|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Hejka Ja po wizycie.
Mała waży 2995 g. Szyjka około 0,5 cm !!! Prawie jej nie ma !! W sobotę jak UKOŃCZĘ 37 tydzień TO wtedy możemy mówić, że ciąża donoszona! W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na USG spr czy faktycznie ciąża donoszona i zobaczyć łożysko dokładnie jaki ma stopień. Odstawimy lw poniedziałek leki i przechodzimy na normaly tryb życia w sensie bez oszczędnego leżenia. (Miałałam dziś odstawić leki ale powiedział, że wstrzymamy się do poniedziałku jeszcze.) Wód płodowych jest co raz mniej. Ale to normalka na tym etapie - tak mi powiedział. Dostałam skierowanie na próby wątrobowe bo skóra na brzuchu mnie swędzi ale bez przesady, że bardzo. Wysypka na stopach co pisałam wam jakoś niedawno NIE JEST NORMALNA W CIĄŻY i mam pić wapno jeśli nie przejdzie to do dermatologa. Zaczarowana PIĘKNY BRZUSZEK JAK MARZENIE !! Zazdroszczę takiej figurki !! Jeżeli chodzi o rodzinkę to nie pozostaje nic innego jak podziękować mamie za jej podejście i tyle! Tż dzwonił, wystraszyli sie bo wiedzą, że przesadzili i nie odbierają. CO za ludzie. Masz męża i to teraz wy tworzycie rodzinę a oni jak mają się tak zachowywać to niech siedzą na du.pie w PL. PAPRYCZKA Fajnie, że się odezwałaś Zazdrościmy że masz już za sobą poród i co najważniejsze Anastazję !! Raz dwa jej przejdzie żółtaczka pod lampami. Trzymam kciuki za rozkręcenie laktacji!! daj znać jak idą postępy!
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
za donoszenie ciazy i dobre wyniki watroboweJuz niedlugo bedziesz miala malutka przy sobie |
|
|
|
|
#4023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana cos mi sie zdaje, ze bedziesz nastepna po papryczce! Najwazniejsze, ze ciaza zaraz bedzie donoszona! W sumie na upartego juz jest! Niebawem zobaczysz swoje malentwo!!! ![]() Ja jestem podlamana, wczoraj widzielismy sie ze znajomymi i ich synek narzekal na ucho... moja corcia dzisiaj tez zaczela mowic, ze ja boli, a teraz obudzila sie z placzem... podalam jej leki przeciwbolowe i jutro z rana biegusiem do lekarza! Jak to zapalenie ucha, to bol jest okrutny.... biedulka.... |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Jejku, nigdy nie usne
Cytat:
|
|
|
|
|
#4025 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczarowana, niech mama się obraża. Może potem ochłonie i zrozumie jak się zachowała. Cytat:
![]() Cytat:
z kokardkami chyba ładniejszeCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale za to gdyby coś się działo z dzieckiem (tfu, tfu), to ma na miejscu dobrą opiekę Przeraził Cię połóg? Cytat:
![]() Wiem, że jestem okropnie przewrażliwiona i sama mam siebie czasem dość w tej ciąży. U mnie w tych godz. spadło tylko kilka kropelek. Cytat:
Cytat:
Nie śpię od 4:30 Zaczynam 37tc.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-07-08 o 05:30 |
|||||||||
|
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
5 rano a ja juz nie spie,dodatkowo mialam takie sny ze mam wrażenie ze cala noc pracowałam i jestem bardziej zmęczona niż wczoraj przed zaśnięciem
![]() Optymistka śliczne te serduszka.. Czekam na resztę twoich dziel![]() Angelika zazdroszczę donoszonej ciąży,też juz bym chciała moc rodzic. Nie wiem dlaczego też mam wrażenie że szybciej urodzę,a takie nastawianie się jest najgorsze,widzę jak lipcowki się denerwują,wiele też myślało o wcześniejszym porodzie a teraz się mecza bo są po terminie. Statystyki pokazują ze lapie najpierw te które się wogole tego nie spodziewaja:-D Zaczarowana brak słów na zachowanie twojej mamy. Chyba traktowała ten wyjazd jak wakacje a nie zeby ci pomoc skoro się tak oburzyla. Nie rozumiem jej zachowania,aż w głowie się nie mieści takie podejście. Do mojej kuzynki jak urodziła przyjechała mama z siostra i corka Do mnie miala siostra przyjechać ale nie wyszło,następnie mama ma przyjevhac w sierpniu, a wczoraj się dowiedzieliśmy.ze mój tata zaczyna radioterapię pod koniec lipca,musi miec 30zabiegow i nie wiem jak moja mama da rade przyjechać. Nie wiadomo jak kupić bilet,na kiedy,na jak długo.. Mój ojciec nie może zostać sam,nie wiadomo jak po tym wszystkim będzie się czul. Jesteśmy w kropce,a bardzo liczyłam na pomoc mamy,tu nikogo nie mam z rodziny ani nikogo kto by miał dzieci i podstawowe pojecie.
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz doczytam resztę. Pati to sie nsmieszalo.. A może siostra jednak zmieni plany i uda jej się przyjechać?
Justa zdrowia dla corci! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do połogu to przeraża mnie strasznie. Chyba dlatego, że tyle to będzie trwało... poród to rachu ciachu (nawet 20 godzin, to w sumie mniej niż doba), a to krwawienie przez tyle czasu, zrastanie, szwy i ich zdejmowanie stamtąd...aaa... niefajne. Boję się, że będą odsyłać. W imidzie są trzy salki i zawsze były miejsca, a od paru tygodni oblężenie.... tam mam najbliżej, położną znam oddział, jak mnie odeślą, to nawet nie wiem, dokąd bym miała jechać! A teraz hit z mojej wczorajszej sr! Wiecie, jak często mam karmić w pierwszych trzech miesiącach życia? Minimum 12 razy dziennie! A do kiedy? Do drugiego roku życia! Dwanaście razy dziennie? Jak? A cała reszta kiedy? |
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
White Cafe niezła ciotka
:-D oczywiście nie przyszło jej do głowy, że to ona będzie przeszkadzać dzidziusiowi.. eh Zaczarowana nie przejmuj się! Słusznie! Sami muszą doznać oswiecenia. Plus tego taki, że może zmienisz zdanie o teściowej ;-) Papryczka życzę szybkiego powrotu do domu! Buziaczki! :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4030 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47203165]Ja się powoli roztapiamy. Jakby mi teraz wody odeszły to bym się chyba nie zorientowałam, tak mi pot po d**** leci [/QUOTE]Yhyhy to by dopiero było ciekawe ale ja też w takie upały się nieraz tak pocę, że lecę do łazienki sprawdzić, czy to nie TO ![]() Cytat:
kurde, ja jakoś zawsze mówiłam, że oczywiście kocham dzieci, swoje nienarodzone. Jakoś cudze mnie szczególnie nie rozczulają wiadomo słodkie są, ale bez przesady.Cytat:
![]() O, to ja chyba też? ![]() W moim szpitalu też warunki lokalowe pozostawiają wiele do życzenia ale to chyba naprawdę nie o to chodzi. Jakoś im bliżej, tym bardziej na luzie do tego podchodzę, już mi chyba nawet nie zależy żeby po wszystkim mieć pojedynczą salę..I też nie miałam jeszcze KTG i moja gin nic o tym nie mówiła, a ja zapomniałam zapytać. W niedzielę mam wizytę, to się może dowiem. Cytat:
no niefajna sytuacja Wam wyszła, a nie uda się właśnie siostrze jakoś zmienić planów, skoro nie wiadomo jak będzie z mamą? Cytat:
podejście było takie, że minimum pół roku czyli tyle co na samym mleku, a potem fajnie do roku dotrzymać chociaż nocne karmienia. Dwanaście razy?? Masakra jakaś, w ciągu dnia na żądanie a w nocy jak się nie budzi to wybudzać co trzy godziny, tak nam mówili.
|
|
#4031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzis mam taka ochote na gofry! Robie, tylko musze pomyslec jakie dodatki kupic. Bita smietana-wiadomix, jest i tak zawsze u mnie w lodówce. Aleee bynajmniej nie do celow erotycznych niestety... wczoraj moj tz wyznal mi ze boi sie ze mna kochać. Ale wg mnie to po prostu taki brzuchacz go nie pociąga...w sumie to się nie dziwie, bo jak się klade czy przekrecam to jecze jak dziadek. A kogo pociaga stary dziadek?!
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mówiła położna, żeby nawet 18xdziennie karmić :O
Im bliżej tp, tym bardziej mam wrażenie, że za mało wiem.. chyba jeszcze jeden poradnik przeczytam:-P Ja tez mam wizytę dopiero za 2 tyg. Może potem będzie co tydzień. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi, że przyjazd mamy może być niemożliwy. Z doświadczenia wiem, że dasz radę sama. Z początku może być trochę trudniej ale na pewno szybko zaczniesz rozumieć swoje dziecko i będzie już łatwiej. Cytat:
Byłam nacinana i miałam 3 małe szwy. Pierwszy dzień ze szwami był cięższy, bo przy kichaniu czy śmianiu ciągnęły ale poza tym po 5 godzinach od porodu ruszałam się bez problemu. Ściąganie szwów trwało 5 sekund i nic nie czułam ![]() Podczas połogu miejsce nacięcia odrobinkę bolało jak na nim usiadłam przez jakieś 2 tygodnie. Przed pierwszym porodem, w ogóle nie myślałam o połogu. Jak urodził się synek byłam tak pochłonięta opieką nad synkiem, że w ogóle nie odczuwałam połogu ![]() Po tygodniu krwawienie było jak okres, nic nie bolało więc nie wspominam tamtego czasu źle. Co do kp, to w początkach karmiłam bardzo często synka. Pewnie wyszłoby właśnie z 12 razy dziennie ![]() Mi na wizycie po połogu, ginka właśnie mówiła, żeby jak najdłużej karmić piersią, najlepiej do 2 r.ż. takie zresztą jest zalecenie WHO. tego sobie jednak nie mogę wyobrazić ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Po pierwszym porodzie cieszyłam się, że mam salę wieloosobową. Byłam jedyną pierwiastką na sali i dostałam dużo rad i pomocy ze strony podwójnych mam ![]() W poprzedniej ciąży dostałam skierowanie na ktg po skończonym 37tc. Jak poszłam do szpitala na ktg, to położna dziwiła się, że tak wcześnie ginka mnie wysłała na ktg.
|
|
#4034 | |
|
Rozeznanie
|
Witam ranne ptaszki.
Ostatnio odpukać dobrze mi się śpi. Dzisiaj kończę 36 lat Cytat:
Ja byłam zupełnie sama, ale daliśmy radę i nie było tak żle, schudłam po porodzie 18 kg w 3 m-ce, bo miając do wybory przespać się a z robic obiad to wolałam pospać. Bo niestety sen był najbardziej deficytowym towarem. Twin-maid małam podobnie jak TY, po urodzeniu pierwszego dziecka wolałam leżeć na sali 4 os, bo byłam zielona a te dziewczyny jednak mi sporo podpowiadały. I już zapomniałam co miałam napisać... |
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 37 tc
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby tak było zawsze! Zaczarowana gratki! ;-)
|
|
#4038 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
żar leje się z nieba Kurcze ja w przeciwieństwie do niektórych z was mam poczucie ,że przenoszę ciążę i wizja chodzenia z tym brzuchem do 20 sierpnia mnie przeraża W ogóle złapałam ostatnio jakiegoś doła ,pewnie to normalne ale im bliżej porodu tym mam większego stracha czy podołam temu wszystkiemu Cytat:
ja też mam takie wrażenie
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-08 o 09:00 |
|
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, proszę o trzymanie kciuków...10:15 mam wizytę
![]() Od 5 nie śpię ze stresu...swoja droga że mały mi świdrował i z bólu sie obudziłam.... ![]() A ktoś mówił ze na tym etapie dzieci mniej sie ruszają, u mnie jest na odwrót... ![]() Jednak jestem dużo spokojniejsza jak je czuje ![]() Przypomniałam sobie jak raz stałam przy mięsie, a za mną babeczka i wpatrywała sie w mój brzuch, a dlaczego? Bo mały tak fikał angelika duża juz dziewczynka czyżbyś była następna ? czekamy, czekamy ![]() Czyli już początek 38 tyg jest donoszony?Myślałam, ze 2 tyg przed terminem jest uznawane za donoszone...Ciagle sie ucze ![]() penteurka sto lat kochana! szczęśliwego rozwiazania i bez bolesnego! A tak w ogóle to Najlepszego! Przestań, nie liczy sie metryka tylko na ile sie czujemy i wyglądamy Ja tam czuje sie na 18, gorzej z wyglądem
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-08 o 09:06 |
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
loo ale mala duza ![]() No to widze ze juz niedlugo bedziesz tulila swoje szczescie ![]() Ciekawe jak tam moja szyjka sie miewa za wyniki
|
|
|
|
|
#4042 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 37 tydzCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4044 | ||
|
Rozeznanie
|
Oj biedulko, zdrowka i snu dla Ciebie! Ja dzisiaj pierwszy raz odkad pamietam przespalam jednym ciagiem 4-5 godzin, pozniej wstalam na siusiu i o dziwo spalam jeszcze dwie, wiec jestem wyspana!!!!!!!
Cytat:
Cytat:
![]() za 37 tc!!!!
|
||
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Rozeznanie
|
A aaa jeszcze odnosnie KTG, to jesli czujecie dziewczyny dokladne ruchy (liczone 3 razy dziennie, po kilkanascie ruchow), to nie ma co sie dopraszac ktg! Ktg jest potrzebne, gdy ma sie watpliwosci co do ruchow dziecka! W ten sposob potwierdza sie, ze z dzidziusiem wszystko ok !
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Moni,
![]() Lecę z synkiem na plac zabaw a potem jedziemy do fryzjera.
|
#4048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, juz tak blisko
|
|
#4049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby udały ci się wszystkie zakupy, zanim się zacznie ![]() Cytat:
Cytat:
pieknego prezentu się spodziewasz :Jeszcze odnośnie wczorajszej sr jestem również przerażona dietą matki karmiącej. W skrócie wg położnej nie wolno nic... z przypraw jedynie odrobina soli, żadnych ziół, trochę natki lub koperku do smaku jedynie... żadnych warzyw i owoców pestkowych (się tak zdenerwowałam, że nie jestem w stanie wymyślić żadnego warzywa bez pestki: pomidor, cukinia, ogórek, papryka- z moich ulubionych nic). Ja nie wiem, co będę jadla... |
|||
|
|
|
#4050 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Życzę córeczce zdrówka dużoooo zdrówka. Wczoraj Sara odstawiła leki. . . Ja tam się nikomu w kolejkę nie chcę wpychać a tak na prawdę zwyczajnie się boję. To przecież za wcześnie...gdzie tam 2 sierpień? Przecież miałam być mamą sierpniową. Jestem na prawdę pełna obaw. Jest któraś z was zorientowana po jakim czasie od odstawienie może mnie zebrać? Znacie jakieś przypadki? Cytat:
Kochana ktoś tam u góry sobie to wszystko dobrze zaplanował, żeby nas przygotować do nocnych dyżurów przy maleństwie stad to nocne wstawanie na sikanie ;pCytat:
Ja sama nie wiem co we mnie teraz siedzi jestem chyba zdezorientowana. Czuję euforię ale góruje nad nią przerażenie. Cytat:
Cytat:
Mnie się śniły GOFRY W NOCY!!!!!!!!!!!!!! A w okolicy brak takich!! Hahaha kogo pociąga stary dziadek? Jak ma kasę to każdą galeriankę .... A ja powiedziałam TŻtowi żeby się nastawił psychicznie bo w przyszłym tygodniu będzie musiał czy chce czy nie (najwyżej oskarży mnie o gwałt). ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~ Patrycja a powiedz mi ciebie swędzi całe ciało czy tylko konkretna jedna partia? Bo mnie gin pytał konkretnie czy swędzi mnie brzuch a właśnie od niedzieli zaczęło swędzieć bardziej intensywnie. I zaczął mówić, że 80% ciężarnych często ma coś nie tak z wynikami wątrobowymi. Ale mnie nigdzie więcej nie swędzi. Tylko brzuszek i to nie cały czas. Nie mam z tego powodu nieprzespanych nocy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

za donoszenie ciazy i dobre wyniki watrobowe
z kokardkami chyba ładniejsze
Czuję się taka lekka
ale za to gdyby coś się działo z dzieckiem (tfu, tfu), to ma na miejscu dobrą opiekę