|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Dziewczyny, Amelke znowu pogryzly tak komary na buzi, ze jest tragedia, no dwa ukąszenia na nosie samym, na reszcie buzi nie wiem z 10;/ zamykam okna, szukam komarów i dziadów nie ma, dopiero jak usniemy to te me.ndy się uaktywniają. Ma któraś z Was jakąś lampę przeciw komarom? działa to? polećcie coś...........
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
iffonka zdrowia! bokeh Hania cudna na tym filmiku ... sumiennie nadrobilam, ale juz wiecej nie pamietam. Na weekend wybralismy sie do t. Wczoraj spedzilismy z tz uroczy dzien tylko we dwoje. Dzis odsypialam pol dnia ostatnie kilka tygodni niewyspania a pozniej tz zabral mnie na zakupy - dostalam dwie sukienki - jedna z nich na "impreze" po slubie. Juz na listopad czekam i nogami przebieram |
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu nie założysz sobie moskitiery na okna? ------------------------ Ja od sierpnia znów będę chodzić na nocki w pracy. Jak wróciłam do pracy w marcu to podpisałam papierek, że nie chcę chodzić (jak się ma dziecko do 3 czy 4 lat to nie trzeba). Ale już mam dosyć tego że non stop robię często po całym dniu... A jak będę miała nockę to dwa dni w tyg mi odpadają... Juz jestem prawie zdecydowana na to.
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
przepraszam, nie nadrabiam, nie odnoszę się ale Ania chora ![]() w zasadzie nie wiem co jej jest, w piątek normalnie biegała,bawiła się, jadła itd. Na noc już nie chciała wypić mleka, a o 22 obudziła się z gorączką 39,5! zaczęła wymiotować i do 1 w nocy tak było. Mamy niedzielę wieczór, wymioty już się nie powtórzyły, ale gorączka utrzymuje się cały czas po ibufenie obniża się do ok 38 i potem już tylko w górę. Dzisiaj jak o 6 zobaczyłam na termometrze 40,2st to myślałam, że zejdę na zawał ![]() podejrzewam trzydniówkę, bo w zasadzie żadnych innych objawów nie ma, no ale to się okaże. Jak do wtorku jej temp nie zejdzie to do lekarza, no bo co? ![]() kurde, najgorzej że ona mi przez ręce leci w zasadzie, słabiutka taka, z jedzeniem też na bakier, ehhh martwię się
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym poszła do lekarza a pije cokolwiek?? Wodę , soczek, herbatkę???? Żeby się nie odwodniła.
|
|
#3967 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
zdrówka i oby to tylko trzydniówka!
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Amelka dumne zsikała na wykladzine ;] a jak bąka przed chwilą puscila, to się zasmiała, złapała za głowę i krzyknęła OJEJ! ![]()
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, wodę pije bo tak jest nauczona. Może nie jakieś zwrotne ilości, ale dzisiaj myślę przez cały dzień ok. 0,5 litra poszło ps. babcia dzisiaj chciała zrobić Ani "dobrze", bo ona chora więc niech się napije soczku (zła mama nie daje ) Ania się napiła i...wypluła z impetem! dałam wody to piła i piła
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2014-07-06 o 20:26 |
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Chciałam powiedzieć, że moje dziecko w czwartek skończyło antybiotyk, a właśnie dostało gorączki. Popłakałam sie,nie wiem co mam robić!!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Oli - jejku, nie wiem co masz robić, narazie pewnie zbijać temperaturę i jutro do lekarza znów ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Ahhh, i jeszcze nie miałam okazji odnieść się do Debrah. Kochana!!! To że ja się nie odzywałam to nie znaczy, że ograniczyłaś moją wolność ;> po prostu nie wchodzę w dyskusję kiedy nie jestem czegoś pewna i mam na to jakieś podparcie. Ale to absolutnie nie tak, że ty tu jakoś mnie ograniczałaś ![]() więc pisz pisz pisz bo wszystkie korzystamy z tego!
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Melduję się z naszego M! ![]() Szaja jak tam? ![]() Ewulko mam nadzieję że to 3dniówka Charlizz zdrowa dla małej ![]() Iffonko bardzo współczuję! Nam też kazał nie ściągać, ale jak Dawid roczek skończył to mówił żeby w kąpieli delikatnie. OStatnio mu ściągnął na szcepieniu to mówi że niewiele już zostało i żeby mu dalej w kąpieli ściągać, żeby tam się woda dostała, poza tym w wodzie tak nie szczypie. Zdrowia dla Bartusia! Silver przykre to bardzo, że tak osobno ![]() Black gdzie fotki
|
|
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja zastanawiałam się pół zimy i zaczęłam w kwietniu, czego mocno żałuję, skończyłam 1 czerwca. W związku z tym, że czas mnie gonił stosowałam codziennie co finalnie doprowadziło do tego, że wyglądałam jak trędowata! serio! Zastanwiałam się dlatego, że mam skłonności alergiczne i bardzo się bałam jakiegoś ogrmnego podrażnienia . popatrzenia. Ale było wręcz przeciwnie, przez pierwsze 3 tygodnie kiedy stosowałam go co 5 dni nie było widaćprawie nic, poza tym że skórka odmłodniała, była napięta. Później jak zaczęłam zmiejszać odstępy i doszłam do stosowania codziennie, czasem nawet 2 razy dziennie zaczął się hardcore. Najpierw mega wysyp, ale trwał krótko. Później burak i złażące skórki a na koniec podrażnienia, które pomyliłam z wysypem. Grudka na grudce. Widok dramatyczny. Najgorsze jednak było swędzenie któe dopadało co wieczór, miałam ochotę wydrapać sobie skórę, nic nie przynosiło ulgi i "alergia" na każdy specyfilk inny niż atre. Nakłądanie nawet alantanu czy kremu dla dzieci powodowało wręcz koszmarny ból. po odstawieniu w 2 tygodnie skóra wróciła do normalności, przez kolejne 3 tygodnie miałąm tak gładką twarz jak chyba 10 lat wcześniej. Obecnie jest już normalnie, to znaczy czasem coś wyskoczy, ale i tak na plus. Na pewno policzek który bytł tragiczny ze względu na blizny / przebarwienia jest w stanie lepszym o 50% co na tak krótką kurację uważam za ogromny plus. Ale nie powiem, męczyłam się bardzo! najgorsze były opinie, że zepsułam sobie kompletnie twarz tym atre. Wiem, że koło pazdziernika wracam do atre, ale tym razem aż do późnej wiosny i mniej intesywnie, raz w tygodniu. Obecnie używam codziennie effaclar duo.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-07-06 o 21:09 |
|
|
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Blogerko, bo z jednej strony wiem, że kuracja by mi się przydała, mam dużo zaskórników, zapchane pory, a z drugiej strony zastanawiam się czy chce wyglądać jak mówisz,tredowata. Nie wiem czy przetrwam komentarze, o których mówisz, a które i u mnie się pojawią - że niszcze skórę itd.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Poza tym mam na twarzy dosyć świeża bliznę po zabiegu w lutym i boję się że sobie zaszkodz w tym miejscu, niby bym ją omijała, no ale... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3975 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i tak ma byc ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47171417]Nawijko, jutro jedziemy i w nd wracamy, do domku koleżanki pod Żywiec no to jedziemy w te same strony ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ptrzy używaniy raz w tygodniu, czy co 5 dni spokojnie można wyjśc do ludzi. To wtedy wygląda tak. Nakładasz raz na noc atre, spokojnie sobie czekasz na wylinkę. wtedy nawilżasz jeszcze intensywniej, chuchasz na nią i dmuchasz jak podrażnienia miną znowu nakładasz atre. I tak w kołko. Ja nakładałam go na już poparzoną skorę. Tyle, że ja miałam naprawde koszmatne przebarwienia. Nie mówię o takcih brązowych jak piegi. Moje były już fioletowo-sino-czerwone, zależnie od temperatury, nastroju, ciśnienia. Bóg wie czego. I byłam wstanie być wysypana przez te tetygodnie, kiedy widziałam, że pod tym "trądem" one bledną chociaż troche a skutek jest taki, że miesiąc po skończonej kuracji moja skóra idzie bardziej w keirunku suchej niż tłustej, jak nałożę tapetę rano to nie muszę już robić poprawek w ciągu dnia, mniej mnie wysypuje przed okresem, a nawet jeśli to są to takie płytkie zaskórniki a nie wielkie gule z którymi nie da się nic zrobić tylko się czeka tygodniami aż się wchłoną. No jest po prostu lepiej. Jak naożysz raz atrederm to nic Ci się nie stanie. Ja naczytałam się takich krwanych historii, że butelkę w lodówce trzymałam miesiąc zanim nałożyłam na skórę ,i to była mininalna wartswa. A jak rano wstałam to bałam się podejść do lustra jak się okazało nic się nie stało. Tak więc jeśli podejdziesz do niego delikatnie to nie ma powodów do obaw. Sama wyczujesz go.
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam tylko na chwilke bo jutro po sniadaniu jak tylko sie zbierzemy i dopakujemy co mamy dopakowac t wyjezdzamy i mnie znow tydzien nie bedzie, takze buziaki dla Was i odezwe sie jak wróce
|
#3978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo mi recepty daje nasz pediatra, przy tak częstych wizytach rozmawiam z nim jak z kumplem, on w sumie ze mna też jak z koleżanką, to może jutro przy okazji go poproszę tylko ciekawe czy on może, bo jednak taki płyn to nie to samo co krople do oczu na zapalenie spojówek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko nie chce Cie straszyć ale skoro w czerwcu skończyłaś kuracje to i tak powinnaś filtra używać
siostra TZ odkąd zaczeła się kwasić a robiła to tylko zimą dostała tendencji do przebarwień, a nie miała tego nigdy wcześniej!!!! jeśli filtry Cię zapychają spróbuj mineralnych, jeśli masz tendencje do blizn i przebarwien powinnaś przez cały rok używać ochrony a jesli nie tłuste filtry to krem taki pielęgnacyjny z ochroną plus ewentualnie pudry mineralne pokombinuj coś |
|
|
|
#3980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
biedna Ola Cytat:
Cytat:
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
iffonka ojej żeby już nie bylo problemów z ptraszkiem,trzymam kciuki
Charlizz, a jak morfologia i inne badania? wymazy robiliście? o kurde współczuje Ci Deli, ojej współczuje bo moj S mial mega uczulenie na komary my robilismy opryski na ogrodzie więc poki co nie mam tego problemu Hope, ale super! zapamiętaj pierwszy sen na nowym miejscu |
|
|
|
#3982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale czasem ie używaj tego teraz! To jest silny lek, zacznij jesienią. A recepty wyspisuje mi siostra TŻ ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Dzięki marsi! ja używałam 50+ cały czerwiec jeszcze ,no i całą kurację. Teraz przerzuciłam się na 30+ ale też jak jest słońce, jak są pochmurne dni odpuszczam. W zasadzie czasem dochodzę do wniosku, że mi to zwisa i powiewa póki moja skóra wygląda jak wygląda. A poza tym ja jeszcze nie znalazłam idealnego filtra. No i nie walczyłam z takimi typowo posłonecznymi brązowymi przebarwieniami. Moje szły bardziej w kierunku blizn. Ps. ostatnio próbowałąm z biodermy mineralny + 50 i był cudowny gdyby nie fakt, że on niemiłosiernie bieli! przeszkadza mi to.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-07-06 o 22:23 |
||
|
|
|
#3983 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale pzreciez moskitiery sa na rozne okna, powinnas cos znalezc! a jesli nie to ja bym nawet zszyla 2 czy 3 razem. kup te najtansze, przyklejane. wyprowadzacie sie nie takie zaraz jednak, codziennie piszesz o nowych ukaszeniach a lato przeciez dopiero sie zaczelo ![]() Cytat:
Cytat:
zdrowka dla Olenki, ucaluj ja od cioci pstryczkowej |
||||
|
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Pół godziny temu Ola miała temp. 38,2. Nic nie podałam. patrzę teraz, czolo chłodne, mierze, a tu poniżej 37, szok. Tak samo z siebie spadło i tak szybko?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowia dla chorujących bąbli!
Iffonka, ale masakra Mniw by chyba pikawa siadła Ale dobrze, że szybko reagowaliście, no i lekarze też przytomni Silver, przy takim grafiku pewnie też bym się zdecydowała na nocki ![]() A, nie pamiętam więcej ![]() Wiecie, co mi tż wczoraj powiedział? Jego mama mu opowiedziała, że ich sąsiedzi (tacy ą, ę, bogacze itp.) mieli 3-letniego synka. W ciąży wszystko ok, a po porodzie okazało się, że jest upośledzone. I jakiś miesiąc temu chłopczyk dostał gorączki, przez dwa dni temp. wzrosła mu od 39 do prawie 43(!) stopni. I nie, nie poszli z nim do lekarza. Zwołali księdza na ostatnie namaszczenie, a na następny dzień mały zmarł ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- U nas festyn wsiowy, same gfiasdy
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
Ewulko, mimo wszystko bardzo pilnuj tego picia, jeśli Malutka jest słaba to zobacz czy ma suche ustka, szklane oczy, Ola bardzo łatwo się odwodniła w skutek czego była taka słabiutka, nawet jak gorączkę zbiłam to ona się pokładała bez sił. Dawaj jej dużo pić, ja w Olę w krytycznym momencie wlałam przez jeden dzień prawie litr płynów za pomocą strzykawki... ale to ją postawiło na nogi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Ciociu Pstryczkowa Drobin to daleko od Ciebie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałabym się zagłębić w temat bo już dawno nie czytałam nic na ten temat ale kiedyś mi coś śmignęło,że niektore kosmetyki mineralne są naturalnymi filtrami ![]() no wreszcie mam S w domu
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mega, mega, mega męczące i pamiętam, że zawsze wszystko , DOSŁOWNIE WSZYSTKO mnie po nocce bolało ![]() Ale poświęcę się dla Darii żebym mogła spędać z nią więcej czasu. A odsypiać będę jak ona będzie miała drzemkę.
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyzby szykowalo sie spotkanko??????? |
|
|
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Broń Boże
tzn spotkanko to bardzo chętnie, ale moja noga w tamtych rejonach lepiej żeby nie musiała bywać tak pytam z ciekawości, bo przeca moja kochana niedoszła teściowawiedzmagłupiastar akur.a stamtąd pochodzi Znaczy nie wiem czy ona w końcu z Płocka, okolic,czy samego Drobina, ale na pewno w Drobinie ma b. bliską rodzinę Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

mlody tak szalal ze glowa mala. na koniec dal nura, glowa cala w wodzie, bidak przestraszyl sie bardzo ale w koncu wyszedl z basenu 

Mniw by chyba pikawa siadła 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)