Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-28, 12:21   #2221
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Dziecko tak mi sie wciska w broszke ze nie moglam rano chodzic....
Bylam tylko na pobraniu krwi, potem w 5minut kupilismy buty dla Tz. W ostatnim zamieszaniu i stresie nie zauwazyl ze chodzi do pracy w dziurawych W nagrode zjadlam gofra z bita smietana,rodzynkami, truskawkami, ananasem i brzoskwiniami a Tz deser lodowy mniam.
Jestem wykonczona, poleze sobie grzecznie a Tz zrobi zakupy na caly tydzien.
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakbym lykala taka ilosc tabletek jak niektore z Was, to bym nie miala juz watroby!!!
A co to jest watroba? A serio to przez cale zycie nie wzielam chyba tylu tabletek i nie mialam tylu badan krwi co w ciazy
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Szyjka skrócona, rozwarcie trochę większe niż ostatnio, ale tragedii nie ma. 8 lipca odstawiam luteinę, 10 idę do gina na szpital na gbs i ktg, wtedy też zobaczymy jak wygląda sytuacja. A kolejna wizyta o ile dotrzymam 21 lipca. Na razie nie mam terminu cc. Gin chce abym wytrzymała jak najdłużej, no i jednak zdecydował o cc. Obstawiam, że mały urodzi się 24 lipca )
Beddziemy miec lipcowke na watkuGrunt ze wszystko ok i koniec luteiny
Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
U mnie i u mojego słoneczka w brzuszku wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach w środę, czyli w 35 tygodniu ważył 2739g a 6 dni wcześniej 2286 g. Myślę, że to trochę nie możliwe i to chyba rozbieżność przez inne aparaty USG, tak mi się wydaję. Moja prawa nerka też chyba ma się lepiej, bo więcej siusiam odkąd śpię tylko na lewym boku. :
za wizyte i dobre samopoczucie
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Nie ma opcji na sn. Nigdy, przenigdy w życiu. Właśnie siedzę i ryczę na samą myśl, że mógł się obrócić. Wzrok i całą resztę mam aż nazbyt zdrową, musiałabym szukać na szybko kogoś, żeby go namówić, a też mi się nie uśmiecha kombinować teraz kasę jeszcze na kopertę. Co mogę naściemniać mojemu, żeby mi dał wskazania?

Tż chodzi ze mną na wszystkie wizyty a nie chcę przy nim poruszać tego tematu z lekarzem, wolę, żeby myślał, że to moje fanaberie. Przecież nie wywalę go z gabinetu, nie wybaczyłby mi tego. Powód jest dość ciężki i wolałabym nie pisać na forum.
Nie wiem jaki jest powod ale mozesz napisac w klubie jesli chcesz. Jesli jest to sprawa gardlowa i jest b.zle to mozesz isc do psychologa i pogadac ze masz taki lek. Fobia tez jest wskazaniem do cc. Okulistycznie trzeba miec wielka tragedie z siatkowka zeby zrobili przez to cc bo zmienily sie wytyczne chyba ze 2 lata temu. Opcja nr 2 prywatny szpital i prywatnie oplacony porod - koszty sa spore, miedzy 4,5tys nawet do 12,5tys zl.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

nagiAkt wszystkiego najpiekniejszego na nowej, wspolnej drodze zycia

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:05   #2222
asix86
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Hej

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Dziewczyny ! Dzis moj, a raczej nasz WIELKI DZIEN. Dzis oficjalnie zostanę zonka kurcze narzeczony ma wiekszegk stresa ode mnie, dopiero wczoraj go zlapalo. Zeby nie zapomnial jak mam na imie

Zyczcie mi powodzenia !
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dużo dużo miłości
Stary 2014-06-28, 13:11   #2223
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ! Dzis moj, a raczej nasz WIELKI DZIEN. Dzis oficjalnie zostanę zonka kurcze narzeczony ma wiekszegk stresa ode mnie, dopiero wczoraj go zlapalo. Zeby nie zapomnial jak mam na imie

Zyczcie mi powodzenia !
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Powodzenia i wszystkiego dobrego w "nowym zyciu"!!!! Duzo milosci i zrozumienia!!!

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Dziewczyny ja dzisiaj nie spalam cala noc, drapalam sie jak wariatka, nie moglam tego opanowac.. teraz tez mnie swedzi cale cialo... co to za dziadostwo.... W przyszlym tygodniu musze powtorzyc badania na te enzymy wartobowe, bo niemozliwe zebym drapala sie tak bez powodu!!!

Peka mi glowa, a zaraz mam jechac na impreze imieninowa do lasu...
Kup sobie krem do suchej skory, nie wiem czy w PL jest E45, ja go uzywam na noc i w nocy jak nie moge spac. Po oliwce drapie sie jeszcze bardziej, jest za tlusta, a nie daj Boze jak bluzka mi sie przyklei do ciala to sie zaczyna. Posmaruj sie na noc kremem, pizama bawelniana, cienki kocyk lub przescieradlo i powinno troszke ci ulzyc.
A badania i tak powtorz.

Cytat:
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Nie pisałam nic już wczoraj, bo późno wróciliśmy. Szyjka skrócona, rozwarcie trochę większe niż ostatnio, ale tragedii nie ma. 8 lipca odstawiam luteinę, 10 idę do gina na szpital na gbs i ktg, wtedy też zobaczymy jak wygląda sytuacja. A kolejna wizyta o ile dotrzymam 21 lipca. Na razie nie mam terminu cc. Gin chce abym wytrzymała jak najdłużej, no i jednak zdecydował o cc. Obstawiam, że mały urodzi się 24 lipca

Zaczarowana śliczne ubranka
Widzisz jaka jestes dzielna, tyle wytrzymalas z tą szyjką. Najwazniejszy spokoj, odpoczynek i wszystko sie uklada
Stary 2014-06-28, 13:14   #2224
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
to tak jak ja , tez sie wystraszylam dlatego wczoraj zrobilismy reszte zakupow dzis wstawilam te ciuszki do prania i bedzie wsio

moja szyjka ma 2.69 i poleciala z 4 co mnie przerazilo ze przez 2 tygodnie tak sie skrocila

po nocach nie spie bo mysle i mysle ach koniec narzekania
do tego Tz mnie wkurza bo dla niego wszystko takie proste

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

dziwni Ci lekarze nic Ci wprost nie powiedza tylko gdybaja

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Ja juz zglupialam z tymi ciuszkami bo mi sie wydaje ze mam za malo
i ze nie bede miala mala w co ubrac moze to taki strach i stres przed pierwszym dzieckiem nie chce dac plamy na poczatku np, z ciuszkami
nie mialam do czynienia nigdy z tak malym dzieckiem wiec nie wiem

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

moj
No właśnie switalo mi że bralas ślub, ale fotki chyba nie wstawialas, chyba że przegapilam

Cytat:
nagiAkt Wszystkiego dobrego!! rzeczywiście dużo Nas tutaj pobrało śluby na wątku.

Dziewczyny noc w noc śni mi się poród! Kurde no ileż razy można z siebie wydobywać jedno dziecko!

I chyba spełniły się moje najgorsze przewidywania i młody się obrócił.. Jakoś inaczej go czuję od dwóch dni. Chyba padnę przed lekarzem na kolana i będę błagać o to, żeby mi wymyślił jakieś wskazania do cc.
Moj Boze, doskonale Cie rozumiem. Ale juz nie chce tu o tym pisac, bo znow zostanę zrugana moj sie juz ustawił do porodu
Stary 2014-06-28, 13:17   #2225
ButterBear
Zakorzenienie

Dorota, na pewno z nim pogadam. Chcialabym zrobic liste rzeczy do zrobienia, tak realistycznie, na zasadzie, co sie faktycznie da zrobic.

My tez mamy 4 rocznice slubu we wrzesniu

Dziewczyny, jak wyglada czop sluzowy?jest taki zbity czy rzadki?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:19   #2226
anius_7
Wtajemniczenie

nagiAkt wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia! niech ten dzień będzie dla Was wyjątkowy

halinka z okulistą może być ciężko załatwić takie zaświadczenie, podobno łatwiej z psychiatrą. A z ginem chyba najgorzej, bo jednak większość lekarzy jest nastawiona na sn. Życie nadzieją, że mały się nie obróci (o ile jeszcze tego nie zrobił) to chyba średnie podejście. W SR mówili nam, że czasem dziecko obraca się chwilę przed porodem i wtedy też rezygnuję się z cc. Kombinuj to zaświadczenie kobitko, jeśli jesteś tak mocno nastawiona na cc.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:27   #2227
agatka553
Rozeznanie

A ja dziś mam 9 miesięcy po ślubie
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:14   #2228
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
nagiAkt wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia! niech ten dzień będzie dla Was wyjątkowy

halinka z okulistą może być ciężko załatwić takie zaświadczenie, podobno łatwiej z psychiatrą. A z ginem chyba najgorzej, bo jednak większość lekarzy jest nastawiona na sn. Życie nadzieją, że mały się nie obróci (o ile jeszcze tego nie zrobił) to chyba średnie podejście. W SR mówili nam, że czasem dziecko obraca się chwilę przed porodem i wtedy też rezygnuję się z cc. Kombinuj to zaświadczenie kobitko, jeśli jesteś tak mocno nastawiona na cc.
Będąc w ciazy z moim bratem,mama stawiła się na cc z powodu nieodpowiedniego położenia dziecka. W tym dniu, a była już to zaawansowana ciaża,okazało się ze tuz przed zabiegiem braciszek sie obrócił,no i brat byl rodzony sn....Więc teoretycznie aż do porodu może się dziecko odwrócic, w tą mniej korzystną stronę też...

Dziewczyny,która z Was ostanio pisała o krwawieniu po igraszkach?Dziś mi się coś takiego przytrafiło z rana,nawet dosc mocno,ale szybko przeszło, jakichkolwiek bóli brak, dzidziol się rusza, więc nie wiem czy jechać na ip czy sobie darować? Wizytę mam w nastepnym tyg.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:14   #2229
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

To nie jest najlepszy dzień miałam taki skurcz brzucha ze płakałam z bólu teraz leze i przeszło mała szaleje

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:16   #2230
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
zważając na to ze usg miałam w 20tyg a kolejne wczoraj aby zobaczyć łożysko,trwało moze 3min to nie wydaje mi się zeby ktoś mi ja mierzyl a o ginekologicznym badaniu to oni tu chyba nie slyszeli:-D
He he, jak mowilam, ja tez nie mam pojecia jak sie ma moja szyjka a moja broszke beda ogladac chyba dopiero w dzien porodu.
Pieke muffiny kokosowe.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:17   #2231
anius_7
Wtajemniczenie

Chciałam się jeszcze z Wami podzielić tragedią jaka się odgrywa w moim domu mój szanowny małżonek od wczoraj ma 37st. i w związku z tym mamy w domu szpital,sypialnia robi za oddział zakaźny, a TŻ umiera A mnie to wszystko tak śmieszy, że się obraził na mnie

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:43   #2232
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Będąc w ciazy z moim bratem,mama stawiła się na cc z powodu nieodpowiedniego położenia dziecka. W tym dniu, a była już to zaawansowana ciaża,okazało się ze tuz przed zabiegiem braciszek sie obrócił,no i brat byl rodzony sn....Więc teoretycznie aż do porodu może się dziecko odwrócic, w tą mniej korzystną stronę też...

Dziewczyny,która z Was ostanio pisała o krwawieniu po igraszkach?Dziś mi się coś takiego przytrafiło z rana,nawet dosc mocno,ale szybko przeszło, jakichkolwiek bóli brak, dzidziol się rusza, więc nie wiem czy jechać na ip czy sobie darować? Wizytę mam w nastepnym tyg.
Ciezko powiedziec, ale jesli to byla tylko jedna plamka to chyba jest ok
Cytat:
Chciałam się jeszcze z Wami podzielić tragedią jaka się odgrywa w moim domu mój szanowny małżonek od wczoraj ma 37st. i w związku z tym mamy w domu szpital,sypialnia robi za oddział zakaźny, a TŻ umiera A mnie to wszystko tak śmieszy, że się obraził na mnie
Haha, moj tz ostatnio robil tragedie z zapchanego noska
Stary 2014-06-28, 14:48   #2233
Optymistka26
Zadomowienie

Tz wykupil dla mnie caly targ. Przyniosl maliny, truskawki, agrest(nie wiedzialam ze juz jest!), jagody,9 kg arbuza, nektarynki i brzoskwinie,czeresnie.
Nie wiem co mam najpierw zjesc

Mam wyniki. Morfologie mam w miare ok.Wyszly mi liczne bakterie w moczu Ciekawe czy gin kaze robic posiew czy tylko kaze kupic urosept i nie jesc slodyczy.
Pamietalam caly tydzien, ale rano zapomnialam zeby doplacic i zbadac poziom potasu i wapnia Nie pojde sie specjalnie drugi raz kluc.

Cytat:
Tragedia faktycznie....
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Gestszy niz surowe bialko z jajka.Moze odejsc caly albo po kawalku. Moze byc troche z krwia.
Odchodzi na chwile przed albo nawet 2 tyg przed porodem.
Tyle wiem.

Stary 2014-06-28, 14:51   #2234
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Moj to ostatnio umierał bo się przejadl i chciało mu się wymiotowac a jak ja mu powiedziałam śmiejąc się ze dla mnie to taki dzień jak co dzień to się obraził ze mu nie współczuję

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 15:00   #2235
twin--maid
Zakorzenienie

Zaczarowana, śliczne ubranka!

Cytat:

Zyczcie mi powodzenia !
Wszystkiego najlepszego! Powodzenia!

Cytat:
Nie pisałam nic już wczoraj, bo późno wróciliśmy. Szyjka skrócona, rozwarcie trochę większe niż ostatnio, ale tragedii nie ma. 8 lipca odstawiam luteinę, 10 idę do gina na szpital na gbs i ktg, wtedy też zobaczymy jak wygląda sytuacja. A kolejna wizyta o ile dotrzymam 21 lipca. Na razie nie mam terminu cc. Gin chce abym wytrzymała jak najdłużej, no i jednak zdecydował o cc. Obstawiam, że mały urodzi się 24 lipca
Cieszę się, że szyjka jeszcze trzyma
Odstawiamy luteinę w tym samym czasie

Cytat:
U mnie i u mojego słoneczka w brzuszku wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach w środę, czyli w 35 tygodniu ważył 2739g a 6 dni wcześniej 2286 g. Myślę, że to trochę nie możliwe i to chyba rozbieżność przez inne aparaty USG, tak mi się wydaję. Moja prawa nerka też chyba ma się lepiej, bo więcej siusiam odkąd śpię tylko na lewym boku.
To tyle miłego dnia Wam życzę i idę dalej prasować
Myślę, że ta rozbieżność musi wynikać z różnego sprzętu i inny lekarz inaczej pomierzył dziecko.

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś 36 tydzień
za 36 tc

Cytat:
Nie wspomne juz o mezu, dla ktorego to wszystko abstrakcja.
Ja chcialam tyle rzeczy jeszcze zrobic przed porodem, a on sie niestety nie kwapi

Dzis poszedl na caly dzien na turniej... A mi glupio mu powiedziec 'nie idz bo w domu syf, a ja nie mam juz sily tyle robic' ... Bo duzo pracuje i tez potrzebuje odpoczynku...
Butter, mojemu mężowi też się nie spieszy wg niego jest mnóstwo czasu. Ostatnio zrobiło mu się głupio jak sama znalazłam w piwnicy zaginione kartony z ubrankami i przyniosłam je do domu. Materac do łóżeczka nadal nie kupiony...
Szykuję tylko rzeczy dla siebie i dziecka a resztą się nie martwię. Jak będę w szpitalu to TŻ będzie musiał sam resztę zrobić.

Cytat:
I chyba spełniły się moje najgorsze przewidywania i młody się obrócił.. Jakoś inaczej go czuję od dwóch dni. Chyba padnę przed lekarzem na kolana i będę błagać o to, żeby mi wymyślił jakieś wskazania do cc.
Może jednak Mały wcale się nie przekręcił. Nie stresuj się zanim nie potwierdzi tego lekarz.
Ja byłam pewna, że czuję wciąż ruchy Hani poprzecznie a na usg okazało się, że jest już ułożona główkowo.

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47077131]A dzisiaj zaczynam 35 tydzień [/QUOTE]

Cytat:

Bardziej zbity. Jak jesteś odważna wygoogluj sobie

Cytat:
A ja dziś mam 9 miesięcy po ślubie

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
To nie jest najlepszy dzień miałam taki skurcz brzucha ze płakałam z bólu teraz leze i przeszło mała szaleje
Teraz już coraz częściej będą nam się zdarzać skurcze przepowiadające.
ja wczoraj miałam je mnóstwo razy. Dziś jest lepiej ale jak tylko się trochę pokrzątam po domu to znowu się zaczynają.

https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...6012,r1p1.html

http://parenting.pl/portal/skurcze-p...ace-a-porodowe

Cytat:
nie lubię jak mój mąż choruje, bo też jest umierający

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Mam wyniki. Morfologie mam w miare ok.Wyszly mi liczne bakterie w moczu Ciekawe czy gin kaze robic posiew czy tylko kaze kupic urosept i nie jesc slodyczy.
Pamietalam caly tydzien, ale rano zapomnialam zeby doplacic i zbadac poziom potasu i wapnia Nie pojde sie specjalnie drugi raz kluc.
Mnie raz wyszły liczne bakterie w moczu ale posiew miałam jałowy. Od tamtej pory biorę pro uro (wyciąg z żurawiny z wit. c) i już ani razu nie powtórzyły mi się bakterie w moczu.

Cytat:
Moj to ostatnio umierał bo się przejadl i chciało mu się wymiotowac a jak ja mu powiedziałam śmiejąc się ze dla mnie to taki dzień jak co dzień to się obraził ze mu nie współczuję
Ale Ci faceci delikatni
Stary 2014-06-28, 15:31   #2236
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, chory facet to tragedia

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Butter, mojemu mężowi też się nie spieszy wg niego jest mnóstwo czasu. Ostatnio zrobiło mu się głupio jak sama znalazłam w piwnicy zaginione kartony z ubrankami i przyniosłam je do domu. Materac do łóżeczka nadal nie kupiony...
Szykuję tylko rzeczy dla siebie i dziecka a resztą się nie martwię. Jak będę w szpitalu to TŻ będzie musiał sam resztę zrobić.

Bardziej zbity. Jak jesteś odważna to sobie wygoogluj.

Ale Ci faceci delikatni
Oj delikatni, ciekawe co by bylo jakby mieli urodzic...

Powiem Ci, ze odwaznie z tym targaniem kartonow. Ale rozumiem, ze ile mozna prosic.
Moj maz wczoraj wymyslil, ze on bedzie w domu robil gruntowne porzadki jak ja bede w szpitalu.. I zdziwil sie, jak powiedzialam,ze wole go w szpitalu niz, zeby akurat wtedy przewracal dom do gory nogami... Wole to porobic wczesniej.

Co do czopa to juz wygooglowalam...a jaki ma kolor? Sorki za tak szczegolowe pytania, ale teraz sibie wkrecilam, ze mi odchodzi czop.
Czy lekarz podczas badania by zauwazyl, ze czop odchodzi?

Hania

Stary 2014-06-28, 15:41   #2237
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem Ci, ze odwaznie z tym targaniem kartonow. Ale rozumiem, ze ile mozna prosic.
Moj maz wczoraj wymyslil, ze on bedzie w domu robil gruntowne porzadki jak ja bede w szpitalu.. I zdziwil sie, jak powiedzialam,ze wole go w szpitalu niz, zeby akurat wtedy przewracal dom do gory nogami... Wole to porobic wczesniej.

Co do czopa to juz wygooglowalam...a jaki ma kolor? Sorki za tak szczegolowe pytania, ale teraz sibie wkrecilam, ze mi odchodzi czop.
Mój mąż powtarza, ze gdyby tylko mógł to by urodził czym mnie zawsze rozśmiesza

Kartony nie były ciężkie. Poza tym to raptem parę kroków do windy i z windy.

Mój czop miał taki kremowy kolor z domieszką krwi (różową, brunatną).
Wg mnie lekarz powinien zauważyć, że nie ma już czopa.

Butter, jak masz ochotę, to za 5 minut będą u mnie leniwe. Zapraszam!

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-06-28 o 15:44
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 15:56   #2238
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Ciezko powiedziec, ale jesli to byla tylko jedna plamka to chyba jest ok

Nie, to było dość obfite plamienie, całkiem sporo tej krwii...no ale przeszło bez sladu więc narazie postanowiłam nic z tym nie robić.

Cytat:
Oj skądś to znam,im bliżej rozwiązania tym takie akcje mogą być niestety częstsze...

Cytat:
Dorota, na pewno z nim pogadam. Chcialabym zrobic liste rzeczy do zrobienia, tak realistycznie, na zasadzie, co sie faktycznie da zrobic.

My tez mamy 4 rocznice slubu we wrzesniu

Czop śluzowy to po prostu taki gęsty,obfity sluz...Może odrobinę gęstszy niz zazwyczaj...Jeśli jest podbarwiony krwia, poród zacznie się w ciagu 24 h a jeżeli bezbarwny, to może to nastapić w ciagu 2 tyg. U mnie był z krwia, odchodzil mi po trochu i faktycznie w tym samym dniu poród się zaczął.

Twin -maid, leniwe...mniam. zjadłabym polane masełkiem lub sosem truskawkwym
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 16:05   #2239
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
O tak, chory facet to tragedia

Ja w zeszła sobotę miałam właśnie jakąś taką gęstą wydzielinę, galaretowatą i właśnie zastanawiałam się czy to właśnie ten słynny czop
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 16:11   #2240
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Tz wykupil dla mnie caly targ. Przyniosl maliny, truskawki, agrest(nie wiedzialam ze juz jest!), jagody,9 kg arbuza, nektarynki i brzoskwinie,czeresnie.
już nie wiem ile lat nie miałam agrestu w ustach. Najlepiej taki mega kwaśny i twardy. Co rok chodzę na rynek w poszukiwaniach i albo jest taki mega miękki albo nie ma wcale.

Termometr w cieniu pokazywał 18 stopni więc ubrałam się w bluzę i chciałam zaliczyć spacer. Na dworzu szybko się rozebrałam chwilę powdychałam powietrze i uciekłam do domu. Spocona i zagotowana.

W temacie czopa się nie udzielam. Nie znam go i mam nadzieję, że tak pozotanie.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 16:31   #2241
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

ewelajna nie chcę Cię straszyć ale ja bym na Twoim miejscu pojechała na IP Takie krwawienie żywą krwią niczego dobrego nie oznacza i warto to skontrolować
Po stosunku miałabyś może lekką plamkę ale raczej byś nie krwawiła
Ja bym szybko leciała to sprawdzić jednak

Co do czopa to ja go pewnie nie rozpoznam... Od połowy ciąży zdarza się dzień, że mam mega gęsty śluz i już nie raz byłam PEWNA, że to czop A jak widać jeszcze nie rodzę
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 16:35   #2242
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Co do czopa to ja go pewnie nie rozpoznam... Od połowy ciąży zdarza się dzień, że mam mega gęsty śluz i już nie raz byłam PEWNA, że to czop A jak widać jeszcze nie rodzę
Też mam momenty z gęstym śluzem, aż tak, że zanim zdąży się wsiąknąć we wkładkę mija kilka chwil i chyba robię wtedy jakąś dziwną minę bo tż krzyczy, że jestem ślimakiem.
Stary 2014-06-28, 16:50   #2243
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Też mam momenty z gęstym śluzem, aż tak, że zanim zdąży się wsiąknąć we wkładkę mija kilka chwil i chyba robię wtedy jakąś dziwną minę bo tż krzyczy, że jestem ślimakiem.
Ślimak

Ja mam takie chwilówki i zazwyczaj jest tego śluzu duuuużoooo A jak już się go pozbędę to jest normalny
Znowu są takie dni, że normalnie woda ze mnie leci

I bądź tu mądry z czopami i odchodzącymi wodami

Halinka Kiedy masz wizytę??
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 16:53   #2244
Konto usunięte

Cytat:
Ślimak

Ja mam takie chwilówki i zazwyczaj jest tego śluzu duuuużoooo A jak już się go pozbędę to jest normalny

Najpierw pół ciąży wypatrywania czy nie ma plamien , a teraz w majtach będziemy wszystkie szukać śluzu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 16:55   #2245
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
W piątek. Oszaleję przez ten tydzień. Tym bardziej, że odkryłam, że mi twardnieje brzuch a ja sobie nie zdaję z tego sprawy bo zupełnie nic nie czuję. Raz na czas kontrolnie się macam i kilka razy trafiłam na twarde momenty. Nawet nie wiem ile razy na dobę i jak długo to trwa.
Stary 2014-06-28, 17:07   #2246
Optymistka26
Zadomowienie

Ja pewnie czop przeocze. Obym tylko nie przegapila odejscia wod plodowych
Po ostatnim przepowiadaczu wiem, ze skurczy nie da sie przegapic.Nie dosc, ze bola to jeszcze opanowuja caly umysl by instynktownie zachowac sie jak nalezy.
Nigdy w zyciu nie czulam czegos podobnego, skurcz przeszedl od gory do dolu fala zaciskajac sie tak mocno, ze bylam w stanie tylko oddychac i odczuwac go, mozg nie funkcjonowal chyba(w glowie nagle mialam tylko oddech) Przedziwne uczucie ktorego nigdy wczesniej nie doznalam i ta ulga jak przeszedl - ze juz nie boli i ze nie przyszedl kolejny wiec nie rodze

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-28 o 17:13
Stary 2014-06-28, 18:05   #2247
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Mój mąż powtarza, ze gdyby tylko mógł to by urodził czym mnie zawsze rozśmiesza

Kartony nie były ciężkie. Poza tym to raptem parę kroków do windy i z windy.

Mój czop miał taki kremowy kolor z domieszką krwi (różową, brunatną).
Wg mnie lekarz powinien zauważyć, że nie ma już czopa.

Butter, jak masz ochotę, to za 5 minut będą u mnie leniwe. Zapraszam!
O leniwe, bardzo chetnie!

Ten czop to dla mnie jakas enigma!

Cytat:
ewelajna nie chcę Cię straszyć ale ja bym na Twoim miejscu pojechała na IP Takie krwawienie żywą krwią niczego dobrego nie oznacza i warto to skontrolować
Po stosunku miałabyś może lekką plamkę ale raczej byś nie krwawiła
Ja bym szybko leciała to sprawdzić jednak

No wlasnie, gesty sluz... Ja tez go mam juz od dawna, ale teraz mnie zaczal niepokoic
Tylko, ze moj ma kolor...nie jest przejrzysty....p rzepraszam za szczegoly....

Cytat:
Ślimak

No wlasnie, kurde, jak czlowiek nie byl w ciazy wczesniej, to jest ciemny jak tabaka w rogu....
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47080527]Najpierw pół ciąży wypatrywania czy nie ma plamien , a teraz w majtach będziemy wszystkie szukać śluzu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

O tak, ja jestem na tym etapie teraz...wypatrywania sluzu.
Ogolnie przegladam zawartosc chce miec wszystko pod kontrola

Cytat:
W piątek. Oszaleję przez ten tydzień. Tym bardziej, że odkryłam, że mi twardnieje brzuch a ja sobie nie zdaję z tego sprawy bo zupełnie nic nie czuję. Raz na czas kontrolnie się macam i kilka razy trafiłam na twarde momenty. Nawet nie wiem ile razy na dobę i jak długo to trwa.
Nie macaj, bo to tylko wzmaga twardnienie.
Ale ono serio jest normalne. Na tym etapie tym bardziej!

Jak masz w brzuchu twarde miejsca, tzn. ze mlody sie wypina. Jak brzuch od gory ku dolowi robi sie twardy stopniowo jak kamien, ze nie da sie 'wbic' palca, to wtedy twardnienie, a nie wypinanie.

Hania

Stary 2014-06-28, 18:57   #2248
Konto usunięte

Cytat:
O leniwe, bardzo chetnie!

Ten czop to dla mnie jakas enigma!

No wlasnie, gesty sluz... Ja tez go mam juz od dawna, ale teraz mnie zaczal niepokoic
Tylko, ze moj ma kolor...nie jest przejrzysty....p rzepraszam za szczegoly....

No wlasnie, kurde, jak czlowiek nie byl w ciazy wczesniej, to jest ciemny jak tabaka w rogu....

O tak, ja jestem na tym etapie teraz...wypatrywania sluzu.
Ogolnie przegladam zawartosc chce miec wszystko pod kontrola

Nie macaj, bo to tylko wzmaga twardnienie.
Ale ono serio jest normalne. Na tym etapie tym bardziej!

Jak masz w brzuchu twarde miejsca, tzn. ze mlody sie wypina. Jak brzuch od gory ku dolowi robi sie twardy stopniowo jak kamien, ze nie da sie 'wbic' palca, to wtedy twardnienie, a nie wypinanie.
Właśnie ja też zaczynam obserwować co się dzieje tam na dole. Z tym że do tej pory miałam bardzo mało śluzu, a na pewno nie taki gęsty, jak ostatnio Człowiek już chyba z nudów głupieje
Stary 2014-06-28, 19:08   #2249
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:

Zyczcie mi powodzenia !
Szczescia i milosci!!!))

Cytat:

Haha wyobrazilam sobie mojego Tzeta lezacego i stekajacego z goraczka 37stopni hahaha

Cytat:

Tragedia faktycznie....

Gestszy niz surowe bialko z jajka.Moze odejsc caly albo po kawalku. Moze byc troche z krwia.
Odchodzi na chwile przed albo nawet 2 tyg przed porodem.
Tyle wiem.
Ooo agrest! Ostatnio strasznie ma mi sie na owoce. Agrest, morele, porzeczki mmmm pycha!

Sara - chyba bedzieszz nasza pierwsza Mamuska

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

zgooglowałam czopa - chyba jeszcze czegoś takiego u siebie nie zauważyłam...i mam nadzieje ze za szybko nie zauważę
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 19:11   #2250
anetag80
Raczkowanie

Cytat:

Zyczcie mi powodzenia !
Samych cudownych lat w miłości
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości