Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 22:13   #3871
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

zawsze przeciez moglam obinac babelkami kazda "buteleczke" nie wiem czy to akurat tonik byl ale cos K. z latwoscia otworzyl wiec te opakowania maja tez slabe zamkniecie.wystarczylo ze jedno zahaczylo o drugie i juz klops

beznadziejni sasiedzi zero pomyslunku!
Nie ma co płakać nad rozlanym ... tonikiem
Przesyłeczka jest cała i zdrowiusia troszkę się tylko ulało

Może i tonik bo faktycznie to otwarcie słabo trzyma. Nieważne
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:16   #3872
Debrah
Zakorzenienie

Coś mi się stało z kompem więc odpiszę zbiorczo z telefonu. Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi i ze swojej strony chce dodać, że przepraszam Was wszystkie za to jaką rolę tutaj na wątku nieświadomie przyjęłam. Nie to było moim celem, jestem tu bo jestem jedną z.Was przede wszystkim, połączyły nas ciąże i potem dzieci. Cała reszta jest drugorzedna. Przykro mi jeśli moje posty wpłynęły negatywnie na atmosferę wątku i zaowocowały tym, że w którymś miejscu przestańcie otwarcie wyrażać co czujecie a moje posty odbierane są jako autorytarne. Popracuje nad tym i postów doradzajaco-oceniających z mojej strony więcej już nie będzie. Nigdy w żadnym momencie nie miałam na myśli krytyki Was i tego jak postępujecie, bo wielokrotnie też pisałam że mam takie same rozterki jak wy. W waszych postach było poruszonych kilka kwestii jak np chwalenie, upomnienie itd w odniesieniu do tego co ja pisałam na ten temat. To też mi pokazało ze niezupełnie dobrze jestem rozumiana, ale chyba nie ma co roztrzasać- długo mogłabym pisać no ale po co. Dziękuję tym z Was które zawsze otwarcie pisały co myślą, a te które nie pisały bo uznały że nie ma tu na ich refleksje miejsca- po prostu przepraszam. Trochę przykro tylko ze nie napisałyście tego znacznie wcześniej. Będę pisać co u nas i brać udział w jego życiu, Ale z innej perspektywy niż dotąd. Jeśli którąkolwiek z Was będzie chciała jakiegoś mojego komentarza- to proszę, ale na pw.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:37   #3873
hope01
Zakorzenienie

Cześć ponownie.
Przeczytałam wsio, ale się nie odnoszę, bo padam na pysk. CAŁY dzień przenoszenia, znoszenia łażenia no masakra. Jeszcze Dadolinowi się 3 kluje i bida rano stał w oknie (jak słyszy pod oknem samochód na parkingu to leci patrzeć) trzymał się za dziąsełka i buczał
Iffonka chciałam pogratulować synusia w brzusiu

Ikeowe dziewice! Przyjmijcie do grona mojego TZta

Co do przedszkola Szaja jeśli mi go nie przyjmą do tego obok mojej klatki, to alternatywą będzie oddalone o 15 minut na butach a wiem, że tam mają grupę pieluchowych i nawet jeszcze smoczkowych maluchów btw mogę już wstępnie go wpisać, czy trzeba czekać na nabór?

Co do naszej Debrah Kochana ja bardzo chętnie czytam Twoje wypowiedzi. Ale najchętniej to bym Cię wzięła pod swój dach. Jeżeli Cię czytam, to poddaję się refleksji. Ale w praktyce to często wygląda tak że jak wszystko mi się na głowę zwali i jeszcze młody dowodzi, to na prawde ja bezmyślnie do niego mówię Mówię tu o chwaleniu jednym słowem. Człowiek nie przemyśli tego, że co dziecku po mamowym "super". Ja chcę być przez mamę pochwalony, doceniony za te najdrobniejsze szczegóły. Poza tym mam co raz większy problem z cierpliwośćią. . Ja jestem z natury i porodzinnie nerwową osobą, którą łatwo z równowagi wyprowadzić i na prawde zdarza mi się huknąć na młodego. Nawet nie raz poczuję bezsilność taką że faktycznie mam ochote go klepnąć. wtedy sie na chwilę muszę wyłączyć, najlepiej iść odetchnąć do drugiego pomieszczenia. I w tym wypadku ja widzę powielanie wychowania moich rodziców - klapsy. Nie daję, ale o nich pomyślne w danej nerwowej chwili i to mnie przeraża.
Poza tym nie wspomnę że jestem ZAŁAMANA bo wasze dzieci (filmiki ) bardzo rozmowne, a Daduś około 20 słów, reszta po swojemu a przeciez ja dużo w ciągu dnia z nim rozmawiam, pokazuję
Franczysław bardzo jest mądry, wszystko rozumie co się do niego powie, czy poprosi żeby coś zrobił. A mowa stoi

Jutro się wyprowadzamy.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:53   #3874
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hope, Dorka mówi mama, papa, ba (bach, bam), baba, miaaa (miau), ti (kot)

a reszta w starocerkiewnochińskim
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:55   #3875
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a co do tego co nancy napisała - bo jakoś mnie to tknęło.
Uważam, że jest duża różnica między wychowywaniem a wprowadzaniem posiłków po 1. - przy wprowdzaniu posiłków widzimy co zrobiłśmy złego lub dobrego OD RAZU - więc ciąg przyczynowo skutkowy jest po prostu natychmiastowy, więc natychmiast też o tym dyskutujemy. W wychowaniu jest inaczej - no bo jednak teraz tych skutków nie widziemy.
po 2. w przypadku wprowadzania posiłków możemy się namyślic, zaplanować itd. - a w przypadku wychowania na pewne sytuacje reakcja musi być natychmiastowa, nie ma czasu na analizę, dlatego działąmy intuicyjnie.

Ja to tak widzę, przepraszam za taki długi wywód
To był tylko przykład.
Nie uważasz, że nad pewnymi rzeczami bardziej się zastanawiamy?
Chociażby nad wyprawką, przeżywamy ją przez całą ciążę, dopytujemy, a odnośnie wychowania dziecka jakoś nie myślimy. Myślimy, że to odległe, że jakoś to będzie. Mogę jedynie przypuszczać, że niewiele z nas przed porodem (jak i po zresztą) przeczytało choć jedną książkę na ten temat.
Co do reakcji, ja nie neguje tego, że działamy intuicyjnie. Pewnie, że tak. Chodzi o to, żeby wcześniej się zastanowić, wcześniej przemyśleć, jak nasze słowa może nasze dziecko odczytać. Wiadomo, że jak dziecko sięga do kontaktu to nie robimy mu 10-minutowego wywodu o niebezpieczeństwie, reagujemy natychmiast odciągając dziecko, mówimy "zostaw" i wtedy tłumaczymy. Wiadomo, że życie przynosi różne niespodzianki a nasze dzieci wiele razy nas zaskoczą ale wydaje mi się, żeby wiedzieć mniej więcej jaką drogą podążamy i czego chcemy nauczyć nasze dzieci, jak je wychować. Czy chcemy powielać wzorce z naszych domów, czy może wręcz odwrotnie, myślę, że należy szukać, czytać, rozmawiać o problemach i wspólnymi siłami próbować je zrozumieć.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Wpadłam się pochwalić że w końcu znam płeć. CHŁOPAK. Bartuś będzie miał braciszka.

Ja nie wiem jak ja wytrzymam z trzema facetami w domu.

Postara się wieczorem coś więcej napisać.
gratulacje ogromne
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
nom, pamiętam

Iffonka! gratulacje!

kurde, ja dziś dwa bociany widziałam;> a okresu nei mam;p ostatnio przed okresami mam zawsze stracha, bo widze bociany

powiem Wam, ze mojego tzta siostra cioteczna urodziła synka, miała zaplanowaną cesarkę ze względu na dużą wadę wzroku.

Wiecie jak skwitowała to mojego tzta siostra?... "ale przez cesarkę się nie liczy"... wiecie jak mi się przykro zrobiło... prostak z niej. Tzt powiedział, ze moglam jej napisać ze najwazniejsze, zeby cycem karmiła (bo ona se wmowila, ze nie miala pokarmu od początku niby i dzieciak tylko na mm) ale mnie wqrwila. ;/
co za menda jerychońska :/
trzeba było jej tak napisać
Cytat:
kumam czacze u nas tradycyjnie 0-1-2-3 i tak w kolo macjeju. aczkolwiek teraz ta moja wspomagajaca tez bedzie ciagnac tego chlopaczka o ktorym Ci pisalam do 6 klasy a potem nie wiadomo bo naprzyjmowali 2 babki z zamnietych 2 szkol do maluchow i zbytnio jak narazie nie ma dla niej pracy. a do gim raczej chyba nie pojdzie - pracuje tylko w podst. u nas tylko budynek wspolny a tak to dwie rozne szkoly z 2 dyrekcjami. ciekawe co to bedzie... az strach myslec

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

OMG!!!!

K. wypil dzis znow prawie calego Kubusia 500
jaram sie
i zwazylam go dzis po kapieli, w skapetkach i bodziaku, na glodno i wyszlo 10,860, prawie 25 centyl
aczkolwiek dalej wizualnie chudzinka z niego

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Poza tym Oli SAM się odsmoczkował. Szok totalny, on kochał swój smoczuś, w ciągu dnia i do zasypiania. Ostatnio całymi dniami go miał a jak zapomnieliśmy z domu to cały spacer przejęczany i co? Pewnego dnia przegryzł go, parę dni jeszcze memłał takiego, kupiłam nowe (te same) i już było NIE. Olał i już nie chce mimo że parę razy jeszcze próbowałam mu dać

a co do szanownego tż to zgadzam się z szają nie kryj tego co się dzieje...
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny? Brak mi słów na tych moich sąsiadów,dziś zamknęli psa w kiblu (a zdążyłam odłożyć małego) no i tak ujadal że go obudzil,drugie usypianie już nie było takie łatwe. I co ja mam zrobić ? Codziennie ich upominać?
masakra :/

ja się żegnam, od jutra urlopuję. Trzymajcie się , będę za 2 tyg
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 23:24   #3876
nafiyqa
Zakorzenienie

Tadaaaaaam

Wiem, moze szalu nie robi, ale my z TZ jestesmy zajarani.
Nawet z tej okazji zaczelismy sie do siebie odzywac (NANCY ).

A teraz w spokoju sumienia moge nadrabiac

Boszzz jaka jestem pipa, nie umiem wstawic foty :P

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-07-04 o 23:12
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 23:25   #3877
hje
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47156502]
ooo :d czyż by tugeza była?[/QUOTE]
Matka se zrobiła

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
laaa zartujesz z ta cena? Tak jak nie cierpie narzekania na panstwo i system, to chyba zaczne, bo coraz wiecej rzeczy mnie w☠☠☠☠ia
Też się srogo zdziwiłam. U nas na paczkę pamperów robi się (średnio) pół dnia, a tam - 10 minut

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
W Iwoniczu-Zdroju
Byłam

Cytat:
dziewczyny;p bo ja nigdy w ikei nie bylam, mozna tam plytki dostać?
Też nie byłam

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pstryniu,Deli - dołączam do was jako ikełowa (jak to Pstryczek mówi) dziewica
I ja

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47167538]Yellow, to nie udawaj. Zwyczajnie, nie kryj dziada.[/QUOTE]
Yellow, ja myślałam, szczerze, że Ty już dawno zdecydowałaś się odejść, tylko czekasz na moment odpowiedni.... Z takim ch.jem żyć?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tadaaaaaam
Spaliłaś

Nadrobiłam wszystko, ale się mi nie chce cytować więcej, bo mi mecz umknie

Zrobiłyśmy dzisiaj z Pola okrążenie przez pół wsi. Najpierw z górki przez 10 minut i tak nas wózek rozpędził, że myślałam, że go wyprzedzę; potem 10 minut pod górę 90% nachylenia, to myślałam, że albo urodzę, ale się ze.s.ram; potem tak naprawdę myslałam, że się zgubiłyśmy, ale znalazłam drogę i okazało się, że nawet o sąsiednią wieś zahaczyłyśmy; potem wstąpiłyśmy po drodze do mojego chrzestnego; a potem do domu znowu pod skurfysyńską górę. Dlaczego my mieszkamy w Himalajach?

Pola pół dnia przesiedziała w "basenie" (plastikowa wielka miska "muszla").
I strasznie się cieszyła, jak tatuś przyjechał, widać, że tęskniła

Spadam
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 23:33   #3878
nafiyqa
Zakorzenienie

I d*pa, nie zobaczycie mojego wypasionego naroznika, bo ja i moj telefon nalezymy do tepych strzal

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Hje, jakie spalilas, ja wciaz walcze

Stary 2014-07-04, 23:33   #3879
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Ania to miłego obcowania z siostrą
jeju już weekend ale czad!

Debrah no widzisz, moze dlatego zadna z nas nie chciala nic pisac, zebys nie odebrala tego wlasnie w ten sposob Sama widzisz, ze wszystkie tutaj bardzo cenimy sobie Twoje zdanie, osobiscie kiedys pisalam, ze czytam Twoje posty z zapartym tchem. Jedyne co mnie zaczelo troche razic to to, ze zauwazylam (oczywiscie nie tylko u Ciebie) lekka nagonke na rodzicow, ktorzy nie postepuja wg jakichs tam zasad (nie pisze tu o skrajnych przypadkach).
Od siebie napisze tylko tyle, zebys nadal pisala o swoich przemysleniach bo to nie prawda, ze nie jestesmy szczere w swoich wypowiedziach. Rozpoczelas kiedys temat chwalenia, ja na poczatku nie do konca rozumialam o co chodzilo pozniej zrozumialam i super, teraz staram sie troche hamowac, bo faktycznie przesadzalam. Takze pisz jak najwiecej tylko prosze, wez pod uwage fakt, ze nie tylko na placu zabaw ale i wsrod nas sa tez troche mniej idealne mamy

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 23:35   #3880
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Debrah no widzisz, moze dlatego zadna z nas nie chciala nic pisac, zebys nie odebrala tego wlasnie w ten sposob Sama widzisz, ze wszystkie tutaj bardzo cenimy sobie Twoje zdanie, osobiscie kiedys pisalam, ze czytam Twoje posty z zapartym tchem. Jedyne co mnie zaczelo troche razic to to, ze zauwazylam (oczywiscie nie tylko u Ciebie) lekka nagonke na rodzicow, ktorzy nie postepuja wg jakichs tam zasad (nie pisze tu o skrajnych przypadkach).
Od siebie napisze tylko tyle, zebys nadal pisala o swoich przemysleniach bo to nie prawda, ze nie jestesmy szczere w swoich wypowiedziach. Rozpoczelas kiedys temat chwalenia, ja na poczatku nie do konca rozumialam o co chodzilo pozniej zrozumialam i super, teraz staram sie troche hamowac, bo faktycznie przesadzalam. Takze pisz jak najwiecej tylko prosze, wez pod uwage fakt, ze nie tylko na placu zabaw ale i wsrod nas sa tez troche mniej idealne mamy
Aniu- nie ma idealnych rodziców, ja też od ideału zapewne jestem daleka.

Stary 2014-07-04, 23:41   #3881
YellowSheep
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47168262]Hope, Dorka mówi mama, papa, ba (bach, bam), baba, miaaa (miau), ti (kot)

a reszta w starocerkiewnochińskim [/QUOTE]

I u nas ten język na topie :P

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Matka se zrobiła

Yellow, ja myślałam, szczerze, że Ty już dawno zdecydowałaś się odejść, tylko czekasz na moment odpowiedni.... Z takim ch.jem żyć?

Bo tak jest, tyle że.. odejście to NIE koniec. Bardzo chciałabym, żeby on był taki jak większość ojców i nie chciał dziecka widywać, ale wiem, że on będzie wszystko utrudniać. Już mi to powiedział. A ja mu młodego nie dam, nie wiem, co mu odbiło, ale z troskliwego ojca zmienił sie (albo raczej zawsze taki był, tylko od dłuższego czasu to pokazuje) w nieodpowiedzialnego gówniarza. Na nogach nie mógł dziś ustać, ale autem przyjechał do domu. Tylko co, mam mu zakazać kontaktów z dzieckiem? Młody go uwielbia, dla niego to kochany tatuś... Ale ja nie wyobrażam sobie dzielić się opieką z tym palantem bo wiem, do czego jest zdolny. Nie chodzi tu o żadną zemstę, po prostu ja wiem, że dopóki on będzie z nami miał kontakt to koszmar będzie trwał. Wtedy zaczną się wizyty t., sorry ale nie mogę sobie wyobrazić nawet że Oli jest z nimi a oni w międzyczasie obrzucają się wyzwiskami. Mętlik mam w głowie, tęsknię za czyimś wsparciem, miłością, sama muszę ze wszystkim "walczyć" i sobie radzić, i ciągle myślę czemu my? Czemu akurat ja musiałam wpakować siebie i dziecko w takie g... Czuję się jak zapędzona w kozi róg tak Wam zazdroszczę normalności...

Jeszcze się tu kurde użalam nad sobą.

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2014-07-04 o 23:43
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 23:50   #3882
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem, ja wiem!!!!!!!!!! podgrzewacz do chusteczek! haha chyba kiedyś o tym wspominałaś? jak Leonio był minimini
kocham Twoje tekstyyyy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47168262]
Omajgad, padlaaaaam

DEBRAH, kurcze, moze wlasnie dlatego dziewczyny wczesniej sie nie wychylaly?
Mam mimo wszystko nadzieje, ze nadal Twoje posty beda wygladac jak wczesniej

Stary 2014-07-05, 00:01   #3883
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tak jest, tyle że.. odejście to NIE koniec.
Komu się masz wyżalić, jak nie nam? Straszna masakra
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 00:13   #3884
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, jezeli sie wycofasz to nasz watek naprawde wiele straci :-*

Ja np jestem taka osoba, ze nie zdabede sie w zyciu na jakies pytanie na pw, mam z tym duzy problem, dlatego tez Twoje posty tutaj byly dla mnie kopalnia wiedzy, takze wiesz..... Licze na Ciebie

Yellow, tule!!! Bosze, jak strasznie Ci wspolczuje..... Brak slow po prostu.....

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 00:18   #3885
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny~ to nie chodzi o to że mnie to urazilo, tylko o to że jeśli przez ton/ formę moich wypowiedzi niektóre osoby czują ze nie ma miejsca na ich odczucia to to jest sygnał ze coś poszło nie tak i zbyt daleko i powinnam to teraz odkręcić po prostu. Co właśnie się staram zrobić.

Stary 2014-07-05, 07:23   #3886
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
panowie spiom a juz nie moge

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Coś mi się stało z kompem więc odpiszę zbiorczo z telefonu. Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi i ze swojej strony chce dodać, że przepraszam Was wszystkie za to jaką rolę tutaj na wątku nieświadomie przyjęłam. Nie to było moim celem, jestem tu bo jestem jedną z.Was przede wszystkim, połączyły nas ciąże i potem dzieci. Cała reszta jest drugorzedna. Przykro mi jeśli moje posty wpłynęły negatywnie na atmosferę wątku i zaowocowały tym, że w którymś miejscu przestańcie otwarcie wyrażać co czujecie a moje posty odbierane są jako autorytarne. Popracuje nad tym i postów doradzajaco-oceniających z mojej strony więcej już nie będzie. Nigdy w żadnym momencie nie miałam na myśli krytyki Was i tego jak postępujecie, bo wielokrotnie też pisałam że mam takie same rozterki jak wy. W waszych postach było poruszonych kilka kwestii jak np chwalenie, upomnienie itd w odniesieniu do tego co ja pisałam na ten temat. To też mi pokazało ze niezupełnie dobrze jestem rozumiana, ale chyba nie ma co roztrzasać- długo mogłabym pisać no ale po co. Dziękuję tym z Was które zawsze otwarcie pisały co myślą, a te które nie pisały bo uznały że nie ma tu na ich refleksje miejsca- po prostu przepraszam. Trochę przykro tylko ze nie napisałyście tego znacznie wcześniej. Będę pisać co u nas i brać udział w jego życiu, Ale z innej perspektywy niż dotąd. Jeśli którąkolwiek z Was będzie chciała jakiegoś mojego komentarza- to proszę, ale na pw.

pisze otwarcie - nie zgadzam sie!!!
wez Ty sie puknij w lepetynke! za co przepraszasz?
pisz caly czas jak do tej pory, jestes nam niezbedna! dzieki Tobie wiele znas zupelnie inaczej zaczelo patrzec na pewne sprawy, dalas wielu nam powody do tego aby zastanowic sie nad pewnymi kwestiami itd. i chwala Ci za to!
kazda z nas jest dorosla, ma rozum i wolna wole i slepo nie podaza za wszystkim co przeczyta/uslyszy/zobaczy... wybiera to co "pasuje" do niej, do jej dziecka, do rodziny, do otoczenia...
ale wlasnie dobrze jest miec ten wybor a nie isc ciagle jednym torem, ktory jak sie okazuje nie zawsze jest dobry.
takze pisz, pisz, pisz

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Poza tym nie wspomnę że jestem ZAŁAMANA bo wasze dzieci (filmiki ) bardzo rozmowne, a Daduś około 20 słów, reszta po swojemu a przeciez ja dużo w ciągu dnia z nim rozmawiam, pokazuję
Franczysław bardzo jest mądry, wszystko rozumie co się do niego powie, czy poprosi żeby coś zrobił. A mowa stoi

Jutro się wyprowadzamy.

ale czym jestes zalamana? 20 slow to nie jest wcale tak malo najwazniejsze ze zaczal, ze mowi. zobaczysz ze to idzie lawinowo, dzis nic a jutro bedzie powtarzac wszystko po was

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47168262]Hope, Dorka mówi mama, papa, ba (bach, bam), baba, miaaa (miau), ti (kot)

ajlofju

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

ja się żegnam, od jutra urlopuję. Trzymajcie się , będę za 2 tyg
udanego wypoczynku!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tadaaaaaam

Boszzz jaka jestem pipa, nie umiem wstawic foty :P

.
przepraszam ale

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Zrobiłyśmy dzisiaj z Pola okrążenie przez pół wsi. Najpierw z górki przez 10 minut i tak nas wózek rozpędził, że myślałam, że go wyprzedzę; potem 10 minut pod górę 90% nachylenia, to myślałam, że albo urodzę, ale się ze.s.ram; potem tak naprawdę myslałam, że się zgubiłyśmy, ale znalazłam drogę i okazało się, że nawet o sąsiednią wieś zahaczyłyśmy; potem wstąpiłyśmy po drodze do mojego chrzestnego; a potem do domu znowu pod skurfysyńską górę. Dlaczego my mieszkamy w Himalajach?

:

Cytat:

Bo tak jest, tyle że.. odejście to NIE koniec. Bardzo chciałabym, żeby on był taki jak większość ojców i nie chciał dziecka widywać, ale wiem, że on będzie wszystko utrudniać. Już mi to powiedział. A ja mu młodego nie dam, nie wiem, co mu odbiło, ale z troskliwego ojca zmienił sie (albo raczej zawsze taki był, tylko od dłuższego czasu to pokazuje) w nieodpowiedzialnego gówniarza. Na nogach nie mógł dziś ustać, ale autem przyjechał do domu. Tylko co, mam mu zakazać kontaktów z dzieckiem? Młody go uwielbia, dla niego to kochany tatuś... Ale ja nie wyobrażam sobie dzielić się opieką z tym palantem bo wiem, do czego jest zdolny. Nie chodzi tu o żadną zemstę, po prostu ja wiem, że dopóki on będzie z nami miał kontakt to koszmar będzie trwał. Wtedy zaczną się wizyty t., sorry ale nie mogę sobie wyobrazić nawet że Oli jest z nimi a oni w międzyczasie obrzucają się wyzwiskami. Mętlik mam w głowie, tęsknię za czyimś wsparciem, miłością, sama muszę ze wszystkim "walczyć" i sobie radzić, i ciągle myślę czemu my? Czemu akurat ja musiałam wpakować siebie i dziecko w takie g... Czuję się jak zapędzona w kozi róg tak Wam zazdroszczę normalności...

tak mi Cie szkoda
ja sie nie znam ale czy to sadownie nie mozna jakos ustalic zeby kontakty przebiegaly tak a nie inaczej? ze tylko u Ciebie, w twojej obecnosci itd. przynajmniej narazie...
i moze zacznij zbierac jakies dowody, foty, filmiki, smsy zeby w razie czego miec jakies dowody

Cytat:
Dziewczyny~ to nie chodzi o to że mnie to urazilo, tylko o to że jeśli przez ton/ formę moich wypowiedzi niektóre osoby czują ze nie ma miejsca na ich odczucia to to jest sygnał ze coś poszło nie tak i zbyt daleko i powinnam to teraz odkręcić po prostu. Co właśnie się staram zrobić.

wydaje mi sie, ze odbierasz to, powiedzialabym, za bardzo psychologicznie za duzo nad tym myslisz za bardzo przejmujesz sie nami. a my sobie poradzimy raz czy dwa damy upust w postaci lawiny postow i juz bedzie ok.
spojrz na to tez z innej strony. zobacz, to jest forum, anonimowe jakby nie patrzec, i sadzisz ze skoro niektore z nas nie pisza o swoich odczuciach to pisalyby, mowily o nich w realu? niektore z nas poprostu juz takie sa, wola postac z boku, poczytac, posluchac i tyle. nie dziela sie przemysleniami nie dlatego ze sie Ciebie czy innych dziewczyn wstydza tylko tak poprostu, czytam, mysle i swoje robie. poprostu...
jeszcze innego potrzebuja wlasnie takiego podlaczenia sie pod kogos ,typu-wreszcie ktos to glosno powiedzial. i tez ok. ale to czesto wlasnie dzieki Tobie, bo jest nad czym dyskutowac!

wracajac do meritum sprawy - pisz, pisz, pisz

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 07:26   #3887
hope01
Zakorzenienie

Lecę dopakować resztę i około południa sio na swoje

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 07:46   #3888
nafiyqa
Zakorzenienie

Zgadzam sie z PSTRYCZKIEM - wg mnie za bardzo to wszystko analizujesz DEBRAH. Ale z drugiej strony rozumiem, taka profesja w koncu.

Nie mniej jednak bardzo bym nie chciala, zebys przestala pisac tak, jak robisz to do tej pory

HOPE, ekstra!! Bedziecie cos tam zmieniac?

Stary 2014-07-05, 07:54   #3889
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

U nas jest ba, baba, hau hau, am, dada (tata), i to wszystko

Cytat:

Pisz nadal tak jak potrafisz i lubisz. To czy ktoś się zgadza czy nie nie powoduje ze będzie komentował. Ale zaczniemy się zastanawiać jak postępować.
Bo np dla mnie naturalne było mówić "super""ale ślicznie" i nadal się to zdarza , ale często mówię już "zuzia potrafi to czy tamto itp".
Także nie analizuj, pisz to na czym się znasz. Każdą ma swój rozum i będzie robić tak jak uważa.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 07:57   #3890
pstryczek84
Zakorzenienie

Pokaze Wam jeszcze najnowsze dzielo tatulka

wielkosc to 2x2. porownajcie wielkosc tej drewnianej piaskownicy z ta kupna, plastikowa
do tej pory nie wiem jak ja sie tam razem z Kuba miescilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0849.jpg (182,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0850.jpg (197,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0851.jpg (185,1 KB, 24 załadowań)

Stary 2014-07-05, 08:16   #3891
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
nom, pamiętam

Iffonka! gratulacje!

kurde, ja dziś dwa bociany widziałam;> a okresu nei mam;p ostatnio przed okresami mam zawsze stracha, bo widze bociany

Wiecie jak skwitowała to mojego tzta siostra?... "ale przez cesarkę się nie liczy"... wiecie jak mi się przykro zrobiło... prostak z niej. Tzt powiedział, ze moglam jej napisać ze najwazniejsze, zeby cycem karmiła (bo ona se wmowila, ze nie miala pokarmu od początku niby i dzieciak tylko na mm) ale mnie wqrwila. ;/
To co ze to po sąsiedzku. .. może mają i u Was interes:p

A w temacie siostry tz.... żenada.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47166764]Dziewczyny... za kilka miesięcy Mikołajki, co z prezentami? [/QUOTE]

Faktycznie urządziłas imprezę- % za dużo. ?
Cytat:
Teraz to już jestem naprawdę wściekła. Jak ja mam wytrzymać w domu z tym idiotą 2 tygodnie? Nawalił się tak, że jutro na pewno kolejny dzień spędzę sama. Ot, urlop, jedyny w roku który mógł spędzić ze mną i z dzieckiem. Oczywiście nadal go nie ma i nie wróci pewnie długo (i dobrze). "bo nie chciał odstawać od grupy" nie wiem może ja przesadzam, ale za dużo tego. Mam 26 lat i swoją młodość mam spędzić na użeraniu się ze skurczybykiem który ma mnie za nic? Zabijcie mnie dziewczyny naprawdę, bo ja już rady nie daję. Mam dość udawania przed wszystkimi że wszystko jest ok...

aha, btw: to miała być impreza firmowa, pracują tam sami faceci, a przed chwilą dzwonił i w tle babskie głosy także... eh. Po prostu chciał sobie iść sam. Laski gdybym Wam napisała co on już zdążył w tym tygodniu nawywijać to byście się za głowę chwyciły...
Kochana nie kryj kretyna-strasznie współczuję. Czy rozmowa taka ostra ale stanowcza coś da?
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Lecę dopakować resztę i około południa sio na swoje
Kciuki za szybkie rozpakowanie- a czy Wy tam jakiś remont robiliście? Jak pisałaś to sorki ja ślepam
Ja już pół godziny nie śpię. chłopaki chrapiąa a ja przed domem pije kawkę :p Na 11 fryzjer. Pamiętacie moja sukienkę na dziś? Miałam pomalowac paznokcie na bez i granat no ale jakoś tak nie moglam się zdecydować a granaty trochę za jasny mam i poszła krwista czerwień-pasuje? Jaki nie to trudno
Dziś ma być cziiiiiiiiika jak ja wytrzymam w kiecce, majciochach obciskajacych i ponczochach? Jak pól apetyczny baleronik w sreberku

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cześć Pstryku ... przylaczasz się do porannej kawy?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-07-05 o 08:15
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 08:21   #3892
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Cześć Pstryku ... przylaczasz się do porannej kawy?

hejka!
ja kawy nie pije ale taka zimna cola nie pogardze

nie bylam wczoraj w miescie jednak. a spr tego kuriera? zeby jednak przesylka nie byla wyzsza od zakupu?

Stary 2014-07-05, 08:25   #3893
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
hejka!

nie bylam wczoraj w miescie jednak. a spr tego kuriera? zeby jednak przesylka nie byla wyzsza od zakupu?
No of cors mam w lodówce zimna puszeczke coli z biedry... juz podaje

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
hejka!

Wiesz co ta baba dziwna... trochę mi szkoda bo fajne i napaliłam się ale chyba sobie daruje. Chciałam żeby podała mi wagę tego ale marzyłem z tym wiec nie mam jak sprawdzić.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-07-05 o 08:29
Stary 2014-07-05, 08:28   #3894
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam.
A ja znów do pracy pędzę :/

Znow nie wiem co u Was. Ale sie dowiem może jutro.

Milego dnia
Stary 2014-07-05, 08:30   #3895
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Witam.
A ja znów do pracy pędzę :/

Znow nie wiem co u Was. Ale sie dowiem może jutro.

Milego dnia
Miłego dnia Kochana. I spokojnego

Stary 2014-07-05, 08:36   #3896
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

O TAK se śpiom moje chłopy. .

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404542205421.jpg (56,1 KB, 23 załadowań)

Stary 2014-07-05, 08:38   #3897
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Neti, jakie gry???

Pożarłam się z p.
Foch o wszystko, pretensje o wszystko, jutro na wakacje jedziemy i wcale nie mam na nie ochoty.
Gdyby nie dziewczyny to bym odwołala imprezę, a tak to A. mi szkoda, bo ona rozumie że jedziemy.

Ale to nic, że on znów focha wali (zgadnijcie, co od rana robię? pakuję, a ten se przed tv dupsko zasadził)... jakie zabawki wziąć - oto jest pytanie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 08:40   #3898
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47169919]Neti, jakie gry???

Pożarłam się z p.
Foch o wszystko, pretensje o wszystko, jutro na wakacje jedziemy i wcale nie mam na nie ochoty.
Gdyby nie dziewczyny to bym odwołala imprezę, a tak to A. mi szkoda, bo ona rozumie że jedziemy.

Ale to nic, że on znów focha wali (zgadnijcie, co od rana robię? pakuję, a ten se przed tv dupsko zasadził)... jakie zabawki wziąć - oto jest pytanie [/QUOTE]

Poprawilam:p

Stary 2014-07-05, 08:55   #3899
BlackSanctum
Zakorzenienie

Debrah, moim zdaniem, źle to odebrałaś. Za bardzo to bierzesz do siebie i odbierasz zbyt negatywnie. A przecież chodzi tylko o to, że mamy inne poglądy. Pisz dalej w taki sposób, jak to robiłaś do tej pory.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 09:16   #3900
nafiyqa
Zakorzenienie

SZAJKA, a Wy dokad? Przegapilam cos
Faceci
Mimo wszystko udanego wypoczynku!

Co do zabawek nie pomoge, bo moj Kuba wszystkie ma w nosie.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-07-05 o 09:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości