|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2432 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Papryczka nie cierpie kleszczy brrr
Cytat:
![]() Boli mnie wszystko a dzis od 4 rano brzuch twardy ze az zebra bola Dla siostry naleza sie baty! Jest nie powazna ![]() Cytat:
Cytat:
Moja czuje sie teraz wazna bo gotuje dla Tz jako ze ja nie moge nic robic, a przy ilosci pracy jaka Tz teraz ma nie mialby sily robic jedzenia. Tz stara sie schudnac bo zlapal ciazowego brzucha a tesciowka kupuje mu po 4 batony na 5 dni i robi ze 3 desery ![]() Cytat:
dobrze jest sie wygadac Tez myslalam ze bedzie wiecej entuzjazmu do kupowania Tesciowa mowi ze mamy jeszcze duzo czasu i po co sie spieszymy i po co tak duzo kupujemy (kupilismy niezbedne minimum). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak w 2 dni mialam 2kg do przodu to wierzyc nie moglam i bylam w szoku ale po kilku dniach spadl kilogram. Cytat:
Lezenie absolutne i bezczynnosc totalna daja mi sie tak mocno we znaki ze wariuje. Nie wiem jak dotrzymam jeszcze 2 miesiace |
|||||||||
|
|
|
#2433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ruda kupiłam jedną paczkę Happy ale tych fioletowych
![]() Dziewczyny ja bym się tak nie nastawiała na lekarza przy porodzie Przecież oni nie mają czasu, żeby każdą pacjentkę odwiedzać![]() No i u mnie jest tak, że jeśli chodzi o poród sn to liczy się położna bo ona cały czas przychodzi, opiekuje się nami i z nią rodzimy Lekarz przychodzi zazwyczaj tylko na koniec, żeby ewentualnie zszyć krocze![]() Moja mama kupiła już mnóstwo rzeczy dla małej Chciała kupić wózek ale że dostaliśmy to poszalałyśmy z innymi rzeczami![]() Teściowa nie kupiła nic ale od niej nic nie oczekuję bo wiem, że nie ma kasy ![]() kroopka mi też wyszedł dodatni GBS Na początku mega się tym zmartwiłam ale teraz już myślę pozytywnie... Powiedz mi dostałaś jakieś zalecenia od gina, żeby jak najszybciej jechać do szpitala jak na przykład odejdą wody?Myślicie, że przy dodatnim GBS lepiej byłoby mieć cc? Boję się, że odejdą mi wody, pojadę do szpitala a mała zdąży się zarazić zanim podadzą antybiotyk TheFall ja mam dosyć dużą walizkę i ledwo się zmieszczę U mnie najwięcej miejsca zajmują ręczniki, podkłady poporodowe, pampersy dla małej to pół walizki No i butelki z wodą też...Ogólnie jeszcze wszystkiego nie spakowałam a torba już pełna więc nie wiem jak dam radę ![]() Wczoraj kupiłam kapcie do szpitala, pod prysznic i wymieniłam koszule na rozmiar S jednak Zostaną tylko jakieś ciastka i woda |
|
|
|
#2435 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ooooo to bardzo długo. Albo było pyszne jedzenie, albo dobra zabawa ![]() Cytat:
A jak mama się czuje. U napisz dla czego zemdlala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie niestety to samo zaczynam się niepokoić, bo już takie stany mam od kilku dni, tzn codziennie ryczę Tż w rękaw, mam już dość tych łez, co chwila muszę tylko poprawiać makijaż bo tak to bym łaziła cała rozmazana.Odkąd nie pracuje ( jakieś 3 tygodnie) dostaję już szału w domu, wszystko mi się znudziło- internet, czytanie książek, leżenie ![]() Jest dokładnie tak jak piszesz- dobija mnie że inni mają "normalne" życie, a ja teraz wegetuje. Może jestem wyrodną matką, ale te ostatnie miesiące tak niestety postrzegam- jako wegetacje. Najgorsza jest ta bezsilność, że nic z tym nie mogę zrobić. Dodatkowo mój Tż ma taki rodzaj pracy ( a właściwie 2) że cały czas jest w ruchu, gdzieś jeździ, coś załatwia, jego telefon dzwoni co chwila- mimo najszczerszych chęci, bo bardzo widzę że robi wszystko co możliwe, by uprzyjemnić mi życie, to nie ma dla mnie tyle czasu, ile bym chciała. Powiem Ci że ja już bym chciała mieć synka przy sobie, by wreszcie "normalnie" żyć, żeby już nic mi nie dolegało i żebym tak co chwile nie ryczała, bo już nie wytrzymuje sama ze sobą Nie robi nawet na mnie wrażenia, że zewsząd słyszę, że jak się pojawi dziecko, to będę cały czas zmęczona i będę marzyła o odpoczynku. To już wolę chodzić zmęczona i niewyspana. Cytat:
Cytat:
![]() Co chwila robi dla mnie jakieś smakołyki, nie narzuca się, ogólnie naprawdę nie mam na co narzekać. Rzeczy jako takich dla wnuka na razie nie kupuję, ale zasponsorowała nam wózek, dostaliśmy 2,5 tys. Za wózek zapłaciliśmy ok.1600, nie dała się przekonać, że reszty nie potrzebujemy, więc jeszcze coś dokupię dla synka ![]() Cytat:
ja właśnie poszukuję czegoś taniego, na zmarnowanie ![]() zakupiłam już dwie koszule na po porodzie, brakuje mi właśnie trzeciej do porodu.
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaa .;-)
Ja też oddaje swoje pierwsze miejsce. Bierzcie ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do jedzenia mam biszkopty i pełnoziarniste herbatniki. ![]() Mi lekarz powiedział, że na planowanym cc na pewno on będzie mnie obsługiwał, bo ma taki zwyczaj, że swoje ciężarówki robi sam od początku do końca. Chyba, że wypadnie mu jakaś naprawdę ekstremalna sytuacja.
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Zadomowienie
|
Planowalam ze Tz bedzie przy mnie w poczatkowej fazie porodu i pomoze mi sie wloczyc pod prysznic lub po korytarzu Potem jakby sie kiepsko czul to wyjdzie i poczeka na dobre wiesci ale teraz zastanawiam sie czy w ogole zdazy dojechac przed narodzinami. To 3 godziny drogi...o ile wyjdzie od razu po moim telefonie bo moze sie to okazac niemozliwe
...Boje sie ze nie zdazy ani mi pomoc ani nie bedzie mial szansy byc chocby na kawalku porodu tylko przyjedzie jak juz bedzie dawno po wszystkim Serce mi sie rozdziera na sama mysl. Nie chce byc tam bez niego Mam dzis dzien na rozklejanie sie...zawsze tak jest w poniedzialki jak wyjezdza. |
|
|
|
#2441 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizyte no i dla dziadka ze pokoj już prawie zrobionyCytat:
ja mam taka trochę wieksza niż bagaż podreczny |
||
|
|
|
#2442 | |
|
Zadomowienie
|
Ja w sumie mogę pierwsza. Mam już tak dość tej ciąży, że wolę nie spać i zakopać się w pieluchach.
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
myślałam, że tylko mnie dobija właśnie ten brak normalności. Wkurza mnie, że tż wychodzi codziennie do roboty, że współlokator chodzi co chwilę do kina i na siłownię, że po wekendzie widzę na fejsbuku tysiąc zdjęć znajomych jak się bawili na imprezach albo pojechali na urlop i smażą się na plaży. Też wolałabym mieć już młodego, bo chociaż coś by się działo. Wolę zmieniać pieluchy co 3 godziny niż oglądać kolejną powtórkę "trudnych spraw".
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ciąży jestem bardzo niezdecydowana:'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2445 | |
|
Rozeznanie
|
a ile wody macie zamiar wziasc ze sobą do torby???
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() Halinko ja się mogę z toba zamienic miejscem na liscie bo jako pierwsza to jakos nie chce rodzic
|
|
|
|
|
#2446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie oglądam "porody" i strasznie się napinam razem z rodzącą |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Za chwilę wszystkie się zbuntują, pozaszywają dziurki i nie będzie żadnych sierpniowych dzieci. Koniec imprezy, rozejść się.
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
a wy nie macie wody w szpitalu ?
tutaj to w szpitalu butelki stoja i mozna sobie brac ile sie chce |
|
|
|
#2449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez sobie oglądam ten program. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-30 o 15:19 |
|
|
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem gdzie mam wcisnąć kosmetyczkę![]() A co do porodu to ja pisałam o sn
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana ja nawet papier i termometr musze mieć swój. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to Tz zrobil mi psikusa bo ogladal cos na necie i mowil zebym spojrzala a tam akurat z bozeny glowka wychodzila myslalam ze go zabije ![]() im mnie ogladalam tym dla mnie lepiej |
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Optymistka,jak się mama czuje? Angelika, dziwna akcja z Twoim mężem i kumplem...mojemu by nie przyszło do glowy przyprowadzic kogoś do domu bez pogadanka ze mną... Co do mojej teściowej, to tak, ona zaskakuje na każdym kroku...dzis u nas będą, spodziewam się jakichś nowych przyjemnych przezyc... Moi rodzice wyjechali dzis na wczasy z siostrzenica moja... Właśnie dzwonił tata jaki piękny hotel, jak wspaniale, że baseny, że spa, że siłownie, restauracje.... Ale im zazdroszczę też chcę wyjechać.....
|
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem w domu od pt i juz mnie dziś nosi. Wprawdzie 3 ostatnie dni miałam mega intensywne ale dziś juz mi sie nudzi i wzięłam się za porządki. Ale nie bedę przecież do porodu codziennie sprzątać po parę godzin. Jak ktos był przyzwyczajony do aktywnosci to cięzko sie przestawic na spokojny tryb życia. Najbardziej to mi brakować będzie kontaktu z pracownikami - codziennie przychodzili do biura, opowiadali co tam słychać itp , zawsze były jakieś "jaja" .W sobotę zakończyliśmy malować pokój starszej córki, mąż złozył tez jej nowe meble i mogłam poukładać ubranka od starszej i od dzidzi w szafie. Ledwo sie pomieściło - zdecydowanie za duzo ubrań maja moje pociechy. Wczoraj cały dzień byliśmy na imprezie rodzinnej, a dziś od rana zamawiałam nowe dodatki do pokoju córy tj. dywan, kosze wiklinowe itp. A od południa się nudzę to zaczęłam sprzątać całą sypialnię - tzn przejrzałam całą szafę pod względem co jest do wyrzucenia a co może się jeszcze przydać. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-30 o 15:24 |
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wody to nie wiem czy mają w szpitalu ale takie rzeczy ja biorę swoje
No i zależy mi na wodzie "z dziubkiem" w małych butelkach bo koleżanka mówiła, że z takiej jest najłatwiej pić podczas porodu![]() Wezmę pewnie ze 4 butelki pół litrowe |
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), szlafrok, wkładki laktacyjne, stanik do karmienia, majtki jednorazowe 5 szt., papier toaletowy, pantofle, klapki pod prysznic, ładowarkę do tel., skarpetki 1 szt., szampon, szczoteczkę do zębów, pastę. No i mam połowę torby wolną, a ona nie jest z tych większych wcale. Zostało mi jeszcze do spakowania dokumenty, podkłady poporodowe, pampersy, kosmetyki dla młodego i jakieś pajacyki (bo szpital prosi żeby jednak coś mieć swojego). Ewentualnie coś do żarcia i picia, ale to mi raczej Tż kupi na miejscu. Coś pominęłam??? Najpotrzebniejsze mam wiec wy to jakieś dziwa pakujecie chyba. Aaa i najważniejsze, jednym palcem ja podniosę wiec mogę sobie sama w szpitalu ja nieść jednocześnie rodząc i pijąc wodę
Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-06-30 o 15:27 |
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jak sobie talerza do szpitala nie wezmiesz, to nie jesz...
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę Dziewczyny, Wy tak serio już z tymi torbami?! Ja jeszcze nie myślałam co do niej spakuję, co dopiero rzeczywiście ją pakować. Przyszła kołyska, jeszcze potrzebuję materacyk i prześcieradełka takie małe.
Ja jeszcze muszę trochę nakupować
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Moja czuje sie teraz wazna bo gotuje dla Tz jako ze ja nie moge nic robic, a przy ilosci pracy jaka Tz teraz ma nie mialby sily robic jedzenia. 
dobrze jest sie wygadac Tez myslalam ze bedzie wiecej entuzjazmu do kupowania Tesciowa mowi ze mamy jeszcze duzo czasu i po co sie spieszymy i po co tak duzo kupujemy (kupilismy niezbedne minimum).
ale rozpinanej i bez misiaczków itd, to znalazłam coś takiego: 

Na początku mega się tym zmartwiłam ale teraz już myślę pozytywnie... Powiedz mi dostałaś jakieś zalecenia od gina, żeby jak najszybciej jechać do szpitala jak na przykład odejdą wody?

za wizyte no i 

myślałam, że tylko mnie dobija właśnie ten brak normalności. Wkurza mnie, że tż wychodzi codziennie do roboty, że współlokator chodzi co chwilę do kina i na siłownię, że po wekendzie widzę na fejsbuku tysiąc zdjęć znajomych jak się bawili na imprezach albo pojechali na urlop i smażą się na plaży. Też wolałabym mieć już młodego, bo chociaż coś by się działo. Wolę zmieniać pieluchy co 3 godziny niż oglądać kolejną powtórkę "trudnych spraw".