Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 10:31   #4081
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
na stale czy tylko na wakacje? Ja zacznę szukać po Nowym Roku

ano dostałam, fajne, ładne, dobrze leżą,ładnie się układają,ale są mega krótkie, ja mam 170cm wzrostu no i za krótkie dla mnie, ledwo zakrywały sprzedalam znajomej jedną, a druga wystawiłam na all na licytację i poszła za 76zł ogólnie jak za te 10$ to polecam, o ile jesteś niską osoba albo lubisz jak masz prawie tyłek na wierzchu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam 159 cm wiec podesli linki moze sie skusze mam wesele w sierpniu wiec wypadało by juz zamówiic
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:10   #4082
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Neti, to kawałek ode mnie. A nie będziecie przejeżdżać w drodze powrotnej przez Olsztyn albo okolice?
No to pomyślę. Zerkneę my na mapę i dam znać. Może na fb wyślij mi swój nr kom

[QUOTE=pstryczek84;4720710 8
przepraszam ale
ale macie fajnie...[/QUOTE]

No co.. fakt z oponą nie pójdę na dno- od razu

Wczoraj Antonio usnął na drzemkę po 15 a dziś juz śpi , o proszę. ..

BLACK a może Wu sobie też wycieczkę zrobicie?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404810441560.jpg (125,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1404810512343.jpg (118,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1404810563333.jpg (118,9 KB, 17 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 12:41   #4083
elllmi
Zakorzenienie

hej

jutro już do pracy wracam, a tak mi dobrze było przez te 2 dni samej z Filipem przypomniały mi się tamte wakacje, jak całym dniami nic nie robiliśmy, tylko na zmianę spacerki, drzemki...ehh, poszłabym na wychowawczy

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wiecie co chcialabym zeby ikea miala kupowaaie online bo potrzebuje cos na gwalt i nie mam jak pojechac ;(
moje marzenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Aha są w BIEDRZE (tutaj bo u nas takich nie widziałam) takie dmuchane zamki do skakania po stowie i namioty ala zamki do zabawy chyba po 50zł- ma któraś, kupowała? Fajne, warto?

mój brat kupił dla Lolka i nawet fajne to, bawili się z Filipem dość długo, tylko cały czas musi być podłączone do pompki, bo uchodzi powietrze i nie wiem, czy mają jakiś wadliwy, czy tak ma być

Cytat:
Ola ma anginę ropną
no nie, biedna się nachoruje

Cytat:
Tak wygląda mój kącik. Co myślicie?
a to już jest efekt końcowy? bo brakuje mi tam czegoś, tak bezosobowo trochę jest

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Black, mam nadzieje, ze nie będziesz przeklinać czarnego biurka, ja mam wenge i jest traaaaaaaaaaagedia, nigdy więcej nie chce takich mebli, choć mi się bardzo podobają, ale ja musze biurko sprzątać minimum dwa razy dziennie.
mam to samo, w kuchni i szafka pod TV jest w tym kolorze i nigdy więcej to że kurz non stop siedzi to jeszcze nic, ale te ślady po małych łapkach i niczym tego nie idzie doczyścić, bo zawsze jakieś smugo są

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wieki mnie nie było, ale na swoje usprawiedliwienie mam to, że zaliczyłyśmy z Domcią pobyt w szpitalu.
dobrze, ze już po wszystkim

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Jak wstałyśmy rano ok 8 to Ania miała prawie 39, podałam ibum i...od tamtej pory cisza w sensie - gorączka już nie wzrastała a przez ostatnie dni co 4h naprzemiennie ibum i paracetamol. Oby już szło w dobrym kierunku
oby wszystko już było ok

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Marsi chatę znalazłam na gumtree ale bylam bardzo na bieżąco i to był sukces. Facet zaraz chciał dać ogłoszenie do biura nieruchomości. Przeprowadzamy się 27 lipca na weekend. Na ulicę Chrzanowskiego na osiedle cichy zakątek czy jakoś tak. Tyły koszarowej i akademii wojskowej. Z okna mam widok na boisko wojskowe. Podobno w roku akademickim biegaja tam codziennie takie ciacha w szortach że szok.
no to świetny wybór

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 12:45   #4084
marsi11
Zakorzenienie

Hello,
jakaja- jeśli to tam gdzie myślę to mamy od siebie 10 minut autem

Neti ale fajny ten Twój bąbel

Hje, kurde nie zazdroszczę tych ukąszeń, moj S miał alergie na komary dostawał normalnie leki antyhistaminowe, a ja mu kupowalam naklejki na ubranka odstraszające komary, potem nosił opaski na rączkach

chyba mi się trafiło zdolne dziecko wiem ,ze moj S jest umuzyczniony ale po mlodym sie tego nie spodziewałam, widzialyście filmik z perkusją, kupilam mu wczoraj gitarę w pepco za 20 zeta i od wczoraj nie ma dziecka ciagle siedzi i brzdękoli, fakt,że mial ciągoty do gitary S ale ten mu nie pozwalał nawet na nią patrzeć
chodzi z tą gitarą, klaszcze i podspiewuję :"bedzie" tutaj chodzi o tekst bałkanicy

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-07-08 o 12:46
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 12:55   #4085
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
No to pomyślę. Zerkneę my na mapę i dam znać. Może na fb wyślij mi swój nr kom=

BLACK a może Wu sobie też wycieczkę zrobicie?

My nie mamy kiedy - Łukasz w tym tygodniu na 2. zmianę, a w weekend mam rocznicę, spotkanie organizacyjne targów Warmianki, gdzie będę malować, a potem sesję zdjęciową w niedzielę. Także na razie się stąd nie ruszam.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a to już jest efekt końcowy? bo brakuje mi tam czegoś, tak bezosobowo trochę jest
Dlaczego bezosobowo? Minimalistycznie, prosto, elegancko, bez zbędnych gratów na wierzchu - czyli taki efekt, jaki chciałam uzyskać. Ja nie lubię ozdób i jakichś bibelotów powystawianych na biurkach, szafkach - to się kurzy i jest zbędne, jak dla mnie.

Zamierzam sobie kupić storczyka na parapet, ale nic poza tym.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:18   #4086
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

ELLMI to tak ma być. . To jest na zasadzie tych wielkich dmuchany co placów zabaw które są nie raz na różnych imprezach. .. to musi być cały czas podłączone.

Black to jak chcesz się spotkać skoro nie macie czasu?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-07-08, 13:25   #4087
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
na stale czy tylko na wakacje? Ja zacznę szukać po Nowym Roku

zobaczymy, chcialabym prace w przedszkolu na stałe, ale nie ma ogłoszen;] a teraz na wakacje nie wiem jeszcze...

Cytat:

Dlaczego bezosobowo? Minimalistycznie, prosto, elegancko, bez zbędnych gratów na wierzchu - czyli taki efekt, jaki chciałam uzyskać. Ja nie lubię ozdób i jakichś bibelotów powystawianych na biurkach, szafkach - to się kurzy i jest zbędne, jak dla mnie.

Zamierzam sobie kupić storczyka na parapet, ale nic poza tym.
Moze dlatego, ze pokazałas tylko kącik, no i nie wiem, nie było troche ogarnięte jeszcze.

Bylam w aptece, kupiłam na wszlki wypadek pare rzeczy, wydalam 70 zł. czuje sie taka do d.py ale zamierzam skalpel zrobić chociaż

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:35   #4088
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Najpierw Wam pokażę, co Pola miała po ukąszeniu 3 pieprzonych komarzyc. Dosłownie w dwie minuty się jej takie zrobiło, ale dałam syrop, posmarowałam fenistilem i ma już tylko czerwone ślady...
ale bąble, masakra

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja widze co wyrabia moj K. z basenem - wyglupy na calego, nie ma mowy zeby maczyl tylko raczki albo tylko nozki fest chlapansko to jest to
wczoraj właśnie Filip dostał takie małpiego rozumu w basenie, nagrywałam go, ale w końcu musiałam sobie dać spokój, bo nie szło go ogarnąć

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
dodatkowo TZ oczywiscie zamiast probowac mu pomoc to zaczal swoje teorie na temat tego, ze to wszystko wina "mojego wychowania", bo ja na wszystko pozwalam, co sobie o nas sasiedzi pomysla, itp
no bo to najważniejsze

Cytat:

Jak wyjąć Antoniowi drzazge ze stopki? Na samą myśl się boje
Filip miał w palcu, to próbowałam najpierw ściskać żeby wyszła sama, ale nic sie nie działo i w końcu musiałam igłą

Cytat:
jade niedługo na działke robić zdj elektryki, dziś wchodzą tynkarze i hydraulik
zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
na poczatek info od Szajki:
Szajka z Dorotka i Agatka pozdrawiaja z gór. Jest fajnie, spotykamy nawet przerazajace zwierzeta, ktore siadaja na Dorotce i ona placze. To motyle buziaki dla watku, tesknie!
ciekawe jak tam z TŻ

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
chodzi z tą gitarą, klaszcze i podspiewuję :"bedzie" tutaj chodzi o tekst bałkanicy
przebój Filipa

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
no nie wiem, jakoś tak mi się wydaje; biurko, fotel, komoda i ściany to dla mnie trochę za mało na kącik do pracy, ale to DLA MNIE i mam nadzieję, że nie uraziłam; pytałaś nas o zdanie; i jeszcze trochę mnie razi ta zasłona, ale już się nie czepiam

Cytat:
ELLMI to tak ma być. . To jest na zasadzie tych wielkich dmuchany co placów zabaw które są nie raz na różnych imprezach. .. to musi być cały czas podłączone.
aaa, to może i tak

Stary 2014-07-08, 13:42   #4089
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Hej !

Dziewczyny jak to jest u Was z drzemkami maluchów. Mój mały szogun wcale nie chce spać już dzień, ale potem marudzi strasznie popołudniu od 18.00. A jak już pójdzie spać to śpi 2.5 w porywach nawet do 3 h. Potem idzie spać na noc ok 23. Nie wspomnę, że już mnie to męczy bardzo, bo ani bez drzemki nie jest dobrze ani z 3 h drzemką.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:47   #4090
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

przebój Filipa
i jeszcze Poli

dziewczyny, czy Wasze dzieciaki są zainteresowane bajkami w TV? bo mój kompletnie nie interesuje się bajkami ani niczym innym poza muzyką
ale dziś rano Leoś siedział tacie na kolanach leciał Bolek i Lolek- śmiech w glos i komentowanie co robili bohterowie w danym momencie,
szok bo normalnie TV olewa ciepłym moczem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:47   #4091
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
hej

jutro już do pracy wracam, a tak mi dobrze było przez te 2 dni samej z Filipem przypomniały mi się tamte wakacje, jak całym dniami nic nie robiliśmy, tylko na zmianę spacerki, drzemki...ehh, poszłabym na wychowawczy

moje marzenie

mój brat kupił dla Lolka i nawet fajne to, bawili się z Filipem dość długo, tylko cały czas musi być podłączone do pompki, bo uchodzi powietrze i nie wiem, czy mają jakiś wadliwy, czy tak ma być

no nie, biedna się nachoruje

mam to samo, w kuchni i szafka pod TV jest w tym kolorze i nigdy więcej to że kurz non stop siedzi to jeszcze nic, ale te ślady po małych łapkach i niczym tego nie idzie doczyścić, bo zawsze jakieś smugo są

dobrze, ze już po wszystkim

oby wszystko już było ok

no to świetny wybór
Tez czasem mysle nad wychowawczym chyba sie wybiore w przyszłym roku a poszukam czegos innego na poł etatu

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Hej !

Dziewczyny jak to jest u Was z drzemkami maluchów. Mój mały szogun wcale nie chce spać już dzień, ale potem marudzi strasznie popołudniu od 18.00. A jak już pójdzie spać to śpi 2.5 w porywach nawet do 3 h. Potem idzie spać na noc ok 23. Nie wspomnę, że już mnie to męczy bardzo, bo ani bez drzemki nie jest dobrze ani z 3 h drzemką.
U nas tydzień nie spi a nastepny spi po 2,5 godz co nigdy sie nie zdarzało ale spi tak jak z dziadkiem jest oczywiscie ze mna to godzinka i nic wiecej
Stary 2014-07-08, 13:50   #4092
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
i jeszcze Poli

dziewczyny, czy Wasze dzieciaki są zainteresowane bajkami w TV? bo mój kompletnie nie interesuje się bajkami ani niczym innym poza muzyką
ale dziś rano Leoś siedział tacie na kolanach leciał Bolek i Lolek- śmiech w glos i komentowanie co robili bohterowie w danym momencie,
Moja też kompletnie się nie interesuje TV. Czasem stanie zerknie, ale bardziej naśladuje Dawida (kuzyna). I ewentualnie coś jej wpadnie w ucho i wtedy zerka co to.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-07-08, 14:00   #4093
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
u nas w tygodniu spi 2 razy dziennie po godzinie, a jak jest weekend albo mam wolne i jestem w domu, to raz dziennie 2 godziny

Cytat:

tak średnio, chyba że coś o pociagach jest dopiero jak jest jakaś muzyczka i ktoś tańczy, to Filip też zaczyna; a jak leci piosenka "Szczotka, pasta...." (na JimJam), to już w ogóle jest szał;

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Tez czasem mysle nad wychowawczym chyba sie wybiore w przyszłym roku a poszukam czegos innego na poł etatu
mi to też chodzi po głowie ale u nas ta budowa i dwie wypłaty są raczej wskazane

Stary 2014-07-08, 14:02   #4094
jakajakaja5
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Hej !

Hej. Ja od samego początku stawialam na regulacje dzemek. I poskutkowalo. Czy to się podoba Krzysiowi czy nie o 12 wkladam go do luzeczka i wychodzę z pokoju. Maly chwilę się pobawi i idzie spać. Spi 3 h zazwyczaj. Gdy spi mniej to staram się uspic. Bo jeśli spi krótko to bwrdzo marudzi. W nocy spi od 21 do 7 okolo wiec sumarycznie wychodzi 13 h.

Marsi to bardzo się ciesze dziś bylam w sklepie dzieciowym i przymierzalam wuzki podwójne. Jestem w 10000 % pewna ze chce jeden obok drugiego. Nawet byl mój ulubiony bebetto i mnie nie przekonał do swojego modelu jeden za drugim. Jakoś tak ciężko podbić do góry, tego malucha na przedzie nie widać i nie umiejętnie wkladane dzieci moga przewazyc wuzek i sie wywrocic. Hmmmmm hmmmmmm
Neti moj Krzys w niedzielę nie chciał nawet zamoczyc palcow w wodzie. Bylismy w Boszkowie. Kojarzy Któraś z Was te jeziora???
Oho dziś będzie burza jak szlag. Juz jest ciemno.
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:06   #4095
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

o tak, trzeba czesto dopompowywac

Cytat:

chyba mi się trafiło zdolne dziecko wiem ,ze moj S jest umuzyczniony ale po mlodym sie tego nie spodziewałam, widzialyście filmik z perkusją, kupilam mu wczoraj gitarę w pepco za 20 zeta i od wczoraj nie ma dziecka ciagle siedzi i brzdękoli, fakt,że mial ciągoty do gitary S ale ten mu nie pozwalał nawet na nią patrzeć
nagraj go!

Cytat:
i jeszcze Poli

moj wlasnie olewa TV i cieplym i zimnym moczem
jesli juz to piosenki na lapku

Cytat:
Hej !

ehhhh
obecnie zasypia okolo poludnia, spi ok 30 minut, budzi sie, musze go wziac na rece i tak dogorywamy jeszcze z godzinke przed tv ciezko jest mam nadzieje ze minie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:09   #4096
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

U nas tydzień nie spi a nastepny spi po 2,5 godz co nigdy sie nie zdarzało ale spi tak jak z dziadkiem jest oczywiscie ze mna to godzinka i nic wiecej
Dzięki

Powiedz mi jeszcze kiedy wy jeździcie na basen z małym. Ostatnio byliśmy i Oli się tam podobało. Tylko mi samej to trochę nudno i nie mam motywacji, żeby jeździć

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-07-08, 14:14   #4097
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Hello,
jakaja- jeśli to tam gdzie myślę to mamy od siebie 10 minut autem

Neti ale fajny ten Twój bąbel

Hje, kurde nie zazdroszczę tych ukąszeń, moj S miał alergie na komary dostawał normalnie leki antyhistaminowe, a ja mu kupowalam naklejki na ubranka odstraszające komary, potem nosił opaski na rączkach

genialny jest nagraj Go koniecznie
Cytat:
Bylam w aptece, kupiłam na wszlki wypadek pare rzeczy, wydalam 70 zł. czuje sie taka do d.py ale zamierzam skalpel zrobić chociaż
ehs norma
Cytat:
Hej !

u nas zawsze jedna drzemka koło 12 na 2/3h a na noc zasypia przed 21
Cytat:
i jeszcze Poli

tv olewa, ale jak włączę jakiś kanał z bajkami to patrzy 5 minut. jedyne co lubi to program nina i neuronki na cbeebies;p jest koło 8 więc ja wtedy robię sobie kawy, wstawiam pranie a Ona ogląda

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:15   #4098
nafiyqa
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za wszystkie dobre slowa
Ja mysle, ze "taki etap" nalozyl mu sie z nowym miejscem i jest jak jest, ehhh.
Bida moja mala

Serio Wasze dzieci olewaja tv?????
Moj jest maniakiem! Chyba po dziadku (tym od rosolu :P). Nie przepusci zadnej piosence, bajce, reklamie, meczowi, itp. Wszystko lubi!
Dlatego ja nie wlaczam mu tv (chyba ze jakas muzyczka na chwile), ale tesciowa za to mega dumna jest jak gapi sie w baje (wlacza mu jak mnie nie ma:/),TZ tez pozwala :/

JAKA, ja pochodze z Dolnego Slaska i u mnie te jeziora sa bardzo popularne. Sama nie bylam
Gratulacje z powodu mieszkania!

DELI, a co z Amelka? T.sie nia zajmie?

HOPE, jak sie mieszka? co Dadol na nowe sciany?

Co do drzemek - u nas jest jedna. Ok 12-13 i trwa 1,5-2h. Wlasnie jest jej czas.
Zapomnialam juz jaki piekny dzwiek ma cisza.....
Spanie na noc od 20 do 8.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-07-08 o 14:18
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:22   #4099
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Powiedz mi jeszcze kiedy wy jeździcie na basen z małym. Ostatnio byliśmy i Oli się tam podobało. Tylko mi samej to trochę nudno i nie mam motywacji, żeby jeździć
Zawsze w niedziele rano ok 8 - 9 ostatnio nie bylismy bo antybiotyk mam nazieje ze w ta juz sie wybierzemy
Fajniebyłoby sie spotkac
Stary 2014-07-08, 14:25   #4100
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

u nas właśnie burza. Lubię burzę ale przy okazji zawierucha taka że szok!

Ania właśnie uskutecznia drzemkę

Co do zdrowia - po gorącze ani śladu zostało tylko jęczące dziecko mam nadzieję, że przejdzie.
Byłaśmy dziś na konroli, wyniki dobrze, ale z rozmazu wynika że była to wirusówka. Czyli dalej obstawiamy z lekarką że to trzydniówka była.

Mamy zielone światło co do jechania na wakacje właśnie siedzę i czegoś szukam, a małż od poniedziałku ma urlop. Bedzie cudnie

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

a co do drzemek u nas została jedna w okolicach 11-12 i śpimy po 1,5h zaqzwyczaj, rzadko dłużej choć zdarza się

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:37   #4101
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Zawsze w niedziele rano ok 8 - 9 ostatnio nie bylismy bo antybiotyk mam nazieje ze w ta juz sie wybierzemy
Fajniebyłoby sie spotkac
W tą mi się nie uda, bo wyjeżdżam do rodziców. No ,ale od następnej do Was dołączymy. My to tak między 8.30-9, bo potrzebujemy ok. 30 min na dojazd.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-07-08, 14:49   #4102
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kochane,przeczytałam wszystko ale mam jakiś roz***nik w głowie że nie wiem do czego się odnieść.

Mąż od poniedziałku ma wolne więc pewnie szykuje się wyjazd w jego strony.

Wczoraj koło naszego domu mieliśmy węża,musiał chyba od sąsiada z łąki przypelzac. A chwilę przez tą sytuacja mały bawił się w piachu,obok miejsca w którym zasuwal ten wąż. Są plusy i minusy mieszkania na wsi niestety:/

Mieliśmy przez sekundę nadzieję na wyprowadzke stąd ale ubieglo nas jakieś małżeństwo
Więc kisimy się dalej
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 16:13   #4103
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
W tą mi się nie uda, bo wyjeżdżam do rodziców. No ,ale od następnej do Was dołączymy. My to tak między 8.30-9, bo potrzebujemy ok. 30 min na dojazd.
Super

Stary 2014-07-08, 16:38   #4104
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Mamy zielone światło co do jechania na wakacje właśnie siedzę i czegoś szukam, a małż od poniedziałku ma urlop. Bedzie cudnie
a w jakie rejony planujecie?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wczoraj koło naszego domu mieliśmy węża,musiał chyba od sąsiada z łąki przypelzac. A chwilę przez tą sytuacja mały bawił się w piachu,obok miejsca w którym zasuwal ten wąż. Są plusy i minusy mieszkania na wsi niestety:/
kurde, mnie własnie tata wczoraj uświadomił, żebym młodego nie puszczała samego między krzaki porzeczek, bo obok jest działka sąsiada z taką większą trawą i kamieniami i jakaś cholera stamtąd może się przywlec a mi to nawet do głowy nie przyszło, zawias konkretny ze mnie

Stary 2014-07-08, 16:38   #4105
hope01
Zakorzenienie

Nawijko w sumie dobrze zareagował. Pierwszego dnia to pod wieczór czekał pod drzwiami bo chciał już iść do auta i do domu jechać ale już się powoli przyzwyczaja ma swój pokój, swoje królestwo także

a jakie akcje odczynia zawsze jest tak że jak wracamy od t., to mijamy wjazd do mnie do domu (uliczka taka) no i nie raz się nie zatrzymujemy u mnie bo moi rodzice zazwyczaj w niedzielę gdzieś idą w góry, albo jadą na basen. Słuchajcie... Dawid chwilę przed owym wjazdem się próbuje rozpinać z pasów, a jak miniemy wjazd i nie skręcimy to takie darcie i nerwy że szok

mój 18miesieczniak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4767.jpg (106,0 KB, 31 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 16:55   #4106
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Chyba Marsi v pytała o tv..u nas leci często tvp ABC gdy ja coś robię w kuchni. Mały zazwyczaj się tam sam ze sobą bawi i zerka na bajki ale bez żadnego szału . Jedyne co ogląda to smfery jak rano pije mleko. Ale to też posiedzi z 10 minut i koniec . bardziej zajmują go reklamy w tv. Zdarza się ze gdy oglądamy przyrodniczy film potrafi posiedzieć i pół godziny- ale trzeba mu caly czas opowiadac o tych zwierzatkach co je widzi. A jak przeżywa i krzyczy gdy je ogląda

Co do dzemek. Wczoraj usnął po 15 co było ewenementem-natomiast w 99% przypadków zasypia między 10.30 a 12 i spi zazwyczaj 2 czasem 2,5 godziny . Sporadycznie ok 1,5 godziny . Spać chodzi między 20 a 21.30- wszystko uzależnione jest od drzemki.

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-07-08 o 16:59
Stary 2014-07-08, 17:48   #4107
Ultra81
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Młoda po szczepieniu nie najlepiej. Goraczkuje 38,5 do 39, prawie nie je i marud. Dobrze, ze choć piersi nie odmawia.

Będę, jak sie nam poprawi.
Buziaki!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 20:35   #4108
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Tylko jedna strona do nadrobienia od wczoraj???

Idę się kąpać a potem nadrabiam.

Dziś odebrałam wyniki z tej scyntygrafii nerek. Czytałam , czytałam ale nic mi to za bardzo nie mówiło ale porównałam z wynikami z poprzedniej scyntygrafii którą miała robią pół roku temu i wydaje mi się że jest poprawa, ale żeby nie zapeszyć.... Dzwoniłam od razu do mojej lekarki i jesteśmy umówione na przyszły piątek. Ona musi zobaczyć te wyniki i wtedy się okaże.
Stary 2014-07-08, 20:43   #4109
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

U nas taka sytuacja. ..

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404844977565.jpg (48,5 KB, 26 załadowań)

Stary 2014-07-08, 21:08   #4110
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Tylko jedna strona do nadrobienia od wczoraj???

Idę się kąpać a potem nadrabiam.

Dziś odebrałam wyniki z tej scyntygrafii nerek. Czytałam , czytałam ale nic mi to za bardzo nie mówiło ale porównałam z wynikami z poprzedniej scyntygrafii którą miała robią pół roku temu i wydaje mi się że jest poprawa, ale żeby nie zapeszyć.... Dzwoniłam od razu do mojej lekarki i jesteśmy umówione na przyszły piątek. Ona musi zobaczyć te wyniki i wtedy się okaże.
Trzymam kciuki żeby było lepiej

Ultra biedna Julcia ucaluj ją
Ja znow sama tz polecial dzis do uk , Julo zostaje z dziadkiem jutro i musza razem isc do lekarza , dziadek ma wizyte u gluchologa a ja nie moge sie wyrwac bo mam Japończyków jutro

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Ellemi u nas tez ciezkoby było z jedna wyplata dlatego pracuje a w domu caly czas bym tez niewysiedziala kilka dni jest fajne ale dluzej no nie wiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości