|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Przesyłeczka jest cała i zdrowiusia troszkę się tylko ulało Może i tonik bo faktycznie to otwarcie słabo trzyma. Nieważne
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi się stało z kompem więc odpiszę zbiorczo z telefonu. Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi i ze swojej strony chce dodać, że przepraszam Was wszystkie za to jaką rolę tutaj na wątku nieświadomie przyjęłam. Nie to było moim celem, jestem tu bo jestem jedną z.Was przede wszystkim, połączyły nas ciąże i potem dzieci. Cała reszta jest drugorzedna. Przykro mi jeśli moje posty wpłynęły negatywnie na atmosferę wątku i zaowocowały tym, że w którymś miejscu przestańcie otwarcie wyrażać co czujecie a moje posty odbierane są jako autorytarne. Popracuje nad tym i postów doradzajaco-oceniających z mojej strony więcej już nie będzie. Nigdy w żadnym momencie nie miałam na myśli krytyki Was i tego jak postępujecie, bo wielokrotnie też pisałam że mam takie same rozterki jak wy. W waszych postach było poruszonych kilka kwestii jak np chwalenie, upomnienie itd w odniesieniu do tego co ja pisałam na ten temat. To też mi pokazało ze niezupełnie dobrze jestem rozumiana, ale chyba nie ma co roztrzasać- długo mogłabym pisać no ale po co. Dziękuję tym z Was które zawsze otwarcie pisały co myślą, a te które nie pisały bo uznały że nie ma tu na ich refleksje miejsca- po prostu przepraszam. Trochę przykro tylko ze nie napisałyście tego znacznie wcześniej. Będę pisać co u nas i brać udział w jego życiu, Ale z innej perspektywy niż dotąd. Jeśli którąkolwiek z Was będzie chciała jakiegoś mojego komentarza- to proszę, ale na pw.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie.
Przeczytałam wsio, ale się nie odnoszę, bo padam na pysk. CAŁY dzień przenoszenia, znoszenia łażenia no masakra. Jeszcze Dadolinowi się 3 kluje i bida rano stał w oknie (jak słyszy pod oknem samochód na parkingu to leci patrzeć) trzymał się za dziąsełka i buczał ![]() Iffonka chciałam pogratulować synusia w brzusiu Ikeowe dziewice! Przyjmijcie do grona mojego TZta ![]() Co do przedszkola Szaja jeśli mi go nie przyjmą do tego obok mojej klatki, to alternatywą będzie oddalone o 15 minut na butach a wiem, że tam mają grupę pieluchowych i nawet jeszcze smoczkowych maluchów ![]() Co do naszej Debrah Mówię tu o chwaleniu jednym słowem. Człowiek nie przemyśli tego, że co dziecku po mamowym "super". Ja chcę być przez mamę pochwalony, doceniony za te najdrobniejsze szczegóły. Poza tym mam co raz większy problem z cierpliwośćią. . Ja jestem z natury i porodzinnie nerwową osobą, którą łatwo z równowagi wyprowadzić i na prawde zdarza mi się huknąć na młodego. Nawet nie raz poczuję bezsilność taką że faktycznie mam ochote go klepnąć. wtedy sie na chwilę muszę wyłączyć, najlepiej iść odetchnąć do drugiego pomieszczenia. I w tym wypadku ja widzę powielanie wychowania moich rodziców - klapsy. Nie daję, ale o nich pomyślne w danej nerwowej chwili i to mnie przeraża.Poza tym nie wspomnę że jestem ZAŁAMANA bo wasze dzieci (filmiki a przeciez ja dużo w ciągu dnia z nim rozmawiam, pokazuję ![]() Franczysław bardzo jest mądry, wszystko rozumie co się do niego powie, czy poprosi żeby coś zrobił. A mowa stoi ![]() Jutro się wyprowadzamy. |
|
|
|
#3874 |
|
Konto usunięte
|
Hope, Dorka mówi mama, papa, ba (bach, bam), baba, miaaa (miau), ti (kot)
a reszta w starocerkiewnochińskim |
|
|
|
#3875 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uważasz, że nad pewnymi rzeczami bardziej się zastanawiamy? Chociażby nad wyprawką, przeżywamy ją przez całą ciążę, dopytujemy, a odnośnie wychowania dziecka jakoś nie myślimy. Myślimy, że to odległe, że jakoś to będzie. Mogę jedynie przypuszczać, że niewiele z nas przed porodem (jak i po zresztą) przeczytało choć jedną książkę na ten temat. Co do reakcji, ja nie neguje tego, że działamy intuicyjnie. Pewnie, że tak. Chodzi o to, żeby wcześniej się zastanowić, wcześniej przemyśleć, jak nasze słowa może nasze dziecko odczytać. Wiadomo, że jak dziecko sięga do kontaktu to nie robimy mu 10-minutowego wywodu o niebezpieczeństwie, reagujemy natychmiast odciągając dziecko, mówimy "zostaw" i wtedy tłumaczymy. Wiadomo, że życie przynosi różne niespodzianki a nasze dzieci wiele razy nas zaskoczą ale wydaje mi się, żeby wiedzieć mniej więcej jaką drogą podążamy i czego chcemy nauczyć nasze dzieci, jak je wychować. Czy chcemy powielać wzorce z naszych domów, czy może wręcz odwrotnie, myślę, że należy szukać, czytać, rozmawiać o problemach i wspólnymi siłami próbować je zrozumieć. Cytat:
gratulacje ogromne ![]() Cytat:
trzeba było jej tak napisać Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do szanownego tż to zgadzam się z szają nie kryj tego co się dzieje... Cytat:
ja się żegnam, od jutra urlopuję. Trzymajcie się , będę za 2 tyg
|
||||||
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Tadaaaaaam
![]() Wiem, moze szalu nie robi, ale my z TZ jestesmy zajarani. Nawet z tej okazji zaczelismy sie do siebie odzywac (NANCY ).A teraz w spokoju sumienia moge nadrabiac ![]() Boszzz jaka jestem pipa, nie umiem wstawic foty :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-07-04 o 23:12 |
|
|
|
#3877 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47156502]
ooo :d czyż by tugeza była?[/QUOTE] Matka se zrobiła ![]() Cytat:
![]() Byłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47167538]Yellow, to nie udawaj. Zwyczajnie, nie kryj dziada.[/QUOTE] ![]() Spaliłaś Nadrobiłam wszystko, ale się mi nie chce cytować więcej, bo mi mecz umknie ![]() Zrobiłyśmy dzisiaj z Pola okrążenie przez pół wsi. Najpierw z górki przez 10 minut i tak nas wózek rozpędził, że myślałam, że go wyprzedzę; potem 10 minut pod górę 90% nachylenia, to myślałam, że albo urodzę, ale się ze.s.ram; potem tak naprawdę myslałam, że się zgubiłyśmy , ale znalazłam drogę i okazało się, że nawet o sąsiednią wieś zahaczyłyśmy; potem wstąpiłyśmy po drodze do mojego chrzestnego; a potem do domu znowu pod skurfysyńską górę. Dlaczego my mieszkamy w Himalajach? Pola pół dnia przesiedziała w "basenie" (plastikowa wielka miska "muszla" ).I strasznie się cieszyła, jak tatuś przyjechał, widać, że tęskniła Spadam |
|||
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
I d*pa, nie zobaczycie mojego wypasionego naroznika, bo ja i moj telefon nalezymy do tepych strzal
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Hje, jakie spalilas, ja wciaz walcze
|
|
|
|
#3879 |
|
Zadomowienie
|
Debrah no widzisz, moze dlatego zadna z nas nie chciala nic pisac, zebys nie odebrala tego wlasnie w ten sposob Sama widzisz, ze wszystkie tutaj bardzo cenimy sobie Twoje zdanie, osobiscie kiedys pisalam, ze czytam Twoje posty z zapartym tchem. Jedyne co mnie zaczelo troche razic to to, ze zauwazylam (oczywiscie nie tylko u Ciebie) lekka nagonke na rodzicow, ktorzy nie postepuja wg jakichs tam zasad (nie pisze tu o skrajnych przypadkach).Od siebie napisze tylko tyle, zebys nadal pisala o swoich przemysleniach bo to nie prawda, ze nie jestesmy szczere w swoich wypowiedziach. Rozpoczelas kiedys temat chwalenia, ja na poczatku nie do konca rozumialam o co chodzilo pozniej zrozumialam i super, teraz staram sie troche hamowac, bo faktycznie przesadzalam. Takze pisz jak najwiecej tylko prosze, wez pod uwage fakt, ze nie tylko na placu zabaw ale i wsrod nas sa tez troche mniej idealne mamy
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3881 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47168262]Hope, Dorka mówi mama, papa, ba (bach, bam), baba, miaaa (miau), ti (kot)
a reszta w starocerkiewnochińskim I u nas ten język na topie :P Cytat:
tak Wam zazdroszczę normalności...Jeszcze się tu kurde użalam nad sobą. Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-07-04 o 23:43 |
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47168262] a reszta w starocerkiewnochińskim Omajgad, padlaaaaam ![]() DEBRAH, kurcze, moze wlasnie dlatego dziewczyny wczesniej sie nie wychylaly? Mam mimo wszystko nadzieje, ze nadal Twoje posty beda wygladac jak wczesniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, jezeli sie wycofasz to nasz watek naprawde wiele straci :-*
Ja np jestem taka osoba, ze nie zdabede sie w zyciu na jakies pytanie na pw, mam z tym duzy problem, dlatego tez Twoje posty tutaj byly dla mnie kopalnia wiedzy, takze wiesz..... Licze na Ciebie Yellow, tule!!! Bosze, jak strasznie Ci wspolczuje..... Brak slow po prostu..... Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny~ to nie chodzi o to że mnie to urazilo,
|
|
|
#3886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
panowie spiom a juz nie mogeCytat:
![]() wez Ty sie puknij w lepetynke! za co przepraszasz? ![]() pisz caly czas jak do tej pory, jestes nam niezbedna! dzieki Tobie wiele znas zupelnie inaczej zaczelo patrzec na pewne sprawy, dalas wielu nam powody do tego aby zastanowic sie nad pewnymi kwestiami itd. i chwala Ci za to! kazda z nas jest dorosla, ma rozum i wolna wole i slepo nie podaza za wszystkim co przeczyta/uslyszy/zobaczy... wybiera to co "pasuje" do niej, do jej dziecka, do rodziny, do otoczenia...ale wlasnie dobrze jest miec ten wybor a nie isc ciagle jednym torem, ktory jak sie okazuje nie zawsze jest dobry. takze pisz, pisz, pisz Cytat:
ale czym jestes zalamana? 20 slow to nie jest wcale tak malo [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47168262]Hope, Dorka mówi mama, papa, ba (bach, bam), baba, miaaa (miau), ti (kot) a reszta w starocerkiewnochińskim ajlofju udanego wypoczynku! przepraszam ale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja sie nie znam ale czy to sadownie nie mozna jakos ustalic zeby kontakty przebiegaly tak a nie inaczej? ze tylko u Ciebie, w twojej obecnosci itd. przynajmniej narazie... i moze zacznij zbierac jakies dowody, foty, filmiki, smsy zeby w razie czego miec jakies dowody ![]() Cytat:
za duzo nad tym myslisz za bardzo przejmujesz sie nami. a my sobie poradzimy spojrz na to tez z innej strony. zobacz, to jest forum, anonimowe jakby nie patrzec, i sadzisz ze skoro niektore z nas nie pisza o swoich odczuciach to pisalyby, mowily o nich w realu? niektore z nas poprostu juz takie sa, wola postac z boku, poczytac, posluchac i tyle. nie dziela sie przemysleniami nie dlatego ze sie Ciebie czy innych dziewczyn wstydza tylko tak poprostu, czytam, mysle i swoje robie. poprostu... jeszcze innego potrzebuja wlasnie takiego podlaczenia sie pod kogos ,typu-wreszcie ktos to glosno powiedzial. i tez ok. ale to czesto wlasnie dzieki Tobie, bo jest nad czym dyskutowac! wracajac do meritum sprawy - pisz, pisz, pisz |
|||||
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę dopakować resztę i około południa sio na swoje
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z PSTRYCZKIEM - wg mnie za bardzo to wszystko analizujesz DEBRAH. Ale z drugiej strony rozumiem, taka profesja w koncu.
Nie mniej jednak bardzo bym nie chciala, zebys przestala pisac tak, jak robisz to do tej pory ![]() HOPE, ekstra!! Bedziecie cos tam zmieniac? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47168262]Hope, Dorka mówi mama, papa, ba (bach, bam), baba, miaaa (miau), ti (kot)
a reszta w starocerkiewnochińskim U nas jest ba, baba, hau hau, am, dada (tata), i to wszystko ![]() Cytat:
Pisz nadal tak jak potrafisz i lubisz. To czy ktoś się zgadza czy nie nie powoduje ze będzie komentował. Ale zaczniemy się zastanawiać jak postępować. Bo np dla mnie naturalne było mówić "super""ale ślicznie" i nadal się to zdarza , ale często mówię już "zuzia potrafi to czy tamto itp". Także nie analizuj, pisz to na czym się znasz. Każdą ma swój rozum i będzie robić tak jak uważa. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaze Wam jeszcze najnowsze dzielo tatulka
![]() wielkosc to 2x2. porownajcie wielkosc tej drewnianej piaskownicy z ta kupna, plastikowa do tej pory nie wiem jak ja sie tam razem z Kuba miescilam |
|
|
|
#3891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w temacie siostry tz.... żenada. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47166764]Dziewczyny... za kilka miesięcy Mikołajki, co z prezentami? Faktycznie urządziłas imprezę- % za dużo. ? ![]() Cytat:
Kciuki za szybkie rozpakowanie- a czy Wy tam jakiś remont robiliście? Jak pisałaś to sorki ja ślepam ![]() Ja już pół godziny nie śpię. chłopaki chrapiąa a ja przed domem pije kawkę :p Na 11 fryzjer. Pamiętacie moja sukienkę na dziś? Miałam pomalowac paznokcie na bez i granat no ale jakoś tak nie moglam się zdecydować a granaty trochę za jasny mam i poszła krwista czerwień-pasuje? Jaki nie to trudno ![]() Dziś ma być cziiiiiiiiika jak ja wytrzymam w kiecce, majciochach obciskajacych i ponczochach? Jak pól apetyczny baleronik w sreberku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cześć Pstryku ... przylaczasz się do porannej kawy? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-07-05 o 08:15 |
||
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kawy nie pije ale taka zimna cola nie pogardze ![]() nie bylam wczoraj w miescie jednak. a spr tego kuriera? zeby jednak przesylka nie byla wyzsza od zakupu? |
|
|
|
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-07-05 o 08:29 |
||
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. A ja znów do pracy pędzę :/ Znow nie wiem co u Was. Ale sie dowiem może jutro.Milego dnia
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
O TAK se śpiom moje chłopy. .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3897 |
|
Konto usunięte
|
Neti, jakie gry???
Pożarłam się z p. Foch o wszystko, pretensje o wszystko, jutro na wakacje jedziemy i wcale nie mam na nie ochoty. Gdyby nie dziewczyny to bym odwołala imprezę, a tak to A. mi szkoda, bo ona rozumie że jedziemy. Ale to nic, że on znów focha wali (zgadnijcie, co od rana robię? pakuję, a ten se przed tv dupsko zasadził)... jakie zabawki wziąć - oto jest pytanie
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47169919]Neti, jakie gry???
Pożarłam się z p. Foch o wszystko, pretensje o wszystko, jutro na wakacje jedziemy i wcale nie mam na nie ochoty. Gdyby nie dziewczyny to bym odwołala imprezę, a tak to A. mi szkoda, bo ona rozumie że jedziemy. Ale to nic, że on znów focha wali (zgadnijcie, co od rana robię? pakuję, a ten se przed tv dupsko zasadził)... jakie zabawki wziąć - oto jest pytanie [/QUOTE]Poprawilam:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, moim zdaniem, źle to odebrałaś. Za bardzo to bierzesz do siebie i odbierasz zbyt negatywnie.
Pisz dalej w taki sposób, jak to robiłaś do tej pory. |
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
SZAJKA, a Wy dokad? Przegapilam cos
Faceci Mimo wszystko udanego wypoczynku! Co do zabawek nie pomoge, bo moj Kuba wszystkie ma w nosie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-07-05 o 09:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

nie wiem czy to akurat tonik byl ale cos K. z latwoscia otworzyl wiec te opakowania maja tez slabe zamkniecie.wystarczylo ze jedno zahaczylo o drugie i juz klops 

Mówię tu o chwaleniu jednym słowem. Człowiek nie przemyśli tego, że co dziecku po mamowym "super". Ja chcę być przez mamę pochwalony, doceniony za te najdrobniejsze szczegóły. Poza tym mam co raz większy problem z cierpliwośćią. . Ja jestem z natury i porodzinnie nerwową osobą, którą łatwo z równowagi wyprowadzić i na prawde zdarza mi się huknąć na młodego. Nawet nie raz poczuję bezsilność taką że faktycznie mam ochote go klepnąć. wtedy sie na chwilę muszę wyłączyć, najlepiej iść odetchnąć do drugiego pomieszczenia. I w tym wypadku ja widzę powielanie wychowania moich rodziców - klapsy. Nie daję, ale o nich pomyślne w danej nerwowej chwili i to mnie przeraża.
a przeciez ja dużo w ciągu dnia z nim rozmawiam, pokazuję
bo naprzyjmowali 2 babki z zamnietych 2 szkol do maluchow i zbytnio jak narazie nie ma dla niej pracy. a do gim raczej chyba nie pojdzie - pracuje tylko w podst. u nas tylko budynek wspolny a tak to dwie rozne szkoly z 2 dyrekcjami. ciekawe co to bedzie... az strach myslec 

, ale znalazłam drogę i okazało się, że nawet o sąsiednią wieś zahaczyłyśmy; potem wstąpiłyśmy po drodze do mojego chrzestnego; a potem do domu znowu pod skurfysyńską górę. Dlaczego my mieszkamy w Himalajach?