Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-01, 09:36   #2581
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja podzielam Twoje zdanie na temat "mam dość bycia w ciąży". Na szczęście zostało 36 dni do tp.
Siostrze należy się lanie.

Ja bym skonsultowała ten szybki przyrost wagi z innym lekarzem.

Miałam ręczny i teraz też kupiłam ręczny. Wszystkie części przed pierwszym użyciem wygotowałam przez kilka minut. Tak było napisane w instrukcji.

Zaczarowana, ja bym powiedziała wprost, że to nie jest czas na odwiedziny tylu osób i to na tak długi okres czasu.

Leż i oszczędzaj się!
kurde taki przyrost w 2 tygodnie! ale skoro lekarz nie zalecił nic to może to normalne...

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja slyszalam, ze mate zalecaja uzywac przy wczesniakach, a klin przy ulewających dzieciach.
Ja kupilam w razie "W" klin, ale nie wiem czy uzywac czy nie
hmmmm ilu lekarzy tyle opinii jak ze wszystkim.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 09:42   #2582
paulownia
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Łaaadny Kupując wózek szukalam duzej gondoli i Pan w sklepie powiedział (pół żartem pół serio), że najwieksze gondole są w Danii, nawet do 110 cm, bo tam dzieci jeżdżą w pozycji leżącej do roku . Prawda to?
Nie mam pojecia.
On ma taki wklad w srodku, jak ''koszyk'' w mniejszym rozmiarze ktory sie uzywa dopoki dziecko jest malutkie. Czasem widze dosc spore dzieci w wozkach, moze cos w tym jest.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 09:44   #2583
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Cześć baby!

a masz zwykłe usg? przez brzuch? Bo tak też l;ekarz mierzy szyjkę i jak sie nie skraca to on to widzi i Ci nic nie mówi po prostu...

no właśnie NIE! ja też mam w książce piers lewa pierś prawa, srom, kanał coś tam jeszcze i tam nic nie jest wypełnione....hmmm
Tak przez brzuch. A to przez brzuch też można zobaczyć czy szyjka się skraca???To akurat mnie dziwi bo on z tych małomównych
Mam nadzieję że gdy by coś się działo to by mnie poinformował. Ostatnio powiedział, ze zdziwieniem, ze mały bardzo nisko już lezy(tak jak by nie dowierzał) ale mam nadzieję że nic tam wiecej nie zobaczył
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 09:45   #2584
AgnesD
Rozeznanie

dziewczyny mam pytanko, od dobrych paru dni boli mnie krocze, najgorzej jak dłużej siedze np. 30 min i mam wstać to czuje jakbym miała tam piłkę ale dziś w nocy to było przegięcie, bolało cały czas
Czy któraś z Was tak miała :conf used:
W pierwszej ciąży tak nie miałam, więc teraz nie wiem
Jutro przychodzi do mnie położna więc zapytam, ale się boję, że cos nie tak i wy może cos wiecie na ten temat
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 09:49   #2585
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja tez mam nadzieje dotrzymac do 20 lipca TZ mi podpowiada, ze mam celowac w Lwa, nie Raka, bo on jest Baran, i mowi ze ma lepsza komunikacje z innymi znakami ognia.

Wlasnie wylowilam z biblioteki Dziennik Bridget Jones po dunsku, jak nic pasuje jak sie wciagne, to nawet nie zauwaze kiedy urodzilam.
Mnie to smieszy, jak TZ mowi z niedowierzaniem, ze przeciez w dawnych czasach kobiety wstawaly do pracy przy gospodarstwie na drugi dzien po porodzie i nikt nie mowil nic o zadnym ''odpoczywaniu''

Ja nie jestem pewna na 100% czy to pomoglo, ale na jesieni zazywalam olej z wiesiolka, dosc nieregularnie ale zawsze. Tak wiec nie przysiegne ze to to pomoglo. Tyle ze mysmy sie jakos specjalnie nie ''starali'' samo z siebie ''zaskoczylo'' po 3 i pol roku malzenstwa.
Wrzucam Wam wozek.
he he , ja z kolei bym wolała raczka jednak urodzić(mój maż jest rakiem) i z doświadczeń mam lepszy kontakt z rakami niz z lwami, Za bardzo dominują jednak Ale to tylko znak zodiaku

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko, od dobrych paru dni boli mnie krocze, najgorzej jak dłużej siedze np. 30 min i mam wstać to czuje jakbym miała tam piłkę ale dziś w nocy to było przegięcie, bolało cały czas
Jutro przychodzi do mnie położna więc zapytam, ale się boję, że cos nie tak i wy może cos wiecie na ten temat
Mnie też ostatnio bolało, ale bardziej przy chodzeniu, jak złam do toalety to okrakiem, dobrze że nikt akurat do mnie nie przyszedł, bo bym zapadła sie pod ziemię
Stary 2014-07-01, 09:54   #2586
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Mnie też ostatnio bolało, ale bardziej przy chodzeniu, jak złam do toalety to okrakiem, dobrze że nikt akurat do mnie nie przyszedł, bo bym zapadła sie pod ziemię
mnie na początku też chwilami tylko bolało, a teraz cały czas, jak siedzę, leże chodzę bez różnicy w jakiej pozycji
moze to przez to, że mieliśmy w domu 3 dni ostrego malowania i się za bardzo nie oszczędzałam
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 09:54   #2587
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Wczoraj plakalam z bolu. Usnelam po 3ciej, myslac ze oby do rana. Po nocy nie jest lepiej, spalam 4h. Nie moge ani stac ani chodzic ani lezec. Brzuch twardy jak skorupa zolwia, zebra tak bola ze nie moge oddychac a dziecko oczywiscie wciska sie w zebra
Z rana juz zwymiotowalam i peka mi glowa.

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
lilka_vanilka, poproszę o zmianę wieku -> 28 ()
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Tak przez brzuch. A to przez brzuch też można zobaczyć czy szyjka się skraca???To akurat mnie dziwi bo on z tych małomównych
Mam nadzieję że gdy by coś się działo to by mnie poinformował. Ostatnio powiedział, ze zdziwieniem, ze mały bardzo nisko już lezy(tak jak by nie dowierzał) ale mam nadzieję że nic tam wiecej nie zobaczył
Mnie się wydaje, że aby zmierzyć szyjkę musi być usg dopochwowe.

Cytat:
Agnes, ja tak mam od jakiś 2 tygodni. Czasem boli jak chodzę, czasem jak siedzę. Myślę, że dziecko może już naciskać na dół i stąd ból. W pierwszej ciąży też tego nie doświadczyłam. Dodatkowo czuję, że mam całe krocze okropnie opuchnięte.
Stary 2014-07-01, 09:56   #2588
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w sensie, że spojenie łonowe, czy wargi sromowe? Bo spojenie to chyba musi boleć, rozchodzi się w końcu. A co do warg sromowych, to mnie czasem bolą, chyba to kwestia tego, że są bardzo ukrwione teraz.

Mój synek, jeśli poczeka do terminu to będzie spod znaku panny. Ja się na tym nie znam, więc kompletnie mi to zwisa :P

Wg suwaczka 59 dni do porodu słuchajcie, dziś zaczął się lipiec, kolejny miesiąc to już MY
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 10:03   #2589
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
mnie na początku też chwilami tylko bolało, a teraz cały czas, jak siedzę, leże chodzę bez różnicy w jakiej pozycji
moze to przez to, że mieliśmy w domu 3 dni ostrego malowania i się za bardzo nie oszczędzałam

to moze skonsultuj to z lekarzem....Ja mojemu o tym powiem jak z nowu nie zapomnę
Stary 2014-07-01, 10:11   #2590
h4linka
Zadomowienie

Witam się w lipcu
Dzień dobry nowe mamusie

Byłam dzisiaj w końcu w przychodni, 30 zł za żółtaczkę, łomatko.
W rejestracji urwanie głowy, trafiłam na główną pielęgniarkę i wszyscy bez przerwy do niej przychodzili o coś pytać, w końcu nie wytrzymała i się zaczęła drzeć "ja tu mam panią w ciąży, wszyscy poczekać!".

Mąż mój wczoraj wystartował w końcu firmę i już dzisiaj dostał pierwsze zlecenia, trzymajcie kciuki, żeby to poszło, to będę żoną milionera.

Jeśli wszystko dobrze pójdzie to za miesiąc o tej porze będę odliczać godziny do mojego spotkania z synkiem.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 10:12   #2591
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

Witam sie w 36 tc

coraz blizej
Cytat:

za 36 tc

Zaczarowana, zaczynamy 9 miesiąc zostało nam 35 dni do tp
ja też, ja też!!!

Cytat:
Wszystkiego najlepszego
Stary 2014-07-01, 10:21   #2592
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
niestety baza do tych nosidelek nie pasuje juz do tych wiekszych, trzeba kupic nową. A szkoda, dokupiłabyś pozniej fotelik z tej samej firmy i spokoj.
Srednio do jakiego wieku sa te foteliki/nosidełka od 0-13kg?
Zosia jeździła w nim 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Współczuję złego samopoczucia
Powiem wam, że ja bardzo lubię moją ciążę, mimo słupów zamiast nóg i niemożnosci kupienia sobie butów, mimo bólu bioder, kolan i palców dłoni w nocy, mimo "nie mam co na siebie włożyc", mimo humorków i tego, że np dziś 15 min przeklinałam, bo nie mogłam włożyc i zawiązać tenisówek Jak już urodzę, to chyba bede strasznie tesknić za ruchami Małej i brzuszkiem
ja też myślałam, że będę tęskniła za ruchami małej, ale po porodzie w ogóle o tym zapomniałam

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Mój gin ostatnio mi mówił, że często się to spotyka, że lekarze nie mierzą i nie sprawdzają szyjek, co uważa za duże zaniedbanie...
On w ogóle jest jakiś honorowy bo kiedyś gadałam z nim o płci i mówie, ze przecież na porodówce się może zdarzyć, że Hania okaże się Haniem, a on mi na to, że nie może. Że to duży dyshonor dla lekarza się pomylić jesli chodzi i płeć i nie powiedziałby komuś jaka płeć, jeśli by nie był pewny na 100%! Zdziwiłam się, że tak poważnie do tego podchodzi.

mój gin mówi tak samo

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
HEY!
mam na imię Kamila

na wizażu nie byłam chyba ze 3 lata, tak chciałam sprawdzić czy się coś dzieje na wątku, którym pisałam wcześniej, jak byłam w ciąży z synkiem, że trafiłam na ten

Jestem ponownie w ciąży, już w 34 tygodniu z terminem na 16 sierpnia... troszkę was podczytałam i tak pomyślałam... czy przyjęłybyście mnie do swojego grona? czuć z waszych postów atmosferę, której brakuje mi na Facebooku.
Nie mogę obiecać, że będę pisać regularnie, ale mimo wszystko będę się starać

Witaj

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta

Ja dziś o 14 odbieram wyniki moczu ze szpitala. Kciuki o brak białka i krwi mile widziane, bardzo się boję, że się pogorszyły i nie wrócę do domu tylko na oddział mnie wezmą

Cytat:
przez brzuch nie mi zawsze robi dopochwowe

Cytat:
mnie też czasami boli

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Fajnie macie, że mozecie liczyć na pomoc finansową rodziców.
Moi zawsze żyli skromnie i to my teraz im pomagamy nie w sensie że dajemy pieniądze (bo w zyciu moi rodzice by od nas nie przyjeli gotówki) ale kupujemy im "drozsze" prezenty - np. 2 tyg temu dostali od nas laptopa, czy porzadny robot kuchenny rok temu dałam mamie na Dzień Matki, pare razy fundowalismy im wczasy np. Chorwacje. Ale nam to sprawia mega frajde. I to nie jest tak też zupełnie ze od rodziców nic nie dostajemy bo córa zawsze na urodziny, swieta dostaje prezent (taki za ok 100-200zł) ale wiem że musza na to odkładać.
A nam mama czesto robi obiadki np. pierogi, gołabki, krokiety.
Za to pomocy rodziców TŻ nie komentuję (znacie sprawę z klubu).

Jak teściowa żyła to o przez chyba 5 tygodni odkąd się dowiedziała że urodziłam nie zadzwoniła do nas (nawet nie wiedziała jak wnuczka ma na imię). Ale jak mąż sie spóźnił z opłacaniem jej "pomocy domowej" (miała pania która jej gotowała, sprzatała bo tesciowa była chora) to potrafiła dzwonić z pretensjami ze nie ma jeszcze pieniędzy na koncie
co do teściowej to szkoda słów

moi rodzice akurat nie narzekają na brak pieniędzy, tak samo jak teść.
Teść potrafi Zosi na urodziny dać 500-600 zł wiem że przesadza, tż już nie raz mu zwracał uwagę, ale to nie pomaga.
A co do moich rodziców, to gdyby mogli to kupili by jej wszystko co chce. Kiedyś coś wspomniała o tablecie, za kilka dni go miała

Zresztą ja z siostrą też miałyśmy dużo rzeczy, rodzice raczej nie oszczędzali. Ale co do Zosi to stanowczo przesadzają.

Pieniądze które dostaje na urodziny, gwiazdkę czy inne okazje wkłada sobie do skarbonki, może kiedyś przydadzą jej się na coś

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Witam się w lipcu
Dzień dobry nowe mamusie

W rejestracji urwanie głowy, trafiłam na główną pielęgniarkę i wszyscy bez przerwy do niej przychodzili o coś pytać, w końcu nie wytrzymała i się zaczęła drzeć "ja tu mam panią w ciąży, wszyscy poczekać!".

Mąż mój wczoraj wystartował w końcu firmę i już dzisiaj dostał pierwsze zlecenia, trzymajcie kciuki, żeby to poszło, to będę żoną milionera.

Jeśli wszystko dobrze pójdzie to za miesiąc o tej porze będę odliczać godziny do mojego spotkania z synkiem.

Jak się dzisiaj czujesz? lepiej troszkę ?

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-07-01 o 10:21
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 10:34   #2593
sara 85
Zakorzenienie

Mój tż od jutra zaczyna jakaś ważną robotę, przez najbliższe 2 tyg będzie wracał tylko na noc, nawet w weekend go nie będzie. ale zarobi ogromne pieniądze, pół roku by musiał na to pracować.
Mamy nadzieję, że wytrzymam jeszcze 2 tyg

Pisałyście, że wam się nudzi. Ja chociaż przez godzinkę chciałabym się ponudzić. Zosia nie chodzi już do przedszkola więc od rana wymyśla jakieś zabawy.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-01, 10:43   #2594
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
ja też, ja też!!!

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Mój tż od jutra zaczyna jakaś ważną robotę, przez najbliższe 2 tyg będzie wracał tylko na noc, nawet w weekend go nie będzie. ale zarobi ogromne pieniądze, pół roku by musiał na to pracować.

Pisałyście, że wam się nudzi. Ja chociaż przez godzinkę chciałabym się ponudzić. Zosia nie chodzi już do przedszkola więc od rana wymyśla jakieś zabawy.
oby Franek wytrzymał jeszcze u Ciebie 2 tygodnie.

Sara, to są uroki bycia w pierwszej ciąży
Stary 2014-07-01, 10:43   #2595
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Cześć i czołem.

Witam nową Mamusię i staraczkę

My też mamy Hanię na piśmie Nawet 2 razy, bo z dwóch prenatalnych

White Cafe, ja też długo udzielałam się na wątku staraczkowym zanim zaszłam w ciążę (z resztą dalej się udzielam) i dziewczyny faktycznie są tam fantastyczne! Można się bardzo wiele dowiedzieć od bardziej doświadczonych osób, pożalić, pocieszają w kolejnym nieudanym cyklu itp, ale z perspektywy czasu nie uważam tego za najlepsze źródło wsparcia. Tzn. nie mówię o osobach tam będących, a o samej idei, chodzi mi o to, że to bardzo mocno ogniskuje mysli na niepowodzeniach jednak.
I jak na wątku staraczkowym jeszcze poruszane są róóóóżne tematy, własciwie gada się o wszystkim, to wątek dla mam aniołkowych (nie chcę być źle odebrana, bo oczywiście każdemu pasuje coś innego), to naprawdę bardzo smutny wątek, który w moim odczuciu wsparcia nie daje w ogóle.

Zaczarowana, brawo za 36 tc, to już naprawdę 'zaraz'. Ja zaczynam dziś 34 tc - suwaczek mi mówi '49 days to go'
To napewno zależy na jaki się wątek trafi. Akurat na moim, podczas gdy ja byłam staraczką, żadna z dziewczyn nie poroniła więc nie dostarczały tam tego typu informacji. Mi to naprawdę bardzo pomogło, bo wiedziałam, ze każda z nich przechodziła przez to co ja. Przeglądałam stare wpisy dziewczyn, które były aktualnie w ciąży lub już urodziły i widziałam, że też płakały z bezsilności i złości, że znowu ten okres, że wszedzie same ciąże. Wiedziałam, że nie jestem sama. Bardzo mi to pomogło.

Cytat:
Wczoraj plakalam z bolu. Usnelam po 3ciej, myslac ze oby do rana. Po nocy nie jest lepiej, spalam 4h. Nie moge ani stac ani chodzic ani lezec. Brzuch twardy jak skorupa zolwia, zebra tak bola ze nie moge oddychac a dziecko oczywiscie wciska sie w zebra

Nadrobie pozniej...
Kochana, ja nie wiem czy jeśli Ty masz taki brzuch jak skorupa żółwia to czy nie powinnaś udać się do lekarza...Bo ja rozumiem, że na tym etapie twardnienia są już normlane, ale jeśli to w ogóle nie ustępuje...Trzymam kciuki.

Cytat:
Ale w sensie, że spojenie łonowe, czy wargi sromowe? Bo spojenie to chyba musi boleć, rozchodzi się w końcu. A co do warg sromowych, to mnie czasem bolą, chyba to kwestia tego, że są bardzo ukrwione teraz.

Mój synek, jeśli poczeka do terminu to będzie spod znaku panny. Ja się na tym nie znam, więc kompletnie mi to zwisa :P

Wg suwaczka 59 dni do porodu słuchajcie, dziś zaczął się lipiec, kolejny miesiąc to już MY
Trzymam kciuki, za Twoje wyniki!!
Cytat:
Witam się w lipcu
Dzień dobry nowe mamusie

Gratulacje dla męża. Z jakiej branży ta jego firma?

Edytowane przez White Cafe
Czas edycji: 2014-07-01 o 10:47
White Cafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 10:45   #2596
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Zaczarowana, sorki, ale mama jest chyba niepoważna, to serio dziwny pomysł zwalać Wam sie na głowę cała bandą zaraz po porodzie.
Pogadaj z nią, albo mąż niech z nią pogada, bo to będzie dla Was serio duży dyskomfort
O kurcze, a to wiadomość! Kiedy miałaś ostatnio sprawdzaną szyjkę?
Oszczędzaj się Kochana!! Wytrzymasz! pamiętaj, że zachowujemy porodowy porządek, nikt się nie wyłamuje!

Matko jedyna, jak to? To co Ci ten gin bada na wizytach?
A skąd wiesz, czy nie masz jakiejś infekcji? Albo właśnie jak się miewa szyjka.

Mój gin ostatnio mi mówił, że często się to spotyka, że lekarze nie mierzą i nie sprawdzają szyjek, co uważa za duże zaniedbanie...
On w ogóle jest jakiś honorowy bo kiedyś gadałam z nim o płci i mówie, ze przecież na porodówce się może zdarzyć, że Hania okaże się Haniem, a on mi na to, że nie może. Że to duży dyshonor dla lekarza się pomylić jesli chodzi i płeć i nie powiedziałby komuś jaka płeć, jeśli by nie był pewny na 100%! Zdziwiłam się, że tak poważnie do tego podchodzi.

U mnie jest dokładnie tak samo

kolejny świadomy tatuś. Już Cię widzę, jak leżysz w sali porodowej i czytasz książkę, a tam szyjka się rozwiera, skurcze się robią regularne, a Ty zaczytana

Pokaż co tak powybierałaś

Chyba na początek sierpnia

ja chyba też tę torbę spakuję, bo znowu się czuje do tyłu ze wszystkim

Bo podobno, jak jest po wypadku, a nawet nie widać tego, to traci swoje wartości związane z bezpieczeństwem. Tak gdzieś czytałam!

Dokładnie! I jeszcze gościom gotować i obiady pod nos podtykać.
Nam właśnie tak położna mówiła, że po porodzie, to my mamy 'wietrzyć ranę', karmić i odpoczywać, to główne zadania! A nie targać torby z zakupami, gotować codziennie obiady, myć podłogi i gości podejmować.
Więc ja tak zamierzam. Drzemać, jak mała będzie spać, a tak to sobie leżeć i odpoczywać!

No oczywiście, bo przecież my sie mamy spotkać na porodówce!!

Cholerka, nie chce mi załadować wiadomości, napisało, że jest przeładowana grafiką
Mój niby bada szyjkę ale nigdy mi nie mówi ile ma cm, być może dlatego, że bada ręcznie więc nie będzie na „czuja” podawał wymiarów, ale mówi, że jest ok i potem już usg przez brzuch.

Cytat:
HEY!
mam na imię Kamila

na wizażu nie byłam chyba ze 3 lata, tak chciałam sprawdzić czy się coś dzieje na wątku, którym pisałam wcześniej, jak byłam w ciąży z synkiem, że trafiłam na ten

Jestem ponownie w ciąży, już w 34 tygodniu z terminem na 16 sierpnia... troszkę was podczytałam i tak pomyślałam... czy przyjęłybyście mnie do swojego grona? czuć z waszych postów atmosferę, której brakuje mi na Facebooku.
Nie mogę obiecać, że będę pisać regularnie, ale mimo wszystko będę się starać
Witaj

Cytat:
Napisane przez suzi87 Pokaż wiadomość
Kochane, czytają Wasze piękne opowieści umieram z zazdrości, oczekując na ten dzień, aż w końcu i ja będę mogła się pochwalić nowiną, że jestem w ciąży. Tymczasem staram się już parę miesięcy i nic. Dajcie jakąś receptę na ten cudowny stan ) wiem, że to nieoralne, ale proszę powiedzcie mi jakie suplementy brałyście, starając się o dziecko? Wiem na pewno o kwasie foliowym, ale czytałam ostatnio o defekcie enzymatycznym, przez co jest problem z jego przyswajaniem. Możecie coś powiedzieć na ten temat?? Chciałabym się przygotować jak najlepiej
Nam tak przez 4 lata nie wychodziło i nic nie pomogło, lekarze zawiedli, ledwo remont sypialni skończyliśmy a zaszłam w ciążę. Śmieszne to ale któryś raz już się na wizażu zdarzyło, że na zaciążenie najlepsze są remonty.

Inna sprawa to przebadaj partnera, często po chorobie lub stresach mają słabsze nasienie które ładnie daje się poprawić witaminami. Mój brał przez rok Androvit .

Cytat:

Ja dziś o 14 odbieram wyniki moczu ze szpitala. Kciuki o brak białka i krwi mile widziane, bardzo się boję, że się pogorszyły i nie wrócę do domu tylko na oddział mnie wezmą

Cytat:
Ja tez mam nadzieje dotrzymac do 20 lipca TZ mi podpowiada, ze mam celowac w Lwa, nie Raka, bo on jest Baran, i mowi ze ma lepsza komunikacje z innymi znakami ognia.

Wlasnie wylowilam z biblioteki Dziennik Bridget Jones po dunsku, jak nic pasuje jak sie wciagne, to nawet nie zauwaze kiedy urodzilam.
Mnie to smieszy, jak TZ mowi z niedowierzaniem, ze przeciez w dawnych czasach kobiety wstawaly do pracy przy gospodarstwie na drugi dzien po porodzie i nikt nie mowil nic o zadnym ''odpoczywaniu''

Ja nie jestem pewna na 100% czy to pomoglo, ale na jesieni zazywalam olej z wiesiolka, dosc nieregularnie ale zawsze. Tak wiec nie przysiegne ze to to pomoglo. Tyle ze mysmy sie jakos specjalnie nie ''starali'' samo z siebie ''zaskoczylo'' po 3 i pol roku malzenstwa.
Wrzucam Wam wozek.
Taaa dzieci się na miedzy rodziło, kobiety szły od razu w pole ale o śmiertelności noworodków nikt nie wspomina, albo o powikłaniach jakie te kobiety miały. Tragedia.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Cześć baby!

a masz zwykłe usg? przez brzuch? Bo tak też l;ekarz mierzy szyjkę i jak sie nie skraca to on to widzi i Ci nic nie mówi po prostu...

no właśnie NIE! ja też mam w książce piers lewa pierś prawa, srom, kanał coś tam jeszcze i tam nic nie jest wypełnione....hmmm
Ja mam na karcie nawet rubryczkę żylaki ale nigdy się mnie o to nie zapytał tylko zakreślał, że brak. Chyba wychodzi z założenia, że sama bym o tym wspomniała tylko, że kobiety są różne i ktoś może tego nie połączyć z ciążą i się najzwyczajniej nie odezwać na ten temat.

Mój Tż ma w piątek rezonans, oby wyszedł dobrze. W marcu bardzo pogorszył mu się słuch, po lekach się poprawił, ale nie wiedzieli w szpitalu o co chodzi. Dziwna sprawa, oby nic nie wyszło.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 10:54   #2597
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Teść potrafi Zosi na urodziny dać 500-600 zł wiem że przesadza, tż już nie raz mu zwracał uwagę, ale to nie pomaga.
A co do moich rodziców, to gdyby mogli to kupili by jej wszystko co chce. Kiedyś coś wspomniała o tablecie, za kilka dni go miała

Zresztą ja z siostrą też miałyśmy dużo rzeczy, rodzice raczej nie oszczędzali. Ale co do Zosi to stanowczo przesadzają.

Pieniądze które dostaje na urodziny, gwiazdkę czy inne okazje wkłada sobie do skarbonki, może kiedyś przydadzą jej się na coś
No to faktycznie dziadkowie spełniają zachcianki Zosi. Ale z drugiej strony, fajnie, że sobie chowa do skarbonki i oszczędza

Cytat:

Trzymam kciuki, żebyś wytrzymała te 2 tyg!!

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mój niby bada szyjkę ale nigdy mi nie mówi ile ma cm, być może dlatego, że bada ręcznie więc nie będzie na „czuja” podawał wymiarów, ale mówi, że jest ok i potem już usg przez brzuch.

Mój Tż ma w piątek rezonans, oby wyszedł dobrze. W marcu bardzo pogorszył mu się słuch, po lekach się poprawił, ale nie wiedzieli w szpitalu o co chodzi. Dziwna sprawa, oby nic nie wyszło.
Kciuki za rezonans męża

Co do badania, to wiesz, jak regularnie się chodzi do lekarza, to on wie, jaka ta szyjka jest! Więc jak coś się zmienia to wie

Mój np. teraz, jak mnie badał to od razu zauważył, że coś się zmieniło, zmierzył i okazało się, że ma rację.
Mój gin jednak ma podejście, żeby zawsze mierzyć usg wewnętrznym. Co gin, to podejście

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 10:59   #2598
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi87 Pokaż wiadomość
Kochane, czytają Wasze piękne opowieści umieram z zazdrości, oczekując na ten dzień, aż w końcu i ja będę mogła się pochwalić nowiną, że jestem w ciąży. Tymczasem staram się już parę miesięcy i nic. Dajcie jakąś receptę na ten cudowny stan ) wiem, że to nieoralne, ale proszę powiedzcie mi jakie suplementy brałyście, starając się o dziecko? Wiem na pewno o kwasie foliowym, ale czytałam ostatnio o defekcie enzymatycznym, przez co jest problem z jego przyswajaniem. Możecie coś powiedzieć na ten temat?? Chciałabym się przygotować jak najlepiej
ja nie pomogę bo u mnie to było tak że postanowiliśmy zadziałaliśmy i za 16dni pojawiły się 2 kreski zażywałam przez 3 miechy wcześniej kwas foliowy ale to na pewno nie pomogło

Cytat:
Cześć i czołem.

Witam nową Mamusię i staraczkę

My też mamy Hanię na piśmie Nawet 2 razy, bo z dwóch prenatalnych

White Cafe, ja też długo udzielałam się na wątku staraczkowym zanim zaszłam w ciążę (z resztą dalej się udzielam) i dziewczyny faktycznie są tam fantastyczne! Można się bardzo wiele dowiedzieć od bardziej doświadczonych osób, pożalić, pocieszają w kolejnym nieudanym cyklu itp, ale z perspektywy czasu nie uważam tego za najlepsze źródło wsparcia. Tzn. nie mówię o osobach tam będących, a o samej idei, chodzi mi o to, że to bardzo mocno ogniskuje mysli na niepowodzeniach jednak.
I jak na wątku staraczkowym jeszcze poruszane są róóóóżne tematy, własciwie gada się o wszystkim, to wątek dla mam aniołkowych (nie chcę być źle odebrana, bo oczywiście każdemu pasuje coś innego), to naprawdę bardzo smutny wątek, który w moim odczuciu wsparcia nie daje w ogóle.

Zaczarowana, brawo za 36 tc, to już naprawdę 'zaraz'. Ja zaczynam dziś 34 tc - suwaczek mi mówi '49 days to go'
ja też mam po każdym usg wpisane sex: female

Cytat:

kciuki! na pewno będzie lepiej, nasz wątek jest mimo wszystko szczęśliwy!!!!
Stary 2014-07-01, 11:03   #2599
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Nadrobie pozniej...

ja bym kochana na Twoim miejscu poszla z tym do lekarza bo przeciez tak nie moze byc , nawet jakby Cie wyslal do szpitala to na pewno poczujesz wieksza ulge niz lezac w domu.
Przeciez nie mozesz plakac z bolu

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:

za zakup
uwielbiam Bridget Jones
ale ksiazki nie czytalam

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:05   #2600
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego!

Mnie się wydaje, że aby zmierzyć szyjkę musi być usg dopochwowe.

Agnes, ja tak mam od jakiś 2 tygodni. Czasem boli jak chodzę, czasem jak siedzę. Myślę, że dziecko może już naciskać na dół i stąd ból. W pierwszej ciąży też tego nie doświadczyłam. Dodatkowo czuję, że mam całe krocze okropnie opuchnięte.
nie prawda, ja dopóki miałam normalną szyję to tylko przez brzuch mierzyła i było "jakieś" 6cm - niedokłądnie ale nie było potrzeby mierzenia bo się NIE SKRACAŁA. A jak zaczęła się skracać to wtedy wewnętrznie zmierzyła żeby zobaczyc co do milimetra ile ma i wyszło 28mm
Cytat:
Witam się w lipcu
Dzień dobry nowe mamusie

jaka branża?
Stary 2014-07-01, 11:10   #2601
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Pieniądze które dostaje na urodziny, gwiazdkę czy inne okazje wkłada sobie do skarbonki, może kiedyś przydadzą jej się na coś [COLOR="Silver"]
Troche duzo ale wiesz skoro maja to nie chca oszczedzac na wnuczce
Fajnie ze mala sobie chowa pieniadze pozniej jak podrosnie to sobie kupi cos fajnego

a w dzisiejszych czasach z tego co widzialam zadko dzieci maja dostep do pieniadzy ktore dostaja bo najczesciej zabieraja je rodzice
Ja np, pieniedzy z komuni nie widzialam a dostalam ponad 2 tys i nawet mama za to nic mi nie kupila tylko sobie wziela
Wiec fajnie ze mala sobie zbiera

Nasze szczescie
Stary 2014-07-01, 11:22   #2602
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Zosia jeździła w nim 5 miesięcy

ja też myślałam, że będę tęskniła za ruchami małej, ale po porodzie w ogóle o tym zapomniałam

mój gin mówi tak samo

Witaj

przez brzuch nie mi zawsze robi dopochwowe

mnie też czasami boli

co do teściowej to szkoda słów

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Jak się dzisiaj czujesz? lepiej troszkę ?
fajnie ze mala oszczedza. ale jak to sa takie kwoty to może warto by jej było na jakas lokate wplacic
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:22   #2603
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Nie mam pojecia.
On ma taki wklad w srodku, jak ''koszyk'' w mniejszym rozmiarze ktory sie uzywa dopoki dziecko jest malutkie. Czasem widze dosc spore dzieci w wozkach, moze cos w tym jest.

Moja córka jeżdziła w gondoli do 8,5 mieś. A miałam niby małą gondole.... Dłużej chyba się nie da, bo dziecko zaczyna wstawać, siadać i jest zbyt ciekawe świata żeby-moim zdaniem- wożenie w gondoli było bezpieczne...

Cytat:
Kochana, z włanego doświadczenia doradzę Ci ćwiczenia na piłce dla ciezarnych oraz wzmacnianie miesni kegla. Ja miałąm to samo, a teraz już od kilku tyg spokój...
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:26   #2604
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
ja też, ja też!!!
za 36 tc

Nasze szczescie
Stary 2014-07-01, 11:27   #2605
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

Witam sie w 36 tc

coraz blizej
Oj to juz bardzo, bardzo blisko porodu!!! Gratulacje!!!

Cytat:
dziękuję za przyjęcie

już się pożalę... dzisiejsza noc była bezsenną

trzymajcie kciuki... idę na 10 do diabetologa i aż się trzęsę na myśl o insulinie... ech...mimo, że trzymam dietę to cholera skaczą mi te cukry jak głupie, do tego doszły duszności, puchnięcie nóg i rąk i silniejsze skurcze
Bedzie dobrze!!! Trzymamy kciuki!!!

Cytat:

Nadrobie pozniej...
Biegiem do doktora!!! Nie ma na co czekac, takie stawinie brzucha moze swiadczyc o rozpoczetej akcji porodowej!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:29   #2606
niki19
Zadomowienie

Hej

Jestem po wizycie u okulisty i wszystko jest w porządku ,nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu sn jutro jeszcze mam wizytę u ginki i dowiem się czy młody się w końcu przekręcił
no i miałam wrażenie ,że mi się wzrok pogorszył ale to było tylko moje subiektywne odczucie ,wada mi się od 5 lat nie pogłębia więc jestem szczęśliwa

Cytat:

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:32   #2607
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
.

To jak bedziesz zona milionera to nie mozesz o nas zapomniec !!
Chyba sie podzielisz z mamusiami ??

Nasze szczescie
Stary 2014-07-01, 11:32   #2608
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Gratulacje dla męża. Z jakiej branży ta jego firma?
Wydruki 3d.
Pierwszy milion trzeba pomnożyć, drugim już będę się dzielić.

Cytat:
Co do badania, to wiesz, jak regularnie się chodzi do lekarza, to on wie, jaka ta szyjka jest! Więc jak coś się zmienia to wie

Mój np. teraz, jak mnie badał to od razu zauważył, że coś się zmieniło, zmierzył i okazało się, że ma rację.
Mój gin jednak ma podejście, żeby zawsze mierzyć usg wewnętrznym. Co gin, to podejście
Mnie mój najpierw bada ręcznie a jak go coś zaniepokoi to jeszcze dopochwowo. Jak mu ostatnio marudziłam, że mnie młody depcze po szyjce to od razu bez gadania poszła sonda w ruch. Byłabym zła, gdyby robił inaczej.

Mam lepszy humor dzisiaj, w końcu wyszło słońce i od razu człowiekowi lepiej. Chociaż nadal siedzę w domu i gadam z kotami.

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-07-01 o 11:34
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:35   #2609
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego

Nasze szczescie
Stary 2014-07-01, 11:37   #2610
sara 85
Zakorzenienie

Pewnie za jakiś czas wpłacimy na lokatę, na razie stoją dwie skarbonki wypchane po brzegi, a mała nie pozwala ruszyć. Chcąc wyjąć pieniądze trzeba je potłuc, a tego by chyba nie przeżyła

Zaczarowana u mojego tż tez tak było, że rodzice po komunii wzięli pieniądze i nic sobie nie kupił. Moi nigdy mi nic nie wzięli, zawsze miałam dostęp do swoich pieniędzy.

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości