|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Mama w domu, glodna,zmeczona,malo przytomna.Nie wiem co jej dali w szpitalu ale nie pomoglo i bardzo cierpiala
Nie czytam wypisu z IP - zostawiam to na jutro.Wczoraj ortopeda kazal jej nosic gorset szyjny jeszcze przez 2 tyg. Przez ten wypadek jest nie do zycia, tak mi jej szkoda a nie moge nic jej ulzyc. Mama sie denerwuje ze nie moze mi pomoc...Cytat:
A na zawal nie moge sobie pozwolic,AZ tyle mi nie wolno ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hity byly poczatkiem. Zajadlam stres taka mieszanka ze zaparzylam miete od razu. Bob,Hity,pierogi z kapusta i grzybami,banan,jagody,zsi adle mleko,mieszanka orzechow i nektarynka...Wszystko na raz, obym nie ![]() Patrycja bede trzymala kciuki za was, mam nadzieje ze wszystko sie dobrze skonczy Pralam w plynie Bobini, ma leciutki zapach malego dzidziusia po wyciagnieciu z pralki ale wydaje mi sie ze po wyschnieciu pranie juz nie pachnie. Pralam tylko kocyki z Biedry. |
|||
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Kurcze nie umiem cytowac kilka osob jednoczesnie na tym tablcie
czyli tez dokuczają wam niespokojne nogi, jakkolwiek tl brzmi Juz chyba wszystkie macie przygotowane wyprawki.. ja mam jedynie jedne spjoszki, stanik do karmienia, dwie pary majtek siatdczkowych iwkladki laktacyjne jestem tak zakrecona slubem, ze nie mysle nawet o wyprawce. Ale w przyszlym tygodniu, gdy tylko wyjdę ze szpitala to zabieram się za zakupy, będę spokojniejsza. Swoją droga ciekawe ile będą mnie trzymac. Troszke kiepsko, bo przyszly mąż bedzke mial urlop, a ja będę w szpitalu. Inaczej to sobke wykbrazalismy. Strasznie szybko wbijacie te posty ciezko nadazyc Duzo zdrówka dziewczyny, trzymajcie się i zbierajcie sily coby jeszcze dltrwac te kilka tygodni, juz niedlugo dobrej nocki
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzisz mnie dopoki nie badali to było wszystko cacy. Dzięki za wsparcie ![]() Optymistka za Ciebie tez trzymam mocno kciukasy i zycze szybkiego powrotu do zdrowia mamie.
|
|
#1984 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale pędzicie. Nie mam siły Was nadrabiać dokładnie - szybko przeleciałam przez te kilka stron co naskrobałyscie.
Dopiero od godz jestem w domu. Po pracy szybko do domu, szybki obiad, później pojechaliśmy do Castoramy po farby do malowania pokoju córy, potem na urodziny jej koleżanki a po urodzinach do Smyka. Po powrocie do domu okazało się ze musze jeszcze białą koszule wyprasowac córce na zakończenie roku szkolnego na jutro. Kupiliśmy fotelik samochodowy Został wózek oraz wybranie imienia ![]() Za to od jutra są wakacje, znowu są wakacje Pora zacząć żyć na koszt ZUSu ![]() No w końcu widać - lepiej późno niz wcale ![]() Cytat:
Zeby mi się tak chciało jak mi się nie chce to też bym się spakowała![]() Cytat:
Póki co nie mam czasu na narzekanie, ale może od przyszłego tygodnia ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47054906]Coś bym zjadła, ale nie wiem co. I za bardzo w domu nic nie mam... A najlepsze, że sama nie wiem czy chciałaby coś na słodko, czy na słono Ja właśnie zjadłam 2 batoniki Kinder country. zawsze jak je jem to sobie wmawiam że sa zdrowe bo zawieraja ziarna Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-26 o 22:25 |
||
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
wykąpałam się i chciałam się wysmarować oliwka - cała. Wiecie ile mi to zajęło...?jakaś masakra. stałam i smarowałam, smarowałam,...zawsze tylko brzuch smaruje a teraz postanowiłam sprawdzić czy mnie przypadkiem skóra nie swędzi od tego, że jest po prostu sucha...więc sie chciałam wysmarować cała. Ale na to to trzeba miec tyyyle czasu...
u mnie oczywiście mecze włączone mimo, że mężul ogląda mecz u kolegi nie wiem który oglądać...ja mam książkę Zawitkowskiego mamo tato co Ty na to? w sumie fajna jest no i płyta jest na której pokazują m.in jak klaść/podnosić/podawać niemowlaka....muszę to dobrze przestudiować! a poza tym nie mam nic! myślę właśnie nad tym co kupić...bo internet w moim przypadku odpada, przynajmniej w niektórych kwestiach. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
ale to dobrze, że masz siłę i nic Ci nie jest! mimo wszystko nie przesadzaj, ja tez myślałam, że do końca będę góry przenosic ale niestety juz nie przenoszę...
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Wam za slowa wsparcia, duzo mi pomagaja w trudnych chwilach, ktore mi sie ostatnio nawarstwiaja
|
|
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
Wierz mi ze czasami chciałabym tak cały dzień poleżeć, ale jak juz sie ma dziecko to o całodniowy odpoczynek ciężko. Zawsze jest cos do zrobienia - jak nie lekcje do sprawdzenia , to jakieś zajęcia dodatkowe (ang, basen), to kogoś zaprosi do domu itp.
|
|
|
|
#1988 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęscie z czasem wszystko mija i sie wyprostowuje i wierzę ze tak tez bedzie u Ciebie.
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Rozeznanie
|
mysia111-
juz dawno powinnas odpoczywac i brac z zusu co Twoje! Oni takich oporow w stosunku do ludzi nie maja! |
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
witam sie z wieczorka
![]() Otóż wstawiłam do podgrzania w piekarniku skrzydełka, uchyliłam na chwilkę aby sprawdzić czy juz są ok, zamykam drzwiczki, a tu...bum i szybka od piekarnika od środka mi pękła...Tż szybko przyleciał, a ja stoje i nie wiem co się dzieje, cała poszła w drobny mak..Boże jak dobrze że to sie stało jak zamknęłam piekarnik nie chce myśleć co by było gdy by był otwarty Sprzątania było mega, ale mój maz wszystko ogarnał, ja siedziałam wystraszona. Może za bardzo przeżywam, ale to za dużo jak na mój stan...Jutro ja lecę zrobić foty do dyplomu, pewnie wyjde jak buldożer ![]() z tego co pamietam: (zbyt dużo piszecie dla mnie nie do ogarnięcia) zuken no nareszcie z brzuszkiem juz mnie chyba dogoniłaś, nie wiem nawet czy nie wyprzedziłaś pati spory masz juz brzuszek, ![]() patrycja śliczny kacik urządziłaś dla maleństwa, a łóżeczko wymiata ![]() white cafe twój kacik też mi sie bardzo podoba
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-26 o 22:59 |
|
|
|
#1992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47057479]Dziewczyny, możecie polecić jakieś poradniki na temat rozwoju dzieci. Zastanawiam się nad czymś takim: http://dadada.pl/Product/Show?pId=85888 ale przydałyby się opinie jakiś doświadczonych mam. Z racji, że ja laik jestem to by się przydało jakieś kompedium wiedzy, a nie tylko wujek google...[/QUOTE] Ja bym Ci poleciła coś w ten deseń: http://medbook.com.pl/ksiazka/pokaz/...ee-zysk-i-sk-a wybrane fragmenty ![]() Cytat:
![]() No to poszalałaś z mieszanką jedzeniową! Super, że mama już w domu ![]() Cytat:
![]() Matko, jaka Ty jesteś aktywna. Ja ledwo obiad dziś zrobiłam i z mężem na zakupy pojechałam. Ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że faktycznie nie czuję się dziś dobrze Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...
|
||||
|
|
|
#1993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie ja sie nudze w domu - mąż w pracy, dziecko w szkole. Teraz zaczynaja sie wakacje więc będe sie nudzic z córą Zawsze to lepiej niz samemu. Za duzo atrakcji w tym stanie juz jej nie zapewnię.
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-26 o 23:04 |
|
|
|
|
#1994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łóżeczko jak to stwierdzila White jak dla księcia Georga Siedze i stukam po klawiaturze, odpisujac wam, a moj mąż się mnie teraz pyta : Co tam u dziewczyn z BLOGA ??
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
o jeju ale mialam ciezka noc
przed spaniem zjadlam 2 kromki chleba z maslem zeby sie nie budzic bo w brzuchu burczy i w srodku nocy zaczelam sie dusic nie moglam oddychac Tz zaczal mnie po plecach klepac jedzenie mi sie zaczelo cofac wiec ![]() wykoncze sie kiedys
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja nie wiem, co sie dzis ze mna dzieje... taka bylam spokojna i opanowana ostatnio, dzis nagle chwycila mnie panika.... siedze, becze i boje sie jak cholera
.
|
|
|
|
#1997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się czujesz? ![]() Chciałam napisać, że na razie na koszt pracodawcy jeszcze, ale doczytałam, że masz firmę z tym zusem to najgorsze jest to, że płacą kiedy chcą, niby są jakieś wytyczne kiedy powinni, ale oni mają jakieś własne widzimisię i nawet kobieta z zusu nie umiała mi tego wytłumaczyć, aż w końcu zmieniła temat także jak ktoś jest samotną matką to ma przerąbane, nie wiem z czego ma żyć. A koleżanka moja się użera od marca, podważają jej zasadność zatrudnienia i już trzy miesiące się to ciągnie, też ma termin na początek sierpnia więc zaraz urodzi, a jeszcze ani złotówki nie dostała.Mam nadzieję, że potem na macierzyńskim jakoś inaczej to wygląda. Cytat:
mnie skóra swędziała strasznie w grudniu, CAŁA, ręce, brzuch, bez wyjątku. Wcale wtedy jakoś szczególnie nie rosłam i nie tyłam. I to właśnie było od suchej skóry, zaczęłam się smarować dwa razy dziennie i zaraz przeszło... jak nie masz czasu i siły się smarować cała, to chociaż do żelu pod prysznic dolej sobie trochę oliwki (będzie się rozwarstwiać i trzeba wstrząsnąć przed użyciem ), zawsze chociaż trochę będzie nawilżona i natłuszczona ta skóra. I może nie trzeba się będzie zastanawiać nad cholestazą ![]() Cytat:
W ogóle to muszę częściej odwiedzać swój salon. Tam się dobrze robi zdjęcia, w domu to nie mam gdzie To my z wczoraj (34+3) ![]() Ahhh i w moim nowym domu jest już wylana podłoga!!! aż się nie mogę doczekać, jak tam pojadę, w końcu zobaczę jakieś ogromne postępy ![]() A ze złych rzeczy to mąż wczoraj zgubił telefon, prawdopodobnie wypadł mu przy kasie w castoramie. Jak się zorientował, to był już wyłączony, ktoś sobie przygarnął... ehhh oboje możemy teraz przedłużyć umowę i był plan, że zostawiamy swoje stare telefony a bierzemy jakieś za złotówkę i sprzedajemy i dokładamy kasę do remontu, każda złotówka się przyda. No i teraz dupa
|
|
#1998 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Ale bijecie te posty ,że ciężko nadrobić ,musiałabym chyba od kompa nie odchodzić ![]() Byłam rano w laboratorium zrobić badania ,mąż w pracy , ale brat się zlitował nademną i mnie podrzucił oby mi tylko motywacji starczyło ![]() Mi się chyba włączył syndrom wicia gniazda ,wczoraj razem z mężem zrobiliśmy porządki w naszej wielkiej szafie spakowałam 4 reklamówki ubrań i innych rzeczy do wyrzucenia , umęczyłam się okrutnie ale za to jaka byłam z siebie dumna ![]() dzisiaj zabieram się za porządki w komodzie oraz za pranie Kolega mi dziś powiedział ,że nie widać po mnie ,że to 8 miesiąc i wyglądam jak w 5 wg mnie mam spory brzuch i już mi momentami zaczyna przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu ,wczoraj nie mogłam się z wanny wygramolić ![]() Optymistka - trzymam kciuki ,żeby mamie się szybko poprawiło Cytat:
Cytat:
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-06-27 o 08:37 |
||
|
|
|
#1999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek!
Gosia, ale masz ładny okrąglutki brzuszek ![]() Ja od rana na pełnych obrotach, obiad już podszykowany, pranie wstawione, wizaż nadrobiony a za godzinę siostra TŻ przyprowadzi mi swoich synów (5lat i 3,5roku) i będę robić za nianię. Już obmyślam atrakcje dla nich Miłego dnia dziewczyny
|
#2001 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam znacznie wiekszy brzuch, ale przy drugim dziecku to norma ![]() Cytat:
![]() A ja witam sie w 35 tc!!!!
|
||
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Wcale nie masz ogromnego brzucha, piękny masz
![]() Dzięki dziewczyny za miłe słowa ostatnio nawet usłyszałam, że lepiej wyglądam w ciąży niż bez, tylko zastanawiam się, czy to aby na pewno komplement, w końcu w ciąży nie będę chodzić wiecznie a ostatnio byliśmy u znajomego coś załatwić i jak mnie zobaczył to było takie 'oooooooo chyba już niedługo' i był jakiś taki mocno zdziwiony, jak powiedziałam że jeszcze jakieś półtora miesiąca chłopy to się jednak nie znają
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł! Witamy się z synkiem w 32. tygodniu, 8. miesiąc! Powiedzcie mi mądre kobietki, wczoraj w karcie szpitalnej mi lekarka wpisała 30. tydzień, bo zakończone wpisywała. Gdybym w tym tygodniu teraz przykładowo urodziła (tfu tfu tfu), to mi wpiszą zakończone tygodnie, czyli 31, czy zaczęte, czyli 32? Jak to jest z tym bezpiecznym 32.? Rozpoczęty, czy zakończony się liczy?
Ja czuję się super, stosuję się do zaleceń szpitalnych i nawet ciśnienia codziennie mam niższe, pęcherz daje jakieś tam dolegliwości, ale mam nadzieję, że się jakoś to rozejdzie po kościach i wszystko będzie ok, przede wszystkim to białko z moczu zniknie. |
|
|
|
#2004 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakim sposobem ta szyba mogła pęknąć przy normalnym użytkowaniu?! Pewnie nie macie już gwarancji, ale ja bym się wkurzyła mocno. Jakiej firmy macie piekarnik? Nie kupie od nich niczego! Cytat:
Cytat:
Zgrabny masz brzuszek, a wizyty w salonie towarzyskie już tak? Ja też lubię odwiedzać znajomych w biurze, wszyscy tacy mili no i muszę być na bieżąco z plotkami ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 | |||
|
Raczkowanie
|
Jejka ale naskrobałyście stron przez te 2 dni Ja już po porządkach teraz tylko przeprowadzka została ale to chyba już jutro albo dziś wieczorkiem. Zależy jak się TŻ z chłopakami umówi, żeby mu pomogli[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47054906]Coś bym zjadła, ale nie wiem co. I za bardzo w domu nic nie mam... A najlepsze, że sama nie wiem czy chciałaby coś na słodko, czy na słono Cytat:
za zakupy. ciśnij z ZUSu ile się da !!!Cytat:
![]() Cytat:
za 35 tc
|
|||
|
|
|
#2007 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaki fotelik kupiliscie ? Ja tak mam jak jem chipsy solone . Mowie sobie ze najzdrowsze bo tylko sól mają;-) Cytat:
ojejjjj biedna. Cytat:
Kasiu a dla Ciebie brawa za kolejny miesiąc ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że da sie kupić szybe oddzielnie, będe musiała sie dowiedzieć, bo moje obiady to praktycznie 3/4 pieczenia... Ja to w ciąży mam przeżycia.... Nie zapomne jak w jakimś 8 tyg ciazy zmywałam szklankę i pękła mi w ręku.....Palec sporo mi sie goił, a bliznę mam nie za piekna, ale to palec na szczęście tylko ![]() A brzuszek masz śliczny, kolega raczej sie nie zna, gdzie on wygląda na 9 miesiac taki nie za duży ![]() W ogóle wydaje mi sie ze u nas na wątku wcale te brzuszki nie są ogromne Jak patrzę na kobitki które chodzą po ulicy...Raz to byłam w szoku, bo najpierw szedł brzuch potem ona, ale akurat jej współczułam, bo ona miała 3 razy taki brzuch jak my, widać było że ledwdwo szła i cała spocona, biedulka( tak pomyślałam może nosiła bliźniaki, bo to niemożliwe ze taki brzuch przy jednym dziecku....The fall no już jakieś 3 lata po gwarancji (5 lat super sie użytkował piekarnik, tyle ile piekłam itp....) Mastercooka , no radze sie zastanowić jak coś ci wpadnie w oko tej firmy
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-27 o 09:41 |
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko jak ja uwielbiam chipsy, to jest jedyna rzecz z której nie jestem w stanie zrezygnować.
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

Nie czytam wypisu z IP - zostawiam to na jutro.Wczoraj ortopeda kazal jej nosic gorset szyjny jeszcze przez 2 tyg. Przez ten wypadek jest nie do zycia, tak mi jej szkoda a nie moge nic jej ulzyc. Mama sie denerwuje ze nie moze mi pomoc...

jestem tak zakrecona slubem, ze nie mysle nawet o wyprawce. Ale w przyszlym tygodniu, gdy tylko wyjdę ze szpitala to zabieram się za zakupy, będę spokojniejsza.
28.06
Zeby mi się tak chciało jak mi się nie chce to też bym się spakowała

Sprzątania było mega, ale mój maz wszystko ogarnał, ja siedziałam wystraszona. Może za bardzo przeżywam, ale to za dużo jak na mój stan...

Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...

.

ciśnij z ZUSu ile się da !!!