|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Także mam jeszcze miesiąc
|
|
#3722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
ojj ta duchota tez mnie dobija,spac sie nie da. No to super ze wyszlo taniej no i dla chlopakow zeby sie szybko przyzwyczaili do okularow---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Kurcze jakas plaga sie pojawila na forum z tym swedzeniem ![]() Ja musze swojej powiedziec w czwartek ze brzuch mi twardnieje czesto i boli strasznie |
|||
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że by się nie obraził wcale :P ale kurde coraz mocniej dociera do mnie fakt, że teraz ok, w sumie w ciąży chodzę sama i jakoś mocno mi to nie przeszkadza, daję radę ale jak on teraz nie zdąży, to potem też będę sama :/ no bo przecież będzie chciał i musiał skończyć to jak najszybciej, nie chodzi o to jak sobie poradzę sama, bo jak zostaniemy tu to mam mamę do pomocy i babcię w domu całymi dniami, tylko o to że ja będę z dzieckiem tu a on tam wczoraj się strasznie zdołowałam przez to, aż się pokłóciłam z mamą (staram się tego nie robić, bo wiem że robią wszystko co mogą żeby mi pomóc, ale mam ich już tak strasznie dosyć...)Cytat:
|
|
#3724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiejsza noc byla dla mnie mega koszmarem! Okropnie bolala mnie glowa (az na wymioty) i oczodoly... mialam wrazenie, ze glowa mi peknie... maz jezdzil w nocy po tabletki przeciwbolowe, bo prawie plakalam z bolu... pol nocy masowal mi kark i glowe... Jak dobrze, ze mi to przeszlo! |
|
|
|
|
#3725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas nic nie trzeba brać dla Dzidzi (tylko na wyjście) i dla Mamy też nic nie trzeba. Są piękne 4 sale porodowe, położna bardzo miła ale konkretna, jak widać wszędzie inaczej i trzeba się dowiadywać u siebie w szpitalu a nie tu na forum.
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze dużo wam zostało roboty tak mniej więcej ? Bo jakby się trochę przedłużyło to na początku nie ma az takiej tragedii bo dziecko i tak najwięcej czasu przesypia ale rozumiem ze ten czas tez jest wazny. No ale jak to mówią coś za coś. |
|
|
|
|
#3728 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WSPANIALE! Na pewno już ją tulisz ![]() ![]() Cytat:
za 37 tc---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Twoja postawa jest często JA TAK MIAŁAM TO ZNACZY ŻE WSZYSCY TAK MAJĄ. Nie pierwszy raz. Cenię Twoje porady, bo masz doświadczenie, ale bez przesady. Mam nadzieję, że nie będę musiała dokupować tego ochraniacza i tyle.
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze trochę i poczujesz ulge |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety zostało jeszcze całe mnóstwo pracy na pewno gips na ściany (tynk już chyba nie ale też nie jestem pewna), przycieranie gruntowanie malowanie, na sufity to samo chyba razem z tynkiem, położenie podłogi, rozprowadzenie ogrzewania + wylanie podłogi w jednej łazience (bez tego nie zamknie etapu 'podłogowego' w całym mieszkaniu, chociaż to ta łazienka co będzie robiona później), kafelki w łazience + biały montaż, kuchnia którą dopiero pod koniec przyszłego tygodnia meblarz przyjedzie ponownie wycenić i zacznie robić. I pewnie cała masa rzeczy o których nie mam pojęcia, np. hydraulika jest już rozprowadzona do końca, ale z elektryką coś jeszcze dłubią... ogółem szału nie ma
|
|
#3732 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, zapowiada sie upalnu dzien, juz czuc ta duchote. W nocy bylo super
ma byc burza oprocz Lunlina. posze z tel. Wiec nie cytuje. justa- bedulko, wspolczuje i wszystkim ktorzy mecza sie z tym paskudztwem. Dziewczyny skad bierze sie ten GBS? Nigdzie nie ma jak zaraza sie matka?! Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-07-06 o 10:06 |
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak trochę tego jest |
|
|
|
|
#3734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3735 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może faktycznie już się przyzwyczaiłyśmy do tych twardych brzuszków. Jak tylko więcej pochodzę to mała daje mi mocno się we znaki. Czuję się jakbym miała się do przodu przewrócić przez brzuch bo tak mnie w dół ciągnie. A na dodatek od kilku dni pare razy zdarzyła się dziwna sprawa nigdy tak nie miałam wcześniej. Krocze dosłownie mi sztywnieje. Tzn. całe wargi sromowe czuje, że są zdrętwiałe tak jak czasem noga zdrętwieje. Ta drętwota przeciąga się aż do tyłu i kończy się tam gdzie światło nie dochodzi. Myślę sobie WTF ?! Co to się dzieje?! Cytat:
Super sprawa z tym BS!! Cytat:
Oczywiście ważne, że TŻ robi...niech działa dalej i przebiera rękami jak mały chińczyk raz raz żeby jak najszybciej się wyprowadzić. Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę tego pójścia na swoje. Rozumie cię doskonale bo mimo, że też mieszkam z rodzicami i niby "sama" nie jestem to czuję się taaaaaaaaaaak bardzo samotna. Tż pracuje tyle bo on też by chciał się wyprowadzić bo widzi, że się męczę. Mam fantastycznych rodziców i mieszka się luźno z nimi aleeeee są sytuacje że człowiek ma już tego dosyć. Moje dosyć jest już tuż tuż i osiągnie apogeum!
|
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
leżę w łóżku taka rozkraczona, żeby mi Bożenka od gatek odpoczęła, inaczej nie da się zasnąć. ![]() I też po dłuższym chodzeniu czuję jak lecę do przodu za brzuchem. I tż stwierdził, że mam już takie typowe ciężarne odruchy, podnoszę się z kanapy z gracją słonia, chodzę jak kaleka, jak tylko mogę to się rozkraczam i rozwalam z tym wielkim brzuchem wszędzie gdzie się da. ![]() I zaczęłam 36 tydzień.
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie macie perspektywy na coś swojego?
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Ale dzis upalnie! Patrycja, zazdroszcze baby shower, tez chcialam zrobic, ale jako, ze w PL nie ma takiej tradycji, to pomyslalam, ze zostanie to odebrane, jako wyludzanie prezentow. Alez mialam wczoraj dziwaczny dzien. Rano poklocilam sie z mezem, potem pogodzilismy sie, bylo milo, zabral mnie na randke, tak sympatycznie...a w nocy znowu afera. W ogole dostalam jakiegos ataku paniki, serce walilo mi jak oszalale, zaczelam myslec co jest jeszcze do zrobienia przed porodem, ze nie zdazymy, bo tez moj maz nie bardzo sie stara, zebysmy zdazyli... Ze jak to bedzie jak Mala sie pojawi, co jak jej nie pokocham jak powinnam...ogarnal mnie naprawde blady strach...chcialam, zeby maz mnie jakos pocieszyl, ale troche mnie olal... Widze, ze wszystko juz dziala na mnie jak plachta na byka, placze z byle powodu. W zwiazku z tym nie spalam od 1 w nocy do 6. Potem zasnelam na kanapie i snilo mi sie,ze krwawie, rodze itp... Eh to sobie pomarudzilam z rana... Ja tez mam ciagle mokro i schizy, ze to wody... A Angelika, co do dretwienia, to mi momentami caly brzuch dretwieje, tez dziwne uczucie. Halinka, ja tez mam juz gracje slonia...a zanim bylam w ciazy to mi sie wydawalo, ze kobiety w ciazy troche przesadzaja z tymi ociezalymi i pokracznymi ruchami... |
|
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do bolesnosci krocza, to bardzo czesto czuje taki bol jakby mi ktos wbijal w miejsce intymne noz.... bardzo nieprzyjemne wrazenie. Poza tym czesto czuje kopniaki w pecherz! O chodzeniu (bujaniu sie na boki) jak kaczka nie wspomne.... |
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- A i chciałam napisać, że jestem leniem tysiąclecia. Właśnie się obudziłam... u mnie też mega duchota... |
|
|
|
|
#3741 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gosiu wy to mieszkanie kupiliście w stanie surowym...czy po prostu taki remont robicie i wszystko zdzieracie bo wam sie nie podoba? ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
miałam inne wyobrażenie ciąży...Może dlatego że moje znajome przechodziły ja trochę spokojniej niz ja Mam kumpele która w ciaży lepiej sie czuła niż przed...hehOd tego jest forum, aby sie pożalić, kazda z nas w końcu dopadają gorsze dni, ale to minie
|
||
|
|
|
#3742 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trochę tego jest, właściwie to żadna ściana nie została nienaruszona, a zmiana układu pomieszczeń wymaga od razu zmiany rozmieszczenia hydrauliki itd..
|
|
#3744 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiejsza noc i dzień to dla mnie męka.. Nie dość że wszystko mnie swędzi to mam jeszcze dreszcze.. możliwe że gorączkę.. nie mogę chodzić bo nogi opuchnięte.. na dodatek bolą mnie piersi.. dziwne że w 9 mies mnie tak bolą.. nie wiem czy to normalne już chyba wszystko mi dolega co może dolegać.. a moja "bożena" też tak się moczy, myślałam że tylko ja tak mam... misja na dzisiaj : przetrwać ten dzień !
|
|
#3745 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz staram sie nie zakladac wkladek tylko bawelniane luzne majtki i smaruje kremem na odparzenia..jak jestem w domu to staram sie lezec bez majtek jak najwiecej..masakra jakas! Cytat:
Tez uwazam ze w duzej mierze to psychika..od kad wiem ze jest juz w miare beZpiecznie to brzuch w ogole nie boli i bardzo rzadko twardnieje :tak: Cytat:
U nas bylo podobnie jak mieszkalismy u mnie..moja Mamuska jest super ale no niestety nie dalibysmy rady mieszkac wszyscy razem..teraz mam do Mamy niecale 300m i naprawde super kontakt :tak: Cytat:
Moja siostra chciala mi zrobic baby shower ale jakos po rozmowach zrezygnowalysmy..glownie z podobnego powodu co podalas. Nie martw sie Kochana ja tez mam nagle wybuchy..strach przed nieznanym i egzamin i remont i brakujaca wyprawka..tylko pomysle i juz sie zbierra..moj Kochany Tzet przyjmuje wszystjo na klate..jak juz sam nie moze wyjdzie na ogrod i wroci po czasie sie przytulic i pocieszyc.. Damy rade Witajcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3747 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hahaha no każdy idzie jak potrafi. Mnie mówią, że od tyłu ciąży nie widać ale po chodzie można stwierdzić że a) mam pełne gacie. b) ewentualnie jestem w ciąży. Cytat:
dokładnie.Kocham rodziców wdzięczna im jestem bardzo ale dłużej się nie da. Perspektywy są ale dalekosiężne. Zbieramy pieniądze jeszcze ile się da i dobierzemy kredyt. Chciała bym segment z poddaszem użytkowym w szeregowcu i kawałkiem podwórka. Na pewno nie blok bo mamy psa i nie wyobrażam sobie goldena zamkniętego w 4 ścianach. Ale kiedy to będzie nie wiem. Rodzice chcą żebyśmy tu zostali. Ale mnie się nie widzi bo jak mi przyjdzie spłacać siostry z majątku rodziców to sobie nie poradzimy. Na zdjęciu brzuszek, który WYSKOCZYŁ z dnia na dzień Siostra była w szoku, że parę dni mnie nie widziała i Kornela tak urosła bo przecież nie ja
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym bez majtek spac nie mogła
zawsze mi się koszulka podwija do pasa, a nie lubię być goła.. Wczoraj spędziłam pół dnia w jednoczęściowym stroju kąpielowym. Po obiedzie myślałam, że eksploduję i rozerwie ten strój na kawałki. Ale mnie cisnęło! A nałożyłam taki tylko po to, żeby nie razić innych ludzi po oczach moją ciążą Poza tym dzień na plaży przyjemny, nawet się zarumieniłam Cytat:
Anius - GRATULUJĘ! Zdolna z Ciebie mama Zaraz posypią się kolejne piąteczki! Zaczarowana - piękny kącik! Te półki, to coś, czego właśnie tam brakowało! A co jest obok księżyca? Zrobisz zbliżenie? ![]() Zerknij proszę na ten link
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maz tez mnie pociesza i sie stara.. Ale wczoraj mnie mocno zezlil... I stwierdzil, ze sytuacja i moje zachowanie go juz przerasta... Wkurzylo mnie to, szczegolnie,ze ja nrawde wiekszosc ciazy bylam aniolkiem, nie klocilismy sie, bylam przylepa i slodziakiem i to jego slowa... Ale jak zaczely sie schody, bo ja placze i sobie nie radze, to go to przerasta... I wlasnie chodzi o te kumulacje...ze nie mam dokonczonej wyprawki, ze w domu nic nie gotowe a ja nieobroniona.. Ta obrona mnie stresuje najbardziej... wczoraj na sama mysl o niej sie poplakalam... Juz sama mam siebie dosyc.Dzieki Dziewczyny za mile slowa, fajnie wywalic to z siebie i wiem, ze rozumiecie... Ja tez juz nie nosze wkladek, wole zmieniac bielizne kilka razy dziennie, bo wkladki wlasnie odparzaly. Okropne uczucie... |
|
|
|
|
#3750 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rowniez sie podmywam i spie bez majtek oby jak najszybciej minelo..Cytat:
Sliczny brzuszek!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

dla chlopakow zeby sie szybko przyzwyczaili do okularow
Ale dziś już lepiej sie czuję, nawet mniej sie drapie...
oczywiście o swędzeniu, strasznych bólach pleców i o bólach brzucha, twardnieniu codziennym, jestem dobrej myśli, ze to nic takiego te moje objawy, ale myślę ż elepiej mu to powiedzieć, tym bardziej że na ostatniej wizycie nic z tego nie miałam...No może bóle brzucha, ale były rzadkie, nie twardniał mi brzuch codziennie, na okres też nie bolał 

myślę, że by się nie obraził wcale :P ale kurde coraz mocniej dociera do mnie fakt, że teraz ok, w sumie w ciąży chodzę sama i jakoś mocno mi to nie przeszkadza, daję radę ale jak on teraz nie zdąży, to potem też będę sama :/ no bo przecież będzie chciał i musiał skończyć to jak najszybciej, nie chodzi o to jak sobie poradzę sama, bo jak zostaniemy tu to mam mamę do pomocy i babcię w domu całymi dniami, tylko o to że ja będę z dzieckiem tu a on tam
wczoraj się strasznie zdołowałam przez to, aż się pokłóciłam z mamą (staram się tego nie robić, bo wiem że robią wszystko co mogą żeby mi pomóc, ale mam ich już tak strasznie dosyć...)

WSPANIALE! Na pewno już ją tulisz 

teraz staram sie nie zakladac wkladek tylko bawelniane luzne majtki i smaruje kremem na odparzenia..jak jestem w domu to staram sie lezec bez majtek jak najwiecej..masakra jakas!