Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 13:24   #3421
jumapili
Raczkowanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Hej Kobiety,

nie nadazam za Wami jak zwykle.
niulka_1985 Gratulacje !!Super relacja

Wrocilam z Polski i zalatwilam
-przymiarke sukni (nie mam zdjec L ) ale suknia jest szyta na wzor Anny Kary Lenader + haft lowicki
-Fryzure i make up (fotki w zalaczniku)
Fryzure oczywiscie trzeba bedzie dopracowac (Pani czesala mnie w wielkim pospiechu bo… troche o mnie chyba zapomniala… J ale w dniu slubu bede ja maila na miejscu wiec musi byc lepiej)
ogolnie efekt jest taki jak chcialam, po prawej stronie bedzie jakis polwianek (sorry za mine, ale bylam wlasnie po telefonie z mezem i okazalo sie ze mamy maly problem z zalatwieniem papierow do kosciola, ale o tym pozniej)
-Przebiezke ze swiadkowa po sklepach.
Wynik : ona nic nie kupila (grrr) ja mam stanik bez ramiaczek i majtki do slubu
Stanik cudo trzyma moj starczy biust jak hej i do sukienki idealny. Kupilam w Bradonnie na Pulawskiej. Przy okazji dowiedzialam sie, ze bez ramaiczek trzeba kupowac miseczke wieksza niz sie kupuje stanik normalny. W efekcie z 65 E mam 65 F.
Dowodu tez nie wyrobilam bo musze najpierw dostac polski akt malzenstwa z urzedu stanu cywilnego a zarejstrowanie zagranicznego aktu trwa… miesiac… Wiec w lipcu bede miala te akty(odbierze mama) a jak przyjade w sierpniu to bede skladala wniosek o dowod..
- Umowa i szczegoly z kamerzysta omowione, zaliczka wplacona
- Umowa i szczegoly z fotorafem omowione, zaliczka wplacona
- Koszyczkow nie kupilam L
- Przetestowalam u kosmetyczki zabieg samooplajacy. Efekt byl super (delikatny i tylko na cialo) tylko potem mnie ten zapach draznil, wiec nie wiem czy sie zdecyduje..
-De facto jeszcze nie mam butow, bo te co sobie zakupilam i niesety juz ufarbowalam (czyli nie moge zwrocic) sa jednak za male (wystaje mi palec)-musilam chyba jakas otumaniona byc jak je mierzylam. W zwiazku z tym musze azmowic nowe I tym razem zmierze na spokojnie i oddam do farbowania. A te zamale bede musiala jakos sprzedac
No ale najwiekszy probem mamy z naszymi dokumentami do kosciola….
Ksiadz polski powiedzial, ze on potrzebuje licencji z Niemiec no i wlasnie zaleczly sie robic schody… bo sie okazalo ze niemiecki kosciol katolicki sluby cywilne (moj maz jest rozwodnikiem) tez uznaje mimo ze moj maz jak go zawieral nie byl w ogole ochrzczony, i trzeba specjalnego postepowania w sadzie katolickim zeby to malzensstwo naturalne (jak go nazywaja) uniewaznic. Wszystko pieknie tylko ze takie postepowanie moze potrwwac an am zostalo do slubu nie cale 2 miesiace… no i chwilowo mi sie innych przygotowan odechcialo L
W najgorszej wersji bedzie tylko wesele… bo juz nie odwolam wszystkiego Normalnie zaczelam sie denerwowac…
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Foto 1.jpg (78,9 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Foto 2.jpg (71,1 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Foto3.jpg (63,4 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Foto4.jpg (80,5 KB, 74 załadowań)

Edytowane przez jumapili
Czas edycji: 2014-06-26 o 13:26
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:31   #3422
anusia4u
Raczkowanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
anusia4u - o kurcze To zdrowia Kochana
Cudnie wyglądasz w sukni
A zdjęcia z sesji
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
śliczna suknia! No i świetnie leży
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
super Ci leży suknia
i zdjęcia piękne
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
przepiekna suknia!
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Wyglądasz przepięknie! Super sesja!!
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz w sukni! zdjęcia z sesji również bardzo mi się podobają
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Anusia, pięknie wyglądasz w swojej sukience!
Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
anusia4u suknia świetnie leży śliczna sesja, bardzo fajna pamiątka
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
anusia Sukienka jest idealna dla Ciebie, świetnie podkreśla figurę. I ten piękny, tiulowy dół

Sesja bardzo udana
Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Śliczne macie zdjęcia z sesji
dziękuję Wam
chociaż jedna pozytywna rzecz z suknią
bo choróbsko nie chce się odczepić.. a w dodatku zamówione przeze mnie welony 9 czerwca w dalszym ciągu nie dotarły do mnie.. a ślub w tą sobotę.. no wszystko jest przeciwko mnie
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:35   #3423
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Strona z suknią mi się nie otwiera.
Bolerko ładne ale obawiam się, że to za mało na koniec października.

Zaproszenia mamy od nich. Jestem bardzo zadowolona z współpracy
pokombinowałam i powinna teraz działać strona Ja myślałam tez nawet o bolerku w sensie dodatku do sukni i na to jeszcze marynarka na dwór
Dzieki za link do zaproszeń

Edytowane przez sensuall
Czas edycji: 2014-06-26 o 13:38
sensuall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:13   #3424
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe.., jak ogladalam porody na youtube to tez sie wzruszalam, nie raz poplakalam. a jak sama rodzilam to nic, tylko usmiech na twarzy
tym tropem idąc hmmm wzruszam sie nad waszymi relacjami to ciekawe jak bedzie na moim
Ja jak oglądałam jakiekolwiek porody, to mi się zbierało na wymioty... I wątpię, żebym się uśmiechała, zwłaszcza przy parciu

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dokładnie! PANIEŃSKIM należy się podpisać Przecież już brałam ślub i wiem jak się podpisałam

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Iza, piwonie w sierpniu nie kwitną! Możesz oczywiście sprowadzić z Holandii, ale to będzie dość kosztowne. Co do trwałości - aż tak się nie znam więc nie mogę sie wypowiedzieć.
Wiem, że nie kwitną, ale w kwiaciarni mogę je zamówić (bukiet wtedy zamiast jakieś 150zł będzie kosztował 300). A właśnie - mam zarezerwowany termin w kwiaciarni, ma nas wynieść dekoracja kościoła jakieś 700zł... Plus jeszcze bukiet i auto, ale na auto zupełnie nie mam pomysłu

Cytat:
Panna Izabela A skąd chcesz zamawiać biżuterię? Jeśli z ebaya, lepiej teraz zamów.
Nie, z ebaya nie Nigdy stamtąd nie zamawiałam... Albo kupię stacjonarnie (niby zawsze zdążę...), albo z jakiegoś Allegro czy coś.. Sama nie wiem. Największy problem mam z opaską do włosów, lub czymś innym (nie chcę welonu, ani kwiatka), bo zupełnie nie wiem, gdzie to kupić. Tak samo mam problem z jakimś żakietem na suknię, boję się, że na początku sierpnia będzie marnie z żakietami, bo będą wtedy kolekcje letnie...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:29   #3425
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja jak oglądałam jakiekolwiek porody, to mi się zbierało na wymioty... I wątpię, żebym się uśmiechała, zwłaszcza przy parciu

Wiem, że nie kwitną, ale w kwiaciarni mogę je zamówić (bukiet wtedy zamiast jakieś 150zł będzie kosztował 300). A właśnie - mam zarezerwowany termin w kwiaciarni, ma nas wynieść dekoracja kościoła jakieś 700zł... Plus jeszcze bukiet i auto, ale na auto zupełnie nie mam pomysłu

Nie, z ebaya nie Nigdy stamtąd nie zamawiałam... Albo kupię stacjonarnie (niby zawsze zdążę...), albo z jakiegoś Allegro czy coś.. Sama nie wiem. Największy problem mam z opaską do włosów, lub czymś innym (nie chcę welonu, ani kwiatka), bo zupełnie nie wiem, gdzie to kupić. Tak samo mam problem z jakimś żakietem na suknię, boję się, że na początku sierpnia będzie marnie z żakietami, bo będą wtedy kolekcje letnie...
Chodziło mi bardziej o efekt końcowy kiedy dziecko wyskakuje, logiczne że przy parciach bliżej ci do płaczu niż do śmiechu mój przyszły mąż się poplakal a ją nic tylko się uśmiechnęłam.

Wracając do tematu ślubu. ciekawe czy któras z was była na ślubie gdzie panna młoda się poplakala?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:36   #3426
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
C

Wracając do tematu ślubu. ciekawe czy któras z was była na ślubie gdzie panna młoda się poplakala?

Tak, żona kuzyna łkała podczas przysięgi.

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:45   #3427
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi bardziej o efekt końcowy kiedy dziecko wyskakuje, logiczne że przy parciach bliżej ci do płaczu niż do śmiechu mój przyszły mąż się poplakal a ją nic tylko się uśmiechnęłam.

Moja koleżanka płakała cały czas podczas przysięgi
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:05   #3428
czekooczekolada
Zakorzenienie

a ja to sie podczas przysięgi chyba będę cały czas śmiać jak przygłup

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-26, 15:10   #3429
Panna Izabela
Zakorzenienie

Wiem, wiem, że chodziło o koniec mnie to bardziej przeraża niż wzrusza, stąd mój komentarz

Co do płaczu na ślubach, jeszcze na żywo nie widziałam.
I mam pytanko:
co sądzicie o kupnie wódki weselnej w hipermarkecie typy Real?
Jest tam teraz promocja na Finlandię. Taniej niż w hurtowniach - niecałe 28zł. A wiem, że i w hurtowniach przy większej ilości w butelkach mogą być różne rzeczy no ale się zastanawiam ciągle, w Auchanie bym nie kupiła nigdy, ale o Realu nie słyszałam nic złego...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-06-26, 15:31   #3430
Elrosa
Zadomowienie

Ech, trzymajcie mnie, bo nie wiem, co robić... mam kuzyna, który ma ze swoją narzeczoną dwójkę dzieci, jedno sześcioletnie, a drugie dwumiesięczne. Do dziś twardo twierdzili, ze przychodzą sami, chcą się pobawić, a nie pilnować młodego. Dzisiaj ta dziewczyna pisze do mnie, że jednak będą z dziećmi, bo młodsze karmi piersią, a starszego nie ma z kim zostawić...

Najgorsze, że na sali nie ma spokojnego miejsca, żeby mogła gdzieś usiąść i nakarmić córkę :/ cały czas zapewniali, że będą w dwójkę, i się tym nie przejmowałam - jest jeszcze jedna para z dzieckiem, ale oni nocują i mają własny pokój. A tym moim po prostu nie mam jak czegokolwiek zorganizować, wolnych pokoi nie ma, kącika dla karmiących nie ma, niczego nie ma, przecież nie każę jej iść do toalety :/

Najpewniej skończy się tak, że ja będę niezadowolona, oni będą niezadowoleni i jeszcze obrobią mi tyłek w rodzinie, że o rodzinę przyszłego męża to dbam, a ona nawet nie miała gdzie dziecka nakarmić :/
Stary 2014-06-26, 15:32   #3431
cude
Zadomowienie

mojakaren życzę zdrowia

cashmere, cornflower_girl, iliy, monidot, hihihi, kasia1201, Atomoowka, anka1897

marlenqa22

21klaudyna, też nie mam pomysłu na fryzurę:/

Został miesiąc, więc podsumowanie:

Załatwione:

Foto
Zespół
Suknia
Wódka
Catering
Sala
Zaproszenia
Obrączki
Tort
Koperty, papier, stempelki, tusz
Makijaż, fryzjer
Auto
Tatuś i TŻ mają garniaki
Protokół
Goście zaproszeni
Parasolka
USC
Spinki do koszuli TŻ
Wino, szampan, napoje

Do zrobienia:
Buty dla mnie i dla TŻ
Krawcowa
Kupić brakujące potrzebne kosmetyki
Piosenka na pierwszy taniec
Scenariusz wesela
Drewniane litery na tort, księga gości
Pończochy
Donieść dokumenty z USC
Kwiaciarnia
Biżuteria
Prezenty dla Rodziców
Ramki
Ustalone ostateczne menu
Ustalić szczegóły z ZESPOŁEM/FOTO
Ustalić smak, wygląd tortu
Przygotować winietki i tablice rozsadzenia gości
Skrzynka na wina do auta
Próbny fryz
Próbny make-up

Mam nadzieję, że przez dwa tygodnie wyrobię się z tym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolaż.jpg (77,4 KB, 59 załadowań)
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:58   #3432
jumapili
Raczkowanie

cude ten kolorowy bukiet super!! fajnie by sie z tortem komponowal ale do tej sukni to chyba bym jeden kolor wybrala
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:58   #3433
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ech, trzymajcie mnie, bo nie wiem, co robić... mam kuzyna, który ma ze swoją narzeczoną dwójkę dzieci, jedno sześcioletnie, a drugie dwumiesięczne. Do dziś twardo twierdzili, ze przychodzą sami, chcą się pobawić, a nie pilnować młodego. Dzisiaj ta dziewczyna pisze do mnie, że jednak będą z dziećmi, bo młodsze karmi piersią, a starszego nie ma z kim zostawić...

Najgorsze, że na sali nie ma spokojnego miejsca, żeby mogła gdzieś usiąść i nakarmić córkę :/ cały czas zapewniali, że będą w dwójkę, i się tym nie przejmowałam - jest jeszcze jedna para z dzieckiem, ale oni nocują i mają własny pokój. A tym moim po prostu nie mam jak czegokolwiek zorganizować, wolnych pokoi nie ma, kącika dla karmiących nie ma, niczego nie ma, przecież nie każę jej iść do toalety :/

Najpewniej skończy się tak, że ja będę niezadowolona, oni będą niezadowoleni i jeszcze obrobią mi tyłek w rodzinie, że o rodzinę przyszłego męża to dbam, a ona nawet nie miała gdzie dziecka nakarmić :/
Ja bym na spokojnie powiedziała, żeby się jeszcze zastanowili i poszukali kogoś do dzieci, bo ze względu na to, że zapewniali, że przyjdą bez dzieci, nie załatwiałaś im żadnego pokoju, a nie ma już żadnego wolnego (nie możesz przecież powiedzieć któremuś z gości, że ma oddać pokój, prawda?). Powiedz po prostu, że szkoda, że nie mówili wcześniej, bo teraz nie możesz już nic zrobić. I niech sobie sami podejmą decyzję i robią co chcą - nie masz obowiązku zapewniać im czegokolwiek

Jak z tą wódką z Reala, pomoże ktoś?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-06-26, 16:08   #3434
cude
Zadomowienie

jumapili, bardzo podobają mi się kolorowe bukiety Nie będzie dokładnie taki, ale chciałabym żeby chociaż troszkę go przypominał

Z wódką z reala nie pomogę. Nie słyszałam nic złego ogólnie i nie miałabym nic przeciwko.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:10   #3435
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Melduję że mamy mieszkanie!!!

Mój Tż też nie ma garnituru i nie chce kupić! będę musiała go zmusić!
mieszkania, my też szukamy czegoś do wynajęcia, bo chociaz mamy wyremontowaną "górę" w domu narzeczonego, to jednak daleko ma do pracy i i tak coś tam wynajmuje. A i mi w większym mieście łatwiej będzie znaleźć pracę
Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
wrzucam Wam zdjęcie z ostatniej przymiarki i zdjęcia z sesji narzeczeńskiej później usunę
suknia nie jest do końca zawiązana dlatego w biuście wydaje się za szeroka i serduszko przy dekoldzie jest bardziej serduszkowate :P
twoja suknia wygląda przepięknie i ty też

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja właśnie przez wizaż byłam negatywnie nastawiona, a jak na razie to naprawdę jest spoko. Wszyscy rozumieją, że nie mamy po 7h czasu na jedną rodzinę, siedzimy 2h i uciekamy dalej. W jednym domu tylko trochę sztywno było i jedna moja ciocia powiedziała mojej mamie, że dopiero w II połowie lipca będzie mieć czas, żebyśmy przyszli ją zaprosić Zwłaszcza, że potwierdzenia mamy do 1.08, więc spoko
Ale ona jest z tych, którym się wydaje, że jak ktoś do niej przychodzi, to trzeba upiec 10 rodzajów ciast, wysprzątać chatę, zrobić 3 daniowy obiad itd.
My u większości osób byliśmy krótko, szczególnie u narzeczonego strony dało się odczuć, że "nie jesteśmy mile widziani", u niektórych od razu pytania co się napijemy, czy ciasteczko a inni nawet nie prosili do kuchni
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Pomocy! Jaka fryzura do tej sukienki. Mam włosy -mysi blond i długośc tak jak się kończy rękawek w sukni. Są naturalnie sztywne i proste
Podobnie jak inne wizażanki proponuję upięcie na boku i lekko pofalowane
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Was, ale mnie przeraża, że tylko miesiąc został
za miesiąc o tej porze będę już pełnym make upie i fryzurze
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja się tak bardziej życiowo martwię, niekoniecznie ślubnie
Pudełko jest ze sklepu "Drewniana dolina", oryginalnie to pudełko na karty.
Ja też mam takie obawy czym bliżej ślubu to bardziej się boje naszego przyszłego życia, może nie samego ślubu tylko co będzie potem...
Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
dziękuję Wam
chociaż jedna pozytywna rzecz z suknią
bo choróbsko nie chce się odczepić.. a w dodatku zamówione przeze mnie welony 9 czerwca w dalszym ciągu nie dotarły do mnie.. a ślub w tą sobotę.. no wszystko jest przeciwko mnie
A skąd zamawiałaś? ja jeszcze nie mam i będę zamawiać..
Cytat:

Zebym tylko nie płakała...
Cytat:
Wiem, wiem, że chodziło o koniec mnie to bardziej przeraża niż wzrusza, stąd mój komentarz

I mam pytanko:
Jest tam teraz promocja na Finlandię. Taniej niż w hurtowniach - niecałe 28zł. A wiem, że i w hurtowniach przy większej ilości w butelkach mogą być różne rzeczy no ale się zastanawiam ciągle, w Auchanie bym nie kupiła nigdy, ale o Realu nie słyszałam nic złego...
Ja bym kupowała, sami mieliśmy kupować chyba w makro ale to było końcem roku i już nie mieli naszej wódki i nie domawiali. I w końcu kopiliśmy w hurtowni, którą ktoś nam polecił przez radio CB śmieszne to było, bo zupełnie przez przypadek ją kupiliśmy, jechaliśmy na jakies zakupy i narzeczony zapytał na CB czy ktoś nie wiem gdzie można kupić tanio wódkę na wesele w dużej ilości, ktoś odpowiedział,że w biedronce promocja ale na 0,7 a ktos inny podał nam namiary na hurtownię, wpadliśmy tam 15 min przed zamknięciem i wykupiliśmy prawie całą co mieli, bo cena była naprawdę bardzo korzystna i był to sylwester a od nowego roku ceny miały iść w górę.
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:13   #3436
Linaewen
Zakorzenienie

Przecież nie wystawiasz na stół paragonu za wódkę Nie widzę żadnego problem, jak boisz się trefnej wódki to... wszędzie możesz mieć pecha i taką kupić.W ogóle nie ogarniam problemu...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:26   #3437
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Przecież nie wystawiasz na stół paragonu za wódkę Nie widzę żadnego problem, jak boisz się trefnej wódki to... wszędzie możesz mieć pecha i taką kupić.W ogóle nie ogarniam problemu...
Nie chodzi o cenę, ale o to, że może spotkałyście się z sytuacją, że ktoś brał z hipermarketu i była trefna. Ja np. wiem, że w Auchanie miałabym trefną na 100%, bo tam nawet kosmetyki są trefne
Wiem, że niby wszędzie mogę mieć pecha, ale są miejsca, gdzie NA PEWNO nie powinno się kupować. I o to mi tylko chodziło

W makro promocja na Stock jest, niecałe 20zł, tylko że tam trzeba mieć jakąś kartę i firmę chyba, a ja nie mam. Ale da się to przeskoczyć. Ogólnie babka od nas z sali kazała się jeszcze zastanowić nad wyborem dwóch wódek, bo większość wybierze jedną i o to będą prosić, a jak zabraknie i przyniosą drugą, to sala potem ma złą opinię, a nie młodzi. Trochę racji w tym ma i namawiam tatę, na wybór jednej wódki, ale co z tego wyniknie, to nie mam pojęcia

W każdym razie dziękuję za pomoc !

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-06-26, 16:30   #3438
mojakaren
Zakorzenienie

madziara889 gratuluję studniówki

sensual to bolerko moim zdaniem będzie Ci pasowało, ale na koniec października celowałabym jednak w coś cieplejszego

jumapili; piękna fryzura
i trzymam kciuki żeby sie udało załatwić te wszystkie papierkowe sprawy!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja chyba zaczynam się obawiać tego samego

Cytat:
a jakie to ma znaczenie gdzie kupujecie wódkę?

cude dziękuję
I ja dużo już macie zrobione! z resztą spokojnie zdążysz

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:58   #3439
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara889
100 ddś

Dzisiaj studniówka
Stary 2014-06-26, 18:44   #3440
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
.miesiąc! [/FONT]
[/SIZE][/COLOR][/FONT]

ale to leci szczerz to zazdroszczę :P
Stary 2014-06-26, 18:54   #3441
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
mnie tez przerażał, ale mój =ból, ale jest cos wzruszajacego ze po meczarniach przytulasz swoje najswojsze dziecko malutkie, bezbronne, spiace albo płacząc, mój akurat patrzył mi sie prosto w oczy caly czas tak sie wydawalobo dzieci na poczatku nie widza dobrze heheh

ELROSA
Cytat:
Ja bym na spokojnie powiedziała, żeby się jeszcze zastanowili i poszukali kogoś do dzieci, bo ze względu na to, że zapewniali, że przyjdą bez dzieci, nie załatwiałaś im żadnego pokoju, a nie ma już żadnego wolnego (nie możesz przecież powiedzieć któremuś z gości, że ma oddać pokój, prawda?). Powiedz po prostu, że szkoda, że nie mówili wcześniej, bo teraz nie możesz już nic zrobić. I niech sobie sami podejmą decyzję i robią co chcą - nie masz obowiązku zapewniać im czegokolwiek
)
dobrze mówi, polać jej.
Dokładnie tak bym im powiedziała

No to wam opowiem
moja historia wiecie jaka jest chyba, bo pisalam napoczatku, ale sieprzypomne. bylam z kolesiem 6 lat, staralismy sie o dziecko i nie wychodzilo (on to robil tylko dla mnie, bo jego zdaniem dzieci to zbedny wydatek i generalnie dzieci nie chcial miec), burzliwy i na koncu toksyczny zwiazek. koniec koncow mnie zdradzil i dlatego sie rozstalismy. bylismy zareczeni i bylabym juz 2 lata po slubie, dzieki Bogu nie jestem
ciesze sie rowniez ze wtedy nie zaszlam w ciaze. ostatni raz sie widzialiesmy jakos 1,5 roku temu. ale przyjaciolmi nie jestesmy.
potem spotkalam mojego obecnego TŻ ktory po pol roku pwoeidzial ze chce byc tata i zaczelismy działac i bum jest
Koleguje sie (bo przyjaznię to za duze slowo) z siostra byłego. no i dzis poszlam na spacer z malym do niej dac jej zaproszenie no i byl moj ex.
Nie zdazylam powiedziec 'czesc' a on do mnie :
-o matko ale masz teraz zycie zj****e, koniec wsyztskiego a poczatek wykladania pieniedzy i nie wyspania sie, wspolczuje ci..
zaczelam sie smiac ale nic nie odpowiedziala bo mnie troche zszokowal, wreczylam jego sostrze zaproszenie i zapytala sie czy ma juz kieckę, a on
-jak to??? zapraszasz moją siostre na slub i wesele, a mnie nie??? i dlaczego ja nic nie wiem ze bierzesz ten slub, nawet na slub nie dostalem zaproszenia, a kogos ze znajomych moich zapraszasz na wesele?
Powiem wam ze nie wiedzialam co powiedziec, bezczelny, powiedzialam ze zapraszam na wesele ludzi najbliższych memu sercu a ty juz dawno za linie wypadles

ni z dupy ni z pietruchy wam to pisze, ale jakos nie moge tego przełknąć w sensie ze jak on wogole smial cokolwiek mowic skoro nie do neigo przyszlam i zapraszacgo na wesele, slub? chyba śni!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 19:14   #3442
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:

I mam pytanko:
jak masz tylko okazję zakupić taniej to czemu nie
Stary 2014-06-26, 19:14   #3443
Opiumalfa
Zakorzenienie

witam sie jako ŻONKA !! Dzis wieczorem postaram sie wrzucic relacje do klubu.

Wam, chcialam jeszcze raz podziekowac za wsparcie przez te poltora roku, bez was to by sie nie udalo!!!

Gratuluje zonkom z mojej daty jak i Rabbitce i Blondi!! Trzymam kciuki za PMki z kolejnych dni!!

Nie dam rady nadrobic watku, ale postaram sie wczuc w rytm
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 19:18   #3444
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Ja bym kupowała, sami mieliśmy kupować chyba w makro ale to było końcem roku i już nie mieli naszej wódki i nie domawiali. I w końcu kopiliśmy w hurtowni, którą ktoś nam polecił przez radio CB.
my kupowaliśmy w makro i nie narzekam, cena była świetna
Stary 2014-06-26, 19:41   #3445
niulka_1985
Zadomowienie

Dziewczyny, jeszcze raz dziękuję za życzenia
Teraz planuję wystrój naszego lokum - póki co kuchnia i pokój. Kupiłam już różne przydatne rzeczy, typu: kołdra, poduszki, pościel, ręczniki, rolety.... a dziś powoli zaczęłam pakowanie..... trochę przykra sprawa ale nowy etap w życiu czas zacząć. Jutro jadę do USC i sprawdzę, czy już mamy akt małżeństwa.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 19:57   #3446
Lusiija
Zadomowienie

Szukałam dziś koszuli do muszki.. Wszystkie od 38 39 a mój ma 37... najtańsza 250zl... eh.... z muszka też nie fajnie... czerwone z kropkami są nie czerwone tylko pod róż... pf....

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 46 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 20:29   #3447
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Pomocy! Jaka fryzura do tej sukienki. Mam włosy -mysi blond i długośc tak jak się kończy rękawek w sukni. Są naturalnie sztywne i proste
Piękna suknia jakiś luźny koczek nisko nad karkiem albo z boku i będzie pięknie
Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle i mnie dzisiaj w nocy dopadł KOSZMAR ŚLUBNY.
Śniło mi się że kelnerzy zamiast zupy przynieśli jakiś przeterminowany kefir w miseczkach

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Gratulacje

Buczorek, missmalezji, alucior, hihihi, cude, cornflower_girl, Sunrise28, oluska227887 - gratuluję miesiąca do ślubu
U mnie jeszcze tydzień i też zostanie równiutki miesiąc
Ależ ten czas szybciutko płynie
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Was, ale mnie przeraża, że tylko miesiąc został
A ja się cieszę i już nie mogę się doczekać Strach mnie pewnie dopadnie gdzieś na 2 tygodnie przed
Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
I mam takie pytanie. Któraś zamawiała chyba kiedyś doczepiane włosy z Doczepiane.pl? Jak się sprawują?
Ja zamawiałam Włosy są super, chociaż bałam się, że będzie ich mało. Ale jak na moje własne 5 włosów na krzyż są idealne i dają widoczny ale nie sztuczny efekt zagęszczenia. Myłam je już kilka razy i dwa razy wyprostowałam- absolutnie nic się z nimi nie stało
Cytat:
Napisane przez jumapili Pokaż wiadomość
Wrocilam z Polski i zalatwilam
Łooo, ale dużo rzeczy udało Ci się załatwić, gratulacje!
I nie martw się, na pewno wszystko się ułoży- wizażanki będą trzymać kciuki, a wiesz, że to czyni cuda
Fryzura piękna
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Ha! Ja też siebie podejrzewam bardziej o dziki chichot niż o szlochanie
Cytat:
Jak z tą wódką z Reala, pomoże ktoś?
Znajomy brał kilka miesięcy temu tylko nie pamiętam jaką Ale była ok
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
witam sie jako ŻONKA !!
Gratulacje!!

Florystka zrobiła nas dziś w kuku Zadzwoniła i powiedziała, że idzie w dniu naszego ślubu na wesele jako gość i nie da rady zrobić nam dekoracji A szkoda, bo to nasza znajoma i płacilibyśmy tylko za kwiaty. Teraz na hop siup musimy szukać kogoś innego

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Szukałam dziś koszuli do muszki.. Wszystkie od 38 39 a mój ma 37... najtańsza 250zl... eh.... z muszka też nie fajnie... czerwone z kropkami są nie czerwone tylko pod róż... pf....
My też dziś szukaliśmy koszuli: do muszki z łamanym kołnierzem i ozdobnymi guzikami... Najtańsza- 199zł :/ Dobrze że chociaż buty dla TŻ udało nam się dziś kupić i nie zbankrutować
Stary 2014-06-26, 20:40   #3448
re_nata
Raczkowanie

Byłam dziś na próbnym makijażu, zrobiłyśmy kilka opcji,
1 z fioletem
2 z fioletem i ciemna kreska na dole
3 z brązem
4 czerń
i teraz nie wiem na co się zdecydować czy coś całkiem innego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sam_1983.jpg (100,0 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam_1985.jpg (69,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam_1994.jpg (42,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam_2002.jpg (68,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam_2009.jpg (33,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam_2018.jpg (114,7 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg porownanie.jpg (100,5 KB, 68 załadowań)

Edytowane przez re_nata
Czas edycji: 2014-06-26 o 20:47
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:34   #3449
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Byłam dziś na próbnym makijażu, zrobiłyśmy kilka opcji,
1 z fioletem
2 z fioletem i ciemna kreska na dole
3 z brązem
4 czerń
i teraz nie wiem na co się zdecydować czy coś całkiem innego?
czarny mi sie najbardziej podoba

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-26, 22:01   #3450
confetti666
Raczkowanie

Cytat:
czekooczekolada

confetti A sukienkę szyjesz? Pokazałabyś jakieś zdjęcie katalogowe? Póki co nie ma powodów ze stresem, dobry salon powinien się wyrobić. U nas póki co większość rzeczy gotowych, ogarniamy na razie potwierdzenia gości
Tak, szyję sukienkę, ale u krawcowej Będzie taka jak na zdjęciu poniżej, tylko w kolorze ecru, a góra z lekko połyskującej na złoto koronki
Nie wiem jak do Ciebie, ale do mnie nikt nawet nie zadzwonił z potwierdzeniem, a nawet specjalnie do zaproszenia zaprojektowałam karteczki RSVP...
Jeszcze muszę zaprojektować winietki, menu, zamówić tort, babeczki i kwiaty... Boję się, że tego nie ogarnę Fajnie, że masz już większość, zazdroszczę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mabell.jpg (73,5 KB, 74 załadowań)
confetti666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości