III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 15:06   #1981
201610121609
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Hahah i tak dobrze,że Twój Tż widzi różnicę między kolorem białym a beżowym bo dla mojego nie istnieją takie kolory jak beżowy,kremowy czy lazurowy

Dlatego ja też się biorę za pranie,bo strach facetowi takie urządzenie jak pralka zostawić... Ja jestem bałaganiara ale wiem kiedy trzeba posprzątać a dzisiaj tu było jak na melinie a on mówi,że jest czysto ! A z autem to prawda,za to ja w aucie zostawiam pełno papierków

Ja dopiero odkryłam,że nie kupiłam płynu do płukania Dzidziuś ale Balsam do prania choć i tak myślę,że kupię dla dziecka proszek,bo te balsamy i płyny do prania są słabe i może coś wypiorą ale jednak plam nie dopiora jak proszek No i chyba do kolorowych,ja akurat nie widzę w tym różnicy,może się nie znam

Ooo...ja w aucie robię tez masakrę puste butelki, papierki ale co jakiś czas to ogarniam i wytarcie tapicerki tez zrobię ale odkurzanie auta to juz nie dla mnie bo nie lubię wypinać tyłka na stacji czy myjni przy odkurzaniu no i z rzeczy znienawidzonych w aucie to mycie szyby od środka...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:28   #1982
allckarola
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Kurde strasznie mi się chce spac kapalam sie i myślałam xe w tej wannie zasne ;-) ale dałam radę idę chwilę sie położyć

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:44   #1983
małaPaulina
Wtajemniczenie

pozyczylam aparat więc wstawie kilka zdjec zakupkow dla maluszka
wanienka z lezaczkiem http://obrazki.elektroda.pl/1287806900_1404135463.jpg
kocyk cieniutki ten mniejszy http://obrazki.elektroda.pl/6516615600_1404135579.jpg
i wiekszy grubszy http://obrazki.elektroda.pl/6735992500_1404135686.jpg
rożek żyrafka http://obrazki.elektroda.pl/8269580800_1404135758.jpg
i przescieradelko zyrafka,taki sam wzor jest poscieli i tych ochraniaczy na łozeczko http://obrazki.elektroda.pl/7468772500_1404135854.jpg
juz nie bede was zamęczać ubrankami,łozeczkiem (standardowe biale z szuflada) matą i kosmetykami

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:52   #1984
201610121609
Konto usunięte

Dobijcie mnie...tz zadzwonił z pracy zeby mnie uprzedzić, ze teściowie wpadną bo chcą sobie skorzystać z naszego grilla nie no super...nienawidzę takich niespodzianek...

Stary 2014-06-30, 15:55   #1985
NATALUSIA14
Rozeznanie

Witam dziewczynki
nie udzielałam się zbytnio ponieważ byłam u rodziców na wsi, gdzie zaczęliśmy remont mojego pokoju w domu rodzinnym, w którym przez pierwszy miesiąc po porodzie będziemy przebywać z małą

Witam dziewczynki
Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się pochwalić
Dostałam dzisiaj nieoczekiwany zastrzyk gotówki Wchodzimy z Tż na konto, a tam nie wiadomo skąd 764 zł więcej, patrzymy, a to z mojego przedszkola wypłacili mi za urlop, którego nie wybrałam, bo byłam na L4
No i kochany Małż powiedział, że te pieniądze mogę przeznaczyć na zakupy dla Malutkiej Co prawda, są inne wydatki, ale tych pieniędzy nie spodziewaliśmy się więc może uda się zakupić już resztę rzeczy dla Lenki
Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę! Bo myślałam, że z zakupami trzeba będzie czekać do połowy lipca, a tu taka niespodzianka
Gdyby nie brzuch to już bym skakała do sufitu z radości
Super za dodatkową kaskę na pewno się przyda.

A powiedz mi kochana (lub któraś z Was dziewczyny) jak to jest z tym wypłacaniem pieniążków za urlop. nmartyna ja również pracuję w przedszkolu prywatnym i od stycznia mam 26 dni nowego urlopu a od właśnie tego miesiąca jestem na L4. Od września do września 2015 będę na macierzyńskim więc na pewno nie wykorzystam urlopu w 2014. Czy pracodawca mi wypłaci za urlop pieniądze? Kiedy? Czy powinnam coś zrobić? przypominam że to prywaciarz więc na pewno nie będzie mu to na rękę.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47095787]

Moja Zosia też leży poprzecznie, już od dłuższego czasu, wcześniej byłą pośladkowo. Martwię się, żę się nie będzie chciała obrócić i do tego jeszcze musi przekoziołkować żeby się obrócić pleckami w stronę brzucha tak? Bo na razie kopie i przybija piąstki do brzucha, więc leży twarzą do brzucha...[/QUOTE]

Moja niunia na ostatniej wizycie była ułożona główką w dół czy jest to możliwe że jeszcze zmieni pozycję???

Ekaterina cudny pokoik, kocham białe meble

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:58   #1986
nmartyna
Zadomowienie

Dziewczyny co do sprzatania przez Tzta to jeszcze spoko. Zakupy on bardziej ogarnia niz ja, ale do pralki go nie dopuszcze!

Dostalam dzisiaj druga niespodzianke. Wrocilam z przedszkola, patrze na stol a tam leza pieniadze i jakis kwit. Okazalo sie ze ZUS wyplacil wczesniej kase teraz siedze w aucie i czekam az tz wroci od ksiegowego i jedziemy na zakupy male. Juz zdazylam kupic dla Malej 3 czapeczki, spiochy i 2 pary spodenek

Mimo ze pogoda do to ja mam dzisiaj dobry dzien

08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:58   #1987
Ana***
Zakorzenienie

Asia a ten płyn do płukania Lenor, Silan to taki normalny czy też jest specjalny dzieciowy?

Masz rację z tym nakręcaniem ja to właśnie taki typ nakręcający się... ale jak w aptece testów nigdzie nie było to odpuściłam, choć stracha miałam. Ty się nie śmiej, ja mam zawsze listę sptraw łącznie z pytaniami a gin polewkę ze mnie i z kartki

Misstic
też właśnie chyba kupię dzidziusia tylko nie wiem czy sam do kolorów czy ten do białych też

Ekaterina fajniutkie łóżeczko jest z kompletu?
istnieje potem kiedyś możliwość dokupienia większego łóżeczko, reugału itp?

Blondi przed ciąża miałam nie raz też 90, ale to właśnie wtedy mi już było duszno... a a bez pikawy jakieś 80.
Teraz normalnie mam 80-90 a ponad 110 jak mi bardzo źle
skierowania nie mogę dostać bo chodzę prywatnie co najwyżej może mieć dać do szpitala i tego się boję.

Aisa ja się chyba na tego dzidziusia zdecyduje

Metam
a jest w ogóle płyn do płukania dzidziuś?

małaPaulina
hoho pokaz matę
my w sobotę też byliśmy na zakupach może się pochwalę

-

Chyba macie rację, lepiej proszek płyn do prania może tak nie doprać

i jeszcze kilka pytań odnośnie prania
1) istnieje w ogóle specjalny dzieciowy płyn do płukania?

2) pieluszki tetra biała i ubranka razem pierzecie?

3) na ile stopni? 40? 30?

4) i jeszcze jedno, jak już przejdziecie na "swój" proszek tobędziecie go używać i nadal osobno prać dziecięce ubranka czy wtedy już razem z waszymi ciuszkami?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:59   #1988
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
kocyk cieniutki ten mniejszy http://obrazki.elektroda.pl/6516615600_1404135579.jpg
i przescieradelko zyrafka,taki sam wzor jest poscieli i tych ochraniaczy na łozeczko http://obrazki.elektroda.pl/7468772500_1404135854.jpg
juz nie bede was zamęczać ubrankami,łozeczkiem (standardowe biale z szuflada) matą i kosmetykami

sliczne rzeczy

ja wlasnie zjadalam drugie danie z mezem bo mial godzike przerwy w pracy i przyjechal do domku na obiadek, tak sie objadlam ze masakra zaraz lece umyc wloski bo kuzynka przyjezdza

u mnie maz zadko sprzata al;e jak to robi to bardzo dokladnie

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017

Edytowane przez etusiaaa
Czas edycji: 2014-06-30 o 16:01
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:03   #1989
małaPaulina
Wtajemniczenie

co do matki to w sumie nie wstawie zdjęcia bo ona zajmuje sporo miejsca i w piwnicy jest teraz... no i matke mam uzywana,ale jak bede ją juz miala w domu to wstawie tak samo lozeczko jak juz bedzie "ubrane"

Stary 2014-06-30, 16:12   #1990
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ooo...ja w aucie robię tez masakrę puste butelki, papierki ale co jakiś czas to ogarniam i wytarcie tapicerki tez zrobię ale odkurzanie auta to juz nie dla mnie bo nie lubię wypinać tyłka na stacji czy myjni przy odkurzaniu no i z rzeczy znienawidzonych w aucie to mycie szyby od środka..

A zreszta to zajecie dla faceta my mamy swoją kuchnię i gary a oni auto
Cytat:
Śliczne rzeczy Bardzo podoba mi się ten grubszy kocyk

Cytat:
Dostalam dzisiaj druga niespodzianke. Wrocilam z przedszkola, patrze na stol a tam leza pieniadze i jakis kwit. Okazalo sie ze ZUS wyplacil wczesniej kase teraz siedze w aucie i czekam az tz wroci od ksiegowego i jedziemy na zakupy male. Juz zdazylam kupic dla Malej 3 czapeczki, spiochy i 2 pary spodenek

Mimo ze pogoda do to ja mam dzisiaj dobry dzien

Ehh jak nie ma kasy to nie ma ale jak się sypnie to z każdej strony ale korzystajcie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Metam

4) i jeszcze jedno, jak już przejdziecie na "swój" proszek tobędziecie go używać i nadal osobno prać dziecięce ubranka czy wtedy już razem z waszymi ciuszkami?
Jest płyn do płukania dzidziuś spotkałam się z takim 0,75 l No i inne dzieciowe płyny do płukania to oczywiście Jelp i Lovela.
Jak prać to nie wiem,ale chyba będę prała normalnie białą tetrę z białymi ubrankami. A stopni to chyba normalnie 40

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:32   #1991
małaPaulina
Wtajemniczenie

dziekuje dziewczyny
wstawiam matę bo TZ przyniosl http://obrazki.elektroda.pl/3952240600_1404138702.jpg
teraz patrze jaka ona jest duza kosztowala 20zl z lustereczkiem i melodyjką

Stary 2014-06-30, 16:39   #1992
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje dziewczyny
wstawiam matę bo TZ przyniosl http://obrazki.elektroda.pl/3952240600_1404138702.jpg

super mata i w extra cenie ja tez patrzylam ale ceny przerazaja musze rozgladnac sie za uzywana

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:55   #1993
Latte88
Zakorzenienie

Paulinko super rzeczy dla waszego Synka
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:20   #1994
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Ale ludzie wierzą w te przesady Hehe jak ma być dziewczynka tp mamy sie męczyć złe wyglądać bo dziewczynka zabiera urodę ;-) u mnie mówili od początku ze chłopak bo dobrze wygladam i tak sobie wbilam tego chłopaka a tu dziewczynka czuje sie super i urody tez nie zabrała cere mam lepsza niż przed ;-) no i brzuszek jak pileczka a podobno ma sie wylewac na boki jak dziewczynka Hehe

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
A tak, tak, brzuch mam podobno taki rozlany inny niż siorka męża, która urodziła 3 chłopców (sama tak stwierdziła). Ktoś inny plam na twarzy mi się ostatnio dopatrzył...których ja nie widzę

Misstic, ja wczoraj urządzałam sobie małe SPA i się gimnastykowałam z maszynką, a dziś rano wstałam i dumam skąd te zakwasy hahahaha. Jeszcze długo się zeszło, bo kupiłam jakiś felerny żel z Gilette i nie chce on wyłazić z opakowania przy naciskaniu, więc musiałam kombinować i po troch, po trochu sposobem wyciskałam, ale monotonnie to szło.
Kurde, łaził mi pająk po podłodze. Ja sobie leżę, a on mi w kapcia wlazł. Nie był ogromny jakiś, ale większy od muchy i ogólnie nie cierpię takich szybko pełzających robaczków, wrrrr. Zepchnęłam do jak właził na kanapę, zrobił się w kulkę to go szybko na klepkę na muchy i przez okno
W domowych porządkach też ostatnio maż jakiś pomocniejszy, bardziej się udziela.

Ana*** tak, w zeszłym roku były bliźnięta u siorki męża i synek u jego bratowej. W tym roku bratowa moja i jego druga, no i ja na zwieńczenie Jak potwierdzi się to co ostatnio doktorek mówił to damy babciom pierwszą wnusię
Uważaj na ten swój pulsik
za 30 tydzień
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:33   #1995
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Mi wody odeszły od razu. Poszlam do toalety i juz czulam,ze mi po nogach leci, jak juz siusiu robilam to razem ze wszystkim...[COLOR="Silver"]
mi w szpitalu wody odeszły, po tym jak pojechałam spradwzić, czy to wody się mi sączą....no już potem nie miałam wątpliwosci, ze to wody

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

z takich najaktualniejszych tematów widziałam ze Mąła Paulina pytała o oliwkę itd
ja ni ekupuje oliwki bo ni ebede tym dziecka smarować (zatyka pory , wysusza skóre itd) co do prania to puszcze pierwsze w loveli a jak sie skończy to juz nasz proszek , w koncu mały bedzie sie stykał ze mna, nasza pościelą itd wiec w sumie nie widze sensu zeby ciagle prac mu ciuszki oddzielnie
też nie stosowałam oliwki, chyba tylko kilka razy jak młodej ciemieniucha się zrobiła. Też nie mam zamiaru długo prać w proszku dla dzieci. Zobaczę, jak młoda bedzie reagować na kosmetyki, jak ok to szybko przerzucę sie na zwykły proszek do prania.

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Aha i jeszcze dowiedziałam się ostatnio, że w mojej klatce jeszcze jedna kobietka jest w ciąży. Co najlepsze śmieję się, że bocian jak dzieciaczkową bombę rzucił to cały pion siekło. Na parterze właśnie urodziła córeczkę, może ze 2 m-ce temu, taka chyba dobrze po 30stce. Piętro wyżej nad nią ponoć też ma na września, no i piętro wyżej ja. Niezły atak z nalotu był, hahahaha.
moja sąsiadka, co mieszka 2 pietra wyżej też ma termin na wrzesień u niej chłopak bedzie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Witajcie nie było mnie parę dni, a do nadrabiania masa stron w piątek wybraliśmy się do Wrocławia do Ikei i kupiliśmy komode na rzeczy Milenki odwiedziliśmy też znajomych i dzień bardzo fajnie zlecial mój Małż jadł obiad w restauracji gdzie Magda Gesler przeprowadzała kuchenne rewolucję ja wciągnelam pizzę z pizzy hut:-D mniam! Do domu zajechaliśmy o 00:30 i padliśmy do łóżka od razu bo oczy to już w drodze mi się zamykały wczoraj już buszowałam na allegro i dzisiaj zrobię większe zakupy bo naprawdę jestem daleko w tyle:-P zaraz 8 i będę dzwoniła żeby zarejestrować się na dzisiaj bądź jutro do gina, bo musi mnie zobaczyć po tym pobycie w szpitalu... A komoda taka o kolor w rzeczywistości ładniej wygląda na żywo:-D

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app

fajna komoda, podobaja mi się te meble (widzialamw Ikei na żywo)

Cytat:
Niestabilna u mnie troche wiecej niz 2 no ale przynamniej polowe trzeba zebrac bo potem sok by sie przydal albo kompot z owocow. Ale niestety pogoda do zbierania nie dopisuje wlasnie sobie pocwiczylam stwierdzilam ze zamiast jeczec ze jestem gruba to troche gimnastyki nie zaszkodzi codziennie po 20 min na posladki na nogi a po porodzie to juz calkiem biore sie za siebie.
fajnie z tymi cwiczeniami ja jestem od paru dni do niczego, bóle pachwin, straszny ból nogi u góry w udzie, dziś utykam. Ale dziś byłam na usg, z szyjką ok, ginekolog mówi, że te moje bóle to może być też wynik zrostów, bo miałam swego czasu 2 operacje zwiazane z kobiecymi sprawami i moga być po prostu zrosty. I stąd ten ból. Kazała mi dużo wypoczywać i leżeć, zwłaszcza na lewym boku.

Cytat:
Asia Juz duza ale nic dziwnego teraz bedzie rosnac a zostalo w sumie ponad 2 miesiace a 4,5kg to dosc duzo ja warzylam 3,5 wiec chcialabym zeby moja coreczka warzyla mniej wiec 3 - 3,5 kg zeby mi bylo latwiej
ponoć waga dziecka zależy właśnie też, jak duzi urodzili sie rodzice, ja ważyłam 3200, maż 3,5 kg i córa też byłą 3,5 kg

Cytat:
Dziewczyny muszę się pochwalić
Dostałam dzisiaj nieoczekiwany zastrzyk gotówki Wchodzimy z Tż na konto, a tam nie wiadomo skąd 764 zł więcej, patrzymy, a to z mojego przedszkola wypłacili mi za urlop, którego nie wybrałam, bo byłam na L4
No i kochany Małż powiedział, że te pieniądze mogę przeznaczyć na zakupy dla Malutkiej Co prawda, są inne wydatki, ale tych pieniędzy nie spodziewaliśmy się więc może uda się zakupić już resztę rzeczy dla Lenki
Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę! Bo myślałam, że z zakupami trzeba będzie czekać do połowy lipca, a tu taka niespodzianka
Gdyby nie brzuch to już bym skakała do sufitu z radości

Idę się ogarnąć i jadę do przedszkola odebrać moje świadectwo pracy, a po drodze odwiedzę siostrę i Młodego

Do później Dziewczynki
super z tą dodatkową kasą

Cytat:
Ja już po zakupach. Znajoma babeczka mnie spotkała pytała jak się czuję, czy wymiotuję i czy znam już pleć. Mówię jej, że nie wymiotuję, a lekarz mówił ostatnio, że ma być dziewczynka. A ona, że chyba dziewczynki z tego nie będzie, bo tak mi się przygląda i za ładnie wyglądam. No i , że jak to... nie wymiotuję. ?! Ona dwie córki urodziła i tak to ją męczyło. To jej mówię, ze np. moja teściowa tez nie wymiotowała na córkę i już się zawahała.
Jak wróciłam do domku, chciałam się zabrać za obiad i patrzę, że prąd wyłączyli,a kuchenka w kuchni elektryczna. Nie, no ładnie pomyślałam, ale już mam z powrotem więc udaję się do kuchni podziałać.

u mnie pierwsza ciaża córka- nie wymiotowałam, teraz druga ciąża i druga córka i wymiotowałam. Także u mnie się potwierdza zasada tylko w 50%

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
A powiedz mi kochana (lub któraś z Was dziewczyny) jak to jest z tym wypłacaniem pieniążków za urlop. nmartyna ja również pracuję w przedszkolu prywatnym i od stycznia mam 26 dni nowego urlopu a od właśnie tego miesiąca jestem na L4. Od września do września 2015 będę na macierzyńskim więc na pewno nie wykorzystam urlopu w 2014. Czy pracodawca mi wypłaci za urlop pieniądze? Kiedy? Czy powinnam coś zrobić? przypominam że to prywaciarz więc na pewno nie będzie mu to na rękę.
jak nie kończysz pracy to nie dostaniesz ekwiwalentu za urlop, po prostu wykorzystasz ten urlop po macierzyńskim

byłam dziś na usg, bo były obawy, że młoda nie rosnie, ale na szczęście urosła, nadal jest mniejsza na obecny tydzień ciaży ale najważniejsze, że rośnie, może być po prostu drobniejsza i tyle (dla mnie jak bedę rodzić sn to lepiej za tydzień idę na usg 3-go trymestru, tam w ogóle wzdłuż i wszerz pomiary, przepływy zostaną zbadane, jak tam z łożyskiem, czy wszystko ok. Także wtedy to juz w ogóle się uspokoję

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:16   #1996
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Dziewczynki wracając jeszcze do prania ubranek to bierzecie proszek do prania czy płyn do prania??
Do białych i kolorowych?

Płyn do płukania również? czy samo płukanie?
Proszek do prania do białych i kolorowych osobno+płyn do płukania Dzidziuś-bossko pachnie
Cytat:
A ja nie myslalam jeszcze o tych wodach myslalam ze wody odchodza tak nagle albo jak juz mnie wezma na porodowke ;p
Mi zaczęly odchodzić miesiąc przed terminem porodu i tak się sączyły cały dzień aż urodziłam

Cytat:
[D

Chyba macie rację, lepiej proszek płyn do prania może tak nie doprać

1)tak-Lovela,Jelp lub dzidziuś
2)tak
3)40
4)pewnie będę prała razem z rzeczami starszej córci,albo wszystko razem z naszymi

Cytat:
Super zakupy
Widzisz,tak się bałaś,że nic nie masz,a tu już całkiem sporo

Ja własnie robię 3, przedostatnie dziś,pranie.Jutro wyprasuję, włożę do komody i zrobię kolejne prania

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2014-06-30 o 18:17
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:40   #1997
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Hejka was od rana próbuje nadrobić dopiero teraz udało doczytac Ja też będę dzidziuś do białego i do koloru i płyn do płukania będę uzywac Pogoda u mnie diabelska caly dzień pada deszcz ale to dosłownie urwanie chmury
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:05   #1998
nmartyna
Zadomowienie

NATALUSIA14 Ja właśnie dzisiaj zakończyłam współpracę z moim przedszkolem i tak jak napisała Aliszcze, dostaję za urlop niewykorzystany pieniądze, bo nie będę miała kiedy tego urlopu wykorzystać

Paulinka super rzeczy, a mata jeszcze lepsza i za jaką fajną cene

Ja dzisiaj kupiłam płyn do płukania Jelp 2 litry za 16 zł. Wydaje mi się, że nie jest to dużo, bo widziałam litrowe płyny za 14... nie znam się, ale wzięłam

No i kupiłam dzisiaj 5ciopak (chyba tak to się pisze ) bodów z długim rękawkiem w tesco za 27zł na metce bylo 55 zł więc miła niespodzianka przy kasie , no i oprócz tego, to co wcześniej napisałam kupiłam w Pepco A za chwilę zamawiamy kocyk dla malutkiej, pościel i jakieś jeszcze pierdółki. Teściowa już mówi, że mam nic nie kupować bo ona ma kupionych pełno rzeczy, no i kuzyn tżta ma przywieźć rzeczy po swojej rocznej córeczce, a że oni mieli wszystko nowe... Mam tylko nadzieję, że szwagierka będzie miała chłopca, bo jak będzie druga dziewczynka, to będzie kłótnia o ubranka

Wstawiam moje dzisiejsze zakupy dla Lenki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140630_181725.jpg (45,9 KB, 41 załadowań)
Stary 2014-06-30, 19:07   #1999
ircha06
Raczkowanie

Psssssyttt, jak któraś lubi lody to w Biedronce teraz jest promocja na Algidę Trio 1,4l. Polecam tropikalne ananasowo-śmietkankowo-brzoskwiniowe :p
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:53   #2000
Mandragorrka
Zakorzenienie

Czytam cały dzień co piszecie, tylko czasu na pisanie brak. Cały dzień siedzimy z mała w domu i jest szał ciał.

Bylam u gina, wszystko ok, mały ułożony główką do dołu. Pogadalysmy o ☠☠☠☠☠☠☠ach i z tego wszystkiego zapomniałam zapytac o wagę, ale przynajmiej posłuchalam serduszka
Acha i w końcu dzisiaj odebralam wyniki glukozy i innych badań. Wszystko super.

Cytat:
Psssssyttt, jak któraś lubi lody to w Biedronce teraz jest promocja na Algidę Trio 1,4l. Polecam tropikalne ananasowo-śmietkankowo-brzoskwiniowe :p
O kurcze, kupić i zeżrec całe czy nie kupić i mieć spokój?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:56   #2001
Niestabilna
Wtajemniczenie

Was nadrobić to masakra hihi...
Dzisiaj byl szoping
Nacytowalam się jak zawsze idlozylam na chwile tel i o masz ci babo placek.

Kasia sliczny pokoik i super wykorzystana przestrzen.

Dzisiaj rozmawialam z położoną i powiedziala ze mam rodzic naturalnie

No i w końcu kupilismy farby. Biała do pokoju i barwnik. Duza puche na komode i w sprayu do kosza. Jutri biorę sie za pokój.
No i kupiłam wanienke, nożyczki i cazki, paczke pieluch 2, 6 opakowań chusteczek nawilżanych,herbatkę koperkowa od 1 tygodnia (jak nie bedzie potrzebna to sama wypije) i trochę chemii: z hipp oliwka, żel do mycia, krem do twarzy i krem na odparzenia ale ten jest delikatny do tego jutro do odbioru sudocrem. Zasypke wzielam najzwyklejsza. Do tego waciki i patyczki i dla mnie wkladki laktacyjne. Zdjęcie na dole.

Nie wiem co komu mialam napisać ;( za to daje buziaka

Co do narzekania i ja mogę sie dołączyć. ...

Stary 2014-06-30, 20:01   #2002
Niestabilna
Wtajemniczenie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404151166298.jpg (82,5 KB, 44 załadowań)
Stary 2014-06-30, 20:06   #2003
jenny1234
Wtajemniczenie

witam się i ja

weekend miałam zapracowany, dzisiejszy dzień też zleciał strasznie szybko
byłam w mieście na zakupach i udało mi się zakupić kosmetyki dla maluszka - zdecydowałam się na HIPP.
Poza tym kupiłam szczotkę do włosów, grzebyk i smoczek canpolu.

I zrobiłam zakupy w aptece - OCTANISEPT, TANTUM ROSA, sol fizjoilogiczna, woda morska do noska itd.

Dzień zaliczam do udanych
Uwaga!!! pozostały mi 74 dni do spotkania z bąbelkiem !!!

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:29   #2004
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje dziewczyny
Śliczne rzeczy

Stary 2014-06-30, 20:32   #2005
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Asia a ten płyn do płukania Lenor, Silan to taki normalny czy też jest specjalny dzieciowy?

Ekaterina fajniutkie łóżeczko jest z kompletu?
istnieje potem kiedyś możliwość dokupienia większego łóżeczko, reugału itp?
Tak łożeczko z kompletu
Potem to sie zobaczy, ale łozeczko mam na 140 x70 także jest duże i powinno starczyc tez na dlużej, a potem to już przeprowadzka nas czeka i kupno normalnego łożka , bo do tego pokoiku sie inne nie zmieści

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Dzisiaj byl szoping

No i w końcu kupilismy farby. Biała do pokoju i barwnik. Duza puche na komode i w sprayu do kosza. Jutri biorę sie za pokój.
No i kupiłam wanienke, nożyczki i cazki, paczke pieluch 2, 6 opakowań chusteczek nawilżanych,herbatkę koperkowa od 1 tygodnia (jak nie bedzie potrzebna to sama wypije) i trochę chemii: z hipp oliwka, żel do mycia, krem do twarzy i krem na odparzenia ale ten jest delikatny do tego jutro do odbioru sudocrem. Zasypke wzielam najzwyklejsza. Do tego waciki i patyczki i dla mnie wkladki laktacyjne. Zdjęcie na dole.

Kup sobie herbatkę na laktacje i zaraz po porodzie zacznij ja pić, jest tam koperek w składzie wiec odrazu maluch bedzie też coś z tego miał.
Ja czasami nawet teraz ją piję i po porodzie też będzie

A ja dziś kupilam laktator z aventa 15 euro taniej i gruszeczkę taką małą

Teraz po kolacji zjadlam lody i sie byczymy

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:34   #2006
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Jest płyn do płukania dzidziuś spotkałam się z takim 0,75 l No i inne dzieciowe płyny do płukania to oczywiście Jelp i Lovela.
Jak prać to nie wiem,ale chyba będę prała normalnie białą tetrę z białymi ubrankami. A stopni to chyba normalnie 40
ale białą tetrę z białymi ubrankami, czy z kolorowymi?:P

Cytat:
dziekuje dziewczyny
super mata! i za tą cenę, szok!!

Cytat:

Ana*** tak, w zeszłym roku były bliźnięta u siorki męża i synek u jego bratowej. W tym roku bratowa moja i jego druga, no i ja na zwieńczenie Jak potwierdzi się to co ostatnio doktorek mówił to damy babciom pierwszą wnusię
Uważaj na ten swój pulsik
za 30 tydzień
no to ładnie u nas podobnie szął ciał, zwłaszcza u teściów bo też pierwsza wnusia ma być mają 2 wnuczków a wcześniej 4 synów i ostatnią najmłodszą córkę, tyle próbowali to też teściu nie może uwierzyć że jego synowi mogło się udać za 1 razem

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ponoć waga dziecka zależy właśnie też, jak duzi urodzili sie rodzice, ja ważyłam 3200, maż 3,5 kg i córa też byłą 3,5 kg

byłam dziś na usg, bo były obawy, że młoda nie rosnie, ale na szczęście urosła, nadal jest mniejsza na obecny tydzień ciaży ale najważniejsze, że rośnie, może być po prostu drobniejsza i tyle (dla mnie jak bedę rodzić sn to lepiej za tydzień idę na usg 3-go trymestru, tam w ogóle wzdłuż i wszerz pomiary, przepływy zostaną zbadane, jak tam z łożyskiem, czy wszystko ok. Także wtedy to juz w ogóle się uspokoję
kochana... a jak ważyłam 2900 a mąż 3900 mam nadzieję, ze pójdzie w ślady mamusi

cieszę się, że dobre wieści

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Proszek do prania do białych i kolorowych osobno+płyn do płukania Dzidziuś-bossko pachnie

1)tak-Lovela,Jelp lub dzidziuś
2)tak
3)40
4)pewnie będę prała razem z rzeczami starszej córci,albo wszystko razem z naszymi
a tetrę białą z ubrankami kolorowymi czy z białymi?
Stary 2014-06-30, 20:34   #2007
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

Jutro mam glukoze.. Proszę trzymać za mnie kciuki hehe
Napewno nie będzie tak źle chyba
I może tak jak Dzanet kupie sobie po wszystkim mleczko w tubce Dam znać jutro jak mi poszło hehe
Będzie dobrze, ja się tak bałam a była po zytkim mile zaskoczona i rozczarowana, że ciągle mam ochotę na słodkie
Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość

Ja nie wymagam od niego, by sprzątał tak jak ja, ale czasem wkurza mnie jak mówi, że nie trzeba odkurzać bo jest czysto Dla niego nigdy nie ma kurzu i jest czysto, ale przynajmniej nauczył się odkurzać tak dokładnie jak ja, w każdy kąt zagląda, a wcześniej przejechał dwa razy po dywanie i to było całe odkurzanie
Ale to faceci, tak to jest, choć swoje auto pucuje jak nie wiem co
Najlepiej myje naczynia - przejedzie gąbką bez płynu i TADAM, umyte
Ja uwielbiam hasło mojego: po co myć balkon, i tak zaraz się zabrudzi

Faceci lubią mówić "nie umiem tego zrobić" bo wtedy tego robić nie muszą hehe. Mój też nie przepada za siedzeniem w kuchni, ale jak sam ukręci spagetti to język ucieka do Sprzątnie też mu super idzie

Zabrali psiaka... tak pusto i smutno teraz
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:34   #2008
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
NATALUSIA14 Ja właśnie dzisiaj zakończyłam współpracę z moim przedszkolem i tak jak napisała Aliszcze, dostaję za urlop niewykorzystany pieniądze, bo nie będę miała kiedy tego urlopu wykorzystać

No i kupiłam dzisiaj 5ciopak (chyba tak to się pisze ) bodów z długim rękawkiem w tesco za 27zł na metce bylo 55 zł więc miła niespodzianka przy kasie , no i oprócz tego, to co wcześniej napisałam kupiłam w Pepco A za chwilę zamawiamy kocyk dla malutkiej, pościel i jakieś jeszcze pierdółki. Teściowa już mówi, że mam nic nie kupować bo ona ma kupionych pełno rzeczy, no i kuzyn tżta ma przywieźć rzeczy po swojej rocznej córeczce, a że oni mieli wszystko nowe... Mam tylko nadzieję, że szwagierka będzie miała chłopca, bo jak będzie druga dziewczynka, to będzie kłótnia o ubranka
Nie masz urlopu macierzyńskiego potem?

a co wielopaków z tesco to ja się wkurzyłam bo kupiłam kiedyś trójpak body na długi rękaw rozmiar 62 i są tak maluśkie jak reszta body na 56 a wzięłam zakładane przez główkę... a na 56, na początek chciałam całe rozpinane wrr

ale nie powiem są śliczne te Twoje również

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Bylam u gina, wszystko ok, mały ułożony główką do dołu. Pogadalysmy o ☠☠☠☠☠☠☠ach i z tego wszystkiego zapomniałam zapytac o wagę, ale przynajmiej posłuchalam serduszka
Acha i w końcu dzisiaj odebralam wyniki glukozy i innych badań. Wszystko super.

O kurcze, kupić i zeżrec całe czy nie kupić i mieć spokój?
wizyta pomyślna, super

zeżreć

Cytat:

no to położna pewnie Ci namieszała? czy nadal jesteś zdecydowana na cc?
Stary 2014-06-30, 20:38   #2009
nmartyna
Zadomowienie

Gratuluję wszystkim udanych zakupów
Widzę, że dzień nie tylko marudzący, ale i zakupowy

Ja szaleję na alledrogo, korzystam dopóki Małż pozwala, bo jutro może mu się odwidzieć coś i

Do listy rzeczy zakupionych doszło:
*kocyk Minky
*podkłady jednorazowe do przewijania z belli (siostra podkładała je na łóżko, żeby nie zabrudzić, a później przydały się jak gdzieś z Młodym jechała i trzeba było go przebrać)
*podkłady poporodowe dla mnie BellaMamma (znalazłam 2 op. w cenie jednego )

I szaleję dalej, jeszcze chcę znaleźć coś z pościelki dla Malutkiej i prześcieradło nieprzemakalne chociaż jedno...
Już coraz mniej niż czasu zostało, a tak wiele jeszcze do zrobienia...
Stary 2014-06-30, 20:40   #2010
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Dzisiaj byl szoping

Jest polozna to pewnie wie co mowi a my tu wszystkie chciałyśmy być mądrzejsze a Tobie zależy na cc czy teraz jak ona tak powiedziała to jestes spokojna i zdecydowana na naturalny? Bo w sumie tutaj możesz chyba chcieć cc i nikomu nic do tego z tego co sie orientuje no ale to wychodzi na to, ze dalej musisz myślec nad decyzja
Zakupy super a ta herbatke to w jakimś dm brałaś? To jest to w słoiczku takim na zdjęciu? podobno sie przydaje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości