Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 18:08   #2491
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Niestety,

juz wiem ze sie wszyscy poobrazaja bo ona taka jest
moglam jej nie prosic ale nie wiedzialam ze Tz moze sobie wziac wolne i pobyc z nami

Tz z nia pogada i jej wyjasni bo ja jak sie denerwuje to mnie brzuch boli nawet teraz mi sie stawia bo taka wkurzona jestem

ach musze sie uspokoic
Nie denerwuj się

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47103184]Hej dziewczyny!
Ja dopiero teraz zajrzałam na forum i zaczynam czytać co dzisiaj naskrobałyście

Dzisiaj byłam na wizycie. KTG ok - brak skurczy, ale przy badaniu okazało się, że nie mam już szyjki macicy. Jeszcze dwa tygodnie temu miała 4 cm, a dzisiaj lekarz powiedział, ze właściwie jej nie ma i mam jeszcze dwa tygodnie wytrzymać, leżeć i odpoczywać. Nawet nic nie czułam, że coś się dzieje

Ale lekarz mi nie zlecił tych ostatnich badań pod koniec ciąży, więc może liczy, że dotrzymam do następnej wizyty...[/QUOTE]

Ło matko, nie ma szyjki
Czasami cieszę się, że nic nie wiem o tej mojej szyjce

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się bo urodzisz!

Twój tż na pewno wszystko wyjaśni i dojdziecie do porozumienia z rodzinką. Też bym się wkurzyła na Twoim miejscu, co to za pomysł w ogóle, żeby do kobiety zaraz po porodzie się wbijać na wczasy.
No dokładnie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:09   #2492
kro0pka
Raczkowanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Zaczynam miec mieszane uczucia jezeli chodzi o przyjazd mojej mamy.
Miala przyjechac sama teraz okazuje sie ze przyjedzie z ojczymem i moja siostra.
Niby fajnie ale nie wiem czy po prodzie jest to super wiadomosc bo jednak mamy 2 pokoje tylko a chcialam mame do pomocy a widze ze z tego sie wycieczka zrobila
Znam ich i bedzie glosna beda krzyki nie wiem czy tego chce.
a na długo przyjeżdżają? ja bym powiedziała jej prosto z mostu, że to za dużo osób, że liczyłaś tylko na jej wsparcie a nie na trudzenie się z tym jak pogodzić to wszystko.. dajn jej delikatnie do zrozumienia że jest Wam to nie na rękę. Powiedz np : mamo, moglibyście przyjechać w troszkę późniejszym okresie bo ja sobie nie dam rady z tym wszystkim.. nie wiem coś pokombinuj, powinna zrozumieć i powiedzieć że sama przyjedzie żebys się nie przemeczała spróbuj! w końcu to będzie czas szczególny i nie pozwól na to, żeby ktoś Ci go organizował na siłę
Stary 2014-06-30, 18:09   #2493
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47103184]Hej dziewczyny!

Dzisiaj byłam na wizycie. KTG ok - brak skurczy, ale przy badaniu okazało się, że nie mam już szyjki macicy. Jeszcze dwa tygodnie temu miała 4 cm, a dzisiaj lekarz powiedział, ze właściwie jej nie ma i mam jeszcze dwa tygodnie wytrzymać, leżeć i odpoczywać. Nawet nic nie czułam, że coś się dzieje

Ale lekarz mi nie zlecił tych ostatnich badań pod koniec ciąży, więc może liczy, że dotrzymam do następnej wizyty...[/QUOTE]

looooo to widze ze nam sie zaczynaja skrac szyjki
no to tak jak ja 2 tyg temu 4 a potem po 2 tyg 2.7
i tez niby nic nie czulam
tylko ze u mnie akurat na KTG pojawily sie skurcze

To lez i pachnij
zebys wyrzymala jak najdluzej

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:13   #2494
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Niestety,

moglam jej nie prosic ale nie wiedzialam ze Tz moze sobie wziac wolne i pobyc z nami

Tz z nia pogada i jej wyjasni bo ja jak sie denerwuje to mnie brzuch boli nawet teraz mi sie stawia bo taka wkurzona jestem

ach musze sie uspokoic
Ja to bym chyba wolala sama zostać niż ma mi TAKA pomoc przybyć Może powiedz ze zrezygnowalas i nie musi przyjezdzasz. Więcej sie nameczysz przy tych gościach niż z tego pożytku.
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:13   #2495
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
ja dzisiaj zmierze brzuch bo Tz kupil miarke jestem ciekawa ile mam
ale swedzi Cie tak jak tutaj dziewczyny czy mniej ?
moze warto zrobic badanie pod tym katem ?

jagody teraz nie zasne bo mam ochote
lanie Ci sie nalezy
ale liczac ze ktos cos da tez nie ma co, lepiej byc przygotowanym i miec za duzo niz za malo

powiem Ci ze tez jestem nerwus ale jak sie denerwuje to boli mnie brzuch wiec staram sie unikac takich sytuacji

Drapie sie jak opętana , za tydzień mam wizytę, to powiem o tym lekarzowi...
Też tak uważam, tym bardziej że ja mam wrażenie, ze moge być bardzo nieporadna na początku i sama moge sobie narobić prania, przebierając malucha
Nie bij chciałam sie wyżalić, bo mało mi było i strasznie się zezłościłam jak się skończyły
Ja z tym bolem brzucha mam podobnie, więc też sie staram mało denerwować, al;e niestety nie zawsze mi to wychodzi....

Tak się zastanawiam...skad wy wiecie o tych skracajacych szyjkach??lekarz was bada ginekologicznie tak??? Bo wiecie co???Ja ostatnio badanie ginekologiczne miałam w 9 tyg ciazy....Więc ja nie mam pojęcia co słychać u mojej szyjki ......

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-30 o 18:16
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:20   #2496
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
a na długo przyjeżdżają? ja bym powiedziała jej prosto z mostu, że to za dużo osób, że liczyłaś tylko na jej wsparcie a nie na trudzenie się z tym jak pogodzić to wszystko.. dajn jej delikatnie do zrozumienia że jest Wam to nie na rękę. Powiedz np : mamo, moglibyście przyjechać w troszkę późniejszym okresie bo ja sobie nie dam rady z tym wszystkim.. nie wiem coś pokombinuj, powinna zrozumieć i powiedzieć że sama przyjedzie żebys się nie przemeczała spróbuj! w końcu to będzie czas szczególny i nie pozwól na to, żeby ktoś Ci go organizował na siłę
2 tygodnie
Nie no pogadam z mama to sie da zalatwic ale juz slysze jak obgaduje mnie z babcia ze jej nie pozwalam przyjechac
Tz chcial jej nawet bilet kupic na autobus zeby przyjechala ale jej sie ten pomysl nie podoba i woli przyjechac z ojczymem i siostra moja

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Drapie sie jak opętana , za tydzień mam wizytę, to powiem o tym lekarzowi...
Też tak uważam, tym bardziej że ja mam wrażenie, ze moge być bardzo nieporadna na początku i sama moge sobie narobić prania, przebierając malucha
Nie bij chciałam sie wyżalić, bo mało mi było i strasznie się zezłościłam jak się skończyły
Ja z tym bolem brzucha mam podobnie, więc też sie staram mało denerwować, al;e niestety nie zawsze mi to wychodzi....

Tak się zastanawiam...skad wy wiecie o tych skracajacych szyjkach??lekarz was bada ginekologicznie tak??? Bo wiecie co???Ja ostatnio badanie ginekologiczne miałam w 9 tyg ciazy....Więc ja nie mam pojęcia co słychać u mojej szyjki ......
mi ginekolog na kazdej wizycie robi badanie dopochwowe i mierzy dlugosc szyjki
to powiedz na wizycie zeby Ci sprawdzil

to koniecznie powiedz ja sie drapie ale tak lekko czasem mnie cos zaswedzi za to dzis wstalam z 2 kreskami czerwonymi na nosie bo sie drapalam a mam dlugie paznokcie i zrobilam sobie ale

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 18:21   #2497
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
jestem zla bo nie tak bylam umowiona z mama nawet sie nie zapytali o zdanie
poza tym mamy za male mieszkanie na takie odwiedziny mamy jedna kanape i tam nie ma miejsca zeby cos wstawic do spania
oni sie ciagle kloca moja siostra jest w wieku dojrzewania i sie caly czas obraza
a jak bede chciala odpoczac to nie odpoczne bo beda nad nami wisiec
jeszcze do tego dochodzi kwestia finansowa bo oni chca niby przyjechac na 2 tygodnie i sobie pewnie to tak ulozyli ze to my bysmy za wszystko placili
a nie powiem ze my po tej wyprawce tez jestesmy troche oskubani i nie stac nas zeby jeszcze komus fundowac wczasy
o mój Boże, współczuje. Trudno, niech się obrażają. Pomyśl przede wszystkim o sobie i o dziecku.

Oooo kurna! Dobrze, że jesteśmy już na finishu
Stary 2014-06-30, 18:22   #2498
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
2 tygodnie
Nie no pogadam z mama to sie da zalatwic ale juz slysze jak obgaduje mnie z babcia ze jej nie pozwalam przyjechac
Tz chcial jej nawet bilet kupic na autobus zeby przyjechala ale jej sie ten pomysl nie podoba i woli przyjechac z ojczymem i siostra moja
a miej to gdzieś, niech Cię obgadują! żyj tak żeby Wam się ułożyło wszystko sprawnie.

mam takie pytanko z ciekawości.. czy gin wam badał kiedykolwiek piersi? bo na karcie ciąży jest taka rubryczka dotycząca właśnie piersi.. u mnie na początku jeszcze wpisał że jest bez zmian i tyle.. i tak mnie to ciekawi
Stary 2014-06-30, 18:25   #2499
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
a miej to gdzieś, niech Cię obgadują! żyj tak żeby Wam się ułożyło wszystko sprawnie.

mam takie pytanko z ciekawości.. czy gin wam badał kiedykolwiek piersi? bo na karcie ciąży jest taka rubryczka dotycząca właśnie piersi.. u mnie na początku jeszcze wpisał że jest bez zmian i tyle.. i tak mnie to ciekawi
mi nie badal

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 18:26   #2500
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
malutka też tulę myślałam, że tylko mnie dobija właśnie ten brak normalności. Wkurza mnie, że tż wychodzi codziennie do roboty, że współlokator chodzi co chwilę do kina i na siłownię, że po wekendzie widzę na fejsbuku tysiąc zdjęć znajomych jak się bawili na imprezach albo pojechali na urlop i smażą się na plaży. Też wolałabym mieć już młodego, bo chociaż coś by się działo. Wolę zmieniać pieluchy co 3 godziny niż oglądać kolejną powtórkę "trudnych spraw".
Boże wyjęłaś mi to z ust
Ja też chcę żeby już było normalnie- w "normalnym" życiu nie oglądałam powtórek "trudnych spraw"

Cytat:
Za chwilę wszystkie się zbuntują, pozaszywają dziurki i nie będzie żadnych sierpniowych dzieci. Koniec imprezy, rozejść się.
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Tylko nie przyj ;-)

dziewczyny dzięki że chociaż wchodząc na to forum mogę się dzisiaj uśmiechnąć

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie Ja jestem w domu od pt i juz mnie dziś nosi. Wprawdzie 3 ostatnie dni miałam mega intensywne ale dziś juz mi sie nudzi i wzięłam się za porządki. Ale nie bedę przecież do porodu codziennie sprzątać po parę godzin. Jak ktos był przyzwyczajony do aktywnosci to cięzko sie przestawic na spokojny tryb życia. Najbardziej to mi brakować będzie kontaktu z pracownikami - codziennie przychodzili do biura, opowiadali co tam słychać itp , zawsze były jakieś "jaja" .

W sobotę zakończyliśmy malować pokój starszej córki, mąż złozył tez jej nowe meble i mogłam poukładać ubranka od starszej i od dzidzi w szafie. Ledwo sie pomieściło - zdecydowanie za duzo ubrań maja moje pociechy. Wczoraj cały dzień byliśmy na imprezie rodzinnej, a dziś od rana zamawiałam nowe dodatki do pokoju córy tj. dywan, kosze wiklinowe itp. A od południa się nudzę to zaczęłam sprzątać całą sypialnię - tzn przejrzałam całą szafę pod względem co jest do wyrzucenia a co może się jeszcze przydać.
ej to kochana, to Ty masz luksus!! bo możesz sprzątać Ja nawet za tym tęsknię
mi lekarz zabronił, szyjka się znacznie skróciła, biorę luteinę i mam się oszczędzać
Jakbym mogła/miała tyle siły to bym z odkurzaczem przeleciała po całym bloku i wysprzątała u wszystkich sąsiadów, tak mnie dobija to nicnierobienie

Ale masz oczywiście racje- Ciebie też rozumiem, że brakuję Ci pracy. Również pracuje w biurze, wiem jaka jest w takim miejscu atmosfera. Przede wszystkim stały kontakt z ludźmi- tego brak...
Mnie jeszcze tydzień temu ominęła wycieczka firmowa ( co roku takie mamy, jeżdżę od 7 lat, więc wiem co straciłam)

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Ej, ja to bym tak ze dwa tygodnie się przepchała do przodu. Nie chcę być przedostatnia! Tak się tu naczytam o porodach i waszych maluchach, że umrę z zazdrości
Kasiu to razem się naczytamy
Jeśli dobrze kojarzę to mamy podobny tp, różni się bodajże jednym dniem

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-06-30 o 18:32
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:28   #2501
papryczka160
Wtajemniczenie

Kroopka tak chodzi o TSH to ja miałam na początku 4,19 . I dostałam Euthyrox N 25. Miałam iść na kontrole, ale teraz każdy wynik kształtuje sie na poziomie około 1,5 wiec jest ok.

MrsDorota nie masz już szyjki to chyba nie dobrze:'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Kroopka tak chodzi o TSH to ja miałam na początku 4,19 . I dostałam Euthyrox N 25. Miałam iść na kontrole, ale teraz każdy wynik kształtuje sie na poziomie około 1,5 wiec jest ok. I już nie idę do endokrynologa.

MrsDorota nie masz już szyjki to chyba nie dobrze:'(

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:35   #2502
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Badał, w drugim trymestrze, poprosił, żebym mu przypomniała jak już przestaną rosnąć i boleć. Bo na początku to ja sama bałam się je dotknąć.

Dorota Ale jakto tak bez szyjki?! Dużo leżeć, mało robić! No chyba, że chcesz być pierwsza.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:35   #2503
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie lekarz bada ginekologicznie na każdej wizycie. Następnie mam usg, najpierw dopochwowo- wtedy mierzy długość szyjki, a później to już normalnie przez powłoki brzuszne. Każda wizyta wygląda praktycznie tak samo.

Cytat:

mój bada moje na każdej wizycie
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:40   #2504
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

ale jak to?
mnie bada na kazdej wizycie, sprawdza szyjke, czy nie ma infekcji i maca gdzie jest dno macicy.
to na czym polegająTwoje wizyty?

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

zaczarowanadlaniego- dziwie sie Twojej mamoie ze wpadła na taki absurdalny pomysł bedziecie w szoku, nieogarnieci, bo pojawi sie nowy człowiek, nowe obowiązki, nowy harmonogram dnia i wogole początkowy chaos. ktos do pomocy sie przydaje głównie nie przy dziecku, tylko na początku po to by świezo upieczeni rodzice nie umarli z głodu i z syfu w mieszkaniu, wiec powinna to byc jedna zaufana osoba, ktora ma pomagac a nie wymagac...a tu ci chcą ci sie na wczasy zwalic w kilka osób , nie pojmuje serio.

pozatym to czego bedziecie najwiecej pragnac to ciszy i wolnej łazienki jak dziecko śpi..a nie tłumu ludzi ktorzy ciagle beda sie plątac pod nogami i czegos potrzebowac

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-06-30 o 18:42
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:46   #2505
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mój brzuch ma 104 cm

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 18:59   #2506
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Mój brzuch ma 104 cm
u mnie 102 cm na wysokości pępka
16,4 kg na plusie
a dzisiaj mamy 33+6
Stary 2014-06-30, 19:00   #2507
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
ja pierwszy raz odkad sie urodzilam lezalam w szpitalu we wrzesniu 2013r wiec nie wiem jakie co szpitale oferuja w tym ktorym lezalam byla woda w butelkach nie musialam miec swojego papieru i termometru poza tym niektore kobiety chwala sobie szpitale a inne nie wiec sie dziwie
wiec dziwi mnie to co niektore pisza ze musza brac np. termometr bo akurat takich rzeczy do szpitala nie powinno sie brac
U nas nawet nic nie pisza o zabieraniu ze soba podpasek, wiec chyba szpital cos daje a ja i tak paczke kupie i spakuje. A woda i jedzenie to juz calkiem na porzadku dziennym. Papieru toaletowego raczej nie bede ze soba brala.
Kupilismy dzis wozek tak calkiem ''z biegu'' po prostu TZ sie spytal ''idziemy obejrzec?'' i zaraz pierwszy z brzegu tak nam sie spodobal, ze od razu go wzielismy. Kosztowal 3500 koron. I jest szary. Wlasnie stoi w pokoju i go kocice obwachuja.
Wczoraj mnie TZ rozsmieszyl zbieram rzeczy do spakowania, a on mi doradza ''moze jakas ksiazke do czytania sobie wez''. Ja mu mowie '' nie wiem, czy bede miala glowe do czytania w trakcie skurczow'' a on na to ''no, nie w trakcie skurczow, tylko jak bedziesz siedziala i czekala''. To on sobie wyobraza, ze to sie tak siedzi i czeka jak na otwarcie drzwi. Zaczelam mu tlumaczyc na czym polega faza skurczow, ze szyjka macicy musi sie otworzyc na 10 cm, a potem jest parcie.... w polowie stwierdzil, ze moge mu oszczedzic ''nieapetycznych'' detali. Nie, faktycznie, ten facet sie na porodowke nie kwalifikuje. On jest jak jego tatus - bedzie z kwiatkami czekal pod drzwiami (zrymowalo mi sie).
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:03   #2508
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny orientujecie sie w jakich sklepach mozna kupic miarke/tasme zeby sie zmierzyc ile sie ma pod biustem ?
Ja jak nie miałam metra krawieckiego to wykorzystywałam kawałek sznurka czy nitki i mierzyłam co chciałam, później rozciągałam taśmę męża taką co się sama zwija i przykładałam sznureczek i wiedziałam ile tego było. Mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:05   #2509
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
U nas nawet nic nie pisza o zabieraniu ze soba podpasek, wiec chyba szpital cos daje a ja i tak paczke kupie i spakuje. A woda i jedzenie to juz calkiem na porzadku dziennym. Papieru toaleto
wego raczej nie bede ze soba brala.
Kupilismy dzis wozek tak calkiem ''z biegu'' po prostu TZ sie spytal ''idziemy obejrzec?'' i zaraz pierwszy z brzegu tak nam sie spodobal, ze od razu go wzielismy. Kosztowal 3500 koron. I jest szary. Wlasnie stoi w pokoju i go kocice obwachuja.
Wczoraj mnie TZ rozsmieszyl zbieram rzeczy do spakowania, a on mi doradza ''moze jakas ksiazke do czytania sobie wez''. Ja mu mowie '' nie wiem, czy bede miala glowe do czytania w trakcie skurczow'' a on na to ''no, nie w trakcie skurczow, tylko jak bedziesz siedziala i czekala''. To on sobie wyobraza, ze to sie tak siedzi i czeka jak na otwarcie drzwi. Zaczelam mu tlumaczyc na czym polega faza skurczow, ze szyjka macicy musi sie otworzyc na 10 cm, a potem jest parcie.... w polowie stwierdzil, ze moge mu oszczedzic ''nieapetycznych'' detali. Nie, faktycznie, ten facet sie na porodowke nie kwalifikuje. On jest jak jego tatus - bedzie z kwiatkami czekal pod drzwiami (zrymowalo mi sie).
Pochwal się wozkiem
Moj to akurat ogląda sobie porody wszędzie zagląda się dopytuje wiec chyba poród mu nie straszny

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 19:20   #2510
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się wozkiem
Moj to akurat ogląda sobie porody wszędzie zagląda się dopytuje wiec chyba poród mu nie straszny
Zrobie jutro zdjecia i wrzuce. Firma ''Scandia''.
Tez juz mnie plecy coraz bardziej bola, dzis chodzilam na zakupy i niby nie lazilam duzo, a nogi mnie bola i zmeczylam sie. Kupilam sobie jeszcze staniki do karmienia (bylam w szoku, jak sie okazalo ze 75 D na mnie pasuje, normalnie nosilam 65DD, ale stare staniki sa juz na mnie za ciasne) jutro chyba skocze do Ikei ogladac posciel i kocyki.
W srode zaczne 36 tydzien, wizyta u poloznej. Na razie caly czas 15 kg na plusie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:32   #2511
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ale jak to?
mnie bada na kazdej wizycie, sprawdza szyjke, czy nie ma infekcji i maca gdzie jest dno macicy.
to na czym polegająTwoje wizyty?

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

zaczarowanadlaniego- dziwie sie Twojej mamoie ze wpadła na taki absurdalny pomysł bedziecie w szoku, nieogarnieci, bo pojawi sie nowy człowiek, nowe obowiązki, nowy harmonogram dnia i wogole początkowy chaos. ktos do pomocy sie przydaje głównie nie przy dziecku, tylko na początku po to by świezo upieczeni rodzice nie umarli z głodu i z syfu w mieszkaniu, wiec powinna to byc jedna zaufana osoba, ktora ma pomagac a nie wymagac...a tu ci chcą ci sie na wczasy zwalic w kilka osób , nie pojmuje serio.

pozatym to czego bedziecie najwiecej pragnac to ciszy i wolnej łazienki jak dziecko śpi..a nie tłumu ludzi ktorzy ciagle beda sie plątac pod nogami i czegos potrzebowac
Też właśnie wydawało mi sie to dziwne że mi nie mierzy....Może dlatego ze jest to lekarz starej daty.... Wpisuje do karty moje badania, pyta jak sie czuje itp (wcześniej u położnej normalnie mam mierzone ciśnienie, jestem ważona) potem każe położyć sie na kozetce i robi mi normalne usg...Bardzo długo i dokładnie , jak ma humor to się pyta czy widze to, czy widze tamto, a jak nie ma to nic nie mówi. Jak pytam czy jest wszystko dobrze to mówi no tak....W drugiej ciaży na pewno do niego już nie pójdę, bo nie odpowiada mi jego opieka, ale że na fundusz jedynie w tej przychodni usg jest na wizycie to sie zdecydowałam, w innych trzeba zapisywać sie oddzielnie na usg a oddzielnie na wizytę...
A ze moja siora w 3 ciaży chodziła do przychodni właśnie takiej, że była na wizycie, a na usg zapis był dopiero za 3 tyg, to sie okazało, ze nosiła w sobie martwe dziecko, a był to już jakiś 17 tydzień....więc sie nie zorientowała...Więc do tamtej przychodni miałam uraz...po tym co dowiedziałam sie od siostry. Jest jeszcze jedna przychodnia, moze następnym razem tam sie wybiorę ( chociaż o ginekologach tez jest opinia bardzo różna)

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Mój brzuch ma 104 cm
to mi ulzyło, już myślałam, że tylko ja mam tak sporo cm
A dzius z nowu dostałam komplemencik od znajomej, której juz z rok nie widziałam, ze myślała ze jestem ok 5,6 ms ciaży Jak ja kocham takie komplementy

To widzę że cm mamy podobnie w brzuszkach

Chociaż z zaczarowana bardziej sie identyfikuję, bo tylko 1 dzień nas dzieli w terminach
Stary 2014-06-30, 19:36   #2512
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Niestety,

ach musze sie uspokoic
Według mnie to niech się obrażają ale powinnaś pomyśleć o Was przede wszystkim i zrobić wszystko, żebyście się z Tżtem czuli komfortowo w zupełnie nowej sytuacji
Myślę, że spokojnie dasz sobie radę z malutką, strach ma wielkie oczy ale na pewno instynkt macierzyński zrobi swoje

Cytat:

No właśnie mi nie badał jeszcze piersi... i też się ostatnio nad tym zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
u mnie 102 cm na wysokości pępka
16,4 kg na plusie
a dzisiaj mamy 33+6
U mnie też już 16 kg na plusie

a brzuszek 99 cm

Właśnie wróciłam z zakupów Dobrze gdzieś wyjść z domu bo ostatnio coraz rzadziej mi się to zdarza
Nogi bolą, brzuch już ciągnie i twardnieje... Do końca tygodnia chcemy przygotować łóżeczko i całą resztę
Koleżanka obiecała, że pożyczy mi kołyskę więc mała w dzień będzie spała z nami w pokoju gdzie jest tv a w nocy w sypialni Ulżyło mi, że będę ją miała cały czas na oku!

Kupiłam sobie truskawki, czereśnie, maliny, brzoskwinie i nektarynki Mam fazę na owoce
A na kolację zrobię pizzę
Wstąpiłam też do lumpka i kupiłam sobie 2 sukienki i legginsy No i oczywiście dla małej bo się nie mogłam powstrzymać 3 pajace i sukienkę

Padam na twarz
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:39   #2513
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
milo z jej strony
haha to jak by się u mnie odmienilo i urodzil by się chlopak to podjade do ciebie a tak na serio to ja tez nie mogę się opanować i niby już wszystko mam ale jak wyjde na zakup to ciagle jeszcze dokupuje, powiedziałam chłopakowi ze jak jest ze mna na zakupach to ma mnie stopować bo ja sama nie potrafie się opanowac
Mysle, ze wystarczylo by dla obydwu
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
[B]

Wczoraj kupiłam kapcie do szpitala, pod prysznic i wymieniłam koszule na rozmiar S jednak Także dzisiaj to wszystko dopakuję i będę prawie gotowa Zostaną tylko jakieś ciastka i woda
Ja kupiłam rozmiar S koszule do karmienia i jest za duza Uwielbiam angielskie rozmiary Nastepnego dnia juz ich nie bylo, sa sliczne i schodza jak swieze buleczki.
Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
a ile wody macie zamiar wziasc ze sobą do torby???

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

no to już lepiej się słyszy
Halinko ja się mogę z toba zamienic miejscem na liscie bo jako pierwsza to jakos nie chce rodzic
Ja wezme z dwie małe butelki, a pozniej najwyzej bede nalewac do nich z dozownika. A jak mi bedzie trzeba zostac tam dluzej to tz mi przyniesie juz w duzych butelkach.

Cytat:
Za chwilę wszystkie się zbuntują, pozaszywają dziurki i nie będzie żadnych sierpniowych dzieci. Koniec imprezy, rozejść się.

Widze, ze ci sie humor poprawił

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
ale teściowa ani razu nie okazała radości? Nie gratulowała? Na pewno się zmieni po porodzie, zobaczysz

Ja mam super teściów, a też nic nie kupili. Potem na pewno się rozszaleją
Mój tata z kolei dawno chciał coś kupić, ale moja mama mu zabroniła więc tata mi tylko wpycha po stówce jak go odwiedzam. Mamę poprosiłam, żeby mi zasponsorowała leżaczek bujaczek, ale tyle czekałam, że w końcu brat mi kupił używany Od mamy liczyłam na nowy, ale pewnie nie ma kasy, bo sobie kupiła firany za 300zł Ale najbardziej przykre jest to, że jak przyjeżdżam, to nie ma normalnej rozmowy, tylko słucham co sobie ostatnio kupiła :/ Wiem, że to strasznie zabrzmi, ale jestem szczęśliwa, że mam teraz drugą i lepsza mamę.
A u niektórych jest odwrotnie

A jakiś wyjazd? Wycieczka? I będzie w domu, czy u dziadków?
Jak moja mama rodziła, to pozwoliła mi nie chodzić do szkoły pewnie tylko dlatego, żeby się nie martwić, czy tata mnie wypari, zrobi kanapki i sprawdzi lekcje

dokładnie, niech będzie przynajmniej na korytarzu.

U mnie położna 500zł.

Chyba najważniejsze, to słuchać żony Za nic się nie obrażać, jak żona wygoni za drzwi to wyjść i za chwilę wrócić. mąż powinien też kazać się żonie ruszać, przypominać o rozchylaniu nóg, masować. Położna zachęcała nas też do wymawiania imienia dziecka, np. "Kołysz biodrami, to Hania szybciej wyjdzie" bo wtedy mama wie, że musi być dzielna dla konkretnej osóbki, że rodzi swoje własne dziecko i to jest mobilizujące oraz ułatwiające poród.

Łał! Genialne wieści i badania, pokoik, walizki spakowane! Wpisywać Milenkę na listę?

cooo? ale chciałaś, czy musiałaś?

Heheh, bo się włóczysz po weselach zamiast tu z nami przezywac i się pakowac
No własnie o to mi chodzi, zeby gdzies to przeczytal, przeanalizowac i wiedzial co robic. Jak ja mu powiem teraz to pewnie wpusci jednym uchem, adrugim wypusci. Juz taki typ Ja mowie akurat o temacie ktory go nie interesuje to mnie slucha jak przez mgłe.
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
chyba " raczej napewno" nalzałoby zrobic na odwrót

w polskim szpitalu za darmo to mozna co najwyżej żótłaczke dostać
smieszne, a zarazem przykre, ale taka prawda.
Stary 2014-06-30, 19:47   #2514
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Mysle, ze wystarczylo by dla obydwu

Ja kupiłam rozmiar S koszule do karmienia i jest za duza Uwielbiam angielskie rozmiary Nastepnego dnia juz ich nie bylo, sa sliczne i schodza jak swieze buleczki.

Ja wezme z dwie małe butelki, a pozniej najwyzej bede nalewac do nich z dozownika. A jak mi bedzie trzeba zostac tam dluzej to tz mi przyniesie juz w duzych butelkach.

Widze, ze ci sie humor poprawił

No własnie o to mi chodzi, zeby gdzies to przeczytal, przeanalizowac i wiedzial co robic. Jak ja mu powiem teraz to pewnie wpusci jednym uchem, adrugim wypusci. Juz taki typ Ja mowie akurat o temacie ktory go nie interesuje to mnie slucha jak przez mgłe.

smieszne, a zarazem przykre, ale taka prawda.
to z tymi koszulami tak jest...a ja chciałam na alegro L zamawiać....ale z tego co piszecie to moge sie w niej utopić
w sumie od teściowej mam s ale jest za duża, teraz kiedy mam brzuch, a jak urodzę a jeszcze ostatnio ona do mnie mówi "nie zamała bedzie koszulka na ciebie?"
Stary 2014-06-30, 19:53   #2515
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
to z tymi koszulami tak jest...a ja chciałam na alegro L zamawiać....ale z tego co piszecie to moge sie w niej utopić
w sumie od teściowej mam s ale jest za duża, teraz kiedy mam brzuch, a jak urodzę a jeszcze ostatnio ona do mnie mówi "nie zamała bedzie koszulka na ciebie?"
hehe no oko tesciowej

Wogole co wy tak nagle zaczelyscie torby pakowac? Co druga to juz spakowana A ja daleko w lesie, dopiero paczka z PL z rzeczami do szpitala zostala wyslana, a gdzie tam pakowanie.

Moj lokator zmienil chyba ulozenie. Dwa dni malo go czulam, chyba był zajety obrotem, a dzis pierwszy raz dostalam kopa w spojenie
Wogole tez mam wrazenie, ze brzuch mi sie obnizyl, siedzac opiera mi sie centralnie o uda, a tez stanik przestal mnie uwierac, wczesniej brzuch zaczynal sie pod biustem i druty od miseczek mi naciskaly na niego, dzis tak nie jest.
Stary 2014-06-30, 20:05   #2516
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

patrycja my z terminami na początek lipca to już najwyższy czas, żeby się spakować
Nie znasz dnia ani godziny kochana

Poza tym dużo z nas już ma takie dolegliwości i bóle wszystkiego, że lepiej jak ta torba sobie stoi i głowa spokojna

Ja dopóki nie kupiłam koszul i papci to byłam mega poddenerwowana Teraz już jestem spokojniejsza bo do szpitala praktycznie wszystko mam także mogę jechać rodzić
A łóżeczko, kołyskę i inne takie najwyżej tż będzie musiał rozłożyć jak nie zdążymy
Stary 2014-06-30, 20:06   #2517
patrycja19894
Wtajemniczenie

a wogole to Tz pojechał wlasnie po fotelik samochodowy. Auta co prawda jeszcze nie mamy, ale w planach za jakis czas kupimy..jezeli nie to na pewno sie przyda. Tak jak Optymistka mowila, chociazby do taksowki.

Znalazlam ogloszenie, ze babeczka ma fotelik chicco keyfit uzyywany tylko raz przy wyjsciu ze szpitala, bo nie posiada samochodu za 10funtów!!!
Na zdjeciu wyglada jak nowy, jak sie okaze, ze jest w takim stanie jak w opisie to padne ze szczescia
U nas nowy kosztuje 70f, a na allegro ponad 400zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chicco.jpg (13,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-06-30, 20:10   #2518
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
patrycja my z terminami na początek lipca to już najwyższy czas, żeby się spakować
Nie znasz dnia ani godziny kochana

Poza tym dużo z nas już ma takie dolegliwości i bóle wszystkiego, że lepiej jak ta torba sobie stoi i głowa spokojna

Ja dopóki nie kupiłam koszul i papci to byłam mega poddenerwowana Teraz już jestem spokojniejsza bo do szpitala praktycznie wszystko mam także mogę jechać rodzić
A łóżeczko, kołyskę i inne takie najwyżej tż będzie musiał rozłożyć jak nie zdążymy
"Papcie są to moge rodzić"

Ja skladam w szufladzie moje rzeczy do szpitala, mam dwie koszule, klapki pod prysznic i kapcie W razie "coś" to tz nie musialby szukac.
Ale skoro juz zaczynacie pakowanie to jak tylko przyjda mi te rzeczy to tez sie spakuje
Stary 2014-06-30, 20:13   #2519
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
a wogole to Tz pojechał wlasnie po fotelik samochodowy. Auta co prawda jeszcze nie mamy, ale w planach za jakis czas kupimy..jezeli nie to na pewno sie przyda. Tak jak Optymistka mowila, chociazby do taksowki.

Znalazlam ogloszenie, ze babeczka ma fotelik chicco keyfit uzyywany tylko raz przy wyjsciu ze szpitala, bo nie posiada samochodu za 10funtów!!!
Na zdjeciu wyglada jak nowy, jak sie okaze, ze jest w takim stanie jak w opisie to padne ze szczescia
U nas nowy kosztuje 70f, a na allegro ponad 400zł.
uuu, niezla okazja A w ogóle jaki ładny I za taką cenę...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:14   #2520
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
"Papcie są to moge rodzić"

Ja skladam w szufladzie moje rzeczy do szpitala, mam dwie koszule, klapki pod prysznic i kapcie W razie "coś" to tz nie musialby szukac.
Ale skoro juz zaczynacie pakowanie to jak tylko przyjda mi te rzeczy to tez sie spakuje
Papcie ważna rzecz

I się nie śmiej bo wczoraj byłam w 3 sklepach obuwniczych a kupiłam dopiero w 4 bo we wszystkich mówili, że mają papcie w sprzedaży tylko zimą i jesienią co było dla mnie mega dziwne
Przecież w papciach się chodzi cały rok co nie??

I ja nie zaczynam pakowania ja je już dzisiaj kończę moja droga
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości