|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XV
Cytat:
Edytowane przez Rapsodia Czas edycji: 2014-07-06 o 10:03 |
|
|
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio się przekonałam, że dobrze odstrasza komary olejek waniliowy do ciasta. Tak, taki zwykły, za 1 czy 2 zł (ja mam w aucie chyba z Delecty czy Gellwe). Jest szansa, że mniej będzie drażnił niż Brise.
|
|
|
|
#1383 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
|
|
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła moje pierwsze zamówienie
|
|
|
|
#1386 |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
cosmetix
Nasza Kochana Mądra Głowa Sama używam chemii, ale staram się nie robić tego nadmiernie. Nie używam środków, które okropnie walą chlorem i innym dziadostwem. Niepotrzebna mi w domu dezynfekcja, deratyzacja, ani laboratoryjna czystość. To prawda, nic tak szyb nie wyczyści jak właśnie ocet. Połysk bez smug. Kwasek cytrynowy na plamy? Niezła sprawa, nie raz wypróbowana. Nie niszczy tkaniny tak jak odplamiacz, daje żyć płucom, śluzówkom, itp. Co się zaś tyczy nadużywania środków piorących, to to fakt niezbity. Samej nie raz zdarzało mi się nasypać zbyt dużą ilość proszku do dozownika ( mimo, tego, że była to dalej ilość dopuszczalna przez producenta). Nauczona doświadczeniem, rzeczy do odświeżania piorę w małej ilości proszku w niskiej temperaturze i w krótkim czasie, a dla tych wymagających wyższej temp. jak np. ręczniki, sypię nieco więcej proszku ( niewiele więcej, bo wysoka temp. i tak robi swoje). Płyny do płukania zawsze rozrzedzam i wlewam odrobinę. Pranie jest czyste, świeże, nie klei się ( a tak się dzieje, jak damy za dużo środków czyszczących, mimo nawet porządnego, kilkukrotnego wypłukania) delikatnie pachnie czystością, a nie proszkiem do prania(nie zadusza otoczenia, nie podrażnia skóry, ani oczu). Naprawdę warto wprowadzić kilka małych zmian. Wyjdą one na zdrowie: nasze własne ludzkie, środowiska, portfela. Edytowane przez AnulaQa Czas edycji: 2014-07-06 o 13:40 |
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy nie puścić drugiego zamówienia -100pln. Tyle rzeczy mnie kusi.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 |
|
Raczkowanie
|
hey dziewczyny!
Jaki krem do twarzy wybrać z YR? Mam 30 lat i zupełnie się na tym nie znam, a pierwsze zmarszczki wcale się na to nie oglądają ![]() Czytam o tych wszystkich kodach i mam też książeczkę czekową i zastanawiam się od kilku stron wątku, co Waszym zdaniem jest MUST HAVE z YR? Co powinnam kupić - poza wodami toaletowymi/perfumowanymi? Dzięki z góry! |
|
|
|
#1389 |
|
Makeup challenge winner
|
.Lu. Może wypróbuj ten gratisowy czerwony Force+ na dzień.
Mój Must Have na lato to: woda kolońska Werbena i żel truskawkowy PN. Jako odświeżać skórka cytryny.Co do soli, która jest niezbędna, aby nam zmywarka długo służyła: To zwykła sól kuchenna, jej zadaniem nie jest zmiękczanie wody, ale regeneracja wbudowanego w zmywarkę zmiękczacza jonitowego. I żadna tabletka tego nie zastąpi z tej prostej przyczyny, że po pierwszej aktywnej fazie mycia po niej nie ma już śladu, cały proces płukania przebiega już w wodzie niezmiękczonej. Pytanie, jaka to ma być sól: warzona czy jodowana. Nie wiem, co bardziej szkodzi zmywarce - niewielki nadmiar jodku potasu (z soli jodowanej) czy 1% substancji nierozpuszczalnych w wodzie (np.piasek z soli warzonej). W Castoramie można kupić sól do regeneracji wymiennkiów jonowymiennych "Sol do zmiękczaczy". Od czasu do czasu można przeprowadzić cykl z octem. Smrodek w zmywarce , to po prostu fermentacja. Ocet działa odkażająco, dodatkowo rozpuszcza węglan wapnia.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-07-06 o 12:01 |
|
|
|
#1390 |
|
🦄
|
A ja się zastanawiam, jak to się dzieje, że mnie 2 kg proszku starcza na rok, a mojej szwagierce na 2 miechy ;p
|
#1391 | |||
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Biały słoiczek, czerwona nakrętka. Posiadam do cery tłustej na dzień i na noc. Nie sa bardzo tłuste. Nawilżają, lekko napinają. A przy 109 zł dostaniesz gratis krem ujędrniający. A z tłuściejszych polecam serię http://www.yves-rocher.pl/tag/f/10,g...,ovale-lifting I ogólnie seria bez wiekowa moja najlepsza i najwspanialsza cudownie pachnąca i odżywiającahttp://www.yves-rocher.pl/tag/f/10,g...ritive-vegetal ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
na prawdę zastanawiam się, kto to wymyślił ![]() żel- szampon - wymieszałam z jakimś zelem cytrynowym z Avonu i wymęczyłam jako mydło do rąk
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2014-07-06 o 12:01 |
|||
|
|
|
#1392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super zamówienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, Wasze rady są nieocenione!
|
|||
|
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
Takie trochę przeterminowane pytanie zadam, bo kod DOUCHE z okazji nowych żeli peelingujących już nieaktywny, a długo się zastanawiałam nad zamówieniem z tym kuponem, ale zrezygnowałam.
Czy ktoś zaspokoi moją ciekawość i zdradzi co było niespodzianką z tego kodu?
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba jestem dziwna
bo dla mnie cała seria Monoi jest cudowna i kocham ją miłością wielką Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1396 |
|
perfumoholiczka
|
Nie da się czegoś wykombinować by kod urodzinowy wszedł razem z CHOIX ?
|
|
#1397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja z kolei czuję się dziwadłem, bo w dotychczasowych opiniach czytam, że CuE Intense jest zupełnie inne niż klasyczne CuE. A dla mnie jest dokładnie takie samo, tyle że złagodzone pralinkową nutą. |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Cytat:
Ale to były dawne dzieje, złote czasy YR, gdzie jeszcze perfum nie rozrzedzano, bez pachniał bzem kilkanaście a nawet więcej godzin od spryskania, a żele były tak gęste i pachnące, że standardowa butelka 200 ml starczała na miesiąc użytkowania. Niesiona sentymentem, bodajże rok temu skusiłam się na olejek pod prysznic z Monoi. I faktycznie. Tojtojowska ( od toi-toi) nuta zapachowa, nie umknęła mojej uwadze. Niestety. To był kiedyś wspaniały produkt. Chociaż, kto tej nuty nie czuje, nadal może się cieszyć upalnym zapachem dalekich tropików. Mam podobne odczucia co do CuE Intense. Faktycznie bardzo przypomina klasyczną CuE. Notabene nie lubię tego zapachu. W zasadzie mój organizm go nie trawi. Jest migrenogenny i piekielnie trwały. |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze się czaję na mgiełkę, może zamówię pod koniec lipca, bo w mojej stacjonarce już jej chyba nie było ostatnio.
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
muszę Wam powiedzieć że moim celem ostatnich zakupów były So Elixir ale to MDB stały się moimi ulubieńcami
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
Mam przemiłą znajomą, panią dobijającą 70, przeciwniczkę korzystania z takich zdobyczy cywilizacji, jak internet itp. (tzn. ona sama broni się przed korzystaniem, innych wręcz podziwia za takie umiejętności). Podzieliłam się z nią gratisami z YR — dostała ode mnie będący w majowym gratisie zestaw konwaliowy żel + mleczko, tusz Sexy Pulp i krem Riche (też oczywiście z gratisów, co podkreślałam, dając jej te kosmetyki). A później była w naszym centrum handlowym i zajrzała do sklepu YR, po czym podobno o mało nie zeszła na zawał, ujrzawszy plakacik z tym kremem i wydrukowaną na nim cenę regularną. Długo jej musiałam tłumaczyć, że naprawdę nie zapłaciłam tyle za ten krem
Sprezentowałam jej jeszcze MdB z tych ostatnich akcji z kodami. Gdy przyjęła, to jej pokazałam cenę regularną, a potem wielkie litery PREZENT w opisie zamówienia w mailu. Mówiła, że i tak będzie się chwalić, jakim to luksusem ją obdarowałam
|
|
|
|
#1406 |
|
Konto usunięte
|
załączam zdjecia kosmetyczki gdyby któraś z was się nad nią zastanawiała...
przepraszam za jakość zdjęć ale robiłam je telefonem zastępczym, mój jest w naprawie ![]() ja jestem z niej b. zadowolona, jest pojemna, solidnie wykonana i naprawdę ładna dołączona jest też malutka kosmetyczka, którą można przyczepić rzepem do drugiej.
|
|
|
|
#1407 |
|
Rozeznanie
|
Doradźcie
![]() Mam do kupienia olejek odbudowujący do włosów, płukankę do włosów, mgiełkę Monoi, wodę Śródziemnomorskie lato, wodę Kwiaty Wiśni i "coś ujędrniającego" Biorąc pod uwagę, że czeki nie łapią się na ZP, wykombinowałam takie coś, ale nie wiem, czy nie da się lepiej (na Flowerparty też już się napaliłam, więc dobiłam do 109zł kremem do rąk )Olejek odbudowujący do włosów OLEJEK ODBUDOWUJĄCY DO WŁOSÓW KOD: 16326 SZCZEGÓŁY » 13.90 zł zamiast 27.90 zł oszczędzasz 14.00 zł sztuk: 13.90 zł Płukanka octowa z malin PŁUKANKA OCTOWA Z MALIN KOD: 19428 SZCZEGÓŁY » 19.90 zł zamiast 24.90 zł oszczędzasz 5.00 zł sztuk: 19.90 zł Śródziemnomorskie lato - woda toaletowa ŚRÓDZIEMNOMORSKIE LATO - WODA TOALETOWA KOD: 18115 SZCZEGÓŁY » 62.50 zł zamiast 125.00 zł oszczędzasz 62.50 zł sztuk: 62.50 zł Odżywczy krem do rąk Culture BIO ODŻYWCZY KREM DO RĄK CULTURE BIO KOD: 12223 SZCZEGÓŁY » 12.90 zł zamiast 17.90 zł oszczędzasz 5.00 zł sztuk: 12.90 zł Balsam ujędrniający uda BALSAM UJĘDRNIAJĄCY UDA SZCZEGÓŁY » prezent sztuk: 1 GRATIS Punkty PAYBACK PUNKTY PAYBACK SZCZEGÓŁY » prezent sztuk: 1 GRATIS Żel-krem przeciw niedoskonałościom ŻEL-KREM PRZECIW NIEDOSKONAŁOŚCIOM SZCZEGÓŁY » prezent sztuk: 1 GRATIS Woda toaletowa Flowerparty WODA TOALETOWA FLOWERPARTY SZCZEGÓŁY » prezent sztuk: 1 GRATIS Wychodzi 109.20zł plus do tego bym wzięła Monoi albo za czek -30% plus pięć pieczątek albo -40%, a wodę Kwiaty Wiśni plus mleczko za 59zł (też czek). Zastanawiałam się nad kodem 100PLN, ale wtedy płacę za balsam ujędrniający, więc chyba słaby to biznes. Próbowałam jeszcze dorzucić MdB, ale strona kody.pl ogólnie coś dzisiaj niedomaga, więc nawet nie mogłam sprawdzić, czy mi wejdzie. Jest okej? Czy może da się to zrobić lepiej? Czy czekać na lepsze kody (nie pali się, mogę poczekać )?
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Killing me softly
|
Czy w YR znajdę wodę toaletową o zapachu identycznym jak TA mgiełka samoopalająca? Właśnie użyłam, pachnie super
|
#1410 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

→

cudownie pachnąca i odżywiająca

Chyba oszaleli, że ja wydam 170zł na jede zakupy! Przecież o się kompletnie nie opłaca