Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-06, 16:27   #3961
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Dziewczyny, Amelke znowu pogryzly tak komary na buzi, ze jest tragedia, no dwa ukąszenia na nosie samym, na reszcie buzi nie wiem z 10;/ zamykam okna, szukam komarów i dziadów nie ma, dopiero jak usniemy to te me.ndy się uaktywniają. Ma któraś z Was jakąś lampę przeciw komarom? działa to? polećcie coś...........

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 17:14   #3962
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny, u nas ciągle coś się dzieje.

Wczoraj o 14 przebierałam Bartkowi pieluche i było wszystko ok ale jak przebierałam następną o 17 to przeżyłam szok, jego pisiorek był wielki jak balon, cały napuchnięty i czerwony.
Zadzwoniłam do pediatry ale on oczywiście na urlopie.
Wiec o 19 pojechaliśmy na całodobowy, pediatry tam nie było, jak jakaś lekarka zobaczyła tego pisiorka to się wystraszyła i odrazu skierowania na szpital, tam dowiedziałam się że to stulejka. Ale lekarz był bardzo zdziwniony że tak nagle zrobił mu się taki napuchnięty. Zaczął mu go ściagać to tryskała ropa na wszystkie strony a jak już zaczęła mu z niego lecieć krew to powiedział że musi to zobaczyć chirurg dziecięcy. Najbliższy chirurg dziecięcy oczywiście jest 40 km od naszego miasta więc w samochodu i pojechaliśmy. Tam czekalismy 1,5 godziny na sorze aż nas przyjeli. Chirurg oczyścił mu go i nacią. W poniedziałek mamy jechać do poradni chirurgi dziecięcej i dowiemy się co dalej robić.

A pytałam się naszego pediatry 2 razy jak Bartek był mały czy ściągać mu pisiorka czy nie. Zawsze mówiła z NIE. No to teraz mam jak się lekarza słuchałam.

Sory za błedy ale pisze na szybko.
Biedulek malutki
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 17:17   #3963
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
iffonka zdrowia!
bokeh Hania cudna na tym filmiku
... sumiennie nadrobilam, ale juz wiecej nie pamietam.
Na weekend wybralismy sie do t. Wczoraj spedzilismy z tz uroczy dzien tylko we dwoje. Dzis odsypialam pol dnia ostatnie kilka tygodni niewyspania a pozniej tz zabral mnie na zakupy - dostalam dwie sukienki - jedna z nich na "impreze" po slubie. Juz na listopad czekam i nogami przebieram
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 17:42   #3964
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Amelke znowu pogryzly tak komary na buzi, ze jest tragedia, no dwa ukąszenia na nosie samym, na reszcie buzi nie wiem z 10;/ zamykam okna, szukam komarów i dziadów nie ma, dopiero jak usniemy to te me.ndy się uaktywniają. Ma któraś z Was jakąś lampę przeciw komarom? działa to? polećcie coś...........

a czemu nie założysz sobie moskitiery na okna?

------------------------
Ja od sierpnia znów będę chodzić na nocki w pracy. Jak wróciłam do pracy w marcu to podpisałam papierek, że nie chcę chodzić (jak się ma dziecko do 3 czy 4 lat to nie trzeba). Ale już mam dosyć tego że non stop robię często po całym dniu... A jak będę miała nockę to dwa dni w tyg mi odpadają... Juz jestem prawie zdecydowana na to.
Stary 2014-07-06, 17:50   #3965
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny.

przepraszam, nie nadrabiam, nie odnoszę się ale Ania chora

w zasadzie nie wiem co jej jest, w piątek normalnie biegała,bawiła się, jadła itd. Na noc już nie chciała wypić mleka, a o 22 obudziła się z gorączką 39,5! zaczęła wymiotować i do 1 w nocy tak było. Mamy niedzielę wieczór, wymioty już się nie powtórzyły, ale gorączka utrzymuje się cały czas po ibufenie obniża się do ok 38 i potem już tylko w górę. Dzisiaj jak o 6 zobaczyłam na termometrze 40,2st to myślałam, że zejdę na zawał
podejrzewam trzydniówkę, bo w zasadzie żadnych innych objawów nie ma, no ale to się okaże. Jak do wtorku jej temp nie zejdzie to do lekarza, no bo co?
kurde, najgorzej że ona mi przez ręce leci w zasadzie, słabiutka taka, z jedzeniem też na bakier, ehhh martwię się

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 18:00   #3966
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.

w zasadzie nie wiem co jej jest, w piątek normalnie biegała,bawiła się, jadła itd. Na noc już nie chciała wypić mleka, a o 22 obudziła się z gorączką 39,5! zaczęła wymiotować i do 1 w nocy tak było. Mamy niedzielę wieczór, wymioty już się nie powtórzyły, ale gorączka utrzymuje się cały czas po ibufenie obniża się do ok 38 i potem już tylko w górę. Dzisiaj jak o 6 zobaczyłam na termometrze 40,2st to myślałam, że zejdę na zawał
podejrzewam trzydniówkę, bo w zasadzie żadnych innych objawów nie ma, no ale to się okaże. Jak do wtorku jej temp nie zejdzie to do lekarza, no bo co?
kurde, najgorzej że ona mi przez ręce leci w zasadzie, słabiutka taka, z jedzeniem też na bakier, ehhh martwię się
Ojejku ja bym poszła do lekarza a pije cokolwiek?? Wodę , soczek, herbatkę???? Żeby się nie odwodniła.
Stary 2014-07-06, 19:03   #3967
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj o 14 przebierałam Bartkowi pieluche i było wszystko ok ale jak przebierałam następną o 17 to przeżyłam szok, jego pisiorek był wielki jak balon, cały napuchnięty i czerwony.
Wiec o 19 pojechaliśmy na całodobowy, pediatry tam nie było, jak jakaś lekarka zobaczyła tego pisiorka to się wystraszyła i odrazu skierowania na szpital, tam dowiedziałam się że to stulejka. Ale lekarz był bardzo zdziwniony że tak nagle zrobił mu się taki napuchnięty. Zaczął mu go ściagać to tryskała ropa na wszystkie strony a jak już zaczęła mu z niego lecieć krew to powiedział że musi to zobaczyć chirurg dziecięcy. Najbliższy chirurg dziecięcy oczywiście jest 40 km od naszego miasta więc w samochodu i pojechaliśmy. Tam czekalismy 1,5 godziny na sorze aż nas przyjeli. Chirurg oczyścił mu go i nacią. W poniedziałek mamy jechać do poradni chirurgi dziecięcej i dowiemy się co dalej robić.

A pytałam się naszego pediatry 2 razy jak Bartek był mały czy ściągać mu pisiorka czy nie. Zawsze mówiła z NIE. No to teraz mam jak się lekarza słuchałam.

biedny
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!
u nas otwarcie sezonu basenowego mlody tak szalal ze glowa mala. na koniec dal nura, glowa cala w wodzie, bidak przestraszyl sie bardzo ale w koncu wyszedl z basenu
padl w sekunde, nawet obiadu nie zdazyl zjesc

bidulek...

no chyba zartujesz??????? moim zdaniem to jest najbardziej mamusiowe dziecko na naszym watku, czysta mamusia! w 100%! no moze w 99, pisiorek po tacie
jacys dziwni ci ludzie
ale zazdroszczę tego basenu!
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Iffonka, jejku ale macie przeżycia
Trzymam kciuki za pisiorka Bartusia

Dziewczyny , czy Ewik się odzywała?

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

No co Ty
Przecież Antoś to Twój klon

Piszesz że już się stęskniłaś... ja się boję tego jak tż pojedzie na 2 tyg z Daria. Przecież ja umrę z tęsknoty nigdy tyle bez Darii nie byłam.

Cytat:
o kurde:/ a moskitiery jak silver pisze? albo ja miałam w zeszłym roku takie naklejki na wózek cytrynowe i to odstraszało komary

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
hej dziewczyny.

ojj biedna zdrówka i oby to tylko trzydniówka!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:08   #3968
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

a czemu nie założysz sobie moskitiery na okna?

------------------------
Ja od sierpnia znów będę chodzić na nocki w pracy. Jak wróciłam do pracy w marcu to podpisałam papierek, że nie chcę chodzić (jak się ma dziecko do 3 czy 4 lat to nie trzeba). Ale już mam dosyć tego że non stop robię często po całym dniu... A jak będę miała nockę to dwa dni w tyg mi odpadają... Juz jestem prawie zdecydowana na to.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
biedny

ale zazdroszczę tego basenu!

o kurde:/ a moskitiery jak silver pisze? albo ja miałam w zeszłym roku takie naklejki na wózek cytrynowe i to odstraszało komary

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

ojj biedna zdrówka i oby to tylko trzydniówka!
Moskitery chciałabym, ale tu są okna bardzo nie wymiarowe i musiałabym robić na specjalne zamówienie, a przecież ja się stąd zaraz wyprowadzam;/ chyba kupie jeszcze wielki baldachim

Amelka dumne zsikała na wykladzine ;]
a jak bąka przed chwilą puscila, to się zasmiała, złapała za głowę i krzyknęła OJEJ!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 20:19   #3969
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojejku ja bym poszła do lekarza a pije cokolwiek?? Wodę , soczek, herbatkę???? Żeby się nie odwodniła.

tak, wodę pije bo tak jest nauczona. Może nie jakieś zwrotne ilości, ale dzisiaj myślę przez cały dzień ok. 0,5 litra poszło

ps. babcia dzisiaj chciała zrobić Ani "dobrze", bo ona chora więc niech się napije soczku (zła mama nie daje ) Ania się napiła i...wypluła z impetem! dałam wody to piła i piła

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-07-06 o 20:26
Stary 2014-07-06, 20:27   #3970
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
tak, wodę pije bo tak jest nauczona. Może nie jakieś zwrotne ilości, ale dzisiaj myślę przez cały dzień ok. 0,5 litra poszło
kochana, a w sobotę dużo piła po tych wymiotach? bo u nas też tak było i Ola się trochę odwodniła i dlatego była tak słaba jak nigdy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Chciałam powiedzieć, że moje dziecko w czwartek skończyło antybiotyk, a właśnie dostało gorączki. Popłakałam sie,nie wiem co mam robić!!!!
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 20:47   #3971
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
kochana, a w sobotę dużo piła po tych wymiotach? bo u nas też tak było i Ola się trochę odwodniła i dlatego była tak słaba jak nigdy...

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Chciałam powiedzieć, że moje dziecko w czwartek skończyło antybiotyk, a właśnie dostało gorączki. Popłakałam sie,nie wiem co mam robić!!!!
tak, ona sama się upomniała o picie o jakiejś 5rano (ok 1 skończyła wymiotować), trochę się bałam bo wypiła duszkiem jakies 100ml, ale wymioty się nie powtórzyły. Ale może faktycznie trochę za mało jej proponowałam. Już sama nie wiem...

A co do Oli - jejku, nie wiem co masz robić, narazie pewnie zbijać temperaturę i jutro do lekarza znów

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Ahhh, i jeszcze nie miałam okazji odnieść się do Debrah.

Kochana!!!
To że ja się nie odzywałam to nie znaczy, że ograniczyłaś moją wolność ;> po prostu nie wchodzę w dyskusję kiedy nie jestem czegoś pewna i mam na to jakieś podparcie.
Ale to absolutnie nie tak, że ty tu jakoś mnie ograniczałaś raczej ja sama siebie ograniczyłam
więc pisz pisz pisz bo wszystkie korzystamy z tego!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-07-06, 20:50   #3972
hope01
Zakorzenienie

Hej.
Melduję się z naszego M! co prawda jeszcze kartonów jest, bona meble czekamy ale już swoje to swoje

Szaja jak tam?

Ewulko mam nadzieję że to 3dniówka

Charlizz zdrowa dla małej nie mam pojęcia co jej może być

Iffonko bardzo współczuję! Nam też kazał nie ściągać, ale jak Dawid roczek skończył to mówił żeby w kąpieli delikatnie. OStatnio mu ściągnął na szcepieniu to mówi że niewiele już zostało i żeby mu dalej w kąpieli ściągać, żeby tam się woda dostała, poza tym w wodzie tak nie szczypie. Zdrowia dla Bartusia!

Silver przykre to bardzo, że tak osobno

Black gdzie fotki

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:05   #3973
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]właśnie, blogerko, jak Ci się widzi stosowanie Atredermu? bo ja się ciągle zastanawiam

A może tak, napisz mi dlaczego się zastanawiasz?
Bo ja zastanawiałam się pół zimy i zaczęłam w kwietniu, czego mocno żałuję, skończyłam 1 czerwca. W związku z tym, że czas mnie gonił stosowałam codziennie co finalnie doprowadziło do tego, że wyglądałam jak trędowata! serio!
Zastanwiałam się dlatego, że mam skłonności alergiczne i bardzo się bałam jakiegoś ogrmnego podrażnienia . popatrzenia. Ale było wręcz przeciwnie, przez pierwsze 3 tygodnie kiedy stosowałam go co 5 dni nie było widaćprawie nic, poza tym że skórka odmłodniała, była napięta. Później jak zaczęłam zmiejszać odstępy i doszłam do stosowania codziennie, czasem nawet 2 razy dziennie zaczął się hardcore. Najpierw mega wysyp, ale trwał krótko. Później burak i złażące skórki a na koniec podrażnienia, które pomyliłam z wysypem. Grudka na grudce. Widok dramatyczny. Najgorsze jednak było swędzenie któe dopadało co wieczór, miałam ochotę wydrapać sobie skórę, nic nie przynosiło ulgi i "alergia" na każdy specyfilk inny niż atre. Nakłądanie nawet alantanu czy kremu dla dzieci powodowało wręcz koszmarny ból.
po odstawieniu w 2 tygodnie skóra wróciła do normalności, przez kolejne 3 tygodnie miałąm tak gładką twarz jak chyba 10 lat wcześniej. Obecnie jest już normalnie, to znaczy czasem coś wyskoczy, ale i tak na plus. Na pewno policzek który bytł tragiczny ze względu na blizny / przebarwienia jest w stanie lepszym o 50% co na tak krótką kurację uważam za ogromny plus. Ale nie powiem, męczyłam się bardzo! najgorsze były opinie, że zepsułam sobie kompletnie twarz tym atre.
Wiem, że koło pazdziernika wracam do atre, ale tym razem aż do późnej wiosny i mniej intesywnie, raz w tygodniu.
Obecnie używam codziennie effaclar duo.

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2014-07-06 o 21:09
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:16   #3974
charlizz
Zadomowienie

Blogerko, bo z jednej strony wiem, że kuracja by mi się przydała, mam dużo zaskórników, zapchane pory, a z drugiej strony zastanawiam się czy chce wyglądać jak mówisz,tredowata. Nie wiem czy przetrwam komentarze, o których mówisz, a które i u mnie się pojawią - że niszcze skórę itd.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Poza tym mam na twarzy dosyć świeża bliznę po zabiegu w lutym i boję się że sobie zaszkodz w tym miejscu, niby bym ją omijała, no ale...

Stary 2014-07-06, 21:21   #3975
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O mój Panie to nieźle
Od dawna tak masz?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Ja też dziś widziałam boćka nad moim domem ale,ale mnie odwiedzają tylko po sąsiedzku
ogolnie 10-cio dniowe mam od dawna a dopiero w tym cyklu tak mi sie plamilo - nie wiem czy to normalne,bo ilez mozna ?:/

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Teraz to już jestem naprawdę wściekła. Jak ja mam wytrzymać w domu z tym idiotą 2 tygodnie? Nawalił się tak, że jutro na pewno kolejny dzień spędzę sama. Ot, urlop, jedyny w roku który mógł spędzić ze mną i z dzieckiem. Oczywiście nadal go nie ma i nie wróci pewnie długo (i dobrze). "bo nie chciał odstawać od grupy" nie wiem może ja przesadzam, ale za dużo tego. Mam 26 lat i swoją młodość mam spędzić na użeraniu się ze skurczybykiem który ma mnie za nic? Zabijcie mnie dziewczyny naprawdę, bo ja już rady nie daję. Mam dość udawania przed wszystkimi że wszystko jest ok...

aha, btw: to miała być impreza firmowa, pracują tam sami faceci, a przed chwilą dzwonił i w tle babskie głosy także... eh. Po prostu chciał sobie iść sam. Laski gdybym Wam napisała co on już zdążył w tym tygodniu nawywijać to byście się za głowę chwyciły...
ehhh wspolczuje strasznie faktycznie nie ma co udawac bo i tak dlugo to wszystko wytrzymujesz..

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Lecę dopakować resztę i około południa sio na swoje
i tak ma byc

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47171417]Nawijko, jutro jedziemy i w nd wracamy, do domku koleżanki pod Żywiec [/QUOTE]

no to jedziemy w te same strony

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
O Proszę. . Baleronik w całej okazałości

ładna kobitka jestes

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:

Siostra? Miłego!

jejuuuuuuuuuuuuuu boska jest.
I mieszkanko fajne

Zazdroszczę

GRATULACJE!

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

mimo wszystko...udanego odpoczynku

szał

Pięknie wyglądasz

łooooooooo

------------------------
Jeszcze Wam nie pisałam chyba..... w tym roku mamy z tz osobno urlop niestety jak wróciłam z macierzyńskiego to wszystkie terminy zajęte już były :/ tż ma urlop 2 ostatnie tygodnie lipca , a ja 2 ost w sierpniu.
No i ..... tż jedzie z Darią do Żarek Letnisko (co roku tam jeździmy). Będą tam też moi rodzice , ale na osobnym pokoju.
A ja najwyżej na weekend przyjadę. Nawet jak się trafi jakiś jeden dzień wolny w środku tygodnia to rano wsiadam w pociąg i jadę (1,5 h jazdy).
Z jednej strony fajnie że Daria będzie na świeżym powietrzu , ale z drugiej strony...jak ja bez niej wytrzymam?!?!?!?!!?
smutno mi
nie fajnie z tymi urlopami ale dacie rade, jakos to bedzie!

Cytat:

biedny pisiorek

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:23   #3976
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Blogerko, bo z jednej strony wiem, że kuracja by mi się przydała, mam dużo zaskórników, zapchane pory, a z drugiej strony zastanawiam się czy chce wyglądać jak mówisz,tredowata. Nie wiem czy przetrwam komentarze, o których mówisz, a które i u mnie się pojawią - że niszcze skórę itd.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Poza tym mam na twarzy dosyć świeża bliznę po zabiegu w lutym i boję się że sobie zaszkodz w tym miejscu, niby bym ją omijała, no ale...

Ale możesz spokojnie używać go raz w tygodniu przez cały zimowy okres. Ja dałam czadu, bo używałam go codziennie. Mało kto się tego podejmuje! tylko desperaci. Fakt, ja byłam w desperacji.
Ptrzy używaniy raz w tygodniu, czy co 5 dni spokojnie można wyjśc do ludzi. To wtedy wygląda tak. Nakładasz raz na noc atre, spokojnie sobie czekasz na wylinkę. wtedy nawilżasz jeszcze intensywniej, chuchasz na nią i dmuchasz jak podrażnienia miną znowu nakładasz atre. I tak w kołko. Ja nakładałam go na już poparzoną skorę. Tyle, że ja miałam naprawde koszmatne przebarwienia. Nie mówię o takcih brązowych jak piegi. Moje były już fioletowo-sino-czerwone, zależnie od temperatury, nastroju, ciśnienia. Bóg wie czego. I byłam wstanie być wysypana przez te tetygodnie, kiedy widziałam, że pod tym "trądem" one bledną chociaż troche
a skutek jest taki, że miesiąc po skończonej kuracji moja skóra idzie bardziej w keirunku suchej niż tłustej, jak nałożę tapetę rano to nie muszę już robić poprawek w ciągu dnia, mniej mnie wysypuje przed okresem, a nawet jeśli to są to takie płytkie zaskórniki a nie wielkie gule z którymi nie da się nic zrobić tylko się czeka tygodniami aż się wchłoną. No jest po prostu lepiej.
Jak naożysz raz atrederm to nic Ci się nie stanie. Ja naczytałam się takich krwanych historii, że butelkę w lodówce trzymałam miesiąc zanim nałożyłam na skórę ,i to była mininalna wartswa. A jak rano wstałam to bałam się podejść do lustra jak się okazało nic się nie stało.
Tak więc jeśli podejdziesz do niego delikatnie to nie ma powodów do obaw. Sama wyczujesz go.
Stary 2014-07-06, 21:23   #3977
eff8
Zakorzenienie

Weszłam tylko na chwilke bo jutro po sniadaniu jak tylko sie zbierzemy i dopakujemy co mamy dopakowac t wyjezdzamy i mnie znow tydzien nie bedzie, takze buziaki dla Was i odezwe sie jak wróce

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:37   #3978
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Ale możesz spokojnie używać go raz w tygodniu przez cały zimowy okres. Ja dałam czadu, bo używałam go codziennie. Mało kto się tego podejmuje! tylko desperaci. Fakt, ja byłam w desperacji.
Ptrzy używaniy raz w tygodniu, czy co 5 dni spokojnie można wyjśc do ludzi. To wtedy wygląda tak. Nakładasz raz na noc atre, spokojnie sobie czekasz na wylinkę. wtedy nawilżasz jeszcze intensywniej, chuchasz na nią i dmuchasz jak podrażnienia miną znowu nakładasz atre. I tak w kołko. Ja nakładałam go na już poparzoną skorę. Tyle, że ja miałam naprawde koszmatne przebarwienia. Nie mówię o takcih brązowych jak piegi. Moje były już fioletowo-sino-czerwone, zależnie od temperatury, nastroju, ciśnienia. Bóg wie czego. I byłam wstanie być wysypana przez te tetygodnie, kiedy widziałam, że pod tym "trądem" one bledną chociaż troche
a skutek jest taki, że miesiąc po skończonej kuracji moja skóra idzie bardziej w keirunku suchej niż tłustej, jak nałożę tapetę rano to nie muszę już robić poprawek w ciągu dnia, mniej mnie wysypuje przed okresem, a nawet jeśli to są to takie płytkie zaskórniki a nie wielkie gule z którymi nie da się nic zrobić tylko się czeka tygodniami aż się wchłoną. No jest po prostu lepiej.
Jak naożysz raz atrederm to nic Ci się nie stanie. Ja naczytałam się takich krwanych historii, że butelkę w lodówce trzymałam miesiąc zanim nałożyłam na skórę ,i to była mininalna wartswa. A jak rano wstałam to bałam się podejść do lustra jak się okazało nic się nie stało.
Tak więc jeśli podejdziesz do niego delikatnie to nie ma powodów do obaw. Sama wyczujesz go.
O, dzięki za odpowiedź! Pomogłaś mi bardzo! Byłaś u dermatologa po receptę?
Bo mi recepty daje nasz pediatra, przy tak częstych wizytach rozmawiam z nim jak z kumplem, on w sumie ze mna też jak z koleżanką, to może jutro przy okazji go poproszę tylko ciekawe czy on może, bo jednak taki płyn to nie to samo co krople do oczu na zapalenie spojówek

Stary 2014-07-06, 21:52   #3979
marsi11
Zakorzenienie

Blogerko nie chce Cie straszyć ale skoro w czerwcu skończyłaś kuracje to i tak powinnaś filtra używać
siostra TZ odkąd zaczeła się kwasić a robiła to tylko zimą dostała tendencji do przebarwień, a nie miała tego nigdy wcześniej!!!!
jeśli filtry Cię zapychają spróbuj mineralnych, jeśli masz tendencje do blizn i przebarwien powinnaś przez cały rok używać ochrony a jesli nie tłuste filtry to krem taki pielęgnacyjny z ochroną plus ewentualnie pudry mineralne
pokombinuj coś
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:55   #3980
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

a jak bąka przed chwilą puscila, to się zasmiała, złapała za głowę i krzyknęła OJEJ!

Cytat:
biedna Ola
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej.
Melduję się z naszego M! co prawda jeszcze kartonów jest, bona meble czekamy ale już swoje to swoje
super!
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Weszłam tylko na chwilke bo jutro po sniadaniu jak tylko sie zbierzemy i dopakujemy co mamy dopakowac t wyjezdzamy i mnie znow tydzien nie bedzie, takze buziaki dla Was i odezwe sie jak wróce
odpoczywaj
Stary 2014-07-06, 22:02   #3981
marsi11
Zakorzenienie

iffonka ojej żeby już nie bylo problemów z ptraszkiem,trzymam kciuki

Charlizz, a jak morfologia i inne badania? wymazy robiliście? o kurde współczuje Ci musisz pogadać z jakimś sensownym pediatrą co robić

Deli, ojej współczuje bo moj S mial mega uczulenie na komary
my robilismy opryski na ogrodzie więc poki co nie mam tego problemu

Hope, ale super! zapamiętaj pierwszy sen na nowym miejscu
Stary 2014-07-06, 22:21   #3982
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
O, dzięki za odpowiedź! Pomogłaś mi bardzo! Byłaś u dermatologa po receptę?
Bo mi recepty daje nasz pediatra, przy tak częstych wizytach rozmawiam z nim jak z kumplem, on w sumie ze mna też jak z koleżanką, to może jutro przy okazji go poproszę tylko ciekawe czy on może, bo jednak taki płyn to nie to samo co krople do oczu na zapalenie spojówek

Ale czasem ie używaj tego teraz! To jest silny lek, zacznij jesienią.
A recepty wyspisuje mi siostra TŻ

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Blogerko nie chce Cie straszyć ale skoro w czerwcu skończyłaś kuracje to i tak powinnaś filtra używać
siostra TZ odkąd zaczeła się kwasić a robiła to tylko zimą dostała tendencji do przebarwień, a nie miała tego nigdy wcześniej!!!!
jeśli filtry Cię zapychają spróbuj mineralnych, jeśli masz tendencje do blizn i przebarwien powinnaś przez cały rok używać ochrony a jesli nie tłuste filtry to krem taki pielęgnacyjny z ochroną plus ewentualnie pudry mineralne
pokombinuj coś

Dzięki marsi!
ja używałam 50+ cały czerwiec jeszcze ,no i całą kurację. Teraz przerzuciłam się na 30+ ale też jak jest słońce, jak są pochmurne dni odpuszczam. W zasadzie czasem dochodzę do wniosku, że mi to zwisa i powiewa póki moja skóra wygląda jak wygląda.

A poza tym ja jeszcze nie znalazłam idealnego filtra. No i nie walczyłam z takimi typowo posłonecznymi brązowymi przebarwieniami. Moje szły bardziej w kierunku blizn.
Ps. ostatnio próbowałąm z biodermy mineralny + 50 i był cudowny gdyby nie fakt, że on niemiłosiernie bieli! przeszkadza mi to.

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2014-07-06 o 22:23
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:23   #3983
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
udanego wyjazdu!

Cytat:
Moskitery chciałabym, ale tu są okna bardzo nie wymiarowe i musiałabym robić na specjalne zamówienie, a przecież ja się stąd zaraz wyprowadzam;/ chyba kupie jeszcze wielki baldachim

ale pzreciez moskitiery sa na rozne okna, powinnas cos znalezc! a jesli nie to ja bym nawet zszyla 2 czy 3 razem. kup te najtansze, przyklejane. wyprowadzacie sie nie takie zaraz jednak, codziennie piszesz o nowych ukaszeniach a lato przeciez dopiero sie zaczelo

Cytat:
hej dziewczyny.

o kurcze, oby to nie bylo nic groznego

Cytat:
[/COLOR]Chciałam powiedzieć, że moje dziecko w czwartek skończyło antybiotyk, a właśnie dostało gorączki. Popłakałam sie,nie wiem co mam robić!!!!
o kurcze... zdrowka dla Olenki, ucaluj ja od cioci pstryczkowej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:40   #3984
charlizz
Zadomowienie

Pół godziny temu Ola miała temp. 38,2. Nic nie podałam. patrzę teraz, czolo chłodne, mierze, a tu poniżej 37, szok. Tak samo z siebie spadło i tak szybko?

Stary 2014-07-06, 22:43   #3985
hje
Zakorzenienie

Zdrowia dla chorujących bąbli!

Iffonka, ale masakra Mniw by chyba pikawa siadła Ale dobrze, że szybko reagowaliście, no i lekarze też przytomni

Silver, przy takim grafiku pewnie też bym się zdecydowała na nocki ALE, co się robi w rossie w nocy?

A, nie pamiętam więcej
Wiecie, co mi tż wczoraj powiedział? Jego mama mu opowiedziała, że ich sąsiedzi (tacy ą, ę, bogacze itp.) mieli 3-letniego synka. W ciąży wszystko ok, a po porodzie okazało się, że jest upośledzone. I jakiś miesiąc temu chłopczyk dostał gorączki, przez dwa dni temp. wzrosła mu od 39 do prawie 43(!) stopni. I nie, nie poszli z nim do lekarza. Zwołali księdza na ostatnie namaszczenie, a na następny dzień mały zmarł

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

U nas festyn wsiowy, same gfiasdy Wczoraj były Łzy, dzisiaj Arek Kłusowki i Lachersi
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:45   #3986
charlizz
Zadomowienie

Ewulko, mimo wszystko bardzo pilnuj tego picia, jeśli Malutka jest słaba to zobacz czy ma suche ustka, szklane oczy, Ola bardzo łatwo się odwodniła w skutek czego była taka słabiutka, nawet jak gorączkę zbiłam to ona się pokładała bez sił. Dawaj jej dużo pić, ja w Olę w krytycznym momencie wlałam przez jeden dzień prawie litr płynów za pomocą strzykawki... ale to ją postawiło na nogi.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Ciociu Pstryczkowa Drobin to daleko od Ciebie?

Stary 2014-07-06, 22:49   #3987
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Ale czasem ie używaj tego teraz! To jest silny lek, zacznij jesienią.
A recepty wyspisuje mi siostra TŻ

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Dzięki marsi!
ja używałam 50+ cały czerwiec jeszcze ,no i całą kurację. Teraz przerzuciłam się na 30+ ale też jak jest słońce, jak są pochmurne dni odpuszczam. W zasadzie czasem dochodzę do wniosku, że mi to zwisa i powiewa póki moja skóra wygląda jak wygląda.

A poza tym ja jeszcze nie znalazłam idealnego filtra. No i nie walczyłam z takimi typowo posłonecznymi brązowymi przebarwieniami. Moje szły bardziej w kierunku blizn.
Ps. ostatnio próbowałąm z biodermy mineralny + 50 i był cudowny gdyby nie fakt, że on niemiłosiernie bieli! przeszkadza mi to.
używalam biodermy koloryzującej nie wiem czy jeszcze jest tylko po jakimś czasie błyszczałam się jak psu jajca

musiałabym się zagłębić w temat bo już dawno nie czytałam nic na ten temat ale kiedyś mi coś śmignęło,że niektore kosmetyki mineralne są naturalnymi filtrami

no wreszcie mam S w domu rodzinka w komplecie, no teraz jestem spokojna mając wszystko pod kontrolą
Stary 2014-07-06, 22:50   #3988
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Silver, przy takim grafiku pewnie też bym się zdecydowała na nocki ALE, co się robi w rossie w nocy?
Dostawy
mega, mega, mega męczące i pamiętam, że zawsze wszystko , DOSŁOWNIE WSZYSTKO mnie po nocce bolało
Ale poświęcę się dla Darii żebym mogła spędać z nią więcej czasu. A odsypiać będę jak ona będzie miała drzemkę.
Stary 2014-07-06, 22:54   #3989
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Ciociu Pstryczkowa Drobin to daleko od Ciebie?

blisko, tak z 10km
czyzby szykowalo sie spotkanko???????

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 23:01   #3990
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
blisko, tak z 10km
czyzby szykowalo sie spotkanko???????
Broń Boże tzn spotkanko to bardzo chętnie, ale moja noga w tamtych rejonach lepiej żeby nie musiała bywać tak pytam z ciekawości, bo przeca moja kochana niedoszła teściowawiedzmagłupiastar akur.a stamtąd pochodzi Znaczy nie wiem czy ona w końcu z Płocka, okolic,czy samego Drobina, ale na pewno w Drobinie ma b. bliską rodzinę

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości