|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
I dziecko lepiej się podobno rozwija,uczy się szacunku do zwierząt i w ogóle ![]() Cytat:
Cytat:
Ehh teraz chyba kilka z nas będzie narzekać na te bóle żeby tylko nie oznaczały one nic złego. Normalnie przez to wszystko i ja się stresuje a do wizyty 8 dni i jednak bardziej ufam mojemu ginkowi niż temu co teraz w piątek byłam. Jeszcze też mnie dzisiaj kłuło rano podbrzusze ale to chyba dlatego,że za długo spałam na jednym boku.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#3362 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Dzień dobry dziewczynki
Fajnie, że od wczoraj tak dużo naskrobałyście, zabieram się za nadrabianie ![]() U mnie ten net wczoraj... szkoda gadać... allckarola wyglądasz bosko w tej sukience! Figurka pierwsza klasa, mogłabyś widnieć na okładkach gazet dla ciężarnych Cytat:
Też mi ciężko w te upały, bardzo ciężko nawet, ale jak sobie wspomnę tą kiepską pogodę która była jeszcze parę dni temu, te skoki ciśnienia, wieczny deszcz i wraz z nim wieczne otępienie i ból głowy, to dziękuję za to słoneczko
|
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47206763]Tylko nie deszcz i znowu taka pizgawa
Też mi ciężko w te upały, bardzo ciężko nawet, ale jak sobie wspomnę tą kiepską pogodę która była jeszcze parę dni temu, te skoki ciśnienia, wieczny deszcz i wraz z nim wieczne otępienie i ból głowy, to dziękuję za to słoneczko [/QUOTE]Bo u nas taka pogoda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Monia
Oby wszystko było dobrze ![]() Hej :hej: Nie mam siły pisać, zapomniałam nawet co miałam napisać Jestem strasznie zgorzkniała od wczoraj, bez humoru. Usiadłabym i płakała tylko Mija dziś tydzień mojego leżakowania.
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
Monia trzymaj się i będzie dobrze, jesteś pod fachową opieką
Dziewczyny a ten alantan plus, F18, linomag , bepanthen to do codziennego smarowania pupy są wszystkie a na odparzoną pupę Sudocrem ??? Bo już mi się wszystko pomieszało ![]() Dziewczyny polecicie jakąś tanią aptekę internetową ???
Emma jest z nami 15.09.2014 Edytowane przez NATALUSIA14 Czas edycji: 2014-07-08 o 10:11 |
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Natala, ja bardzo lubię d o z . p l
Apteka dbam o zdrowie
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez neta zamawiałam cos w aptece gemini. Te coś to były witaminy dla kobiet w ciąży - femibion i wychodzily bardzo korzystnie pod względem ceny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3368 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że się uspokoiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
A gdzie tam jeszcze te 34tc, u mnie dopiero 29 leci...
|
||||
|
|
|
#3369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawiam sie czy nie jechac na IP mam taki boil brzucha w okolicy pepka ze szok zawsze nasilal sie wieczorm a dzis od rana bolim jakby ktos mi skore wyrywal od srodka
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wizyta dopiero za 14 dni, panicznie się boję po ostatniej, a brzuch cały czas twardy mimo leżenia i czuję skurcze, boję się, że mnie położy do szpitala
![]() Choć jestem na granicy, zniosę wszystko, bo wiem, że to dla naszego dobra. Chyba dlatego jestem taka zdołowana od wczoraj, bo Tż ciągle wypytuje i sugeruje, że czegoś mu nie mówie. Dopiero 30 tydzień leci, w 32 pójdę do gina i chociaż do 36 wytrzymać, ale to jeszcze tak długo... Zmartwiło mnie też to pobolewanie jak na okres, u mnie nawet kilka razy w ciągu dnia po sekundzie dosłownie, zaraz mija, szczególnie przy przewracaniu się na inny bok to odczuwam.
|
|
#3371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie już bez deszczu ![]() Cytat:
A u mnie kolejne starcie ja vs siostra po moim kazaniu zamilkła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3372 | |
|
Rozeznanie
|
Asia dziękuję
Cytat:
Mandragorrka dziękuję, właśnie głównie interesuje mnie Femibion bo mi się skończył A Ocenispept płyn to też do krocza ![]() A ten linomag to taki http://www.aptekagemini.pl/linomag-m...-g-1g-30g.html czy taki http://www.aptekagemini.pl/linomag-b...-a-e-50ml.html Proszę o poradę.
Emma jest z nami 15.09.2014 Edytowane przez NATALUSIA14 Czas edycji: 2014-07-08 o 10:53 |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Kurczę mnie też zastanawia ten ból, teraz akurat trochę przeszedł, ale jak za dużo pochodzę to też się odzywa. Nawkręcałam sobie że może łożysko się odkleja albo coś bo mam niby na przedniej ścianie. Daj znać jakbyś się coś dowiedziała. |
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast ten drugi linomag dziewczyny polecaly do pielęgnacji całego ciała maluszka. Octenisept używałam tylko do pepuszka. To jest środek ogólne do odkazania ran. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też takie bóle odczuwam i stąd dzisiaj mnie boli od tego przewracania się i leżenia w jednej pozycji. Może te bóle to nic groźnego a jak Cię to niepokoi to nie możesz się umówić szybciej?Cytat:
A tak dla pocieszenia: Znajoma kilka dni temu urodziła maluszka w 32 tygodniu. Oczywiście leży w specjalistycznym szpitalu ale dziecko ma się dobrze i jeżeli trochę nabierze jeszcze kilogramów to będzie mogło wtedy iść do domu Wiadomo,że do tego trzeba trochę czasu ale jakoś pozytywnie mnie to nastroiło,bo jednak po 30 tygodniu dziecko ma już spore szanse na przeżycie a nawet na zdrowy rozwój i niekoniecznie musi urodzić się chore Cieszą mnie takie wiadomości,że jednak wszystko jest ok
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#3376 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez mam takie mysli ze to lozysko chociaz ja mam na tylnej scianie wiec juz sama nie wiem normlnie siedze i rycze jakas bezsilnosc mnie wziela, maz w pracy nie ma mozliwosci sie teraz zwolnic, dzownilam juz do mamy i chyba przyjedzie i pojedzimy na IP bo mnie do coraz bardziej boli
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Jedź jedź,lepiej sprawdzić. I daj znać ! Mam nadzieję,że nie będziesz musiała zostać na obserwacji tylko wrócisz jeszcze dziś do domku
Jezu co się z nami dzieje... Już zaczynam martwić się o każdą po kolei z tymi bólami
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, nie straszcie tymi bólami, mam nadzieję, że to u Was nic groźnego
![]() Mecia jakby się coś działo to mogę, jasne, idę od razu. Nie odczuwam mocnych bóli, takie chwilowe wiesz. Staram się nie panikować i nie doszukiwać złych rzeczy, choć mnie to nie pokoi trochę. Jakby mnie bolało cały czas, idę wtedy od razu. mam nadzieję, że zleci ten czas, ale cały czas żyje w strachu Nic mnie nie przeraża tak bardzo jak wcześniejszy poród. mam ochotę walnąć głową w ścianę by się ogarnąć wreszcie i przestać tak myśleć Cytat:
![]() Nie panikuj, nie wolno, bo zaraz ja zacznę jeszcze bardziej
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
bryyy
widze ze coraz wiecej sie skarzy na bóle, kurde współczuje wam dziewczyny jak cos was niepokoi to nawet dla własnego spokoju warto sprawdzic czy nic sie nei dzieje, moze to nei byc nic złego ale widac ze sie martwicie |
|
|
|
#3380 |
|
Rozeznanie
|
Szyjka trzyma na 1,5 cm od wczoraj. Także już mi lepiej.
A z tym że byłam spuchnieta mocno z rana to tak się podobno dzieje też przed porodem a że szyjka się skracala to od razu na obchodzie powiedzieli że zostaje i koniec. Z Małym wszystko dobrze, jest wysoko i nie pcha się nigdzie na chwilę obecna zostaje do czwartku. Jak nic się nie zmieni to wychodzę do domu z nakazem lezenia do 37 tygodnia. Potem niech się dzieje co chce. Wizyty co 2 tygodnie i raz w tygodniu na ip mam się stawiać na ktg. Fajne tu są pielęgniarki, fajnie tłumaczą co się dzieje i o co lekarzom chodzi leże z kobieta w 35 tc i też jej się skraca. Ale u niej robi się miękka i musi być w szpitalu jeszcze 2 tygodnie i wtedy może spokojnie rodzic. Ja się modlę żeby moja szyjka została zwarta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Octeniseptu uzywalam do krocza tez,bo mialam nacinane. Dzis ide na usg 3 trymestru,przynajmniej dowiem sie czy lozysko i przeplywy sa ok. Wspolczuje boli,ja bym kontaktowala sie z lekarzem jakby mnie niepokoily boledla mojego wlasnego spokoju;-)
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
Monika to dobrze że już trochę lepiej... A z Nami Ci czas zleci do czwartku szybciutko... Trzymaj się tam... Fajnie że masz kogoś na sali zawsze to z kimś można pogadać...
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki za Was!
|
|
|
#3384 |
|
Rozeznanie
|
Monia super że z małym wszystko dobrze
etusiaa trzymam kciuki by wszystko było dobrze, daj znać
|
|
#3385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monia trzymajj się befzie dobrze. Najważniejsze ze sie juz nie skraca. Witam sie i ja z rana. Dziewczynki mudimy być spokojnie inaczej wszystkie rozpakujemy się w sierpniu. Ja zrbralam prawie dwa kilo malinek i właśnie gotuje sie na dzemik. I zabieram sie za pranie ciuszków. Życzę wam miłego i spokojnego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Pije mrożona inke z lodami waniliowymi pychotka w ten upał. Monia dobrze, że szyjka bez zmian, będzie dobrze jesteś pod kontrolą, nie pozwolą wam zrobić krzywdy. Etusiaaa trzymam kciuki ![]() U nas grzmialo w nocy, błyski były ale nic się nie wydarzyło. Także upał nadal i żar prosto z nieba. W chałupie sajgon znowu, co posprzątam to od nowa polska ludowa. Trochę mam do prasowania, fotel do biurka nie skrecony stoi na środku pokoju w kartonie, a biurka to w ogóle jeszcze nie ma, więc mam nadzieję, że w czwartek kupimy i zrobię generalne porządki na zawsze. Miłego dnia
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Latte ja też poproszę taką kawkę
|
|
#3388 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieki za link, ja teraz choruję na takie proste pościele Cytat:
Jesteś pod dobrą opieką Cytat:
![]() Tez lubię tą aptekę Cytat:
Cytat:
Mąż oberwał parę wiader wiśni bo szpaki już się na nie czają... A ja nie mam siły nic z nimi dzisiaj robić :P ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Ja mam ostatnio ataki na coca colę |
|||||
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Juz się robi Kochana [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47208429]Ty zawsze wyhaczysz coś fajnego w tym necie Dzieki za link, ja teraz choruję na takie proste pościele Dobrze, że pojechałas, że dziadkowie się spięli i że byłas z nimi, bo mogli od razu pomóc. Trzymam kciuki, żeby szyjka się trzymała Jesteś pod dobrą opieką Ochłodzenie u Was? Ja po 9 poszłam do sklepu i myslałam, że już nie wrócę... Jest tak duszno... Teraz od ponad godziny leżę w sypialni z włączonym wentylatorem i Was nadrabiam ![]() Tez lubię tą aptekę Ja chciałam zakupić tylko ten różowy do całego ciałka, pupci też. Właśnie miałam o to pytac, bo pamiętam, że któraś pisała o kremie do krocza w razie W. Więć ten Octenisept nadaje sie i do pępuszka i do krocza? Mąż oberwał parę wiader wiśni bo szpaki już się na nie czają... A ja nie mam siły nic z nimi dzisiaj robić :P ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Ja mam ostatnio ataki na coca colę Polecam się w wyszukiwaniu Chyba powinnam założyć firmę : znajduję okazje ![]() Ja wczoraj musiałam się napić pepsi twist. To było silniejsze od zdrowego rozsądku także rozumiem Cię doskonale ![]() Nie dość ze od 7 wiertarki, fleksy i inne to teraz kosiarki
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-07-08 o 11:55 |
|
|
|
|
#3390 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale na pewno wszystko będzie dobrze Cytat:
Masz nas, to czas szybciej Ci zleci Któraś tu mądrze napisała odnośnie tych bóli... Jesteśmy już na końcówce ciąży, więc teraz coraz więcej z nas będzie pewnie odczuwało jakieś pobolewania Ja też często sobie wkręcam różne rzeczy, ale jak coś mi po chwili przechodzi, to staram się nie panikować Jednak dla swojego własnego spokoju, lepiej sprawdzić niż później żałować ![]() Sobie i Wam życzę spokoju w tym ostatnim trymestrze, bo to chyba jest nam teraz najbardziej potrzebne
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

oczywiście nie mowię, ze to zle, ze ktoś kupuje delikatne tylko ja akurat mam takie podejście i nie uważam go za zle
chociaż niejedna osoba by dostała pewnie zawału
I dziecko lepiej się podobno rozwija,uczy się szacunku do zwierząt i w ogóle
łożysko się lekko dźwignęło, ale dalej nic nie możemy, aż do porodu 
żeby tylko nie oznaczały one nic złego. Normalnie przez to wszystko i ja się stresuje a do wizyty 8 dni i jednak bardziej ufam mojemu ginkowi niż temu co teraz w piątek byłam. Jeszcze też mnie dzisiaj kłuło rano podbrzusze ale to chyba dlatego,że za długo spałam na jednym boku.

Oby wszystko było dobrze 
Mija dziś tydzień mojego leżakowania.

a na odparzoną pupę Sudocrem ??? Bo już mi się wszystko pomieszało 

.
Nic mnie nie przeraża tak bardzo jak wcześniejszy poród. mam ochotę walnąć głową w ścianę by się ogarnąć wreszcie i przestać tak myśleć