|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Ale ja, jak zaszłam w pierwszą ciążę (planowaną), miałam 29 lat. Jak pojechaliśmy powiedzieć teściom, to teściowa się ucieszyła oczywiście, a raz potem powiedziała 'no i co teraz będzie?, będziesz musiała rzucić studia, no jak Wy sobie poradzicie?' Była w dzikim szoku, serio, jak jej powiedziałam, że normalnie sobie poradzimy i że to 'reprodukcja planowana'....
|
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Co do teściowych to pamiętam, że moja też raczej przed porodem nic nie kupowała dla Zosi, ale przynosiła mi owoce czy inne pyszne rzeczy. Ona z tych przesądnych i dlatego.
Ale jak przyszli pierwszy raz to dostaliśmy 2 tyś na wózek. Wózek mieliśmy już kupiony, ale przydało się na inne wydatki.Moja mama w pierwszej ciąży też dużo rzeczy kupiła, a po urodzeniu Zosi dostaliśmy pieniądze. Dla małego od czasu do czasu coś kupi, ale Zosi non stop jak nie lalki, to koniki, ubrania, słodycze czy soczki. Czasami przesadza, ale jak sama mówi nie ma opamiętania do zakupów po urodzeniu małego wiem, że od teścia jak i od moich rodziców dostaniemy na pewno pieniądze.
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powinnam zrobić tżtowi plakat ale jakoś nie mam weny na nic, meh.
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem cię, sama mam podobnie, wstaję ok 9, do 10 łażę w piżamie, potem laptop, tv, książki coraz rzadziej... nie wiem, skąd się to bierze. Zawsze bardzo dużo czytałam, chyba mam jakiś przesyt.
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ale jak juz drugi raz i to po miesiacu to raczej malo prawdopodobne ![]() Moze i niewiele to fakt ale jak ma sie do tego predyspozycje i ma sie mieszkanie staly dochod to mozna juz sie zdecydowac
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do odwiedzin to u nas też jest zakaz. Przygotowuję ją, dużo tłumaczę itd, ale ciężko to widzę.
|
|
|
#2407 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a tak na serio to ja tez nie mogę się opanować i niby już wszystko mam ale jak wyjde na zakup to ciagle jeszcze dokupuje, powiedziałam chłopakowi ze jak jest ze mna na zakupach to ma mnie stopować bo ja sama nie potrafie się opanowac
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() u nas dzisiaj 33+6; 16,4 kg na plusie ![]() Spakowałam dzisiaj walizkę do szpitala i jestem w szoku jak sporo tego się zebrało, a pakowałam tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Musze kupić i spakować jeszcze pieluszki i wodę mineralną w małych butelkach. Musimy kupić jeszcze materacyk do łóżeczka, materacyk do przewijania (kupiliśmy stolik do przewijania w Ikei), pampers, termometr, rzeczy apteczne i do kąpieli. Może uda się wszystko załatwić w najbliższą sobotę - przynajmniej taki jest plan. Dzisiaj zamówiłam: poduszkę do karmienia, dwa prześcieradła do wózka, poszewki na pościel do łóżeczka (na zmianę), pieluszki tetrowe
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli któraś z Was jeszcze nie kupiła koszuli do porodu, takiej na zmarnowanie
ale rozpinanej i bez misiaczków itd, to znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...tml#tabsAnchor właśnie sobie zamówiłam.
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiedzialam
|
|
|
|
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
są
też do niedawna nie wiedziałam
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
H4alinka ja tez jeszcze w pizamie. Nic mi się nie chce :'( i ogladam głupie seriale .
Nienawidzę tej zgagi 24 na dobę :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2413 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż, trzeba sie pogodzić z podejściem teściowej, bo go nie zmienisz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
No jak na to, co do tej pory widziałam, to jest bardzo przyzwoita, więc się dzielę
|
#2416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
normalnie jestem w kropce. nie wiem sama czy go kupić czy nie, ale raczej już się na niego nie zdecyduję.. ja tak nie mam.. ograniczam słodycze i nie jem kolacji.. piję dużo wody bo gromadzi mi się w organizmie.. po dzisiejszej wizycie jestem załmana.. rozumiecie, że przybyło mi 7 kg w ciągu 2 tyg? to na pewno przez tą wodę.. ale 90 na wadze to jest straszny widok.. jak tak dalej pójdzie to na końcu ciąży będę ważyła 104 kg.. nie wiem co mam zrobić.. położna dziwi się, że lekarz nie wysyła mnie do szpitala.. lekarz mówi, żebym się oszczędzała.. i tyle.. nawet jakbym nic nie jadła to bym tyła.. to jest straszne.. nikomu nie życzę takiego czegoś..
|
|
#2417 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się martwiłam, że już koniec z pogaduszkami. Musimy wymyślić jakąś alternatywę JAKBY się wizaż nam SKOŃCZYŁ .... Cytat:
Za tydzień kończy się okres "ochronny" bo zacznę 37 tydzień więc udam się do sklepu (wyrwę się jak zwierze z klatki chyba do świata) i będę testować i na żywo oglądać wózki. Dziewczyny dacie wiarę .... za tydzień 37 tc. !! Cytat:
Paradował mi po mieszkaniu bez koszulki w sportowych spodenkach po wyjściu z pod prysznica to sobie przynajmniej popatrzyłam na MĘSKI KALORYFEREK tyle z tego bynajmniej miałam ale ciiiiiiiiiiiiiiicho ! Później słuchałam jakie to niesprawiedliwe że zmieniła nawet zamki w drzwiach blaaaaa blaaaaaaa blaaaaaaaa DOBRZE MU TAK !! Ale mam nerwy na tych SAMCÓW !!Cytat:
no ale gdzie by się przyznała baba .... żeby pacjentki jej poodchodziły?! Ja też myślę nad położną TŻ się nie nadaje i nie przyda mi sie w żaden sposób. Tak sobie myślę, że przydał mi się w tej ciąży tylko do poczęcia, Może to głupio brzmi ale taka prawda. O wszystko musze zadbać sama! Sama jestem z ciążą to bez jego obecności też urodzę. Cytat:
No nie..... teraz spadł też na nas Cytat:
Cytat:
" Do przodu się nie pchaj w tyle nie ostawaj! W środku zawsze jest bezpieczniej I CIEPLEJ" Cytat:
ZA PODEJŚCIE oJ ja rano czuje się jakby mnie stado koni galopem poturbowało! Jeżeli chodzi o siostrę to dziwi mnie, że ZAPOMNIAŁA jak to ona w ciąży była. Wydawałoby się, że te kobiety które CHOCIAŻ NIEDAWNO rodziły powinny być bardziej wyrozumiałe a ona z takimi tekstami.
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze skonsultuj to z innym lekarzem skoro nawet polozna sie dziwi twojemu lekarzowi
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Zaraz zaczne Was nadrabiac, a póki co napisze co u mnie W czwartek byłam na 2 wizytach.Najpierw na 3USG prenatalnym-córa nadal jest córą i najprawdopodobniej będzie mieć na imię Milenka W 31t5d ważyła 1710 i ma włosy !!! Pani doktor przełączyła sprzet na 4D i nasza malutka jest oczywiście najsłodszym i najpiekniejszym dzieciątkiem Pokój Malej zrobiony,dziadek się spisał na medal Poza tym torba do szpitala spakowana, a raczej dwie-walizka dla mnie i torba dla małej (TŻ od kilku dni mnie molestował-spakoj sie i spakoj sie, no to się spakowałam )Ale dzisiaj pogoda...nic sie nie chce, mam iść do sklepu i nawet nie mam ochoty przez okno wyjrzeć, a dopiero co wychodzic...
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie widzialam buzi swojej kruszyny
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w dodatku GBS wyszedł mi dodatni.. niby to nic poważnego, ale jednak.. przy porodzie będę miała podany antybiotyk.. z moczem też mam coś nie tak mam zażywać furagine .. jedynie co wyszło dobrze to glukoza..
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
A badał ci tarczycę? Może od tego tak tyjesz? Ciśnienie masz ok? Białko w moczu? Ja bym na twoim miejscu nie czekała, tylko natychmiast szukała innego gina, albo jechała na ip.
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
7 kg w 2 tyg. ???? O jaaaaaa, jak to możliwe??? ![]() Dziewczyny spakowałam dzisiaj torbę i nie wiem jak wy się nie mieścicie w swoje, chyba macie je jakieś mega malutkie. Ja mam prawie wszystko dla siebie już spakowane, a połowa torby wolna. A dodam, że jak zaczęłam się pakować z listą to ciągle coś dopisywałam, więc jednak trochę tego wyszło. Dla młodego mnóstwo miejsca zostało.
|
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym swojego zabila zwlaszcza teraz gdzie ledwo wstaje z lozka bo brzuch i plecy mnie bola ![]() ale przynajmniej sobie poogladalas ![]() i dla niej widocznie juz miala dosc
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Raczkowanie
|
mam niedoczynność tarczycy, do endokrynologa pojadę po jutrze i zobaczę wyniki.. i powiem mu co i jak.. ciśnienie mam ok i całą resztę, u kardiologa też byłam więc to nie od tego. następną wizytę mam za tydzień, zobaczę jak mi wyszedł kolejny mocz i tarczyca i może wtedy podejmie jakieś większe kroki.
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak poszlam do nowej ginekolog to byla strasznie zdziwiona ze nic nie powiedziala ani nie zrobila przejela sie tym ze wymiotuje dostalam lekarstwa i okazlo sie ze moglam brac tabletki ktore by mi pomogly na wymioty ale bylo juz za pozno bo nie oplaca sie brac ich w 35 tc wiec moja widac troche mnie zlewala wiec udaj sie na wizyte do innego bo moze pomoc mam nadzieje ze wyniki u Ciebie sie poprawia
|
|
|
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
no kroopka 7kg...
U mnie waga stała od ponad m-ca, chyba nawet 1,5 m-ca, a dzisiaj widzę, że od tyg podskoczył 1kg Jak sobie pomyślę, że od początku już mam na plusie 15 to jakaś masakra Halinka ja też leżę, leżę i nic nie robię, nic mi się nie chce... Tylko, że ja mam dopiero 2 dzień laby, także jak na razie tylko się cieszę tą wolnością Tak mi jakoś dziwnie, bo nie przyzwyczajona jestem, że nic nie robię... Ale nie powiem, miło na razie
|
|
|
|
#2428 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś już urodziła?
Czy wszystko w porządku? Dziewczyny wytrzymałam na weselu do 3:30 !!!!
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn ktore biora badz uyzwaly juz laktatora elektrycznego
ja mam z aventu elektryczny nowke niesmigana i sie zastanawiam czy go jakos calosciowa nie umyc chodzi mi o te koncowki wy jakos mylyscie specjalnie laktator przed uzyciem bo ja juz nie wiem ![]() a chcialabym go juz spakowac do torby |
|
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie jak podręczna do samolotu? Jak plecak? Bo już nie wiem w co się pakować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Ale jak przyszli pierwszy raz to dostaliśmy 2 tyś na wózek. Wózek mieliśmy już kupiony, ale przydało się na inne wydatki.

ale rozpinanej i bez misiaczków itd, to znalazłam coś takiego: 

myślę że gabinet prywatny dalej będzie prowadzić z wiadomych względów ale liczyłam na to że uda mi sie ją na porodówce spotkać przy porodzie a tu lipa i teraz coraz poważniej myślę o położnej bo niestety ale mój małżonek chyba się nie odważy rodzić ze mną...taka jestem zła!!!!
no ale gdzie by się przyznała baba .... żeby pacjentki jej poodchodziły?!
ZA PODEJŚCIE 

Jak sobie pomyślę, że od początku już mam na plusie 15 to jakaś masakra