|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
|
|
|
|
#2552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
To jest coś takiego? http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Safet...item2ed34c7194 |
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2554 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadaj z nią, albo mąż niech z nią pogada, bo to będzie dla Was serio duży dyskomfort ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47103184] Dzisiaj byłam na wizycie. KTG ok - brak skurczy, ale przy badaniu okazało się, że nie mam już szyjki macicy. Jeszcze dwa tygodnie temu miała 4 cm, a dzisiaj lekarz powiedział, ze właściwie jej nie ma i mam jeszcze dwa tygodnie wytrzymać, leżeć i odpoczywać. Nawet nic nie czułam, że coś się dzieje ![]() ![]() .[/QUOTE]O kurcze, a to wiadomość! Kiedy miałaś ostatnio sprawdzaną szyjkę? Oszczędzaj się Kochana!! Wytrzymasz! pamiętaj, że zachowujemy porodowy porządek, nikt się nie wyłamuje! Cytat:
A skąd wiesz, czy nie masz jakiejś infekcji? Albo właśnie jak się miewa szyjka. Mój gin ostatnio mi mówił, że często się to spotyka, że lekarze nie mierzą i nie sprawdzają szyjek, co uważa za duże zaniedbanie... On w ogóle jest jakiś honorowy bo kiedyś gadałam z nim o płci i mówie, ze przecież na porodówce się może zdarzyć, że Hania okaże się Haniem, a on mi na to, że nie może. Że to duży dyshonor dla lekarza się pomylić jesli chodzi i płeć i nie powiedziałby komuś jaka płeć, jeśli by nie był pewny na 100%! Zdziwiłam się, że tak poważnie do tego podchodzi. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba na początek sierpnia ![]() ja chyba też tę torbę spakuję, bo znowu się czuje do tyłu ze wszystkim ![]() Bo podobno, jak jest po wypadku, a nawet nie widać tego, to traci swoje wartości związane z bezpieczeństwem. Tak gdzieś czytałam! Cytat:
Nam właśnie tak położna mówiła, że po porodzie, to my mamy 'wietrzyć ranę', karmić i odpoczywać, to główne zadania! A nie targać torby z zakupami, gotować codziennie obiady, myć podłogi i gości podejmować. Więc ja tak zamierzam. Drzemać, jak mała będzie spać, a tak to sobie leżeć i odpoczywać! No oczywiście, bo przecież my sie mamy spotkać na porodówce!! ![]() Cholerka, nie chce mi załadować wiadomości, napisało, że jest przeładowana grafiką
|
|||||||
|
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
HEY!
mam na imię Kamila ![]() na wizażu nie byłam chyba ze 3 lata, tak chciałam sprawdzić czy się coś dzieje na wątku, którym pisałam wcześniej, jak byłam w ciąży z synkiem, że trafiłam na ten ![]() Jestem ponownie w ciąży, już w 34 tygodniu z terminem na 16 sierpnia... troszkę was podczytałam i tak pomyślałam... czy przyjęłybyście mnie do swojego grona? czuć z waszych postów atmosferę, której brakuje mi na Facebooku. Nie mogę obiecać, że będę pisać regularnie, ale mimo wszystko będę się starać
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#2556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny wlasnie skonczylam Was czytac! Nie wiem o czym pisac, tyle roznych tematow poruszylyscie... Moze zaczne od zaczarowanej- kochana powinnas powiedziec mamie wprost, ze jest to czas dla Was wyjatkowy czas, nowe doswiadczenie, stres i goszczenie takiej ilosci osob jest niemozliwe! Boicie sie, zeby podolac nowym obowiazkom, a przebywanie takiej ilosci osob w malym mieszkaniu jest bardzo uciazliwe i stresogenne!!!! Jesli Twoja mama tego nie zrozumie, to przepraszam jest samolubna i bez wyobrazni!!! A jak sie obrazi, to tylko o niej bedzie zle swiadczyc! Badz z nia szczera, bo jesli sprawe przemilczysz i zwali Ci sie na glowe taka ilosc osob, zaraz po porodzie, to doprowadzi do nieporozumienia pomiedzy Toba, a mezem! Ktoras z Was pisala o przyroscie wagi w czasie 2 tygodni 7 kg! To z pewnoscia woda, ale dziwi mnie, ze lekarz olal sprawe (choc obserwujac zachowanie mojego nie powinnam sie dziwic!). Moze to swiadczyc o zatruciu ciazowym, no i trzeba sie pozbyc nadmiaru wody poprzez picie np. pokrzywy czy zielonej herbaty. U mnie dzisiaj swedzenie mniejsze, biore leki i obserwuje... Jak wiekszosc z Was mam juz dosc bycia w ciazy i irytuje mnie, to ze pojscie na spacer czy do sklepu staje sie wyzwaniem! Niby duzo nie przytylam (9 kg), ale brzuch ciazy, nogi puchna, jak chce isc szybkim krokiem zaczyna mnie cos bolec na dole brzucha...kolka? Generalnie brak mi energii! Do tego cudowna zgaga z dodatkiem refluksu... miodzio... W piatek zaczynam 36 tc i odliczam dni jak skazaniec... ![]() W sobote odwoze mame na Okecie, bo leci do siostry na dwa tygodnie, a tesciowa w tym czasie wyjezdza na wycieczke, wiec mam zakaz wczesniejszego porodu! |
|
|
|
|
#2557 |
|
Przyczajenie
|
Kochane, czytają Wasze piękne opowieści umieram z zazdrości, oczekując na ten dzień, aż w końcu i ja będę mogła się pochwalić nowiną, że jestem w ciąży. Tymczasem staram się już parę miesięcy i nic. Dajcie jakąś receptę na ten cudowny stan
) wiem, że to nieoralne, ale proszę powiedzcie mi jakie suplementy brałyście, starając się o dziecko? Wiem na pewno o kwasie foliowym, ale czytałam ostatnio o defekcie enzymatycznym, przez co jest problem z jego przyswajaniem. Możecie coś powiedzieć na ten temat?? Chciałabym się przygotować jak najlepiej
|
|
|
|
#2558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za przyjęcie
![]() już się pożalę... dzisiejsza noc była bezsenną ![]() trzymajcie kciuki... idę na 10 do diabetologa i aż się trzęsę na myśl o insulinie... ech...mimo, że trzymam dietę to cholera skaczą mi te cukry jak głupie, do tego doszły duszności, puchnięcie nóg i rąk i silniejsze skurcze
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 36 tc coraz blizej |
|
|
|
#2562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- zaczarowanadlani ego już coraz blizej
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Udzielalam sie wtedy na watku staraczkowym, tam dziewczyny sa dla siebie naprawde wielkim wdparciem. Jeśli nue bedziesz mogla znalesc niczego fajnego to daj znac, dam Ci link do forum w którym ja bylam. Powodzenia!
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 36 tcZaczarowana, zaczynamy 9 miesiąc
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
i rowniez dla Ciebie
![]() aleee too zlecialo, strach sie bac
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() mnie to wcale nie zleciało tylko strasznie się dłużyło mam wrażenie, że od zawsze chodzę w tej ciąży
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem.
Witam nową Mamusię i staraczkę ![]() Cytat:
Nawet 2 razy, bo z dwóch prenatalnych White Cafe, ja też długo udzielałam się na wątku staraczkowym zanim zaszłam w ciążę (z resztą dalej się udzielam) i dziewczyny faktycznie są tam fantastyczne! Można się bardzo wiele dowiedzieć od bardziej doświadczonych osób, pożalić, pocieszają w kolejnym nieudanym cyklu itp, ale z perspektywy czasu nie uważam tego za najlepsze źródło wsparcia. Tzn. nie mówię o osobach tam będących, a o samej idei, chodzi mi o to, że to bardzo mocno ogniskuje mysli na niepowodzeniach jednak. I jak na wątku staraczkowym jeszcze poruszane są róóóóżne tematy, własciwie gada się o wszystkim, to wątek dla mam aniołkowych (nie chcę być źle odebrana, bo oczywiście każdemu pasuje coś innego), to naprawdę bardzo smutny wątek, który w moim odczuciu wsparcia nie daje w ogóle. Zaczarowana, brawo za 36 tc, to już naprawdę 'zaraz'. Ja zaczynam dziś 34 tc - suwaczek mi mówi '49 days to go'
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-07-01 o 08:53 |
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2570 | |||
|
Raczkowanie
|
Oczywiście z małymi przerwami w nocy... Mała w nocy tak sie wypinała, że w pewnych momentach dokładnie wiedziałam dotykając brzucha gdzie jest główka, gdzie plecki, pupa ![]() Cytat:
Widzę, że nasze córeczki będą miały tak samo na imię ![]() Cytat:
Brałam kwas foliowy, liczyłam dni płodne i owu i w trzecim miesiącu starań udało sie. Jak długo się staracie? Robiliście juz jakies badania? Cytat:
O rany...to już naprawde coraz bliżej
|
|||
|
|
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 34 tcCytat:
oby wyniki się nie pogorszył i abyś do szpitala trafiła dopiero na poród,U nas w końcu przestało padać i nawet słonko się pojawia.
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj plakalam z bolu. Usnelam po 3ciej, myslac ze oby do rana. Po nocy nie jest lepiej, spalam 4h. Nie moge ani stac ani chodzic ani lezec. Brzuch twardy jak skorupa zolwia, zebra tak bola ze nie moge oddychac a dziecko oczywiscie wciska sie w zebra
Z rana juz zwymiotowalam i peka mi glowa. Nadrobie pozniej... |
|
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny
fem, super, że do nas dołączyłaś lilka_vanilka, poproszę o zmianę wieku -> 28 ( )Łooooooo!!!! ![]() ![]() U mnie zostało 37 dni ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
|
#2578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ mi podpowiada, ze mam celowac w Lwa, nie Raka, bo on jest Baran, i mowi ze ma lepsza komunikacje z innymi znakami ognia . Cytat:
jak sie wciagne, to nawet nie zauwaze kiedy urodzilamMnie to smieszy, jak TZ mowi z niedowierzaniem, ze przeciez w dawnych czasach kobiety wstawaly do pracy przy gospodarstwie na drugi dzien po porodzie i nikt nie mowil nic o zadnym ''odpoczywaniu'' ![]() Cytat:
Wrzucam Wam wozek .
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2014-07-01 o 09:26 |
|||
|
|
|
#2579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć baby!
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2580 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co się dzieje? Cytat:
![]() Łaaadny . Prawda to?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

bo kiedyś gadałam z nim o płci i mówie, ze przecież na porodówce się może zdarzyć, że Hania okaże się Haniem, a on mi na to, że nie może. Że to duży dyshonor dla lekarza się pomylić jesli chodzi i płeć i nie powiedziałby komuś jaka płeć, jeśli by nie był pewny na 100%! 
. 

czuć z waszych postów atmosferę, której brakuje mi na Facebooku. 

zaczarowanadlani ego już coraz blizej
)
jak sie wciagne, to nawet nie zauwaze kiedy urodzilam
Co się dzieje?