|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Z tymi dekoracjami kościoła to widzę nieźle się dzieje. My mieliśmy kwiaty na ołtarze zapewnione (bo i tak parafia kupuje na niedzielę). Do tego kokardy na co drugiej ławce i pokrowce na krzesła i klęcznik. Wszystko było w cenie ślubu (dekoracja, organista,kościelny) - 750zł.
A jak tak patrzę to na same bukiety na ołtarze można tyle wydać
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Pysia, a pleneru nie chcecie mieć?
|
|
|
|
#4323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
proponowalam TZ żebyśmy jeszcze poszukali ale on mówi ze im dłużej szukamy tym mu trudniej i ciężej się zdecydować Dziewczyny dziękuję za porady w sprawie garnituru pogadamy z TZ jeszcze dziś i zdecydujemy. Macie racje bo przecież założy go jeszcze nie raz, tym bardziej że mamy w tym roku jeszcze jedno wesele i chrzciny a taki lepszy posłuży mu kilka lat. Gratuluję wszystkim zmniejszającej się liczby dni do ślubu, obrączek, rozdania zaproszeń i innych ślubnych spraw. Wybaczcie że nie cytuje każdej z osobna tylko ogólnie ale pisze z telefonu i to nawet nie z WiFi bo jestem na wsi Wczoraj kupiliśmy jeszcze kieliszki ozdobne na szampana i wódkę dla nas - później będą na pamiątkę tuby przed kościół, wstążki do dekoracji i spinki na poprawiny ;-) a i dzwonili do mnie z salonu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mojakaren jakie za późno??? My byliśmy 26. 06., czyli ok 2 miesiące i 2 tygodnie przed i wszystko bylo ok. Proboszcz mówił że należy przyjść 3 m-ce przed ślubem. Co do zaświadczeń to my musieliśmy donieść akt chrztu TŻ, żadnych świadectw z katechez u nas nie wymagali. Kwaśna truskawka nam księża powiedzieli że metryka chrztu ważna jest 6 miesięcy i załatwiliśmy ją już w maju. Dokumenty z USC doniesiemy później, ksiądz nie wymaga u nas tego przy protokole. My też i tez się jaram!![]() An przegapiłam naszą zmianę kodu! czyli dziś 68 dni! aaaaaaaa! Mmona u nas prezenty daje się przy życzeniach, pierwszy raz słyszę o wręczaniu ich na oczepinach :wtf: Corn zdrówka dla dziadka! Babcia TŻ niestety już z tego nie wyszła, ale ona miała jeszcze problemy z sercem także bardzo mocno trzymam kciuki żeby dziadek szybko doszedł do siebie ![]() Cude sporo osób wam odmówiło, współczuję ----- My w ten weekend olalismy zapraszanie w sobotę byliśmy u mojej baaardzo dawno nie widzianej koleżanki na grillu, a w niedzielę jakiegoś potężnego lenia złapalismy, zresztą TŻ był przemęczony i nie chciałam jakoś bardzo naciskać. Od przyszłego weekendu ruszamy znowu!
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-07-07 o 16:08 |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4326 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) z jutowego sznurka ![]() Faktycznie, niefajna sytuacja ![]() Cytat:
Dla porównania- my płacimy 1800 i w tej cenie mamy: przygotowania PMki i PMa, (do tego fotograf robi za szofera bo jeździ z PMką do fryzjera i kosmetyczki ), błogosławieństwo, ślub, wesele do 1 w nocy, plener w dowolnie wybrany dzień, w dowolnie wybranym miejscu w promieniu 120 km od naszego miasta (i znów fotograf zapewnia transport). Otrzymujemy: Album dla nas z 200 obrobionymi zdjęciami (z dnia ślubu i z pleneru), 2 mniejsze albumy dla rodziców, wszystkie zrobione w ciągu dnia zdjęcia (czyli około 1200) na pendrive, dostęp do galerii online przez 6 miesięcy ![]() Dziewczyny, mam kolejny hicior Pamiętacie tę ciotkę, której nie chciałam zaprosić, bo nie potrafi się zachować? Dzisiaj wywiązał się taki dialog między nią a moją mamą:C: Nie wiesz czy młodzi mają już dla nas [w sensie jej i mojego kuzyna] jakiś transport? M: Nie wiem, bo mówiłaś, że pojedziecie z R. [drugim synem ciotki] C: No ale on nie idzie [fajnie, że mi powiedział] M: No to pewnie nie mają C: To czym pojedziemy? M: Nie wiem, młodzi pewnie coś wymyślą. C: A oni czym jadą? Przecież się zmieścimy z nimi do samochodu. Boże, ja chyba tę ciotkę w kiblu posadzę...
Edytowane przez oluska227887 Czas edycji: 2014-07-07 o 16:32 Powód: ort |
||
|
|
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
Zakochałam się bez reszty w tym bukiecie ( pierwsze 3 zdjęcia z wpisu)
Z piwonią może być problem ale florystka mówi że w tamtym roku były do 3 sierpnia ( ślubuje 2 :P) więc jest szansa ( an tydzien przed slubem będzie wiadomo) ewentualnie że możemy ją zastąpić eustomą lub goździkiem :Phttp://arthemis-bukiety.blogspot.com...iaciarnia.html
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4328 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam Air Optix Aqua. Są cudowne!! http://www.szkla.com/171_air-optix-aqua-6-szt.html
O te
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogięło ją konkretnie ![]() Cytat:
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Chcemy, ale plener będzie nam robił zaprzyjaźniony fotograf, który nie może być na naszym weselu, za to zrobi nam całodniowy plener
Cytat:
j/w to macie fajną cene, ja nizszej oferty niz ta moja niedostałam. Tzn dostałam jedną-za 1600zl z plenerem i albumem ale zdjęcia mi sie nie podobają za bardzo to tak dla porównania klik
|
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętacie, pisałam tutaj kiedyś że zapraszaliśmy takie małżeństwo z 5letnim stażem, a jak zajechaliśmy do nich to usłyszeliśmy że po co nam ślub, po co takie duże wesele, itp.. ogólnie wielkie narzekanie. Dzisiaj dostałam od nich telefon z odmową. (to było do przewidzenia). Powód: to lato i będzie pewnie gorąco a oni źle znoszą upały
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
Oluska, po prostu nie wierzę
![]() marlenqa, dobra wymówka nie jest zła, jesienią byłoby za mokro, a zimą za zimno Wiosną by pewnie kwiatki pyliły i też by nie mogli...
|
|
|
|
#4335 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oluska twoja ciotka wymiata, skąd jej się takie pomysły biora??? Marlenka dobrze że odmówili, lepiej tak niż mielibyście później wysłuchiwać ich narzekań
|
|
#4337 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kolezanka miała fuksjowe buty i takie same paznokcie + elementy bukietu w tym kolorze i wyglądała przepieknie ciekawe te motylki na auto Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ten bukiet jest wspaniały
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
patricia_pati, witaj z powrotem! Gratuluję obrony
Mogę spytać z czego?corn, bardzo ładne ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- mojakaren, tylko tak sobie myślę czy te motylki będą wystarczające oraz jak je przymocować do maski - czy taśma dwustronna uszkodzi lakier? |
|
|
|
#4339 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciotka wymiata, najlepiej ją Cytat:
Cytat:
marlenqa22- mam pytanko: zamawiałaś soczewki z linku który podałaś? ja muszę na wesele sobie nowe sprawić, a że nie mogą w swoim sprawdzonym sklepie kupić, to pewnie internet mi zostaje, a zawsze się bałam zamawiać soczewki przez neta... Cytat:
|
||||
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Podczytuję Was ale nie mam nigdy czasu żeby się wbić ![]() U nas powoli do przodu, TŻ dziś załatwił lekcję tańca, stwierdziliśmy jednak, że nie chcemy żadnego super układu tylko wolimy nauczyć się kroków do tego walca. Konkretny układ będzie nas stresował i jestem pewna, że wyjdzie nam to sztucznie, a tego chcę uniknąć chcę żeby to było swobodne. Dodatkowo chcemy żeby nas babka nauczyła jak się ruszać tj. ja umiem tańczyć tylko z TŻ lub sama i stresuje mnie tańczenie z innymi bo często gęsto mną kręcą tak, że nie nadążam więc będzie też kilka lekcji tańca towarzyskiego. Wszystko chcemy zrobić indywidualnie, TŻ nie chce w grupie ![]() Dzięki za wsparcie w sprawoe taty TŻ Jeszcze 53 dni do ślubu, a ja już mam stres czy z wszystkim zdążymy ;-/
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a soczewki zapakowane w oryginalne pudełko, widać, że nie otwierane ja jestem zadowolona
|
|
|
#4342 | ||
|
Raczkowanie
|
Właśnie nie wiem
Dobrze, że robimy winietki, bo znając życie pchałaby się do naszego stołu na weselu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4343 | |
|
Raczkowanie
|
my takze chcieliśmy puszczać lampiony, ale właścicielka naszego domu weselnego powiedziała, że jest to zabronione w całej Polsce ponieważ w jakimś mieście lampiony, które były puszczane na weselu poleciały prosto na Zoo.. nie wiem czy jest to prawda, ale myślę, że by nas nie oszukała..
aha, powiedziała jeszcze, że lampiony mogą być puszczane tylko jak jakąś imprezę organizuje miasto, osoby prywatne nie... może poczytaj w necie o tym dokładnie na pewno coś znajdziesz ![]() Mmona ale wymyślają.. nie sluchajcie ich i róbcie swoje i tak jak wam się podoba ![]() corn zdrówka dla dziadzia, wszystko będzie dobrze! ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
) mój TŻ strasznie przygnębiony tym, że sporo osób 'pewnych' z jego rodziny odmówiło.. także nie wiemy czy jest sens kogoś dopraszać.. chciałabym, ale z drugiej strony wiem, że sama nie byłobym zadowolona jakby ktoś nagle sobie o mnie przypomniał 19 dni przed ślubem.. ehh i chyba zostanie tak jak jest..oluska czy ta ciotka jest normalna? hahaha jak ona to sobie w ogole wyobrazała szkoda bardzo, że jeszcze nie chciała na kolankach siedziec marlenqa noo, na pewno będą się źle czuli, ale nie z powodu lata tylko dlatego, że jestescie z tż szczęśliwi może to ich boli
|
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej byłoby przyczepić na żyłce albo na przyssawkach Cytat:
|
|
#4345 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym, że ubierze go jeszcze nie raz - prawda! I jakiego będziesz miała przystojniaka eleganckiego za każdym razem! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(p.s bez przesady, wcale nie takie samo południe PL )---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Aaa! Dziewczyny! Dziś oficjalnie zdecydowałam, że nazwisko będę miała TŻ |
|||||
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
żyłka powiadasz... myślałam o wstążce
Popatrzę co i jak![]() Buczorek, my dopraszamy, jutro osoby dadzą znać co i jak Rozumieją sytuację.
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Lemon Przykro mi z powodu babci TŻ-ta
Myślę też, ze weekend lenia naprawdę Was się przydał - widać po entuzjaźmie ![]() oluska Zapisuję się do fanklubu Twojej cioci 21klaudyna Ten bukiet jest boski pysia Ten droższy fotograf z plenerem jednak jest trochę gorszy. marlenqa Wymówka jak od starszej osoby. Zresztą, lepiej że ich nie będzie. mojakaren Trzymam kciuki za księdza, może nie on jeden przyjmuje w kandelarii? Może jakiś wikary by Was normalnie potraktował. Konkardia Gratulacje
|
#4348 |
|
Raczkowanie
|
cude ooo, to super, fajnie wiedzieć, że są jeszcze tak wyrozumiałe osoby
![]() a jak zapraszaliście, to coś mówiliście, czy bez żadnego tłumaczenia co i jak zaprosiliście ich?
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
oluska227887 ja mam bukieciorrrr taki na stół (zalacznik) tylko więcej niebieskich kwaitów bedzie
a ciotka padłam
|
#4350 |
|
Rozeznanie
|
która z Was miała takie tablice na ślubie wraz z inf gdzie się poznaliście , zaręczyny itd . niestety nie wiem jak się to poprawnie nazywa. Możecie to jeszcze raz wrzucić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

pogadamy z TZ jeszcze dziś i zdecydujemy. Macie racje bo przecież założy go jeszcze nie raz, tym bardziej że mamy w tym roku jeszcze jedno wesele i chrzciny
Babcia TŻ niestety już z tego nie wyszła, ale ona miała jeszcze problemy z sercem
także bardzo mocno trzymam kciuki żeby dziadek szybko doszedł do siebie
w sobotę byliśmy u mojej baaardzo dawno nie widzianej koleżanki na grillu, a w niedzielę jakiegoś potężnego lenia złapalismy, zresztą TŻ był przemęczony i nie chciałam jakoś bardzo naciskać. Od przyszłego weekendu ruszamy znowu!