|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Hej
Byłam dziś w tej poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży w Krakowie , wszystko ok cukry mam w normie ,następną wizytę mam 2,5 tyg przed porodem , mam nadzieję ,że mąż dostanie wolne bo to już nie dla mnie takie podróże po 50 km wróciłam wykończona ![]() przy okazji dokupiłam kilka rzeczy do wyprawki no i w końcu kupiłam proszek więc mogę się powoli zabrać za pranie Cytat:
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1683 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1684 |
|
Konto usunięte
|
Ale mi dzisiaj plecy napierdzielają. Zresztą tak już od kilku dni. W kuchni zrobiłam burdelownik i nie ma kto teraz posprzątać
Jak mąż wróci z pracy to się przerazi
|
|
|
|
#1685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki uspokoiłaś mnie z tymi wodami ![]() Boże ja chyba wariuje- nie podejrzewałam siebie o takie panikarstwo a tu proszę...Cytat:
zobaczysz jak od razu poczujesz się lepiej, po co się niepotrzebnie zadręczać. A i nie czytaj za dużo, bo tak jak jedna z mamuś już tu pisała, w internecie można poczytać o samych skrajnych przypadkach i nieźle wystraszyć... a ja sobie właśnie postanowiłam że nie diagnozuje się już przez internet ![]() po prostu już nie czytam tego wszystkiego, bo później wkręcam sobie różne rzeczy i zachowuje się jak panikara, która się do mnie dołącza?? ![]() ![]() od dzisiaj wchodzę tylko na nasz wątek, a wszelkie wątpliwości konsultuje z ginem
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak coś mnie matwi, to piszę do gina smsa, albo czekam na wizytę. Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zawsze to lepiej późno niż wcale
|
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ratunku! Tż mnie zobaczył jak wrócił z roboty i stwierdził, że to nie wygląda na migrenę, zmierzyłam temperaturę i mam 37,0. Wzięłam znowu apapy, żeby trochę to zbić ale co będzie jak do jutra mi nie minie?! Ja nie mogę być teraz chora!
|
|
|
|
#1689 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyno spokojnie, 37 to przecież nie gorączka. Odpoczywaj i jutro zobaczysz jak się czujesz.
|
|
|
|
#1691 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Paulownia dobrze ze wszystko sie zakonczylo pozytywnie, a mala rosnie
Oby tak dalej!To niesamowite ze zemdlalas od lezenia na plecach(zazwyczajna KTG kaza lezec na boku ) Czesto leze na plecach gdy bol krzyza mi dokucza nie do wytrzymania i czuje sie wtedy dobrze, a cisnienire mam niskie caly czas![]() Cytat:
Jak cie to uspokoi zadzwon do gina-nie ma co sie stresowac na darmo. Cytat:
Czyli trzeba bedzie dokupic wkladki Tena Lady...Ale mysle ze te cienki podklady co mam tez dadza rade, nie znioslabym grubej, zwijajacej sie warstwy m.nogami brrr Cytat:
Jak bedziesz miala watpliwosci zawsze mozesz isc na IP i poprosic o sprawdzenie - przyloza papierek lakmusowy i po wszystkim. Podczas usg gin sprawdza mi ilosc wod plodowych-jakby nie byly w normie zwrocilby pewnie uwage, ale czy twoj to oglada nie wiem.Mozesz do niego zadzwonic i sie dopytac, zeby cos doradzil. Obserwuj, jak dalej bedzie saczenie ktore przemoczy ci wkladke to trzeba koniecznie na IP. Cytat:
Na zgage dziala tez swieze mleko i picie miety Na mnie - czeste podjadanie/zajadanie zgagi flipsami i popijanie zsiadlym mlekiem ![]() Cytat:
Cytat:
za wizyte, lubie dobre wiesciCo to za zel?? Nie slyszalam o tym nic Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-25 o 21:08 |
||||||
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47038307]malutka100 ja u siebie też ostatnio zauważyłam więcej wydzieliny. O ile jeszcze niedawno praktycznie nie potrzebowałam wkładki, to teraz obowiązkowo.[/QUOTE] Ja też zauważyłam więcej, nawet miałam Was o to pytać, ale zapomniałam... Cytat:
![]() Halinka, spokojnie, 37 stopni to nie dramat. Wskakuj pod kołderkę z herbatą z miodem i cytryną, albo herbatą z lipy i się wygrzewaj! |
||
|
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
podczytuje was w miare możliwośći ale z braku czasu i siły sporadycznie piszę, dwa dni praktyk zaliczone, a jutro już pewnie skończe taka mam fajna babeczkę !![]() Byłam dziś chyba w 5 rodzinach z nia.....czyli z kuratorem w strasznych warunkach niektórzy ludzie żyja, wiekszośc z tych rodziców co odwiedziliśmy mieli ograniczone prawa rodzicielskie, smutne to było nie powiem Ja ogólnie czuje sie średnio jak mam być szczera, nie mam apetytu, zmuszam się na siłe,aby cokolwiek zjeść, a mój tż na mnie krzyczy, ze dziecko głodzę ![]() Ale i tak to co jem to sie zmuszam, bo w ogóle bym nie jadła Jeszczę niedawno jadłam jak opentana, aż mój maz był w szoku, a teraz sama siebie nie poznaje...A najgorsze jest to że jest mi niedobrze po każdym posiłku ![]() halinka, ja 37,3 mam całą ciażę, ponoć ogólnie w ciaży temperatura ciała jest wyższa..Kiedyś o tym słyszałam i z ciekawości od czasu do czasu mierzę temperaturę i zawsze taka sama, czy byłam zdrowa czy przyziębiona paulowanie dobrze że wszystko dobrze, ale miałas przeżycie! Duży juz twój synuś, super ! Mamy chyba ten sam termin, ja też juz zaczynam myśleć aby sie spakować....ale najpierw ubranka musze poprać. Skończyli w końcu robić u nas balkony to na dniach sie wezme i na dworze bede suszyć Będzie szybciejpolly super że wszystko dobrze po wizycie, tak trzymać ! ![]() jak myślicie długo trzeba wietrzyć materac ja juz ze 4 dni wietrzę
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-25 o 21:18 |
|
|
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mialam taka przez kilka poczatkowych miesiecy. Wazniejsze jak sie przy tym czujesz bo mozna chorowac i z/i bez goraczki. Przespij sie, odpocznij to najlepsze co mozna zrobic.Zobaczysz rano co sie dzieje.Trzymam kciuki by to bylo chwilowe i zebys byla zdrowa
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
organizm walczy z infekcją i stad taka temperatura, nie powinnas jej zbijac, bo jest za niska. Robię szkołę medyczna i zawsze nam powtarzali, ze 37* to nie goraczka, a prawidlowa reakcja, naturalna walka w organizmie, i gdy sie ją zbija to osłabia się te stworzonka, które walczą o nasze zdrowie
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#1696 |
|
Rozeznanie
|
Cholera stopy i dlonie okropnie mnie swedza..... do tego mam w pakiecie zapchane i bardzo bolace zatoki policzkowe.... robilam inhalacje, ale zatoki maksymalnie zatkane.. Jak sie nachylam, to czuje sie tak jakbym wciagnela nosem duza ilosci wody i czuje ucisk i bol w policzkach i kosciach policzkowych...
I znowu nie bede spac.... co tu robic.... nie mam nawet sily reka ruszyc, aler o spaniu moge zapomniec.... istny koszmar.... |
|
|
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
Moni ale czemu nie jesz? Z przemeczenia, braku czasu, nadmiaru obowiazkow, zgagi, niedobrze ci? Dziecka raczej nie zaglodzisz ale sobie zaszkodzisz nie jedzac. Dziecko wyciagnie z ciebie wszystko co najlepsze i czego mu trzeba-wapn z kosci i zebow itd Sasiadka babci sie tak "posypala" po ciazy- anemia, szara cera, zeby do wymiany, paznokcie miekkie i wlosy jej lecialy ze oj oj ale ona sie zachela w ciazy odchudzac jak "za duzo jej przybylo"
![]() |
|
|
|
#1698 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam teraz skierowanie po raz drugi w ciąży a Hbs Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo mądra decyzjaCytat:
Cytat:
Hania wbija mi się pod prawe żebro a jednocześnie rękami gmera mnie gdzieś po szyjce i czuję jakby mi szpilki wbijała. Co chwila syczę z bólu Szymcio na tym etapie ciąży robił identycznie.
|
|
#1699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zmęczona też bywam ostatnio coraz bardziej, czasem najchętniej bym w ogóle nie chodziła, bo mały tak mnie uciska na pecherz, że aż czasem to zwijam sie z bólu....
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
W piatek o 16 mam wizyte u okulisty pod katem porodu.Zobaczymy co powie. Trzymajcie kciuki.
W przyszlym tygodniu skonsultuje to wszystko z moim ginem. |
|
|
|
#1702 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
taki: na tej stronie jest tez duzo informacji nt zrostów..teraz to ja sie boje cc jesczze bardziej http://zrosty.pl/hyalobarrier-gel-hy...rier-gel-endo/
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę trzymać kciuki
|
|
|
#1704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O odchudzanie to zadnej z nas bym nie posadzila, tamta babka ma nierowno pod sufitem ale na jej dziecku bylo widac ze jemu krzywda sie nie stala -uff- tylko jej organizm sie "wyczerpal".Na sile nie da sie duzo zjesc, grunt bys glodna nie chodzila. Ja ze stresu przed dzisiejsza wizyta poza sniadaniem nie jadlam prawie nic do godz 18:30, a normalnie jestem jak odkurzacz (pewnie jem z nudow od lezenia i poza brzuszkiem urosnie mi wielka d.... Cytat:
Kwas hialuronowy na zrosty...ciekawe. Myslalam ze tylko na cere jest dobry Ale jaka cena....yyyyy Poczytam o tym wiecej. DziekujeMoze wypowiedza sie dziewczyny po operacjach brzucha,cc jak to u nich bylo ze zrostami? Bac sie nie ma co bo i tak to w niczym nie pomoze. Mojemu dziadkowi po operacji brzucha kazali dosc szybko wstawac z lozka i chodzic by zrostow nie bylo Ale schylanie,podnoszenie itp bylo zabronione i. ponoc nie mial zrostow
|
||
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Optymistka a jakie masz te podkłady cienkie? Bo chciałabym coś dokupić cienkiego właśnie
|
#1706 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ale to nie chodzi o to czy ci zalezy na cc, tylko zeby ktos potrafił sensownie określić ryzyko i podjąć słuszną decyzję, zeby nie kierowac na ciecie bezsensu, ale tez nie ryzykowac nie potrzebnie. a co ci powiedzial ten ortopeda? chyba nie pisałas? co do zrostów to ja ten temart dzis dokladnie przewałkowałam z ginem. i mi powiezial ze niestety po cc zrosty robią sie często, ale nieczęsto dają jakiekolwiek objawy...wiec własciwie jakby ich nie było , i ze najwiekjsze znaczenie mają wtedy kiedy istnieje prawdopodobienstwo powtórnego ciecia.....wiec suma sumarum...skoro ja nie planuje juz rodzic to mogę sobie darowac ten zel wg niego, a jak ktos planuje to warto zeby rozwazył.no i jesczze jedno-zastosowanie tego zelu nie daje gwarancji ze zrosty nie powstaną, ale zmniejsza prawdopodobienstwo. wiec wg mojego gina generalnie to ten zel zawsze lepiej zastosowac niz nie, ale ze jest drogi, to trzeba sobie samemu skalkulowac czy korzysci jakie moze on nam dac są dla nas warte tych pieniedzy...
|
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
Tż skręcił dziś łóżeczko
Zdjęcia średniej jakości ale przymierzyłam ochraniacz i wstępnie wygląda tak
|
#1708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
O jak ladnie. Sliczne lozeczko, gdzie kupowaliscie?
|
|
|
|
#1710 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boje sie ze porod=wysilek "dolozy mi" ze 2 dioptrie na minus albo cos uszkodzi. Okulistka kazala mi przyjsc w 8m-cu by sprawdzic stan oczu i da mi zalecenia dot.porodu. Ciekawa jestem co powie. Chce miec wszystkie konsultacje za soba i wiedziec czy mam sie przygotowac psychicznie i organizacyjnie na planowa cc czy sn, jakkolwiek by przebiegal. Przynajmniej bym wiedziala czego sie spodziewac i czego sie bac ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
http://www.endometrioza.aid.pl/lecze...ogicznego.html Postaram sie wgryzc w temat. Musze "przetrawic" co mi dzis lekarz powiedzial i napisze. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

wróciłam wykończona

dlugoo się meczylam zeby zasnąć,wstałam z mega podrapanymi nogami 

zrobilo mi sie goraco, spocilam sie, zaczelo mi dzwonic w uszach - caly zestaw. Szarpnelam za sznurek, przylecialo ich ze trzy, daly mi tlen, zmierzyly cisnienie (paskudnie niskie, nawiasem) przyniosly soku - okazal sie, ze to od lezenia na plecach zaslablam
i wcale to nie wygladalo rozowo....
za szyjkę.
) Czesto leze na plecach gdy bol krzyza mi dokucza nie do wytrzymania i czuje sie wtedy dobrze, a cisnienire mam niskie caly czas

28.06