|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
Ja wcale nie rzucałam tą fasolką nadprogramowo głośno, nie raz tak robiłam i wcale mu to nie przeszkadzało. Jak zapytał coś to mu powiedziałam, że nie podoba mi się to, że zostawił cały zlew obsmarowany resztkami fasolki. I zamiast zwykłego "przepraszam" zaczał się rzucać, że próbuję zwalić winę za brudny zlew na niego. Ale coś się chyba uczył. Dziś znów zostawił sporo naczyń po śniadaniu w zlewie (wychodzi do pracy zanim ja wstanę) i napisał sms, że zaspał i nie zdążył posprzątać. Na swoje usprawiedliwienie ma to, że zmywarka była nieopróżniona. |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Konto usunięte
|
Czytam was i z tym zmywaniem to chyba wszyscy faceci są tacy sami... bez kitu
Kupiłam kilka rzeczy do domu, popakuję, posprzątam a o 16 dostajemy klucze do mieszkania. Pierwsza rzecz to wymiana zamkow, a później pierwsze oględziny...plus szampan od byłego właściciela w podziękowaniu za udaną transakcję ![]() Zakupiłam sobie nowe spodnie, legendarne zarowe boyfriendy i z moimi czerwonymi szpileczkami ze ślubu wyglądały za☠☠☠iście, faceci się na mnie gapili, nawet mąż maruda uznał że są ok
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-07-01 o 13:34 |
|
|
|
#2404 |
|
Niepoprawna optymistka :)
|
mój Tż na szczęście nie zostawia syfu w zlewie i generalnie jest większym pedantem niż ja
![]() poćwiczyłam, zrobiłam dwa prania i zrobiłam peeling kawowy |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę, ja ciągle nie mam czasu dla siebie... W ogole padam na pyszczek, miałam nadzieję w weekend odpocząć, ale się nie udało...
Ale... pora układać menu na parapetówke... |
|
|
|
#2406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj tz to na codzien bardzo sportowy gosc Tzn tutaj ogolnie ludzie ubieraja sie bardzo luzno, nawet od pracy czy restauracji. A L do pracy codziennie musi wbijac sie w koszule i eleganckie spodnie - nienawidzi tego i poza praca niemal caly rok chodzi w szortach i t shircie Niestety jest z tych, ktorzy nie przywiazuja wagi do ubrania (przez pierwsze miesiace spotykania sie mialam watpliwosci czy z takim kims w ogole byc Moj tz po polsku tak dobrze nie rozumie Musze poszukac mu literatury po ang ![]() Mysle wlasnie gdzie kupic mu garnitur, niestety do Polski przylatujemy 2 dni przed weselem, wiec nie bedzie czasu. Musze polazic po sklepach i poogladac co maja i za ile. Cytat:
Moj tez jest slaby ze zmywaniem W dodatku tutejsi faceci (mam grupe do badania zachowan ) maja w zwyczaju nie splukiwac dokladnie naczyn tylko takie z piana odstawiaja na suszarke. Szlag mnie trafia jak to widze! Dlatego zwykle sama zmywam, a jego deleguje do innej roboty Po co sie stresowac. Najbardziej wkurza mnie, kiedy poprosze, zeby cos zrobil, on mowi ze zrobi, po jakims czasie przypominam: miales to zrobic... na co on mowi tak tak przeciez zrobie. I nie robi caly dzien Juz sie na szczescie nauczyl, ze to wpienia mnie najbardziej. Bo gdyby powiedzial: sluchaj, jestem zmeczony, moge to zrobic jutro? Albo nawet nie jutro tylko wcale, ale zeby mi nie obiecywal. Proces wychowania trwa Ide spac, jutro mam pracowity dzien - kilka maluszkow do obfotografowania Edytowane przez lucyohlucy Czas edycji: 2014-07-01 o 14:20 |
||
|
|
|
#2407 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2408 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bigosu za to nie cierpię;p;p Na pewno będa moje małe zapiekaneczki na bagietce i maśle pieczarkowym, może jakaś pizza, nóżki kurczaka, jakaś sałatka (jeszcze nie wiem jaka). Myslę też o jakichś warzywach na ciepło np. zapiekanych z serem. |
|
|
|
|
#2411 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie znam nikogo kto go jadł i by mu nie zasmakował ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- http://kuchniaaleex.blogspot.com/201...-wg-aleex.html |
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z bigosem to ten cygański jest bez kapusty? tu są te parówki co wypatrzyłam: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,4...ki-z-parowkami |
|
|
|
|
#2413 |
|
Konto usunięte
|
tak, nie ma tam nic co jest w normalnym bigosie
są za to klopsiki z mięsa mielonego, pieczarki, papryka konserwowa, ogórki kiszone i przecier pomidorowy super te gąsieniczki
|
|
|
|
#2414 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Wygląda mega ! Chyba zrobię w weekend
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Może zrobię dla gości, ale masz pierwszą osobę, która by nie zjadła tego bigosu. Zwyczajnie mi jest niedobrze, po wszelkich sosach pomidorowych (w znaczeniu nie tylkko stricte sos, ale i zupa pomidorowa, dodatki przecieru do leczo itp.).
|
|
|
|
#2417 |
|
Konto usunięte
|
to ja wrzucę kilka moich klasyków :P (przepraszam za elementy kryptoreklamy:
http://garydopary.blogspot.com/2014/...li-woskie.html http://garydopary.blogspot.com/2013/...czniejsze.html http://kuchniazjadalnia.blogspot.com...kokosanki.html też myślałam o parapetówce, ale musielibyśmy chyba z 30-40 osob zaprosić Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-07-01 o 14:56 |
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Szukam po necie i znalazłam kilka ciekawych przepisów:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...w/przepis.html http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...h/przepis.html ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Największy zestaw z doczepiane.pl ale odkupiony od kogoś z allegro - testowałam zapalniczką i są naturalne ![]() Cytat:
Nie próbujemy wciskać go w mniejsze buty bo miał za małe buty do wf-u w liceum i na studniówkę doktor musiał mi wiercić otworki w paznokciach od stóp bo całe sczerniały ![]() Jestem po pierwszym dniu szkoleń które były wspólne dla stażystów i ludzi na etat. Ludzie na etat poprzyjeżdżali z Warszawy czy Krakowa, robią doktorat lub mają pokończone studia za granicą |
||
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj ma to samo z tym proszeniem Potem jest przeciez mówiłem ze zrobię itd itd U nas az takich wielkich różnic niema we wzroście bo jedynie jakies 13 cm Moj ma 184 Wystarczy mi bo ani w obcasach nie chodzę ani nie bardzo bym sie czuła patrząc za wysoko na niego Poprzedni niżsi byli i troche gorzej fakt. Bo obaj nie mieli nawet 170. Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
mój to jest taki agent, że jak czegoś nie zrobi, a ja się spytam dlaczego tego nie zrobił, to on ma milion powodów dla których akurat wtedy nie mógł tego zrobić, ale... zazwyczaj jest "zapomniałem" albo "nie miałem czasu" i "spieszyłem się". jeśli te argumenty na mnie nie działają to wymyśli tysiące innych, byleby tylko mnie zamknąć .... ale to i tak na mnie nie działa
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze się wtedy śmieję, bo w sumie ja tam rozumiem to, że czasem człowiekowi nie chce się odkurzyć, czy zrobić czegoś i w sumie wolę, jak mi wprost mówi, że mu się nie chciało, niż jak kombinuje
|
|
|
|
|
#2423 | |||||||
|
Zadomowienie
|
my mamy!
pięknego storczyka wręcz kwitnie jak szalony, ostatnio wszystkie kwiaty odpadły a po tygodniu-dwóch juz 7 slicznych kwiatów nowych. Cytat:
![]() Cytat:
W sobote rano rozwiesiłam pranie, nie było mnie później cały dzień w domu, pojechałam jeszcze na zakupy a prosto z zakupów na domówkę gdzie już Tz czekał na mnie, wrócilismy w niedziele wieczorem mocno zmęczeni. W poniedzialek rano Tz narzeka, ze nie zdjęłam prania i sie zajmuje czymś innym i mówi "Kochanie, pamietaj, jak masz coś zrobić jutro, zrób to dzisiaj!!! Bo ty masz coś robić dzisiaj a robisz to za tydzień... albo wcale" Cytat:
! mega ! zrobie na pewno Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez naturalne Cytat:
Dziwna dziś pogoda
|
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn na blacie obok parapetu bo by przeszkadzała do uchylania okna
|
|
#2426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest 2:21, tz wlasnie wyskoczyl z lozka rzeski jak skowronek zeby ogladac mecz Czaicie, o 2 w nocy uslyszec boskiego Rickiego drzacego sie na caly regulator: do you really want it???
|
|
|
|
|
#2427 | ||
|
|
Cytat:
![]() a słyszałam, ze muszą mieć przeźroczystą doniczkę żeby do korzeni światło docierało ![]() wypytuje bo dostałam w prezencie i średnio wiem jak sie z nim postępuje.. Cytat:
|
||
|
|
|
#2428 |
|
Konto usunięte
|
Malinowamamba wyjmuję żółtka, ucieram je z majonezem, dodaję szczypiorek i trochę keczupu i faszeruję tą pastą białka
Rise u mnie słodkie w ogóle nie cieszyło się powodzeniem, tylko konkrety ludzie jedli :P do tego stopnia, ze kazdemu pakowałam na wynos babeczki do kawy na niedzielę Miss te rzeczy z kwestii smaku boskie ja dostałam ostatnio od kolezanki z pracy przepis na roladę szpinakową i mam zamiar wypróbować Dziewczyny mam taki katar itak obtarty nos,że nie ogarniam
|
|
|
|
#2429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponoc wlasnie storczyk nie potrzebuje zbyt duzo słońca. Cytat:
przejdzie!
|
|
#2430 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lucy Twój Tż jest "uroczy" bez kitu! Kochana a napiszesz w ogóle coś na temat tego jak Twój Tż znalazł się w Australii? jak nie chcesz tu to może być w klubie, będę wdzięczna |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

no i pytanie czy powiedziałaś mu to co nam tu napisałaś?
jak do ściany 

13.03.2008