|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Tz chcial jej bilet kupic ale ona powiedziala ze albo przyjezdzaja wszyscy albo nikt wiec takie podjescie jest dla mnie nie do przejscia bo sobie wybrali nie odpowiedni czas na wakacje u nas. |
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczarowana, co za idiotyczna sytuacja. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale postaraj się to olać. Szkoda nerwów, które przechodzą na twojego szkrabka. |
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana ale jeśli ich nie stać, to ich problem a nie Twój! Powiedz mamie, że jak przeprowadzicie się do większego mieszkania czy domu to wtedy ich wszystkich z przyjemnością zaprosicie, ale teraz nie ma mowy. Albo ona przyjeżdża Ci pomóc, albo na własny koszt niech robią sobie wakacje w trakcie których ewentualnie będą mogli Was odwiedzić ;-) nie denerwuj się bo nie warto takim zachowaniem się przejmować, Ty nic złego nie zrobiłaś!
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz trzyma moja strone bo zgadza sie ze mna w tym temacie w 100 %. Ale jednak podejscie mojej mamy do calej sytuacji jest ach, dobra koniec tematu musze sie uspokoic bo z tego wszystkiego jeszcze porod wywolam
|
|
|
|
|
#3967 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Po drugie, przepraszam, ale musze to napisac.. czy Twoja matka jest rozpieszczonym bachorem????????? Zachowuje sie jak infantylna nastolatka a nie matka, ktora ma wspierac swoja corke! Zachowuje sie tak, jakbys miala obowiazek zapewniec im wakacje i wypoczynek, nie rozumie, ze to nie jest czas na goscine! Nawet tego z Toba wczesniej nie ustalila, tylkom ulozyla sobie wszystko z (sorry) z nowa rodzinka, a Ty sie masz zabijac i znosic jej humory... rece opadaja! Wiesz co? Ja bym jej napisala, ze liczylas na zrozumienie i pomoc, ale w takim ukladzie dziekujesz za takie wsparcie! Teraz mama jak nawywijala, to niech teraz to odkreca! Ona nie moze Ci jezdzic po glowie, nie liczac sie z tym, ze jestes w zaawansowanej ciazy i zaden najmniejszy stres nie powinien Cie dotykac! Juz czas tupnac noga i pokazac, ze skonczylo sie manipulowanie Twoja osoba. Przepraszam ale taki uklad w zyciu nie przypomina relacji matka- corka... Mama zachowuje sie niedorzecznie!!!! Cytat:
Ja mam wspaniala mame i siostre!!! I bardzo mi przykro jak czytam co wyczynia mama zaczarowanej! Moja siostra jak sie dowiedziala, ze jestem w ciazy (z coreczka), to kupila mi wszystko!! Od wozka z fotelikiem, baza itp. wszystkie ubranka, kocyki, masci, kremy, kosmetyki, laktator, nawet pieluchy z wycieciem na pepek! Teraz na biezaco przysyla mi ubrania dla coreczki, a teraz dla synka! Nawet przyslala mi pieniadze na mebelki do pokoju malej, choc ja nie chciala, ale ona sie uparla, wiec jak czytam jakie przykrosci spotykaja zaczarowana, to mi sie noz w kieszeni otwiera! Cytat:
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-07-07 o 16:32 |
||||
|
|
|
#3968 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze wrocilam do zdjecia, mozesz powiedziec cos odnosnie tego tacierzynskiego? Jak to jest na kontrakcie?
|
|
#3970 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że masz wsparcie TŻta i teściowej, którzy są na miejscu i w każdej chwili Ci pomogą. Niech TŻ zabroni im do Ciebie pisać, bo jeszcze rzeczywiście przez nich cos się stanie! no masakra jak mnie zdenerwowali!Zachowanie i smsy mamy i siostry są żałosne. ja jestem w 33tc i nic mi o tym nie wiadomo ale widziałam, że niektóre z Was już miały. Ja nie wiem kiedy to trzeba i gdzie to trzeba zrobić.
|
|
#3971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dostaje się ok 125 funtow czy jakos tak i można go wziasc od razu po porodzie albo w przeciągu 8 tyg od daty porodu
|
|
|
|
|
#3974 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 117 wow pieknie ![]() Cytat:
ty robisz przetwory jeszcze? szok Ja w tym roku spasowalam, wystarczy to co jest.Szkoda mi tylko ze przecierow dla malucha nie zrobie z warzywek/owocow eko od babci ale nie dosc ze mi nie wolno to jeszcze nie dalalbym rady. Tesciowa moglaby sama zrobic kompoty i dac ci gotowe. Przeciez tak sie meczysz z tymi dlonmi...a ja sie za tym troche stesknilam. Jesli bedzie wszystko ok to nie bede miala juz ani jednego ktg. zachowuja sie jak banda poobrazanych dzieciakow, masakra.Obraz sie i rzuc mega focha jak to mieli ci pomoc a cie drecza. Moze sami sie zreflektuja a jak nie to ich problem."Skarza sie" smsami do Tz,no przedszkole ![]() Cytat:
za laktacje, twoje dobre samopoczucie i przyrost wagi malej oraz zwalczenie zoltaczki
|
|||
|
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
papryczko będzie wszystko dobrze kochana, dobrze że sie odezwałaś, bo już zaczynałam sie martwić, ale oczywiście rozumiem, ze musiałaś odpocząć itp...Ale tak pusto było bez ciebie po prostu
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Moje pierwsze dzielo - zawieszki do baldachimu-moskitiery.
Najwieksza ma okolo 20cm. Lepsze z kokardkami czy bez? Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-07-07 o 18:49 |
|
|
|
#3978 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Konto usunięte
|
Zaczarowana ty to masz ładne przeboje ze swoją rodziną. Szkoda słów na takie zachowanie. A najważniejsze jest to, żebyś ty i maleństwo czuli się dobrze i komfortowo u siebie. Jeśli mama i siostra nie rozumieją to brak słów
Dzisiaj miałam KTG. Zero skurczy jak zawsze. To skąd mi się tak ta szyjka skróciła, że na żadnym KTG nie wyłapuje skurczy, a jednak szyjki ni ma ![]() I dodam dzisiejszą refleksję po wizycie w przychodni. Przede mną u lekarza była taka para. Mój mąż słyszał, że prosili go o przyjęcie poza kolejką, bo są po inseminacji. Za bardzo się nie przysłuchiwał, ale trochę szkoda im się ich zrobiło. Jednak takie starania o ciąże są i bolesne, i bardzo trudne, a jednak nam się udało i już niedługo będziemy tulić swoje maleństwo. I od razu te wszystkie trudności ciążowe są mniej znaczące i przytłaczające
|
|
|
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
|
#3981 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam dziś odliczanie do tego wielkiego dnia Zostało 30 dni![]() Zaczarowana, daisy śliczne i zgrabne macie brzucholki Zaczarowana brak mi słów na Twoją siostrę i mamuśkę... Współczuję całej sytuacji ale cieszę się, że myślisz przede wszystkim o Tobie i dziecku i się im postawiłaś Mama prędzej czy później sama zrozumie swój błąd!Gorąco, gorąco na maksa... Topię się i jest mi źle, z utęsknieniem czekam na noc aż zrobi się trochę chłodniej!!! Byłam dzisiaj u fryzjera, nasłuchałam się komplementów i mam o połowę mniej włosów Czuję się taka lekka |
|
|
|
#3983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale fajnie! ja liczyłam i mi zostało 46, ale 30 to dopiero brzmi ja dziś popiorę dla Dzidzi, bo wiem że Ty już masz nawet poprasowane wciąż czekam na rzeczy apteczne z Gemini, masakra ile to trwa!!!
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, z Gemini jest problem odkąd się wizażanki na nich rzuciły ;-) ja wcześniej jak zamawiałam to zawsze było szybciutko, a ostatnio faktycznie był problem ;-)
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Twin Maid co do sal porodowych w imidzie, to są trzy: dwie jedynki i jedna dwójka, ale jakoś rozdzielona (nie widzieliśmy jak, bo obłożenie pełne), ogólnie dupy nie urywa, bo to stary oddział, ale nie było źle, nie zniechęciła mnie ta wycieczka do porodu u nich. Sala porodowa, do której mogliśmy zajrzeć malutka, ale fajnie wyposażona, jedyny minus to łazienki na korytarzach.
Co do zajęć o połogu, a konkretnie do tematu nacinania krocza szczególnie, to... słabo to widzę. |
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tez obstawiam ze z 2 tygodnie i Olivka bedzie chciala wyjsc Tez by mi sie przydal fryzjer ale wybiore sie dopiero po porodzie jak juz jako tako bede wygladac ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47199589] Dzisiaj miałam KTG. Zero skurczy jak zawsze. To skąd mi się tak ta szyjka skróciła, że na żadnym KTG nie wyłapuje skurczy, a jednak szyjki ni ma ![]() [/QUOTE] Ja jestem ciekawa czy u mnie sie pokaza skurcze tak jak poprzednim razem i moze tez juz nie ma szyjki bo cos mnie codzinnie kluje i ciagnie wiec jestem ciekawa a wizyta juz w czwartek ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Jaki zgrabniutki brzusio i za 33 tc
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3989 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy co wyjdzie z naszego ' przeczucia ' Ja to tylko sie modle zeby sie nie przeterminowac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

po 25 lipca, ale sama ja o to poprosilam, bo licze na jej towarzystwo przy porodzie. Wiem, ze nie bedzie to typowa ''goscina'' bedzie mi pomagala przez pierwsze dni a nie oczekiwala obslugi, sama pisze, ze mam sie nie przeciazac, jak ona przyjedzie to mi posprzata
i w ogole wiem, ze moge liczyc na jej wsparcie, ciesze sie na jej przyjazd jak nie wiem co.
.
i nie mam ich gdzie poukładac, cala szafa z dwoma szufladami zapełniona
Co prawda sa tam rzeczy juz do 6 miesiaca, ale coraz bardziej watpie w to, ze wszystko zdaze założyc. Mam 22 pary spodni od 0-6mc (dresy, jeansy, ogrodniczki ) 

no masakra jak mnie zdenerwowali!

dostaje się ok 125 funtow czy jakos tak i można go wziasc od razu po porodzie albo w przeciągu 8 tyg od daty porodu

ty robisz przetwory jeszcze? szok Ja w tym roku spasowalam, wystarczy to co jest.Szkoda mi tylko ze przecierow dla malucha nie zrobie z warzywek/owocow eko od babci ale nie dosc ze mi nie wolno to jeszcze nie dalalbym rady. Tesciowa moglaby sama zrobic kompoty i dac ci gotowe. Przeciez tak sie meczysz z tymi dlonmi...
za laktacje, twoje dobre samopoczucie i przyrost wagi malej oraz zwalczenie zoltaczki