|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Dziecko tak mi sie wciska w broszke ze nie moglam rano chodzic....
Bylam tylko na pobraniu krwi, potem w 5minut kupilismy buty dla Tz. W ostatnim zamieszaniu i stresie nie zauwazyl ze chodzi do pracy w dziurawych W nagrode zjadlam gofra z bita smietana,rodzynkami, truskawkami, ananasem i brzoskwiniami a Tz deser lodowy mniam.Jestem wykonczona, poleze sobie grzecznie a Tz zrobi zakupy na caly tydzien. Cytat:
A serio to przez cale zycie nie wzielam chyba tylu tabletek i nie mialam tylu badan krwi co w ciazy![]() Cytat:
Grunt ze wszystko ok i koniec luteiny![]() Cytat:
za wizyte i dobre samopoczucieCytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- nagiAkt wszystkiego najpiekniejszego na nowej, wspolnej drodze zycia |
||||
|
|
|
#2222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Hej
Cytat:
|
|
#2223 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A badania i tak powtorz. Cytat:
|
|
#2224 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj sie juz ustawił do porodu
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Dorota, na pewno z nim pogadam. Chcialabym zrobic liste rzeczy do zrobienia, tak realistycznie, na zasadzie, co sie faktycznie da zrobic.
My tez mamy 4 rocznice slubu we wrzesniu ![]() Dziewczyny, jak wyglada czop sluzowy?jest taki zbity czy rzadki? |
|
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
nagiAkt wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia!
![]() halinka z okulistą może być ciężko załatwić takie zaświadczenie, podobno łatwiej z psychiatrą. A z ginem chyba najgorzej, bo jednak większość lekarzy jest nastawiona na sn. Życie nadzieją, że mały się nie obróci (o ile jeszcze tego nie zrobił) to chyba średnie podejście. W SR mówili nam, że czasem dziecko obraca się chwilę przed porodem i wtedy też rezygnuję się z cc. Kombinuj to zaświadczenie kobitko, jeśli jesteś tak mocno nastawiona na cc.
|
#2227 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś mam 9 miesięcy po ślubie
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Dziewczyny,która z Was ostanio pisała o krwawieniu po igraszkach?Dziś mi się coś takiego przytrafiło z rana,nawet dosc mocno,ale szybko przeszło, jakichkolwiek bóli brak, dzidziol się rusza, więc nie wiem czy jechać na ip czy sobie darować? Wizytę mam w nastepnym tyg. |
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jest najlepszy dzień miałam taki skurcz brzucha ze płakałam z bólu teraz leze i przeszło mała szaleje
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja broszke beda ogladac chyba dopiero w dzien porodu . Pieke muffiny kokosowe .
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam się jeszcze z Wami podzielić tragedią jaka się odgrywa w moim domu
|
#2232 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Tz wykupil dla mnie caly targ. Przyniosl maliny, truskawki, agrest(nie wiedzialam ze juz jest!), jagody,9 kg arbuza, nektarynki i brzoskwinie,czeresnie.
Nie wiem co mam najpierw zjesc Mam wyniki. Morfologie mam w miare ok.Wyszly mi liczne bakterie w moczu Ciekawe czy gin kaze robic posiew czy tylko kaze kupic urosept i nie jesc slodyczy.Pamietalam caly tydzien, ale rano zapomnialam zeby doplacic i zbadac poziom potasu i wapnia Nie pojde sie specjalnie drugi raz kluc. Cytat:
![]() Gestszy niz surowe bialko z jajka.Moze odejsc caly albo po kawalku. Moze byc troche z krwia. Odchodzi na chwile przed albo nawet 2 tyg przed porodem. Tyle wiem. |
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Moj to ostatnio umierał bo się przejadl i chciało mu się wymiotowac a jak ja mu powiedziałam śmiejąc się ze dla mnie to taki dzień jak co dzień to się obraził ze mu nie współczuję
|
|
|
|
#2235 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, śliczne ubranka!
Cytat:
Cytat:
![]() Odstawiamy luteinę w tym samym czasie ![]() Cytat:
za 36 tcCytat:
wg niego jest mnóstwo czasu. Ostatnio zrobiło mu się głupio jak sama znalazłam w piwnicy zaginione kartony z ubrankami i przyniosłam je do domu. Materac do łóżeczka nadal nie kupiony... Szykuję tylko rzeczy dla siebie i dziecka a resztą się nie martwię. Jak będę w szpitalu to TŻ będzie musiał sam resztę zrobić. Cytat:
Ja byłam pewna, że czuję wciąż ruchy Hani poprzecznie a na usg okazało się, że jest już ułożona główkowo. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47077131]A dzisiaj zaczynam 35 tydzień ![]() Bardziej zbity. Jak jesteś odważna wygoogluj sobie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
ja wczoraj miałam je mnóstwo razy. Dziś jest lepiej ale jak tylko się trochę pokrzątam po domu to znowu się zaczynają. https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...6012,r1p1.html http://parenting.pl/portal/skurcze-p...ace-a-porodowe Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Ci, ze odwaznie z tym targaniem kartonow. Ale rozumiem, ze ile mozna prosic. Moj maz wczoraj wymyslil, ze on bedzie w domu robil gruntowne porzadki jak ja bede w szpitalu.. I zdziwil sie, jak powiedzialam,ze wole go w szpitalu niz, zeby akurat wtedy przewracal dom do gory nogami... Wole to porobic wczesniej. Co do czopa to juz wygooglowalam...a jaki ma kolor? Sorki za tak szczegolowe pytania, ale teraz sibie wkrecilam, ze mi odchodzi czop. Czy lekarz podczas badania by zauwazyl, ze czop odchodzi? |
||
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kartony nie były ciężkie. Poza tym to raptem parę kroków do windy i z windy. Mój czop miał taki kremowy kolor z domieszką krwi (różową, brunatną). Wg mnie lekarz powinien zauważyć, że nie ma już czopa. Butter, jak masz ochotę, to za 5 minut będą u mnie leniwe. Zapraszam!
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-06-28 o 15:44 |
|
|
|
|
#2238 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twin -maid, leniwe...mniam. zjadłabym polane masełkiem lub sosem truskawkwym |
|||
|
|
|
#2239 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() już nie wiem ile lat nie miałam agrestu w ustach. Najlepiej taki mega kwaśny i twardy. Co rok chodzę na rynek w poszukiwaniach i albo jest taki mega miękki albo nie ma wcale. ![]() Termometr w cieniu pokazywał 18 stopni więc ubrałam się w bluzę i chciałam zaliczyć spacer. Na dworzu szybko się rozebrałam chwilę powdychałam powietrze i uciekłam do domu. Spocona i zagotowana. ![]() W temacie czopa się nie udzielam. Nie znam go i mam nadzieję, że tak pozotanie.
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna nie chcę Cię straszyć ale ja bym na Twoim miejscu pojechała na IP
![]() Po stosunku miałabyś może lekką plamkę ale raczej byś nie krwawiła Ja bym szybko leciała to sprawdzić jednak ![]() Co do czopa to ja go pewnie nie rozpoznam... Od połowy ciąży zdarza się dzień, że mam mega gęsty śluz i już nie raz byłam PEWNA, że to czop A jak widać jeszcze nie rodzę
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam takie chwilówki i zazwyczaj jest tego śluzu duuuużoooo A jak już się go pozbędę to jest normalny Znowu są takie dni, że normalnie woda ze mnie leci ![]() I bądź tu mądry z czopami i odchodzącymi wodami ![]() Halinka Kiedy masz wizytę?? |
|
|
|
|
#2244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
W piątek. Oszaleję przez ten tydzień. Tym bardziej, że odkryłam, że mi twardnieje brzuch a ja sobie nie zdaję z tego sprawy bo zupełnie nic nie czuję. Raz na czas kontrolnie się macam i kilka razy trafiłam na twarde momenty. Nawet nie wiem ile razy na dobę i jak długo to trwa.
|
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Ja pewnie czop przeocze. Obym tylko nie przegapila odejscia wod plodowych
Po ostatnim przepowiadaczu wiem, ze skurczy nie da sie przegapic.Nie dosc, ze bola to jeszcze opanowuja caly umysl by instynktownie zachowac sie jak nalezy. Nigdy w zyciu nie czulam czegos podobnego, skurcz przeszedl od gory do dolu fala zaciskajac sie tak mocno, ze bylam w stanie tylko oddychac i odczuwac go, mozg nie funkcjonowal chyba(w glowie nagle mialam tylko oddech) Przedziwne uczucie ktorego nigdy wczesniej nie doznalam i ta ulga jak przeszedl - ze juz nie boli i ze nie przyszedl kolejny wiec nie rodze
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-28 o 17:13 |
|
|
|
#2247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten czop to dla mnie jakas enigma! Cytat:
![]() Tylko, ze moj ma kolor...nie jest przejrzysty.... p rzepraszam za szczegoly....Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47080527]Najpierw pół ciąży wypatrywania czy nie ma plamien , a teraz w majtach będziemy wszystkie szukać śluzu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] O tak, ja jestem na tym etapie teraz...wypatrywania sluzu. Ogolnie przegladam zawartosc chce miec wszystko pod kontrola ![]() Cytat:
Ale ono serio jest normalne. Na tym etapie tym bardziej! Jak masz w brzuchu twarde miejsca, tzn. ze mlody sie wypina. Jak brzuch od gory ku dolowi robi sie twardy stopniowo jak kamien, ze nie da sie 'wbic' palca, to wtedy twardnienie, a nie wypinanie. |
||||
|
|
|
#2248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Człowiek już chyba z nudów głupieje
|
|
|
|
|
#2249 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))Cytat:
Haha wyobrazilam sobie mojego Tzeta lezacego i stekajacego z goraczka 37stopni hahaha Cytat:
![]() Sara - chyba bedzieszz nasza pierwsza Mamuska ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- zgooglowałam czopa - chyba jeszcze czegoś takiego u siebie nie zauważyłam...i mam nadzieje ze za szybko nie zauważę
|
|||
|
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

W nagrode zjadlam gofra z bita smietana,rodzynkami, truskawkami, ananasem i brzoskwiniami
a Tz deser lodowy mniam.

A serio to przez cale zycie nie wzielam chyba tylu tabletek i nie mialam tylu badan krwi co w ciazy
)
za wizyte i dobre samopoczucie

Ciekawe czy gin kaze robic posiew czy tylko kaze kupic urosept i nie jesc slodyczy.