Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 07:19   #3301
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

ja też myślę, że iście za modą w tym przypadku jest bez sensu.
My daliśmy sobie kawałek słów przysięgi.. bo w końcu miłość jest najważniejsza jakbyśmy kiedyś o tym zapomnieli hehe

umówiłam się na rzęsy 1;1 przed ślubem u mojej wizażystki

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:07   #3302
Le_lena
Raczkowanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Niulka - dawaj resztę relacji , już nie dawkuj nam emocji

Bardo - my mamy imiona, a data zostanie dograwerowana przy okazji wizyty i jubilera i nie sądzę żeby to było niemodne...

Tysia! ale leci czas!
Misia - super sprawa rzęsy
Ja wczoraj wyskubałam swoje bo jakoś mnie drażniły ale na poniedziałek umówiłam się na nowe

Dziewczyny a enzunio to się pojawia w ogóle?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-25, 08:08   #3303
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj drugie buty ślubne Są całe ze skórki, ale troszkę mnie obcierają na prawej stopie, mam nadzieję że jakoś się rozbiją

Poza tym dostałam kolczyki z aliexpress i teraz mam dylemat, które założyć w dniu ślubu...
Zdjęcia z telefonu więc jakość pozostawia wiele do życzenia.
buciki bardzo ładne, a kolczyki wzięłabym te pierwsze

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziekuję za opinie o dekoracji
Jakoś nie mogę się zebrać na pisanie relacji..... ale to zrobię.
czytam i czytam Twoją relację... ale musiało być pięknie! bukiet miałaś śliczny

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
łuhu! gratulacje!

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Miałam chwile zwątpienia czy hortensje to dobry pomysł na stół bo niektórzy mi mówili że to takie pospolite kwiaty ale dziś ściałam w ogrodzie hortensje i wyglądają cudnie. Foto w załączniku
eeee.... pięknie będzie wyglądać!

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Dziewczyny tylko melduje ze zyje, jutro mam pierwszy egzamin, wiec prosze o kciuki. W czw tata ma kontrolne badania-prosze o dwa razy wieksze kciuki
Wpadne do was w weekend!
trzymamy mocno

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:11   #3304
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość

Dziewczyny a enzunio to się pojawia w ogóle?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
ona przecież w podrózy poślubnej baluje

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:38   #3305
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
byliśmy wczoraj na kursie tańca indywidulany (kolejna lekcja) już mamy cały układ.. ale wczoraj tak średnio nam wychodziło i się zaczełam łamać

Dziewczyny potrzebuje pomocy APARATOWEJ
jak sie któraś zna to proszę mi doradzić Wahamy się z TŻ między dwoma aparatami ...
nr. 1 http://www.chip.pl/testy/foto-video/...we/canon-eos-m
http://www.saturn.pl/aparat-hybrydow...stm-,id-682489

nr. 2 http://www.samsung.com/pl/consumer/c...1100BABPL-spec
http://www.optyczne.pl/1738-Samsung_...a_aparatu.html

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Opowiem Wam jak wczoraj było w USC
wchodzimy... i pani pyta po co więć mówie ze po zaświadczenie do ślubu konkordatowego.
Skierowała nas to kierowniczki na 1 pietro a tam KOLEJKA
3 pary już siedziały, my usiedliśmy a za nami przyszły jeszcze 4
a mówią, że ludzie się nie hajtają! 1.5 h tam czekaliśmy (ze wszystkim z rozmowa i wydaniem dokumentów i czekaniem w tej kolejce)

Pani kierownik kazała nam usiąść dać dowody, czytała je dokłanie, potem odpis aktu urodzenia TŻ
zapytała nam tak oficjalnie czy chcemy się pobrać, z własnej woli i mowieliśmy odpowiadać po koleji tak/nie
a potem óświadczam, że chce zawrzeć związek małżeński z TŻ z własnej nieprzymuszonej woli. i TŻ to samo
potem kazałą mi oświadczyć, oświadczam, że po ślubie przyjmuje nazwisko dwuczłonowe a nasze dzieci nazwisko męża.
Dodała ze oświadczenie składamy pod przysięgą

potem dała nam te akty 3 i wytłumaczyła co z czym i gdzie po ślubie się udać. Przypomniała, że na umowę o prace należą się 2 dni okolicznościowego urlopu, żeby nie zapomniała się już w kościele podpisać nowym nazwiskiem.
Pow, że na wymianę dowodu mam 3 miesiące (opcja nieodpłatna)
na wymianę prawa jazy tak samo (płatne)
dowód rejestracyjny (płatne)
paszport ważny jest tylko 6 tyg po zawarciu związku małżeńskiego.

Podała nam rękę, powiedziała że życzy dużo szczęścia i pomyślności na nowej drodze życia i dodała do miłego zobaczenia przy oddawaniu dokumentów po ślubie
Było baaaardzo miło i tak.. oficjalnie aż mi się ręce trzęsły
nam też mówiono że nazwisko Panieńskie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Konrardia Czy brać niższy obcas - dużo zależy od Twoich stóp. Mnie osobiście bardzo przeszkadza twarda podeszwa i platforma, nie jestem stabilna, ciężko mi się tańczy, wolę miękką podeszwę i niski obcas. Z kolei wiele moich koleżanek ma odwrotnie
A 30 cm różnicy wzrostu też ładnie wygląda

hihihi Świetny wieczór - śmiesznie musiało być z tymi karniakami

alloffkowa Bardzo ładna, też tańczycie walca angielskiego?

monidot Szkoda, że ich nie będzie, ale tutaj powody mają normalne.

mysza Faktycznie dużo tych wesel - podziwiam Na wszystkie idziecie?
Trzymam kciuki za Tż-ta, na pewno dobrze mu pójdzie

re_nata Liczę na te dwie pary, z jedną mam kontakt. Z drugą ciężko będzie się skontaktować, bo podali zły numer. U nas jest ten problem, że proboszcz narzuca dekoracje u sióstr, będzie ciężko go przekonać, ale spróbujemy

Dotka Takie historie przy zapraszaniu niesamowicie pozytywnie budują

activelifestyle Obawiam się, że jednak to Wy będziecie musieli do nich dzwonić.

zakrecona_kropka Bardzo ładne buciki

21kaludyna Oj, rozumiem Cię z tym przerażeniem...

Anesthesia Gratulacje Należało Ci się, teraz czeka Cię świętowanie. Trzymam kciuki za stypendium

Między mną a TŻ-tem jest 7 cm różnicy, te 3 dodatkowe do 10cm to naprawdę dużo

mojakaren Góralskie czy nie góralskie - przeczucie mówi mi, że będzie świetne Fajnie, że goście tak entuzjastycznie reagują.

Le_lena Trzymam kciuki za te "badania", daj znać o co chodzi, bo umieram z ciekawości.

Elrosa Bardzo ładne buciki

misia Nie łam się z tańcem, na pewno ładnie Wam wyjdzie

Lusija U nas para młoda przynosi chleb i wino jako dary, widziałam to na zdjęciach i pięknie wyglądało.

oluska Spokojnie, przećwiczycie i nie będzie się czego obawiać

W temacie odmów - znów trafiła nam się perełeczka.
Małżeństwo nie przyjedzie, bo ona ma operację tydzień po naszym weselu. Na zapraszaniu opowiadała o tym - kosmetyczno-plastyczna operacja nosa, nic ratującego życie, chirurgia krótkoterminowa.

Była też smutna odmowa, bliska koleżanka z partnerem nie przyjdzie, bo zapraszaliśmy byłą partnerkę tegoż faceta. Była partnerka przyjdzie z osobą towarzyszącą (ale nie nowym partnerem). Stosunki między tymi koleżankami są bardzo napięte i wg mnie jest tam sporo niewyjaśnionych spraw. Jest mi przykro, ale też sama nie miałam pojęcia, jak to ugryźć. Obie cenię, lubię, ale nie chciałam wybierać między nimi. Początkowo była partnerka była niechętna na wesele, teraz zmieniła zdanie, więc tamci nie przyjdą.

Wczoraj z TŻ-tem pośmialiśmy się z wątku Najlepsze wymówki gości weselnych, poprawiło nam to humory - jak któraś z Was jeszcze nie zaglądała, to polecam
nie wiem jakiego, walca
Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Tak to czytam i cieszę się, że ja nie będę miec z tym problemu za 2 lata ponieważ mój TŻ ma tak samo na nazwisko jak ja
chociaż zawsze się cieszyłam jak byłam młodsza ,ze kiedyś zmienię sobie nazwisko no ale wyszło inaczej i zostaję znowu z takim samym
ale czad !!!

Cytat:
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej

Witam się po wyjątkowo nieudanym dniu..

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, która okazała się żenadą bo rzeczywistość nie miała nic wspólnego z ogłoszeniem..

Potem oglądaliśmy mieszkania, z czego jedno na miejscu okazało się nieaktualne, drugie w stanie tragicznym, trzecie piękne ale cenowo nie dla nas.
Jestem załamana, nie mamy mieszkania, szukamy miesiąc i nic, to jakiś koszmar

Odechciało mi się wszystkiego..

Jedyna dobra rzecz to spowiedź.
Trafiliśmy do przemiłego księdza, na oko około 27 lat, ja byłam 5 min i Tż też.
Żadnych durnych pytań, czy komentarzy, życzył nam szczęścia

Dzisiaj też dobra koleżanka mi napisała że wtedy kiedy planuję panieński jej nie będzie bo ma wesele..

Do 10 lipca mamy potwierdzenia, jeden kolega dzisiaj sam zadzwonił że będzie, większość milczy
my mieszkania szukaliśmy 3 miesiące
Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
witaj

to ja jestem zaraz po Tobie :P na 230 zaproszonych osób (ok 210 dorosłych, reszta dzieci) będzie zaledwie.. 146 osób, w tym 9 dzieci..

gratulacje!

są śliczne, sama wykorzystuję je do dekoracji tzn. dekoratorka, nie ja :P

a ja mam meega problem.. do ślubu zostały 4 dni, a ja dziś u lekarza usłyszałam, że mam anginę
;/ załamałam się..
zdrówka!!!

Dziewczyny, co do podróży poślubnych- 3 tygodnie po ślubie lecimy do USA, mam bilet na panieńskie nazwisko, więc wniosek o nowy paszport złożę przed samym wylotem, parę dni, a co z podaniem o dowód?? mogę złożyć wcześniej? czy nic się nie dzieje kiedy będę w podróży miała paszport na inne nazwisko a dowód na inne??
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:50   #3306
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Tak jak myślałam dekoratorka znowu przesunęła spotkanie..
Rezygnuje z niej.

Jesteśmy na etapie co na obraczce? Wiem że pytanie już było pewnie milion razy nie mogę znaleźć

Dziewczyny co macie lub będziecie miały wygrawerowane?
Moja kumpela ma `Kowalska od 7.07.2012` a jej facet 'jestem mężem od .. '
Hm chciałabym datę i imię męża a on datę i moje ale nie wiem czy to już nie modne czy co teraz ludzie robią sentencję jakieś
Nie patrzcie na mode, grawerujcie to co Wam serce podpowiada My mamy "Abyśmy byli jedno" nie chciałam imienia i daty z uwagi na to, że chcieliśmy coś co w trudnych chwilach małżeństwa będzie nam przypominało o tym, że pomimo kłótni od dnia ślubu jesteśmy jedną osobą, abyśmy przez te słowa w czasie niepowodzeń w małżeństwie pamiętali co sobie przysięgaliśmy. Grawer jest dla Was a nie dla ludzi, nikt Wam pod obrączkę zaglądał nie będzie. Jeśli chcecie datę i imię tak zróbcie. Jeśli dasz coś na topie to przy każdym przeczytaniu graweru będziesz myśleć, że tego nie chciałaś mieć napisanego. Ja z Tż jesteśmy pierwszymi osobami w rodzinie, gdzie nie mamy wygrawerowanego imienia ani daty, czekam dzisiaj na krytykę teściowej bo dziś pierwszy raz zobaczy obrączki.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:06   #3307
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
NJa z Tż jesteśmy pierwszymi osobami w rodzinie, gdzie nie mamy wygrawerowanego imienia ani daty, czekam dzisiaj na krytykę teściowej bo dziś pierwszy raz zobaczy obrączki.
Macie piękny grawer, myślę, ze teściowa nie ma powodów do krytyki

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:17   #3308
Robusta
Wtajemniczenie

A ja z moim S. mamy swoje imiona i dwa złączone serduszka dodaj, że jest bardzo ładna czcionka

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:22   #3309
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
A ja z moim S. mamy swoje imiona i dwa złączone serduszka dodaj, że jest bardzo ładna czcionka
coś w ten deseń?

My mamy na obrączce właśnie taki grawer pomiędzy imieniem i datą

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-06-25, 09:35   #3310
Buczorek
Raczkowanie

Justyna.kociaczek bardzo ładne buty!

cude gratulacje!!!

niulka_1985 super relacja i czekamy na dalszy ciąg!

ale dzisiaj miałam koszmar ślubny! śniło mi się, że moja suknia wyglądała jak piżama, była OKROPNA! ale nic nie mogłam z tym zrobić nawet nie była dobrze zszyta. materiał się rozchodził bo wszędzie były agrafki! jak tak ubolewałam nad nią to zadzwonił mój kuzyn, że nie przyjedzie na wesele bo ma odcisk na nodze. jak się go zapytałam czy miesiąc będzie go miał to odpowiedział, że tak dobrze, że to tylko sen..

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-06-25 o 09:40
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:04   #3311
cude
Zadomowienie

say-hello, nie są takie brzydkie

kaszuszka, kiedy dokładnie masz obronę? Będzie dobrze

mojakaren, zaproszenia bardzo ładne, TŻ się postarał

KaMilka4891, nie mam nic przeciwko spinkom. Skoro są, to ktoś ich używa, a skoro TŻ chce, to niech ma

Konkardia, też jestem sporo niższa od TŻ, ale przymierzałam 8 cm i jednak nie dam rady. Gdyby miały platformę, wzięłabym i 10 cm Wciąż szukam

hihihi, cieszę się, że zabawa udana!

misia880, miło Nas o nic prócz nazwiska i tego gdzie odbędzie się ślub nie pytali. Myślałam, że paszport też jest ważny 3 miesiące.

zakrecona_kropka, gratki! Ja wybieram się dziś na łowy, koniecznie muszę kupić już buty!

niulka_1985

bachara, już coraz mniej spraw do załatwiania, mam nadzieję, że wybierzecie jakiś garnitur - z TŻ chodziłam po kilka razy przymierzać te same

oluska227887, pochwal się obrączkami jak przyjdą
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:11   #3312
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Oluska mamy do 30stego czerwca a Ty?
Do 5go lipca i oczywiście nikt jeszcze do nas nie dzwonił- chyba ludzie myślą, że z nas takie dwa Nostradamusy, co przepowiedzą sobie sami kto się pojawi na weselu, a kto nie
Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
No i wczoraj kupiliśmy garnitur i buty xD nareszcie! !!!!!! Padne że szczęścia xD
Super! Gratulacje!
Cytat:
Miałam taką dekorację w kosciele i bukiety (nie są chabrowe, tylko fioletowe - wina aparatu)
Pięknie, pięknie!
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Witam się po ślubie! jesteś już szczęśliwą mężatką!
Super, że wszystko się udało
Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj drugie buty ślubne Są całe ze skórki, ale troszkę mnie obcierają na prawej stopie, mam nadzieję że jakoś się rozbiją

Poza tym dostałam kolczyki z aliexpress i teraz mam dylemat, które założyć w dniu ślubu...
Zdjęcia z telefonu więc jakość pozostawia wiele do życzenia.
Pierwsze kolczyki sa śliczne Buty też świetne i na pewno uda Ci się je rozchodzić
Cytat:
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
Gratulacje!

Cytat:
Miałam chwile zwątpienia czy hortensje to dobry pomysł na stół bo niektórzy mi mówili że to takie pospolite kwiaty ale dziś ściałam w ogrodzie hortensje i wyglądają cudnie. Foto w załączniku
Bardzo ładne i wcale nie pospolite
Cytat:
Czas na relację
Dawaj dalej
Cytat:
Ja będę miała "Misiek", TŻ "Pysiek" Tak do siebie mówimy i nie bardzo nas obchodzi czy to modne czy niemodne, infantylne, głupie czy niezrozumiałe- jest nasze i z tego się cieszymy

Właśnie dowiedziałam się, że mąż mojej świadkowej jednak będzie na weselu Miał jechać do pracy do Niemiec, ale dupka z tego wyszła Świadkowa się cieszy, bo będzie miała się z kim bawić, ja się cieszę, bo ona się cieszy i wszyscy są zadowoleni

Edytowane przez oluska227887
Czas edycji: 2014-06-25 o 10:18 Powód: wizaż nie potrafi edytować :D
oluska227887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:11   #3313
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Hm chciałabym datę i imię męża a on datę i moje ale nie wiem czy to już nie modne czy co teraz ludzie robią sentencję jakieś
Obrączka jest na całe życie, nie rozumiem dlaczego patrzysz na to, co jest modne, a co nie?
Zresztą co za różnica, teraz może coś być modne, czy niemodne, a za 20 lat na odwrót.

Ja się nie zamierzam nikomu chwalić, co mam na obrączce wygrawerowane = nie będę jej przecież ściągać i pokazywać, co tam mam.

Każdy graweruje to, co chce.

My nie chcieliśmy imienia małżonka, bo tak jak któraś tu pisała - nie sądzę, bym na starość miała aż taką sklerozę, że zapomnę imię męża

Więc mamy sentencję po łacinie, która jest nam bliska
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:17   #3314
Le_lena
Raczkowanie

Misia - faktycznie strasznie dłuży mi się od kiedy ostatni raz tu ją widziałam , a ciekawa jestem co tam i jak tam
A Ysia też baluje w podróży ?
Eeeeh, swoja muszę zarezerwować , a czasu totalnie brak
Tysia dzisiaj mnie uświadomiła, że to już tylko 4 miesiące

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-06-25 o 10:18
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:21   #3315
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
oluska227887, pochwal się obrączkami jak przyjdą
Za 2 tygodnie mamy odbiór i na pewno się pochwalę
Stary 2014-06-25, 10:23   #3316
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Do 5go lipca i oczywiście nikt jeszcze do nas nie dzwonił- chyba ludzie myślą, że z nas takie dwa Nostradamusy, co przepowiedzą sobie sami kto się pojawi na weselu, a kto nie
hahaha mam takie same odczucia do nas też mało kto dzwoni :/ powoli przygotowujemy się psychicznie, że pewnie sami będziemy musieli dzwonić i pytać
Stary 2014-06-25, 10:31   #3317
cude
Zadomowienie

Justyna.kociaczek, wzięłabym pierwsze, ile czekałaś na ich przyjście?

Waniliova, gratuluję i życzę szczęścia

bardorja, pysiu, mala_czarna, say-hello, activelifestyle, Tysiu, anusia4u, Ad rem, nasturcjo, alloffkowa, Buczorek, oluska

21klaudyna, uwielbiam hortensje, w ogóle chyba wszystkie kwiaty

marlenqa22, będzie dobrze, wszystko w swoim czasie Ciebie chociaż zapraszają na rozmowy. Mnie tylko na 2 przez pół roku
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:41   #3318
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam jutro przymiarke ;D I bede dobierac bolerko, bizu i bielizne
plus probna fryzura .
czekamy na fotki

Cytat:
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
a ja sie znów jaram nasza salą bo dodali dzis wirtualną wędrówke klik sala wygląda pieknie w dzien jak i w nocy jak jest podświetlona
ta sala wygląda mega elegancko

Cytat:
wyglądają pięknie nie rezygnuj z nich

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Super, właśnie nad Crestami myślę, tylko nie wiem czy kurację 7 dni czy 14 dni no i który rodzaj, bo jest ich kilka... podasz mi pełną nazwę tych, które stosowałaś?
ja wzięłam na 7 dni i efekt super, ale powtórze jeszcze za 2,5 miesiąca
kupiłam tu: http://allegro.pl/paski-wybielajace-...316262872.html

Cytat:
a ja mam meega problem.. do ślubu zostały 4 dni, a ja dziś u lekarza usłyszałam, że mam anginę ;/ załamałam się..
kuruj się kochana, wszystko zdążysz zaleczyć

Cytat:
Tak jak myślałam dekoratorka znowu przesunęła spotkanie..
Rezygnuje z niej.

Jesteśmy na etapie co na obraczce? Wiem że pytanie już było pewnie milion razy nie mogę znaleźć

na obrączce grawerujecie to co jest bliskie Waszemu sercu
u nas prawdopodobnie będzie to sentencja, ale taka nasza, która towrzyszy naszemu zwiazkowi od dawna

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
ale dzisiaj miałam koszmar ślubny! śniło mi się, że moja suknia wyglądała jak piżama, była OKROPNA! ale nic nie mogłam z tym zrobić nawet nie była dobrze zszyta. materiał się rozchodził bo wszędzie były agrafki! jak tak ubolewałam nad nią to zadzwonił mój kuzyn, że nie przyjedzie na wesele bo ma odcisk na nodze. jak się go zapytałam czy miesiąc będzie go miał to odpowiedział, że tak dobrze, że to tylko sen..
masakra

ale też miałam dziś koszmar ślubny, że zapomniała o mnie fryzjerka i MUA, ja sama zasiedziałam i zagadałam się z rodzicami i ze slubu nic nie wyszło więc poszłam pływać w jeziorze

do końca tygodnia wylądowałam na L4 z zapaleniem gardła całkowitą utratą głosu i antybiotykiem

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:51   #3319
Buczorek
Raczkowanie

mojakaren hahaha w śnie nie bardzo się przejęłaś tym, że nie będzie ślubu na żywo pewnie tak kolorowo by nie było

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-06-25 o 11:47
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:57   #3320
niulka_1985
Zadomowienie

Relacja cz. 3

Szliśmy do ołtarza w następującej kolejności:
1. Druhenki w osobach moich dwóch siostrzenic - Julka (5l) niosła obrączki, Wiki (6l) bukiecik kwiatów. Najmłodsza Hania (3l) ostatecznie z nimi nie poszła.
2. My.
3. Świadkowie,
4. Druhowie strażacy w liczbie 9 osób.
Msza, z tego co opowiadali goście, bo ja nie do końca pamiętam była piękna. Wszyscy zwracali uwagę, że ksiądz się ciągle na nas patrzy i uśmiecha W kazaniu nawiązał do strażaków, że tak jak oni czuwają nad bezpieczeństwem ludzi, tak my powinniśmy czuwać nad swoją miłością. Nawiązał również do tego, że my już wszystko o sobie wiemy, na co Tż na cały głos: "Dziwi się ksiądz, po 10 latach znajomości?" co wywołało ogólny śmiech Potem była przysięga. Patrzeliśmy sobie głęboko w oczy (bałam się, że będę ryczeć, ale na szczęście obyło się). Pierwszy był K. - powiedział bezbłędnie, a ja oczywiście BŁĄD tzn. powiedziałam o 1 słowo za dużo niż to było w tekście, ale chyba nikt nie zauważył. Powiedziałam "biorę sobie Ciebie...", a powinno być "biorę Ciebie...."
Potem podeszła Julka z obrączkami, pocałowaliśmy je i nałożyliśmy sobie - trochę było ciężko, gdyż spociły nam się dłonie No i teraz można było odetchnąć z ulgą...... Troszeczkę mnie denerwował kamerzysta, bo non stop nas filmował. Nawet jak chciałam coś mężowi powiedzieć, to musiałam się powstrzymać, aby przypadkiem na filmie nie było, że na mszy sobie gadamy Nasza chórzystka - genialna! Wszyscy chwalili jej głos. To jest jej filmik z naszego ślubu
No i nadszedł koniec - wyszliśmy z kościoła w rytmie Mendelssohna. Wychodziliśmy zbyt szybko i fotograf pokazał nam, byśmy trochę zwolnili Pod kościołem zostaliśmy obsypani grosikami na szczęście oraz złożyli nam życzenia ci, którzy nie byli proszeni na wesele. Wsiedliśmy w auto i zaczęła się nasza podróż na salę (35 km). Przed nami jechał wóz strażacki - przez moją wieś na sygnale, a potem już tylko światła mrugały. Mieliśmy 2 bramy (pewnie ludzie pogody się przestraszyli). Po drodze na salę zaczęło lekko padać, ale szybko przestało. Jechaliśmy z prędkością 40-50 km/h, więc to trochę trwało, ale kierowca był wygadany i bardzo zabawny, więc droga jakoś ubywała.... No i dojechaliśmy. W drzwiach kelnerki powitały nas chlebem i solą, a następnie mąż wziął mnie na ręce i wniósł na salę. Tam już zespół grał dla nas marsze powitalne. Na sali również goście składali nam życzenia. Dostaliśmy od groma kwiatów i tylko 5 win i 1 kupon Lotto. Winietki spisały się super - także polecam! Potem było jedzonko - zjadłam 3 łyżki rosołu i pół jakiejś roladki no i byłam najedzona Siostra podpięła mi tren no i nadszedł czas na pierwszy taniec (zdjęłam do niego welon, bo się strasznie plątał i mi przeszkadzał). Goście stanęli w kole, a my w środku - jednak oddaleni od siebie o jakieś 3m. Chłopak z zespołu zapytał, czy się stresujemy - oczywiście kiwnęłam głową, że tak - więc kazał gościom dla otuchy bić brawo, no i się zaczęło (piosenkę mieliśmy z oryginału "Jesteś blisko mnie" Piasek i Kukulska). W pierwszej chwili myślałam, że zapomniałam cały układ, ale w miarę upływu piosenki wszystko mi się przypominało na bieżąco wyszło bezbłędnie, goście byli zachwyceni, każdy myślał, że chodziliśmy na kurs (znalazłam 2 filmiki na YouTube i na tej podstawie zmiksowałam nasz układ). Tańczyliśmy walca angielskiego. Nawet moja siostra, która twierdzi, że takie układy są sztuczne była zachwycona, że to tak fajnie i na luzie było zrobione - no i non stop się uśmiechaliśmy.
A potem to już tylko zabawa.... lepszego zespołu nie mogliśmy mieć - grali genialnie i świetnie prowadzili całą imprezę. Części taneczne trwały 45 min, a przerwy 15 min -czasami to już w duchu prosiłam o przerwę, bo tak mnie nogi bolały. Zarówno ja jak i świadkowa miałyśmy buty z Akces2 i powiem Wam szczerze - niczym nie różniły się od zwykłych butów.....
Mieliśmy profesjonalnego barmana - i to był strzał w dziesiątkę. Non stop miał kolejki i nie miał kiedy odpocząć - dobrze, że wziął sobie pomocnika Każdy go chwalił i gratulował nam wyboru.
Następną atrakcją było prosię pieczone w całości z różnymi dodatkami - hit wesela.
Torcik mieliśmy czteropiętrowy, ale z tego względu, że kawałeczek tortu chcieliśmy jeszcze dokładać do pudełeczek z ciastami dla gości na pożegnanie.
Oczepiny mieliśmy standardowe do tego były 2 konkursy dla gości. W trakcie wesela mieliśmy jeszcze różne zabawy integracyjne np. red bull, krasnoludek, pociąg i coś tam jeszcze..... O godz. 2 zatańczyliśmy ostatni taniec na płytę i panowie foto-video się zmyli. Chciałam mieć sesję z użyciem zimnych ogni, ale cały czas padało i było zimno, więc nie udało się
Wesele skończyło się o godz. 4 nad ranem. Pożegnaliśmy wszystkich, daliśmy każdej parze 0,5l wódki i pudełko z ciastem, gdyż nie robiliśmy już poprawin.
Mój mąż nie pije alkoholu, ale nad ranem każdy z kuzynów go namawiał i wypił z nimi trochę.... skończyło się to zatruciem i siedzeniem pół godziny w łazience - oczywiście po wyjściu wszystkich gości całe szczęście mieliśmy swój pokój. Gdy się przespał, spełnił swoją obietnicę aby tradycji stało się za dość. Spaliśmy jedynie 2,5 godziny. Potem się pakowaliśmy i rozliczaliśmy. Zostało nam tyle jedzenia, że 2 razy musiałam jechać na salę. Zrobiłam w sumie 140 km, a potem coś zjedliśmy i pojechaliśmy połowę jedzenia zawieźć teściowej, więc znowu 80 km - oczywiście ja za kierownicą Musieliśmy jeszcze podjechać do kuzynki męża, która miała pokój w hotelu i wyjechała wcześniej niż my, więc się nawet nie pożegnaliśmy i nie dostała wałówki byliśmy tam ok godziny, a potem do domku. Mąż musiał obejrzeć mecz i poszliśmy spać o 11.
Dziewczyny, podsumowując - to był najwspanialszy dzień mojego życia Kilka rzeczy bym zrobiła inaczej, ale czasu już nie cofnę....
Nie mam ani jednego zdjęcia, bo czekam za fotografem (w piątek mamy sesję w plenerze), a bym Wam coś wstawiła czekajcie z cierpliwością!
KONIEC
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:58   #3321
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
Gratulacje!!!!!

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Do 10 lipca mamy potwierdzenia, jeden kolega dzisiaj sam zadzwonił że będzie, większość milczy
Nie przejmuj się, to niestety normalka U nas najwięcej ludzi zadzwoniło ostatniego dnia, niektórzy chyba rozumieją jak prosi się o potwierdzenie DO że młodzi proszą o informację właśnie tego konkretnego dnia
A mieszkanie na pewno w końcu znajdziecie!

Cytat:
a ja mam meega problem.. do ślubu zostały 4 dni, a ja dziś u lekarza usłyszałam, że mam anginę ;/ załamałam się..
Bierz lekarstwa, jeśli masz możliwość to marsz do łóżka i na pewno Ci się poprawi! 4 dni to dużo czasu!

niulka dziękujemy za relację, super!

Ja dziś byłam w urzędzie zameldować się w końcu pod nowym adresem i wymienić dowód. Oczywiście na wniosku o dowód podpisałam się odruchowo starym nazwiskiem Czuję że ciężko będzie mi się przestawić

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:12   #3322
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A Ty będziesz się tymi obrączkami gdzieś chwalić, że masz mieć modny grawer? Zróbcie taki, jaki chcecie. Nawet jeśli to ma być tylko imię i data.
My mamy senstencję, ale nie z mody tylko z "głębszą ideologią" i moim zdanie wtedy taki grawer ma sens.
Oczywiście wszem i wobec będę się chwalić że jestem żoną i mam obrączkę.

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
dla mnie imię na obraczce bylo bez sensu... nie przewiduje sklerozy na starosc takiej abym nie pamietala imienia męża xD mamy datę, bo wiem ze się przyda i forever young ponieważ wyglądamy młodo, wszyscy w sumie mam to mowia i nigdy nie chcemy wpasc w rutyne i o tym zapomnieć tak po krotce mam nadzieje ze oddalam to uczucie o które mi chodzi

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 46 dni.

fajne

Cytat:
my mamy .. I slubuje Ci milosc 06.09.2014

To też mi się podoba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Nie patrzcie na mode, grawerujcie to co Wam serce podpowiada My mamy "Abyśmy byli jedno" nie chciałam imienia i daty z uwagi na to, że chcieliśmy coś co w trudnych chwilach małżeństwa będzie nam przypominało o tym, że pomimo kłótni od dnia ślubu jesteśmy jedną osobą, abyśmy przez te słowa w czasie niepowodzeń w małżeństwie pamiętali co sobie przysięgaliśmy. Grawer jest dla Was a nie dla ludzi, nikt Wam pod obrączkę zaglądał nie będzie. Jeśli chcecie datę i imię tak zróbcie. Jeśli dasz coś na topie to przy każdym przeczytaniu graweru będziesz myśleć, że tego nie chciałaś mieć napisanego. Ja z Tż jesteśmy pierwszymi osobami w rodzinie, gdzie nie mamy wygrawerowanego imienia ani daty, czekam dzisiaj na krytykę teściowej bo dziś pierwszy raz zobaczy obrączki.

o to dobre
Na kłótnie dobra przypominajka

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Obrączka jest na całe życie, nie rozumiem dlaczego patrzysz na to, co jest modne, a co nie?
Zresztą co za różnica, teraz może coś być modne, czy niemodne, a za 20 lat na odwrót.

Ja się nie zamierzam nikomu chwalić, co mam na obrączce wygrawerowane = nie będę jej przecież ściągać i pokazywać, co tam mam.

Każdy graweruje to, co chce.

My nie chcieliśmy imienia małżonka, bo tak jak któraś tu pisała - nie sądzę, bym na starość miała aż taką sklerozę, że zapomnę imię męża

Więc mamy sentencję po łacinie, która jest nam bliska
Dziewczyny źle mnie zrozumiałyscię bo źle napisałam. Bo byłam wczoraj mega zmęczona i brakowało mi słów i jak teraz czytam co pisałam to nie o to mi cho więc Chodziło mi oto że imię i data to najpopularniejsze grawery i że już trochę przereklamowane a mimo to mi się podoba i chciałam wiedzieć czy którąś z was ma coś oryginalnego czy oklepane to co ją chce
A i może jestem dziwna ale TAK będę się chwalić że jestem żoną i że mam obrączkę i jak ktoś zapyta to pokaże co jest wygrawerowane

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:30   #3323
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
O rety, współczuję! Kuruj się!

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Dziewczyny tylko melduje ze zyje, jutro mam pierwszy egzamin, wiec prosze o kciuki. W czw tata ma kontrolne badania-prosze o dwa razy wieksze kciuki
Wpadne do was w weekend!
podwójne!

Niulka, super relacja!

bardorja, każdy ma inny pogląd na tą sprawę i inne grawerowe "zachcianki" Wg mnie w przypadku grawerów nie ma czegoś takiego jak oklepane, modne, niemodne. Grawerujcie to, co Wam serce podpowiada, jak chcecie imiona i datę to grawerujcie imiona i datę. Argument, że "po co imię męża jak go nigdy nie zapomnę" mnie rozwalił, tu chodzi przecież o symbol, a nie ściągę

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ja stosowałam Crest i polecam
Dziękuję! A który typ konkretnie, też supreme czy jakieś inne? I ile dni - 7 czy 14? Efekt widoczny gołym okiem?
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ja wzięłam na 7 dni i efekt super, ale powtórze jeszcze za 2,5 miesiąca
kupiłam tu: http://allegro.pl/paski-wybielajace-...316262872.html
Dziękuję bardzo! I zdrowiej koniecznie!

U mnie 80 DDŚ! Niby nic, ale pamiętam, jak jeszcze chwilkę temu świętowałam studniówkę, a tu już 1/5 z tego czasu minęła... zleci jak nie wiem!

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-06-25 o 11:31
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:34   #3324
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Dziękuję! A który typ konkretnie, też supreme czy jakieś inne? I ile dni - 7 czy 14? Efekt widoczny gołym okiem?
Tak, Supreme. Co do efektu - był widoczny gołym okiem, ale nie mam zdjęć porównawczych, bo sie nie obfociłam przed i po..ale nawet TŻ widział rożnicę

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-06-25, 11:37   #3325
cornflower_girl
Zakorzenienie

czekooczekolada TŻ będzie miał koszulę z długim rękawem, 100% bawełny, więc się nie upiecze.

Lusija Gratuluję Jaki garniak upolowaliście?

sasenka O, ciekawy zbieg okoliczności Trochę zazdroszczę tego, że nie musisz zmieniać nazwiska i ominą Cię stresy z wymianą dokumentów.

bachara Świetnie, że odzyskałaś energię do przygotowań

pysia Co do opłat w poradni - zależy od prowadzenia zajęć i własnych możliwości finansowych. Jeśli pani z poradni by mi wyjechała z awanturą albo była niesamowicie wścibska, bo bym nie dała żadnej ofiary.

exist Powodzenia, trzymam kciuki za Ciebie

niulka Prześliczne dekoracje

bardorja Ciotka faktycznie jakaś dziwna, lepiej że nie będzie. Mogłaby zbyt zadzierać nosa i krytykować menu, wnioskuję że to taki typ osoby, której nie dogodzisz.

Co do obrączki, u nas jest imię, serduszko i data. Nie postrzegamy tego w kategorii mody, dla nas ma to duże znaczenie

cashmere O, świetna wiadomość z filmem Jak Wam się podoba?

Waniliova Ale miło czytać tak entuzjastyczne wiadomości

Ad rem CR jest bardzo bezpiecznym wyborem, większości będzie smakować.

iliy Chyba zawstydziliście go tym, że wcześniej wręczyliście mu zaproszenie. Co nie zmienia faktu, że fo pa zrobił...

confetti A sukienkę szyjesz? Pokazałabyś jakieś zdjęcie katalogowe? Póki co nie ma powodów ze stresem, dobry salon powinien się wyrobić. U nas póki co większość rzeczy gotowych, ogarniamy na razie potwierdzenia gości

justyna.kociaczek Bardzo ładne buty. Najbardziej podobają mi się kolczyki z pierwszego zdjęcia.

mimi Super, że TŻ zdrowieje. Odnośnie usługodawców - u nas będą mieli zapewnione normalne (takie jak goście weselni) posiłki. I będą mieli stolik na sali, co prawda z boku - średnio podobała mi się taka kanciapa za sceną, która jest przeznaczona dla wykonawców.
Powodzenia ze wszystkimi sprawami

Cude Gratuluję

21klaudyna Jasne, że dobry pomysł. Są bardzo eleganckie

marlenqa Na pewno się uda z pracą, szkoda tylko, że musisz się sporo namęczyć z dziwnymi rozmowami. Z mieszkaniem też, trzymam kciuki za Was

anusia Ojej, zdrowiej. 4 dni dla Twojego zdrowia może dużo zdrobić.

missmalezji Trzymam kciuki, musi być dobrze

alloffkowa Do Waszej piosenki to walc angielski.

Buczorek Teraz wykonawcy są bardzo elastyczni i nie ma problemów z dojazdem.

niulka Cieszę się, że wszystko poszło idealnie Dużo szczęścia dla Was

Mam do Was pytanie - u nas na weselu będzie trochę osób bez pary (byli zaproszeni z osobą towarzyszącą, ale nikogo nie zabierają). Co można zrobić, żeby takie osoby nie wynudziły się na zabawie? U nas będzie DJ i wodzirej, więc trochę łatwiej niż w przypadku zespołu. Wiele razy byłam sama na przyjęciach i czasami było mi trudno się wybawić (zwłaszcza, że była jedyną osobą bez pary). Wesele to nie dyskoteka, wiele piosenek było pomyślanych pod zabawę we dwoje, a chciałabym uniknąć niezręcznego samopoczucia gości. Jakieś rady, wskazówki?

I na deser suknie katalogowe vs. podróbki z Chin. Dużo zdjęć.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-06-25 o 11:39
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:38   #3326
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
mysza Faktycznie dużo tych wesel - podziwiam Na wszystkie idziecie?
Trzymam kciuki za Tż-ta, na pewno dobrze mu pójdzie
Raczej idziemy, chyba że nam coś wypadnie

Tż jest inzynierem!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ło matko, a ja narzekam, ze my mamy duzo bo w raz z naszym aż 3 w ciagu roku ale my razem nie bylosmy jeszcze na zadnym weselichu, a ja ostatnio na weselu bylam jakies 8lat temu
To 5.07 to bedzie nasze pierwsze wspólne wesele I moje pierwsze w życiu

Cytat:

My mamy "I ślubuję Ci Imię Data" I nie ze sklerozy a dlatego że tak nam się podobało
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:39   #3327
Buczorek
Raczkowanie

bardorja my mamy imię i datę
Stary 2014-06-25, 11:40   #3328
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
c

Mam do Was pytanie - u nas na weselu będzie trochę osób bez pary (byli zaproszeni z osobą towarzyszącą, ale nikogo nie zabierają). Co można zrobić, żeby takie osoby nie wynudziły się na zabawie? U nas będzie DJ i wodzirej, więc trochę łatwiej niż w przypadku zespołu.
Wiele razy byłam sama na przyjęciach i mimo wszystko wesele to nie dyskoteka, wiele piosenek było pomyślanych pod taniec we dwoje.

I na deser suknie katalogowe vs. podróbki z Chin. Dużo zdjęć.
A te osoby są jednej płci? Bo jeśli nie, to zawsze mogą ze sobą tańczyć
Moga tez bawić się w kółeczku, do wielu piosenek się da, a po jednym głębszym to już do prawie wszystkich

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-06-25, 11:46   #3329
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
A te osoby są jednej płci? Bo jeśli nie, to zawsze mogą ze sobą tańczyć
Moga tez bawić się w kółeczku, do wielu piosenek się da, a po jednym głębszym to już do prawie wszystkich
Niestety tak się składa, że więcej będzie dziewczyn, wolny facet tylko jeden (albo w ogóle). Kółeczka fajny pomysł. Na pewno będę rozmawiać z wodzirejem, żeby było trochę zabaw - najbardziej jestem ciekawa Waszych doświadczeń, jak się takie pomysły sprawdziły w praktyce

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:54   #3330
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Niestety tak się składa, że więcej będzie dziewczyn, wolny facet tylko jeden (albo w ogóle). Kółeczka fajny pomysł. Na pewno będę rozmawiać z wodzirejem, żeby było trochę zabaw - najbardziej jestem ciekawa Waszych doświadczeń, jak się takie pomysły sprawdziły w praktyce
Ja byłam kiedyś na weselu sama, gdzie wszyscy byli w parach (wesele było nieduże, około 40-50 osób) i wybawiłam sie świetnie! Tańczylam z partnerami / mężami koleżanek PMki (dodam, ze nie znaliśmy się wcześniej, poznaliśmy sie na weselu) i tańczyliśmy tez razem właśnie w kółeczku - było naprawde fajnie Myślę, że nie musisz sie martwić Dadzą radę

30.08.2014
Nasz Dzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości