten mój brzuch jest aż tak nisko?? zrobiłam zdjęcie, bo sama nie mogę ocenić a te komentarze mojej koleżanki mnie tak wku...może Wy bardziej ocenicie porównując do swoich

Mamy chyba podobny termin TP. Patrz jaki ja mam brzuchal i jak nisko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4749.jpg (104,0 KB, 54 załadowań)
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:40   #1370
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie, ja melduje sie tylko ale niestety nie pocytuje..

Nie mam kompletnie czasu, sprzatanie po remoncie i wszystkie sprawy z tym zwiazane zajmuja caly moj czas, jestem wykonczona.
Wieczorem padam na pysk i nie mam sily nawet laptopa trzymac :/

Mam nadzieje ze u Was w porzadku, nie ma opcji zebym nadrobila ale w weekend do Was wracam..
W nd robilismy sesje rodzinno-brzuszkowa, efwkty maja byc pod koniec tyg wiec moze bedzie cos czym bede mogla sie pochwalic, ale nie bardzo chcialabym na wizazu twarz pokazywac wiec zobaczw jakie beda te zdjecia))

Caluje Was wszytskie goraco i prosze nie rodzic jeszcze !

P.S. Jutro montujemy meble kuchenne a pojutrze blaty
a dzisiaj w 30 min kupilam okap (mialam godzine na wybor, kupno i dowoz do domu) wiec jestem z siebie mega dumna, nawet kolor spasowal zobaczymy tylko czy bedzie w miare ok w uzytkowaniu))
Ty to masz sile ze to wszystko ogarniasz

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 15:42   #1371
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny - mamy. W jakim wieku najlepiej zrobić chrzciny? Zastanawiam się nad tym, czy lepiej, jak dziecko ma np. 2 miesiące, czy np 10
my robiliśmy jak Zosia miała 4 miesiące, teraz pewnie też tak zrobimy. Mała przespała całą mszę, a starsze dzieci jednak potrzebują więcej uwagi.

Cytat:
A chrzestnych o bycie chrzestnymi prosicie dopiero po urodzeniu?
Będziemy prosić jak podejmiemy decyzje kiedy chcemy zrobić chrzciny.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Ja juz poprosilam na chrzestna swoja siostre, co do chrzestnego nie zdecydowalismy, stad jeszcze nikogo nie zapytalismy. W 1 ciazy szybko podjelismy decyzje, zreszta wybor byl prosty, ja bralam siostre a Tz brata, ale ze wiecej rodzenstwa nie ma, to teraz ma zagwozdke. A kogo Wy prosicie, jesli nie macie rodzenstwa? Wchodza w gre osoby spoza rodziny czy to nie wypada?
Dla Zosi nie mieliśmy problemu, wzięliśmy moją siostrę i brata tż. Teraz jest gorzej, z mojej strony będzie mój kuzyn, a z tż chyba jego kuzynka. Znajomych raczej nie chcemy brać, bo wiadomo teraz możemy mieć super kontakt, a za kilka lat w ogóle.

Cytat:
w szczególności że ubranek dla dziewczynki mam tyle jakbym się bliźniaczek spodziewała Jak je prałam i składałam to sporo było nie używanych albo w idealnym stanie. W tej ciąży 2 ubranka kupiłam i 1 dostałam

co de sexu to ja już nie wiem co to jest, po pierwsze nie mam ochoty a po drugie, następnego dnia mnie bardzo brzuch boli.

I pochwalę się Wam moim nowym hobby, przez które tak rzadko się udzielam bo pochłania mnie całkowicie.
piękne

Cytat:
Pytanie do dziewczyn ktore juz maja dzieci:
Kiedy odwazyliscie sie na pierwszy wyjazd poza dom?
A kiedy na pierwsze, wspolne wakacje. Jaki to byl kierunek tj polskie morze czy zagranica, gdzie? Jak sie wam udal taki wypad?

Zastanawiam sie nad opcja wakacji i wyjazdow bo mamy kawalek do rodziny i nie wiem na co sie mozna nastawiac.
Do znajomych czy rodziny to tak mniej więcej po 3 tygodniach już jeździliśmy.
Nasz pierwszy dłuższy wyjazd z Zosią to tydzień w górach, mała miała wtedy 4 miesiące. Wspominam go super, Zosia prawie całą drogę przespała, na miejscu też nie było z nią problemu

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:43   #1372
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to takie piekne

Mi na pewno będzie brakowało brzuszka i ruchów!!!!

Cytat:

To fakt, to niesamowite.
Powiem Wam coś dziwnego, kiedyś, jak jeszcze się staraliśmy, sniło mi się, że jestem w ciąży i że czuję ruchy malucha...i to było niesamowite, czułam je dokładnie. I wiecie co? teraz, jak Mała się rusza - to to dokładnie to samo uczucie. Dokładnie czuję to tak, jak w tym śnie!

Cytat:
Jak Oni z Nami wytrzymują to ja nie wiem

Kawowe ?
A mi się głupio później zrobiło, bo powiedział, że Mu czekoladki żałuję

I dogodzić tu Kobiecie
Tak, kawowe!!!!

Cytat:
uszy do góry!

Oj tak. U nas to był jeden z powodów, dla którego nie robiliśmy wesela. Na obiedzie było 25 osób, z czego ode mnie 6. Gdyby było wesele na 150, ode mnie nadal byłoby 6. Aktualnie mam tylko jedną babcię i jest to babcia męża. Moja jest już dla mnie obcą kobietą.

A ja mam właśnie odwrotnie. Normalnie zawsze byłam strasznym nerwusem i zdarzały się kłótnie o bzdury a od kiedy jestem w ciąży to nie rusza mnie zupełnie nic. Tż się śmieje, że przystosowuję się do bycia matką bo będzie mi potrzebne tyle spokoju i cierpliwości. Kiedy zrobi coś niefajnego po prostu odpuszczam a po krótkim czasie on ma wyrzuty sumienia i jakoś mi to wynagradza, mimo, że go o nic nie proszę.
Ogólnie jestem pod ogromnym wrażeniem mojego chłopa, spełnia prawie wszystkie moje prośby i zachcianki, ostatnio powiedziałam, że mam ochotę na zupę aztecką i dzień później zrobił wielki gar. Pomaga mi w domu, zapewnia zajęcia i rozrywki. Ostatnio pościągał wszystkie bajki, których jeszcze nie widzieliśmy i co wieczór puszcza inną. Wczoraj były minionki.
Mój mąż też jest kochany. Tak ogólnie, jest wspaniały. Czasem mnie wkurzy, ale to pewnie przez to, że jestem jednym wielkim hormonem, a nie dlatego, że on jest niedobry! Spełnia moje zachcianki, chce dla mnie jak najlepiej! I nie zjadłby mi Merci - wiem to

Co to jest zupa aztecka?
Minionki wymiatają. Pierwsza czy druga część? Moja ulubiona bajka to Jak wytresować smoka

Ja mam ochotę na leniwe kluski

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-24 o 15:50
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:45   #1373
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
ale masz spory brzuszek

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 15:46   #1374
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Jakie dopiero co, to już prawie 3 miesiące a jesteśmy razem ponad 6 lat i już trochę moich humorów i marudzenia musiał wytrzymać.

Cytat:
Jaki duży brzuch! Mój instynkt detektywa mówi, że lubisz różowy kolor.

Główka młodego nadal u góry, wyczuwam czkawkę między żebrami.
Stary 2014-06-24, 15:48   #1375
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam ochotę na leniwe kluski :slinka:
Ja mam dzis na wszytsko ochote Zjadłabym dużooo dobrych, zakazanych rzeczy
Stary 2014-06-24, 15:49   #1376
ButterBear
Zakorzenienie

Karoseria, ale masz fajny brzuszek

Dziewczyny, sprawdziłam z ciekawości... i Zaczarowana na teraz ma 249 postów napisanych , a na drugim miejscu Kasia 94 - Zaczarowanej nikt nie zdetronizuje

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:50   #1377
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Co to jest zupa aztecka?
Minionki wymiatają. Pierwsza czy druga część? Moja ulubiona bajka to Jak wytresować smoka

Ja mam ochotę na leniwe kluski :slinka:
Obie pod rząd. A na smoka chcę iść do kina na drugą część, w tym albo przyszłym tygodniu go wyciągnę.

A aztecka to takie cudo: http://euforia-smaku.blogspot.com/20...-na-ostro.html
Stary 2014-06-24, 15:50   #1378
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez mam chyba tak nisko
Wogole mam wrazenie, ze mamy podobne rozmiary brzucha
Stary 2014-06-24, 15:51   #1379
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Karoseria, ale masz fajny brzuszek

Dziewczyny, sprawdziłam z ciekawości... i Zaczarowana na teraz ma 249 postów napisanych , a na drugim miejscu Kasia 94 - Zaczarowanej nikt nie zdetronizuje
Dobrze, że mam termin 3 tygodnie po Zaczarowanej, wtedy ją pokonam

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:52   #1380
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Jaki duży brzuch! Mój instynkt detektywa mówi, że lubisz różowy kolor.

Ee tam różowy Taka zmyła na detektywów
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości