Scent Bar LIII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-28, 09:26   #721
Murszafka
To ja :)

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Może facet się leczy
No jest myśl!!!

Rejcz, na jodze nam powtarzają, że trzeba się wsłuchiwać w organizm i jeśli się czegoś chce, to sobie nieco odpuścić Jesteś rozgrzeszona.

Lecę dziś na spęd egiptologów... Nie wiem, czy tym razem ambasador wpadnie, na wszelki wypadek robię tort bezowy. I w trakcie suszenia bezy 2x korki mi yebły, myślałam, że to koniec...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:27   #722
Maja102
Zakorzenienie

z pracy

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Dziś przyszedł Sensei

a niech im witki uschną!

Cytat:
Ponad 90 lat i fanatyk religijny
Póki tam mieszkałam odprawiał domowe coniedzielne msze, wiecznie pytał "byłaś w kościele?", do tego kontrola książek i filmów, anime musiałam oglądać po kryjomu bo "to ZŁO i głupota". Zresztą internety to też było zło więc miałam ciągle gadane.

Także tego, ubaaaw
Się mi zebrało na wspominki...
o ja pierniczę... u mnie przynajmniej mszy nie odprawiają
Cytat:
Jakby się kto nudził to może zerknąć czy wyglądają jak galoty męża, czy jak normalne szorty? Wrzuciłam fotki do albumu: https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=6499&pi ctureid=180173
EDIT: i czy wypada tak się obnażać
czy wypada? No z twoją figura, to nie wypada...

się zakrywać

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-06-28 o 09:30
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 10:41   #723
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak pomyślałam
Ad sinupret odkurzaczowania też tak mam ale niekoniecznie w momencie PMS więc staram się nie mieć takich rzeczy jak chleb na stanie. Chociaż ostatnio mrożony zalega lodówkę i jakoś go nie tykam bo zakodowałam sobie, że dla dida. Selery nie pomagają. Na obżarstwo polecam lody, ilekroć się nimi jednorazowo obeżrę (czyli litr naraz ) to i tak waga spada. Ale staram się tego zbyt często nie praktykować bo przestanie spadać
No ale chuopin ma chleb - nie schowa go przede mną, poza tym nie było potrzeby, bo miesiąc mnie nie kusił nic a nic

Fajnie masz z lodami, wskazówka nie dla mnie - na słodkie mnie nie bierze Nienawidzę słodkiego poza godziną 17stą i spadkiem cukru kiedy to po jedynm gryzie słodkiego resztę oddaję chuopu. Czasem mdli mnie już pierwszy gryz i no ten teges nie zjadam go fuble wiem obrzydliwość Po ciągu na słodkie poznaję że next day is the bloody day. I tyle słodyczy w mym życiu

Nie no, już nie bekam, idę poodkurzać podłogi, to mi dobrze zrobi .

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość

Rejcz, na jodze nam powtarzają, że trzeba się wsłuchiwać w organizm i jeśli się czegoś chce, to sobie nieco odpuścić Jesteś rozgrzeszona.

Lecę dziś na spęd egiptologów... Nie wiem, czy tym razem ambasador wpadnie, na wszelki wypadek robię tort bezowy. I w trakcie suszenia bezy 2x korki mi yebły, myślałam, że to koniec...
1. Taaaaa, wszystko tró. Całe życie wedle tej dewizy żyję i przez 3 lata dorobiłam sie 10 kg na plusie. Obecnie jest 8. Normalnie zyć nie umierać.

2. To baaaaardzo cenna beza będzie. To masz peszka prawie jak ja
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:23   #724
kamena
ʞɐɯǝuɐ

chce mi się przeprowadzki chyba zgłupłam ale coś mnie od pewnego czasu kusi żeby oglądać mieszkania... i nawet trochę w necie oglądam.. ale to pewnie dlatego że uznałam, że wysprzątanie obecnej chaty jest ponad moje siły więc potrzebuję nowej czystej przestrzeni

Cytat:
Wow, znaczy dziwniejsza ode mnie Ja na codzień zakrywam się od obojczyków do łokci i palców od stóp (ostatnio uznałam, że fajny byłby tatuaż: całe ciało na czarno za wyjątkiem wszystkich paluchów ) ale pomyślałam, że na okoliczność wakacji można coś tam pokazać.
pogrubione no i chyba za wyjątkiem paszczy też
co do dziwniejsza czy nie dziwniejsza, ja nie odsłaniam nóg, choć przez ostatnie dwa sezony letnie nawet kawałek gołej łydki czasem pokazałam rąk też nie specjalnie lubię ale jak jest ciepło to długiego rękawa nie noszę, mogę mieć za to dekolt do pasa, to mi jakoś nie przeszkadza, choć właściwie nie ma czym się w tym dekolcie chwalić

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Ja param bułę
Ja metuję

Cytat:
No wiem, ze pruski ale jakoś tak spore zmiany kładące nacisk " na myślenie, kreatywność wprowadzają. Może to tylko kamuflarz.
może kamuflaż, może te zmiany tylko kosmetyczne są, w każdym razie idea, całokształt, esencja, pozostała wg mnie bez zmian

i a propos Twej ostatniej prośby, kamuflarz mi podkreśliło choć w oku nic nie zazgrzytało, też to zagubiłam przez angielszczyznę

Cytat:
2. Otóż to! Podobne wrażenie odniosłam słysząc u Mam w tivi jakiś wywiad. Wiecie z cyklu Pochanke odpytuje - tylko to była jakaś nieznana mi dziennikarka - a reszta się przekrzykuje. Niemniej brzmieli tak, jakby nie zdawali sobie sprawy, że to co mówią, zaprzecza całej tej ideologi, mija się z celem. Siali stereotypami, powielali je.
może stąd właśnie ta cała niechęć skoro raczej nikt nie wnika w zamysł a sądzi po tym jak się ten zamysł wdraża...

Cytat:
Zdrabnianie imienia przez zwierzchnika/szefa to jak mokrą szmatą w pysk. Pomijając już, że również mobing, upokarzenie i brak profesjonalizmu. Ja sie wówczas gotuję. Już dawno nikt mnie tak nie potraktował, ale nóż mi się w kieszeni otwiera kiedy wiem, że robi to celowo
oesu, czemu choć pewnie zależy od firmy, u nas są takie stosunki że aż głupio się przyznać

Cytat:
Sama jestem sobie wrogiem, pod maską PMSa.
Otóż sprytnie na ten dziki czas zaopatrzyłam się w fansy szmansy rybki, komosy ryżowe (hohoho ) cieciorki i inne selery, coby w napaści na słone nie ucierpieć zdrowotnie i wagowo. I co? I co? Po miesiącu bez chleba ( w sensie nie kusiło mnie wcale, poza 3 kromkami z rossa ) zeżarłam jak świnia pół chleba chuopinego z sardynkami (sard to akurat norma u mnie w tym czasie) z serkami topionymi co chuopin do pracy bierze Na szczęście w nieszczęściu też i z pomidorcami, z boczkiem Olaboga nie jadłam boczku milion lat ale chuop kupił do jajecznicy. ( To sie chłopak zdziwi ) Jaj i mięcha obiadowego nie zliczam bo to pono ok. Warzywa natomiast zwiędły na enter. No i jak ja mam sie sama zreformowac? No jak?

Tzn to jest cały czas taki ciąg kolacjowy dnia pierwszego PMS.

Ale fizycznie jest mi błogo. Jestę potforę dla się. Psychicznie strasznie głupio, żem taki więzień własnego umysłu. Pocięłabym się czerstwym pieczywem ale je zjadłaaaaaaam
ale Rejcz, czujesz, że potrzebujesz to jedz, na zdrowie, wg mnie lepiej słuchać organizmu, parę dni rozpusty w miesiącu krzywdy nie zrobi a poza tym miesiąc diety eliminacyjnej to trochę za mało, tak myślę, żeby się organizm przestawił na co innego i miał inne zachcianki... może w kolejnych miesiącach zaobserwujesz zmianę, a na razie bez stresu always go too slow

edit: a propos komosy - też tak mówię bo nigdy nie pamiętam żeby sprawdzić jak się poprawnie wymawia tę cholerną quinoę
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2014-06-28 o 11:32
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:29   #725
kamena
ʞɐɯǝuɐ

w ogóle to w końcu zamówiłam nowe okulary te niewidoczne będą za tydzień, mam nadzieję że wszystko będzie w porzo
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-06-28, 12:10   #726
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
chce mi się przeprowadzki chyba zgłupłam ale coś mnie od pewnego czasu kusi żeby oglądać mieszkania... i nawet trochę w necie oglądam.. ale to pewnie dlatego że uznałam, że wysprzątanie obecnej chaty jest ponad moje siły więc potrzebuję nowej czystej przestrzeni
Oł maaaaaan rozwiń temat pliiiiis. Uwielbiam temat mieszkań, urządzania, przeprowadzek. Sama w głowie przeprowadzam się codziennie Gdybym mogła chciaąłbym mieć kilka różnorodnych posiadłości, no ale zejdźmy an ziemię. Chętnie poczytam jaką masz wizję, skoro sama realnie na razie nic nie zmieniam to chociaż żyję czyimiś zmianami. Uwielbiam to. Niech zgadnę - tym razem chcesz otwrtą przestrzeń? Bardziej modernistycznie?

Cytat:

może kamuflaż, może te zmiany tylko kosmetyczne są, w każdym razie idea, całokształt, esencja, pozostała wg mnie bez zmian

i a propos Twej ostatniej prośby, kamuflarz mi podkreśliło choć w oku nic nie zazgrzytało, też to zagubiłam przez angielszczyznę
O Kryste Panie - dziękuję No jak mogłam nie widzieć zrobiłam ż z camouflage Ale nie tłumaczę się, wiem jak mam przesłonięty ten jęz polski, zależy mi na poprawie, dzięki serdeczne. Tym sposobem możemy uczynić świat lepszym No ale coś w tym jest. Wizaż - fora, które uczą

Yhy dopiero teraz załapałam, że to Tobie błąd podkreśliło Eeeeech. Duhrna ja.

Cytat:
oesu, czemu choć pewnie zależy od firmy, u nas są takie stosunki że aż głupio się przyznać
Źle się wyraziłam, chodziło mi o to, że jeżeli w firmie wszyscy zwracją się do siebie per Pani Krystyno, Panie Adamie proszę wysłac raport .... to chamstwem i ciosem poniżej pasa jest nagłe, celowe umiejszenie czyjejś wartości poprzez Kryyyyyyyysiu, nie panikuj, pojedziesz na urlop za rok Rozumiesz o co mi chodzi? Jeśli to jest nagłą zmiana - to A wiadomo, w firmach mniejszych, ludzie jak się znają latami i mówią do siebie per Ty to jest norma.
Cytat:
edit: a propos komosy - też tak mówię bo nigdy nie pamiętam żeby sprawdzić jak się poprawnie wymawia tę cholerną quinoę
Ja też sprawdziłam właśnie - kinła Jednak wolę komosa

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
w ogóle to w końcu zamówiłam nowe okulary te niewidoczne będą za tydzień, mam nadzieję że wszystko będzie w porzo
Ooo to świetna wiadomość ! Gratuluję!

I spadam spalić ten chleb w drodze do... sklepu

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-06-28 o 15:38
Stary 2014-06-28, 12:26   #727
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

się zakrywać
o!
Cytat:

też pewnie kiedyś dojdę do takiego wniosku
Cytat:

Cytat:
I spadam spalić ten chleb w drodze do... sklepu

do sklepu po chleb?

Ja spadam do rodziców

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:32   #728
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Całe życie wedle tej dewizy żyję i przez 3 lata dorobiłam sie 10 kg na plusie.
Przepraszam ale

Cytat:

się zakrywać
Ha ha

Cytat:
chce mi się przeprowadzki

pogrubione no i chyba za wyjątkiem paszczy też

co do dziwniejsza czy nie dziwniejsza, ja nie odsłaniam nóg, choć przez ostatnie dwa sezony letnie nawet kawałek gołej łydki czasem pokazałam

(...) za to dekolt do pasa, to mi jakoś nie przeszkadza, choć właściwie nie ma czym się w tym dekolcie chwalić
Gratuluję okularów, pochwal się jak dojdą
1. mi teeeż, znaczy raczej generalnego remontu. Przynajmniej kuchnia będzie robiona jakoś w lipcu.
2. waham się, tak do nosa na zasadzie maseczki byłoby zacnie Ale wystarczy mi na wysokość stójki
3. och nie
4. coś tam się znajdzie Ja jestem skłonna wywalić najwyżej brzuch bo na reszcie ciała już cellulity, zmarchy i inne.

Przez Was wygrzebałam z szafy ciut krótsze i węższe szorty do ćwiczeń, odrestaurowałam je nieco i wezmę jako alternatywę. W ogóle waham się, może kupić kostium... bo tam jest basen... jak będą same stare baby z didami to mogę się rozebrać i poprzewalać we wodzie... Z drugiej strony przy starych babach to i w szortach można się pluskać na zasadzie "ohoho, zapomniałam kostiumu, o ja goopia ci..zia"

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:08   #729
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Oł maaaaaan rozwiń temat pliiiiis. Uwielbiam temat mieszkań, urządzania, przeprowadzek. Sama w głowie przeprowadzam się codziennie Gdybym mogła chciaąłbym mieć kilka różnorodnych posiadłości, no ale zejdźmy an ziemię. Chętnie poczytam jaką masz wizję, skoro sama realnie na razie nic nie zmieniam to chociaż żyję czyimiś zmianami. Uwielbiam to. Niech zgadnę - tym razem chcesz otwrtą przestrzeń? Bardziej modernistycznie?
przeprowadzanie się w głowie jest najfajniejsze nie wymaga tyle nakładów i nie ma wad praktycznych

nie wiem czy mam jakąkolwiek wizję, to chyba bardziej kwestia zmęczenia, potrzeby czegoś nowego, sama nie wiem.. zresztą od początku jakoś nie pałam miłością do obecnego mieszkania, a samo miejsce uważam za najbrzydsze w warszawie jakie znam paręset metrów od bloku już jest znośnie ale najbliższe otoczenie dołuje mnie niezmiennie swą brzydotą gwoli ścisłości, nie zawsze, raczej jak mam gorszy nastrój, ale sęk w tym że otoczenie z tego gorszego nastroju nie wybija a wg mnie powinno więc choćby dla higieny psychicznej...
chociaż poza estetyką miejsce ma same zalety, bardzo dobrze skomunikowane, dostępność towarów i usług wszelakich, choćby tak egzotycznych jak laboratorium weterynaryjne pod nosem itp. - tu nie mam co narzekać... no i samo mieszkanie jakby tak odremontować, może zmienić przestrzeń wewnątrz ale jak pomyślę że miałabym mieszkać w generalnym remoncie

teraz chciałabym parter i ogródek albo ostatnie piętro (tym razem z windą bo zaczęła mnie martwić przyszłość moich kolan ) z dużym balkonem / tarasem bo do bloków jestem przyzwyczajona i się mimo wszystko dobrze w takiej przestrzeni czuję, zresztą bez samochodu mam dosyć ograniczone pole manewru pod kątem lokalizacji (no i mam duże wymagania - metro)
i chyba zgadłaś otwarta przestrzeń zaczyna mi się podobać

jak wyjdzie w praktyce nie mam pojęcia, bo dochodzą strony świata i inne kwestie np krzyczące dzieci czy ławeczki zapraszające do plenerowej imprezy komuś pod oknem w środku nocy o finansowej stronie nie wspominając i nie wiem czy takie mieszkanie co mam w głowie fogle istnieje w warszawie, choćby w planach

ale się rozpisałam

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

jeszcze a propos brzydoty miejscówki - niedawno była akcja - przedszkolaki wraz z rodzicami malują ścianę pawilonu wyobrażacie sobie codziennie przechodzić koło tych cudnych rysunków

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Gratuluję okularów, pochwal się jak dojdą
ok, znów zrobię półportret

Cytat:
1. mi teeeż, znaczy raczej generalnego remontu. Przynajmniej kuchnia będzie robiona jakoś w lipcu.
2. waham się, tak do nosa na zasadzie maseczki byłoby zacnie Ale wystarczy mi na wysokość stójki

4. coś tam się znajdzie
1. a propos, jak się robi remont kuchni? w sensie, jedna ekipa robi ściany i gniazdka i kafelki i meble i sprzęt? czy to są różne ekipy? i kto rozmontowuje starą kuchnię?

2. ja to widzę zachodzące na nos, jak maska ninja

4. ta, głównie trądzik

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-06-28, 14:17   #730
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
jeszcze a propos brzydoty miejscówki - niedawno była akcja - przedszkolaki wraz z rodzicami malują ścianę pawilonu wyobrażacie sobie codziennie przechodzić koło tych cudnych rysunków

ok, znów zrobię półportret

a propos, jak się robi remont kuchni? w sensie, jedna ekipa robi ściany i gniazdka i kafelki i meble i sprzęt? czy to są różne ekipy? i kto rozmontowuje starą kuchnię?

ja to widzę zachodzące na nos, jak maska ninja

ta, głównie trądzik
1. łojezu, współodczuwam. Ale jak kupowałaś chyba podobała Ci się miejscówka?
2.
3. aż takiego nie robimy i nie wiem jak bywa u innych ale u nas będą dwie "ekipy": pan Jan i ludzie z BRW Plan jest taki, że najpierw TŻ zrobi pier... bajzel, znaczy skuje glazurę, zdejmie stare meble, potem BRW zamontuje nowe szafki a na końcu PJ położy nową glazurę, nowe gniazdko, przytnie blaty i podepnie sprzęcior bo liczy sobie mniej niż BRW. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba dodatkowo malować. No i nie jestem przekonana czy tę glazurę kładzie się po szafkach ale mnie TŻ przegadał.
W ogóle jakie zdzierstwo w tym BRW, np. listwa ledowa czy jak to się tam zwie wyszła im w cenie 700 zł A nie planowaliśmy wcale owijać całej kuchni światłowodami... Na Allegro chyba 1 m = 5 zł.
4. właśnie tak
5. ja dlatemu ukrywam kark...

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Przytruję jeszcze o ciuchach... Ponieważ ostatnio moczyłam publicznie tyłek z 7 lat temu (a potem to już tylko szorty + bluzka) wypadłam z obiegu i nie wiem w czym się obecnie można pokazać - znaczy żeby było jak najbardziej zabudowane
"Górę od kostiumu" capnęłabym taką: http://www.hm.com/pl/product/29347?a...rticle=29347-D i nie wiem czy to samo w sobie nie jest kuriozalne EDIT: no chyba jest, poszukam czegoś lżejszego...
Portki znaczy galoty babci:
1. http://allegro.pl/new-nowe-krotkie-d...323912300.html
2. http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-132207-1.html
3. http://allegro.pl/nowe-trendy-modne-...313838396.html
Ta trójka chyba najbardziej basenowa, c'nie? Poza tym coś mi się obiło o oczy, że teraz wręcz wypada nosić niekompatybilne kolory góry i dołu.

Stary 2014-06-28, 14:27   #731
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
1. łojezu, współodczuwam. Ale jak kupowałaś chyba podobała Ci się miejscówka?

3. aż takiego nie robimy i nie wiem jak bywa u innych ale u nas będą dwie "ekipy": pan Jan i ludzie z BRW Plan jest taki, że najpierw TŻ zrobi pier... bajzel, znaczy skuje glazurę, zdejmie stare meble, potem BRW zamontuje nowe szafki a na końcu PJ położy nową glazurę, nowe gniazdko, przytnie blaty i podepnie sprzęcior bo liczy sobie mniej niż BRW. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba dodatkowo malować. No i nie jestem przekonana czy tę glazurę kładzie się po szafkach ale mnie TŻ przegadał.
W ogóle jakie zdzierstwo w tym BRW, np. listwa ledowa czy jak to się tam zwie wyszła im w cenie 700 zł A nie planowaliśmy wcale owijać całej kuchni światłowodami... Na Allegro chyba 1 m = 5 zł.
1. jak kupowałam to tak. ale - byłam skołowana całą tą sytuacją z kupowaniem chaty i nie zwracałam uwagi na szczegóły, zresztą, za pierwszym razem raczej nie wiadomo co jest ważne a co mniej. na drugi raz już się jest ekspertem, zwłaszcza jak coś przy pierwszym razie nie gra

3. a, ok.
też mi coś ta glazura po meblach nie pasi
co do zdzierstwa, faktycznie przebitka niezła

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Ta trójka chyba najbardziej basenowa, c'nie? .
plus czarna góra i jak dla mnie spoko

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-06-28, 14:56   #732
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Przytruję jeszcze o ciuchach... Ponieważ ostatnio moczyłam publicznie tyłek z 7 lat temu (a potem to już tylko szorty + bluzka) wypadłam z obiegu i nie wiem w czym się obecnie można pokazać - znaczy żeby było jak najbardziej zabudowane
"Górę od kostiumu" capnęłabym taką: http://www.hm.com/pl/product/29347?a...rticle=29347-D i nie wiem czy to samo w sobie nie jest kuriozalne EDIT: no chyba jest, poszukam czegoś lżejszego...
Ta trójka chyba najbardziej basenowa, c'nie? Poza tym coś mi się obiło o oczy, że teraz wręcz wypada nosić niekompatybilne kolory góry i dołu.

ale coc ty chcesz w bawełnie do basenu włazic?

co do glazurypo meblach to niezły koncept, zwłaszcza ze przeciez to cos co bedzie nad blatem trzeba wpuścic pod meble...no i kurz, ciecie płytek itd= osadzajacy sie syf na nowych meblach

a na podłodze tez bedziecie robic nowe płytki? i tez po meblach?

w fogle to po ile teraz tacy fachofcy stoją?
nie wiem jak sobie wycenic ewentualny remincik pod wzgledem robocizny
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 15:35   #733
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem czy mam jakąkolwiek wizję, to chyba bardziej kwestia zmęczenia, potrzeby czegoś nowego, sama nie wiem.. zresztą od początku jakoś nie pałam miłością do obecnego mieszkania, a samo miejsce uważam za najbrzydsze w warszawie jakie znam paręset metrów od bloku już jest znośnie ale najbliższe otoczenie dołuje mnie niezmiennie swą brzydotą gwoli ścisłości, nie zawsze, raczej jak mam gorszy nastrój, ale sęk w tym że otoczenie z tego gorszego nastroju nie wybija a wg mnie powinno więc choćby dla higieny psychicznej...
chociaż poza estetyką miejsce ma same zalety, bardzo dobrze skomunikowane, dostępność towarów i usług wszelakich, choćby tak egzotycznych jak laboratorium weterynaryjne pod nosem itp. - tu nie mam co narzekać... no i samo mieszkanie jakby tak odremontować, może zmienić przestrzeń wewnątrz ale jak pomyślę że miałabym mieszkać w generalnym remoncie

teraz chciałabym parter i ogródek albo ostatnie piętro (tym razem z windą bo zaczęła mnie martwić przyszłość moich kolan ) z dużym balkonem / tarasem bo do bloków jestem przyzwyczajona i się mimo wszystko dobrze w takiej przestrzeni czuję, zresztą bez samochodu mam dosyć ograniczone pole manewru pod kątem lokalizacji (no i mam duże wymagania - metro)
i chyba zgadłaś otwarta przestrzeń zaczyna mi się podobać

jak wyjdzie w praktyce nie mam pojęcia, bo dochodzą strony świata i inne kwestie np krzyczące dzieci czy ławeczki zapraszające do plenerowej imprezy komuś pod oknem w środku nocy o finansowej stronie nie wspominając i nie wiem czy takie mieszkanie co mam w głowie fogle istnieje w warszawie, choćby w planach

ale się rozpisałam
Zgadzam się z Tobą w 100%.

Polecam jednak ostatnie piętro, ewent przedostatnie - winda, jak się skończyło 18 lat kiedy to nic nam nie dolegało to jest MUST. Poza tym z góry lepsze widoki, odgłosy docierają jakby z oddali jest lepiej.

Doświadczenie brata od chuopa mówi - parter niemal zawsze słyszysz wszelakich przechodniów, dzieci, pijaków, oraz alkoholizujące się dzieci. Zależe od lokalizacji ale ciężko trafić na osiedle singli

Koniecznie okna na różne strony świata, albowiem brat chuopa ma na jedną i niemożliwym jest u nich uzyskanie przeciągu, nie ma ruchów powietrza, duchota etc.

Balkon/taras - nie muszę komentować - przyda się ZAWSZE, jest miliony powodów.

Rozumiem dołowanie okolicy, ja tak miałam, a teraz, nawet w największym dole, otoczenie działa na mnie kojąco, nic mnie w nim nie wqurvia, nie irytuje, normalnie balsam dla mej znękanej duszy

Nie mogę się doczekać.

I Redziowej kuchni też.

Nie dam Wam spokoju Ale jestem podjarana.

Cytat:

3. a, ok.
też mi coś ta glazura po meblach nie pasi
co do zdzierstwa, faktycznie przebitka niezła
No glazura raczej przed

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

do sklepu po chleb?
Po kefiry.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-06-28 o 15:42
Stary 2014-06-28, 15:38   #734
Polly_
grozi wypollizowaniem

co do listew led to niestety nie da sie tak łatwo porównac cen....
to tak jakby ktos powiedział ze po co kupowac zarówke za 9,9 jak są takie za 50 gr

róznią sie mocą, ilością diod przede wszyskim, jasnością, wodoodpornością, no i tym ze w tych 700 zł uwzględniono juz pewnie zasilacze

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-06-28 o 15:39
Stary 2014-06-28, 15:42   #735
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
sp?
gratuluję roboty
Cytat:
2. dwójkę? A może nic?
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
nie wię
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Super gratki !3/4 etatu?
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
3/4 ? I gratuluję
Cytat:
Szatą - gratuluję nie potrafię odgadnąć - wybrałaś wygodę? SP?

A ja gupia myślałam, ze to oczywiste SP = perfumy
A tak na serio SP wybrałam choć miałam jeszcze jedną oferte do Kruka ale z niej zrezygnowałam nie wiem czy dobrze wybrałam

Dzięki dziewczyny

Nie nadrobię Was

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 16:22   #736
Redhaired Witch
Nindżopesz

Macham spod burzy

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
co do listew led to niestety nie da sie tak łatwo porównac cen....
(...) róznią sie mocą, ilością diod przede wszyskim, jasnością, wodoodpornością, no i tym ze w tych 700 zł uwzględniono juz pewnie zasilacze
Taaak, ale przecież mam oświetlenie na górze i nie wymagam cudów, obecnie dobrze mi się zalewa herbatę albo kroi pomidora przy jakiejś nędznej lampce Wodą nie planuję ich zalewać (bo jak?), zasilacz wystarczy mi w postaci kabla prowadzącego do gniazdka no i tyle...

Cytat:
Polecam jednak ostatnie piętro, ewent przedostatnie

Koniecznie okna na różne strony świata, albowiem brat chuopa ma na jedną i niemożliwym jest u nich uzyskanie przeciągu, nie ma ruchów powietrza, duchota etc.

I Redziowej kuchni też.
1. nie inaczej, na dodatek wysoko nie dociera tyle much i komarów. Przechodniów prawie w ogóle nie słychać, samochody tez słabiej.
2. o, to też, tak mam i czasem marznę
3. nie omieszkam się pochwalić

Cytat:
ale coc ty chcesz w bawełnie do basenu włazic?

co do glazurypo meblach to niezły koncept, zwłaszcza ze przeciez to cos co bedzie nad blatem trzeba wpuścic pod meble...no i kurz, ciecie płytek itd= osadzajacy sie syf na nowych meblach

a na podłodze tez bedziecie robic nowe płytki? i tez po meblach?

w fogle to po ile teraz tacy fachofcy stoją?
nie wiem jak sobie wycenic ewentualny remincik pod wzgledem robocizny
1. nie przemyślałam tego Masz rację.
2. znowu masz rację
3. nie, podłoga bez ruszania
4. trudno powiedzieć, PJ robił nam już wcześniej poprawki remontowe i łazienkę, chyba wziął 2 tys za zainstalowanie wanny, obłożenie mozaiką, instalację lustra i takoż obłożenie, dwie szafki we wnękach i różne duperele. Teraz nie umawialiśmy się na żadne kwoty, mogę dac znać jak zrobi ile wyszło. Natomiast BRW za skręcanie bierze o ile się nie mylę 10% cen szafek, za cięcie blatów i instalację różnych kuchenek itp. były konkretne kwoty do sprawdzenia na ich stronie (wybacz, nie chce mi się teraz szukać )

Cytat:
1. jak kupowałam to tak. ale - byłam skołowana całą tą sytuacją z kupowaniem chaty i nie zwracałam uwagi na szczegóły, zresztą, za pierwszym razem raczej nie wiadomo co jest ważne a co mniej. na drugi raz już się jest ekspertem, zwłaszcza jak coś przy pierwszym razie nie gra

plus czarna góra i jak dla mnie spoko
1. to fakt, my tez kupiliśmy to pierwsze w amoku i teraz już mi się nie podoba Z obecnego póki co jestem wielce zadowolona pod każdym względem (tylko brudzi się i niszczy głównie przez dida ale tu zmiana mieszkania nie pomoże, co najwyżej drobne remonty... lub posłanie dida do szkoły z internatem )
2. się zdecydowałam na taki zestaw

Stary 2014-06-28, 17:19   #737
Parabelka
Panaroja

snad koperku w cherbacie waniliowo-różanej
Cytat:
Super Widzeu Cię w nich. O co chodzi z rozziewem? Może wystarczy nardziej zabudowany stanik albo tubotop?
dzięks wielki chodzi o to , że tej beżowej ten niby rękawek jest zwisły , a jego dolny podkrój jest w kształcie klina szpicem w dół - zamiast żeby było prostopadle do szwu bocznego , jest deltowate rozcięcie które obnaża kadłub gdzieś do wysokości dolnego brzegu stanika po prostu krojąc pojechali po raglanowej linii przodu , zamiast pociągnąć równolegle do dolnego brzegu bluzki od miejsca gdzie sie koronka kończy , właśnie żeby pacha nie była za głęboka kupiłam szeroką bawełnianą koronkę w kolorze niebielonego lnu i spróbuję pokombinować żeby coś tam wstawić , bo się nosić nie daje
Cytat:
no tak jak w:
Ja param bułę
Ja metuję

No wiem, ze pruski ale jakoś tak spore zmiany kładące nacisk " na myślenie, kreatywność wprowadzają. Może to tylko kamuflarz.

No na śpiocha odpalić lapka.

Wciśnij klina

Kapitalne, takie Twoje
1.
2.pruski raz a dwa oparty ponoć na pragmatycznej filozofii Herberta Spencera , głoszącej , że kształcenie powinno produkować sprawnych pracowników , a nie myślących humanistów , jak w klasycznym systemie edukacyjnym , które to dwa kierunki w edukacji się przepierały aż aktualnie doszło do zwycięstwa pragmatyzmu i upadku wykształcenia klasycznego ukierunkowanego na myślenie , tworzenie i generalnie sferę humanizmu . Znaczy takie rzeczy kiedyś czytałam gdzieś ale nie pamietam ani gdzie , ani kto to powiedział , niemniej myślę że powiedział słusznie .
3.trza mnieć lapka poza tym kotha nic na ekranie nie obchodzi , a kothę bardzo krótko , póki nie zrozumie , że tego skaczącego nie można złapać
4.no właśnie będe się starała wcisnąć i

dziś o mało nie kupiłam kolejnej tym razem z metką kappala ale raz że była za duża co jeszcze bym przeżyła - miała całą górę znaczy karczek z przodu i z tyłu w drobniutkie zakładki , dołęm puszczone w fałdki , a dół obszyty szeroką koronką imitującą wenecką , w duże zęby na dole , a dwa co sie okazało decydujące miała źle rozwiązaną górę - wycięcie niby w serek ale z pliską-stójką , takie rozłażące się na boki , więc ta pliska stale by się podwijała pod spód a poza tym fatalnie mi w stójkach
Cytat:

I uciekam, nie będę kwękać...
kwęknij jeżeli kcesz

Cytat:
Nie, no małżonowi ciśnienie się zepsuło, cholesterol też, niby bez dramatu, ale dobra wiadomość to nie jest. Ja jestem ledwo ciepła po ostatnich 3 dniach w pracy, a szef -ten, co przez niego zaciskałam zęby, chyba chce mnie zabić... Nie dość, że już kilka razy zapytał mnie o zdanie, to jeszcze dziś przyszedł mi "zwrócić uwagę", po czym się wycofał z hasłem "o, to nie wiedziałem, to masz rację", a potem zaczął zdrabniać moje imię... Miałam ochotę paść na ziemię i udać martwą...
no to trza sie małżonowi wziąć za siebie
ale żeby szef przyznał pracownikowi rację nieee , takich rzeczy nie ma

Cytat:
Padam na ryjek z przyczyn hormonalnych jak sądzę bo dziś miałam wyjątkowo niemęczący dzień

Do łóżka tak daaaaleeeeekooooo Zanim wyłączę kompy, umyję się to się zdążę wybudzić nienawidze tego.
1.synchronizacja barowa
2.to najpierw trzeba się umyć wcześniej i dopiero wyłanczać i siup do wyra

Cytat:
Jako że wybudzonam po fefnastej dziś już kolacji szybko se "kwęknę" i spadam.

Sama jestem sobie wrogiem, pod maską PMSa.
Otóż sprytnie na ten dziki czas zaopatrzyłam się w fansy szmansy rybki, komosy ryżowe (hohoho ) cieciorki i inne selery, coby w napaści na słone nie ucierpieć zdrowotnie i wagowo. I co? I co? Po miesiącu bez chleba ( w sensie nie kusiło mnie wcale, poza 3 kromkami z rossa ) zeżarłam jak świnia pół chleba chuopinego z sardynkami (sard to akurat norma u mnie w tym czasie) z serkami topionymi co chuopin do pracy bierze Na szczęście w nieszczęściu też i z pomidorcami, z boczkiem Olaboga nie jadłam boczku milion lat ale chuop kupił do jajecznicy. ( To sie chłopak zdziwi ) Jaj i mięcha obiadowego nie zliczam bo to pono ok. Warzywa natomiast zwiędły na enter. No i jak ja mam sie sama zreformowac? No jak?

Tzn to jest cały czas taki ciąg kolacjowy dnia pierwszego PMS.

Ale fizycznie jest mi błogo. Jestę potforę dla się. Psychicznie strasznie głupio, żem taki więzień własnego umysłu. Pocięłabym się czerstwym pieczywem ale je zjadłaaaaaaam

Dobranoc Jutro na siebie nie spojrzę.
ale czasem skoro tak sie robi , to jest oznaka , że organizm koniecznie potrzebuje takiego napchania się wszystkim po uszy i nie ma co sobie wyrzutów robić bo to wymaganie fizjologii u mnie to samo - wszystko co na drodze to nieprzyjaciel a na zakończenie pół paczki czerstwych biszkoptów i dopiero błogostan trudno , taka fizjologia i nie ma co płakać , się potem człowiek pogłodzi

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
coś częste mamy te epidemie

fajne
1.to s powodu , że tak blisko ze sobom obcujem
2.

właśnie dożeram ostatnie lekko nawilgłe bezy

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 17:27   #738
Polly_
grozi wypollizowaniem

Red, listwy ledowej nie moNa podpiac kablem bezposredni do gniazdka.
Stary 2014-06-28, 17:31   #739
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Nie no, już nie bekam, idę poodkurzać podłogi, to mi dobrze zrobi .
pchepracham ale

Cytat:
a wiesz ,że wolę takie bohomazaje od gołej szarej ściany , nie dajborze upstrzonej wyznaniami okolicznych kiboli i menelskiej młodzieży ? Przynajmniej jest kolorowo a pewnie za jakiś czas zrobią następną i wystrój się zmieni
Cytat:
yyy , mnie się zdaje że im bardziej na basenie się zasłonisz , tym większą sensacje i oglądalność wzbudzisz strzel sobie zwykły jednoczęściowy

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-06-28, 17:37   #740
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
chodzi o to , że tej beżowej ten niby rękawek jest zwisły , a jego dolny podkrój jest w kształcie klina szpicem w dół - zamiast żeby było prostopadle do szwu bocznego , jest deltowate rozcięcie które obnaża kadłub gdzieś do wysokości dolnego brzegu stanika po prostu krojąc pojechali po raglanowej linii przodu , zamiast pociągnąć równolegle do dolnego brzegu bluzki od miejsca gdzie sie koronka kończy , właśnie żeby pacha nie była za głęboka
Nic nie zrozumiałam a zwłaszcza pogrubionego Ale grunt, że coś zaradziłaś.

Cytat:
Red, listwy ledowej nie moNa podpiac kablem bezposredni do gniazdka.
Yyy, acha. Ale mniemam, że zasilanie nadal będzie tańsze niż 600 zł

Cytat:
yyy , mnie się zdaje że im bardziej na basenie się zasłonisz , tym większą sensacje i oglądalność wzbudzisz strzel sobie zwykły jednoczęściowy

W jednoczęściowym cycki zwisną mi na pępek bo nic ich nie powstrzyma, poza tym całe plecy, zadek i zwisy na wierzchu, nie nie.

Stary 2014-06-28, 18:53   #741
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
pchepracham ale
No faktycznie wyszło cudacznie - ale cieszę się, że rozbawiłam

Cytat:

W jednoczęściowym cycki zwisną mi na pępek bo nic ich nie powstrzyma, poza tym całe plecy, zadek i zwisy na wierzchu, nie nie.
1. Ja też

2.
Stary 2014-06-28, 21:36   #742
Parabelka
Panaroja

Cytat:

1. znaczy materiał przodu został obcięty wzdłuż tej ukośnej linii aż do końca po skosie , przez co wycięcie pachy zrobiło się trójkątne wierzchołkiem w dół , zamiast żeby w momencie kiedy się koronka góry skończyła pojechać w bok *
2.etam , teraz robią takie z lajkrą co obciskają i wszystko się trzymie na miejscu

* na rysunku - jest tak jak jest na czarno , a powinno być jak na zielono - z przodu widok i z boku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rysunek.jpg (19,9 KB, 14 załadowań)

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-06-29, 08:57   #743
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
etam , teraz robią takie z lajkrą co obciskają i wszystko się trzymie na miejscu

na rysunku - jest tak jak jest na czarno , a powinno być jak na zielono - z przodu widok i z boku
1. góra musiałaby być super obcisła żeby nic nie latało a dół super luźny żeby się nie wpijało, poza tym chcę jakieś nogawki, takich jednoczęściowych nie robią.
2. teraz kumam Sprytnie zadziałałaś.

Jeszcze a propos majtek do kąpieli, a takie? http://genfoto.org/images/juniorone1/dsc05425copy.jpg

Stary 2014-06-29, 10:46   #744
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze a propos majtek do kąpieli, a takie? http://genfoto.org/images/juniorone1/dsc05425copy.jpg
Świetne
Stary 2014-06-29, 11:59   #745
aileenn
Mother of Cats

Red, obnażaj się i to już! A na poważnie: masz cudnie smukłą figurę
A co do kostiumu kąpielowego - jednoczęściowy z wszytym stanikiem (coby trzymał biust) + pareo (żeby zasłaniać siedzenie i uda), by nie przeszedł?
Edit: np. takie pareo

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-06-29 o 12:07
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 12:02   #746
Parabelka
Panaroja

snad prawdopodobnie kolejnego idącego deszczu aczkolwiek jeszcze suońce świeci
Cytat:
1. góra musiałaby być super obcisła żeby nic nie latało a dół super luźny żeby się nie wpijało, poza tym chcę jakieś nogawki, takich jednoczęściowych nie robią.
2. teraz kumam Sprytnie zadziałałaś.

1.no to faktycznie rzeczywiście .
2.dopiero zamierzam
3.takie mnie się kojarzą ze stylonowymi majtkami gimnastycznymi na wf

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-06-29, 12:03   #747
aileenn
Mother of Cats

Cytat:

Ad. 1. Robią z nogawkami. Dla przykładu: raz, dwa, trzy Tylko czy to wygodne? W sensie: czy nie za gorąco? Bo wyglądają jak zbroja.
Oraz - imo najładniejszy - klik.

Ad. 2. Fajne majty!

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-06-29 o 12:05
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 12:18   #748
Murszafka
To ja :)

Rany. ale senna pogoda... Bym jeszcze spała, ale kumpela zadzwoniła. Byłam z resztą zdziwiona, że w środku nocy, a to 10 była Tylko za oknami ciemno...

W ogóle, to zadzwoniła, żeby na mnie nawrzeszczeć, że nie wysłałam zdjęć na konkurs, o którym mi przysłała informację kilka dni temu No i wysłałam. Bez większej szansy jestem, bo głosowanie tylko do jutra, ale co tam...
Także jeśli byście mieli ochtoę i możliwość na zagłosowanie, będę wdzięczna

http://www.empikfoto.pl/kfe,zdjecie,12435,latest.html
http://www.empikfoto.pl/kfe,zdjecie,12434,latest.html
http://www.empikfoto.pl/kfe,zdjecie,12433,latest.html

Chociaż to takie głupie uczucie, widzę, jakie ludzie zgłaszają zdjęcia i wiem, że nie mam szans, a jednak w środku, w człowieku, jakieś takie uczucie się zagnieździło.. Ja wiem?? Jak przed egzaminem jakimś... Wiem, jak to się musi skończyć, a mimo wszystko czuję niepokój...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 12:19   #749
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
O jaaaaaa pareo dla mnie - ukryje wszystkie opony

Muszę zapamiętać że istnieją takie "formy" pareo. to jest przepiękne, kolory zwłąszcza, i fason
Stary 2014-06-29, 12:26   #750
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Red, obnażaj się i to już! A na poważnie: masz cudnie smukłą figurę

A co do kostiumu kąpielowego - jednoczęściowy z wszytym stanikiem (coby trzymał biust) + pareo (żeby zasłaniać siedzenie i uda), by nie przeszedł?
1. dzięki ale mam uda niespecjalne i zwis tyłkowy - w tych szortach nie widać
2. przewiduję, że did zmusi mnie do ciągłego wyłażenia i włażenia do wody więc pareo musiałabym w kółko zakładać i zdejmować - trochę dziwnie Mam w domu fajne ustrojstwo, ażurową cieniutką czarną chustę z koralikami - takie pseudo pareo - i nad morzem to świetny wybór ale w tym przypadku chyba zbyt wielki "lans" (nie w sensie bycia modnym tylko odstawienia się).

Cytat:
takie mnie się kojarzą ze stylonowymi majtkami gimnastycznymi na wf
No właśnie

Cytat:
Ad. 1. Robią z nogawkami. Dla przykładu: raz, dwa, trzy Tylko czy to wygodne? W sensie: czy nie za gorąco? Bo wyglądają jak zbroja.
Oraz - imo najładniejszy - klik.
Ostatni super! Ale obciiisły, właśnie zależy mi na luźnawej górze. Ach, wybrzydzam.

Ale ale już wybrałam na 100 procent coś jeszcze innego! Takie o majciochy w przaśne kffiaty:
http://www.editer.pl/fotka/6885006f2...97183526_1.jpg
EDIT: niestety czerwone bo czarne są za duże jak się okazało, chlip.
EDIT: a co mi tam, zwężę se
oficjalnie są nazwane sportowymi szortami kąpielowymi i sprzedają takie w Decathlonie. Jak ktoś będzie miał jakieś ale to rzucę mu metką w twarz i powiem, że się nie zna
Więc kupione i EOT, ha!

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2014-06-29 o 12:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości