|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1322 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
zVenus
za wizyte Tez mam faze na nektarynki +jagody i truskawkiCytat:
Cytat:
Nigdzie dziecku nie bedzie lepiej niz u ciebie w brzuchu! Dla dziecka nigdy nie jest lepiej byc wczesniakiem i dojrzewac poza organizmem mamy! Dopoki nie ma tragedii to wczesniejsze rozwiazanie ciazy odwleka sie o kazda chwile - nawet kilka godzin sie liczy Moje poczeka do konca remontu i kupna ostatnich rzeczy, zalatwienia formalnosci z autem a twoj synek do min 38tc dzieki lekom i kontroli cisnienia. bys tym razem miala dobre wspomnieniaCytat:
Cytat:
Choc uwazam ze natura wie co robi...Jednak ciesze sie ze cc wymyslono, ze jest juz dosc bezpieczne i kobiety nie umieraja przy porodach jak kilkaset lat temu. Mamy ten komfort ze wiemy iz bedzie dobrze i mozemy sie cieszyc ciaza Mozemy dyskutowac co jest lepsze bo mamy wybor miedzy 2 opcjami. Mozemy bac sie o bol a nie o zycie. Kiedys porod to bylo byc albo nie byc. A boje sie i cc i sn ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-24 o 13:47 |
||||||
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też często płacze i juz mam dosc siebie ze jestem taka miękka na pewno nie jest na ciebie zły |
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam pierwsza, także wiesz!![]() a na serio tak mnie jakoś ten arbuz-gigant zainspirował, że dzisiaj już od rana miałam na takowego smaka, oczywiście u nas takiej wypasionej wersji nie uświadczysz, ale kupiłam sobie takiego całkiem zwykłego, skromnego arbuzika ![]() Butterbear- dzięki za pocieszenie wkurza mnie to że co chwila mam takie zmienne humory, raz wpadam w panikę, raz w euforię, ehh... ![]() A kłótnią z mężem się nie przejmuj...
|
|
|
#1325 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47016558]A może jednak urósł. W końcu będzie ojcem to może już puchnie z dumy w wiadomym miejscu
![]() Trzeba będzie pewnie się na wiosnę zorientować co i jak. Teraz wakacje to już będzie trzeba planować pod kątem zapewnienia atrakcji dla maleństwa i tyle. Z tego co słyszałam od różnych osób to z tymi znajomymi różnie bywa. Często kontakt po kilku latach się urywa i dziecko nawet nie będzie pamiętać chrzestnych. Chociaż jeśli z rodziną masz średni kontakt to bym wzięła bliskiego znajomego niż kuzyna, z którym nic mnie nie łączy niż więzy krwi... Dzisiaj wyciągnęłam z kartonu ubranka do prania i body z napisem Princess Prodigi wymiata. Dodam, że jak je kupowałam to miała być dziewczynka, ale Franiowi ich chyba nie ubiorę ![]() Ja tam już stwierdziłam, że słucham rad rodziców i innych osób, ale puszczam uchem. A wszystkie decyzje odnośnie nas i malucha podejmuje z mężem, a nie resztą rodziny. Już mi się nawet czasem nie chce tłumaczyć czemu gdzieś nie pojedziemy, czegoś tam nie zrobimy. Rodzice zawsze będą uważać, że wiedzą lepiej Popieram dziewczyny, że w takiej sytuacji najlepiej porozmawiać w cztery oczy, zanim oficjalnie poprosicie. Dla nich to jest na pewno trudna sytuacja, więc tak będą mogli się z tematem trochę oswoić...[/QUOTE] Masz racje. Po tym co napisała TheFall będzie nam dużo łatwiej porozmawiać. A nie gdzieś po kątach pytać innych Co do rad rodziców - to ja też się od tego odcinam. Teściówka np. jak się dowiedziała, że Niuńkę chcemy do żłobka dać to mało święta wielkanocne mało nie skończyły się na trzaśnięciu drzwiami. Potem jeszcze jak tż powiedział, że za rok pojedziemy już we 3 na wakacje to znowu wielka afera, że nic nie odpoczniemy i gdzie z dzieckiem będziemy jeździć . Najlepsze jest to, że Niunia jeszcze się nie urodziła i snujemy tylko dalekie plany, które jeszcze pewnie życie zweryfikuje a tu już afera co chcemy robić . Jak to by moja mama powiedziała: "Jeszcze Maciek w d..pie a już mu kaszę studzą" ![]() Na szczęście już nauczyłam się szybko zmieniać temat i jakoś nie brać tego do siebie Cytat:
weź donata !!!---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Co znaczy zatrudnia ludzi a potem ich sprzedaje???? dość dziwnie mi się to skojarzyło |
||
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
zVenus twoj brzuszek nie jest nisko
![]() Moj od poczatku zaczyna sie duuuuzo nizej. |
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie było nas wtedy stań na sesję, gdy miał kilka dni, a takie wychodzą najlepiej. Z tym jakim nasz Synek był aniolkiem i śpioszkiem to wogóle wyszły by piękne, ale te też mis ię podobały, choć całą sesję nie spał.Dziękuję za odp
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprzedaje ' ich ' właścicielom firm tzn ze muszą wykupić pracowników żeby u nich pracowali |
|
|
|
|
#1329 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jednak jakiś się znalazł Cytat:
![]() Cytat:
I co Wy na to
|
|
#1330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam się nie odzywać na ten temat, ale się nie da... O co wy się dziewczyny obrażacie? To jest FORUM i kazdy ma prawo wyrażać swoją opinie i czy się ona komuś podoba czy nie powinien uszanować zdanie innego. Zuken nikogo nie obraziła, napisała co MYŚLI a każda wielce urażona!! Nie rozumiem Was i waszej nagonki na nią. Czujecie się wielce pokrzywdzone, a nie macie powodów. Jezeli KAŻDY ma pisać pod was to po co się wogóle udzielac? Ja też nie będe pisać czegoś co jest nie zgodne z tym co myśle, tylko dlatego, ze ktos może się obrazić i jeszcze po mnie pojechać.
|
|
#1331 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to póżniej sie kupi, póżniej sie zrobi. Fakt faktem bardzo duzo pracuje to sie nawet nie dziwie Ale mial barierki na balkony porobić i jednak w tym roku nie bede miala pięknych balkonów Chyba, że go narodziny syna zmobilizuja ![]() Cytat:
Cytat:
Jak miałaś wcześniej twardnienia to wyczujesz takie "patologiczne". Ja mialam twardnienia a od kilku dni własnie twardnienia i takie lekkie bóle podbrzusza i pleców i czułam, że cos nie tak. Nie nakręcaj się bo z nerwow też twardnieje ![]() Cytat:
|
|
#1332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Takie sytuacje są zawsze bardzo trudne, ale pod tym kątem (bycia kimś wyjątkowym) nie myślałam to przecież też jest zaszczyt bycie chrzestnym.... Pogadam jeszcze z tż o tym co pisałyście ...
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-06-24 o 14:10 |
|
|
|
|
#1334 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilka ja nie mam niestety łucznika, mam nadzieje, ze Halinka Ci pomoże.
Zaczarowana masz śliczny i moim zdaniem mały brzuszek jak na 35tydzien. Ja mam chyba wiekszy. Ale kazdy widzi siebie inaczej
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mozna? Można ja się na swojego obraziłam bo wziął saszetke mojej herbaty która kupiłam w Polsce bo niemiecki ch nie lubię i w taką histerie wpadlam ze masakra
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1339 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I też zrobiłam aferę o pierdołę -wiadomo... to musi być przez hormony, normalnie nie jestem AŻ TAKĄ jędzą... Cytat:
ALE! mam dwie siostrzenice (jedna moja chrześnica, druga chrześnica męża), które kocham jak głupia i w takich chwilach, jak było mi tak smutno, to sobie mówiłam, że mam przynajmniej dziewczynki i że to takie szczęście, że je mam, że będę najlepszą ciocią dla nich. Nie wiem, to było dla mnie jakieś takie 'pokrzepienie'. Co prawda nie wiem, jak bym zareagowała, gdyby wtedy ktoś mnie poprosił o bycie chrzestną, ale myślę,że bym się ucieszyła...szczególnie, gdyby był to dla mnie ktoś ważny! Raz tylko było mi tak źle 'w związku z dziewczynkami', jak na okrągłą rocznicę ślubu moich rodziców robiliśmy sobie zdjęcie wspólne my i moja siostra z rodziną i takie duże oprawialiśmy w ramę dla nich. Dalismy im to zdjęcie i tak wtedy pomyślałam, jakie to smutne, że ze strony mojej siostry na zdjęciu są 4 osoby, a z naszej tylko 2 Ale półtora miesiąca później już nas było o jedno więcej ![]() Ale się rozpisałam - jakieś mnie sentymenty dopadły... Cytat:
Ale jakoś go udobrucham, jak wróci...zrobiłam pyszną zupę, to go złamie ![]() Chociaż wczoraj zrobiłam lepszy obiad, więc dzisiejszy już szału nie zrobi ![]() Cytat:
To prawda, że takie akcje się zdarzają. Ja ogólnie w ciąży jestem spolegliwa i miła. Chyba teraz jakoś się hormonalnie dziko zrobiło, do tego stres związany z tą obroną ...ehhh.. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do dziewczyn ktore juz maja dzieci:
Kiedy odwazyliscie sie na pierwszy wyjazd poza dom? A kiedy na pierwsze, wspolne wakacje. Jaki to byl kierunek tj polskie morze czy zagranica, gdzie? Jak sie wam udal taki wypad? Zastanawiam sie nad opcja wakacji i wyjazdow bo mamy kawalek do rodziny i nie wiem na co sie mozna nastawiac. |
|
|
|
#1341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż Papryczka, powiem Ci, że to Merci - też był zrobiła jazdę. Nie awanturę, tylko smutną minę zbitego spaniela i pewnie bym powiedziała 'Kochanie, nie szkodzi, na zdrowie', ale w oczach już by mi sie szkliły łzy - szczególnie, jakby zjadł te dwukolorowe!!! |
|||
|
|
|
#1342 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Znam parę takich przypadków. ..Przyjaciel mojego męża jak dowiedział się że są w ciąży to mówił, że od razu mu się odechciało figlów. Nawet jak jakoś przy rozmowie wyszło, że my to robimy to jego mina była dość wymowna jakie on ma podejście do kobiet w ciąży i seksu. Jak tylko mi zaczął brzuch rosnąć też mieliśmy z 1,5 m-ca przerwy ale ja nie dałąm rady... i zrobiłam aferę, że jestem kobietą i że bardzo tego potrzebuje. Afera zbytnio nie pomogła bo jak potem tż chciał się zbliżyć to w głowie sobie ubzdurałam, że robi to na siłę, a nie że tego chce więc kończyło się płaczem |
||
|
|
|
#1343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie mamy wielkie szczescie ze jestesmy w ciazy i juz wiekszosc z nas jest w bezpiecznym terminie |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam już wyczekiwane zdjęcia z sesji brzuszkowej
Wrzuciłam na razie w klubie, później jak dostane je już na kompa to wytne twarze i Wam też pokaże
|
#1347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej, Dziewczyny, nie chciałam, żebyście przeze mnie płakały. Co gorsza, po poście Optymistki, sama przeczytałam, co napisałam i też zapłakałam ehhh... Cytat:
|
||
|
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
Tak wam jęczałam, że ten tydzień będzie ciężki a godzina 14:30 i ja przed kompem siedzę !!!!!!
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od maluszka, jego charakteru.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

za wizyte Tez mam faze na nektarynki
+jagody i truskawki

... a po wszystkim się popłakałam. Teraz wystarczy na mnie krzywo spojrzeć i już sie mazgaję 

Napisałam, że cc na życzenie to dla mnie egoizm i tyle! To jest moja opinia, nie mam zamiaru "gryź się w język" bo Wam się to nie podoba... Jeśli którąś uraziłam to przepraszam, nie miałam takiego zamiaru