III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 10:56   #3091
aa2
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Paulinka haha Zajdziesz potem w drugą to znowu Ci urosną

Weź nie strasz Ale dla dziecka wszystko

Zdaję sobie z tego sprawę i jestem gotowa na wszystko po przygodzie z nerkami.

Aż mnie ściska w dołku na samą myśl
jak ból nerkowy miałas to poród ci nie straszny
serio dziewczyny jasne ze boli i trzeba byc tego swiadomym, ale ni ejest tak ze nie da sie wytrzymac boli poboli i przestanie, szyko sie zapomina naprawde
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:01   #3092
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czesc ;-) jakoś ostatnio nie mam wenny do pisania. Niedawno sie obudziłam w sumie jak tu spac w taka pogodę jak takie gorąco. Nie da sie wytrzymac. Po za tym wszystko u mnie dobrxe tak aktywnie spędzam czas ze rano sie budze i okropnie bolą mnie nogi a po za tym czekam na chorobowe szef ma mi dac kasę do 10 wiev będę dzwonić jutro i sie upominać nie ma wyjścia.
Mam pytanie jaka wielkość wanienki kupujecie?? Większą czy mniejsza??

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
Ja kupiłam na 102 cm Wolałam większą,żeby dziecia trochę dłużej w wanience pokąpać ale i tak pewnie jeszcze roku nie będzie miał a wyląduje w wannie. Chociaż będzie mógł w wanience popływać jak już będzie siedział

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam

Ale wiało w nocy aż się zerwałam u zamykałam wszystkie okna a potem deszczyk
Teraz nieco przyjemniej, ale mi i tak duszno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiało i deszczyk? o ludzie... U mnie to nawet przez sekundę nie było świeżego powietrza mimo otwartego okna
Cytat:
Dzień dobry
Upał mnie wykańcza, w domu mam 26 stopni Nawet rolet nie podniosłam.

No i witamy się w 30 tygodniu

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi co do piersi ale nie czuje sie usatysfakcjonowana... tzn ze mi piersi juz nie urosną? przecież ja właśnie po to zaszłam w ciąże
Mi już nie rosną(aczkolwiek ja nie widzę) ale staniki tak czy siak co raz ciaśniejsze i muszę kupować co rusz nowe,bo o ile miseczki zaczęły mi trochę odstawać w większych stanikach tak ciśnie mnie pod cyckami aż ciężko się dopiąć

Zdycham. Więcej autem nie jadę,bo po prawie każdej przejażdżce łapie mnie kolka nerkowa A pojechałam tylko na pocztę...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:03   #3093
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jak ból nerkowy miałas to poród ci nie straszny
serio dziewczyny jasne ze boli i trzeba byc tego swiadomym, ale ni ejest tak ze nie da sie wytrzymac boli poboli i przestanie, szyko sie zapomina naprawde
Mama też mi tak tłumaczy cały czas

Ja najbardziej boję się powikłań albo, że dziecko si ę zaklinuje

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:08   #3094
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Mama też mi tak tłumaczy cały czas

Ja najbardziej boję się powikłań albo, że dziecko si ę zaklinuje
no własnei najgorzej sobie coś wkręcic, ale w sumie to nie uniknione bo ja własnnie do porodu podchodze w ten sposób moze mni ebolec i w ogóle...wazne aby z dzieckiem było wszytko si
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:11   #3095
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Zdycham. Więcej autem nie jadę,bo po prawie każdej przejażdżce łapie mnie kolka nerkowa A pojechałam tylko na pocztę...
Naprawdę?
kurde... U Ciebie ona też spowodowana kamicą? Być może jakiś kamyk nadal siedzi i Ci się przemieszcza
Weź no-spę i nie pij soku jabłkowego, lekarz mnie uświadomił jak byłam i magnez kazał wcinać, ale tylko taki, który zawiera cytrynian magnezu. Także odstawiłam Asmag i biorę Magne B6.
Może wybierz się do lekarza?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
no własnei najgorzej sobie coś wkręcic, ale w sumie to nie uniknione bo ja własnnie do porodu podchodze w ten sposób moze mni ebolec i w ogóle...wazne aby z dzieckiem było wszytko si
dokładnie
musimy być dobrej myśli, nie ma innej opcji

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-07, 11:11   #3096
friks
BAN stały

no ja dziś wizyta u gina
zobaczymy co tam z małym , ile waży itp
a co do masażu szyjki , miałam przy wczesniejszym poronieniu , i nie jest tak bolesne jak NIEPRZYJEMNE, wręcz czuje się rękę w żołądku
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:13   #3097
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez friks Pokaż wiadomość
no ja dziś wizyta u gina
zobaczymy co tam z małym , ile waży itp
a co do masażu szyjki , miałam przy wczesniejszym poronieniu , i nie jest tak bolesne jak NIEPRZYJEMNE, wręcz czuje się rękę w żołądku
3mam kciuki za wizytę

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-07, 11:17   #3098
Mandragorrka
Zakorzenienie

Czytałam kiedyś fajny opis porodu: boli i wychodzi cip.ką. No i tak to wygląda, nic się nie zmieni. Poród boli - chyba,że któraś decyduje się na zzo i innego wyjścia nie ma.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
podobno baaaaaaaaaaardzo boli

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi co do piersi ale nie czuje sie usatysfakcjonowana... tzn ze mi piersi juz nie urosną? przecież ja właśnie po to zaszłam w ciąże
Widocznie taki już Twój urok Zresztą tym się nie martw bo piersi prędzej czy później wracają do swoich rozmiarów i potem są takie smętne flaczki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:19   #3099
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
bryyyy
widzę znowu temat porodu he a ja wam powiem tak teoria teoria a jak sie rodzi to raczej chce sie juz miec maleństwo przy sobie i mi nawet masaz szyjki ni eprzeszkodzi wtedy a gdyby ni ekroplówka i przebicie pecherza to nei wiem kiedy młody by sie urodził

tematy porodu będą chyba coraz częściej, bo coraz bliżej terminów jesteśmy ciekawe, która z nas zapoczątkuje wysyp maluszków

zgadzam się, jak już boli, jak się rodzi to człowiek ma gdzieś co robią, byle jak najszybciej urodzić.

Dokładnie, najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe, ostatnio sobie uświadomiłam, że tym się trochę stresuję. No ale trzeba być dobrej myśli. Za dużo chyba ostatnio w tv się naoglądałam różnych przypadków i stąd wyobraźnia zaczęła mi działać

nie poszłyśmy na plac zabaw, młoda wolała zostać w domu, dzieci malutko, bo duchota straszna. Pewnie dopiero póżniejszym popołudniem wyjdziemy. A mi w dodatku coś w nodze przeskoczyło niedawno i zaczęłam kuleć, teraz nie tylko chodzę jak kaczka ale jak kulawa kaczka

pytanie z innej beczki:
czy któraś piła?
http://www.aldi.pl/aldi_latte_macchi...1375_7611.html

pomijam walory zdrowotne, bo nie ma żadnych, chodzi mi o walory smakowe bardzo rzadko piję takie wynalazki, bo średnio mi zwykle smakują, ale kiedyś w Lidlu kupiłam do pracy coś w tym stylu i z dziewczynami sobie czasem piłyśmy w ramach deseru i było bardzo dobre.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-07-07 o 11:22
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:23   #3100
funykiki
Raczkowanie

Zgrałam zdjęcia więc Wam wstawiam. Mam też pytanie. Jaki zegar będzie pasować na ścianę? Macie jakieś propozycje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020007.jpg (41,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020011.jpg (32,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020012.jpg (67,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020008.jpg (56,3 KB, 46 załadowań)
funykiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:25   #3101
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę?
kurde... U Ciebie ona też spowodowana kamicą? Być może jakiś kamyk nadal siedzi i Ci się przemieszcza
Weź no-spę i nie pij soku jabłkowego, lekarz mnie uświadomił jak byłam i magnez kazał wcinać, ale tylko taki, który zawiera cytrynian magnezu. Także odstawiłam Asmag i biorę Magne B6.
Może wybierz się do lekarza?
Lekarz mówi,że on kamieni nie widzi ani nic więc może to być spowodowane uciskiem dziecka. Bo on w sumie leży w poprzek to może i coś uciska.
A czemu soku nie pić? Nie słyszałam o tym,za to słyszałam,że lepiej ograniczyć produkty mleczne. A ja wczoraj na działce chyba z 5 jabłek zjadłam,może dlatego dzisiaj się ujawniło
A nic Ci nie mówił o porodzie z kolką nerkową? mi powiedział,że jak będzie tak długo się utrzymywać i nasilać za każdym razem to możliwe,że porodu naturalnego nie będzie...

Ja taka byłam za cc,bo się boję porodu ale siostra mi coś uświadomiła i jakoś tak już mniej przekonana jestem. Mówiła,że jej dziecko pokazali na chwilę a później do dnia następnego nawet dziecka nie widziała i on biedny tam sam był,bez niej i słyszała,że jakieś dziecko płacze ciągle i to strasznie i od razu wiedziała,że to on a każdy mówił dla pocieszenia,że to inne Aż mi się szkoda go zrobiło,że leżał tam sam bez mamy,gdzie inne dzieci już były przy mamach. I dlatego on taki jest od urodzenia,że mu ciągle bliskości brakuje i od pierwszych chwil razem musiał być tulony,bo tylko wtedy się uspokajał. I podobno to częste jest u dzieci po cesarce,że chcą bardziej zaznać tego kontaktu,ponieważ nie poczuły mamy od razu po urodzeniu i zostały gwałtownie wyciągnięte.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:25   #3102
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Czytałam kiedyś fajny opis porodu: boli i wychodzi cip.ką. No i tak to wygląda, nic się nie zmieni. Poród boli - chyba,że któraś decyduje się na zzo i innego wyjścia nie ma.

Widocznie taki już Twój urok Zresztą tym się nie martw bo piersi prędzej czy później wracają do swoich rozmiarów i potem są takie smętne flaczki
to mnie załamałaś

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:26   #3103
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

hejka dziewcczyny. Tragedia dzisiaj wylam z bolu bo nie moge spac na boku bo tak mi dretwieja palce ze az placze bo nie wytrzymuje, na plecach to tylko chwile moge spac.....
Ale u mnie goraczka dzis od samego rana...
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:28   #3104
friks
BAN stały

Cytat:
Napisane przez funykiki Pokaż wiadomość
Zgrałam zdjęcia więc Wam wstawiam. Mam też pytanie. Jaki zegar będzie pasować na ścianę? Macie jakieś propozycje?
ślicznie uzrądziłaś pokoik
gdzie kupowałas wózek?? ile dł ma gondole wewnątrz ?
Stary 2014-07-07, 11:33   #3105
funykiki
Raczkowanie

Cytat:
ślicznie uzrądziłaś pokoik
gdzie kupowałas wózek?? ile dł ma gondole wewnątrz ?
Wózek kupiłam na allegro używany ale jest jak nowy (długo szukałam odpowiedniej sztuki bo na nowy mnie nie stać) a dlugość gondoli wewnątrz to 80 cm
Stary 2014-07-07, 11:33   #3106
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz mówi,że on kamieni nie widzi ani nic więc może to być spowodowane uciskiem dziecka. Bo on w sumie leży w poprzek to może i coś uciska.
A czemu soku nie pić? Nie słyszałam o tym,za to słyszałam,że lepiej ograniczyć produkty mleczne. A ja wczoraj na działce chyba z 5 jabłek zjadłam,może dlatego dzisiaj się ujawniło
A nic Ci nie mówił o porodzie z kolką nerkową? mi powiedział,że jak będzie tak długo się utrzymywać i nasilać za każdym razem to możliwe,że porodu naturalnego nie będzie...

Ja taka byłam za cc,bo się boję porodu ale siostra mi coś uświadomiła i jakoś tak już mniej przekonana jestem. Mówiła,że jej dziecko pokazali na chwilę a później do dnia następnego nawet dziecka nie widziała i on biedny tam sam był,bez niej i słyszała,że jakieś dziecko płacze ciągle i to strasznie i od razu wiedziała,że to on a każdy mówił dla pocieszenia,że to inne Aż mi się szkoda go zrobiło,że leżał tam sam bez mamy,gdzie inne dzieci już były przy mamach. I dlatego on taki jest od urodzenia,że mu ciągle bliskości brakuje i od pierwszych chwil razem musiał być tulony,bo tylko wtedy się uspokajał. I podobno to częste jest u dzieci po cesarce,że chcą bardziej zaznać tego kontaktu,ponieważ nie poczuły mamy od razu po urodzeniu i zostały gwałtownie wyciągnięte.
moja przyjaciółka miała kolki nerkowe w ciąży, wpierw miała rodzić sn, ale dostała takiej kolki nerkowej, że zrobili jej cc.
Co do dziecka po cc, to chyba zależy od szpitala, w tym szpitalu, gdzie rodziłam, to niezależnie od tego, czy rodziło się sn czy cc to każda miała od razu dziecko przy sobie (przy każdym łóżku było takie łóżeczko-pudełko przeźroczyste i tam leżały koło mamuś noworodki). Różnica była tylko taka, że te, co rodziły sn to praktycznie od razu musiały opiekować się noworodkiem (w razie zawrotów głowy czy gorszego samopoczucia to położne oczywiście pomagały) a te, co miały cc, to miały dzieci przy sobie ale na początku położne pielęgnowały noworodki, typu przewijanie itp.

Cytat:
bardzo łądny pokoik i chyba dość duży super, bo potem jak dziecko bedzie większe, to nie bedziesz miałą problemy z postawieniem innych mebli (my wczorajszą całą niedzielę kombinowaliśmy, jak ustawić nowe meble dla naszego przedszkolaka, jakie kupić, z jakiś rezygnować, a jeszcze potem jak naszą młodszą córkę przeniesiemy do pokoju młodej to już w ogóle chyba podwiesimy łóżeczko przy suficie)

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
hejka dziewcczyny. Tragedia dzisiaj wylam z bolu bo nie moge spac na boku bo tak mi dretwieja palce ze az placze bo nie wytrzymuje, na plecach to tylko chwile moge spac.....
Ale u mnie goraczka dzis od samego rana...
współczuję

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:36   #3107
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

Bo coś tam zawiera i może podrażniać jeszcze bardziej i wywoływać ból. Tak samo nie jeść grejpfrutów.
O porodzie nie mówił nic mnie na razie to nie boli, ale nie wiem czy nie wróci, bo tego dziadostwa się nie przewidzi. Muszę zapytać gina jeszcze, bo teraz jak zwykle zapomniałam. Odpoczywaj dużo i bierz no-spę regularnie jak Cię boli No i woda, kazał pic do oporu. ja w tym tyg jadę jeszcze na usg nerki, zobaczymy co mi tam powie jeszcze...

Z tą cesarką poniekąd może i jest w tym trochę racji, bo nie ma tego pierwszego kontaktu skóra do skóry. Ale nie można tak kładać, że i jakby u Ciebie cc była to mały będzie potem taki niespokojny.
Trzeba być dobrej myśli, ja mam skierowanie na cc ze względu na kręgosłup, al mój gin kazał si,ę nie napalać jeszcze Także nie wiem.

czuję się jak flak dziś...
duszno, głowa mnie boli i brzuch dziś jak kamień

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-07, 11:37   #3108
funykiki
Raczkowanie

bardzo łądny pokoik i chyba dość duży super, bo potem jak dziecko bedzie większe, to nie bedziesz miałą problemy z postawieniem innych mebli (my wczorajszą całą niedzielę kombinowaliśmy, jak ustawić nowe meble dla naszego przedszkolaka, jakie kupić, z jakiś rezygnować, a jeszcze potem jak naszą młodszą córkę przeniesiemy do pokoju młodej to już w ogóle chyba podwiesimy łóżeczko przy suficie)

Ma około 12 m2 zrobiliśmy go w swojej dawnej sypialni bo udało się dobudować dla Nas nową. Mam nadzieje że kiedyś będzie się jej podobać.
Stary 2014-07-07, 11:39   #3109
Asia19x
Zakorzenienie

funy super pokoik

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-07, 11:39   #3110
malgosia1051
Zadomowienie

ja tak samo jak flak a ile jeszzeka mnie pracy dzis to az strach o tym myslec. Ale musze zacisnac pasa....
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-07, 11:44   #3111
friks
BAN stały

Cytat:
Wózek kupiłam na allegro używany ale jest jak nowy (długo szukałam odpowiedniej sztuki bo na nowy mnie nie stać) a dlugość gondoli wewnątrz to 80 cm
faktycznie, jak nowy !!
można wiedzieć ile dałas ??
sama gondola , czy ze spacerówką , fotelikiem ?
Stary 2014-07-07, 11:49   #3112
funykiki
Raczkowanie

Cytat:
faktycznie, jak nowy !!
można wiedzieć ile dałas ??
sama gondola , czy ze spacerówką , fotelikiem ?
Było wszystko gondola, spacerówka, foteli z adapterami, moskitiera, folia przeciwdeszczowa, śpiworek do spacerówki, organizer (taka torba na butelkę i inne akcesoria) za wszystko z wysyłką dałam 2200 . Taniej nie było szans a szukałam kilka dobrych tygodni. Już nawet chciałam z Wielkiej Brytanii zamawiać ale trafiła się jedna sztuka.

Edytowane przez funykiki
Czas edycji: 2014-07-07 o 11:52
Stary 2014-07-07, 11:51   #3113
Niestabilna
Wtajemniczenie

Hejka ja juz po SR i jestem mega zadowolona z dzisiejszego spotkania. Bardzo duzo info na temat karmienia piersią. Na temat odciagania pokarmu również wspomniała i musze przyznać ze moje wiadomości byly zupełnie inne. Dostalam listę co musze wziąść do szpitala :

Kartę ciąży
Moj akt urodzenia po niemiecku albo akt małżeństwa po niemiecku 88Ekaterina88, aisa jest to bardzo ważne !!
No i kartę do ubezpieczenia

Szlafrok (niekoniecznie)
Kapcie
Koszule do porodu jak nie chce rodzic w szpitalnej
Wygodnevrzeczy po porodzie i co najważniejsze moge w spodniach latać po
Racznik
Moje kosmetyki
I wkładki laktacyjne

Dla dzidzi tyljo ciuchy na wyjście kocyk i krzeselko do auta.

I to wsio
Jestem szczęśliwa ze nie musze w koszuli latac tylko wgodnie w luźnych spodniach i koszulce.

Polozna powiedziala żebyśmy sie wstrzymaly z kupowaniem biustonoszy do karmienia. Powiedziala ze kupic jakies tanie dwa na zmiane a lepszy kupić jak juz bedzie po tym nawale pokarmu.
Cieszę się że nie muszę dużo kupować do szpitala. Bo tym sie najbardziej martwilam ze nie znajdę dlugiej koszuli itd.

Za tydzień robimy nordic walking czy jak to tam się piszę :p

Ale nie wszystko takie piękne. .. dzisiaj rano szlak trafił nasze TT stoi u mechanika i czekamy na diagnozę ;( jak nie urok to s....

Dziewczynki za wizyty i trzymajcie za moją bo już zaczynam sie stresować.

Stary 2014-07-07, 11:52   #3114
Mo_onika_ika
Rozeznanie

To i ja witam się dzisiaj jako obolały flak.......... Nie wyspałam się, było nie wygodnie, pierwszy raz miałam skurcze łydek, nogi mam teraz takie ciężkie, plecy bolą tak że siedzieć i chodzić się nie da, gorąco jak w saunie. Mam pokój od strony słonecznej! I od 9 do 17 słońce non stop wali w moje okno A u dziadków wiatraka nie ma
Chyba zejdę tego świata dzisiaj

Pokoik śliczny

Co do cc... Przecież zwykle po cc ojciec dziecka może się maluszkiem zajmować, i taki maluch może być na sali z mamą... Dziwne praktyki jakieś były w tamtym szpitalu że dziecko daleko...

Dzisiaj SR Ciekawe czego się dowiem

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 12:04   #3115
elffirka
Rozeznanie

Funykiki piękny pokoik dla Malutkiej...
Malgosia teraz to już każdą coś boli i każda narzeka ale jeszcze troszeczkę i będziemy tulić swoje maluszki... A jak sytuacja u Ciebie? Lepiej troszeczkę??
Meta ja też mam często kolki nerkowe czy tam jelitowe w każdym bądź razie kłuje mnie pod żebrami na środku i trochę w prawą stronę. Szczególnie jak długo siedzę na krześle lub wypiję gazowane...
Dziewczyny nam babka w sklepie doradziła żeby kupić większą wanienkę i stelaż bo potem trzeba będzie kupować i wanienkę i stelaż. Kuzynka ma małą i Dawidek ma pół roku ajuż się nie mieści...
Aliszcze ja piję prawie codziennie kawę jacobs cappucino z milką...
O taką http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/deli...ccino-500g.jpg
I mam różne smaki... Można ją kupić na niemieckich rzeczach a ja kupuję jak jestem u babci w De.
Paulina ciesz się że Twoje piersi nie są duże... Serio. Ja miałam kiedyś C, później schudłam i nosiłam B, obecnie noszę D i jest trochę ciasno i zaczęło mi wszystko wisieć... Nie mogę patrzeć na to w lusterku...

Witam się z rana... Już wróciliśmy do domku wczoraj po poludniu ale ciężko się jechało w taki upał a ja prowadziłam prawie całą drogę... Ale dobrze mi się za kierownicą siedzi... Wolę sama prowadzić niż moj Małz... On to jeździ szybko i szarpie autem, jeździ jak narwaniec a nie można mu uwagi zwrócić bo się denerwuje i się kłócimy no i wczoraj już nie wytrzymałam i naskarżyłam do Jego rodziców no bo ile można. Powiedziałam mu że nie wsiąde z Maluchem do auta jak będzie tak jeździł no i się obraził ale On nie rozumie że nawet przy ostrym hamowaniu dziecku może się coś stać bo ma wszystko mięciutkie jeszcze... Poza tym Jego rodzice zaczęli dla mnie drażliwy temat wczoraj... Chodzi o mojego starego psa, że sika w domu i tak dalej a dziecko będzie i tak nie może być... Że jeśli nie chcę go usypiać bo tak im powiedziałam to żebym go oddała do schroniska. Bo trzeba myśleć racjonalnie co jest ważniejsze... No kurde mam oddać psa żeby go tam uśpili bo jest za stary na adopcję? A czy jak człowiek jest stary i robi pod siebie to też trzeba się go pozbyć bo jest już niepotrzebny i przeszkadza?? No ludzie!! I jeszcze mój Małż jako że ma czarny humor czasem to zaczął że On się go pozbędzie itd. wiem że by mu nawet krzywdy nie zrobil ale nie lubię takich durnych żartów... W drodze do domu się z tego wszystkiego rozpłakałam... Fakt że jak ten mój pies sika i w ogóle to się złoszczę, krzyczę itd ale ja nie potrafię... Przepraszam że piszę z taką złością ale jestem jeszcze zła... Teściowa na koniec powiedziała, żebym się nie denerwowała bo Ona w końcu jest teściową i musi czasem zdenerwować ale ja nie lubię czegoś takiego... Moje dziecko będzie się chować ze starym śmierdzącym psem, który ruszą się tylko od swojego posłania w przedpokoju do kuchni do miski z wodą...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 12:14   #3116
malgosia1051
Zadomowienie

u mnie jak to u mnie cale zycie pod górkie. Ale sie zobaczy 27 wrz tragedia.....
No kazdy narzeka ale żeby az tak mi palce u rak dretwialy nie wytrzymuje tak mnie boli szczegolnie lewa reka.
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-07, 12:18   #3117
elffirka
Rozeznanie

Malgosiu a może to ciśnienie?? Bo to nie dobrze żeby aż tak drętwiały... Może pójdź do lekarza?
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 12:22   #3118
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Malgosiu a może to ciśnienie?? Bo to nie dobrze żeby aż tak drętwiały... Może pójdź do lekarza?
moze i cisnienie ale ogólnie mam takie 130/70. no dziwne zeby az tak mi dretwialy a szczególnie u lewej reki...e tam.....
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-07, 12:42   #3119
Ana***
Zakorzenienie

NATALUSIA14 ja chyba też jestem gruboskórna czasem mała się mocniej wypchnie, od poczatku ją słabiej czuję teraz ostatnio to daje mi popalić w zebra, ale nie jest tak, ze czuję ją że uderza tylko po prostu bolą mnie żebra po prawej stronie, a ręką wyczuwam wypukłość

anesh_ to ja chyba se zamówić muszę

Mo_onika_ika
ciężka decyzja za Tobą, trzymam kciuki aby Ci się pookładało!

carola zaszalałaś a jaki zwykły ręcznik kupiłaś?
co do mokrości to u mnie też ostatnio bardzo mokro

friks witaj

Latte śliczne te naklejki byliśmy już prawie na nie zdecydowanie, ale na razie odpuściliśmy

wpaula piękny brzuszek

dzanet mi rennie pomaga
ostatnio paliło mnie w gardle ale nie wiedziałam ze to zgaga, choć się domyślałam... migdały, mleko, woda, rumianek i nic... nawet sody się napiłam a ona tylko sprowokowała u mnie rzyganko teraz jak mnie łapie to biorę rennie owocowy

funykiki śliczny pokoik co to za ochraniacz na szczebelki?

-

U nas weekend minął intensywnie jak zresztą ostatnio każdy
W sobotę pojechaliśmy do Częstochowy, m.in. do producenta wózków tako, jeszcze raz obejrzeć tako jumper light. I w oko wpadł nam tako jumper style stały 4 sztuki w różnych kolorach. Okazało się, że to jedyne sztuki na polskim rynku bo są one produkowane na eksport więc nie było czasu na rozmyślanie no i od razu go wzięliśmy także mamy wózek i jaki "wyjątkowy"
w tej chwili mamy stelaż, głęboki, fotelik, a spacerówkę odbierzemy za tydzień bo chcieliśmy aby wszyli nam jeszcze taką dodatkową podkładkę z frotte jesteśmy bardzo zadowoleni!
Oczywiście już odbyła się jazda próbna na podwórku!

Kupiliśmy jeszcze wanienkę, stelaż, ale to już gdzie indziej także pokój się zapełnia

No a na wieczór w sobotę dostaliśmy na noc chrześniaka tż, także było wesoło wczoraj wieczorem go odwieźliśmy
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 12:49   #3120
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
NATALUSIA14 ja chyba też jestem gruboskórna czasem mała się mocniej wypchnie, od poczatku ją słabiej czuję teraz ostatnio to daje mi popalić w zebra, ale nie jest tak, ze czuję ją że uderza tylko po prostu bolą mnie żebra po prawej stronie, a ręką wyczuwam wypukłość

anesh_ to ja chyba se zamówić muszę

Mo_onika_ika
ciężka decyzja za Tobą, trzymam kciuki aby Ci się pookładało!

carola zaszalałaś a jaki zwykły ręcznik kupiłaś?
co do mokrości to u mnie też ostatnio bardzo mokro

friks witaj

Latte śliczne te naklejki byliśmy już prawie na nie zdecydowanie, ale na razie odpuściliśmy

wpaula piękny brzuszek

dzanet mi rennie pomaga
ostatnio paliło mnie w gardle ale nie wiedziałam ze to zgaga, choć się domyślałam... migdały, mleko, woda, rumianek i nic... nawet sody się napiłam a ona tylko sprowokowała u mnie rzyganko teraz jak mnie łapie to biorę rennie owocowy

funykiki śliczny pokoik co to za ochraniacz na szczebelki?

-

U nas weekend minął intensywnie jak zresztą ostatnio każdy
W sobotę pojechaliśmy do Częstochowy, m.in. do producenta wózków tako, jeszcze raz obejrzeć tako jumper light. I w oko wpadł nam tako jumper style stały 4 sztuki w różnych kolorach. Okazało się, że to jedyne sztuki na polskim rynku bo są one produkowane na eksport więc nie było czasu na rozmyślanie no i od razu go wzięliśmy także mamy wózek i jaki "wyjątkowy"
w tej chwili mamy stelaż, głęboki, fotelik, a spacerówkę odbierzemy za tydzień bo chcieliśmy aby wszyli nam jeszcze taką dodatkową podkładkę z frotte jesteśmy bardzo zadowoleni!
Oczywiście już odbyła się jazda próbna na podwórku!

Kupiliśmy jeszcze wanienkę, stelaż, ale to już gdzie indziej także pokój się zapełnia

No a na wieczór w sobotę dostaliśmy na noc chrześniaka tż, także było wesoło wczoraj wieczorem go odwieźliśmy
Dawaj foty, bardzo jestem ciekawa tego unikatowego cuda. Czyn się różni od Tako Jumperaw Light?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości