|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Hania zjadła 8 łyżek pomidorówki
za to wyjadła cały makaron![]() chciałam Wam polecić fajnego bloga z przepisami- http://alaantkoweblw.blogspot.com/ slilver strasznie się cieszę, że badanie się udało Lady współczuję tego bólu w kręgosłupie:/ little oby z każdym dniem było lepiej nancy to do waszego jadłospisu ja dodaję jeszcze placki, naleśniki, makaron i frytki z warzyw. nawijko Hania przestała jeść miesiąc temu. nie ogarniam tego dlaczego? mój Mąż ma swoją teorię. nasze Dziecko zostało przechwalone tzn każdy gadał jak to mam dobrze, bo Hania wszystko je no i teraz mam![]() Aga cieszę się, że wszystko dobrze iffonka
|
#3512 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do pleców, spokojnie możesz jechać na ip. Mój tż jechał kiedyś z korzonkami i poważnie go potraktowali. Jedź, serio, dostaniesz tabsy przeciwbólowe i ulży Ci, a tak się męczysz niepotrzebnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja w ten weekend jakieś 6000 razy miałam na końcu języka że "a może on k.wa chce szybko" ale oczywiście zostawiłam to dla siebie a królowały tam 3 słowa: pomału, uważaj i ślicznie już wiem, czemu mój tż jest taki w sobie zadufany; skoro on ślicznie jadł, ślicznie chodził, ślicznie się przewracał, ślicznie deptał mrówki, ślicznie pierdział, ślicznie sr.ał...
|
|||
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady pojechałaś na ip? Kochana, nie chcę Cię straszyć ale moja mama miała kiedyś rwę kulszową, tak przynajmniej lekarz pierwszego kontaktu stwierdził, po kilku dniach się okazało, że ma porażenie nerwu kulszowego i teraz ma palec u stopy niewładny, a przez to porusza się tylko po domu i to z ledwością także może dla świętego spokoju przejedź się do lekarza?
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
![]() Cytat:
ja chodzę na kinesiotaping- bardzo Ci polecam Iffonka, ja super nawet nie czue że jestem w ciąży, tylko kręgosłup mi się daje we znaki ale z nim mam problemy nawet bez ciąży usg mam za 2 tyg bo moj gin wyjechał na urlop Aga - brawa za wizytytę |
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurdę, czytałam z telefonu i nie pamiętam co chciałam... W każdym razie - Aga: super, że z maluszkiem ok! Gratuluję brzuchatym kolejnych tygodni! Nancy : dobrze że jesteś ![]() Nawijka : ja jestem po środku - blisko mi i do Blogerki i do Marsi - z jednej strony uważam, że izolowanie Tż od sytuacji trudnych to bad idea, ale z drugiej nie nalezy robić czegoś " dla zasady" i skoro MOŻNA SOBIE to uprzyjemnić - to się to robi, np idzie bez Tż, albo coś. Jeśli NIE MOŻNA bo np chodzi o wybór czegoś mega ważnego to się dziecko zabiera i idzie razem i wówczas RAZEM się ogarnia. Ale nie rozumiem robienia tego, żeby się zahartował Tżt, przemawia przeze mnie troska o dziecko . Kurdę, co ja miałam;/;/ Zamówiłam ten kombiak z Sinsay, zobaczym co to przyjdzie. Aha! Nawijko : jak przeczytałam Twój post to akurat byłam świeżo po wizycie w CH. No może nie wielkim, bo Carrefour i okoliczne sklepy z pasażu bo musiałam iść sobie umowę na tel przedłużyć i ja i Tż. I... dobrze cię rozumiem Czuliśmy się jakbyśmy poszli do sklepu z piątką dzieci z których każde idzie w swoją stronę Zmienialiśmy się z Tż, na zmianę, a to z panią z playa, a to z dzieckiem które robiło co chciało, zwiała do carrefoura, złapałam bąbla bo poprułam do przodu i za kaptur ![]() ( co ciekawe dziś byłam na uczelni i tatę wzięłam bo mnie zawoził autem, wzięłam Amelkę i z dziadziem ładnie za rączkę chciała, bo ma faze na dziadka) Ze mną nawet chce chodzić za rączkę ( ja to kocham jak ona mi rączkę sama wystawia, żeby ze mną ale nie jak jest tak dużo ciekawego w okół jak CH nogi same niosą!!I kurdę zobaczyłam, że jest Sale w Smyku to weszłam, cholera ![]() No i Tż się napalił na małe zoo z lego, no bo Ami kocha figurki, ten miś z lego startera jest najukochańszy.. i kupił to zoo. Ale powiem Wam, że mimo wszystko zadowolona jestem, bo dużo figurek http://www.smyk.com/lego-duplo-male-...y-dla-dzieci-p A ja dorzuciłam jeszcze mały zestaw ciastoliny play-doh - do ćwiczeń z odwrażliwianiem rączek I dzisiaj robiłyśmy z nich kulki, toczyłyśmy wałeczki, rwałyśmy na kawałki. Brzydzi się, ale jak ja dotykam to zaciekawiona i też chce, coś tam próbuje robić I jestem zauroczona moim nowym fonem, bo mi tak ładnie śmiga wizaż i apka wizażowa wygląda Miałam dwa cele kupując fona - żeby szybko forum i facebook chodziły... i niezły aparat (zdjęcia Amelce ) ![]() Bałam się troszkę bo porzuciłam HTC na rzecz LG ale jest faaajny (G2 mini, który wcale mini nie jest). Co ja jeszcze miałam? Silver: super, że z badaniem się udało ![]() Wiecie, mnie ciągle zaskakuje jak to dziwnie u dzieci działa z mową. Przed dzieckiem myślałam, że dziecko sobie ćwiczy, aż wymawia coraz wyraźniej, a to tak nie działa... Jakoś tak znienacka, wczoraj nie mówiła tego słowa, a dziś się do mnie nim zwraca ![]() Np dziś do dziadka przy wysiadaniu z samochodu, już mieliśmy drzwi zamykać. " dziadzia zamnij! (zamknij)" Wczoraj klocki chciała układać i mnie ciągnie, żebym na podłogę zeszła " mama ziejć!" (zejdź) Za każdym razem zaliczam szok. |
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam ale tylko zielone białe mnie brzydxą i jest to chyba jedyna rzecz na świecie ktorej nie jem zupę ze szparagów gotuję zawsze na bazie z warzyw ale leosiowi zrobiłam też na udku indyczym TZ do kremu ze szparagów podaje kilka plasterków wytopionego bekonu(do piekarnika wrzucam i podtem na ręcznik papierowy żeby tłuszczyk odsączyć) ze szparagow uwielbiam jeszcze po prostu gotowane na parze podane z sosem holenderskim albo przeciąć szparagi na pół, pokroić w duże słupki marchewkę, cukinie, dodać żółtą fasolkę szparagową, skropic oliwą, dodać świeże gałazki tymianku, rozmarynu i oregano i siup do piekarnika, jak się warzywa podpieką to podaje na talerzu jako sałatkę z dodatkiem serka lub jogurtu koziego Misiael ten blog o BLW to jakiś dziwny jest bo blw to przecież wybór a tu dziecko raczej nie ma potraw do wyboru ![]() popatrz na tego linka, tu chłopczyk wymiata (Debrah nie patrz ) http://www.youtube.com/watch?v=kMsldCu-tqw Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-07-01 o 22:00 |
|
|
|
|
#3517 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
LAdy , współczuję bólu Jedź na IP!!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Biedny Bartuś się nacierpiał. Daria też przechodziła rotawirusa i zapalenie ucha więc wiem co przeżywaliście ![]() Cytat:
który to już tc?Cytat:
![]() Cytat:
Darii się nie zdarzyło jeszcze nic tak ładnie powiedzieć. Tylko ciągle mama, tata , baba....Jak mówię "powiedz DARIA" A ona "aaaajia"
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-07-01 o 21:59 |
||||||||
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne o co się czepnę to nie rozumiem podawania tiramisu - z założenia z kawą i alkoholem.. ![]() Ale je... szokująco! Silver: są na wątku dzieci które mówią więcej niż Moja (chyba Filip od Elmi piękne zdanka składa, Blackowa Oliwia itp itd) ale mnie i tak szokują niektóre słowa mojej, takie ni stąd ni zowąd. Dzieci NA PRAWDĘ wszystko rejestrują, więc czas się gryźć w jęzora bo jeszcze z jakąś doopą wyjedzie
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Silver to już 12 tc
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3521 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3523 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Agatka dzisiaj na pobraniu krwi - siadła mi na kolanach, wyciągnęła rękę, ja jej wcześniej mówiłam jak to wygląda, kobieta założyła opaskę uciskową, kazała piąstkę zrobię - młoda jak ja ma, patrzy z fascynacją na strzykawkę i ani pisnęła, pielęgniarki w szoku. Nancy, miałaś takie klientki? wychodzimy, takie nastolatki tam stały i hasło: o matko, nie wierzę że te dzieci nie krzyczały bo ze szwagierką i jej 2,3 letnim synem - ale on z palca, też super. A wyniki badań takie, że każdemu życzę idealnie pośrodku widełek.Silver, to też bym badała w kierunku refluksu - od razu cię pocieszę, że taki fizjologiczny do ok. 2rż mija, a tu bardzo fajnie też opisane: http://www.forumzdrowia.pl/id,184,ar...a-leczenia.htm Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny, z tym niejedzeniem to norma taki etaphttp://kobieta.interia.pl/dziecko-i-...cia,nId,416806 tu tak bardzo laicko, ja kiedyś świetny artykuł widziałam ale za cholerę nie pamiętam adresu :/ ale w 2rż zmniejszenie apetytu to normalne jak najbardziej i jeśli tylko dziecko jest pogodne, ruchliwe - to olewamy ![]() Dorotka tez o wiele mniej je. Kiedyś cała miseczka kaszki a tera z reguły po połowie muszę na głowie stawać ![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post36231700 dla mam ogólnie =- żłobkowców, przedszkolaków, 1klasistów Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a masa solna? ryż preparowany? LG rulezzz mam lg swifta 3, wcześniej 1, następnego też takiego chcę, pewnie już 7.---------------------- Szoping z mamą dzisiaj, i z A., kupiłam dziewczynom na wyprzach kilka rzeczy. I butki dla D. szok - rozmiar 21! a dopiero co 19 nosiła... |
|||||||||
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47123970]super! trzymam kciuki za piątek
![]() A Agatka dzisiaj na pobraniu krwi - siadła mi na kolanach, wyciągnęła rękę, ja jej wcześniej mówiłam jak to wygląda, kobieta założyła opaskę uciskową, kazała piąstkę zrobię - młoda jak ja ma, patrzy z fascynacją na strzykawkę i ani pisnęła, pielęgniarki w szoku. Nancy, miałaś takie klientki? wychodzimy, takie nastolatki tam stały i hasło: o matko, nie wierzę że te dzieci nie krzyczały bo ze szwagierką i jej 2,3 letnim synem - ale on z palca, też super. A wyniki badań takie, że każdemu życzę idealnie pośrodku widełek.Silver, to też bym badała w kierunku refluksu - od razu cię pocieszę, że taki fizjologiczny do ok. 2rż mija, a tu bardzo fajnie też opisane: http://www.forumzdrowia.pl/id,184,ar...a-leczenia.htm Idź na IP, ja miałam rwę w trakcie rodzenia A. :d masakra, miałam zzo, nie czułam skurczy a darłam się do lekarza który mnie badał, że boli - wierzyć nie chciał, a mnie to dziadostwo waliło :/ tak jak u nas, ten oddział żłobkowy do którego D. idzie od września = gdy A. chodziła to ciągle jakieś dziecko w objęciach ![]() dziewczyny, z tym niejedzeniem to norma taki etaphttp://kobieta.interia.pl/dziecko-i-...cia,nId,416806 tu tak bardzo laicko, ja kiedyś świetny artykuł widziałam ale za cholerę nie pamiętam adresu :/ ale w 2rż zmniejszenie apetytu to normalne jak najbardziej i jeśli tylko dziecko jest pogodne, ruchliwe - to olewamy ![]() Dorotka tez o wiele mniej je. Kiedyś cała miseczka kaszki a tera z reguły po połowie muszę na głowie stawać ![]() proszę ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post36231700 dla mam ogólnie =- żłobkowców, przedszkolaków, 1klasistów a super ![]() Yellow, zostań moją żona, błagam ![]() no bo zwierzaki duplo super są a masa solna? ryż preparowany? LG rulezzz mam lg swifta 3, wcześniej 1, następnego też takiego chcę, pewnie już 7.---------------------- Szoping z mamą dzisiaj, i z A., kupiłam dziewczynom na wyprzach kilka rzeczy. I butki dla D. szok - rozmiar 21! a dopiero co 19 nosiła...[/QUOTE] Masę zrobię też Co do butów to dziwna rzecz bo mierzyliśmy wczoraj w Bartku jedne sandały - znaczy próbowałam mierzyć.. - i wychodzi, że tam ma 20 rozm, a Emele które nosi ma 21.. a nosi już długo. Zaniżona? |
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
marsi obejrzałam ten link i się załamałam :/
dla takiego dziecka to aż się chce gotować
|
|
|
|
#3526 |
|
Konto usunięte
|
Deli, bo mi ucięło - 0,5 kg mięsa z szynki mielonego, 1 jajo, 2 średnie marchewki starte drobno, pół cebuli posiekanej, niedużo soli, ew. odrobina pieprzu, suszonej pietruszki (natka) i koperku różnie - ja siekam i suszę i do pudełeczka wrzucam gdy mi zostaje, a potem dorzucam właśnie - 2 łyżki? z reguły pewnie tak. Manny surowej - tu musisz patrzeć, bo do uzupełnienia - by fajnie się lepiło i tyle. Mieszam, zostawiam do przegryzienia, potem do sosu wrzucam.
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47123970]super! trzymam kciuki za piątek
![]() A Agatka dzisiaj na pobraniu krwi - siadła mi na kolanach, wyciągnęła rękę, ja jej wcześniej mówiłam jak to wygląda, kobieta założyła opaskę uciskową, kazała piąstkę zrobię - młoda jak ja ma, patrzy z fascynacją na strzykawkę i ani pisnęła, pielęgniarki w szoku. Nancy, miałaś takie klientki? wychodzimy, takie nastolatki tam stały i hasło: o matko, nie wierzę że te dzieci nie krzyczały bo ze szwagierką i jej 2,3 letnim synem - ale on z palca, też super. A wyniki badań takie, że każdemu życzę idealnie pośrodku widełek.Silver, to też bym badała w kierunku refluksu - od razu cię pocieszę, że taki fizjologiczny do ok. 2rż mija, a tu bardzo fajnie też opisane: http://www.forumzdrowia.pl/id,184,ar...a-leczenia.htm Idź na IP, ja miałam rwę w trakcie rodzenia A. :d masakra, miałam zzo, nie czułam skurczy a darłam się do lekarza który mnie badał, że boli - wierzyć nie chciał, a mnie to dziadostwo waliło :/ tak jak u nas, ten oddział żłobkowy do którego D. idzie od września = gdy A. chodziła to ciągle jakieś dziecko w objęciach ![]() dziewczyny, z tym niejedzeniem to norma taki etaphttp://kobieta.interia.pl/dziecko-i-...cia,nId,416806 tu tak bardzo laicko, ja kiedyś świetny artykuł widziałam ale za cholerę nie pamiętam adresu :/ ale w 2rż zmniejszenie apetytu to normalne jak najbardziej i jeśli tylko dziecko jest pogodne, ruchliwe - to olewamy ![]() Dorotka tez o wiele mniej je. Kiedyś cała miseczka kaszki a tera z reguły po połowie muszę na głowie stawać ![]() proszę ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post36231700 dla mam ogólnie =- żłobkowców, przedszkolaków, 1klasistów a super ![]() Yellow, zostań moją żona, błagam ![]() no bo zwierzaki duplo super są a masa solna? ryż preparowany? LG rulezzz mam lg swifta 3, wcześniej 1, następnego też takiego chcę, pewnie już 7.---------------------- Szoping z mamą dzisiaj, i z A., kupiłam dziewczynom na wyprzach kilka rzeczy. I butki dla D. szok - rozmiar 21! a dopiero co 19 nosiła...[/QUOTE] oj takich nie miałam a szkoda
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: co do telefonu to ja poszłam po lg swift l9 2 czyli kontynuacja Twojego. Wyszłam Z g2 Bo podobno szybszy troszkę przez procesor i lepsza bateria. Reszta taka sama totalnie. Tylko rogi na okrągło i tył obudowy chropowaty matowy, może się będzie mniej niszczył. Ale faktycznie bardzo przyjemnie się używa te lg
A i zapomniałam~ Amelia dostała od pani z salonu. atrapę smartfona który wygląda prawie identycznie jak mój i teraz się boję żeby z nim nie wyjść Z domu: D zamiast prawdziwego. Chodzi dumna i blada (jak mój tz~ od niego to pewnie wzięła ze jak rozmawia to chodzi) z telefonem przy uchu i' Hajo , hajoo, tata??" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-07-01 o 22:55 |
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
bylismy u t.
kciuki za wyniki! Lady - na IP jedz! Cytat:
marsi - ![]() szaja - brawa dla A. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- bylam dzis na poczcie
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wielkie dzięki za wsparcie w sprawie rwy
teraz jest dużo lepiej nie boli nie rwie nawet placki z cukinii zrobilam )) Szaja jak zawsze niezastąpiona dziękuję, przejrze wątek **I brawa dla A.!!! Debrah moj maz ma lg l9 II i jest zachwycony )) Ja znowu pokochalam Windowsa Phone i wiem, ze juz przy tym systemie zostane zdecydowanie na dluuuuuuuuuuugo!!!
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Zupełnie nie znam Windows tylko na androidzie siedzę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do jedzenia. . Antonio ubostwial do niedawna wszytskie zupy. ..z drugim daniem było gorzej. .. teraz pomidorówe zje olłejs. .. no i prawie zawsze rosół/krupnik. . Inne wedle humoru. Namiar zaczął jeść drugie dania.... najczęściej klopsy. .. kurczaka z rosołu. . Czy piersi z wody... bo u nas nie je się smażonego praktycznie wogóle. .. ale dostał tez ostatnio pierś smażona. . Zjadł 3 kęsy. ..po czym rękami dorwal się do mizerii i zjadł mi z talerza dwie porządne łyżki. . Długo zbierałam szczękę z podłogi bo ani pomidora ani ogórka nie chciał wcześniej tknàć. . Mało tego ostatnio jak moja mama zrobiła wątrobkę z cebulką również na samej wodzie bez tłuszczu (ja nie przepadam. .. ale ta była dzięki cebuli słodka i naprawdę niezła).... mały opierdzielil połowę porcji tz....i był ryk gdy chcieliśmy mu jedynie dać spróbować. .. ja juz tak nie spinam się z jedzeniem z uwagi na zatwardzenia. ...im je więcej różnych rzeczy. . Więcej owoców. .kupa jest częściej... zwracam uwagę jedynie na słodycze i produkty zatwardzajace. .. Ale do niejadkow raczej nie należy. .. ostatnio zdjął na raz 12 truskawek .....a jak skoczymy jeść tutti to tez jest ryk... obawiam się ze mógłby wciągnąć na raz i dwa opakowania..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
NANCY, wlasnie chcialam Ciebie prosic o przepis na placki, bo ja mialam 1.raz robic. Mialam, bo okazalo sie, ze nie mam kilku skladnikow (TZ wbalamucil )i d*pka.
LADY, a Ty jak robisz? DELI, jesli chodzi o pulpety to ja robilam tak (wersja moja autorska, bez przepisu, pierwszy raz robione): Starlam na tarce malego selera, pietruszke, marchewke, cebule i zabek czosnku, dodalam natke pietruszki. Ugotowalam to z zielem ang i listkiem. Odcedzilam, warzywa dodalam do 200g miesa, do tego majeranek, ziola prowansalskie, troszke papryki slodkiej, zmielone siemie lniane (zamiast bulki tartej), jajko. Wymieszalam, uformowalam pulpety i wrzucilam do wywaru, w ktorym wczesniej gotowalam warzywa. Mial byc sos pomidorowy, ale zapomnialam kupic przecier :P wiec puree z groszku zrobilam rzadsze i polalalam tym pulpety. Kubie strasznie smakowalo, zjadl 5 jak mowilam. Wieczorem zobaczyl jak otwieram lodowke (zostalo mi pulpetow na jutro) i darl sie, ze chce jesc ![]() Dopiero sie obudzilam - zasnelam z Kuba. ELLMI, piateczka :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-07-01 o 23:45 |
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ciągle histeria, no nie mam siły już
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy do pediatry plesniawki wrocily i 39 stopni po nurofenie i paracetamolu jest ok ale jak goraczka wraca od odlatuje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już sie szykuje do pracy. Dziś do 19.30 :/ NETI, czytałaś ostatnio mój post skierowany do Ciebie? W poniedziałek.
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://alaantkoweblw.blogspot.com/20...we-placki.html z tym, że dodaję więcej mąki i robię z połowy porcji ahhaa i smażę na niewielkiej ilości masła klarowanegoa dla siebie jedynie ścieram na tarce o grubych oczkach i nie dodaję marchwi, bo tż by pewnie nie zjadł ![]() Cytat:
biedny Julo ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- a tak w ogóle to cześć, u nas pobudka o 6:40, nawet nie słyszeliśmy jak tż wyszedł do pracy
|
||
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
marsi dzieki za przepisy. Akurat ja wole biale, ale niestety niedostepne u mnie. Tzn. sa paskudnew occie z puszki lub mozna sprowadzac za caly majatek, polowe krolestwa i reke ksiezniczki z Francji lub Peru |
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Mika kciuki!!! I zdrowka dla Jula! :-*
U nas o 5.30 a poszedl spac o 22. Ale maz spacyfikowal i spalismy do 7.30Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Lady jak się czujesz? Czytałaś może mój post?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

za to wyjadła cały makaron

oo i szczerze mówiąc trochę się zestrachalismy z mezem.... Fakt ze zlobek jest ogromny, ale jakoś tak..... Dużo chyba prawda??? No i faktycznie, u nas tez mega różnica między prywatnym a państwowym, my będziemy płacić z wyżywieniem 280zl przy 8h dziennie, wiec bez porównania z prywatnym, gdzie za sam pobyt 600zl plus jedzenie 14zl/dzien plus wpisowe 500
mają swoją kuchnie (nie catering, na miejscu gotuja) ogromne sale, pediatre zatrudnionego na stale..... Juz nie marudze , powinien być jakiś wątek wsparcia dla rodziców dodających dzieci do żłobka
po czym wiadomo zaczęło mu się nudzić. To zaczął szaleć juz nie wiedział co ze sobą robić z nudów wiec jedna osoba mi mówi niech pani pójdzie do przodu się zapyta czy ktoś pani nie przepusci mowie, nieee, wiem jacy są ludzie
zostałam zyebana niemal odepchnieta a gościu ze wściekłości trzasnal drzwiami
**** co do częstych chorób to Pietraszko co najmniej raz w miesiącu przeziebiony tez

ale nie jak jest tak dużo ciekawego w okół jak CH 

Pytam bo ja uwielbiam,ale Oli nie dawałam jeszcze zadnych podrobów
Darii się nie zdarzyło jeszcze nic tak ładnie powiedzieć. Tylko ciągle mama, tata , baba....

bidulka tak się napłakała