|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Ja też tak postanowiłam, bo mi żadne bolerko nie pasowało. Fakt, że przód sukni miałam zabudowany. Było mi mega gorąco z emocji, chociaż zazwyczaj w czerwcu i w marynarce mi było chłodno w kościele
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-07-03 o 10:00 |
|
|
|
#3992 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Tyle, że mam koronkowe to też jest inaczej. Jak bym miała 'kryte' to pewnie bym zdjęła w drodze na salę
|
|
|
|
|
#3993 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale chyba rzeczywiście zdejmę ją w drodze na salę.
|
|
|
|
|
#3994 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no mi też się taki podoba bez przerw i taki będzie ! Cytat:
haha ha dzięki Cytat:
u mnie na 170 będzie 120 ale nie wiadomo czy ktoś Nie zrobić niespodzianki tuż przed TORT ! Ile płacicię za kg? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo się cieszę, że podobały Wam się fotki
Jeżeli chodzi o bolerko, to ja miałam koronkowe (widziałyście na zdjeciach) i wbrew pozorom jest w nim mega gorąco......
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niby wszyscy mówili, że 100 g na osobę, jednak baliśmy się i wzięliśmy dużo więcej i okazało się, że dobrze, że mieliśmy zapad, bo u nas ten przelicznik (100 g na osobę) w ogóle się nie sprawdził, bo na 87 osób zeszło ponad 18 kg tortu (łącznie z poprawinami). W naszych stronach wszyscy jedzą tort, zresztą na każdym weselu czekam na niego najbardziej i zawsze biorę dokładkę. Jak tylko coś słyszę o muffinkowych tortach to jako łasuch tortowy jestem zawiedziona
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-07-03 o 11:11 |
|
|
|
|
#3997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym zdjęła w drodze na salę. Sama zapomniałam i usiadłam w nim do stołu :P |
|||
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także teraz w sobotę mam podjechać i niby mają już być bardziej ogarnięte ekspedientki poza tym nie miałam zdjęcia tego mojego tortu wydrukowanego. a w Sowie kazali mi przyjść 2 tygodnie przed ślubem, bo teraz nie wiedzą jakie będą owoce sezonowe. my płacimy 37zł/kg super cena w porównaniu z niektórymi tutaj na forum a wydawało mi się tak dużo w Sowie jest chyba 53zł/kg
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
mimi_77, jesteś wielka!
Krawcowa powiedziała, ze nie zrobi mi sukni. Jadę do miasta. Trzymajcie kciuki |
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna nie ma chłopaka, a dwie mają ale ja ich nie znam ![]() Oluska, nie rozumiem trochę tego bulwersu, że nie zapraszacie teściów Twojego brata ![]() My teściów siostry TŻta nie zapraszamy Widujemy ich tylko właśnie u siostry, przy okazji imprez rodzinnych i tyle, to dla nas praktycznie obcy ludzie. Bardorja, my płacimy 39zł/kg. Cude, a czemu Ci odmówiła? P.S. Wczoraj szybko zasnęłam |
|
|
|
|
#4001 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my placimy 45zl/kg i wlasnie beirzemy 10-11kg, poprawin nie mamy i nie chcemy zeby nam zostalo. kazdy dostanie po kawalku i starczy mamy niemilitowane slodkosci w bufecie wiec niech tam sie zajdają cistami :P Cytat:
u mnie w miescie gdzie rodzice mieszkaja i gdzie bedzie wesele 50-60zł/kg ale siostra mi polecila babke od tortow, ktora orbila jej na wesele i MAM JĄ 45zl/kg ciesze siemyslalam ze ta babka to taka pasja te torty i w domyu robi hjihihih sie okazalo, ze babka ma wlasna PRACOWNIE TORTÓWno i jak ogladlaismy zdjecia jakie torty robi to mi geba opadła przepiekne, jak z bajki! Zapytala sie nas czy chcemy zeby nam tortu zostalo czy nie, mowimy ze nie a ona ze 10kg wystarczy na 100osob, a mamy 120, ale takich 10 par niepewnych w sensie ze moga cos odwinac to powiedziala ze 11kg idealnie bedzie
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
aniuska Współczuję złamania u taty TŻ-ta, oby jak najszybciej wydobrzał. Faktycznie miał duże szczęście, że nic gorszego się nie stało. Trzymajcie się, Wam też musiało być ciężko
![]() Buczorek Ładna liczba potwierdzeń Szkoa tylko, że spoto osób Wam odmówiło, rozumiem wymówki chorobowe czy wiekowe, brak urlopu, ale to nie bo nie jest bardzo głupie. Ale Twoje podejście bardzo mi się podoba ![]() oluska227887 Ja bym się nie obraziła za prawdziwe wiejskie jaja ![]() Cytat:
Najgorzej wychodzi z sugestiami zaproszeń. Jeśli chcecie, żeby byli, skreślcie datę potwierdzenia / dajcie zaproszenie bez daty potwierdzenia, nie będzie źle. A jeśli to dla Was obcy ludzie, nie musicie zapraszać. Jak dla mnie wstyd, że to na Was się bulwersują i na Was wymuszają zapraszanie. kroooliczek Powodzenia z przygotowaniami, dacie radę ![]() Le_lena U mnie też koleżanki komentują, ale wychodzę z założenia, że każdy ma prawo do swojego zdania, a one mogą mieć inną wizję na wesele swoich marzeń. Lusija My byliśmy w zwykłych rzeczach, choć bardziej odświętnych i innych niż ubiór do pracy ![]() niulka Pięknie wyglądałaś, a dekoracja sali stworzyła cudowny nastrój ![]() Lemon Zapowiedzi mogą wisieć jednocześnie ![]() asiulek Proponuję imiennie, jest to lepiej przyjmowane. madziara Faktycznie lepiej będą wyglądać po zmianie cyrkonii. Podoba mi się wzór i to, że tak ładnie błyszczą. Jak z ich długością? Nie będą zahaczać o suknię, bolerko? Obie bransoletki są świetne, jednak wzór drugiej bardziej pasuje do kolczyków. mojakaren Świetne auto, nie ma się czym smucić z tego powodu ![]() bardorja Niestety ślub często w taki przykry sposób weryfikuje przyjaźnie. Ale uwierz mi, że w dniu ślubu nie będziesz miała wrażenia, że kogoś nie ma. vel Nie rozumiem, czemu piszą tyle o tej babce ( nie ma jak poranny przegląd prasy w pracy ). Ma się wrażenie, że wszystko jest na pokaz, byle wywalić więcej kasy. Fryzura - jakoś mnie bardzo nie razi - może dlatego, że nie widziałam nigdy fryzjerki, która potrafiłaby wyczarować loki, które by były trwałe i niespuszone.mimi Bardzo ładne dekoracje ![]() TysiaBB1989 Świetne torty, proste, ale starannie i ładnie wykonane ![]() Mopslik Niefajnie... Czemu tak nagle odmówili? Cude Jak to? bardorja Pokazałabyś torty ze swojej pracowni? Teraz ja mam kilka pytań: - Jakie kwestie poruszyć na spotkaniu z wodzirejem? Dziś się z nim widzimy pod kątem konkretnych ustaleń weselnych. Zastanowiliśmy się z TŻ-tem - wybraliśmy typ muzyki, jaki nam pasuje; mamy kilka zapytań o zabawy; ustalenie przebiegu wesela, scenariusze na podziękowanie dla rodziców i oczepiny... Nie wiem, czy to wszystko - Jak nauczyć się chodzić w długiej sukience? Na sobotnim weselu miałam długą kreację (inna sprawa, że krawcowa ją źle skróciła) i często się potykałam. Mam długą suknię ślubną i boję się tego scenariusza: ![]() Uprzedzając pytania - do sukni nie mam halki (rybka z podszewką), kreacja będzie do odbioru dopiero na dzień - dwa przed ślubem. Wiem, to wstyd, żeby taka dorosła baba nie umiała chodzić w wieczorowej kreacji
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ja 40zł/kg ![]() Cytat:
|
|
|
#4004 | |||
|
Wtajemniczenie
|
TysiaBB1989 Wasz tort będzie
Ja się zastanawiam jaki nam zrobią, bo sala nam funduje więc chyba nie mamy na niego wpływu Aaa... to wiele wyjaśnia! Bo to tak wygląda jakbyś zębami aparat trzymała Cytat:
Ale dlaczego? Cytat:
Taka byłam rozbudzona, że zaczęłam się zastanawiać, czy się czegoś nie pouczyć Czy ja się chwaliłam, że kupiłam bieliznę? ), kupiłam też drugi (w innym sklepie)- na noc poślubną, bardziej fikuśny, bo koronkowy Drogie, jak cholera, nigdy nie miałam bielizny za 2 stówy (jestem raczej oszczędną dziewczynką), no ale raz się ma ślub ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
)
|
|||
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
co sądzicie o takich smakach tortu? myślicie, że gościom posmakuje? nie wiem jakie ludzie lubią torty, bo sama uwielbiam te najbardziej słodkie
TORT SAHARA: PROSTE I WYŚMIENITE. DWA PŁATY BEZOWE SAHARA (SKŁADAJĄCE SIĘ Z BIAŁKA, CUKRU, SUSZONYCH DAKTYLI I ORZECHÓW WŁOSKICH), PRZEŁOŻONE BITĄ ŚMIETANĄ O SMAKU TOFFI Z DODATKIEM PRAŻONEJ FIGI. TORT PRALINOWY: CIEMNY BISZKOPT NASĄCZONY WIŚNIÓWKĄ, PRZEŁOŻONY BITĄ ŚMIETANĄ O SMAKU TRUFLI POMARAŃCZOWEJ Z DODATKIEM CHRUPEK CZEKOLADOWYCH, WYKOŃCZONY POLEWĄ CZEKOLADOWĄ. TORT OWOCOWY: TRZY WARSTWY BISZKOPTU JASNEGO NASĄCZONEGO SYROPEM Z DODATKIEM KREMU OWOCOWEGO LUB BITEJ ŚMIETANY OWOCOWEJ Z DODATKIEM PRZEPYSZNYCH OWOCÓW. SMAKI np. truskawka albo malina ewentualnie gdyby były cztery piętra to jeszcze ten: TORT CZARNOLAS: TRZY WARSTWY CIEMNEGO BISZKOPTU PRZEŁOŻONE NADZIENIEM CZEKOLADOWYM ORAZ BITĄ ŚMIETANĄ Z DODATKIEM WIŚNI, OBSYPANY CZEKOLADĄ. wybaczcie duże literki, ale tak skopiowałam ze strony cukierni
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Corn, co do wodzireja, to ustalcie:
- co kiedy następuje, najlepiej jakbyście spisali sobie dokładnie godziny. Nam mówił, że wiadomo, poślizg 10-15 minut się zdarzy, bo np. obiad się przeciągnie, czy coś, ale żeby było wiadomo, że np.: przyjeżdżacie: 16:00, jaka piosenka na wejście, że wtedy są życzenia, czy od razu obiad po obiedzie, kiedy pierwszy taniec, -czy ma zaprosić ludzi żeby zrobili kółeczko, czy nie -kiedy wjedzie tort, -kiedy podziękowania dla rodziców, -kiedy oczepiny i w jakiej formie, co ma zrobić nowa młoda para (żadnego całowania!!! chyba, że to para) -kiedy, ile i jakie konkursy, jakie nagrody - zakazane piosenki - czego absolutnie mają nie grać - czy mogą przyjmować dedykacje, że np. wujek Heniu podejdzie i poprosi o dedykację dla swojej żony Helenki* *tutaj taka uwaga naszego DJa, że z jednej strony fajnie, jak są dedykacje, ale z drugiej strony, czasem wesele przekształca się w jeden wielki koncert życzeń, gdzie nawet nie ma dedykacji dla Pary Młodej, tylko same dedykacje właśnie od żony dla męża z okazji rocznicy ślubu; dla cioci Krysi z okazji imienin itd itd. Co do sukienki, to najlepiej sprawdza się opcja wzięcia koniuszków delikatnie w palce i tak wchodzić po schodach Jak rybka nie jest maks opięta aż do kolan, to nie będzie źle, nie martw się ![]() Jak będziesz ją odbierać, to przejdź się po salonie: przejdź, zrób kilka kroków tanecznych, usiądź, schyl się, podnieś ręce - gdyby coś było nie tak, zdążą zrobić jeszcze poprawki ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Say, ja bym wzięła czarny las lub owocowy ![]() Ale ku czarnemu lasowi się skłaniam, bo to czekolada i owoce - pralinowy - niezbyt dobry wybór, sporo ludzi nie lubi alkoholowych ciast, dodatkowo jak macie dzieci na weselu, to na minus - sahara - tutaj z kolei będą narzekać, że 'taki wymyślny jak nie wiadomo co' ![]() - owocowy - ryzyko, że np. dużo osób nie lubi truskawek, no ale też nie dogodzisz, bo jeden nie lubi owoców, inny orzechów, a kolejny tortów czekoladowych
|
|
|
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
Bo to dla niej za trudne i się nie podejmie. Druga nie ma czasu.
W esotiq jest jakiś klub sms, na start jest 10% zniżki. |
|
|
|
#4008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej będzie na najwyższym i najmniejszym piętrze a który z tych smaków jest najbadziej uniwersalny http://www.jarzebinski.pl/produkty/t...y-weselne.html ?
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
Jeden tort będzie malinowy, drugi jagodowy. Może coś jeszcze nam wpadnie w oko. 40 zł/kg
|
|
|
|
#4011 | |
|
Wtajemniczenie
|
say-hello Ja bym chyba wzięła 3ci lub 4ty. Dlaczego? 1 - chyba za dużo bezy, no i w sumie nie mogę sobie wyobrazić jakby to miało smakować
2 - jeśli macie dzieci na weselu, to tak kiepsko im wciskać biszkopt nasączony wiśniówką Cytat:
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej uniwersalny jest chyba owocowy: truskawka, brzoskwinia.
Ale czekoladowy, kawowy, mniam! |
|
|
|
#4013 |
|
Rozeznanie
|
sahara pewnie jest baaaardzo słodka jak to bezowy tort, ale reszta brzmi pysznie!
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Say, my mimo wszystko stawiamy na owoce + czekoladę.
Z tego, co pamiętam, to wybraliśmy bodajże marakuja + biała czekolada z chrupką. |
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Kokardia Gratuluję bielizny, w jej przypadku można Cię rozgrzeszyć za taki wydatek
![]() Say Smak pierwszy jest najbardziej oryginalny, ale nie wiem, czy każdemu podejdzie (nie przepadam za bezami), ale tutaj to połączenie smaków jest ciekawe, może okazałaby się że moje uprzedzenia by minęły ![]() Drugi - chyba go kosztowaliśmy z TŻ-tem, podszedł nam - tylko ta wiśniówka (mamy ciążówki i dzieci wśród gości). Owocowy - malina jest lepszym wyborem, najczęściej na takie smaki trafialiśmy na wesela (sporo naszych gości woli smaki owocowe, lekkie). Czarny Las też zazwyczaj każdemu smakuje. Dotka Dziękuję Co do oczepin i dedykacji się zgadzam (nasz wodzirej akurat lubi, jak są takowe, ale w rozsądnych ilościach). Moja rybka nie jest bardzo opięta do kolan, w salonie wydawała się w porządku - niestety u mnie brak wygody wychodzi po godzinie. Ale dam radę, spróbuję ten jeden raz zachowywać się jak dama ![]() Przy okazji szukania playlist weselnych, natknęłam się na takie oto cuda - zakończenia filmów ślubnych Noc poślubna.
|
#4018 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Płacimy 45zł/kg. |
||
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam za wszystkie opinie
zastanowię się jeszcze nad tym pralinowym, bo w sumie u nas nie ma dzieci (oprócz trójki wproszonych ) , ale może faktycznie lepiej bezalkoholowe. zapytam jeszcze o zdanie babkę w cukierni.
|
#4020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pralinowy w zależności czy macie dużo dzieci na weselu. Stawiałabym na owocowy albo Czarny Las |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

Tyle, że mam koronkowe to też jest inaczej. Jak bym miała 'kryte' to pewnie bym zdjęła w drodze na salę
ale chyba rzeczywiście zdejmę ją w drodze na salę.

także teraz w sobotę mam podjechać i niby mają już być bardziej ogarnięte ekspedientki 

Do kiedy musicie zapłacić za wesele?
Ja się zastanawiam jaki nam zrobią, bo sala nam funduje więc chyba nie mamy na niego wpływu
a ta się TŻ chyba bardziej podobała 
zastanowię się jeszcze nad tym pralinowym, bo w sumie u nas nie ma dzieci (oprócz trójki wproszonych