III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 09:48   #3361
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No i dziewczyny wlasnie dlatego ja nawet pomimo ostatniego pobytu w pl tez nie kupiłam specyfików do prania delikatnych tylko tutaj kupiłam persil sensitive i tez zobaczymy jak to bedzie oczywiście nie mowię, ze to zle, ze ktoś kupuje delikatne tylko ja akurat mam takie podejście i nie uważam go za zle bardzo mi sie podobało jak u znajomych taki maluszek sobie leżał na kołdrze na podłodze a obok labrador chociaż niejedna osoba by dostała pewnie zawału

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A tam zawsze to lepiej jak piesek jest w domu I dziecko lepiej się podobno rozwija,uczy się szacunku do zwierząt i w ogóle
Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Więc... Szyjka ma 1,5 cm. A 3 tyg temu miała 4. Więc leze i kwicze. Te bóle to podobno od skracania. Teraz leze pod ktg i tak mi nie wygodnie. No i zostaje w szpitalu. Muszą sprawdzić czy dalej się skracać będzie. Jeżeli do rana dalej będzie się skracać to jak to jedna pielęgniarka powiedziała zaszyja mnie a druga że zatkaja czymś? Nie wiem o co chodzi i się boję...

To faktycznie szybko Ci się skróciła... Wychodź jak najszybciej z tego szpitala,bo jednak człowiek lepiej czuje się w domu. Dobrze,że tego nie zlekcewazyłaś.Trzymajcie się !

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
dzieć waży podobno 1428 g, brzuszek ma troszkę mniejszy jak na ten tydzień, ale że ja chudzina i tż też szczupły, to ginka mówi, że pewnie dlatego. i pozostaje chłopiec łożysko się lekko dźwignęło, ale dalej nic nie możemy, aż do porodu

Ehh teraz chyba kilka z nas będzie narzekać na te bóle żeby tylko nie oznaczały one nic złego. Normalnie przez to wszystko i ja się stresuje a do wizyty 8 dni i jednak bardziej ufam mojemu ginkowi niż temu co teraz w piątek byłam. Jeszcze też mnie dzisiaj kłuło rano podbrzusze ale to chyba dlatego,że za długo spałam na jednym boku.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 09:50   #3362
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Dzień dobry dziewczynki
Fajnie, że od wczoraj tak dużo naskrobałyście, zabieram się za nadrabianie
U mnie ten net wczoraj... szkoda gadać...

allckarola wyglądasz bosko w tej sukience! Figurka pierwsza klasa, mogłabyś widnieć na okładkach gazet dla ciężarnych

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Zaraz muszę budzić Małza, zjemy obiad i będzie musiał wychodzić do pracy:-( ja chce deszcz i 20 stopni:-P
Tylko nie deszcz i znowu taka pizgawa

Też mi ciężko w te upały, bardzo ciężko nawet, ale jak sobie wspomnę tą kiepską pogodę która była jeszcze parę dni temu, te skoki ciśnienia, wieczny deszcz i wraz z nim wieczne otępienie i ból głowy, to dziękuję za to słoneczko
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 09:56   #3363
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47206763]Tylko nie deszcz i znowu taka pizgawa

Też mi ciężko w te upały, bardzo ciężko nawet, ale jak sobie wspomnę tą kiepską pogodę która była jeszcze parę dni temu, te skoki ciśnienia, wieczny deszcz i wraz z nim wieczne otępienie i ból głowy, to dziękuję za to słoneczko [/QUOTE]

Bo u nas taka pogoda albo upał na maksa, albo zimno i pada deszcz. Jakby się nie dało wypośrodkować

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 10:01   #3364
Asia19x
Zakorzenienie

Monia Oby wszystko było dobrze

Hej :hej:
Nie mam siły pisać, zapomniałam nawet co miałam napisać Jestem strasznie zgorzkniała od wczoraj, bez humoru. Usiadłabym i płakała tylko Mija dziś tydzień mojego leżakowania.

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 10:05   #3365
NATALUSIA14
Rozeznanie

Monia trzymaj się i będzie dobrze, jesteś pod fachową opieką cieszę się że masz wsparcie w Dziadkach

Dziewczyny a ten alantan plus, F18, linomag , bepanthen to do codziennego smarowania pupy są wszystkie a na odparzoną pupę Sudocrem ??? Bo już mi się wszystko pomieszało

Dziewczyny polecicie jakąś tanią aptekę internetową ???

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

Edytowane przez NATALUSIA14
Czas edycji: 2014-07-08 o 10:11
NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 10:10   #3366
Asia19x
Zakorzenienie

Natala, ja bardzo lubię d o z . p l
Apteka dbam o zdrowie

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-08, 10:20   #3367
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Monia trzymaj się i będzie dobrze, jesteś pod fachową opieką cieszę się że masz wsparcie w Dziadkach

Dziewczyny a ten alantan plus, F18, linomag , bepanthen to do codziennego smarowania pupy są wszystkie a na odparzoną pupę Sudocrem ??? Bo już mi się wszystko pomieszało

Dziewczyny polecicie jakąś tanią aptekę internetową ???
Linomagu używam na codzień, alantanu plus na odparzenia. Sudocremu nie używam wcale.

Przez neta zamawiałam cos w aptece gemini. Te coś to były witaminy dla kobiet w ciąży - femibion i wychodzily bardzo korzystnie pod względem ceny.

Stary 2014-07-08, 10:21   #3368
Konto usunięte

Cytat:
Widziałam że pierwsza sierpniowka się już rozpakowala

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość

Po wizycie wszystko ok. Przeplywy super. W koncu sprawdził prawa nerke bo ostatnio nie mogl bo maly sie tak schował. Serduszko, mózg wszystko ok.
Maly waży około 1500 g
I widziałam jego buzke, jaki on jest śliczny. Ma nosek po tz przepiękny widok. Jestem w niego tak zaopatrzona. Moj maly przystojniak. Na zdjęciu widac buzke i rączkę.
Dr zapewnial ze maly sie juz nie obróci i juz będzie glowka w dół.
Super, że wizyta ok dobrze, że się uspokoiłaś No i przykro mi że z autem takie cyrki, niestety, auta to skarbonki bez dna :/ U nas teraz pierw siadła klima, teraz coś cieknie spod spodu i do wymiany jakaś uszczelka... Tyle dobrze, że rodzina męża trochę się na tym zna, to co się da to dłubią sami. Tak to byśmy już zbankrutowali na tym aucie. A mój stary punciok działa bez zarzutów hehe
Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość

A tu jeszcze prezenty od babć: z różową górą od Teściowej, reszta od mojej Mamusi
Śliczne te rzeczy
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że ostatnio zamiast cieszyć się z wizyt to się ich panicznie boję. Ale to przez te twardnienia brzucha, boję się że coś się zacznie dziać z szyjką i każe mi się położyć w szpitalu. Chciałabym być już przynajmniej w 34 tc, byłabym spokojniejsza.
Ja mam dokładnie tak samo A gdzie tam jeszcze te 34tc, u mnie dopiero 29 leci...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 10:24   #3369
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Fajnie, ładniusi już bobasek

Moniś, niech Cię przewertują od góry do dołu. Mówią, że nic nie dzieje się bez przyczyny... faktycznie dobrze, że na ten czas byłaś u dziadków. Trzymaj się kochana i czekamy na poranne wieści Będzie dobrze, mają oko na Ciebie.
Uuuu spory dzidziuś

Ekaterina, też planuję jakaś małą sesyjkę. Photoshopa kilka razy używałam, nie znam się na nim jakoś szalenie, ale wiem,że można poprzerabiać fajnie, to coś tam będziemy próbować. Ja wizytuję w następny czwartek, chyba też czekam jeszcze potwierdzenia, że to dziewczynka

ania9106,wszystkiego NAJ...lepszego,NAJ...słod szego i NAJ...piękniejszego na Nowej Drodze Życia Zdrówka, miłości, wzajemnego zrozumienia, udanej podróży poślubnej i szczęśliwego rozwiązania ! No i dbaj o siebie.

etusiaa, ja za każde wyniki płacę, bo mi nie daje skierowania i faktycznie nie jest tanio. Miałam też te testy PAPPa robione, czy jak to tam się nazywa. Fajnie, że wszystko OK, ale też ponad 90zł nie moje. A którego dnia dokładnie masz wizytę w przyszłym tygodniu.?

Odnośnie kosmetyków to tak podczytuję Was, słucham co mówią świeżo upieczone mamusie z rodziny i będę też niebawem się ob kupować. W przyszłym tygodniu są chrzciny bratanka męża co się urodził 10czerwca to pojedziemy do domu. Tam ponoć czekają na mnie jakieś worki z ciuszkami dziewczęcymi ( jeszcze w czwartek zerknę czy to na pewno dziewuszka) i może wózek już przywiozę, może łóżeczko załatwię i przewijak, bo u teściów stoi po drugim bratanku męża to już mi by kosztów odeszło.

Witam się z rana.
My mieszkamy na ostatnim, drugim piętrze i w kuchni i pokoju mamy okna dachowe. Ogólnie, że na samej górze to tak daje ciepło od blachy na dachu, ze szok. Wczoraj mieliśmy w pokoju 31,5 stopnia, to sobie wyobraźcie. Teraz zrobiłam przewiew, ale już mam 29,8. Już po śniadanku, witaminach i tak po 8 planuję wyjśc na miasto to akurat wskoczę tu i tam, bo sklepy tak 9-10 otwierają i przed południem przykulam się do domu z powrotem, bo gdzie łazić po tym upale
Ten krem F18 używała też bratowa męża i wiem, że chwaliła go sobie
Wczoraj wertowałam szafę, w co mogłabym się ubrać na te chrzciny. Mam sukieneczkę, którą kupowałam na wesele męża brata w zeszłym roku, ale ją planowałam ubrać ewentualnie do naszego bąbelka na chrzest, to już nie będę obskakiwać w niej każdej kolejnej rodzinnej imprezy. Taki komplecik mam:
http://genesy.pl/foto/Z01/z01_mie_a.jpg
Już mi w niej brzusio odstaje z lekka i nie wiem czy bym się dobrze z tym czuła, a tak potem na nasze chrzciny to blaszane gacie będę mogła założyć to się ścisnę tu i tam
Coś wymyślę, a może coś niedrogiego wpadnie mi w oko na mieście.
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wyników
Ja w piątek chcę zrobić tę glukozę i pozostałe zlecone wyniki, to już na czwartek będę miała do doktorka. U mnie dzis noc zarwana, bo gorąco, a to komary nas gryzły, to czatowałam na nie, masakra jakaś. Jedne nawet w brzuch mnie dziabnął. Czym tu się wspomóc by tak do domu nie lazły ???
Zmykam się pomału zbierać. Któraś tu wczoraj natchnęła mnie na szaszłyki i chyba dziś będą, bo mam wszystko co trzeba.

Trzymajcie się zdrowo
wizyte mam w srode watpie ze gdzies zrobia mi te badania gratis

zastanawiam sie czy nie jechac na IP mam taki boil brzucha w okolicy pepka ze szok zawsze nasilal sie wieczorm a dzis od rana bolim jakby ktos mi skore wyrywal od srodka

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 10:30   #3370
Asia19x
Zakorzenienie

Moja wizyta dopiero za 14 dni, panicznie się boję po ostatniej, a brzuch cały czas twardy mimo leżenia i czuję skurcze, boję się, że mnie położy do szpitala
Choć jestem na granicy, zniosę wszystko, bo wiem, że to dla naszego dobra.
Chyba dlatego jestem taka zdołowana od wczoraj, bo Tż ciągle wypytuje i sugeruje, że czegoś mu nie mówie. Dopiero 30 tydzień leci, w 32 pójdę do gina i chociaż do 36 wytrzymać, ale to jeszcze tak długo...
Zmartwiło mnie też to pobolewanie jak na okres, u mnie nawet kilka razy w ciągu dnia po sekundzie dosłownie, zaraz mija, szczególnie przy przewracaniu się na inny bok to odczuwam.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-08, 10:32   #3371
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dobry
Monika-dobrze, ze pojechałaś na ip i niestety na usta cisną mi sie tylko słowa, ze wszystko przez Twojego tz drastycznie to brzmi ale jak Ty tu mowilas, ze sama sobie targasz zakupy ciężkie, ze tylko nerwy masz w domu to niestety nie sa to warunki dla ciężarnej...siedź u tych dziadków i nie dawaj sie łatwo mu przeprosić bo juz raz wszystkie tu miałyśmy wrażenie, ze zmądrzał a dosc szybko pokazał, ze nie ... Trzymam kciuki za Ciebie maluszka swoją droga juz nie takiego maluszka spory chłop

U mnie dzisiaj ściana deszczu...no obrzydliwie normalnie...leje bez przerwy...ale sa plusy tz nie musi pracować wszystkie budowy stoją a on jest kierowca dowożącym materiał na budowy i nie ma komu wozić to skrecimy lozeczko

To zapraszam do mnie u mnie już bez deszczu

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość

zastanawiam sie czy nie jechac na IP mam taki boil brzucha w okolicy pepka ze szok zawsze nasilal sie wieczorm a dzis od rana bolim jakby ktos mi skore wyrywal od srodka
Jedź, co ci szkodzi ?

A u mnie kolejne starcie ja vs siostra po moim kazaniu zamilkła

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 10:33   #3372
NATALUSIA14
Rozeznanie

Wink Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Asia dziękuję
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Linomagu używam na codzień, alantanu plus na odparzenia. Sudocremu nie używam wcale.

Przez neta zamawiałam cos w aptece gemini. Te coś to były witaminy dla kobiet w ciąży - femibion i wychodzily bardzo korzystnie pod względem ceny.

Mandragorrka
dziękuję, właśnie głównie interesuje mnie Femibion bo mi się skończył i przy okazji chciałam zamówić coś do pupy maluszka i do swojego krocza po porodzie, tu myślałam o Tantum rose
A Ocenispept płyn to też do krocza
A ten linomag to taki http://www.aptekagemini.pl/linomag-m...-g-1g-30g.html czy taki http://www.aptekagemini.pl/linomag-b...-a-e-50ml.html
Proszę o poradę.

Edytowane przez NATALUSIA14
Czas edycji: 2014-07-08 o 10:53
Stary 2014-07-08, 10:34   #3373
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Monia Oby wszystko było dobrze

Hej :hej:
Nie mam siły pisać, zapomniałam nawet co miałam napisać Jestem strasznie zgorzkniała od wczoraj, bez humoru. Usiadłabym i płakała tylko Mija dziś tydzień mojego leżakowania.
A ja wczoraj wieczorem jakiegoś doła załapałam i ryczałam w poduszkę w sumie bez żadnego powoduMężowi jeszcze nie przeszło przeziębienie i nie mam się nawet do kogo prztulić.
Cytat:

Kurczę mnie też zastanawia ten ból, teraz akurat trochę przeszedł, ale jak za dużo pochodzę to też się odzywa. Nawkręcałam sobie że może łożysko się odkleja albo coś bo mam niby na przedniej ścianie. Daj znać jakbyś się coś dowiedziała.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 10:41   #3374
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Asia dziękuję

Mandragorrka
dziękuję, właśnie głównie interesuje mnie Femibion bo mi się skończył i przy okazji chciałam zamówić coś do pupy maluszka i do swojego krocza po porodzie, tu myślałam o Tantum Verde.
A ten linomag to taki http://www.aptekagemini.pl/linomag-m...-g-1g-30g.html czy taki http://www.aptekagemini.pl/linomag-b...-a-e-50ml.html
Proszę o poradę.
Używam tego zielonego tylko do pupci - tu jest w dobrej cenie, ja płace między 7,5 a 9,8 zależy w jakiej aptece kupię.
Natomiast ten drugi linomag dziewczyny polecaly do pielęgnacji całego ciała maluszka.
Octenisept używałam tylko do pepuszka. To jest środek ogólne do odkazania ran.

Stary 2014-07-08, 10:42   #3375
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Moja wizyta dopiero za 14 dni, panicznie się boję po ostatniej, a brzuch cały czas twardy mimo leżenia i czuję skurcze, boję się, że mnie położy do szpitala
Chyba dlatego jestem taka zdołowana od wczoraj, bo Tż ciągle wypytuje i sugeruje, że czegoś mu nie mówie. Dopiero 30 tydzień leci, w 32 pójdę do gina i chociaż do 36 wytrzymać, ale to jeszcze tak długo...
Zmartwiło mnie też to pobolewanie jak na okres, u mnie nawet kilka razy w ciągu dnia po sekundzie dosłownie, zaraz mija, szczególnie przy przewracaniu się na inny bok to odczuwam.
Zleci zobaczysz Ja też takie bóle odczuwam i stąd dzisiaj mnie boli od tego przewracania się i leżenia w jednej pozycji. Może te bóle to nic groźnego a jak Cię to niepokoi to nie możesz się umówić szybciej?

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

A u mnie kolejne starcie ja vs siostra po moim kazaniu zamilkła

To się pochwal co jej tam dojechałaś

A tak dla pocieszenia: Znajoma kilka dni temu urodziła maluszka w 32 tygodniu. Oczywiście leży w specjalistycznym szpitalu ale dziecko ma się dobrze i jeżeli trochę nabierze jeszcze kilogramów to będzie mogło wtedy iść do domu Wiadomo,że do tego trzeba trochę czasu ale jakoś pozytywnie mnie to nastroiło,bo jednak po 30 tygodniu dziecko ma już spore szanse na przeżycie a nawet na zdrowy rozwój i niekoniecznie musi urodzić się chore Cieszą mnie takie wiadomości,że jednak wszystko jest ok

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-07-08, 10:44   #3376
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez mam takie bole jakbym miala okres dostac a;e to chwilka i przechodzi

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wieczorem jakiegoś doła załapałam i ryczałam w poduszkę w sumie bez żadnego powoduMężowi jeszcze nie przeszło przeziębienie i nie mam się nawet do kogo prztulić.

Kurczę mnie też zastanawia ten ból, teraz akurat trochę przeszedł, ale jak za dużo pochodzę to też się odzywa. Nawkręcałam sobie że może łożysko się odkleja albo coś bo mam niby na przedniej ścianie. Daj znać jakbyś się coś dowiedziała.

ja tez mam takie mysli ze to lozysko chociaz ja mam na tylnej scianie wiec juz sama nie wiem

normlnie siedze i rycze jakas bezsilnosc mnie wziela, maz w pracy nie ma mozliwosci sie teraz zwolnic, dzownilam juz do mamy i chyba przyjedzie i pojedzimy na IP bo mnie do coraz bardziej boli

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 10:50   #3377
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Jedź jedź,lepiej sprawdzić. I daj znać ! Mam nadzieję,że nie będziesz musiała zostać na obserwacji tylko wrócisz jeszcze dziś do domku

Jezu co się z nami dzieje... Już zaczynam martwić się o każdą po kolei z tymi bólami

Stary 2014-07-08, 10:54   #3378
Asia19x
Zakorzenienie

Kurde, nie straszcie tymi bólami, mam nadzieję, że to u Was nic groźnego

Mecia jakby się coś działo to mogę, jasne, idę od razu. Nie odczuwam mocnych bóli, takie chwilowe wiesz. Staram się nie panikować i nie doszukiwać złych rzeczy, choć mnie to nie pokoi trochę. Jakby mnie bolało cały czas, idę wtedy od razu.

mam nadzieję, że zleci ten czas, ale cały czas żyje w strachu Nic mnie nie przeraża tak bardzo jak wcześniejszy poród. mam ochotę walnąć głową w ścianę by się ogarnąć wreszcie i przestać tak myśleć

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Jezu co się z nami dzieje... Już zaczynam martwić się o każdą po kolei z tymi bólami
No jak co się dzieje? Coraz bliżej do rozwiązania

Nie panikuj, nie wolno, bo zaraz ja zacznę jeszcze bardziej

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-08, 10:56   #3379
aa2
Zakorzenienie

bryyy
widze ze coraz wiecej sie skarzy na bóle, kurde współczuje wam dziewczyny
jak cos was niepokoi to nawet dla własnego spokoju warto sprawdzic czy nic sie nei dzieje, moze to nei byc nic złego ale widac ze sie martwicie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:00   #3380
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Szyjka trzyma na 1,5 cm od wczoraj. Także już mi lepiej.
A z tym że byłam spuchnieta mocno z rana to tak się podobno dzieje też przed porodem a że szyjka się skracala to od razu na obchodzie powiedzieli że zostaje i koniec. Z Małym wszystko dobrze, jest wysoko i nie pcha się nigdzie na chwilę obecna zostaje do czwartku. Jak nic się nie zmieni to wychodzę do domu z nakazem lezenia do 37 tygodnia. Potem niech się dzieje co chce. Wizyty co 2 tygodnie i raz w tygodniu na ip mam się stawiać na ktg. Fajne tu są pielęgniarki, fajnie tłumaczą co się dzieje i o co lekarzom chodzi leże z kobieta w 35 tc i też jej się skraca. Ale u niej robi się miękka i musi być w szpitalu jeszcze 2 tygodnie i wtedy może spokojnie rodzic. Ja się modlę żeby moja szyjka została zwarta

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:02   #3381
Aliszcze
Zakorzenienie

Octeniseptu uzywalam do krocza tez,bo mialam nacinane. Dzis ide na usg 3 trymestru,przynajmniej dowiem sie czy lozysko i przeplywy sa ok. Wspolczuje boli,ja bym kontaktowala sie z lekarzem jakby mnie niepokoily boledla mojego wlasnego spokoju;-)

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:07   #3382
elffirka
Rozeznanie

Monika to dobrze że już trochę lepiej... A z Nami Ci czas zleci do czwartku szybciutko... Trzymaj się tam... Fajnie że masz kogoś na sali zawsze to z kimś można pogadać...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:08   #3383
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
A z tym że byłam spuchnieta mocno z rana to tak się podobno dzieje też przed porodem a że szyjka się skracala to od razu na obchodzie powiedzieli że zostaje i koniec. Z Małym wszystko dobrze, jest wysoko i nie pcha się nigdzie na chwilę obecna zostaje do czwartku. Jak nic się nie zmieni to wychodzę do domu z nakazem lezenia do 37 tygodnia. Potem niech się dzieje co chce. Wizyty co 2 tygodnie i raz w tygodniu na ip mam się stawiać na ktg. Fajne tu są pielęgniarki, fajnie tłumaczą co się dzieje i o co lekarzom chodzi leże z kobieta w 35 tc i też jej się skraca. Ale u niej robi się miękka i musi być w szpitalu jeszcze 2 tygodnie i wtedy może spokojnie rodzic. Ja się modlę żeby moja szyjka została zwarta

No to dobrze, dobrze, że zostajesz do czwartku, będziesz pod fachową opieką I dobrze, że synuś ma się okej
3mam kciuki za Was!

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-08, 11:12   #3384
NATALUSIA14
Rozeznanie

Monia super że z małym wszystko dobrze trzymaj się
etusiaa trzymam kciuki by wszystko było dobrze, daj znać

Stary 2014-07-08, 11:12   #3385
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Jedź jedź,lepiej sprawdzić. I daj znać ! Mam nadzieję,że nie będziesz musiała zostać na obserwacji tylko wrócisz jeszcze dziś do domku

Wiesznco sie dzieje za duzo z nas niepotrzebnie zaczyna sie stresować i o to skutki.

Monia trzymajj się befzie dobrze. Najważniejsze ze sie juz nie skraca.

Witam sie i ja z rana.
Dziewczynki mudimy być spokojnie inaczej wszystkie rozpakujemy się w sierpniu.

Ja zrbralam prawie dwa kilo malinek i właśnie gotuje sie na dzemik.
I zabieram sie za pranie ciuszków. Życzę wam miłego i spokojnego dnia

Stary 2014-07-08, 11:29   #3386
Latte88
Zakorzenienie

Witajcie
Pije mrożona inke z lodami waniliowymi pychotka w ten upał.
Monia dobrze, że szyjka bez zmian, będzie dobrze jesteś pod kontrolą, nie pozwolą wam zrobić krzywdy.
Etusiaaa trzymam kciuki

U nas grzmialo w nocy, błyski były ale nic się nie wydarzyło. Także upał nadal i żar prosto z nieba. W chałupie sajgon znowu, co posprzątam to od nowa polska ludowa. Trochę mam do prasowania, fotel do biurka nie skrecony stoi na środku pokoju w kartonie, a biurka to w ogóle jeszcze nie ma, więc mam nadzieję, że w czwartek kupimy i zrobię generalne porządki na zawsze.
Miłego dnia
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:34   #3387
Asia19x
Zakorzenienie

Latte ja też poproszę taką kawkę

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-08, 11:51   #3388
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ja zamawialam od.nich jutro ma przyjść
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4370943540
Ty zawsze wyhaczysz coś fajnego w tym necie Dzieki za link, ja teraz choruję na takie proste pościele
Cytat:
Więc... Szyjka ma 1,5 cm. A 3 tyg temu miała 4. Więc leze i kwicze. Te bóle to podobno od skracania. Teraz leze pod ktg i tak mi nie wygodnie. No i zostaje w szpitalu. Muszą sprawdzić czy dalej się skracać będzie. Jeżeli do rana dalej będzie się skracać to jak to jedna pielęgniarka powiedziała zaszyja mnie a druga że zatkaja czymś? Nie wiem o co chodzi i się boję...

Dobrze, że pojechałas, że dziadkowie się spięli i że byłas z nimi, bo mogli od razu pomóc. Trzymam kciuki, żeby szyjka się trzymała Jesteś pod dobrą opieką
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej

U nas dzisiaj ochłodzenie wyjde z młoda na spacer i plac zabaw
Ochłodzenie u Was? Ja po 9 poszłam do sklepu i myslałam, że już nie wrócę... Jest tak duszno... Teraz od ponad godziny leżę w sypialni z włączonym wentylatorem i Was nadrabiam
Cytat:
Natala, ja bardzo lubię d o z . p l
Apteka dbam o zdrowie
Tez lubię tą aptekę Kupuję u nich teraz głównie magne b6 (tam jakoś najtaniej) i pregna plus bo często jest w promocji.
Cytat:
Asia dziękuję

Mandragorrka dziękuję, właśnie głównie interesuje mnie Femibion bo mi się skończył i przy okazji chciałam zamówić coś do pupy maluszka i do swojego krocza po porodzie, tu myślałam o Tantum rose
Proszę o poradę.
Ja chciałam zakupić tylko ten różowy do całego ciałka, pupci też.
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Octeniseptu uzywalam do krocza tez,bo mialam nacinane. Dzis ide na usg 3 trymestru,przynajmniej dowiem sie czy lozysko i przeplywy sa ok. Wspolczuje boli,ja bym kontaktowala sie z lekarzem jakby mnie niepokoily boledla mojego wlasnego spokoju;-)
Właśnie miałam o to pytac, bo pamiętam, że któraś pisała o kremie do krocza w razie W. Więć ten Octenisept nadaje sie i do pępuszka i do krocza?

Mąż oberwał parę wiader wiśni bo szpaki już się na nie czają... A ja nie mam siły nic z nimi dzisiaj robić :P

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Ja mam ostatnio ataki na coca colę wiem, że to niedobre, nie zdrowe i w ogóle, ale nie potrafię się powstrzymać...
Stary 2014-07-08, 11:54   #3389
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Udanej wizyty

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Latte ja też poproszę taką kawkę
Juz się robi Kochana
z dowozem gratis

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47208429]Ty zawsze wyhaczysz coś fajnego w tym necie Dzieki za link, ja teraz choruję na takie proste pościele

Dobrze, że pojechałas, że dziadkowie się spięli i że byłas z nimi, bo mogli od razu pomóc. Trzymam kciuki, żeby szyjka się trzymała Jesteś pod dobrą opieką

Ochłodzenie u Was? Ja po 9 poszłam do sklepu i myslałam, że już nie wrócę... Jest tak duszno... Teraz od ponad godziny leżę w sypialni z włączonym wentylatorem i Was nadrabiam

Tez lubię tą aptekę Kupuję u nich teraz głównie magne b6 (tam jakoś najtaniej) i pregna plus bo często jest w promocji.

Ja chciałam zakupić tylko ten różowy do całego ciałka, pupci też.

Właśnie miałam o to pytac, bo pamiętam, że któraś pisała o kremie do krocza w razie W. Więć ten Octenisept nadaje sie i do pępuszka i do krocza?

Mąż oberwał parę wiader wiśni bo szpaki już się na nie czają... A ja nie mam siły nic z nimi dzisiaj robić :P

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Ja mam ostatnio ataki na coca colę wiem, że to niedobre, nie zdrowe i w ogóle, ale nie potrafię się powstrzymać...[/QUOTE]

Polecam się w wyszukiwaniu
Chyba powinnam założyć firmę : znajduję okazje
Ja wczoraj musiałam się napić pepsi twist. To było silniejsze od zdrowego rozsądku także rozumiem Cię doskonale

Nie dość ze od 7 wiertarki, fleksy i inne to teraz kosiarki

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-07-08 o 11:55
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:56   #3390
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Jak jest to chwilowe, to nie martw się Macica już przygotowuje się do porodu i stąd te bóle (tak mi gin mówiła). Jak taki ból utrzymuje się dłużej, to wtedy trzeba zacząć się martwić...

Cytat:
ja tez mam takie bole jakbym miala okres dostac a;e to chwilka i przechodzi

ja tez mam takie mysli ze to lozysko chociaz ja mam na tylnej scianie wiec juz sama nie wiem

normlnie siedze i rycze jakas bezsilnosc mnie wziela, maz w pracy nie ma mozliwosci sie teraz zwolnic, dzownilam juz do mamy i chyba przyjedzie i pojedzimy na IP bo mnie do coraz bardziej boli
Jak się niepokoisz, to jedź i sprawdź... Ale na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:

Monia trzymam kciuki,żebyś spokojnie dotrwała do 37 tyg, a później niech się dzieje co chce Masz nas, to czas szybciej Ci zleci

Któraś tu mądrze napisała odnośnie tych bóli... Jesteśmy już na końcówce ciąży, więc teraz coraz więcej z nas będzie pewnie odczuwało jakieś pobolewania Ja też często sobie wkręcam różne rzeczy, ale jak coś mi po chwili przechodzi, to staram się nie panikować
Jednak dla swojego własnego spokoju, lepiej sprawdzić niż później żałować

Sobie i Wam życzę spokoju w tym ostatnim trymestrze, bo to chyba jest nam teraz najbardziej potrzebne
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości