|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Ooo...ja w aucie robię tez masakrę puste butelki, papierki ale co jakiś czas to ogarniam i wytarcie tapicerki tez zrobię ale odkurzanie auta to juz nie dla mnie bo nie lubię wypinać tyłka na stacji czy myjni przy odkurzaniu no i z rzeczy znienawidzonych w aucie to mycie szyby od środka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Kurde strasznie mi się chce spac kapalam sie i myślałam xe w tej wannie zasne ;-) ale dałam radę idę chwilę sie położyć
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
pozyczylam aparat więc wstawie kilka zdjec zakupkow dla maluszka
![]() wanienka z lezaczkiem http://obrazki.elektroda.pl/1287806900_1404135463.jpg kocyk cieniutki ten mniejszy http://obrazki.elektroda.pl/6516615600_1404135579.jpg i wiekszy grubszy http://obrazki.elektroda.pl/6735992500_1404135686.jpgrożek żyrafka http://obrazki.elektroda.pl/8269580800_1404135758.jpg i przescieradelko zyrafka,taki sam wzor jest poscieli i tych ochraniaczy na łozeczko http://obrazki.elektroda.pl/7468772500_1404135854.jpg juz nie bede was zamęczać ubrankami,łozeczkiem (standardowe biale z szuflada) matą i kosmetykami
|
#1984 |
|
Konto usunięte
|
Dobijcie mnie...tz zadzwonił z pracy zeby mnie uprzedzić, ze teściowie wpadną bo chcą sobie skorzystać z naszego grilla
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1985 | |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
nie udzielałam się zbytnio ponieważ byłam u rodziców na wsi, gdzie zaczęliśmy remont mojego pokoju w domu rodzinnym, w którym przez pierwszy miesiąc po porodzie będziemy przebywać z małą Witam dziewczynki Cytat:
za dodatkową kaskę na pewno się przyda. A powiedz mi kochana (lub któraś z Was dziewczyny) jak to jest z tym wypłacaniem pieniążków za urlop. nmartyna ja również pracuję w przedszkolu prywatnym i od stycznia mam 26 dni nowego urlopu a od właśnie tego miesiąca jestem na L4. Od września do września 2015 będę na macierzyńskim więc na pewno nie wykorzystam urlopu w 2014. Czy pracodawca mi wypłaci za urlop pieniądze? Kiedy? Czy powinnam coś zrobić? przypominam że to prywaciarz więc na pewno nie będzie mu to na rękę. ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47095787] Moja Zosia też leży poprzecznie, już od dłuższego czasu, wcześniej byłą pośladkowo. Martwię się, żę się nie będzie chciała obrócić i do tego jeszcze musi przekoziołkować żeby się obrócić pleckami w stronę brzucha tak? Bo na razie kopie i przybija piąstki do brzucha, więc leży twarzą do brzucha...[/QUOTE]Moja niunia na ostatniej wizycie była ułożona główką w dół Ekaterina cudny pokoik, kocham białe meble
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do sprzatania przez Tzta to jeszcze spoko. Zakupy on bardziej ogarnia niz ja, ale do pralki go nie dopuszcze!
![]() Dostalam dzisiaj druga niespodzianke. Wrocilam z przedszkola, patrze na stol a tam leza pieniadze i jakis kwit. Okazalo sie ze ZUS wyplacil wczesniej kase Mimo ze pogoda do Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Asia a ten płyn do płukania Lenor, Silan to taki normalny czy też jest specjalny dzieciowy?
Masz rację z tym nakręcaniem ![]() ![]() Misstic też właśnie chyba kupię dzidziusia tylko nie wiem czy sam do kolorów czy ten do białych też Ekaterina fajniutkie łóżeczko jest z kompletu?istnieje potem kiedyś możliwość dokupienia większego łóżeczko, reugału itp? Blondi przed ciąża miałam nie raz też 90, ale to właśnie wtedy mi już było duszno... a a bez pikawy jakieś 80. Teraz normalnie mam 80-90 a ponad 110 jak mi bardzo źle ![]() skierowania nie mogę dostać bo chodzę prywatnie co najwyżej może mieć dać do szpitala i tego się boję.Aisa ja się chyba na tego dzidziusia zdecyduje Metam a jest w ogóle płyn do płukania dzidziuś? małaPaulina hoho pokaz matę ![]() my w sobotę też byliśmy na zakupach może się pochwalę ![]() - Chyba macie rację, lepiej proszek płyn do prania może tak nie doprać ![]() i jeszcze kilka pytań odnośnie prania ![]() 1) istnieje w ogóle specjalny dzieciowy płyn do płukania? 2) pieluszki tetra biała i ubranka razem pierzecie? 3) na ile stopni? 40? 30? 4) i jeszcze jedno, jak już przejdziecie na "swój" proszek tobędziecie go używać i nadal osobno prać dziecięce ubranka czy wtedy już razem z waszymi ciuszkami? |
|
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczne rzeczy ja wlasnie zjadalam drugie danie z mezem bo mial godzike przerwy w pracy i przyjechal do domku na obiadek, tak sie objadlam ze masakra zaraz lece umyc wloski bo kuzynka przyjezdza![]() u mnie maz zadko sprzata al;e jak to robi to bardzo dokladnie
Nasz dzień: 16 czerwca 2012 Paulinka: 16 września 2014 Mateusz: 13 lipiec 2017 Edytowane przez etusiaaa Czas edycji: 2014-06-30 o 16:01 |
|
|
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
co do matki to w sumie nie wstawie zdjęcia bo ona zajmuje sporo miejsca i w piwnicy jest teraz... no i matke mam uzywana,ale jak bede ją juz miala w domu to wstawie tak samo lozeczko jak juz bedzie "ubrane"
|
#1990 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy swoją kuchnię i gary a oni auto ![]() Cytat:
Bardzo podoba mi się ten grubszy kocyk ![]() Cytat:
ale korzystajcie ![]() Cytat:
spotkałam się z takim 0,75 l No i inne dzieciowe płyny do płukania to oczywiście Jelp i Lovela.Jak prać to nie wiem,ale chyba będę prała normalnie białą tetrę z białymi ubrankami. A stopni to chyba normalnie 40
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||||
|
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny
wstawiam matę bo TZ przyniosl http://obrazki.elektroda.pl/3952240600_1404138702.jpg teraz patrze jaka ona jest duza kosztowala 20zl z lustereczkiem i melodyjką
|
#1992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super mata i w extra cenie ja tez patrzylam ale ceny przerazaja musze rozgladnac sie za uzywana
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko super rzeczy dla waszego Synka
|
|
|
|
#1994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
inny niż siorka męża, która urodziła 3 chłopców (sama tak stwierdziła). Ktoś inny plam na twarzy mi się ostatnio dopatrzył...których ja nie widzęMisstic, ja wczoraj urządzałam sobie małe SPA i się gimnastykowałam z maszynką, a dziś rano wstałam i dumam skąd te zakwasy hahahaha. Jeszcze długo się zeszło, bo kupiłam jakiś felerny żel z Gilette i nie chce on wyłazić z opakowania przy naciskaniu, więc musiałam kombinować i po troch, po trochu sposobem wyciskałam, ale monotonnie to szło. Kurde, łaził mi pająk po podłodze. Ja sobie leżę, a on mi w kapcia wlazł. Nie był ogromny jakiś, ale większy od muchy i ogólnie nie cierpię takich szybko pełzających robaczków, wrrrr. Zepchnęłam do jak właził na kanapę, zrobił się w kulkę to go szybko na klepkę na muchy i przez okno ![]() W domowych porządkach też ostatnio maż jakiś pomocniejszy, bardziej się udziela. Ana*** tak, w zeszłym roku były bliźnięta u siorki męża i synek u jego bratowej. W tym roku bratowa moja i jego druga, no i ja na zwieńczenie Jak potwierdzi się to co ostatnio doktorek mówił to damy babciom pierwszą wnusię ![]() Uważaj na ten swój pulsik za 30 tydzień
|
|
|
|
|
#1995 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u niej chłopak bedzie![]() Cytat:
fajna komoda, podobaja mi się te meble (widzialamw Ikei na żywo) Cytat:
ja jestem od paru dni do niczego, bóle pachwin, straszny ból nogi u góry w udzie, dziś utykam. Ale dziś byłam na usg, z szyjką ok, ginekolog mówi, że te moje bóle to może być też wynik zrostów, bo miałam swego czasu 2 operacje zwiazane z kobiecymi sprawami i moga być po prostu zrosty. I stąd ten ból. Kazała mi dużo wypoczywać i leżeć, zwłaszcza na lewym boku.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie pierwsza ciaża córka- nie wymiotowałam, teraz druga ciąża i druga córka i wymiotowałam. Także u mnie się potwierdza zasada tylko w 50% ![]() Cytat:
byłam dziś na usg, bo były obawy, że młoda nie rosnie, ale na szczęście urosła, nadal jest mniejsza na obecny tydzień ciaży ale najważniejsze, że rośnie, może być po prostu drobniejsza i tyle (dla mnie jak bedę rodzić sn to lepiej za tydzień idę na usg 3-go trymestru, tam w ogóle wzdłuż i wszerz pomiary, przepływy zostaną zbadane, jak tam z łożyskiem, czy wszystko ok. Także wtedy to juz w ogóle się uspokoję
|
|
#1996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2)tak 3)40 4)pewnie będę prała razem z rzeczami starszej córci,albo wszystko razem z naszymi Cytat:
![]() Widzisz,tak się bałaś,że nic nie masz,a tu już całkiem sporo Ja własnie robię 3, przedostatnie dziś,pranie.Jutro wyprasuję, włożę do komody i zrobię kolejne prania Edytowane przez golgie Czas edycji: 2014-06-30 o 18:17 |
||||
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Hejka was od rana próbuje nadrobić dopiero teraz udało doczytac
Ja też będę dzidziuś do białego i do koloru i płyn do płukania będę uzywac Pogoda u mnie diabelska caly dzień pada deszcz ale to dosłownie urwanie chmury
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
NATALUSIA14 Ja właśnie dzisiaj zakończyłam współpracę z moim przedszkolem i tak jak napisała Aliszcze, dostaję za urlop niewykorzystany pieniądze, bo nie będę miała kiedy tego urlopu wykorzystać
![]() Paulinka super rzeczy, a mata jeszcze lepsza i za jaką fajną cene ![]() Ja dzisiaj kupiłam płyn do płukania Jelp 2 litry za 16 zł. Wydaje mi się, że nie jest to dużo, bo widziałam litrowe płyny za 14... nie znam się, ale wzięłam No i kupiłam dzisiaj 5ciopak (chyba tak to się pisze ) bodów z długim rękawkiem w tesco za 27zł na metce bylo 55 zł więc miła niespodzianka przy kasie A za chwilę zamawiamy kocyk dla malutkiej, pościel i jakieś jeszcze pierdółki. Teściowa już mówi, że mam nic nie kupować bo ona ma kupionych pełno rzeczy, no i kuzyn tżta ma przywieźć rzeczy po swojej rocznej córeczce, a że oni mieli wszystko nowe... Mam tylko nadzieję, że szwagierka będzie miała chłopca, bo jak będzie druga dziewczynka, to będzie kłótnia o ubranka Wstawiam moje dzisiejsze zakupy dla Lenki |
|
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
Psssssyttt, jak któraś lubi lody to w Biedronce teraz jest promocja na Algidę Trio 1,4l. Polecam tropikalne ananasowo-śmietkankowo-brzoskwiniowe :p
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Czytam cały dzień co piszecie, tylko czasu na pisanie brak. Cały dzień siedzimy z mała w domu i jest szał ciał.
Bylam u gina, wszystko ok, mały ułożony główką do dołu. Pogadalysmy o ☠☠☠☠☠☠☠ach i z tego wszystkiego zapomniałam zapytac o wagę, ale przynajmiej posłuchalam serduszka Acha i w końcu dzisiaj odebralam wyniki glukozy i innych badań. Wszystko super. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
Was nadrobić to masakra hihi...
Dzisiaj byl szoping Nacytowalam się jak zawsze idlozylam na chwile tel i o masz ci babo placek. Kasia sliczny pokoik i super wykorzystana przestrzen. Dzisiaj rozmawialam z położoną i powiedziala ze mam rodzic naturalnie ![]() No i w końcu kupilismy farby. Biała do pokoju i barwnik. Duza puche na komode i w sprayu do kosza. Jutri biorę sie za pokój. No i kupiłam wanienke, nożyczki i cazki, paczke pieluch 2, 6 opakowań chusteczek nawilżanych,herbatkę koperkowa od 1 tygodnia (jak nie bedzie potrzebna to sama wypije) i trochę chemii: z hipp oliwka, żel do mycia, krem do twarzy i krem na odparzenia ale ten jest delikatny do tego jutro do odbioru sudocrem. Zasypke wzielam najzwyklejsza. Do tego waciki i patyczki i dla mnie wkladki laktacyjne. Zdjęcie na dole. Nie wiem co komu mialam napisać ;( za to daje buziaka ![]() Co do narzekania i ja mogę sie dołączyć. ... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2003 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
![]() weekend miałam zapracowany, dzisiejszy dzień też zleciał strasznie szybko ![]() byłam w mieście na zakupach i udało mi się zakupić kosmetyki dla maluszka - zdecydowałam się na HIPP. Poza tym kupiłam szczotkę do włosów, grzebyk i smoczek canpolu. I zrobiłam zakupy w aptece - OCTANISEPT, TANTUM ROSA, sol fizjoilogiczna, woda morska do noska itd. Dzień zaliczam do udanych ![]() Uwaga!!! pozostały mi 74 dni do spotkania z bąbelkiem !!! ![]() ![]()
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#2004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem to sie zobaczy, ale łozeczko mam na 140 x70 także jest duże i powinno starczyc tez na dlużej, a potem to już przeprowadzka nas czeka i kupno normalnego łożka , bo do tego pokoiku sie inne nie zmieści ![]() Cytat:
Ja czasami nawet teraz ją piję i po porodzie też będzie ![]() A ja dziś kupilam laktator z aventa 15 euro taniej i gruszeczkę taką małą ![]() Teraz po kolacji zjadlam lody i sie byczymy
|
|
#2006 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas podobnie szął ciał, zwłaszcza u teściów bo też pierwsza wnusia ma być mają 2 wnuczków ![]() Cytat:
mam nadzieję, ze pójdzie w ślady mamusi ![]() cieszę się, że dobre wieści ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2007 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i rozczarowana, że ciągle mam ochotę na słodkie ![]() Cytat:
Faceci lubią mówić "nie umiem tego zrobić" bo wtedy tego robić nie muszą hehe. Mój też nie przepada za siedzeniem w kuchni, ale jak sam ukręci spagetti to język ucieka do Sprzątnie też mu super idzie Zabrali psiaka... tak pusto i smutno teraz |
||
|
|
|
#2008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co wielopaków z tesco to ja się wkurzyłam bo kupiłam kiedyś trójpak body na długi rękaw rozmiar 62 i są tak maluśkie jak reszta body na 56 a wzięłam zakładane przez główkę... a na 56, na początek chciałam całe rozpinane wrrale nie powiem są śliczne te Twoje również Cytat:
![]() zeżreć ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim udanych zakupów
![]() Widzę, że dzień nie tylko marudzący, ale i zakupowy ![]() Ja szaleję na alledrogo, korzystam dopóki Małż pozwala, bo jutro może mu się odwidzieć coś i Do listy rzeczy zakupionych doszło: *kocyk Minky *podkłady jednorazowe do przewijania z belli (siostra podkładała je na łóżko, żeby nie zabrudzić, a później przydały się jak gdzieś z Młodym jechała i trzeba było go przebrać) *podkłady poporodowe dla mnie BellaMamma (znalazłam 2 op. w cenie jednego I szaleję dalej, jeszcze chcę znaleźć coś z pościelki dla Malutkiej i prześcieradło nieprzemakalne chociaż jedno... Już coraz mniej niż czasu zostało, a tak wiele jeszcze do zrobienia... |
|
|
|
#2010 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest polozna to pewnie wie co mowi a my tu wszystkie chciałyśmy być mądrzejsze a Tobie zależy na cc czy teraz jak ona tak powiedziała to jestes spokojna i zdecydowana na naturalny? Bo w sumie tutaj możesz chyba chcieć cc i nikomu nic do tego z tego co sie orientuje no ale to wychodzi na to, ze dalej musisz myślec nad decyzja ![]() Zakupy super a ta herbatke to w jakimś dm brałaś? To jest to w słoiczku takim na zdjęciu? podobno sie przydaje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

i tak dobrze,że Twój Tż widzi różnicę między kolorem białym a beżowym
No i chyba do kolorowych,ja akurat nie widzę w tym różnicy,może się nie znam
no i z rzeczy znienawidzonych w aucie to mycie szyby od środka...

za dodatkową kaskę na pewno się przyda.
i do tego jeszcze musi przekoziołkować żeby się obrócić pleckami w stronę brzucha tak? Bo na razie kopie i przybija piąstki do brzucha, więc leży twarzą do brzucha...[/QUOTE]
27.07.2013 Ślub

więc udaję się do kuchni podziałać.

a wzięłam zakładane przez główkę... a na 56, na początek chciałam całe rozpinane wrr