|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Cudownie, że wszystko okej ![]() 1,5kg szczęścia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2102 |
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Małgosiu nie pozwól by ktoś tak ważną decyzję podejmował za Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Konto usunięte
|
Latte-te akrobacje maluszków sa wspaniałe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-07-01 o 10:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosiu masz nas zawsze możesz spytać, wyplakac sie i tyle głów co tu jest na pewno znajdą jakieś rozwiązanie. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
dzięki dziewczyny a mile słowa;-) Powiem to tak kocham swoja corcie całym sercem i nie wiem co to będzie jak urodzę i nie będę miała gdzie pójść z dzieckiem. Dlatego nie wiem co zrobię
![]() ![]() ![]() ![]()
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam kanapkę z dżemem i od razu fika, wie co dobre ![]() Korzystam z jedzenia, bo po porodzie przy karmieniu nie będzie tak wesoło i o pizzy można zapomnieć ![]() ![]()
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostalam od znajomej dwa worki ciuchow i tam były cztery pary spodni, krótkie spodenki i spódnice, także jestem zaopatrzona do kona. Najbardziej podobają mi się dwie pary spodni bawełnianych (chyba), a u gory maja takie gumy,ale nie takiue na całość tylko po bokach. Ogólnie bardzo się sobie podobam w tych spodniach. A dziś bardzo miłoo zaskoczyl mnie pewien pan, raz go spotkałam i o cos pytał, a potem go drugi raz spotkałam. Zaczęło kropić,więc 'biegłam' z Majka do domu. I mówi do mnie: - Oj malutka się denerwuje, A ja na to: - Nie chce jej się biec,a ja nie chcę by w razie czego zmokła. Zamieniliśmy jeszcze kilka zdań, i PAN się pyta ile mała ma. Mowie,ze prawie dwa latka,na oin na to- OOo to duża jest,ale to chyba nie po mamie. No tak mnie zaskoczył,że aż mnie zatkało. Mój mąż uważa, że gruba jestem,a obcy mówi (widąc, że jestem w ciąży), ze wcale duża nie jestem. No chyba,ze mu o wzrost chodziło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Rozeznanie
|
Gosia wiem że łatwo powiedzieć ale na prawdę wszystko się ułoży. Na prawdę masz jakieś wyjścia, są domy pomocy itd. Poza tym należą Ci się alimenty, jakaś kasa z opieki itd więc zawsze cos będziesz miała. A Ojciec jak zobaczy dziecko to zmieni zdanie... Poza tym nie może Cię wyrzucić tym bardziej z dzieckiem... Musisz się postawić no... Każda z nas ma problemy małe i duże ale dzieciaki są dla nas najważniejsze i robimy wszystko dla nich... Ja sama mam problemy szczególnie finansowe, bo wyszły pewne sprawy ale dam radę. Muszę dać radę... Życzę Ci z całego serducha żeby się udało... A kiedyś Gosia możesz żałować swojej decyzji bo jeszcze życie moze Ci się odmienić o 180 stopni. Uwierz, cuda się zdarzają...
Ten ból ktory mnie męczy od wczoraj to mój synuś... Skopał mi chyba narządy i teraz bolą szczególnie jak mnie w nie smyra... Ból okropny... Ale jak stoję lub chodzę to mniejszy... A jak odkurzałam to co się schyliłam żeby jechać szczotką po podłodze to łup kopniak albo wypychanie się... |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego zgłoś sie do takiego domu samotnej matki czy do jakiegoś innego...sa takie co zakonnice tez prowadzą...nie wiem czy oglądałaś ten program na mtv "nastoletnie matki" polska edycja. Jak nie to wyszukaj sobie i obejrzyj w internecie...tam dziewczyna mieszkała u zakonnic i np za paczkę pampersow musiała umyć podłogę albo cos tam zrobić. I normalnie mieszkała z malutka w swoim pokoju i nie tylko ona tam była w tym ośrodku...poszukaj takiego miejsca i pokaz wszystkim, ze potrafisz sobie poradzić i ze nikt nie bedzie sterował Twoim życiem bo możesz tej decyzji żałować do końca życia... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tonsamo, ciężko mi się juz poruszać. Dzanet AZ mnie rozczulil ten opis o pieski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez jeszcze jakos nie wierze, czekam na wizytę i dopiero sie przekonam jak pokaże krocze ![]() Cytat:
![]() Ja to sie wogule ciesze, że nie jestem w ciazy w zimie bo to by bylo juz u mnie przegięcie na maxa ![]() ![]() ![]() Mam tylko nadzieje, że brzuch urośnie mi juz tylko troszeczę, tzn. mala przemieci sie na gore i już ![]() Ale leggi trzeba kupic i tuniki dłuższe, bo na szkole rodzenia tez cos musze miec aby wygodnie siedziec ![]() ![]()
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Oho, chyba słońce wychodzi
![]() Stwierdziłam, że prawie śpiochów nie mam i kaftaników ![]()
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj kciuki za wszystkie wizyty! Ja jeszcze nic nie zrobilam odnośnie ubranek.... Najpierw muszę znaleźć dla nich miejsce.... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi o wymeldowanie...to niestety ale właściciel mieszkania może to zrobić. Moja matka wymeldowala moja 18-letnią siostrę.
Sytuacja bardzo ciężka. Ale ja bym walczyła. Faktycznie może jakiś dom matki. Zasiłek przysługuje, alimenty, dasz radę. Wiem że łatwo mówić. Kochasz swoje dziecko i całe życie będziesz się obwiniac jeżeli oddasz. Nie daj się i walcz kochana. Wszystkie wierzymy że wybierzesz tą najlepszą dla Was opcję. Przypomniałam sobie wczorajszy tekst babci..... Byłam u niej na chwilę, wróciłam do domu i dzwoni z tekstami. Tobie chyba ciężko jest. Jesteś jakaś duża, spuchnieta, tak ciężko sir ruszasz... Nosz kurde nie no wcale nie było mi ciężko chodzić jak Mały naciskał na pęcherz i ledwo szlam...a tak ogólnie to co to że tekst że jestem duża ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,ze Tacie nic nie jest. Zawsze przykro jak ktoś umiera, nawet nie trzeba go dobrze znać. No właśnie tak pomyslalam,ze raczej przy dziecku zagrożenia z obcinaczkami ni ma,wiec będę używała tych samych. Z jednej strony juz się synka doczekać nie mogę,a z drugiej... Wiem,ze będzie hardcore... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I wiem ze każdy ma problemy większe mniejsze i nie tylko ja ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2119 | ||
Zakorzenienie
|
Niestabilna trzymam kciuki za słuszną decyzję.
Namrtyna ale Cię dyrektorka załatwiła z ta umową ![]() masz możliwość powrotu tam po macierzyńskim? dzanet cieszę się, że nie jestem sama, też się zastanawiałam czy istnieją jeszcze płyny ![]() Doriss Cytat:
a na ile stopni kolorowe ubranka? ja się w sumie zastanawiam czy opłaca się brać osobno proszek do białych, bo co tych pieluch raptem z 15 a do prania pójdzie no z 5 ![]() ![]() Misstic ja właśnie chyba też będę prała razem... w sumie nie mam tylu białych aby uskładało się na raz na pranie ![]() ![]() anesh Cytat:
białą tetrę, białą flanele białe ubranka brałaś razem z kolorową tetrą, kolorową flanelą i kolorowymi ubrankami w proszku do koloru? ![]() ![]() ![]() anesh jaki to jest termometr laserowy? jak się sprawdza? ania Ty masz dopiero przygotowań ![]() brawa za wizytę ![]() Asiu przykro mi ![]() Małgosiu tak jak dziewczyny piszą, przemyśl to jeszcze, żebyś nigdy nie żałowała decyzji. Jest wiele pomocnych instytucji... na pewno będzie Ci ciężko, ale z miłości można wiele ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Wtajemniczenie
|
malgosia1051 wszystko sie ułozy,zycze ci tego
![]() nie dosc ze chłop sie okazał takim dupkiem to jeszcze ten twój tata... masakra,jak tak mozna w ogole?nie rozumiem ![]() Latte88 haha to ładnie ci rośnie ta malutka ![]() ![]() ![]() http://obrazki.elektroda.pl/5124495100_1404209637.jpg zapomnialam wstawic zdjecia przewijaka z zyrafka ![]() A co się dzieje z PaulinąDarek??
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi bardzo. Ja nie miałam ktg jak byłam z Majka w ciazy robienie u Gina. Wymyslilam taki sposób, zęby wiedzieć,ze wszystko ok, ze szlam do szpitala i mowilam,ze nie czuje ruchów, wtedy musieli mi zrobić. A tras to mnie w ogole olewaja, bo nie chodze na prywatne wizyty tylko na NFZ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już dwa razy na fb widzialam : jeden znajomy wrzuca zdjecie z dzieckiem z podpisem : Mial być kacper a jest Nikola ![]() ![]() A za 2 dni inny znajomy : Miala być emilka a jest Emil ![]() nie zdziwie się jak tak bedzie u mnie ![]()
![]() |
#2124 |
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie
![]() u mnie dziś powoli pokazuje się w końcu słoneczko ![]() mały kopie, ale mniej intensywnie niż jakiś czas temu. Zauważyłam, że ma chyba mniej miejsca bo nie ma już takich mega kopniaków tylko raczej czuję jak przesuwa się, porusza nóżkami/rączkami itd. Któraś z Was pytała się czy cc może być dziedziczne. W tamtym tygodniu na szkole rodzenia pani położna powiedziała, że NIE. To, że babcia, mama, siostra miały cc nie oznacza, że i my będziemy mieć. Tego się nie dziedziczy, więc kochane spokojnie. Ja bym bardzo chciała urodzić naturalnie. Wiem, że przyjemne to nie będzie ale chciałabym by chociaż szybko poszło i bym mogła tulić moje maleństwo. Małgosiu - czytam Twoje wpisy i strasznie mi przykro, że masz taką sytuację. Wiem, że może nam się łatwo pisze, ale pamiętaj, że zawsze mogłoby być gorzej. Teraz skup się na zdrowiu swoim i swojego maleństwa. Nie podejmuj decyzji o oddaniu dzieciątka, potem będziesz tego żałowała. Tak jak dziewczyny piszą, nikt Cię nie może wymeldować, poza tym są domy samotnych matek i inne instytucje, które Ci pomogą. Pamiętaj, że to dzieciątko jak się urodzi będzie miało na świecie tylko Ciebie i Ty będziesz dla niego ostoją miłości, bezpieczeństwa i spokoju. Nie możesz tak skrzywdzić dzieciątka pozbawiając go matki. Proszę, nie poddawaj się a walcz dla WAS, dla siebie i dla swojego dziecka. Trzymam za Was kciuki! Co do tematu obiadu u mnie żeberka w sosie własnym z ziemniaczkami młodymi i koperkiem i maślanką. A poza tym mam megaaa ochotę na arbuza -szkoda, że nie mam sklepu w pobliżu a w mieście będę dopiero jutro;/ ehh
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Asiu, przykro mi z powodu cioci ![]() Monika, zdrówka! Ja dziś byłam się zorientować w cenach rolet na okna dachowe, bo słońce z nich wali, że nawet za dnia w telewizorze nic nie widać. Do tego umówiłam się na wizytę kontrolną do dentysty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dom samotnej matki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Paulinka niezłe zakupy poczyniłaś, a tak się bałaś widzisz ![]() Mecia ja znowu mam body na długi rękaw, wszystkie, około 13 par, ale niektóre na 62cm, wiec większe. Tak się zastanawiam nad tymi rozmiarami. W Pepco brałam ostatnio te półśpiochy i wszystkie na 62, bo mniejszych nie ma ![]() ![]()
#2129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj przeżyłam coś strasznego... Poszłam na miasto i dla pewności byłam w wc 2 razy i akurat na samym środku miasta tak mi się siku strasznie zachciało,że aż musiałałam się zatrzymywać co chwilę ![]() ![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
Zobaczy się jeszcze nadzieja może jeszcze jest. chociaz ja nie wierze w nadzieje ale muszę być dobrej myśli bo chyba w depresje bym popadla
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.