Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 11:33   #2071
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Mame okradli wczoraj albo jak czekala na karetke albo ktos na izbie przyjec. Cala torebke ma przegrzebana i pieniedzy brak. Telefon zostal bo miala przy sobie. Dobrze ze nikt jej dowodu nie ukradl

Suma duza nie byla ale wiecie...choremu, nie przytomnemu czlowiekowi pieniadze zabierac to juz skandal! Jakby musiala do apteki jechac to nie byloby czym zaplacic

brak slow
jak mozna.. ach nie moge sie denerwowac,

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:38   #2072
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Dokladnie brak slow. Nie wolno mi sie denerwowac wiec olalam.
To "tylko" pieniadze. Nerwy sa drozsze...a kasa ich nie zwroci. Niemniej jednak jest to oburzajace.
Szczescie ze mama grubsza kase zostawila w domu i wczoraj wziela tylko troszke ze soba bo byloby krucho. Uff

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:41   #2073
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Ale masz wspaniale dziecko!!! Tu oprocz pizzy i lodow nalezy sie jakis wspanialy prezent! Nie jestem za przekupstwem, ale taka pamiatka by sie przydala, zeby corcia pamietala, ze ja doceniliscie! Poza tym, gdy za kazdym razem spojrzy na prezent od Was bedzie pamietac, ze warto sie uczyc!
!
Nie, no prezent też dostanie - ma sobie coś wybrać a my kupimy.

Tym bardziej że teraz jak kupujemy rzeczy dla dzidzi to ona sie taka ciekawska zrobiła ile za co płacimy. Wcześniej nigdy cenami sie nie interesowała. I musimy jej tłumaczyć że ona to wszystko tez miała kupowane jak była malutka. Nie wiem czy się zazdrosna zrobiła czy co. Generalnie jest rozpieszczona przez mojego męża bardzo - ona wie że jak coś chce to ma iść do taty a nie mamy, bo ja czasami odmawiam.

A mój chłop jest niereformowalny i mimo rozmów chyba jeszcze niczego jej nie odmówił
Twierdzi że on od swoich rodziców nigdy nic nie dostał i chce żeby jego dziecko miało wszystko.

Tak jak pisałam ostatnio, miała ponad 40 lalek Barbi bo tatus kupował praktycznie kazdy model który sie pojawił na rynku. I kiedys jak bylismy u dalszej rodziny która miała córkę w jej wieku i miała tylko 1 lalke to nasza to tak przezywała (chyba z tydzień czasu) czemu inne dzieci nie mają. Ona chodziła do przedszkola prywatnego i prawie wszystkie dzieci miały prawie wszystko. Teraz chodzi do państwowej szkoły i wyszło jej to na plus bo widzi że wiele dzieci ma gorzej i nigdzie np nie jeździ, nosi w kółko na zmianę 2 pary spodni itp. I bardzo to przezywa że wiele dzieci nie ma tego co by chciało.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-27 o 11:43
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:45   #2074
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ale masz zgrabniutki brzusio

zawsze najgorszy bol jest po pamieci telefonu a nie po samym telefonie
pamietam jak mi sie zepsol komputer to nie plakalam dlatego ze nie bede miala komputera tylko dlatego ze nie da sie odzyskac wszystkich zdjec a mialam ich ponad 12 tys

moj Tz jak dwa dni temu byl na przerwie to zle wsadzil portfel deo kiszeni ze mu polowa wystawala
a za nim szlo dwoch typow i jeden mowi do drugiego po polsku - ty nie skrecaj jeszcze typowi zaraz portfel wypadnie
no to Tz szybko reka do kieszeni poprawia portfel i odwraca sie i mowi - dzieki chlopaki
zrobili sie cali czerwoni i uciekli
masakra, jak ludzie tak moga

Cytat:
Mame okradli wczoraj albo jak czekala na karetke albo ktos na izbie przyjec. Cala torebke ma przegrzebana i pieniedzy brak. Telefon zostal bo miala przy sobie. Dobrze ze nikt jej dowodu nie ukradl

Suma duza nie byla ale wiecie...choremu, nie przytomnemu czlowiekowi pieniadze zabierac to juz skandal! Jakby musiala do apteki jechac to nie byloby czym zaplacic
to już przechodzi luckie granice żeby na pol przytomna kobiete okradac
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:48   #2075
mysia111
Zadomowienie

Optymistka - az się niecenzuralne słowa same pchaja na usta po przeczytaniu twojego postu odnośnie kradzieży. Normalnie człowiek człowiekowi wilkiem.

A kamery nie mają tam na izbie przyjęć?
Stary 2014-06-27, 11:54   #2076
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

Tym bardziej że teraz jak kupujemy rzeczy dla dzidzi to ona sie taka ciekawska zrobiła ile za co płacimy. Wcześniej nigdy cenami sie nie interesowała. I musimy jej tłumaczyć że ona to wszystko tez miała kupowane jak była malutka. Nie wiem czy się zazdrosna zrobiła czy co. Generalnie jest rozpieszczona przez mojego męża bardzo - ona wie że jak coś chce to ma iść do taty a nie mamy, bo ja czasami odmawiam.

A mój chłop jest niereformowalny i mimo rozmów chyba jeszcze niczego jej nie odmówił
Twierdzi że on od swoich rodziców nigdy nic nie dostał i chce żeby jego dziecko miało wszystko.

Tak jak pisałam ostatnio, miała ponad 40 lalek Barbi bo tatus kupował praktycznie kazdy model który sie pojawił na rynku. I kiedys jak bylismy u dalszej rodziny która miała córkę w jej wieku i miała tylko 1 lalke to nasza to tak przezywała (chyba z tydzień czasu) czemu inne dzieci nie mają. Ona chodziła do przedszkola prywatnego i prawie wszystkie dzieci miały prawie wszystko. Teraz chodzi do państwowej szkoły i wyszło jej to na plus bo widzi że wiele dzieci ma gorzej i nigdzie np nie jeździ, nosi w kółko na zmianę 2 pary spodni itp. I bardzo to przezywa że wiele dzieci nie ma tego co by chciało.
No tak pewnie sie dopytuje i liczy ile na nia wydajecie i ile na dzidzie
Ja wiem ze moj Tz bedzie taki sam dla malej
Ja uwazam ze nie wolno dziecka rozpieszczac i musi doceniac to co ma a nie brac za pewnik ze dostanie wszystko to co bedzie chciala
ale jak widze jak Tz podchodzi do wszystkie to wiem ze mala bedzie coreczka tatusia

To dobrze ze chodzi do panstwowej teraz moze bardziej docenic ze ma rzeczy ktore inne dzieci nie maja

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 12:01   #2077
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Mama dzis czuje sie lepiej choc do dobrego samopoczucia duzo brakuje(zanim wezmie rano silne p.bolowe i zwidczajace miesnie to jest zle). Ja tez spokojniejsza. O odszkodowanie mama sie bedzie starac po skonczeniu leczenia a to jeszcze dlugoooo potrwa. Kasa sie przyda bo rehabilitacja bedzie kosztowna.
Probuje wymazac wczorajszy dzien z pamieci i cieszyc sie ze za oknem slonce swieci i moge na nie popatrzec(chetnie nogi bym wystawila ale balkonu brak). Wieczorem bedzie Tz i swiat bedzie lepszy
Swietowanie urodzin przelozylam na niedziele-zamowie indyjskie jedzenie Wczorajszego dnia nie uznaje za swieto
za nastawienie
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:03   #2078
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Optymistka - az się niecenzuralne słowa same pchaja na usta po przeczytaniu twojego postu odnośnie kradzieży. Normalnie człowiek człowiekowi wilkiem.

A kamery nie mają tam na izbie przyjęć?
Optymistka- mysia111 ma racje, na kazdej IP Czy SOR-re sa obowiazkowo kamery, wiec powinniscie to zglosic! Choc pewnie to zrobil inny "pacjent", ale oni (szpital) powinni o tym wiedziec, bo moze taki zlodziej non stop tam "urzeduje" i ciagle kogos okrada!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:12   #2079
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Moze się ucieszy jak go tak przywitasz w halecce?
dobre

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
a cesarkę masz na zyczenie czy z zaleceń zdrowotnych bo jeśli to 2 to powinni zrobić prędzej nie dopuszczając do porodu naturalnego
Z zaleceń zdrowotnych więc byłam przekonana, że planuje się ją wcześniej a to że lekarz nic na ten temat nie mówi to dlatego, że za wcześnie jeszcze. A tu nagle okazuje się że mam czekać jak się zacznie. dopiero 09 lipca idę do lekarza ale jak powie mi, że mam czekać aż się zacznie to chyba nie wiem co zrobię

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Optymistka- mysia111 ma racje, na kazdej IP Czy SOR-re sa obowiazkowo kamery, wiec powinniscie to zglosic! Choc pewnie to zrobil inny "pacjent", ale oni (szpital) powinni o tym wiedziec, bo moze taki zlodziej non stop tam "urzeduje" i ciagle kogos okrada!
Jak zrobił to inny pacjent to przecież też mogą go zidentyfikować i odpowie za kradzież .
Ludzie to już naprawdę serca nie mają
Stary 2014-06-27, 12:17   #2080
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak pewnie sie dopytuje i liczy ile na nia wydajecie i ile na dzidzie
Ja wiem ze moj Tz bedzie taki sam dla malej
Ja uwazam ze nie wolno dziecka rozpieszczac i musi doceniac to co ma a nie brac za pewnik ze dostanie wszystko to co bedzie chciala
ale jak widze jak Tz podchodzi do wszystkie to wiem ze mala bedzie coreczka tatusia

To dobrze ze chodzi do panstwowej teraz moze bardziej docenic ze ma rzeczy ktore inne dzieci nie maja
Ja tez mam zdanie, ze nie mozna dziecka rozpieszczac, ale tak to jest, ze robimy to nieswiadomie. Ja zawsze mowilam, ze nie bede tak postepowac, ale wiem, ze bede odpuszczac. Tz bedzie mnie pewnie stopował w kwestii zakupow dla małego (już to robi ), a ja znowu bede pilnowac, zeby za Tz mu znowu na za wiele nie pozwalal.
Ciekawa jestem jak to wyjdzie w praktyce
Stary 2014-06-27, 12:23   #2081
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja tez mam zdanie, ze nie mozna dziecka rozpieszczac, ale tak to jest, ze robimy to nieswiadomie. Ja zawsze mowilam, ze nie bede tak postepowac, ale wiem, ze bede odpuszczac. Tz bedzie mnie pewnie stopował w kwestii zakupow dla małego (już to robi ), a ja znowu bede pilnowac, zeby za Tz mu znowu na za wiele nie pozwalal.
W 100 % zgadzam się z Patrycją. Chyba większość uważa, że nie wolno rozpieszczać ale dopiero czas pokazuje jak faktycznie jest.
Ja oczywiście też uważam, że nie wolno kupować wszystkiego ale jak będzie gdy Niuńka pojawi się na świecie to sama nie wiem. Bardzo nie chciałabym żeby była jak niektóre rozpieszczone i wredne bachorki i będę się starała do tego nie dopuścić ale też w ramach rozsądku bo dzieciństwo ma się jedno.
Mi rodzice nie kupowali wszystkiego co chciałam ale zawsze byli przy mnie i ze mną. Wydaje mi się że poświęcony czas jest duuuużo więcej wart niż prezenty i chciałabym się tego trzymać jak pojawi się Maleństwo.
Stary 2014-06-27, 12:26   #2082
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Ludzie to są jednak niesamowici…

Cytat:

Tatusiowie zawsze chcą być tymi kochanymi co wszystko dają i na wszystko pozwalają, a mamusie to ten „zły policjant” co musi wychować na człowieka to dziecko.
Ale 40 lalek? powiem Ci, że w szoku jestem. Teraz to są inne czasy jednak, ja miałam jedną, jak ją zepsułam to tyle było moich lalek.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Najgorzej będą rozpieszczać dziadkowie, moja mama już zapowiedziała, że sobie w końcu odbije wszystko i będzie tą dobrą babcią co daje cukierki, kupuje prezenty itd. Tak więc swojego własnego dziecka nie będę mogła rozpieszczać bo ktoś będzie musiał stać na straży jakiejś tam normalności, żeby młodemu się w głowie nie poprzewracało.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:33   #2083
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A my dzis po pracy Tz idziemy na ostatnie zakupy do HMu chce kupic dwa zestawy na wyjscie jeden w rozmiarze 56 a drugi w 62 i kupic kaftaniki bo polozna mowila zeby kupic
i zrobic zakupy w aptece poki czuje sie na silach
a reszte czyli pulke nad przewijak i lampke wybierze Tz

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 12:34   #2084
papryczka160
Wtajemniczenie

Mysia to Ci córcia prezent zrobiła.
Brawo ;-)

Optymistko to jakaś masakra z ta kradzieżą. Brak słów.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:38   #2085
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
A my dzis po pracy Tz idziemy na ostatnie zakupy do HMu chce kupic dwa zestawy na wyjscie jeden w rozmiarze 56 a drugi w 62 i kupic kaftaniki bo polozna mowila zeby kupic
i zrobic zakupy w aptece poki czuje sie na silach
a reszte czyli pulke nad przewijak i lampke wybierze Tz
Mi tylko pieluch już brakuje. Chcę do makro skoczyć w tym tygodniu jeszcze i już będę w 100% gotowa.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:39   #2086
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie
ile paczek pampersow kupujecie na poczatek ?
ja myslalam zeby kupic 2 paczki na rozmiar ten pierwszy i jedna na rozmiar 2 firmy pampers ale juz sama nie wiem

a wy jakiej firmy kupujecie ?

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 12:40   #2087
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
W 100 % zgadzam się z Patrycją. Chyba większość uważa, że nie wolno rozpieszczać ale dopiero czas pokazuje jak faktycznie jest.
Ja oczywiście też uważam, że nie wolno kupować wszystkiego ale jak będzie gdy Niuńka pojawi się na świecie to sama nie wiem. Bardzo nie chciałabym żeby była jak niektóre rozpieszczone i wredne bachorki i będę się starała do tego nie dopuścić ale też w ramach rozsądku bo dzieciństwo ma się jedno.
Mi rodzice nie kupowali wszystkiego co chciałam ale zawsze byli przy mnie i ze mną. Wydaje mi się że poświęcony czas jest duuuużo więcej wart niż prezenty i chciałabym się tego trzymać jak pojawi się Maleństwo.
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Najgorzej będą rozpieszczać dziadkowie, moja mama już zapowiedziała, że sobie w końcu odbije wszystko i będzie tą dobrą babcią co daje cukierki, kupuje prezenty itd. Tak więc swojego własnego dziecka nie będę mogła rozpieszczać bo ktoś będzie musiał stać na straży jakiejś tam normalności, żeby młodemu się w głowie nie poprzewracało.
Ojjj ja tez nie ogarniam tych niegrzecznych dzieci, ktore skaczą, drą się, kładą w suoermarketach na podłogę, bo mamusia nie chce im czegos kupic. Do tego nie mogę dopuscic, wszystko w granicach rozsadku.
Ja tez nie za wiele w dziecinstwie mialam, ale nie mam nikomu tego za zle, trzebabylo byc kreatywnym, samemu sie soba zajac, znalesc zabawki. Teraz mam wspomnienia, ktorych nikomu bym nie oddala, uwazam, ze to duzo wiecej niz kolekcja samochodzikow, gier komputerowych czy nowego tableta. Kreatywnosc w dziecinstwie przeklada sie na moje zycie teraz, wiem, ze jakbym dostawala wszystko pod nos teraz mialabym calkiem inne podejscie do zycia, moze bylo by latwiej, ale czy ciekawiej
Stary 2014-06-27, 12:47   #2088
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Tatusiowie zawsze chcą być tymi kochanymi co wszystko dają i na wszystko pozwalają, a mamusie to ten „zły policjant” co musi wychować na człowieka to dziecko.
Ale 40 lalek? powiem Ci, że w szoku jestem. Teraz to są inne czasy jednak, ja miałam jedną, jak ją zepsułam to tyle było moich lalek.
Dokładnie, tak jak pisałam, jak ona cos chce "drozszego" to idzie do taty. Bo tata kupi.
Ale wymagający też jest i kary potrafi dać. Ma swoje obowiązki i musi je wykonywac bez marudzenia.

No, trochę sie ich nazbierało. Wiele kupił mąż ale wiele tez dostała np. na swięta, urodziny itp.

A powiem ci ze w tym prywatnym przedszkolu to się napatrzyłam na takie ekstremalne metody wychowawcze że ja z mężem to skromnie przy tym wypadamy. Była dziewczynka która nie lubiła chodzic do przedszkola i mamusia jeździła z nia rano zawsze do Reala na dział z zabawkami i mogła sobie cos wybrac ale w zamian miała bez płaczu iść do przedszkola

Balismy sie właśnie w szkole prywatnej tego, zeby nasze dziecko nie obcowało z takimi mega rozpieszczonymi równiesnikami. Nasi znajomi wysłali córe do prywatnej szkoły i standardem jest że np. po feriach dzieci opowiadaja gdzie były i 1 był na koncercie w Londynie, 2 na nartach w Alpach itp.

My teraz w państwowej mamy znowu na odwrót - mamy mega oszczędnych rodziców - az momentami za bardzo. Np na zebraniu ustalaliśmy za jaka kwotę kupić dzieciom słodycze na Mikołaja i 20zł nie przeszło w głosowaniu. Staneło na 10zł. Ostatnio tez na zebraniu (jak wychowawczyni wyszła) to grupa rodziców oznajmiła ze bez sensu jest kupować kwiaty na zakończenie z osobna i żeby kupic 1 bukiet za 50zł i zrobić zbiórkę po 2 zł. I tak przeszło w głosowaniu.
A dziś widziałam że z innych klas każde dziecko miało swój bukiet. A tylko dzieci z naszej klasy bez niczego.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-27 o 12:52
Stary 2014-06-27, 12:52   #2089
h4linka
Zadomowienie

Ja mam w planie (tak tak, zobaczymy potem ) wychowywać trochę cięższą ręką. Dzieciak musi wiedzieć, że nic nie jest za darmo i nie spada z nieba, że na wszystko trzeba zapracować, że za dobre uczynki są nagrody a za złe kary. Jak patrzę na te dzisiejsze stada niewychowanych bachorów to mi się nóż w kieszeni otwiera. Scena z wyciem na podłodze w sklepie u mnie nie przejdzie. Dziadkowie też dostaną listę wytycznych, co wolno a co nie.
Nie ma dla mnie nic gorszego niż inny człowiek (nie ważne czy to babcia, ciocia czy obca baba w sklepie), który podważa moje zdanie i robi coś wbrew moim zasadom.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:54   #2090
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja mam w planie (tak tak, zobaczymy potem ) wychowywać trochę cięższą ręką. Dzieciak musi wiedzieć, że nic nie jest za darmo i nie spada z nieba, że na wszystko trzeba zapracować, że za dobre uczynki są nagrody a za złe kary. Jak patrzę na te dzisiejsze stada niewychowanych bachorów to mi się nóż w kieszeni otwiera. Scena z wyciem na podłodze w sklepie u mnie nie przejdzie. Dziadkowie też dostaną listę wytycznych, co wolno a co nie.
Nie ma dla mnie nic gorszego niż inny człowiek (nie ważne czy to babcia, ciocia czy obca baba w sklepie), który podważa moje zdanie i robi coś wbrew moim zasadom.
To się nazywa bunt dwulatka i chocbyś nie wiadomo jak wychowywała dziecko to szansa że Twoje choć raz tak postąpi jest spora.
Stary 2014-06-27, 12:58   #2091
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
To się nazywa bunt dwulatka i chocbyś nie wiadomo jak wychowywała dziecko to szansa że Twoje choć raz tak postąpi jest spora.
Chodziło mi o to, że dzieciak nic pozytywnego dla siebie tym nie osiągnie. Bo widziałam pękające matki, które w końcu kupują zachciankę o którą poszło.
Stary 2014-06-27, 12:58   #2092
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

W ogóle to muszę częściej odwiedzać swój salon. Tam się dobrze robi zdjęcia, w domu to nie mam gdzie To my z wczoraj (34+3)
Ahhh i w moim nowym domu jest już wylana podłoga!!! aż się nie mogę doczekać, jak tam pojadę, w końcu zobaczę jakieś ogromne postępy
A ze złych rzeczy to mąż wczoraj zgubił telefon, prawdopodobnie wypadł mu przy kasie w castoramie. Jak się zorientował, to był już wyłączony, ktoś sobie przygarnął... ehhh oboje możemy teraz przedłużyć umowę i był plan, że zostawiamy swoje stare telefony a bierzemy jakieś za złotówkę i sprzedajemy i dokładamy kasę do remontu, każda złotówka się przyda. No i teraz dupa no ale już pal licho, wyrobiłam od razu duplikat karty, mąż korzysta z tel jako służbowego więc musi numer mieć ten sam, ale najgorsze jest to, że razem z telefonem traci się całą jego zawartość - kontakty i zdjęcia, w cholerę zdjęć m.in. z dotychczasowych wszystkich etapów wykończenia mieszkania :/ z wyjazdów, z męża pracy ehh no wściekłam się..
ale masz fajny, zgrabny brzusio!
nie dziwię się, że słyszysz komplementy, że ciąża Ci służy

przykra sprawa z tym tel.męża- mnie jakiś czas temu spotkała dokładnie ta sama sytuacja, też straciłam tel w galerii handlowej, zorientowałam się dosłownie po chwili, ale i tak było już za późno bo był już wyłączony

Cytat:
ja codziennie smaruje cale cialo
olivka smaruje piersi brzuch i uda
a reszte balsamem z BD
i wiem jakie to meczace bo jak przychodzi chwila mycia to mi sie robi slabo
ja również smaruje się codziennie, całe ciało- tylko mi akurat sprawia to naprawdę dużą przyjemność od zawsze taka byłam, mam w łazience mnóstwo specyfików do każdej części ciała i naprawdę lubię się tym smarować

Cytat:
A tak wogóle to dzis z mężem chodzimy dumni jak paw.
Było dziś zakończenie roku szkolnego i najpierw była gala na auli. I wychodzi Pani dyrektor na środek i mówi że po konsultacji z wychowawcami z każdej 1 klasy chce zaprosic 1 dziecko wraz z rodzicami i osobiscie wręczy świadectwa i pogratuluje najlepszych wyników w nauce. I wyczytała moja córę z jej klasy.
Normalnie o niczym nie wiedzieliśmy, stałam z tyłu auli i szybko przeciskałam sie przez ten tłum rodziców z tym brzuchem. Aż mi się płakać chciało taka dumna byłam

Teraz są u niej koleżanki i idziemy w południe na pizze i lody świętować zakończenie roku.
brawo dla córci
musiałaś być mega dumna!- i wcale się nie dziwię

[QUOTE=Optymistka26;470647 73]

ps. Przy zagrozeniu wczesniejszym porodem nie wolno przygotowywac brodawek.

a można ćwiczyć mięśnie Kegla?? czy to również jest zakazane?

Cytat:
Boże brak słów na takie chamstwo...
ja jednak wierzę, że wszystkie złe czyny do nas wracają i ten wstrętny złodziej poniesie za to karę
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:59   #2093
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie niewyobrazam ze moje dziecko bedzie sie rzucac po podlodze w sklepie jakby co najmniej krzywda mu sie dziala
tak sama niewyobrazam sobie ze tesciowa podwaza moj autorytet w obecnosci malej albo moja mama, moze i mam dopiero 21 lat i nie wiem tego co one ale po prostu zabilabym

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 13:00   #2094
kasia_ruda
Zakorzenienie

[QUOTE=malutka100;47066119]ale masz fajny, zgrabny brzusio!
nie dziwię się, że słyszysz komplementy, że ciąża Ci służy

przykra sprawa z tym tel.męża- mnie jakiś czas temu spotkała dokładnie ta sama sytuacja, też straciłam tel w galerii handlowej, zorientowałam się dosłownie po chwili, ale i tak było już za późno bo był już wyłączony

ja również smaruje się codziennie, całe ciało- tylko mi akurat sprawia to naprawdę dużą przyjemność od zawsze taka byłam, mam w łazience mnóstwo specyfików do każdej części ciała i naprawdę lubię się tym smarować

brawo dla córci
musiałaś być mega dumna!- i wcale się nie dziwię

Cytat:

ps. Przy zagrozeniu wczesniejszym porodem nie wolno przygotowywac brodawek.

a można ćwiczyć mięśnie Kegla?? czy to również jest zakazane?

Boże brak słów na takie chamstwo...
ja jednak wierzę, że wszystkie złe czyny do nas wracają i ten wstrętny złodziej poniesie za to karę
Przy zagrożeniu wcześniejszym porodem nie wolno mój gin w ogóle mówił mi, że od 36 najbezpieczniej zacząć je ćwiczyć. Chociaż wiem, że niektórzy zalecają od początku je ćwiczyć.
Stary 2014-06-27, 13:05   #2095
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
ja sobie niewyobrazam ze moje dziecko bedzie sie rzucac po podlodze w sklepie jakby co najmniej krzywda mu sie dziala
tak sama niewyobrazam sobie ze tesciowa podwaza moj autorytet w obecnosci malej albo moja mama, moze i mam dopiero 21 lat i nie wiem tego co one ale po prostu zabilabym
Ostatnio koleżanka (matka półtorarocznej dziewczynki) powiedziała, żeby uważać zwłaszcza na babcie. Bo z jednej strony chcą dobrze ale zapominają, że już nie są mamą tylko babcią. Jej córa miała trochę problemów zdrowotnych właśnie przez "mądre" babcie, kiedy na dworzu plus milion a dziecko pod trzema kocami bez przerwy przegrzewały i jedna i druga.
Stary 2014-06-27, 13:08   #2096
TheFall
Zadomowienie

Ja myślę, że z tym wychowaniem dzieci to nam się wszystko w praktyce ukształtuje, bo nie wyobrażam sobie żeby te mamy rzucających się na podłogę w sklepach dzieci chciały je tak wychować. Na pewno miały takie same plany i odczucia jak my, a wyszło jak wyszło. W końcu na dziecko mają też wpływ koledzy, babcie, ciotki itd. A jak pójdzie do przedszkola to i panie zajmujące się nimi. Co byśmy nie robiły to same tych dzieci jednak nie wychowujemy czy tego chcemy czy nie.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:10   #2097
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio koleżanka (matka półtorarocznej dziewczynki) powiedziała, żeby uważać zwłaszcza na babcie. Bo z jednej strony chcą dobrze ale zapominają, że już nie są mamą tylko babcią. Jej córa miała trochę problemów zdrowotnych właśnie przez "mądre" babcie, kiedy na dworzu plus milion a dziecko pod trzema kocami bez przerwy przegrzewały i jedna i druga.
Powiem Ci ze o moja mame sie nie martwie az tak bo bedzie widziala mala raz na rok czy 2 razy w roku ale tesciowa to inna bajka ona zawsze chciala miec coreczke

tutaj mojego Tz przyjaciel ma siostre 10 letnia u nich w domu mowi sie po polsku ale wiadomo ze mala mowi i po niemiecku i po polsku
i pojechala na ferie do dziadkow od strony meza ktorzy sa niemcami i nie mowia po polsku i namowili mala zeby nie mowila po polsku wiec jak wrocila z ferii to slowem sie po polsku nie odzywala rodzice mowia do niej po polsku a ona odpowiada po niemiecku
matka wpadla w taki szal ze rozwodzic sie chciala bo podobno rodzice jej meza maja bardzo duzy wplyw na mala i ona sie ich slucha a maz jej sobie nic z tego nie robi

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 13:11   #2098
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Coś w tym jest. Mój ojciec nie mógł zrozumieć ze przez pól roku moja była tylko na moim mleku i jak w czerwcu były upały to za każdym razem mi marudził:

"ALE JAK TO JEJ WODY NIE DAJESZ????!!!!!!! Przeciez dziecko chce pic, poci się"

Nie mógł zrozumiec ze najpierw leci rzadkie mleko aby zaspokoic pragnienie a później dopiero bardziej tresciwe zaspokajajace głód.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-27 o 13:13
Stary 2014-06-27, 13:12   #2099
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślę, że z tym wychowaniem dzieci to nam się wszystko w praktyce ukształtuje, bo nie wyobrażam sobie żeby te mamy rzucających się na podłogę w sklepach dzieci chciały je tak wychować. Na pewno miały takie same plany i odczucia jak my, a wyszło jak wyszło. W końcu na dziecko mają też wpływ koledzy, babcie, ciotki itd. A jak pójdzie do przedszkola to i panie zajmujące się nimi. Co byśmy nie robiły to same tych dzieci jednak nie wychowujemy czy tego chcemy czy nie.
Właśnie ostatnio gadaliśmy w trójkę z tżtem i naszym kumplem i mu mówiliśmy, że chcemy wychować tak a nie inaczej. Podsumował jednym zdaniem: no no teraz takie cwaniaki i surowi rodzice, a jak wam młody zrobi oczy kota ze shreka to oboje będziecie miękkie buły.
Stary 2014-06-27, 13:14   #2100
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja może jeszcze nie miałam okazji na swoim dziecku się sprawdzić, ale jak wiecie jestem nauczycielką i długo jux pracuję z różnymi dziećmi. I to jest tak, jak Mysia pisała, to taki etap rozwojowy i niestety większość z nas się zmierzy z dzieckiem urządzającym histerię w sklepie/ przedszkolu/ na imieninach u babci... Oczywiście trzeba dziecko wychowywać zgodnie z jasnymi, sprawiedliwymi zasadami, bo to jest dla niego dobre, ale przede wszystkim trzeba go słuchać i odpowiadać na jego potrzeby. Nie mówię o uleganiu histeriom, to akurat świadczy o słabości, ale każda z nas będzie miała taki epizod, że dla świętego spokoju ulegnie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości