|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Ja w ogole nie werandowalam, odczekalam ok tygodnia od urodzenia i wyszlismy najpierw na 15 min, następnego dnia na 30 min a dzisiaj już na godzinny spacer.
Jestem raczej za tzw "zimnym chowem" w domu zawsze jakies okno jest uchylone, pilnuje zeby przeciagu nie było lub wiatru na dworze. Ile się przy starszym nasluchalam ze za lekko zbieram itp ale Wojtek bardzo rzadko choruje jak juz to zlapie czasem jakiegos wirusa. Jak opiekowalam się bratanica wyznawalam ta sama zasadę i nie chorowała jak tylko przeszła pod opiekę cioci tak od tamtej pory wiecznie jest chora. |
|
|
|
#1082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
![]() Cytat:
Maleńka już jadę do Ciebie! ![]() zrobiłam obiad, wysprzątałam lodówkę i ogarnęłam kuchnię.. co tu teraz robić? |
||
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero wstałam z łóżka,
maksymalnie słaby dzień
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1085 | |
|
Rozeznanie
|
ojj kochana z chęcią tylko powiedz jaki kierunek i już się organizuje
Cytat:
Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-06-27 o 15:06 |
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() agnes ciekawe co napisalas o tym obrocie Malego aga_tka szczerze mowiac do cwiczen nie bardzo jestem zdolna, bo mocno mnie boli spojenie. Dostalam rade od poloznej, zeby siadac okrakiem na krzesle pochylajac sie na oparcie, ale bol niesamowity Fame swietny avek ![]() Corki nie werandowalam, teraz tez nie bede, zaczne od krotszego spaceru i tyle. Chyba jestem malo ostrozna w tym temacie, ale corka z tych nie chorujacych, wiec chyba jest ok
|
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie tak z innej beczki... otóż czy któraś z Was, która prowadzi własną działalność a jest na l4 zaczęła otrzymywać świadczenia z zusu?
|
|
|
|
#1088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hm... Oj będziesz ale za to są te rozczulające uśmiechy etc. Coś za coś jak to w życiu.
|
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
i like it chciałam to samo zaproponować... wstałam z takim dobrym humorem ale coś mnie gardło zaczyna boleć - czyli rozkłada mnie powoli
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() no ładnie |
|
|
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
Karczek się sprawdza czy dziecku nie jest za zimno lub za ciepło
|
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Ines gratulacje ale się namęczyłaś Domi Kalinka słodkości Kularek zdrówka dla dzieci i oby się nie zarażały nawzajem ![]() Fame łączę się z Tobą w depresyjnym humorze , dziś rano wstałam i rozlałam mleko , stłukłam cukierniczkę i cały cukier się rozsypał i na koniec się poryczałam bo wieloryb już nie widzi przez brzuch eh jeszcze 9 dni i zobaczę broszkę ![]() TaTekla widzę, że mamy tak samo każde miejsce na brzuchu jest atakowane i mam wrażenie, że moja maleńka jest wszędzie i wszystko mnie boli Bambusiek za wizytę ![]() I nie pamiętam co jeszcze eh padło mi na mózg chyba za duże obciążenie , brzuch przygniata organy
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
ok, ok.. w sumie może być i jutro w tej sytuacji będę cieszyć się z każdej daty ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() fajnie Ci, że wiesz kiedy będziesz mieć dzidziulka przy sobie.. do tej pory to twierdziłam, że wolałabym nie wiedzieć, ale teraz powoli zmieniam zdanie
|
|
|
|
|
#1093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zdecydowanie masz rację , wolę wiedzieć kiedy nastąpi detonacja mojego brzucha
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
O ! Fame fajny awatar
Joanna nawet spacer nie pomógł, myślałam, że ja się maluch pokołysze to się uspokoi, a nabawiłam się tylko dodatkowego bólu pleców ![]() Irsin dobra jesteś ! To nawet ja nie dorównam Ci jak dodam swoją drzemkę ![]() Robaczek coś czuję , że z werandowaniem będzie u mnie tak jak u Ciebie chociaż ja mam dość zimno w domu i na bank będę musiała otwierać okna, bo różnica temperatur jest spora ![]() Dziewczyny, jaki krem na pękające brodawki najlepiej kupić? Polecicie jakiś, ja niestety nie mam pojęcia o tym, a nie chciałabym poleg ć tylko na zdaniu pani aptekarki
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocieszam się tylko tym że nadal dobrze się czuje mimo łapiącego mnie przeziebienia
|
|
|
|
|
#1096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Mam wizytę w poniedziałek , zobaczymy jak tam moje rozwarcie Ciekawa jestem co mi ginka powie i mam nadzieję, że w następną sobotę będzie maleńka ze mną , nie wcześniej bo nie chcę ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() Co do kremu na brodawki mam bepanten i maltan na wszelki wypadek ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Idę coś wszamać , co mi pozostało ... tylko jeść
||
|
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
Była dziś położna, i pediatra..
Mały ładnie przybiera waży już 3200 To rzyganko to naradzie nic groźnego wyżej mu materace ulozylismy i trzeba go trzymać do gory żeby odbił.. Wysypka na twarzy to uczuleniowa- nie potowki..odstawilam nabiał i zobaczymy.. Tętno cos wysokie mu wyszło i za tydzień kontrolę mamy i do kardiologa musimy się wybrac ![]() My dziś chcieliśmy wyjść na 15 min na dwór bo ładna pogoda.. Wzielismy fotelik, ubralismy niunia i na podwórko wyszlismy,a mały po 7 min wszystko obrzygal i tak się skończył nasz wypad..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
malwiska zwariowałaś?! najlepszą metodę wywoływania chcesz zlecić tżtowi?! U mnie okna są tak brudne że nie mogę przez nie patrzeć, ale czekają grzecznie na 7.07 wtedy je porządnie odczyszczę
![]() Fame ależ nowa facjata może skoro avatar urodził to Ty też? Każda metoda wywoływania jest dobra kularek zdrówka dla Jasia joanna w obliczu takiej tragedii zrobiłabym to samo irsin czy Twoja Bombelina leży z Tobą w łóżku? Czy masz dobrą duszę która ją zaprowadza i odprowadza z przedszkola? ![]() --- A tak w ogóle dzidź zaczął mi napierać na spojenie po dzisiejszych wojażach, chodzę jak kaczka A w ogóle "kadrowa" u mnie w pracy mnie dziś zabiłą poszłam do niej z czystej uprzejmości, żeby jej powiedzieć, że prawdopodobnie przenoszę ciążę i żeby po tp (do tego czasu mam l4) wpisała mi urlop, a ona do mnie że muszę przynieść po tp zaświadczenie od lekarza o zdolności do pracy bo byłam na zwolnieniu dłużej niż 30 dni. No i teraz ciekawe co zrobię, bo raz że lekarz mi nie wystawi l4 poza tp (ta sama sytuacja była w poprzedniej ciąży) a 2 że jest na urlopie. Teraz przemyślałam i chyba powinnam w sumie przejść na urlop macierzyński od 3.07, chyba jest taka możliwość, nawet jeśli jeszcze się nie urodziło.. Czy któraś z Was może wie, jak to wygląda od strony prawnej? Jutro idę do ginki na wioskę obok, może ona mi wystawi zwolnienie? No, nadałam temat i idę na plac z Matyluną, umówiłam się z ciężarówką październikówką i jej córą, może ustalimy kiedy jedziemy na porodówkę
|
|
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do maści na sutki to trzeba ostrożnie
Dobrze zmywac po smarowaniu bo robi się skorupa i jak komuś dokuczaja sutki to jest jeszcze gorzejLanolina -lub masc z nią jest najlepsza na sutki.. Ja z maltanu tylko kilka razy skorzystalam i dalam spokój bo jeszcze gorzej było.. Najlepiej się sprawdza własne mleko i wietrzenie sutków
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- a co do mycia okien... myłam kafelki na scianie w łazience, lustro wielkosci okna i kabine prysznicową więc już mi nie trrzeba :P ja juz nie chce wypedzac małej :P ja bede tylko leżeć a niech mój tż ją wypędza ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
urodzinowe życzenia przyjmuję od północy |
|
|
|
|
#1102 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak wyobraziłam sobie te uśmiechy twojego smyka to od razu pomyślałam o mojej małej i aż mi oczy sie mokre zrobiły... ach te hormony Cytat:
Fame rozpakowałaś avatara ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
tz wrócił z pracy i przywiózł mi truskawki.....ja chyba pęknę zaraz
|
||||
|
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
Mi polecili na brodawki masc medeli. Podobno super ale jeszcze nie mialam okazji sprawdzić :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
no co.. avatar też się nachodził już w ciąży.. niech chociaż on ma ulgę
znowu spałam ja nie wiem co się dzieje ze mną ciągle bym spała.. dzisiaj obudziłam się o 6.30, poszłam spać o 7.30 i ok. 11 wstałam. a teraz znowu od 16 do 17.30 drzemka wisienka to jutro pijemy Twoje zdrowie!
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-27 o 17:41 |
|
|
|
#1105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wisienka stawia szampana picolo hehe Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-27 o 17:43 |
|
|
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
Maści to mój konik niedługo będzie
Ponoć najlepsza lanolina. Najekonomicznej wyjdzie w aptece zamówić maść z lanoliny. Powinny wyjść grosze jak za apteczną lanolinę 1g wychodzi coś koło 30/40 gr. Ja w próbkach dostałam Lansinoha lanolinę bardzo fajna na pierwsze koty za płoty z laktatorem. Teraz mam Skarb matki lanolina z olejem słonecznikowym jest fajna ale wolałam Lansinoha. A najlepiej i najekonomiczniej smarować mlekiem -tylko własnym i wietrzyć.
|
|
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
jadę dziś do Biedry po zgrzewkę Warki Radler 0%
ja dziś też padam... co prawda nie przespałam ani jednej nocy od ponad tygodnia więc nic dziwnego ale dziś to już wybitnie nie mam mocy... zrobiłam pranie ręczne kocyków i innych pierdół, które mi zostały, obiad, ogarnęłam lekko chatę a czuję się jak po maratonie |
|
|
|
#1109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O tyle z nią fajnie, że nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. |
|
|
|
|
#1110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

mi się ta data mega podoba ale nie wiem czemu bo z niczym mi się nie kojarzy, za to 14.07 to jest dzien kiedy tż się oświadczył, a 23.07 to dzien w którym zaczeliśmy ze sobą być - a mimo wszystko najbardziej podoba mi sie jutrzejsza

Maleńka już jadę do Ciebie! 

pobiłaś chyba dzisiejszy rekord hehe

no ładnie
eh jeszcze 9 dni 

ja nie wiem co się dzieje ze mną