Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-03, 09:55   #3991
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
ja chocby było zimno to idę bez :P
Ja też tak postanowiłam, bo mi żadne bolerko nie pasowało. Fakt, że przód sukni miałam zabudowany. Było mi mega gorąco z emocji, chociaż zazwyczaj w czerwcu i w marynarce mi było chłodno w kościele

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-07-03 o 10:00
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:21   #3992
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Mopslik Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie z kwestii technicznych - w kościele będę miała bolerko. Kiedy mam je zdjąć? Czy w drodze na salę w aucie czy wejść w nim na salę i zdjąć po tym jak usiądę do stołu? :P
Ja mam zamiar zdjąć po pierwszym tańcu dopiero - chyba, że wytrzymam dłużej to zostanę może do oczepin Tyle, że mam koronkowe to też jest inaczej. Jak bym miała 'kryte' to pewnie bym zdjęła w drodze na salę
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:27   #3993
Mopslik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar zdjąć po pierwszym tańcu dopiero - chyba, że wytrzymam dłużej to zostanę może do oczepin Tyle, że mam koronkowe to też jest inaczej. Jak bym miała 'kryte' to pewnie bym zdjęła w drodze na salę
No właśnie ja też mam koronkowe- taką pelerynkę ale chyba rzeczywiście zdejmę ją w drodze na salę.
Mopslik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:39   #3994
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
no i super
u nas też śmietanowo-malinowy muszę tylko przystrojenie wybrać, w sobotę zajdę do cukierni bo mama na imieniny zamówiła mały torcik też właśnie śmietanowo-malinowy, spróbujemy
Nasz będzie kwadratowy i na degustacje jedziemy za dwa tygodnie.

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
byliśmy wczoraj zarezerwować cukiernię

na szczęście ta cukiernia obiecała nam że będziemy mieć w masie owocowej kwadratowy i jeden na drugim bez przerw bo mają taki stojak
http://cukierniamerta.pl/torty-weselne/
będzie wyglądał jak T-11 ale wykończenie gładkie ze wstążka z T-13 i muszę kupić inicjały na górę torta !

no mi też się taki podoba bez przerw i taki będzie !

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
wiem jak to boli ja caly wieczór w sumie przeryczałam w poniedziałek ale teraz stwierdziłam ze miej wyj****e a będzie Ci dane

haha

ha dzięki

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Przepiękne zdjęcia! Wyglądaliście fantastycznie!!

bardorja odmowy sa przykre, wiem u nas też zaproszonych 120 osób będzie jakies 70, więc sporo odmówiło.. Ale Ci najważniejsi będą i z tego sie cieszymy

u mnie na 170 będzie 120 ale nie wiadomo czy ktoś Nie zrobić niespodzianki tuż przed

TORT !

Ile płacicię za kg?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
No właśnie ja też mam koronkowe- taką pelerynkę ale chyba rzeczywiście zdejmę ją w drodze na salę.
Ją do kościoła mam satynowe i w drodze na sale je zdejmuje i zakładam te z ciulu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:53   #3995
niulka_1985
Zadomowienie

Bardzo się cieszę, że podobały Wam się fotki

Jeżeli chodzi o bolerko, to ja miałam koronkowe (widziałyście na zdjeciach) i wbrew pozorom jest w nim mega gorąco......
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:01   #3996
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Nasz będzie kwadratowy i na degustacje jedziemy za dwa tygodnie.

no mi też się taki podoba bez przerw i taki będzie !

haha

ha dzięki

TORT !
Ile płacicię za kg?
Tort mieliśmy kwadratowy, 3 piętra (właśnie piętro na piętrze) z żywymi kwiatami. 60 zł/kg + kwiaty we własnym zakresie. Mieliśmy 22 kg na 80 osób + 7 dzieci. Całe 2 piętra zeszły w dniu wesela, na poprawinach połowa piętra i połowa piętra nam została.

Niby wszyscy mówili, że 100 g na osobę, jednak baliśmy się i wzięliśmy dużo więcej i okazało się, że dobrze, że mieliśmy zapad, bo u nas ten przelicznik (100 g na osobę) w ogóle się nie sprawdził, bo na 87 osób zeszło ponad 18 kg tortu (łącznie z poprawinami). W naszych stronach wszyscy jedzą tort, zresztą na każdym weselu czekam na niego najbardziej i zawsze biorę dokładkę. Jak tylko coś słyszę o muffinkowych tortach to jako łasuch tortowy jestem zawiedziona

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-07-03 o 11:11
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:17   #3997
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchjacie jestem mega smutna, odmowy z potwierdzonych najblizsze mi osoby z wymówkami z dupy
płakac mi sie chce, ale nie przyjda (chociaz to tez), plakac mi sie chce bo myslalam ze tym osobom zalezy na mnie tak jak mi na nich...
Chyba większość z nas przez to przechodziła. Głowa do góry, na prawdę nie warto tego brac do głowy. Tylko przewartościować znajomości z pewnymi osobami

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czym oklejacie/przyozdabiacie wódkę? nic mi się nie podoba, a jak coś mi się podoba to jest drogie ;/
Nie rozumiem po co ozdabiać wódkę

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
moooniaaaa Pytanie za 1 000 000 punktów - jak zrobiłaś to zdjęcie swoich rąk? Tzn. gdzie trzymałaś aparat/telefon? Strasznie mnie to nurtuje!
Tż mi zrobił

Cytat:
Mam do Was pytanie z kwestii technicznych - w kościele będę miała bolerko. Kiedy mam je zdjąć? Czy w drodze na salę w aucie czy wejść w nim na salę i zdjąć po tym jak usiądę do stołu? :P
Ja bym zdjęła w drodze na salę. Sama zapomniałam i usiadłam w nim do stołu :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:23   #3998
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Say a czenu nie udalo sie z cukiernia? Nie mieli terminów czy nic Ci sie smakowało?
była jedna babka na zmianie, która w ogóle nie wiedziała nic na temat tortów weselnych... a jej bardziej obeznana koleżanka była na przerwie także teraz w sobotę mam podjechać i niby mają już być bardziej ogarnięte ekspedientki poza tym nie miałam zdjęcia tego mojego tortu wydrukowanego. a w Sowie kazali mi przyjść 2 tygodnie przed ślubem, bo teraz nie wiedzą jakie będą owoce sezonowe.
Cytat:

TORT !

Ile płacicię za kg?
my płacimy 37zł/kg super cena w porównaniu z niektórymi tutaj na forum a wydawało mi się tak dużo w Sowie jest chyba 53zł/kg
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:25   #3999
cude
Zadomowienie

mimi_77, jesteś wielka!

Krawcowa powiedziała, ze nie zrobi mi sukni. Jadę do miasta. Trzymajcie kciuki
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:28   #4000
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A te dla koleżanek z pracy masz wymienione same koleżanki, czy z mężem, narzeczonym? Chodzi mi o samo zaproszenie na ślub.
Same koleżanki, bo zapraszam właśnie je, a nie ich partnerów
Jedna nie ma chłopaka, a dwie mają ale ja ich nie znam

Oluska, nie rozumiem trochę tego bulwersu, że nie zapraszacie teściów Twojego brata
My teściów siostry TŻta nie zapraszamy
Widujemy ich tylko właśnie u siostry, przy okazji imprez rodzinnych i tyle, to dla nas praktycznie obcy ludzie.

Bardorja, my płacimy 39zł/kg.

Cude, a czemu Ci odmówiła?

P.S. Wczoraj szybko zasnęłam Więc na razie nie mam żadnych dziwnych pytań
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:38   #4001
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Tort mieliśmy kwadratowy, 3 piętra (właśnie piętro na piętrze) z żywymi kwiatami. 60 zł/kg + kwiaty we własnym zakresie. Mieliśmy 22 kg na 80 osób + 7 dzieci. Całe 2 piętra zeszły w dniu wesela, na poprawinach połowa piętra i połowa piętra nam została.

Niby wszyscy mówili, że 100 g na osobę, jednak baliśmy się i wzięliśmy dużo więcej i okazało się, że dobrze, że mieliśmy zapad, bo u nas ten przelicznik (100 g na osobę) w ogóle się nie sprawdził, bo na 87 osób zeszło ponad 18 kg tortu (łącznie z poprawinami). W naszych stronach wszyscy jedzą tort, zresztą na każdym weselu czekam na niego najbardziej i zawsze biorę dokładkę. Jak tylko coś słyszę o muffinkowych tortach to jako łasuch tortowy jestem zawiedziona

my placimy 45zl/kg i wlasnie beirzemy 10-11kg, poprawin nie mamy i nie chcemy zeby nam zostalo. kazdy dostanie po kawalku i starczy mamy niemilitowane slodkosci w bufecie wiec niech tam sie zajdają cistami :P

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
my płacimy 37zł/kg super cena w porównaniu z niektórymi tutaj na forum a wydawało mi się tak dużo w Sowie jest chyba 53zł/kg
jak sie pytalam w warszawie (gdzie mieskzamlam) to jak slyszeli slubny tominimum 65zl/kg :O
u mnie w miescie gdzie rodzice mieszkaja i gdzie bedzie wesele 50-60zł/kg
ale siostra mi polecila babke od tortow, ktora orbila jej na wesele i MAM JĄ
45zl/kg ciesze sie
myslalam ze ta babka to taka pasja te torty i w domyu robi hjihihih sie okazalo, ze babka ma wlasna PRACOWNIE TORTÓW
no i jak ogladlaismy zdjecia jakie torty robi to mi geba opadła
przepiekne, jak z bajki!
Zapytala sie nas czy chcemy zeby nam tortu zostalo czy nie, mowimy ze nie a ona ze 10kg wystarczy na 100osob, a mamy 120, ale takich 10 par niepewnych w sensie ze moga cos odwinac to powiedziala ze 11kg idealnie bedzie

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:42   #4002
cornflower_girl
Zakorzenienie

aniuska Współczuję złamania u taty TŻ-ta, oby jak najszybciej wydobrzał. Faktycznie miał duże szczęście, że nic gorszego się nie stało. Trzymajcie się, Wam też musiało być ciężko

Buczorek Ładna liczba potwierdzeń Szkoa tylko, że spoto osób Wam odmówiło, rozumiem wymówki chorobowe czy wiekowe, brak urlopu, ale to nie bo nie jest bardzo głupie. Ale Twoje podejście bardzo mi się podoba

oluska227887 Ja bym się nie obraziła za prawdziwe wiejskie jaja

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Mój kuzyn 4 lata temu miał 100 osób potwierdzonych, a przyszło 60 Też się tego bardzo obawiam Do kiedy musicie zapłacić za wesele?
Też się tego boję. Ale w takiej sytuacji, kiedy ktoś dał wiążącą odpowiedź, to jasno daje do zrozumienia, że jest niepoważny i że wina jest po jego stronie.

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że mnie wczoraj rozszarpie:
Najgorzej wychodzi z sugestiami zaproszeń. Jeśli chcecie, żeby byli, skreślcie datę potwierdzenia / dajcie zaproszenie bez daty potwierdzenia, nie będzie źle. A jeśli to dla Was obcy ludzie, nie musicie zapraszać. Jak dla mnie wstyd, że to na Was się bulwersują i na Was wymuszają zapraszanie.

kroooliczek Powodzenia z przygotowaniami, dacie radę

Le_lena U mnie też koleżanki komentują, ale wychodzę z założenia, że każdy ma prawo do swojego zdania, a one mogą mieć inną wizję na wesele swoich marzeń.

Lusija My byliśmy w zwykłych rzeczach, choć bardziej odświętnych i innych niż ubiór do pracy

niulka Pięknie wyglądałaś, a dekoracja sali stworzyła cudowny nastrój

Lemon Zapowiedzi mogą wisieć jednocześnie

asiulek Proponuję imiennie, jest to lepiej przyjmowane.

madziara Faktycznie lepiej będą wyglądać po zmianie cyrkonii. Podoba mi się wzór i to, że tak ładnie błyszczą. Jak z ich długością? Nie będą zahaczać o suknię, bolerko? Obie bransoletki są świetne, jednak wzór drugiej bardziej pasuje do kolczyków.

mojakaren Świetne auto, nie ma się czym smucić z tego powodu

bardorja Niestety ślub często w taki przykry sposób weryfikuje przyjaźnie. Ale uwierz mi, że w dniu ślubu nie będziesz miała wrażenia, że kogoś nie ma.

vel Nie rozumiem, czemu piszą tyle o tej babce ( nie ma jak poranny przegląd prasy w pracy ). Ma się wrażenie, że wszystko jest na pokaz, byle wywalić więcej kasy. Fryzura - jakoś mnie bardzo nie razi - może dlatego, że nie widziałam nigdy fryzjerki, która potrafiłaby wyczarować loki, które by były trwałe i niespuszone.

mimi Bardzo ładne dekoracje

TysiaBB1989 Świetne torty, proste, ale starannie i ładnie wykonane

Mopslik Niefajnie... Czemu tak nagle odmówili?

Cude Jak to?

bardorja Pokazałabyś torty ze swojej pracowni?

Teraz ja mam kilka pytań:
- Jakie kwestie poruszyć na spotkaniu z wodzirejem? Dziś się z nim widzimy pod kątem konkretnych ustaleń weselnych. Zastanowiliśmy się z TŻ-tem - wybraliśmy typ muzyki, jaki nam pasuje; mamy kilka zapytań o zabawy; ustalenie przebiegu wesela, scenariusze na podziękowanie dla rodziców i oczepiny... Nie wiem, czy to wszystko
- Jak nauczyć się chodzić w długiej sukience? Na sobotnim weselu miałam długą kreację (inna sprawa, że krawcowa ją źle skróciła) i często się potykałam. Mam długą suknię ślubną i boję się tego scenariusza:

Uprzedzając pytania - do sukni nie mam halki (rybka z podszewką), kreacja będzie do odbioru dopiero na dzień - dwa przed ślubem. Wiem, to wstyd, żeby taka dorosła baba nie umiała chodzić w wieczorowej kreacji

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:42   #4003
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
byliśmy wczoraj zarezerwować cukiernię

na szczęście ta cukiernia obiecała nam że będziemy mieć w masie owocowej kwadratowy i jeden na drugim bez przerw bo mają taki stojak
http://cukierniamerta.pl/torty-weselne/
będzie wyglądał jak T-11 ale wykończenie gładkie ze wstążka z T-13 i muszę kupić inicjały na górę torta !
super, gratuluję
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
ja chocby było zimno to idę bez :P
i ja
Cytat:
TORT !

Ile płacicię za kg?
40zł/kg
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
powodzenia!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:05   #4004
Konkardia
Wtajemniczenie

TysiaBB1989 Wasz tort będzie Ja się zastanawiam jaki nam zrobią, bo sala nam funduje więc chyba nie mamy na niego wpływu

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Tż mi zrobił
Aaa... to wiele wyjaśnia! Bo to tak wygląda jakbyś zębami aparat trzymała

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Ślubnej? Ale dlaczego?

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
P.S. Wczoraj szybko zasnęłam Więc na razie nie mam żadnych dziwnych pytań
Za to ja nie mogłam zasnąć! Taka byłam rozbudzona, że zaczęłam się zastanawiać, czy się czegoś nie pouczyć

Czy ja się chwaliłam, że kupiłam bieliznę? Trafiłam w Triumphie na miłe panie i kupiłam komplet! Biustonosz jest całkiem gładki, to bardotka (której nigdy wcześniej nie miałam, bo zawsze mi się wydawało, że nie ma szans że się to samo utrzyma na mojej wątłej piersi), kupiłam też drugi (w innym sklepie)- na noc poślubną, bardziej fikuśny, bo koronkowy I do kompletu majtki z extra koronką, super leżą mi na tyłku Drogie, jak cholera, nigdy nie miałam bielizny za 2 stówy (jestem raczej oszczędną dziewczynką), no ale raz się ma ślub

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl
Uprzedzając pytania - do sukni nie mam halki (rybka z podszewką), kreacja będzie do odbioru dopiero na dzień - dwa przed ślubem. Wiem, to wstyd, żeby taka dorosła baba nie umiała chodzić w wieczorowej kreacji
Kochana! A kiedy my mamy w ogóle możliwość chodzić w długiej, wieczorowej sukience? Raczej rzadko, także głowa do góry, nie przejmuj się - dasz sobie świetnie radę! Zobaczysz, że jak tylko ją założysz, poczujesz się jak ryba w wodzie (albo rybka z rybce )
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:07   #4005
say-hello
Zakorzenienie

co sądzicie o takich smakach tortu? myślicie, że gościom posmakuje? nie wiem jakie ludzie lubią torty, bo sama uwielbiam te najbardziej słodkie

TORT SAHARA:
PROSTE I WYŚMIENITE. DWA PŁATY BEZOWE SAHARA (SKŁADAJĄCE SIĘ Z BIAŁKA, CUKRU, SUSZONYCH DAKTYLI I ORZECHÓW WŁOSKICH), PRZEŁOŻONE BITĄ ŚMIETANĄ O SMAKU TOFFI Z DODATKIEM PRAŻONEJ FIGI.

TORT PRALINOWY:
CIEMNY BISZKOPT NASĄCZONY WIŚNIÓWKĄ, PRZEŁOŻONY BITĄ ŚMIETANĄ O SMAKU TRUFLI POMARAŃCZOWEJ Z DODATKIEM CHRUPEK CZEKOLADOWYCH, WYKOŃCZONY POLEWĄ CZEKOLADOWĄ.

TORT OWOCOWY:
TRZY WARSTWY BISZKOPTU JASNEGO NASĄCZONEGO SYROPEM Z DODATKIEM KREMU OWOCOWEGO LUB BITEJ ŚMIETANY OWOCOWEJ Z DODATKIEM PRZEPYSZNYCH OWOCÓW. SMAKI np. truskawka albo malina

ewentualnie gdyby były cztery piętra to jeszcze ten:
TORT CZARNOLAS:
TRZY WARSTWY CIEMNEGO BISZKOPTU PRZEŁOŻONE NADZIENIEM CZEKOLADOWYM ORAZ BITĄ ŚMIETANĄ Z DODATKIEM WIŚNI, OBSYPANY CZEKOLADĄ.

wybaczcie duże literki, ale tak skopiowałam ze strony cukierni
Stary 2014-07-03, 12:12   #4006
Dotka90
Zakorzenienie

Corn, co do wodzireja, to ustalcie:

- co kiedy następuje, najlepiej jakbyście spisali sobie dokładnie godziny. Nam mówił, że wiadomo, poślizg 10-15 minut się zdarzy, bo np. obiad się przeciągnie, czy coś, ale żeby było wiadomo, że np.:

przyjeżdżacie: 16:00, jaka piosenka na wejście, że wtedy są życzenia, czy od razu obiad
po obiedzie, kiedy pierwszy taniec, -czy ma zaprosić ludzi żeby zrobili kółeczko, czy nie
-kiedy wjedzie tort,
-kiedy podziękowania dla rodziców, -kiedy oczepiny i w jakiej formie, co ma zrobić nowa młoda para (żadnego całowania!!! chyba, że to para)
-kiedy, ile i jakie konkursy, jakie nagrody
- zakazane piosenki - czego absolutnie mają nie grać
- czy mogą przyjmować dedykacje, że np. wujek Heniu podejdzie i poprosi o dedykację dla swojej żony Helenki*

*tutaj taka uwaga naszego DJa, że z jednej strony fajnie, jak są dedykacje, ale z drugiej strony, czasem wesele przekształca się w jeden wielki koncert życzeń, gdzie nawet nie ma dedykacji dla Pary Młodej, tylko same dedykacje właśnie od żony dla męża z okazji rocznicy ślubu; dla cioci Krysi z okazji imienin itd itd.

Co do sukienki, to najlepiej sprawdza się opcja wzięcia koniuszków delikatnie w palce i tak wchodzić po schodach Jak rybka nie jest maks opięta aż do kolan, to nie będzie źle, nie martw się
Jak będziesz ją odbierać, to przejdź się po salonie: przejdź, zrób kilka kroków tanecznych, usiądź, schyl się, podnieś ręce - gdyby coś było nie tak, zdążą zrobić jeszcze poprawki

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Say, ja bym wzięła czarny las lub owocowy
Ale ku czarnemu lasowi się skłaniam, bo to czekolada i owoce

- pralinowy - niezbyt dobry wybór, sporo ludzi nie lubi alkoholowych ciast, dodatkowo jak macie dzieci na weselu, to na minus
- sahara - tutaj z kolei będą narzekać, że 'taki wymyślny jak nie wiadomo co'
- owocowy - ryzyko, że np. dużo osób nie lubi truskawek, no ale też nie dogodzisz, bo jeden nie lubi owoców, inny orzechów, a kolejny tortów czekoladowych
Stary 2014-07-03, 12:14   #4007
cude
Zadomowienie

Bo to dla niej za trudne i się nie podejmie. Druga nie ma czasu.

W esotiq jest jakiś klub sms, na start jest 10% zniżki.
Stary 2014-07-03, 12:14   #4008
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

- Jak nauczyć się chodzić w długiej sukience? Na sobotnim weselu miałam długą kreację (inna sprawa, że krawcowa ją źle skróciła) i często się potykałam. Mam długą suknię ślubną i boję się tego scenariusza:
na pewno nie tak spójrz na 0:57 do 1:02 straszne to, zresztą przy Twojej sukni ciężko byłoby tak złapać. Możesz lekko wykopywać suknię butem przed siebie

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:14   #4009
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Say, ja bym wzięła czarny las lub owocowy
Ale ku czarnemu lasowi się skłaniam, bo to czekolada i owoce

- pralinowy - niezbyt dobry wybór, sporo ludzi nie lubi alkoholowych ciast, dodatkowo jak macie dzieci na weselu, to na minus
- sahara - tutaj z kolei będą narzekać, że 'taki wymyślny jak nie wiadomo co'
- owocowy - ryzyko, że np. dużo osób nie lubi truskawek, no ale też nie dogodzisz, bo jeden nie lubi owoców, inny orzechów, a kolejny tortów czekoladowych
dziękuję tę saharę biorę całkowicie pod siebie, bo uwielbiam ten smak najwyżej będzie na najwyższym i najmniejszym piętrze

a który z tych smaków jest najbadziej uniwersalny http://www.jarzebinski.pl/produkty/t...y-weselne.html ?
Stary 2014-07-03, 12:15   #4010
cude
Zadomowienie

Jeden tort będzie malinowy, drugi jagodowy. Może coś jeszcze nam wpadnie w oko. 40 zł/kg
Stary 2014-07-03, 12:15   #4011
Konkardia
Wtajemniczenie

say-hello Ja bym chyba wzięła 3ci lub 4ty. Dlaczego? 1 - chyba za dużo bezy, no i w sumie nie mogę sobie wyobrazić jakby to miało smakować 2 - jeśli macie dzieci na weselu, to tak kiepsko im wciskać biszkopt nasączony wiśniówką

Cytat:
Napisane przez Dotka90
*tutaj taka uwaga naszego DJa, że z jednej strony fajnie, jak są dedykacje, ale z drugiej strony, czasem wesele przekształca się w jeden wielki koncert życzeń, gdzie nawet nie ma dedykacji dla Pary Młodej, tylko same dedykacje właśnie od żony dla męża z okazji rocznicy ślubu; dla cioci Krysi z okazji imienin itd itd.
Słuszna uwaga!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:17   #4012
cude
Zadomowienie

Najbardziej uniwersalny jest chyba owocowy: truskawka, brzoskwinia.
Ale czekoladowy, kawowy, mniam!
Stary 2014-07-03, 12:18   #4013
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
co sądzicie o takich smakach tortu? myślicie, że gościom posmakuje? nie wiem jakie ludzie lubią torty, bo sama uwielbiam te najbardziej słodkie

TORT SAHARA:

TORT PRALINOWY:

TORT OWOCOWY:

TORT CZARNOLAS:
sahara pewnie jest baaaardzo słodka jak to bezowy tort, ale reszta brzmi pysznie!

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:20   #4014
Dotka90
Zakorzenienie

Say, my mimo wszystko stawiamy na owoce + czekoladę.
Z tego, co pamiętam, to wybraliśmy bodajże marakuja + biała czekolada z chrupką.
Stary 2014-07-03, 12:25   #4015
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
zdjęcie nr 1. - wódka dla świadka ( bo tamtej nie było już a ta się TŻ chyba bardziej podobała )
zdjęcie nr. 2 - likier dla świadkowej ponoć pyszny
zdjęcie nr. 3 - MIOTŁA DLA MNIE OD TŻ NA SPRZĄTANIE NA TRZASKANIE jeszcze ma mi szufelke dokupić
Tak co byś nie odleciała na niej z wrażenia
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:28   #4016
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Say ja bym brała czarny las

ale pralinowy brzmi pysznie

Sent from lumia
Stary 2014-07-03, 12:32   #4017
cornflower_girl
Zakorzenienie

Kokardia Gratuluję bielizny, w jej przypadku można Cię rozgrzeszyć za taki wydatek

Say Smak pierwszy jest najbardziej oryginalny, ale nie wiem, czy każdemu podejdzie (nie przepadam za bezami), ale tutaj to połączenie smaków jest ciekawe, może okazałaby się że moje uprzedzenia by minęły
Drugi - chyba go kosztowaliśmy z TŻ-tem, podszedł nam - tylko ta wiśniówka (mamy ciążówki i dzieci wśród gości).
Owocowy - malina jest lepszym wyborem, najczęściej na takie smaki trafialiśmy na wesela (sporo naszych gości woli smaki owocowe, lekkie). Czarny Las też zazwyczaj każdemu smakuje.

Dotka Dziękuję
Co do oczepin i dedykacji się zgadzam (nasz wodzirej akurat lubi, jak są takowe, ale w rozsądnych ilościach).

Moja rybka nie jest bardzo opięta do kolan, w salonie wydawała się w porządku - niestety u mnie brak wygody wychodzi po godzinie. Ale dam radę, spróbuję ten jeden raz zachowywać się jak dama

Przy okazji szukania playlist weselnych, natknęłam się na takie oto cuda - zakończenia filmów ślubnych
Noc poślubna.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:32   #4018
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Powiedzcie jak to jest: czy dopiero jak przyniosę do siebie kartkę z wygłoszonymi zapowiedziami z parafii TŻ to zawiśniemy w mojej parafii, czy może się to odbyć jednocześnie?
U nas "wisimy" razem. 2-3 niedziele po kolei przed samym ślubem

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czym oklejacie/przyozdabiacie wódkę? nic mi się nie podoba, a jak coś mi się podoba to jest drogie ;/
My mamy zawieszki ale tylko dlatego ze mamy je gratis do zaproszen

Cytat:
TORT !

Ile płacicię za kg?
Płacimy 45zł/kg.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:35   #4019
say-hello
Zakorzenienie

dziękuję Wam za wszystkie opinie zastanowię się jeszcze nad tym pralinowym, bo w sumie u nas nie ma dzieci (oprócz trójki wproszonych ) , ale może faktycznie lepiej bezalkoholowe.
zapytam jeszcze o zdanie babkę w cukierni.
Stary 2014-07-03, 12:47   #4020
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
madziara Faktycznie lepiej będą wyglądać po zmianie cyrkonii. Podoba mi się wzór i to, że tak ładnie błyszczą. Jak z ich długością? Nie będą zahaczać o suknię, bolerko? Obie bransoletki są świetne, jednak wzór drugiej bardziej pasuje do kolczyków.
Są dosyć długie ale nie przeszkadzają. Sukienkę mam gorsetową czyli odkryte ramiona. Bolerka nie będę miała tylko sweterek do samego kościoła.

Cytat:

TORT SAHARA:

TORT PRALINOWY:

TORT OWOCOWY:

TORT CZARNOLAS:

wybaczcie duże literki, ale tak skopiowałam ze strony cukierni
Sahara jak to tort bezowy może nie wszystkim przypaść do gustu (u mnie mało kto lubi bezowe)

Pralinowy w zależności czy macie dużo dzieci na weselu.

Stawiałabym na owocowy albo Czarny Las
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości