|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Np. akcja w sklepie u mnie pewnie wydarzylaby sie raz, moj Tz nigdy by sobie na takie cos nie pozwolil. Pewnie zrezygnowalby z zakupow i wyszedl z dzieckiem, ktore zapamietaloby sytuacje raz a dobrze.
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
wydaję mi się h4linka że Twoje stwierdzenie- "że to u mnie nie przejdzie" to tak niestety nie funkcjonuje ![]() oczywiście życzę Ci żeby nigdy Cię to nie spotkało, bo to pewnie mega okropne uczucie, taka afera w sklepie, na oczach innych ludzi, z których większość właśnie myśli, że to matka to dziecko tak wychowała... oczywiście że wychowanie bezstresowe też prowadzi do takich zachowań dzieci, ale takie akcje w sklepach spowodowane są często tak jak pisze Kasia_ruda ( a tak w ogóle lubię czytać Twoje posty, bo widać że masz dużą wiedzę Można sobie poczytać choćby o buncie dwulatka...
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-06-27 o 13:27 |
||
|
|
|
#2103 | ||||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=malutka100;47066119]
Cytat:
i oby tak było Cytat:
Też bym za takie zachowanie niezłą aferę zrobiła!!! rozniosłabym chyba za takie zachowanie ![]() Cytat:
. Z tż uzgodniliśmy, że to on będzie ustalał jak ubrać Maleństwo w stosunku do pogody, bo ja pewnie też ze 3 kocyki bym dała na przykrycie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas mimo ze ja jestem tą która częściej odmawia to córa ma większy respekt przed mężem który jej niczego nie odmawia. Nie wiem od czego to zalezy - wystarczy że on na nia spojrzy jak np nie chce jej sie poodkurzac u siebie i momentalnie idzie po odkurzacz do szafy Ja się czasami musze nagadac ...
|
|
|
|
|
#2105 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A rodzice tylko dokupują jej kolejne zabawki. Łącznie z sytuacją, że odwoziłam je do domu, młoda była bardzo niegrzeczna, a jej mama przy okazji wyskoczenia do apteki przyniosła jej jakąś gazetkę z zabawką. Taki sprzeczny sygnał, najpierw ją gani za zachowanie, a po minucie coś kupuje Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jest mu za to wdzieczna w inny sposob ![]() A, ze ty tak łatwo nie ulegasz to ona tobie tez nie
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam strasznie, strasznie rozpieszczana
mój synek pewnie też będzie szczególnie przez dziadków, bo wyczekany jest straszliwie. Ja mam zamiar wprowadzić jasne zasady dotyczące np posiłków, zachowania, pór spania, których przestrzegania będę wymagać od innych osób spędzających z nim czas, ale nie będę im tak całkiem tego rozpieszczania odmawiać.
|
|
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie sytuacji w sklepach z niegrzecznymi dziećmi - teoretycznie powinno sie je zostawic na 10, 20 min, stanąć z boku i czekać aż się uspokoi.
Ale w praktyce jak np. wracasz głodny z pracy, po drodze żłobek lub przedszkole, marzysz już o tym obiedzie to najnormalniej w świecie nie masz siły i chęci stać tam 20min i czekać na wyciszenie dziecka. I jak masz do wyboru ciągnąc go przez cały sklep i ma ci ryczeć wniebogłosy albo kupić mu tego batona to nie dziwie sie że wiele matek wybiera druga opcję. A jeszcze jak sie nie poddasz i pociągniesz siłą do domu to trafi Ci sie jakiś mądry "zbowid" po drodze i będzie komentować "tak szarpać dziecko?- co za matka" itp. Lecimy na pizzę
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-27 o 13:38 |
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Ach dzisiaj wyniki matur podaja
pamietam jak rok temu czekalam do polnocy wiszac na telefonie z Tz i sie modlilam zeby zdac ![]() i wtedy nie myslalam ze za rok bede miec meza bede mieszkac w Niemczech i ze bede sie spodziewac takiego szczescia |
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Rok temu? Wow! Mi dziesięć lat od matury w tym roku stuknęło.
|
|
|
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
hej, wpadlam na chwilke i od razu na ostatnie strony wlazlam,bo nie mam czasu, tak zasuwacie ze jak wroce po weekendzie to nastepny watek bedzie a ten mial byc niby porodowy
![]() Ja tylko odnosnie wychowania... Nie da sie zalozyc jak bedzie, naprawde, mozna byc madrym i gadac zanim sie z tym czlowiek nie zetknie. Mi moj Tomek nigdy nie zrobil akcji w sklepie ze cos chce a ja mu nie kupie, NIGDY, ale wtedy wprost mu tlumacze ze nie mamy tyle pieniazkow itd ale zapewne to zalezy od dziecka. Teraz jak na niego patrze to przykro mi ze go tak surowo wychowywalismy, z jednej strony wygodnie nam dac go na kare ale z drugiej strony wydaje mi sie zbyt powazny jak na swoj wiek, az plakac mi sie chce jak to pisze... My chcielismy tak jak H4linka wlasnie, zeby nam na glowe nie wszedl i z 1 strony tak jest ale umie pokazac rozki ojjjj umie ![]() Nie ma dobrego przepisu na wychowanie i juz...dzeicko ma swoj wlasny charakter i w koncu trzeba zrozumiec ze to jest CHLOWIEK; OSOBA ktora trzeba darzyc takim samym szacunkiem jak kazdego innego, jak nie-ono nie bedzie mialo szacunku do nas-proste... to tyle, ja szczerze powiem ze licze na to ze z 2 dzieci oleje milion rzeczy, i beda szczesliwe choc brudne, umorusane ale wesole w swoim wlasnym swiecie do ktorego my dostepu nie mamy... Milego dnia dalszego i prosze prosze nie pedzcie tak bo ja nie mam jak nadrabiac ![]()
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też sporo zmian nastąpiło przez ostatni rok: zdałam mgr i podyplomówkę, wyszłam za mąż, przeprowadziłam się do LBN, mąż zmienił pracę, ja zmieniłam region, kupiliśmy mieszkanie no a teraz czekamy na Maleństwo.... Czasami aż ciężko mi ogarnąć jak wiele się dzieje w moim życiu
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Takk rok temu bo bylam w technikum 4 letnim czyli zdawalam ja w wieku 20 lat
|
|
|
|
#2115 |
|
Raczkowanie
|
My Tomkowi prawie nic nie kupowalismy z zabawek (moze z 10 raz przez te 4 lata), kazde mikolajki, czy swieta odpuszczamy,bo wiadomo ze dziadkowie cos kupia a dziecko nie wie z czego sie cieszyc jak ma za duzo..
Na urodziny dostal od nas np bluzki (ktore i tak trzeba kupic) lub...lozko wiec to bardziej dla nas niz dla niego bo on wybralby samochodzik pewnie ![]() Tak samo ze slodyczami, on wie ze jak nie zje obiadu to nie moze zjesc slodyczy, a jak jest u mojej mamy to czesto dzwonia do mnie bo Tomek o to prosi, bo chce czekoladke ale musi najpierw zapytac mamusie, slodkie to ![]() Dzowni i mowi "- Mamusiu czy moge zjesc czekoladke bo ja pieknie zjadlem obiadek *Mozesz kochanie -Dzieki" i w tle slysze... "pozwolila!"
|
#2116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym mu pewnie wtedy dwie dała i kazała Tobie nie mówić ![]() hehe
|
|
#2118 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mam 7 dzieci w rodzinie i wiem ze kazde z dzieci przechodzilo taki etap i oczywiście chciała bym żeby moja amelka była inna ale czas pokaze jak się to ulozy ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- ja wole nie liczyc
|
||
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
|
|
|
|
#2120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do cc to muszę poruszyć ten temat z ginem bo nawet go jeszcze nie zaczynałam a teraz się stresuje . Mój tż twierdzi, że nasza Niuńka będzie taka grzeczna, że jak jej powie, że ma spać to grzecznie pójdzie spać a jak powie, że ma się uśmiechnąć to dziecko będzie się cieszyło |
|
|
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
hello
dziewczyny z tym buntem dwulatka, to niestety prawda ![]() każdy maluch musi to przejsc, mój też to przechodził i nieraz modliłam się żeby nie było akcji w sklepie i tylko raz dał mi pokaz, ale sie nie poddałam
|
#2122 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2123 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Gosia, śliczny, zgrabny brzuszek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla zdolnej córy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
są okresy w rozwoju dziecka, że nawet największe aniołki pokazują rogi i jest to zupełnie naturalnym etapem.Ja odkąd mam dziecko zupełnie inaczej patrzę na awanturujące się dzieci, bo wiem już, że to nie takie proste ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie tez 10 lat
|
|
#2124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówiłam ostatnio szwagierce, że jak podłączą mi piecyk to małego ma podsyłać na babeczki i ciastka, to ona mi na to, że jej dziecko słodkiego nie będzie jadło. Tak może i by chciała, ale niech tylko dziadkowie albo ciocia będzie miała okazję do zajmowania się to zaraz w ruch pójdą słodycze.
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
TŻ wrócił więc przeprowadzkę czas zacząć. Trzymajcie kciuki, żeby sprawnie poszło
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- |
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Raczkowanie
|
hahhahahaah ale to wlasnie moja Mama mu pozwolila ale on sie uwzial ze nie zje dopoki nie zadzwoni i nie zapyta
Sama bylam w szoku jak zaczeli tak do mnie dzwonic ale o cokolwiek by nie chodzilo to cieszy mnie ze sam chce do mnie zadzwonic o bzdete i chwilke pogadac, nawet jesli chodzi o glupia czekoladke ![]() Kurka, ale pozno, lece po niego do przedszkola, juz nie mam sily na to, mamy kawalek zeby dojsc wiec w 1 str jade autobusem a wracamy na nogach bo mega korki sa i autobus jezdzi raz na pol godz...ale ciezko mi juz... Ktos pisal o kryzysie, ja tez ostatnio przechodze, milion pytan sobie zadaje, jak sobie poradzimy z 2 dzieci, jak bedzie spalo to drugie, jak finansowo bedzie, zwlaszcza jak sie macierzynski skonczy itd itd Boje sie bardziej niz przed Tomkiem o dziwo, wiem juz czym to pachnie i jak roznie moze byc... Z cala pewnoscia macierzynstwo nie jest uslane rozami, jest prze..bane..ale mimo wszytsko PIEKNE! Taki paradoks Umowilam sie z polozna na 7 lipca w szpitalu... ![]()
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Na temat wychowania sie nie udzielam bo to moje pierwsze dziecko
Więc mogę sobie "pogadać" ![]() Ale mam dzisiaj zgagę... no masakra Może dlatego, że mały tez mnie nie oszczędza
|
#2130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mam problemu ze slodyczami, o ile moj syn zjada posilki i ma ochote na owoce, to moze jesc ile chce slodyczy, ale jak domaga sie ciastka a na jablko krzywo patrzy, to od razu slodycze odpadaja na kilka dni i dlatego tez sa ograniczane u nas, ale doskonale Cie rozumiem H4linka!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

. Z tż uzgodniliśmy, że to on będzie ustalał jak ubrać Maleństwo w stosunku do pogody, bo ja pewnie też ze 3 kocyki bym dała na przykrycie 
Ja się czasami musze nagadac ...

i jest mu za to wdzieczna w inny sposob 

Wczorajszego dnia nie uznaje za swieto