|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cześć
Cytat:
Cytat:
O kurcze, serio? ja na pewno nie czuję 50 ruchów w ciągu dnia. Z resztą mój gin nie każe liczyć, pyta mnie tylko zawsze, czy czuję ruchy. Mówię, że czuję, więc na tym się kończy rozmowa. Poza tym tez przez to łożysko z przodu jest trudniej... Moja też miała być długa, ale się 'wyrównała' ![]() Cytat:
Ja postanowiłam zacząć prać. Posegregowałam rzeczy wstępnie. Myślałam, że wyjdą mi z 2 wkłady...a chyba wyjdzie z 5, 6... matko jedyna, skąd tyle rzeczy?? Po co tyle rzeczy???
|
|||
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o trzymanie kciukow za dzisiejsza wizytę i za to żeby żelazo chociaż trochę poszło w górę ![]() Wizytę mamy o 12.00 a potem z Tz do chirurga |
|
|
|
#1534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Raczej bez powodu, bo seksu wczoraj nie bylo .Cytat:
. To wlasciwie byla ''jednorazowa'' plama, i na razie nic wiecej nie leci, umylam sie..... no, zobaczymy. Wlasnie dzis mialam zaczac pakowac torbe do szpitala .
|
||
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam nadzieję, że wrócisz do domu, i że to nic złego.
|
|
|
|
|
#1536 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo tyle sie tego nazbierało przez pare lat. Cytat:
a to tak jest że z ubrankami dla dzieci nigdy dość - i to nie mija (przynajmniej u mnie).Cytat:
![]() Tak pisałyscie wczoraj o tym swędzeniu ze i mnie zaczęło swędzić I nie wiem czy sobie cos wkręciłam czy co. Ale nie swedzą mnie dłonie i stopy tylko plecy, ręce i nogi. |
|||
|
|
|
#1537 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 9 miesCytat:
za 31 tydzCytat:
|
|||||
|
|
|
#1538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najpierw mnie zdenerwował tym, ze w głowie ma jeszcze 2 miesiące, a za chwile mówi to co ja przed kłótnia. Nie wiedziałam, ze tak nagle można się rozryczeć Ciekawe czym mnie ta ciąża jeszcze zaskoczy. Cytat:
za wizytę i to g... coś tam Tż
|
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny, melduje że wypuścili z więźnia
![]() Dzieciaki rozgrzeszone z wszystkich wątpliwości. Rosną symetrycznie, panna ma tętno na górnej granicy normy ale wygląda na to że taka jej uroda, bo nie ma innych cech żeby jakaś krzywda jej się działa. Miałam być 3 dni, byłam 10 bo szef z tych co lubi obserwować, a będę tam rodzić więc nie chciałam afery z wychodzeniem na rządanie. Ogólnie sam pobyt nie tak źle jak się spodziewałam. Wizualnie oddział w stanie strasznym co się tyczy też łazienek ale czysto więc dało się przeżyć. Najgorsze to ubezwłasnowolnieine. Na codzień sto spraw a tu nagle świat się kręci wokół posiłków i ktg . Ciężko na głowę. Nie wiem jak wytrzumują kobiety co mieszkają tam miesiącami.Chłopaki dali radę, mieszkanie co prawda wygląda jak po przejściu tornada ale ważniejsze że młody bez jakiejś traumy psychicznej. Co tam u was? Co mnie ominęło? |
|
|
|
#1540 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma sprawy, jak bedzie po wszystkim to napisze co i jak ![]() Brawo za 9msc!!! Jeju to juz 9 :boisie: Cytat:
Brawo za 31 tydz ![]() Cytat:
Ojoj..biedna Ty z tym swedzeniem.. Nasi Tzci reaguja nie raz nerwowo ale zapewne rozumieja:tak: Wszystko bd ok! Cytat:
Dobrze ze sprowadzila Cie na ziemie, lepiej dmuchac na zimne ![]() I super ze z Mala dobrze! ![]() Cytat:
![]() Zjadlam sniadanko i ide piec placek dla robotnikow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1541 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() tż pojechał, jakoś tak dziwnie bez niego Nasza dzisiejsza rozmowa przed przedszkolem: Zosia: tata już pojechał? Ja: tak Zosia: Mamusiu nie martw się, będę grzeczna i będę Ci pomagała ![]() moja kochana córeczka Cytat:
![]() Cytat:
będzie jeździł z małym w wózku Zosia miała taką lalkę , bardzo fajna jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1542 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Ciebie i Twoja wizytę, nawet nie wiesz jaka to ulga usłyszeć od lekarza: no! nie jest gorzej a obiektywnie mówiąc to jest lepiej niż było...a mogło być dużo gorzej bo to juz taki etap.... życzę Ci żebyś usłyszała podobne słowa. Ja po wyjściu nie miałam juz prawie ani jednego skurczu do wieczora...a przed wizyta to pewnie z 30. najwyższy czas! Ale Ci się będzie nudzić na początku... ![]() Cytat:
ja mam leżeć tylko jak mi brzuch twardnieje i nie siedzieć cały dzień przed kompem (taka mam pracę) a tak to funkcjonować normalnie nie przemęczając się myślę że takie zalecenia tyczą się już każdej z nas na tym etapie ciąży. Odpoczynek jest wskazany, przemęczać się nie wolno i od czasu do czasu poleżeć...nic w tym dziwnego a ile to daje...hmmm![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Justa - wiesz co był już kiedyś temat swędzenia i kilka dziewczyn miało symptomy cholestazy ale chyba tylko dlatego że się nakręciły...tylko że Ty wiesz co to cholestaza bo przechodziłaś już...więc jeśli objawy masz takie jak przy córce to idź do lekarza! a swoją drogą ja miałam robione badania w tym kierunku i nic mi nie wyszło a teraz od jakichś kilku dni strasznie swędzą mnie stopy od spodu...i dłonie po wewnętrznej stronie...nogi tak standardowo troche mnie swędzą...lekarka mówiła, że wyniki miałam takie, że raczej niemożliwe żeby się cholestaza z tego rozwinęła ale...w razie co mam robić badanie na kwasy żółciowe i przyjść z wynikiem. Jakie te Wasze swędzenia są? Ja się czasem mocno drapię po stopach od spodu...tak że w nocy mnie to budzi ale np nogi to tak z rana mnie trochę swędzą ale nie specjalnie...nie chcę panikować i lecieć na badania ale trochę się tym przejmuję.... |
||||||
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kupiliśmy taką komodę , jak dla mnie jest ok. Znajoma dla córki ma meble z ikei już 4 lata i wyglądają jak nowe.
|
|
|
#1544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, że się jeszcze trzymasz, a z maluszkami wszytsko ok ![]() Cytat:
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Zabawek po Zosi też mamy bardzo dużo, więc na razie nic nie kupuję. Ostatnio wszystkie wyprałam, tych co się nie dało wyczyściłam, a jest ich całe wielkie pudło: grzechotki, misie, książeczki, jakieś grające zwierzaki, klocki. Później będziemy kupować typowo chłopięce. Zosia już czai się, żeby jakieś autko kupić
|
|
#1546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wsadzę je do wora i będą czekać sobie na prasowanie... Co do zabawek, to fajnie, że masz po starszej córce, to zawsze oszczędność..no i starsza się fajnie poczuje, że oddaje rodzeństwu swoje rzeczy ![]() Cytat:
Cytat:
Moja Hania też! Musisz się częściej odzywać, bo się martwiłyśmy!! ![]() Cytat:
![]() Co do robota, to spoko, tylko ktoś napisał, że to na rączkę do zakładania
|
||||
|
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
bardzo mocne zeby to nie byla cholestaza
|
||
|
|
|
#1548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki na pewno jest lepiej! i za tżta!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak się czujesz? Masz termin jakiś wyznaczony?? super że z dzieciakami ok. mieszkaniem sie nie przejmuj posprzątasz kiedyś oj współczuję tego przeskoku z normalnego życia na szpitalne...to musiało byc okropne!!
|
|||
|
|
|
#1549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie też początkowo w dzien nic nie swedzialo, tylko w nocy. Swedzenie stop i dloni mam dopiero od kilku dni, a ponoc od tego się wszystko zaczyna.. mój przypadek pokazuje, ze jednak nie, bo mnie zaczął swedziec brzuch, ręce i nogi. Badanie nic Ci nie zaszkodzi, a po co masz się nakręcać i niepotrzebnie denerwować? Pati witamy z rana
|
|
#1550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie dziwie sie ze sie wkurzylas na Tz ja na swojego tez krzycze jak mi kladzie cos na przewijak albo do lozeczka bo to nie jest tak jak piszesz skladownia na jego graty I wybij sobie z glowy ze jak cos tfu tfu ( odpukac) sie stanie ( ale sie nie stanie ) ze to bedzie Twoja wina !!! ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Dobrze ze z Hania wszystko dobrze ![]() No to mala modelka Ci rosnie
|
||
|
|
|
#1552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez podziwiam kobiety które muszą spędzić w szpitalu długie miesiące, ale jak człowiek nie ma wyboru to wszystko zniesie. Ja w szpitalu spędziłam 3 dni jak urodziłam córkę i jak wyszłam to od razu byłam zdrowsza i miałam więcej energii ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam wlasnie na mysli te napady glodu, jak ja bylam na tej diecie powiedzmy to tez miewalam takie napady i wiem ze ciezko sie powstrzymac jestesmy tylko ludzmi a jezeli raz na jakis czas zjesz cos to sie przeciez nic nie stanie a kiedy masz wizyte ? |
|
|
|
|
#1554 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łydki, uda, ramiona i przedramiona, czasem brzuch ale głównie niewyprostne, czy jak ona to tam nazwała, części kończyn. Stopy mogą swędzieć od potu np. miałam robione badania i wszystko wyszło baaardzo nisko, więc nie było żadnych wskazań ale fakt faktem było to dość dawno! a jakie Ci wyszły wyniki jak Ci zdiagnozowali cholestazę?? miałaś robione kwasy żółciowe? ja miałam kwasy, ALAT, AT coś tam, bilirubinę i kwas moczowy. |
|
|
|
|
#1557 |
|
Rozeznanie
|
zaczarowanadlaniego trzymam kciuki za wizyte
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez unikam niepotrzebnych zgrzytow zeby sie nie denerwowac wiec w 100 % Cie rozumiem |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 3 miesiącach nie zmienię komody ![]()
|
|
|
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

dlugoo się meczylam zeby zasnąć,wstałam z mega podrapanymi nogami 

.

za 9 mies
i żadnych porodów mi dzisiaj nie uskuteczniać proszę 

Najpierw mnie zdenerwował tym, ze w głowie ma jeszcze 2 miesiące, a za chwile mówi to co ja przed kłótnia. Nie wiedziałam, ze tak nagle można się rozryczeć
Ciekawe czym mnie ta ciąża jeszcze zaskoczy.
. Ciężko na głowę. Nie wiem jak wytrzumują kobiety co mieszkają tam miesiącami.