|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Wujek Tż'ta sprzedaje i naprawia sprzęt AGD i chyba odradzał nam zakupy tej marki bo w razie naprawy może być kłopot z częściami. ale teraz głowy nie daję czy to ta na pewno.... ![]() My niestety mamy lodówkę Mastercooka ...już się boję.
|
|
|
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
!Cytat:
To wiem. Natomiast nie pytałam o to, czy liczą skończone, tylko jaki wiek ciąży podają w momencie jej zakończenia, bo nie jest dla mnie akurat jasne, że też zakończone. |
||
|
|
|
#2013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że dobrze się czujesz i ciśnienie niższe ![]() Cytat:
brzuch ciążowy ma jednak inną strukturę, jest przyjemniejszy w dotyku ![]() Dziewczyny, słyszałyście o hartowaniu brodawek? wczoraj na sr położna mówiła o tym, po kąpieli smaruje się brodawki świeżym sokiem z cytryny, zostawia do wyschnięcia, zmywa i tak codziennie, albo kremem do brodawek z apteki (nie pytałam, czy tym samym, który się stosuje później na obolałe, czy jakimś specjalnym, bo ona i tak najbardziej zachwalała tą cytrynę). Jak się robi regularnie codziennie, a najlepiej od 6-7 miesiąca (szkoda, że nikt nie mówi, żeby na szkołę rodzenia najlepiej jeszcze w pierwszym trymestrze iść, żeby potem móc wszystko wdrożyć w życie ) to potem nie bolą tak brodawki przy karmieniu, jak maluch zasysa..
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam np układać drzewo w sensie takie porąbane kawałki do palenia w piecu/kominku...uwielbiam ich zapach normalnie mam jakąś słabość do tego ![]() no ale teraz zostaje mi tylko mycie naczyń czasem odkurzacz albo umycie łazienki...wszstsko w zwolnionym tempie.... Cytat:
Cytat:
nic się nie martw! każda z nas już miała taki spadek więc i Ty musisz przez to przejść...nawet nie wiesz jak to szybko mija no chyba, że masz jakis poważny problem...ale jesli to taka nagła panika to nie bój żaby!! wszystkie przez to przechodzimy...ja średnio co drugi dzień![]() ![]() ![]() Cytat:
tak więc jak wczoraj zobaczyłam jak szybko oliwka się wchłania stwierdziłam, że chyba moje swędzenie ma jakąś przyczyne...i powiem CI, że jak mnie wcześniej swędziało wszystko, szczególnie stopy,dłonie, tak wczorajszej nocy cisza..spokój...jeszcze będę to obserwować pod kątem tej cholestazy ale coś czuję że trzeba się częściej namaszczać![]() brzuchatek super!!!rośnie sobie co nie? Widać ![]() ale Ci zazdroszczę domu...my w nastepnym roku planujemy zacząć budowę...teraz mieszkamy tez w domu ale nie ma to jak na swoim...pewnie jeszcze trochę trzeba będzie poczekać ![]() dziewczyny witam się i spadam zaraz bo muszę zrobic zakupy...czekam na mężula bo ktos musi za mną nosić siaty ![]() coś mi net dziś świruje strasznie... |
||||
|
|
|
#2016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gosia3103 - slicznie wygladasz - taki fajny okraglutki brzuszek Maxi-Cosi Cabriofix, kolor bordowo-czarny. Akurat jest promocja w Smyku. Ja urodziłam 8 dni przed terminem czyli pod koniec 39 tygodnia, a w książeczce zdrowia córy jest wpisane "urodzona w terminie - w 38 tygodniu ciąży" |
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Melise wlasnie skonczylam, zdaje sie ze pomogla.Cytat:
juz mialam takie kryzysy, ze trzy razy moze. Hormony szaleja. Wlasnie sie uspokoilam i posprzatalam mieszkanie .
|
||
|
|
|
#2018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie stresuj się! a z tego co ja widziałam to wpisuja zakończony tydzień...chyba nawet bez dni czyli jak jesteś w 38t5d to wpisują 38tc tak mi sie obiło o oczy... kasia luzuj...dobrze, że ciśnienie sie trzyma i że dobrze się czujesz oby tak dalej. Juz jest 8 miesiąc...jeszcze wytrzymasz W RAZIE CZEGO ze 4tyg i juz jest super. Mi lekarka najpierw mówiła że 32 tc to już ejst ok. Potem jak mi się szyjka skróciła w 30/31tc to mówiła że 34 jest ok a teraz jak byłam w 32tc to mówi, że jak dotrzymam do 36tc to mogę spokojnie rodzić. następną wizytę mam w 35tc więc pewnie bedzie mówić o donoszeniu czyli do 38tc o ile dotrwam w dwupaku do tej wizyty![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
szczególnie po nocy, rano już jest inaczej i jakos bardziej kolorowo i więcej sie chce
|
|||
|
|
|
#2019 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysia i ile w promocji zaplacilas za Cabrio Fixa. Tez mam ten fotelik.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2020 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj tak miałam jak wróciłam z SR. Szczególnie, że mam mieć cesarkę i myślałam, że ją się wcześniej umawia i że z lekarzem będę o tym rozmawiać jak bliżej termin będzie a tu mi położna z SR mówi, że to się czeka, aż się akcja zacznie i wtedy dopiero jadę. Więc ja od razu w paranoje wpadłam, że nie wyrobię się dojechać jak teraz przez tą moją połamaną czasami nawet leżeć ![]() Cytat:
za 32 tc![]() ![]() z a kolejne tygodnie
|
|||
|
|
|
#2021 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Byłam wczoraj u mojego gina pobrać materiał do badanie gbs i przy okazji sprawdzał moje badania. Okazuje się ze mam za dużo płytek krwi norma to 140-440 a ja mam 466 z tym że norma dla ciężarnych jest do 300 (wyczytałam w internecie) kazał brać POLCARD ale na ulotce jest wyraźnie napisane że nie można go brać w trzecim trymestrze. Gdy byłam w aptece wykupić ten lek to farmaceuta był bardzo zdziwiony, do tego stopnia że dzwonił do mojego gina czy oby napewno mam brać ten lek. Nie odebrał a ja wyszłam z apteki z pustymi rękoma i poleceniem by skontaktować się z ginem i zapytać jeszcze raz czy oby muszę to brać bo jest niby jakiś nowy lek który nie ma tylu skutków ubocznych... Gdy się dodzwoniłam mój gin powiedział że mam to brać.... Sama nie wiem co mam robić. Zastanawiam się czy nie iść tego skonsultować z innym lekarzem, tyle że niestety dopiero w przyszłym tygodniu |
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olivka smaruje piersi brzuch i uda a reszte balsamem z BD i wiem jakie to meczace bo jak przychodzi chwila mycia to mi sie robi slabo |
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdaje sobie sprawę ze pewnie jakbym poszukała w internecie to bym znalazła taniej, ale tyle nagadałam mojemu ostatnio że zwleka z malowaniem, zakupem fotelika i wózka że jak juz powiedział że jedziemy po fotelik to mu nie marudziłam żeby szukać w internecie
|
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Ale fajnie ze bedziesz miala taka mozliwosc w sumie to tak jak ja bo tez mam ktg co poltora, 2 tygdonie do szpitala w takiej zaawansowanej ciazy tez ide bez kolejki wiec wiem jaki to ' luksus ' ze w razie co od razu Cie przyjma za wyleczenie
|
||
|
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
ciężko jest ogarnąć ten wizaz ... Przeprowadzamy się do mojego Taty bo aktualnie wynajmujemy mieszkanko a nasze się buduje i raczej nie wyrobimy się żeby się wprowadzić do swojego zanim Niuńka się pojawi na tym świecie a mieszkając u Taty zawsze troszkę przyoszczędzimy bo i wynajem i rata kredytu to już sporo wydatku....
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy To w sumie to te dwa wybory to sa te najwazniejsze ![]() loo to teraz bedziesz z nami szalec na forum hmm ciekawe czy moj Tz wyznaje taka zasade bo zawsze jak kupuje sobie w duzym opakowaniu po 9 kinderkow to je prawie od razu |
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
A tak wogóle to dzis z mężem chodzimy dumni jak paw.
Było dziś zakończenie roku szkolnego i najpierw była gala na auli. I wychodzi Pani dyrektor na środek i mówi że po konsultacji z wychowawcami z każdej 1 klasy chce zaprosic 1 dziecko wraz z rodzicami i osobiscie wręczy świadectwa i pogratuluje najlepszych wyników w nauce. I wyczytała moja córę z jej klasy. Normalnie o niczym nie wiedzieliśmy, stałam z tyłu auli i szybko przeciskałam sie przez ten tłum rodziców z tym brzuchem. Aż mi się płakać chciało taka dumna byłam ![]() Teraz są u niej koleżanki i idziemy w południe na pizze i lody świętować zakończenie roku.
|
|
|
|
#2029 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym skonsultowała to jeszcze z innym lekarzem. Skoro aż farmaceuta dzwonił, żeby zweryfikować to może faktycznie coś jest nie tak... Cytat:
![]() Cytat:
Przynajmniej przebadali was dokładnie i wiesz, że wszystko jest ok |
|||
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też bym tak zrobiła, kasę zaoszczędzicie na swoje mieszkanie a i tacie będzie raźniej jak mu przybędzie lokatorów ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: wiiieeeeeeeeeelkie gratulacje. Zdolna córcia. Fajnie też, że nic nie wiedziałaś wcześniej - mieliście boską niespodziankę |
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja np. dostalam saszetki takie na zgage ktore bezposrednio do buzi sie wsypuje i pani w aptece jak Tz mi je kupywal powiedziala ze ich tak czesto w ciazy brac nie wolno ( a moja gin powiedziala ze mam brac nawet 5 dziennie ) Tz jej powiedzial ze jestem w 35 tc i wtedy powiedziala aha chyba ze tak w takim razie mozna brac bo to nie ma juz wplywu na dziecko |
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupuję w opakowaniu po 4 sztuki. I te 4 potrafie zjeść naraz bo te batoniki takie jakieś małe są że po 1 to sobie tylko smaka robię. tylko czemu one takie drogie? Takie to małe a kosztuje prawie 1,80zł podczas gdy Snicersa porządnego można kupić taniej. |
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zadomowienie
|
Mysia szalejesz z ta aktywnoscia
Dobrze ze juz mozesz isc na ZUSowe i dotrwalas az do terazMoni masakra z piekarnikiem, pewnie tez bym sie przerazila. Grunt ze nic ci nie jest Gosia ladny masz brzusio Szkoda ze Tz zapodzial komorke, najgorsza zawsze jest utrata jej zawartosciKasia ruda zadnego stanu rzucawkowego ma nie byc, prosze sie tu nie wychylac i w kolejke do porodu nie pchac W razie czego to widzialam ze twoj szpital, tak samo jak i moj ma III stopien referencyjnosci takze masz super opieke. Moj gin sie cieszyl jak dotrwalam do 31tc bo to juz dobrze dla dziecka ale przeciez ani ty ani ja nie beziemy sie rozpakowywac przed 38tc Im dalej w tc tym bezpieczniej. Cytat:
Cytat:
Ja slyszalam o tym by czasem od 36tc nie nosic biustonosza by brodawki sie ocieraly o material i przyzwyczajaly do tarmoszenia albo wyciac w biustonoszu dziure na brodawki ![]() http://dziecisawazne.pl/przygotowani...ienia-piersia/ Tylko jak sie ma wklesle/plaskie brodawki to warto je wczesniej wyciagac jakim specjalnym przyrzadem-zasysaczem by pozniej bylo latwiej. |
||
|
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

.
. Melise wlasnie skonczylam, zdaje sie ze pomogla.

jak teraz przez tą moją połamaną czasami nawet leżeć
za 32 tc

loo to teraz bedziesz z nami szalec na forum

klask i: