|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47103184]Hej dziewczyny! Ja dopiero teraz zajrzałam na forum i zaczynam czytać co dzisiaj naskrobałyście ![]() Dzisiaj byłam na wizycie. KTG ok - brak skurczy, ale przy badaniu okazało się, że nie mam już szyjki macicy. Jeszcze dwa tygodnie temu miała 4 cm, a dzisiaj lekarz powiedział, ze właściwie jej nie ma i mam jeszcze dwa tygodnie wytrzymać, leżeć i odpoczywać. Nawet nic nie czułam, że coś się dzieje ![]() ![]() Ale lekarz mi nie zlecił tych ostatnich badań pod koniec ciąży, więc może liczy, że dotrzymam do następnej wizyty...[/QUOTE] Ło matko, nie ma szyjki Czasami cieszę się, że nic nie wiem o tej mojej szyjce ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2492 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47103184]Hej dziewczyny!
Ja dopiero teraz zajrzałam na forum i zaczynam czytać co dzisiaj naskrobałyście ![]() Dzisiaj byłam na wizycie. KTG ok - brak skurczy, ale przy badaniu okazało się, że nie mam już szyjki macicy. Jeszcze dwa tygodnie temu miała 4 cm, a dzisiaj lekarz powiedział, ze właściwie jej nie ma i mam jeszcze dwa tygodnie wytrzymać, leżeć i odpoczywać. Nawet nic nie czułam, że coś się dzieje ![]() ![]() Ale lekarz mi nie zlecił tych ostatnich badań pod koniec ciąży, więc może liczy, że dotrzymam do następnej wizyty...[/QUOTE] looooo to widze ze nam sie zaczynaja skrac szyjki no to tak jak ja 2 tyg temu 4 a potem po 2 tyg 2.7 i tez niby nic nie czulam tylko ze u mnie akurat na KTG pojawily sie skurcze To lez i pachnij ![]() zebys wyrzymala jak najdluzej
|
|
|
|
#2494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może powiedz ze zrezygnowalas i nie musi przyjezdzasz. Więcej sie nameczysz przy tych gościach niż z tego pożytku.
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Drapie sie jak opętana , za tydzień mam wizytę, to powiem o tym lekarzowi... Też tak uważam, tym bardziej że ja mam wrażenie, ze moge być bardzo nieporadna na początku i sama moge sobie narobić prania, przebierając malucha Nie bij chciałam sie wyżalić, bo mało mi było i strasznie się zezłościłam jak się skończyły Ja z tym bolem brzucha mam podobnie, więc też sie staram mało denerwować, al;e niestety nie zawsze mi to wychodzi.... ![]() Tak się zastanawiam...skad wy wiecie o tych skracajacych szyjkach??lekarz was bada ginekologicznie tak??? Bo wiecie co???Ja ostatnio badanie ginekologiczne miałam w 9 tyg ciazy....Więc ja nie mam pojęcia co słychać u mojej szyjki ......
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-30 o 18:16 |
|
|
|
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no pogadam z mama to sie da zalatwic ale juz slysze jak obgaduje mnie z babcia ze jej nie pozwalam przyjechac Tz chcial jej nawet bilet kupic na autobus zeby przyjechala ale jej sie ten pomysl nie podoba i woli przyjechac z ojczymem i siostra moja ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
to powiedz na wizycie zeby Ci sprawdzil to koniecznie powiedz ja sie drapie ale tak lekko czasem mnie cos zaswedzi za to dzis wstalam z 2 kreskami czerwonymi na nosie bo sie drapalam a mam dlugie paznokcie i zrobilam sobie ale
|
||
|
|
|
#2497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47103184]Hej dziewczyny! Ja dopiero teraz zajrzałam na forum i zaczynam czytać co dzisiaj naskrobałyście ![]() Dzisiaj byłam na wizycie. KTG ok - brak skurczy, ale przy badaniu okazało się, że nie mam już szyjki macicy. Jeszcze dwa tygodnie temu miała 4 cm, a dzisiaj lekarz powiedział, ze właściwie jej nie ma i mam jeszcze dwa tygodnie wytrzymać, leżeć i odpoczywać. Nawet nic nie czułam, że coś się dzieje ![]() ![]() Ale lekarz mi nie zlecił tych ostatnich badań pod koniec ciąży, więc może liczy, że dotrzymam do następnej wizyty...[/QUOTE] Oooo kurna! Dobrze, że jesteśmy już na finishu
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam takie pytanko z ciekawości.. czy gin wam badał kiedykolwiek piersi? bo na karcie ciąży jest taka rubryczka dotycząca właśnie piersi.. u mnie na początku jeszcze wpisał że jest bez zmian i tyle.. i tak mnie to ciekawi
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chcę żeby już było normalnie- w "normalnym" życiu nie oglądałam powtórek "trudnych spraw" ![]() Cytat:
dziewczyny dzięki że chociaż wchodząc na to forum mogę się dzisiaj uśmiechnąć ![]() Cytat:
Ja nawet za tym tęsknię![]() mi lekarz zabronił, szyjka się znacznie skróciła, biorę luteinę i mam się oszczędzać ![]() Jakbym mogła/miała tyle siły to bym z odkurzaczem przeleciała po całym bloku i wysprzątała u wszystkich sąsiadów, tak mnie dobija to nicnierobienie Ale masz oczywiście racje- Ciebie też rozumiem, że brakuję Ci pracy. Również pracuje w biurze, wiem jaka jest w takim miejscu atmosfera. Przede wszystkim stały kontakt z ludźmi- tego brak... Mnie jeszcze tydzień temu ominęła wycieczka firmowa ( co roku takie mamy, jeżdżę od 7 lat, więc wiem co straciłam )Cytat:
![]() Jeśli dobrze kojarzę to mamy podobny tp, różni się bodajże jednym dniem
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-06-30 o 18:32 |
||||
|
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kroopka tak chodzi o TSH to ja miałam na początku 4,19 . I dostałam Euthyrox N 25. Miałam iść na kontrole, ale teraz każdy wynik kształtuje sie na poziomie około 1,5 wiec jest ok.
MrsDorota nie masz już szyjki to chyba nie dobrze:'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47103184]Hej dziewczyny! Ja dopiero teraz zajrzałam na forum i zaczynam czytać co dzisiaj naskrobałyście ![]() Dzisiaj byłam na wizycie. KTG ok - brak skurczy, ale przy badaniu okazało się, że nie mam już szyjki macicy. Jeszcze dwa tygodnie temu miała 4 cm, a dzisiaj lekarz powiedział, ze właściwie jej nie ma i mam jeszcze dwa tygodnie wytrzymać, leżeć i odpoczywać. Nawet nic nie czułam, że coś się dzieje ![]() ![]() Ale lekarz mi nie zlecił tych ostatnich badań pod koniec ciąży, więc może liczy, że dotrzymam do następnej wizyty...[/QUOTE] Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dorota Ale jakto tak bez szyjki?! Dużo leżeć, mało robić! No chyba, że chcesz być pierwsza.
|
|
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2504 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale jak to? ![]() mnie bada na kazdej wizycie, sprawdza szyjke, czy nie ma infekcji i maca gdzie jest dno macicy. to na czym polegająTwoje wizyty? ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- zaczarowanadlaniego- dziwie sie Twojej mamoie ze wpadła na taki absurdalny pomysł bedziecie w szoku, nieogarnieci, bo pojawi sie nowy człowiek, nowe obowiązki, nowy harmonogram dnia i wogole początkowy chaos. ktos do pomocy sie przydaje głównie nie przy dziecku, tylko na początku po to by świezo upieczeni rodzice nie umarli z głodu i z syfu w mieszkaniu, wiec powinna to byc jedna zaufana osoba, ktora ma pomagac a nie wymagac...a tu ci chcą ci sie na wczasy zwalic w kilka osób , nie pojmuje serio.pozatym to czego bedziecie najwiecej pragnac to ciszy i wolnej łazienki jak dziecko śpi..a nie tłumu ludzi ktorzy ciagle beda sie plątac pod nogami i czegos potrzebowac
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-06-30 o 18:42 |
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuch ma 104 cm
|
|
|
|
#2506 |
|
Rozeznanie
|
u mnie 102 cm na wysokości pępka
![]() 16,4 kg na plusie a dzisiaj mamy 33+6
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja i tak paczke kupie i spakuje. A woda i jedzenie to juz calkiem na porzadku dziennym. Papieru toaletowego raczej nie bede ze soba brala . Kupilismy dzis wozek . Wlasnie stoi w pokoju i go kocice obwachuja. Wczoraj mnie TZ rozsmieszyl zbieram rzeczy do spakowania, a on mi doradza ''moze jakas ksiazke do czytania sobie wez''. Ja mu mowie '' nie wiem, czy bede miala glowe do czytania w trakcie skurczow'' a on na to ''no, nie w trakcie skurczow, tylko jak bedziesz siedziala i czekala''. To on sobie wyobraza, ze to sie tak siedzi i czeka jak na otwarcie drzwi . Nie, faktycznie, ten facet sie na porodowke nie kwalifikuje. On jest jak jego tatus - bedzie z kwiatkami czekal pod drzwiami (zrymowalo mi sie ).
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj to akurat ogląda sobie porody wszędzie zagląda się dopytuje wiec chyba poród mu nie straszny
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Firma ''Scandia''.Tez juz mnie plecy coraz bardziej bola, dzis chodzilam na zakupy i niby nie lazilam duzo, a nogi mnie bola i zmeczylam sie. Kupilam sobie jeszcze staniki do karmienia (bylam w szoku, jak sie okazalo ze 75 D na mnie pasuje, normalnie nosilam 65DD, ale stare staniki sa juz na mnie za ciasne) jutro chyba skocze do Ikei ogladac posciel i kocyki . W srode zaczne 36 tydzien, wizyta u poloznej. Na razie caly czas 15 kg na plusie. |
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wpisuje do karty moje badania, pyta jak sie czuje itp (wcześniej u położnej normalnie mam mierzone ciśnienie, jestem ważona) potem każe położyć sie na kozetce i robi mi normalne usg...Bardzo długo i dokładnie , jak ma humor to się pyta czy widze to, czy widze tamto, a jak nie ma to nic nie mówi. Jak pytam czy jest wszystko dobrze to mówi no tak....W drugiej ciaży na pewno do niego już nie pójdę, bo nie odpowiada mi jego opieka, ale że na fundusz jedynie w tej przychodni usg jest na wizycie to sie zdecydowałam, w innych trzeba zapisywać sie oddzielnie na usg a oddzielnie na wizytę...A ze moja siora w 3 ciaży chodziła do przychodni właśnie takiej, że była na wizycie, a na usg zapis był dopiero za 3 tyg, to sie okazało, ze nosiła w sobie martwe dziecko, a był to już jakiś 17 tydzień....więc sie nie zorientowała...Więc do tamtej przychodni miałam uraz...po tym co dowiedziałam sie od siostry. Jest jeszcze jedna przychodnia, moze następnym razem tam sie wybiorę ( chociaż o ginekologach tez jest opinia bardzo różna) ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- to mi ulzyło, już myślałam, że tylko ja mam tak sporo cm ![]() A dzius z nowu dostałam komplemencik od znajomej, której juz z rok nie widziałam, ze myślała ze jestem ok 5,6 ms ciaży To widzę że cm mamy podobnie w brzuszkach ![]() Chociaż z zaczarowana bardziej sie identyfikuję, bo tylko 1 dzień nas dzieli w terminach
|
|
|
|
|
#2512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że spokojnie dasz sobie radę z malutką, strach ma wielkie oczy ale na pewno instynkt macierzyński zrobi swoje Cytat:
![]() Cytat:
![]() a brzuszek 99 cm ![]() Właśnie wróciłam z zakupów Dobrze gdzieś wyjść z domu bo ostatnio coraz rzadziej mi się to zdarza![]() Nogi bolą, brzuch już ciągnie i twardnieje... Do końca tygodnia chcemy przygotować łóżeczko i całą resztę ![]() Koleżanka obiecała, że pożyczy mi kołyskę Kupiłam sobie truskawki, czereśnie, maliny, brzoskwinie i nektarynki Mam fazę na owoce![]() A na kolację zrobię pizzę ![]() Wstąpiłam też do lumpka i kupiłam sobie 2 sukienki i legginsy No i oczywiście dla małej bo się nie mogłam powstrzymać 3 pajace i sukienkęPadam na twarz
|
|||
|
|
|
#2513 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widze, ze ci sie humor poprawił ![]() Cytat:
Ja mowie akurat o temacie ktory go nie interesuje to mnie slucha jak przez mgłe. Cytat:
|
|
#2514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w sumie od teściowej mam s ale jest za duża, teraz kiedy mam brzuch, a jak urodzę |
|
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wogole co wy tak nagle zaczelyscie torby pakowac? Co druga to juz spakowana Moj lokator zmienil chyba ulozenie. Dwa dni malo go czulam, chyba był zajety obrotem, a dzis pierwszy raz dostalam kopa w spojenie Wogole tez mam wrazenie, ze brzuch mi sie obnizyl, siedzac opiera mi sie centralnie o uda, a tez stanik przestal mnie uwierac, wczesniej brzuch zaczynal sie pod biustem i druty od miseczek mi naciskaly na niego, dzis tak nie jest.
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja my z terminami na początek lipca to już najwyższy czas, żeby się spakować
![]() Nie znasz dnia ani godziny kochana ![]() Poza tym dużo z nas już ma takie dolegliwości i bóle wszystkiego, że lepiej jak ta torba sobie stoi i głowa spokojna ![]() Ja dopóki nie kupiłam koszul i papci to byłam mega poddenerwowana Teraz już jestem spokojniejsza bo do szpitala praktycznie wszystko mam także mogę jechać rodzić![]() A łóżeczko, kołyskę i inne takie najwyżej tż będzie musiał rozłożyć jak nie zdążymy
|
|
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
a wogole to Tz pojechał wlasnie po fotelik samochodowy. Auta co prawda jeszcze nie mamy, ale w planach za jakis czas kupimy..jezeli nie to na pewno sie przyda. Tak jak Optymistka mowila, chociazby do taksowki.
Znalazlam ogloszenie, ze babeczka ma fotelik chicco keyfit uzyywany tylko raz przy wyjsciu ze szpitala, bo nie posiada samochodu za 10funtów!!! Na zdjeciu wyglada jak nowy, jak sie okaze, ze jest w takim stanie jak w opisie to padne ze szczescia U nas nowy kosztuje 70f, a na allegro ponad 400zł.
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja skladam w szufladzie moje rzeczy do szpitala, mam dwie koszule, klapki pod prysznic i kapcie W razie "coś" to tz nie musialby szukac.Ale skoro juz zaczynacie pakowanie to jak tylko przyjda mi te rzeczy to tez sie spakuje
|
|
#2519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuu, niezla okazja |
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I się nie śmiej bo wczoraj byłam w 3 sklepach obuwniczych a kupiłam dopiero w 4 bo we wszystkich mówili, że mają papcie w sprzedaży tylko zimą i jesienią co było dla mnie mega dziwne ![]() Przecież w papciach się chodzi cały rok co nie ??I ja nie zaczynam pakowania ja je już dzisiaj kończę moja droga ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

zebys wyrzymala jak najdluzej

chciałam sie wyżalić, bo mało mi było i strasznie się zezłościłam jak się skończyły 

Dużo leżeć, mało robić! No chyba, że chcesz być pierwsza.

Ale najbardziej przykre jest to, że jak przyjeżdżam, to nie ma normalnej rozmowy, tylko słucham co sobie ostatnio kupiła :/ Wiem, że to strasznie zabrzmi, ale jestem szczęśliwa, że mam teraz drugą i lepsza mamę.