Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 10:21   #1561
anius_7
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
wiesz co, my mamy specyficzne kryteria, bo komoda musi mieć 70 cm, większa nie wejdzie. Ale fakt jest taki, że niestety większość jest zrobiona jak na słowo honoru. Mąż je oglądał, otwieraliśmy szuflady, niektóre są takie, że faktycznie wygląda, jakby po kilku otwarciach miało się rozwalić...

O kurcze, serio? ja na pewno nie czuję 50 ruchów w ciągu dnia.
Z resztą mój gin nie każe liczyć, pyta mnie tylko zawsze, czy czuję ruchy. Mówię, że czuję, więc na tym się kończy rozmowa. Poza tym tez przez to łożysko z przodu jest trudniej...
Moja też miała być długa, ale się 'wyrównała'

Ja postanowiłam zacząć prać. Posegregowałam rzeczy wstępnie. Myślałam, że wyjdą mi z 2 wkłady...a chyba wyjdzie z 5, 6... matko jedyna, skąd tyle rzeczy?? Po co tyle rzeczy???
Mój TŻ od koleżanki z pracy słyszał pozytywne opinie o meblach z ikei, dlatego tak się nakręcił na to, żeby jechać. A ja bym nie chciała byle jakich mebelków, które się zaraz rozlecą. Najwyżej będziemy mieli wycieczkę, bo jeszcze nigdy nie byliśmy w ikei I może chociaż materac kupimy.
Z tymi ruchami też mnie gin zaskoczyła. 50 to ja chyba nigdy nie czułam,ale już bardziej jej nie chciałam wkurzać powiedziała, że jak dalej ruchy będą nieregularne to od 33tc będę musiała je liczyć, a teraz mam zwrócić na nie szczególną uwagę.
Za pranie też się dziś wzięłam (lepsze to niż nauka ) i mi z samych ciuszków wyjdą na pewno 3-4 wkłady. A jeszcze kocyki, pościel, śpiworki, rożki i reszta cudów

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

Proszę o trzymanie kciukow za dzisiejsza wizytę i za to żeby żelazo chociaż trochę poszło w górę
Wizytę mamy o 12.00 a potem z Tz do chirurga
Na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, melduje że wypuścili z więźnia
Dzieciaki rozgrzeszone z wszystkich wątpliwości. Rosną symetrycznie, panna ma tętno na górnej granicy normy ale wygląda na to że taka jej uroda, bo nie ma innych cech żeby jakaś krzywda jej się działa. Miałam być 3 dni, byłam 10 bo szef z tych co lubi obserwować, a będę tam rodzić więc nie chciałam afery z wychodzeniem na rządanie.
Ogólnie sam pobyt nie tak źle jak się spodziewałam. Wizualnie oddział w stanie strasznym co się tyczy też łazienek ale czysto więc dało się przeżyć. Najgorsze to ubezwłasnowolnieine. Na codzień sto spraw a tu nagle świat się kręci wokół posiłków i ktg. Ciężko na głowę. Nie wiem jak wytrzumują kobiety co mieszkają tam miesiącami.
Chłopaki dali radę, mieszkanie co prawda wygląda jak po przejściu tornada ale ważniejsze że młody bez jakiejś traumy psychicznej.
Co tam u was? Co mnie ominęło?
już część z nas myślała, że urodziłaś super, że się trzymasz w 3paku i oby tak jak najdłużej pobytu w szpitalu współczuję, ale czego się nie robi dla dzieciaczków

Edytowane przez anius_7
Czas edycji: 2014-06-25 o 10:22
anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:24   #1562
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

tż pojechał, jakoś tak dziwnie bez niego

Nasza dzisiejsza rozmowa przed przedszkolem:
Zosia: tata już pojechał?
Ja: tak
Zosia: Mamusiu nie martw się, będę grzeczna i będę Ci pomagała
moja kochana córeczka
Szybko minie i Tz wroci

Ale masz cudowna coreczke

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:25   #1563
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Fotelik trzeba miec my z TZ chyba wypozyczymy (jest podobno taka opcja w sklepie) bo to tylko do taksowki, na droge powrotna ze szpitala. Samochodu nie mamy, fotelika nie bedziemy chyba na razie kupowac.

Mam po nocy niewielkie plamienie w kolorze kawy z mlekiem i lekkie bole w dole brzucha podobne do miesiaczkowych. Mam panikowac czy niekoniecznie? Maly szaleje, nota bene.
Jak wrócisz od lekarzw daj znać. Co i jak?

Cytat:

Proszę o trzymanie kciukow za dzisiejsza wizytę i za to żeby żelazo chociaż trochę poszło w górę
Wizytę mamy o 12.00 a potem z Tz do chirurga

Trzymam kciuki mocne za Was.
Ja też dzisiaj mam wizytę na 17 ;-)

Cytat:
hej Dziewczyny, melduje że wypuścili z więźnia
Dzieciaki rozgrzeszone z wszystkich wątpliwości. Rosną symetrycznie, panna ma tętno na górnej granicy normy ale wygląda na to że taka jej uroda, bo nie ma innych cech żeby jakaś krzywda jej się działa. Miałam być 3 dni, byłam 10 bo szef z tych co lubi obserwować, a będę tam rodzić więc nie chciałam afery z wychodzeniem na rządanie.
Ogólnie sam pobyt nie tak źle jak się spodziewałam. Wizualnie oddział w stanie strasznym co się tyczy też łazienek ale czysto więc dało się przeżyć. Najgorsze to ubezwłasnowolnieine. Na codzień sto spraw a tu nagle świat się kręci wokół posiłków i ktg. Ciężko na głowę. Nie wiem jak wytrzumują kobiety co mieszkają tam miesiącami.
Chłopaki dali radę, mieszkanie co prawda wygląda jak po przejściu tornada ale ważniejsze że młody bez jakiejś traumy psychicznej.
Co tam u was? Co mnie ominęło?
Witamy witamy i cieszymy się ze u naszych bliźniaków wszystko ok ;-)

Optymistko pościel śliczna ;-) brawo . W końcu się zdecydowałas hii hii.

Ale u nas dzisiaj brzydko i pada.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:27   #1564
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Mój TŻ od koleżanki z pracy słyszał pozytywne opinie o meblach z ikei, dlatego tak się nakręcił na to, żeby jechać. A ja bym nie chciała byle jakich mebelków, które się zaraz rozlecą. Najwyżej będziemy mieli wycieczkę, bo jeszcze nigdy nie byliśmy w ikei I może chociaż materac kupimy.
Z tymi ruchami też mnie gin zaskoczyła. 50 to ja chyba nigdy nie czułam,ale już bardziej jej nie chciałam wkurzać powiedziała, że jak dalej ruchy będą nieregularne to od 33tc będę musiała je liczyć, a teraz mam zwrócić na nie szczególną uwagę.
Za pranie też się dziś wzięłam (lepsze to niż nauka ) i mi z samych ciuszków wyjdą na pewno 3-4 wkłady. A jeszcze kocyki, pościel, śpiworki, rożki i reszta cudów
No jak nigdy nie byliście, to jedźcie. Zobaczycie co tam maja, na pewno nie wrócicie z pustymi rękami. Ja mam mnóstwo rzeczy z Ikei..ale raczej takich pierdółek

No właśnie co do prania, to ja właśnie włożyłam pieluszki tetrowe, śpiworki, rożek i ręczniki. I już. Jako druga tura chyba pójdą kocyki i kołderka i narzutka do wózka i kocyki jasne... potem ciuszki białe, potem ciuszki kolorowe z kolorowymi kocykami
Do jakiego rozmiaru pierzecie? ja chyba do 68.
Kurcze, same pieluchy tetrowe mi zajmą całą suszarkę

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:28   #1565
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja się nawet nie wychylam z zabawkami, mój mąż ma na ich punkcie obsesję i mamy już wypełnione po brzegi jedno pudło, a ciągle dochodzą nowe rzeczy. Kotki z ikei też mamy

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Ty to Kasia masz fajnego meza i zazdroszcze ze jest tak zangazowany

Nasze szczescie
Stary 2014-06-25, 10:30   #1566
kamilast
Raczkowanie

ojoj dzieki za miłe słowa i pamięć
A z rodzeniem spokojnie, nie było takich planów i zaczynam nieśmiało myśleć że może uda się donosić. Zawsze by mi to zaoszczędziło tułania się z dwójką po poradniach tylko dlatego że wcześniaki. Niestety w związku z tym sprzątanie w ratach i efekty widać poooowoli
Daty cc nie mam wyznaczonej, moje gapowe chyba bo nie dopytałam. Wiem że wyznczają na tydzień przed wyliczonym terminem ale wolałabym żeby się naturalnie zaczęło.

Butter super że u was też się wyjaśniło na pozytywnie. Przeglądałam losowo strony i akurat Twój wpis trafiłam że brzuszek jednak rośnie. Oj niedokładne to usg strasznie
Stary 2014-06-25, 10:32   #1567
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A wiecie co ja chyba dzisiaj zaczynam 9 miesiąc ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynamy 31 tydzień

papatki

Nasze szczescie
Stary 2014-06-25, 10:40   #1568
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Pochwale sie zakupami sprzed tygodnia, a co!
posciel o taka http://sklepmati.pl/komplety-3-eleme...zem-180cm.html
oraz drugi komplet z Gluck'a
bedziesz stosowac posciel od razu?
ja tak chcialam, ale wszedzie jest nagonka ze posciel dopiero po 1 roku ..wiec ja na razie z bolem serca zrezygnowalam z poscieli

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Co to była za noc dlugoo się meczylam zeby zasnąć,wstałam z mega podrapanymi nogami

Przed snem płakałam jak bobr,chyba pierwszy raz mi się zdarzyło tak wybuchnąć odkąd jestem w ciąży.
Najpierw poklocilan się z tz o tym,ze na początku lipca chce skończyć pokój bo wole być przygotowana w razie złych wyników,a do bezpiecznego terminu juz 4tyg.. i nie chce tam widzieć ani jednej jego rzeczy,teraz jest tam bałagan to on sobie rzuci to na komodę spodnie,a na szafę bluzę,a to obok plecak..skladowisko sobie znalazł. To wyskoczył na mnie ze jestem nie powazna że chce sterylny pokój 2miechy przed robić. Wyszedł z sypialni z fochem,krzyknelan na niego kilka mocnych słów.. Wrócił i mi mowi: teraz juz najgorszy etap,hormony skacza,myślę,ze teraz powinnaś dyrastycznie trzymać dietę bo nie wiadomo kiedy wyniki podskacza. a ja w RYK!! On przerażony nie wiedział co zrobić, zaczął mnie przytulać,przepraszać.. A ja nie potrafiłam słowa powiedzieć z ataku płaczu. W glowie tylko myśli zr to moja wina,ze jak coś bedzie nie tak to przeze mnie..ale cale szczęście w międzyczasie on mówił dokładnie to samo,tyle żebym nie miala poczucia winy,ze wie jak mi ciężko.

ehh to się wyzalilam z samego rana.
idę zjeść śniadanie a o 10wizyta z położna

mam podobnie, tylko ja w pokoju dziecka mam-sklad makulatiry, wiertarki, srubki, gowździe itd...i konca tego syfu nie widac

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Fotelik trzeba miec my z TZ chyba wypozyczymy (jest podobno taka opcja w sklepie) bo to tylko do taksowki, na droge powrotna ze szpitala. Samochodu nie mamy, fotelika nie bedziemy chyba na razie kupowac.

Mam po nocy niewielkie plamienie w kolorze kawy z mlekiem i lekkie bole w dole brzucha podobne do miesiaczkowych. Mam panikowac czy niekoniecznie? Maly szaleje, nota bene.

co do fotelika to ja bede miec, ale po dziecko pojdziemy bez ,
nikt nie bedzie wymagal ode mnie czegos bezprawnie , a szpital nie jest uprawniony do kontroli przestrzegania przepisów ruchu drogowego

co do krwawienia to ja bym jednak pojechala na IP

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
no już nie wiem w końcu, czy lepszy lateks czy pianka chciałabym kupić coś najpóźniej w przyszłym tyg, żeby się wietrzył... No bo tak myślę, łóżeczka nie mam gdzie rozłożyć na razie, ale ono jest używane, więc z tej 'nowości' to już dawno wywietrzało, a to chyba tylko o to chodzi? Potem je przecież umyję, a materac jak przyjdzie to rozłożę gdziekolwiek i będzie się wietrzył to będzie ok, tak?
A po serku waniliowym to zgaga mogłaby Cię dopaść i bez ciąży
No i gratulacje za 9 miesiąc, jesteś pierwsza

Justa ale to pewne, że cholestaza=szpital?

moze komus pomoze- mnie pan przekonał- 1 filmik o piance, 4 o lateksie

http://przyjemnysen.pl/index.php?rou...ws&news_id=313

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

lateks jest dla takich mega alergikow... fikusny sen ma antyalergiczny pokrowiec... lateks drozszy.

ale to wlasnie nie jest prawda- lateks moze uczulac
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:42   #1569
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
No jak nigdy nie byliście, to jedźcie. Zobaczycie co tam maja, na pewno nie wrócicie z pustymi rękami. Ja mam mnóstwo rzeczy z Ikei..ale raczej takich pierdółek

No właśnie co do prania, to ja właśnie włożyłam pieluszki tetrowe, śpiworki, rożek i ręczniki. I już. Jako druga tura chyba pójdą kocyki i kołderka i narzutka do wózka i kocyki jasne... potem ciuszki białe, potem ciuszki kolorowe z kolorowymi kocykami
Do jakiego rozmiaru pierzecie? ja chyba do 68.
Kurcze, same pieluchy tetrowe mi zajmą całą suszarkę
Ja prałam tylko 56/62, 68 mam bardzo mało więc na jeden wkład, zawsze zdążę. Ale mam inny problem, nie wiem jak prać te ciepłe kombinezony do wózka na jesień/zimę. Im się w pralce nic nie stanie? Nie zbije się watka w środku? Na prawej czy lewej stronie? Na ile stopni? Jak to potem suszyć? Czy to się prasuje?

Ikea jest super, też mam kotki grzechotki. Nie ma opcji wyjść z tego sklepu z pustymi rękami, więc na pewno nie pojedziecie na marne anius

Cytat:
A z rodzeniem spokojnie, nie było takich planów i zaczynam nieśmiało myśleć że może uda się donosić. Zawsze by mi to zaoszczędziło tułania się z dwójką po poradniach tylko dlatego że wcześniaki. Niestety w związku z tym sprzątanie w ratach i efekty widać poooowoli
Daty cc nie mam wyznaczonej, moje gapowe chyba bo nie dopytałam. Wiem że wyznczają na tydzień przed wyliczonym terminem ale wolałabym żeby się naturalnie zaczęło.
Też ostatnio o Tobie myślałam! Super, że u Was wszystko ok, bardzo mocno kibicuję!
A czy mogę nieśmiało zapytać.... Pokazałabyś brzuszek z dwójką? Nigdy nie widziałam bliźniaczej ciąży.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:42   #1570
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
a jakie miałaś ostatnio??
trzymam kciuki na pewno jest lepiej!
i za tżta!!
w 27+0 mialam 12,4
a w 31 + 2 mialam 8,8 wiec spadlo na leb na szyje

mam nadzieje ze teraz sie podniesie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-25, 10:47   #1571
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry.

Sama się sobie dziwię, że jestem na bieżąco z czytaniem.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Jagusia15 napisz mi proszę jak wygląda to uznanie dziecka. Jakie dokumenty trzeba mieć. I czy musi być to urząd w miejscu zameldowania?

Gosiu jeśli chodzi o materace ja bym wybrała lateksowy a Hevea jeszcze ma do wyboru trzy pokrowce , ale który to juz musisz sama zdecydować.

Justa współczuje , to nie za wesoło masz. Oby to nie była cholestaza.

Ja tez nie mam jeszcze żadnych zabawek oprócz karuzeli nad łóżeczko.

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

A wiecie co ja chyba dzisiaj zaczynam 9 miesiąc ;-)

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Ale się dzisiaj umordowakam w nocy i dalej się mecze z tą zgaga. Pol nocy wymiotowalam. Kiedy to się skończy.
A tylko serek waniliowy o 20 zjadłam.

Cytat:
no już nie wiem w końcu, czy lepszy lateks czy pianka chciałabym kupić coś najpóźniej w przyszłym tyg, żeby się wietrzył... No bo tak myślę, łóżeczka nie mam gdzie rozłożyć na razie, ale ono jest używane, więc z tej 'nowości' to już dawno wywietrzało, a to chyba tylko o to chodzi? Potem je przecież umyję, a materac jak przyjdzie to rozłożę gdziekolwiek i będzie się wietrzył to będzie ok, tak?
A po serku waniliowym to zgaga mogłaby Cię dopaść i bez ciąży
No i gratulacje za 9 miesiąc, jesteś pierwsza

Justa ale to pewne, że cholestaza=szpital?
Ja mam z HEVEA z zimnej pianki 13 cm grubości, ale była to wersja limitowana i widzę, że nie ma go już na stronie HEVEA.

Jak pianka to polecam tą zimną, bo jest twardsza, zbliżona do grubosci lateksu. U nas nie ma alergików, wiec darowałam sobie lateks.

Cytat:
myślisz ,ze każdego odrazu kładą do szpitala?? Moze jeśli wyniki nie będą aż tak wysokie to bedzie opcja monitoringu np w przyvhodni..ktg,pobranie krwi,kilka razy w tyg a ty będziesz w domu??
moja siostra rodziła w skończonym 36tyg. Ale ona z płaczem prosiła lekarza o to,w piatek wypisali ja ze szpitala a w poniedziałek ja cala podrapana do krwi wiezlismy z powrotem i ona jakby mogła to by chyba tak kleczala przy lekarzu.
Justa, a może nie położą Cię od razu do szpitala, przecież Patrycja leczy się w domu. Swoją drogą masz przejścia, cholestaza, podjerzenie cukrzycy.

Cytat:
Nie będę cie nakręcać, ale tu mi też zalatuje cholestazą
Mnie też początkowo w dzien nic nie swedzialo, tylko w nocy. Swedzenie stop i dloni mam dopiero od kilku dni, a ponoc od tego się wszystko zaczyna.. mój przypadek pokazuje, ze jednak nie, bo mnie zaczął swedziec brzuch, ręce i nogi. Badanie nic Ci nie zaszkodzi, a po co masz się nakręcać i niepotrzebnie denerwować?

Pati witamy z rana odrazu widac, ze koniec pracy

Dziewcyzny współczuję Wam tych swędzeń, koszmar, ale już niedługo.

Cytat:
Ja wiem ze nie chodzi o te kg.
Mialam wlasnie na mysli te napady glodu, jak ja bylam na tej diecie powiedzmy to tez miewalam takie napady i wiem ze ciezko sie powstrzymac
jestesmy tylko ludzmi a jezeli raz na jakis czas zjesz cos to sie przeciez nic nie stanie

a kiedy masz wizyte ?
Dziękuję za miłe słowa Wizytę mam jutro rano, ale mój gin nie ma aparatu wiec nie zmierzy małej.

Miałam zrobić sobie sesję zdjęciową, ale zaczęło mi puchnąć wszystko od nóg bo buzie i odpuszczam, tylko mnie ten widok dołuje, Też tak miałam w 1 ciąży, że odstani miesiąc to lepiej się nikomu nie pokazywać. Do tego hormony, płaczliwość, drażliwość, przygnębienie...

Zaczepiają mnie ludzie w sklepie i tak życzliwie mówią, że chyba musi być mi już ciężko i rozwiązanie blisko. Echh taka moja uroda, na szczęście nie będę miała zbyt wiele do zrzucania po ciąży.

Vvenus dziękuję, liczę na takie słowa, bo chcę wytrwać do 1 sierpnia.

A tak na pocieszenie, to straszona nas upalnym latem, a jak na razie to raczej chłody zapowiadają. Ja dobrze znoszę upały, ale nasze naszym Maleństwom bardziej służy taka temperatura.

Zaczarowana - a propo's arbuza mój tż też kupuje je w ogromnych ilościach i codziennie je wcinamy. O dziwo po nich mam bardzo ładne cukry.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:57   #1572
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja prałam tylko 56/62, 68 mam bardzo mało więc na jeden wkład, zawsze zdążę. Ale mam inny problem, nie wiem jak prać te ciepłe kombinezony do wózka na jesień/zimę. Im się w pralce nic nie stanie? Nie zbije się watka w środku? Na prawej czy lewej stronie? Na ile stopni? Jak to potem suszyć? Czy to się prasuje?

Też ostatnio o Tobie myślałam! Super, że u Was wszystko ok, bardzo mocno kibicuję!
A czy mogę nieśmiało zapytać.... Pokazałabyś brzuszek z dwójką? Nigdy nie widziałam bliźniaczej ciąży.
Z tym czy prać kombinezon to chyba się nie przekonasz jak nie spróbujesz. Ja przedszkolakowi kurtkę zimową prałam regularnie bez szwanku, ale koleżanka swoją miała do wyrzucenia bo się zbiło wszytko w środku. A info na ile stopni powinno być na metce.
Ze zdjęciem nie ma problemu tylko jak??? Tzn konkretnie jak wrzucić zdjęcie z telefonu? A brzuch jest wielki, większość kobitek na oddziale które leżały po terminie miały mniejsze ode mnie
Stary 2014-06-25, 10:59   #1573
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wiecie, że na sr nam ginka mówiła, że tylko opuchlizna poniżej miednicy jest normalna? W sensie, że ręce puchnące, twarz to niedobrze... strasznie to dziwne, wszędzie czytam, że całe ciało może puchnąć i tym, co ona powiedziała, mocno się zdziwiłam

Ja wczoraj miałam podwyższone ciśnienie, ale zrobiłam tak jak mam zalecone, odczekałam pół godziny, powtórzyłam i opadło, więc nie jechałam do szpitala. Mój gin do poniedziałku na urlopie, więc jestem skazana na ip w razie czego. Dziś jestem jakaś rozbita od rana, pobolewa mnie dół brzucha, do tego mnie coś zabolało po sikaniu, chciałam na szybko zrobić badanie moczu, ale nie mogłam nic wycisnąć, zanim się udało, już mi zamknęli laboratorium, muszę zaczekać do jutra. Do tego zgaga zły dzień jakiś, płakać mi się chce, jestem tak zestresowana tym ciśnieniem, że sama je sobie podnoszę, jak zbliża się pora mierzenia, to jestem sztywna ze strachu.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:03   #1574
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, że na sr nam ginka mówiła, że tylko opuchlizna poniżej miednicy jest normalna? W sensie, że ręce puchnące, twarz to niedobrze... strasznie to dziwne, wszędzie czytam, że całe ciało może puchnąć i tym, co ona powiedziała, mocno się zdziwiłam

Ja wczoraj miałam podwyższone ciśnienie, ale zrobiłam tak jak mam zalecone, odczekałam pół godziny, powtórzyłam i opadło, więc nie jechałam do szpitala. Mój gin do poniedziałku na urlopie, więc jestem skazana na ip w razie czego. Dziś jestem jakaś rozbita od rana, pobolewa mnie dół brzucha, do tego mnie coś zabolało po sikaniu, chciałam na szybko zrobić badanie moczu, ale nie mogłam nic wycisnąć, zanim się udało, już mi zamknęli laboratorium, muszę zaczekać do jutra. Do tego zgaga zły dzień jakiś, płakać mi się chce, jestem tak zestresowana tym ciśnieniem, że sama je sobie podnoszę, jak zbliża się pora mierzenia, to jestem sztywna ze strachu.
nie denerwuj się...popatrz przez okno potem zamknij oczy i odtwarzaj cały obraz powoli...to podobna dobra technika relaksacyjna. I tak kilka razy aż się wyluzujesz. Pomyśl o czyms miłym i wtedy mierz ciśnienie.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:07   #1575
asix86
Wtajemniczenie

Witajcie

Właśnie wróciłam od okulisty . Myślę o laserowej korekcie wzroku.. ale mam zespół suchego oka i niewielką wadę, bo -1.0/-1.25 i astygmatyzm

My kupiliśmy tę KOMODĘ Z IKEI

kamilast, fajnie, że wyszłaś i jesteś w 3paku
Stary 2014-06-25, 11:20   #1576
kamilast
Raczkowanie

A jeszcze chciałam wam napisać jedną rzecz odnośnie szczepień. W czwartek dzień przed moim planowanym pójściem do szpitala pani w przedszkolu mnie poinformowała że mają epidemię ospy. W piątek były już tylko dzieci które chorowały wcześniej i moje szczepione - łącznie 12 dzieci ze wszsytkich grup. Gdyby nie to miałabym do wyboru albo nie pójść do szpit albo chorego zostawić z mężem. Niby nie koniec świata, ale chore dziecko woli mamę, a i mnie by chyba serce pękło że zostawiłam chorego. A tak dylematu nie było. Amen (czytaj każdy sam wyciąga wnioski czy było warto)

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Witajcie

Właśnie wróciłam od okulisty . Myślę o laserowej korekcie wzroku.. ale mam zespół suchego oka i niewielką wadę, bo -1.0/-1.25 i astygmatyzm

Ale to znaczy że możesz czy że nie możesz? Też mam niby tylko -1, ale tyle wystarczy żeby w codziennym funkcjonowaniu przeszkadzać
Stary 2014-06-25, 11:26   #1577
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Ikea jest super, też mam kotki grzechotki. Nie ma opcji wyjść z tego sklepu z pustymi rękami, więc na pewno nie pojedziecie na marne anius
ja nie wiem, jak prać Może na 30 stopni? Potem dobrze roztrzepać, powinno być ok. Ja mam kilka kombinezonów po siostrzenicach i nie są poniszczone...a mniemam (mam nadzieję ), że były prane

Do kotków-grzechotków musisz koniecznie kupić tę mini zawieszkę nad łóżeczko, którą wczoraj kupiłam pasuje paseczkami i jest tam też jeden kotek!

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Miałam zrobić sobie sesję zdjęciową, ale zaczęło mi puchnąć wszystko od nóg bo buzie i odpuszczam, tylko mnie ten widok dołuje, Też tak miałam w 1 ciąży, że odstani miesiąc to lepiej się nikomu nie pokazywać. Do tego hormony, płaczliwość, drażliwość, przygnębienie...

Zaczepiają mnie ludzie w sklepie i tak życzliwie mówią, że chyba musi być mi już ciężko i rozwiązanie blisko. Echh taka moja uroda, na szczęście nie będę miała zbyt wiele do zrzucania po ciąży.
O jak miło
Mi miło, jak spotykam się z ludźmi, których dawno nie widziałam i mówią, że ładnie wyglądam, że kwitnąco itp

Cytat:

Ojej. Kochana. Tylko spokojnie! Pewnie Twój stres dźwiga Ci ciśnienie.
usiądź sobie wygodnie z czymś pysznym do picia i włącz jakąś komedię. Badania mówią, że wesoły nastrój (np. śmieszne filmy) regulują pracę układu krążenia!
Mnie też czasem coś strzyknie przy siusianiu. Wiesz, teraz się już takie rzeczy mogą dziać

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Witajcie

Też o niej myślałam, ale kurcze, kompletnie kolor nie pasuje do sypialni. Sypialnię mamy wenge. Chciałam, żeby choć trochę pasowało, jak ma tam stać z rok...

Pierwszy wkład pralkowy się wyprał...włożyłam drugi....ale po powieszeniu pierwszego nie mam już gdzie suszyć...no i idzie burza eh.

Szlag! gdyby nie recenzentka, właśnie kończyłabym się bronić

Hania

Stary 2014-06-25, 11:30   #1578
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Ze zdjęciem nie ma problemu tylko jak??? Tzn konkretnie jak wrzucić zdjęcie z telefonu? A brzuch jest wielki, większość kobitek na oddziale które leżały po terminie miały mniejsze ode mnie
Oj nie wiem bo ja tylko z komputera wstawiam.
Dziewczyny jak wstawić z telefonu zdjęcie na forum?!?! Pomóżcie, to zobaczymy bliźniaki!!
Stary 2014-06-25, 11:35   #1579
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie, że się trzymasz w 3paku myślę, że gdyby podejrzewali, że coś może być nie tak to już by Ci wyznaczyli termin, a tak to pewnie też liczą na to, że donosisz do końca trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
moze komus pomoze- mnie pan przekonał- 1 filmik o piance, 4 o lateksie

http://przyjemnysen.pl/index.php?rou...ws&news_id=313

Dzięki, przejrzę

Cytat:
A jeszcze chciałam wam napisać jedną rzecz odnośnie szczepień. W czwartek dzień przed moim planowanym pójściem do szpitala pani w przedszkolu mnie poinformowała że mają epidemię ospy. W piątek były już tylko dzieci które chorowały wcześniej i moje szczepione - łącznie 12 dzieci ze wszsytkich grup. Gdyby nie to miałabym do wyboru albo nie pójść do szpit albo chorego zostawić z mężem. Niby nie koniec świata, ale chore dziecko woli mamę, a i mnie by chyba serce pękło że zostawiłam chorego. A tak dylematu nie było. Amen (czytaj każdy sam wyciąga wnioski czy było warto)
Kamila, dobrze, że zostałaś bez dylematów. Ja na razie odpuściłam temat, ale dostałam namiary na paru lekarzy i w lipcu się tym zajmę - mam nadzieję znaleźć kogoś, kto pomoże ustalić indywidualny kalendarz szczepień jako najmniejsze zło. Chociaż akurat ospę wolałabym, aby córa zdążyła przechorować jednak najbardziej do mnie przemawia argument, że przechorowanie (jasne że nie wszystkich, ale wielu chorób) daje odporność na całe życie, a szczepienie jednak nie. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Na razie jestem tylko pewna tego, że nie pozwolę zaszczepić w szpitalu, kiedy nikt nie wie, czy dzidzia jest zdrowa i nie ma przeciwwskazań.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Pierwszy wkład pralkowy się wyprał...włożyłam drugi....ale po powieszeniu pierwszego nie mam już gdzie suszyć...no i idzie burza eh.
Kurde, wybrałam Twoją poprzednią wypowiedź do cytowania i potem nie mogłam sobie przypomnieć, po co ale już wiem!
W tym tygodniu w Lidlu mają być takie piętrowe suszarki na pranie

Cytat:
Dziewczyny jak wstawić z telefonu zdjęcie na forum?!?! Pomóżcie, to zobaczymy bliźniaki!!
No, a najlepiej nie tylko brzucha, ale jeszcze usg poprosimy
Stary 2014-06-25, 11:35   #1580
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię tak, że wysyłam sobie z telefonu na maila, wtedy mi się zmniejsza rozmiar zdjęcia i z maila z kompa już wrzucam na wizaż. Trochę na około, ale z telefonu mi się nie chce przez aplikację tapatalk dodać.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:41   #1581
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem

Cytat:

Kurde, wybrałam Twoją poprzednią wypowiedź do cytowania i potem nie mogłam sobie przypomnieć, po co ale już wiem!
W tym tygodniu w Lidlu mają być takie piętrowe suszarki na pranie
Heheh...
Dzięki za info, ale może pożyczę suszarkę od mamy

Hania

Stary 2014-06-25, 11:42   #1582
papryczka160
Wtajemniczenie

Kamilast przeslij zdjecie mailem z tel . Na kompie otwórz i wstaw na Wizaz. Ja tak robię.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:42   #1583
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Ja robię tak, że wysyłam sobie z telefonu na maila, wtedy mi się zmniejsza rozmiar zdjęcia i z maila z kompa już wrzucam na wizaż. Trochę na około, ale z telefonu mi się nie chce przez aplikację tapatalk dodać.

zaraz spróbuję
Stary 2014-06-25, 11:56   #1584
kamilast
Raczkowanie

raz dwa trzy próba zdjęcia....no to się udało, zdjęcie oczywiście jedno z pierwszych, ale najbardziej efektowne bo potem już zawsze było widać tylko jednego
brzuch zrobię to wstawię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140108_165457.jpg (107,0 KB, 73 załadowań)

Edytowane przez kamilast
Czas edycji: 2014-06-25 o 11:57
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:02   #1585
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
wiesz co, pytałam ginki i ona twierdzi, że przy cholestazie swędzą głownie:
łydki, uda, ramiona i przedramiona, czasem brzuch ale głównie niewyprostne, czy jak ona to tam nazwała, części kończyn. Stopy mogą swędzieć od potu np.
miałam robione badania i wszystko wyszło baaardzo nisko, więc nie było żadnych wskazań ale fakt faktem było to dość dawno!
a jakie Ci wyszły wyniki jak Ci zdiagnozowali cholestazę?? miałaś robione kwasy żółciowe? ja miałam kwasy, ALAT, AT coś tam, bilirubinę i kwas moczowy.
Mi robili tez na to wszytsko, ale wyniki mam wpisywane w karte tylko jako "bile acid" czyli kwasy żółciowe, widełki dla kobiet w ciąży ponoć zamykają się do 10 umol/L, a ja miałam 15umol/L, później 10umol/L. Podejrzałam kiedyś wyniki w karcie szpitalnej to ALAT czy ASPAT było 123 i 68, ale nie wiem pamiętam które co i jak. Nie wgłębiam się czy to dużo czy mało.. ciśnienia nie będę sobie podnosić.
Stary 2014-06-25, 12:03   #1586
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
raz dwa trzy próba zdjęcia....no to się udało, zdjęcie oczywiście jedno z pierwszych, ale najbardziej efektowne bo potem już zawsze było widać tylko jednego
brzuch zrobię to wstawię
piękny widok!
Stary 2014-06-25, 12:08   #1587
patrycja19894
Wtajemniczenie

Wrociłam z wizyty, wszystko ok
Brzuch wymacany, ponoć dziecko się obraca główką w dół, ale dopiero potwierdzą mi to w 36tyg jak wyczują, ze główka schodzi do ujścia macicy, teraz może sobie jeszcze leżeć jak chce.

Wymiary jak na ten tydzień idealne, wielkośc dziecka 50centyli. Także zaraz sobie zobacze wagę ile może mieć Ale chyba nie mam się co martwić, kolosem to on nie będzie, raczej średniakiem
Stary 2014-06-25, 12:11   #1588
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Brzuch wymacany, ponoć dziecko się obraca główką w dół, ale dopiero potwierdzą mi to w 36tyg jak wyczują, ze główka schodzi do ujścia macicy, teraz może sobie jeszcze leżeć jak chce.

Wymiary jak na ten tydzień idealne, wielkośc dziecka 50centyli. Także zaraz sobie zobacze wagę ile może mieć Ale chyba nie mam się co martwić, kolosem to on nie będzie, raczej średniakiem
Stary 2014-06-25, 12:12   #1589
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
brzuch zrobię to wstawię
No niezły widok, większość tatusiów przy takim widoku mdleje

A macie już imiona wybrane?
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:15   #1590
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
brzuch zrobię to wstawię
Superowe Dzieciaczki!!
Ja bym chyba dostała zawału, jak bym zobaczyła taki obraz na usg

Macie w rodzinie blizniaki?

Cytat:

Super, że wszystko dobrze!!

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości