|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Ooo wiem co zapomniałam !!! Winda!!
Mnie chuopy zawsze trzymają tę windę od środka W sesnie włażo i mach przegubem blokują drzwi i mam utorowaną drogę.---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
No jak jesteś w bliskich to mówisz Ej Zenek, zainwestuj w tiktaki Elegancko - nie wiem. Naprawdę to wielka sztuka. Ciekawe co na to Savoire-Vivre Autentycznie, jestem ciekawa. Chyba nie zawiera takiej opcji
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Nindżopesz
|
Ze mnie taki burak (piszę bez obrazy czy autoobrazy
), że aż mnie śmieszy wyobrażanie sobie tej sytuacji: grupa gości okutanych szalikami i smaganych śniegiem szamocze się pod domofonem i zmienia obuwie na eleganckie, wsadzają je w siaty i za moment, już na miejscu, wyciągają całe uświnione z tych brudnych siat. Domownicy wyciągają ręce bo myślą, że to prezenty, kwiaty albo wino Tak na logikę sensowniej byłoby zmieniać je już na miejscu.
|
|
|
|
#1053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yhy, ciekawe jak to zrobię, one nei czekają aż polecę po telefon, i średnio czuły. Ptaka-huśtawkę nagrałam, ale nie słychać Niemniej sarny ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1054 | |||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no jasne ze na miejscu, sciagasz kozaki a z torebki wyciagasz baleronki czy inszy obów. skad pomysł o przebieraniu obuwia pod domofonem? ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
no ale ja tu mieszkam 1o lat...ichyba wiedzą ze jak kupiłoam to mieszkanie i sie wprowadzałam to nir mialam 7 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kroi sie widelcem, tak samo jak naleśniki i inne tego typu
|
|
|
#1055 |
|
niecnotliwa dziewica
|
No to teraz jestem całkiem w szoku - dłubać naleśnika widelcem?
Poważnie, pierwsze w życiu słyszę....
|
#1056 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mnie własnie absolutnie nie przeszkadza jak ktos je pierogi nizem,ale przeszkadza mi jesli ja jem scicle wg savoir-vivre a reszta patrzy na mnie jak na nieobytego buraka Cytat:
w takiej sytuacji zmienia sie na miejscu, to chyba dosyc oczywiste. ja np jestem niska i ubieram na okzazje szpilki i sukienke lub spodnie do ziemi-ale do ziemi są ubrane wraz z butami..nie wyobrazam sobie byc bez butów i zamiatac podłoge nogawkami ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
no ale sylwester czy wigilia to własnie takie zwykłe "realio", z ktorym kazdy sie styka....wiadomo ze jak sie umawiamy na obalenie wina za 5 zł to savoir vivre mamy raczej gdzies ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- chcialam zapytac tez o tę windę , bo jak mam wejsc druga to musialabym trzymac chłopu windowe drzwi, ew chłop wchodzi, nikt drzwi nie trzyma i one lecą przytrzaskujac mnie idącą za nim
|
|
|
#1057 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
i o nie zmienianiu obuwia w szatni?Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Kiedy tylko Ci pasuje, ja mam czas Zaproszenie otwarte, tylko, zgodnie z S-V wypada uprzedzić kilka dni wcześniej. |
|
|
|
|
#1059 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
na sylwestra u kogoś w mieszkaniu ubrałabym się pewnie inaczej niż na sylwestra do klubu/restauracji, a nawet jeśli nie to w tej pierwszej sytuacji wystąpiłabym boso, w restauracji wiadomo, że nie, plus pewnie bym nawet pojechała taksikiem, żeby nie mieć problemu pt. jak się przebrać i gdzie schować zimowe kozaki
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#1060 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
niegrzeczne byłoby gdyby mursz zaczeła wzdychac znaczaco ze znowy nie nakryto prawidłowo ![]() Cytat:
kurde-musze sprawdzic czy u nas sie tak da...bo drzwi sa bardzo ciezkie..ale obadam ![]() co do tego co mowi sv- to mowi ze niezgodne z sv jest zwracanie uwagi dorosłym wiec..ekhem....elegancka osoba cierpi wdychajac odory ![]() Cytat:
ok,doczytalam o czym była dyskusja dokladniej. otoz najkoszerniej byłoby przyjsc od razu w odpowiednim nieubłoconym obuwiu i go nie zmieniac. a ze to nierealne to mozna zmienic na miejscu. generalnie chodzi o 2 zasady: 1. gospodarz nigdy nie powinien domagac sie zmiany obuwia chocby niewiem jak syfiaste było 2. w eleganckim stroju nie chodzi sie boso no a jak to wszystko pozenic zeby było dla wszystkich dobrze itd to juz nie ma takich scisłych reguł np w ktorym miesjcu drogi do progu nalezy zmienic obuwie-ale tu moge sie mylic bo az tak wnikliwie nie studiowalam sv
|
|
|
#1061 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Mother of Cats
|
Co do przepuszczania/nieprzepuszczania kobiety w drzwiach - na Czasie Gentlemanów jest ładnie rozrysowane co nieco na ten temat: klik
i nieco szerzej opisane: klik Generalnie Kaczor powinien dbać o dobrostan swojej Kaczuszki, a nie o to, żeby zawsze puścić ją przodem
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-07-08 o 16:11 |
|
|
|
#1063 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wklejam co znalazłam, aczkolwiek nie do konca sie zgodzę ze nie wolno jesc nozem nalesnikow, raczej ze uzycie noza jest niewskazane,ale dozwolone..ale to pewnie zalezy od eksperta ![]() 5. Absolutnie zabronione! O ile popełnienie gafy przy używaniu bardzo specjalistycznego sztućca, może zdradzić jedynie nasz brak obycia w eleganckim świecie, o tyle gafy z użyciem zwykłego noża i widelca to już towarzyska kompromitacja. Jakie błędy na eleganckim przyjęciu nie mają prawa nam się przytrafić, a jednak się zdarzają i to całkiem często? Odpowiedź eksperta: Najczęstsze błędy w układaniu sztućców, to kładzenie noża ostrzem w prawo i widelczyka do ciastek trzonkiem w prawo oraz - co zdarza się w restauracjach - kładzenie wszystkich sztućców z jednej strony talerza na serwetce. Z kolei do najczęstszych błędów przy używaniu sztućców należą: -jedzenie ryby dwoma widelcami, jedzenie fileta z ryby sztućcami do ryb (filet je się samym widelcem - sztućce do ryb używa się tylko do ryb w całości i w dzwonkach ze skórą), - krojenie nożem tego, czego kroić nożem nie wolno: ziemników i innych warzyw, kotletów mielonych i pulpetów, gołąbków, naleśników, pierogów, omletów, filetów z ryby, pasztecików i pasztetów. Cytat:
zgodnie z sv wypada wysłąc zaproszenie
|
|
|
#1064 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1065 |
|
Nindżopesz
|
Mursz pisała, że zmienia się buty przed wejściem żeby ostatnie kroki stawiać już kulturalnie i godnie
|
|
|
|
#1066 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
normalnie rozmyslam teraz jak to jest u nas teraz ide pomyslec czy to zgodne z sv , bo z zasadą kaczuszki i kaczora raczej tak
|
|
|
#1067 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1068 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nie wiem, na szybko znalazłam, i jak juz pisalam wg mnie jest inaczej tzn ze co do zasady te potrawy je sie samym widelcem,ale uzycie noza jest dozwolone (ale nie potrafie podac źródła, wiec moge sie mylic)
|
|
#1069 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Tak spytałam, bo czytuję jego (oderwane od życia) wypowiedzi - np. czy wypada skomplementować szefową.
|
#1070 |
|
grozi wypollizowaniem
|
do jednego sie przyznam-ze nie razi mnie uzycie nieodpowiedzniego sprzetu do jedzenia, ale razi mnie bardzo taki sposób trzymania sztućców jakby ktos miał w dłoniach 2 długopisy ułozone poziomo
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- o, ciekawe zagadnienie, wg mnie nie wypada, a jak jest prawidłowo?
|
|
#1071 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dlatego spytałam, czy Twój cytat był z Jarczyńskiego, bo on nigdy nie pisze wprost i na temat, tylko wdaje się w długie (moim zdaniem bezsensowne) dywagacje.
Osobiście uważam, ze to zależy od stosunków panujących w firmie - jeśli atmosfera jest nieformalna i szefowa jest lubiana i szanowana, to czy naprawdę będzie takim zgrzytem, jeśli usłyszy na swój temat coś miłego, niekoniecznie związanego z zajmowanym stanowiskiem i pełnionymi obowiązkami? Z drugiej strony wiem - poprawność polityczna, molestowanie itepe - ale czy nie popadamy w przesadę?
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała jednak, żeby mi ktoś bliski powiedział, dla mojego własnego dobra Już abstrachując od sv. Niemniej, są przypadki, ze ktoś ma taki oddech niezależnie od higieny jamy ustnej, coś z chorobami związane, coś od żołądka. Nawet ssanie cynku nie pomaga ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Toteż uczyniłam, via post
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-08 o 16:42 |
|
|
|
|
#1073 |
|
Nindżopesz
|
A czy wypada malować się w publicznej toalecie? Bo ilekroć to robię przy umywalce np. w galerii handlowej to inne kobity patrzą na mnie potępiająco jakbym co najmniej wciągała narkotyki. Toteż zazwyczaj zamykam się na dłużej w kabinie ale czasami jest taka kolejka, że nie chcę być podła i blokować więc pindrzę się publicznie.
|
|
|
|
#1074 |
|
niecnotliwa dziewica
|
To ja o takich ekstremach jak malowanie się w pociągu (nie, nie, absolutnie nie w moim wykonaniu!) może nie powinnam wspominać...?
W każdym razie panny mi się niepomiernie dziwią, jak im zwracam uwagę, ze od tego jest łazienka. Nieistotne, osobista czy publiczna.
|
#1075 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Dodam, że w moim przypadku były to ordynarne trekkingowce np.A co do malowania -a dlaczego nie można pomalować się w domu?? Bo -znów zgodnie z S-V, publicznie nie wypada faktycznie. Choć toaleta średnio jest publiczna... A na ulicy nie wypada nawet błyszczyka użyć. Nie wspomnę o czesaniu włosów przy biurku, co też widuję w pracy... Albo o jedzeniu na ulicy... Ale weź człowieku idź na lody w budce przydrożnej np. I co dalej?? Biec z nimi do domu, żeby zjeść?? Bo z tego co pamiętam, jeść lody na ulicy wypada tylko w Zopot w okresie letnim
|
|
#1076 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no chyba ze sie rozkladasz po całym kajblu z akcesoriami to moze byc nieteges ...dyskrecja i umiar powinna byc zachowanaCytat:
nie wiem czy taka forma jest dopuszczalna
|
|
|
#1078 | ||
|
Nindżopesz
|
Geeez, szczęśliwa istoto!
Bo mi makijaż spływa w ciągu dnia! Idę gdzieś i po trzech godzinach muszę upudrować nos, podmalować syfy, poprawić cień w załamaniu oka itp. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1079 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Lecę w malinowy chruśniak, gdyż lawenda mnie rozczarowała...
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłego wieczoru całemu Baru
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Nie nadrobię, ale buty też zawsze zmieniam podobnie jak Murszaf (tzn. w teatrze np., ale już wewewnątrz, u znajomych w przedpokoju też, itd.)
![]() Edytowane przez tricolor Czas edycji: 2014-07-08 o 19:36 Powód: poprawa błędu ortograficznego |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

W sesnie włażo i mach przegubem blokują drzwi i mam utorowaną drogę.

Autentycznie, jestem ciekawa. Chyba nie zawiera takiej opcji 
kontrola za 6 miesięcy 

Niemniej sarny
tylko co, ładuje się całego w otwór gębowy...?

Poważnie, pierwsze w życiu słyszę....