|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
brak slow jak mozna.. ach nie moge sie denerwowac, |
|
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Dokladnie brak slow. Nie wolno mi sie denerwowac wiec olalam.
To "tylko" pieniadze. Nerwy sa drozsze...a kasa ich nie zwroci. Niemniej jednak jest to oburzajace. Szczescie ze mama grubsza kase zostawila w domu i wczoraj wziela tylko troszke ze soba bo byloby krucho. Uff |
|
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej że teraz jak kupujemy rzeczy dla dzidzi to ona sie taka ciekawska zrobiła ile za co płacimy. Wcześniej nigdy cenami sie nie interesowała. I musimy jej tłumaczyć że ona to wszystko tez miała kupowane jak była malutka. Nie wiem czy się zazdrosna zrobiła czy co. Generalnie jest rozpieszczona przez mojego męża bardzo - ona wie że jak coś chce to ma iść do taty a nie mamy, bo ja czasami odmawiam. A mój chłop jest niereformowalny i mimo rozmów chyba jeszcze niczego jej nie odmówił Twierdzi że on od swoich rodziców nigdy nic nie dostał i chce żeby jego dziecko miało wszystko. Tak jak pisałam ostatnio, miała ponad 40 lalek Barbi bo tatus kupował praktycznie kazdy model który sie pojawił na rynku. I kiedys jak bylismy u dalszej rodziny która miała córkę w jej wieku i miała tylko 1 lalke to nasza to tak przezywała (chyba z tydzień czasu) czemu inne dzieci nie mają. Ona chodziła do przedszkola prywatnego i prawie wszystkie dzieci miały prawie wszystko. Teraz chodzi do państwowej szkoły i wyszło jej to na plus bo widzi że wiele dzieci ma gorzej i nigdzie np nie jeździ, nosi w kółko na zmianę 2 pary spodni itp. I bardzo to przezywa że wiele dzieci nie ma tego co by chciało. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-27 o 11:43 |
|
|
|
|
#2074 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
Optymistka - az się niecenzuralne słowa same pchaja na usta po przeczytaniu twojego postu odnośnie kradzieży. Normalnie człowiek człowiekowi wilkiem.
A kamery nie mają tam na izbie przyjęć? |
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem ze moj Tz bedzie taki sam dla malej Ja uwazam ze nie wolno dziecka rozpieszczac i musi doceniac to co ma a nie brac za pewnik ze dostanie wszystko to co bedzie chciala ale jak widze jak Tz podchodzi do wszystkie to wiem ze mala bedzie coreczka tatusia To dobrze ze chodzi do panstwowej teraz moze bardziej docenic ze ma rzeczy ktore inne dzieci nie maja |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za nastawienie
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Optymistka- mysia111 ma racje, na kazdej IP Czy SOR-re sa obowiazkowo kamery, wiec powinniscie to zglosic! Choc pewnie to zrobil inny "pacjent", ale oni (szpital) powinni o tym wiedziec, bo moze taki zlodziej non stop tam "urzeduje" i ciagle kogos okrada!
|
|
|
|
#2079 | ||
|
Raczkowanie
|
dobre
Cytat:
. dopiero 09 lipca idę do lekarza ale jak powie mi, że mam czekać aż się zacznie to chyba nie wiem co zrobię Cytat:
. Ludzie to już naprawdę serca nie mają |
||
|
|
|
#2080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), a ja znowu bede pilnowac, zeby za Tz mu znowu na za wiele nie pozwalal. Ciekawa jestem jak to wyjdzie w praktyce
|
|
#2081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja oczywiście też uważam, że nie wolno kupować wszystkiego ale jak będzie gdy Niuńka pojawi się na świecie to sama nie wiem. Bardzo nie chciałabym żeby była jak niektóre rozpieszczone i wredne bachorki i będę się starała do tego nie dopuścić ale też w ramach rozsądku bo dzieciństwo ma się jedno. Mi rodzice nie kupowali wszystkiego co chciałam ale zawsze byli przy mnie i ze mną. Wydaje mi się że poświęcony czas jest duuuużo więcej wart niż prezenty i chciałabym się tego trzymać jak pojawi się Maleństwo. |
|
|
|
|
#2082 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale 40 lalek? powiem Ci, że w szoku jestem. Teraz to są inne czasy jednak, ja miałam jedną, jak ją zepsułam to tyle było moich lalek. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzis po pracy Tz idziemy na ostatnie zakupy do HMu chce kupic dwa zestawy na wyjscie jeden w rozmiarze 56 a drugi w 62 i kupic kaftaniki bo polozna mowila zeby kupic
i zrobic zakupy w aptece poki czuje sie na silach a reszte czyli pulke nad przewijak i lampke wybierze Tz |
|
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysia to Ci córcia prezent zrobiła.
Brawo ;-) Optymistko to jakaś masakra z ta kradzieżą. Brak słów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie
ile paczek pampersow kupujecie na poczatek ? ja myslalam zeby kupic 2 paczki na rozmiar ten pierwszy i jedna na rozmiar 2 firmy pampers ale juz sama nie wiem ![]() a wy jakiej firmy kupujecie ? |
|
|
|
#2087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Do tego nie mogę dopuscic, wszystko w granicach rozsadku.Ja tez nie za wiele w dziecinstwie mialam, ale nie mam nikomu tego za zle, trzebabylo byc kreatywnym, samemu sie soba zajac, znalesc zabawki. Teraz mam wspomnienia, ktorych nikomu bym nie oddala, uwazam, ze to duzo wiecej niz kolekcja samochodzikow, gier komputerowych czy nowego tableta. Kreatywnosc w dziecinstwie przeklada sie na moje zycie teraz, wiem, ze jakbym dostawala wszystko pod nos teraz mialabym calkiem inne podejscie do zycia, moze bylo by latwiej, ale czy ciekawiej
|
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wymagający też jest i kary potrafi dać. Ma swoje obowiązki i musi je wykonywac bez marudzenia. No, trochę sie ich nazbierało. Wiele kupił mąż ale wiele tez dostała np. na swięta, urodziny itp. A powiem ci ze w tym prywatnym przedszkolu to się napatrzyłam na takie ekstremalne metody wychowawcze że ja z mężem to skromnie przy tym wypadamy. Była dziewczynka która nie lubiła chodzic do przedszkola i mamusia jeździła z nia rano zawsze do Reala na dział z zabawkami i mogła sobie cos wybrac ale w zamian miała bez płaczu iść do przedszkola Balismy sie właśnie w szkole prywatnej tego, zeby nasze dziecko nie obcowało z takimi mega rozpieszczonymi równiesnikami. Nasi znajomi wysłali córe do prywatnej szkoły i standardem jest że np. po feriach dzieci opowiadaja gdzie były i 1 był na koncercie w Londynie, 2 na nartach w Alpach itp. My teraz w państwowej mamy znowu na odwrót - mamy mega oszczędnych rodziców - az momentami za bardzo. Np na zebraniu ustalaliśmy za jaka kwotę kupić dzieciom słodycze na Mikołaja i 20zł nie przeszło w głosowaniu. Staneło na 10zł. Ostatnio tez na zebraniu (jak wychowawczyni wyszła) to grupa rodziców oznajmiła ze bez sensu jest kupować kwiaty na zakończenie z osobna i żeby kupic 1 bukiet za 50zł i zrobić zbiórkę po 2 zł. I tak przeszło w głosowaniu. A dziś widziałam że z innych klas każde dziecko miało swój bukiet. A tylko dzieci z naszej klasy bez niczego. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-27 o 12:52 |
|
|
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam w planie (tak tak, zobaczymy potem
) wychowywać trochę cięższą ręką. Dzieciak musi wiedzieć, że nic nie jest za darmo i nie spada z nieba, że na wszystko trzeba zapracować, że za dobre uczynki są nagrody a za złe kary. Jak patrzę na te dzisiejsze stada niewychowanych bachorów to mi się nóż w kieszeni otwiera. Scena z wyciem na podłodze w sklepie u mnie nie przejdzie. Dziadkowie też dostaną listę wytycznych, co wolno a co nie.Nie ma dla mnie nic gorszego niż inny człowiek (nie ważne czy to babcia, ciocia czy obca baba w sklepie), który podważa moje zdanie i robi coś wbrew moim zasadom. |
|
|
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo widziałam pękające matki, które w końcu kupują zachciankę o którą poszło.
|
|
|
|
|
#2092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziwię się, że słyszysz komplementy, że ciąża Ci służy ![]() przykra sprawa z tym tel.męża- mnie jakiś czas temu spotkała dokładnie ta sama sytuacja, też straciłam tel w galerii handlowej, zorientowałam się dosłownie po chwili, ale i tak było już za późno bo był już wyłączony Cytat:
od zawsze taka byłam, mam w łazience mnóstwo specyfików do każdej części ciałaCytat:
![]() musiałaś być mega dumna!- i wcale się nie dziwię ![]() [QUOTE=Optymistka26;470647 73] ps. Przy zagrozeniu wczesniejszym porodem nie wolno przygotowywac brodawek. a można ćwiczyć mięśnie Kegla?? czy to również jest zakazane? Cytat:
ja jednak wierzę, że wszystkie złe czyny do nas wracają i ten wstrętny złodziej poniesie za to karę
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sama niewyobrazam sobie ze tesciowa podwaza moj autorytet w obecnosci malej albo moja mama, moze i mam dopiero 21 lat i nie wiem tego co one ale po prostu zabilabym
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=malutka100;47066119]ale masz fajny, zgrabny brzusio!
nie dziwię się, że słyszysz komplementy, że ciąża Ci służy ![]() przykra sprawa z tym tel.męża- mnie jakiś czas temu spotkała dokładnie ta sama sytuacja, też straciłam tel w galerii handlowej, zorientowałam się dosłownie po chwili, ale i tak było już za późno bo był już wyłączony ja również smaruje się codziennie, całe ciało- tylko mi akurat sprawia to naprawdę dużą przyjemność od zawsze taka byłam, mam w łazience mnóstwo specyfików do każdej części ciałabrawo dla córci ![]() musiałaś być mega dumna!- i wcale się nie dziwię ![]() Cytat:
mój gin w ogóle mówił mi, że od 36 najbezpieczniej zacząć je ćwiczyć. Chociaż wiem, że niektórzy zalecają od początku je ćwiczyć.
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę, że z tym wychowaniem dzieci to nam się wszystko w praktyce ukształtuje, bo nie wyobrażam sobie żeby te mamy rzucających się na podłogę w sklepach dzieci chciały je tak wychować. Na pewno miały takie same plany i odczucia jak my, a wyszło jak wyszło. W końcu na dziecko mają też wpływ koledzy, babcie, ciotki itd. A jak pójdzie do przedszkola to i panie zajmujące się nimi. Co byśmy nie robiły to same tych dzieci jednak nie wychowujemy czy tego chcemy czy nie.
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj mojego Tz przyjaciel ma siostre 10 letnia u nich w domu mowi sie po polsku ale wiadomo ze mala mowi i po niemiecku i po polsku i pojechala na ferie do dziadkow od strony meza ktorzy sa niemcami i nie mowia po polsku i namowili mala zeby nie mowila po polsku wiec jak wrocila z ferii to slowem sie po polsku nie odzywala rodzice mowia do niej po polsku a ona odpowiada po niemiecku matka wpadla w taki szal ze rozwodzic sie chciala bo podobno rodzice jej meza maja bardzo duzy wplyw na mala i ona sie ich slucha a maz jej sobie nic z tego nie robi |
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś w tym jest. Mój ojciec nie mógł zrozumieć ze przez pól roku moja była tylko na moim mleku i jak w czerwcu były upały to za każdym razem mi marudził: "ALE JAK TO JEJ WODY NIE DAJESZ????!!!!!!! Przeciez dziecko chce pic, poci się" Nie mógł zrozumiec ze najpierw leci rzadkie mleko aby zaspokoic pragnienie a później dopiero bardziej tresciwe zaspokajajace głód. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-27 o 13:13 |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja może jeszcze nie miałam okazji na swoim dziecku się sprawdzić, ale jak wiecie jestem nauczycielką i długo jux pracuję z różnymi dziećmi. I to jest tak, jak Mysia pisała, to taki etap rozwojowy i niestety większość z nas się zmierzy z dzieckiem urządzającym histerię w sklepie/ przedszkolu/ na imieninach u babci... Oczywiście trzeba dziecko wychowywać zgodnie z jasnymi, sprawiedliwymi zasadami, bo to jest dla niego dobre, ale przede wszystkim trzeba go słuchać i odpowiadać na jego potrzeby. Nie mówię o uleganiu histeriom, to akurat świadczy o słabości, ale każda z nas będzie miała taki epizod, że dla świętego spokoju ulegnie...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

Cala torebke ma przegrzebana i pieniedzy brak. Telefon zostal bo miala przy sobie. Dobrze ze nikt jej dowodu nie ukradl
Nie jestem za przekupstwem, ale taka pamiatka by sie przydala, zeby corcia pamietala, ze ja doceniliscie! Poza tym, gdy za kazdym razem spojrzy na prezent od Was bedzie pamietac, ze warto sie uczyc! 
Wczorajszego dnia nie uznaje za swieto
za nastawienie 

. dopiero 09 lipca idę do lekarza ale jak powie mi, że mam czekać aż się zacznie to chyba nie wiem co zrobię
. 

mój gin w ogóle mówił mi, że od 36 najbezpieczniej zacząć je ćwiczyć. Chociaż wiem, że niektórzy zalecają od początku je ćwiczyć.