Scent Bar LIII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 20:12   #1081
akiyo
Zadomowienie

Dot.: Scent Bar LIII

Znad kawy wieczornej

Przeleciałam na szybko dyskusję o savoir-vivrze, i naszła mnie przykra konstatacja, że w tym aspekcie poziom mojej socjopatii sięga zenitu
Generalnie, zostałam tego wszystkiego nauczona w dzieciństwie i wczesnej młodości i wiem, co chodzi, ale... jak coś mi się wydaje bez sensu i mało ważne, to z pełną premedytacją tego nie przestrzegam i zupełnie mnie nie obchodzi, co ktoś sobie o mnie pomyśli

Chadzam do opery w trampkach.
Jem tym sztućcem, którym mi akurat wygodnie. O, uwielbiam nabijać jedzenie na nóż i zdarzało mi się to robić w restauracjach; na dodatek w swym wielkim zadufaniu, uważam, że czynię to z tak uroczą dezynwolturą, że sprawiam wrażenie osoby uroczej, a nie prostaka

A co do butów w domu... Wiem, co twierdzi savoir-vivre, ale... nie znoszę, gdy ktoś ładuje mi się do mieszkania w butach i koniec. W przedpokoju mam płytki. Tam jest miejsce na buty. W mieszkaniu mam parkiet i dywan. Chodzę po nich boso. Siadam na podłodze. Leżę na dywanie. Czasem zdarzy mi się na nim zasnąć. W lecie jeszcze zagryzę zęby i zniosę, ale jak w zimie... nie, absolutnie nie.
Tak samo jak wizja elegancki strój + bose stopy/skarpetki absolutnie nie wywołuje we mnie żadnego poczucia dysonansu. Wiem, dziwna jestem
akiyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 20:29   #1082
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez akiyo Pokaż wiadomość
(...) na dodatek w swym wielkim zadufaniu, uważam, że czynię to z tak uroczą dezynwolturą, że sprawiam wrażenie osoby uroczej, a nie prostaka

Macham znad obejrzanego True Detective. Uczucia mieszane... Niby wszystko pięknie ale IMO wiele hałasu o nic. Czegoś zabrakło, za dwa dni nie będę pamiętać o tym serialu, nie mam ochoty do niego wracać. Hm. Może zbyt dużo sobie wyobrażałam czytając opisy w stylu "nowa jakość seriali". No ok, był dopieszczony i zrealizowany jak film.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 20:51   #1083
neska951
Zakorzenienie

Miłego wieczoru ciśnienie zmogło Negatywa więc wpadam
Zadowolona z fryzjera Moje włosy bardzo się poprawiły
Dostałam namiar na lidlowy szampon i odżywkę co mam mi fryz na weselu utrzymać . I odżywkę ze świetnym składem z biedry z olejem arganowym.

Co do dyskusji na tematy sawułar wiwrowe
to czy tak czy siak jak idziemy do kogoś do domu i gospodarz prosi o zdjęcie butów to i tak trza tal uczynić....

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Macham znad obejrzanego True Detective. Uczucia mieszane... Niby wszystko pięknie ale IMO wiele hałasu o nic. Czegoś zabrakło, za dwa dni nie będę pamiętać o tym serialu, nie mam ochoty do niego wracać. Hm. Może zbyt dużo sobie wyobrażałam czytając opisy w stylu "nowa jakość seriali". No ok, był dopieszczony i zrealizowany jak film.
A nie znam tego ...

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja np jestem niska i ubieram na okzazje szpilki i sukienke lub spodnie do ziemi-ale do ziemi są ubrane wraz z butami..nie wyobrazam sobie byc bez butów i zamiatac podłoge nogawkami[COLOR="Silver"]
No tak alllleee miałam kiedyś takie przeżycie, zostałam poproszona o zdjęcie butów na obcasie bo drewnianą podłogę poniszczę... Dziewczyny na płaskim mogły zostać w obuwiu ... Ale dyskryminanncja... A z drugiej strony rozumiem...

AAAA jeszcze szcere aczkolwiek niezawodne zdanie którym posługuje się mój przyjaciel.
Wolałbym zostać w obuwiu gdyż chodzę w tych butach cały dzień .... Do tego wymowny ton ...
Zawsze działa

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-07-08 o 20:52
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 20:53   #1084
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
I odżywkę ze świetnym składem z biedry z olejem arganowym.

A nie znam tego ...
1. jaką?
2. jak nie znasz to polecam, mnie po prostu emocjnalnie nie porwało.

Stary 2014-07-08, 20:59   #1085
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1. jaką?
Chyba ta ale nie jestem pewna na 100%
Zaraz poszukam na kwc
Dla moich włosów chyba za ciężka są bardzo sztywne i wygładzone...
Tak to raczej ta...

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-07-08 o 21:02
Stary 2014-07-08, 21:02   #1086
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

No tak alllleee miałam kiedyś takie przeżycie, zostałam poproszona o zdjęcie butów na obcasie bo drewnianą podłogę poniszczę... Dziewczyny na płaskim mogły zostać w obuwiu ... Ale dyskryminanncja... A z drugiej strony rozumiem...

a

dla mnie byłoby niedopusczzalne tak powiedziec komus ,
sory ale podłoga słuzy do chodzenia, a jak komus jej zal nie powinien zapraszac gosci .

niemniej jednak wg sv nalezy sie pokornie ugiac przed taka prośbą i co wiecej nie okazac dezaprobaty

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
1. jaką?

ale obejrzalas juz cała serie? czy jeden odcinek?

wczoraj myslalam o tobie , a konkretnie podziwialam i zazdroscilam szybkosci wdrazania filmow do ogladania , ja nie wiem jak ty to robisz..bo nam z TZ nieraz miesiacami nie udaje sie nic obejrzec choc plany są co drugi dzien co najmniej
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:05   #1087
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroscilam szybkosci wdrazania filmow do ogladania , ja nie wiem jak ty to robisz..bo nam z TZ nieraz miesiacami nie udaje sie nic obejrzec choc plany są co drugi dzien co najmniej
Na przewijaniu
Stary 2014-07-08, 21:07   #1088
rachell111
Zakorzenienie

Aileenn - nie wiem jak u Ciebie, ale u mnei pogoda jest totalnie moja, tak jak prognozowali, chłodny wiatr, rześkie powietrze, jak na żaglach

Jest czym oddychac wreszcie.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:17   #1089
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Aileenn - nie wiem jak u Ciebie, ale u mnei pogoda jest totalnie moja, tak jak prognozowali, chłodny wiatr, rześkie powietrze, jak na żaglach

Zazdraszczam bo u nas parówa
Na dodatek spuchła mi stopa od ugryzienia komara
ciekawe jak zmieszczę ją w dziwkarskie buty
Stary 2014-07-08, 21:33   #1090
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze, chyba wiem o co cho, to jest tak jak z filmami z obecnością tych panów, uważam że dobre, ok, znajduję tam coś co się dobrze ogląda - grę an poziomie, ale scenariusz mnie zazwyczaj i tak rozczarowywuje, bo ja chciałabym być po ocenach krytyków że genialny, wspaniały, wyjątkowy i wyśmienity film, po postu wyrwana z butów - każdych, zamiennych czy też nie

Z sentymentu obejrzymy.
Cytat:

AAAA jeszcze szcere aczkolwiek niezawodne zdanie którym posługuje się mój przyjaciel.
Wolałbym zostać w obuwiu gdyż chodzę w tych butach cały dzień .... Do tego wymowny ton ...
Zawsze działa
Genialne

Cytat:

wczoraj myslalam o tobie , a konkretnie podziwialam i zazdroscilam szybkosci wdrazania filmow do ogladania , ja nie wiem jak ty to robisz..bo nam z TZ nieraz miesiacami nie udaje sie nic obejrzec choc plany są co drugi dzien co najmniej
kochaana, chyba żartujesz, jeden odcinek to był tydzień temu

Proste - robi to sama, bez Teża jest szybciej, wiem, bo mam za sobą pierdylaird sezonów serialowych Dla mnie to czasem na dwa razy

Teraz czekam an Teża, wiec mi zejdzie

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Zazdraszczam bo u nas parówa
Na dodatek spuchła mi stopa od ugryzienia komara
ciekawe jak zmieszczę ją w dziwkarskie buty
wypis se calcium

my lecimyw plener - moze nagram sarny
Stary 2014-07-08, 21:38   #1091
aileenn
Mother of Cats

Cytat:

U mnie też Tylko 20 stopni, pada i powietrze się trochę rusza - w sam raz pogoda na herbatę z sokiem i wieczór filmowy
Nawet koty wracają do życia i przejawiają jakąś aktywność przy miskach. Wcześniej niemal od rana leżały jak zewłoki.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:39   #1092
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
oby to "tylko" zamieniło sie w "prze"

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Zapewne pomogłoby bardziej, gdyby dziewczyna zarabiała tak, żeby było ją stać na mieszkanie nie w starym zawilgoconym domu a w nieco bardziej normalnych warunkach. Ale oczywiście, to już nie problem pracodawcy.

Cytat:
Ze mnie taki burak (piszę bez obrazy czy autoobrazy ), że aż mnie śmieszy wyobrażanie sobie tej sytuacji: grupa gości okutanych szalikami i smaganych śniegiem szamocze się pod domofonem i zmienia obuwie na eleganckie, wsadzają je w siaty i za moment, już na miejscu, wyciągają całe uświnione z tych brudnych siat. Domownicy wyciągają ręce bo myślą, że to prezenty, kwiaty albo wino Albo żeby niepotrzebnie nie brudzić kozaków (bo w torbach zaraz robi się bagno) każdy z gości trzyma swoje zabłocone buty w ręku Tak na logikę sensowniej byłoby zmieniać je już na miejscu.

Cytat:
ewentualnie jeszcze chłop wchodzi do windy a drzwi się zamykają zostawiając Cię na zewnątrz, takie zaproszenie do joggingu po schodach
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:54   #1093
Murszafka
To ja :)

Otóż byłam tam niedawno i się chwalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lawendowe Pole.jpg (195,4 KB, 22 załadowań)

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:56   #1094
Polly_
grozi wypollizowaniem

co do filmow to obejrzalam neidawno oczy szeroko otwarte, no i jakos mnie z butów nie wyrwał, choc temat z potencjałem,
moze macie do polecenia jakis wyrywajacy z butów film? (wiem powtarzamy sie, ale chodzi mi o cos super ekstra co kazdy obejrzec powinien )

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-07-08 o 21:58
Stary 2014-07-08, 22:00   #1095
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Artur pachł?

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:03   #1096
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Artur pachł?
Próbował Gdyż wróg czai się wszędzie i nikomu nie należy ufać -być może wystarczy się wytarzać w lawendzie, żeby się ukryc

Stary 2014-07-08, 22:08   #1097
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Chyba ta ale nie jestem pewna na 100%
Zaraz poszukam na kwc
Dla moich włosów chyba za ciężka są bardzo sztywne i wygładzone...
Tak to raczej ta...
Tutaj chyba miał być jakiś link?

Cytat:

wczoraj myslalam o tobie
1. caaałą, całą. Raptem 8 odc więc szybko poszło.
2. och

Cytat:
a konkretnie podziwialam i zazdroscilam szybkosci wdrazania filmow do ogladania , ja nie wiem jak ty to robisz..bo nam z TZ nieraz miesiacami nie udaje sie nic obejrzec choc plany są co drugi dzien co najmniej
Otóż...

Cytat:
Proste - robi to sama, bez Teża jest szybciej, wiem, bo mam za sobą pierdylaird sezonów serialowych Dla mnie to czasem na dwa razy
...to.
Z TŻtem udaje nam się obejrzeć góra dwa odcinki dziennie a najczęściej wychodzi jeden na dwa dni. Bo nim wróci z pracy, zje obiad, posiedzi przed kompem, załatwi se chipsy, przygotuje barłóg, zrobi tysiąc innych rzeczy... A sama po prostu odpalam best playera i jadę póki did mnie nie odciągnie.

Cytat:
Na przewijaniu
Fcale że nie!

Cytat:
Kurcze, chyba wiem o co cho, to jest tak jak z filmami z obecnością tych panów, uważam że dobre, ok, znajduję tam coś co się dobrze ogląda - grę an poziomie, ale scenariusz mnie zazwyczaj i tak rozczarowywuje, bo ja chciałabym być po ocenach krytyków że genialny, wspaniały, wyjątkowy i wyśmienity film, po postu wyrwana z butów - każdych, zamiennych czy też nie
Właśnie, wszystko pięknie ale coś nie zaskoczyło.
Jeszcze a propos gry aktorskiej - Metju to obecnie dobry przykład - irytuje mnie aktualna tendencja. Znaczy te monologi. Miał monolog w Wilku, monologi w TD. Nie powiem, wyszły świetnie ale jednak nie kręci mnie ich wysłuchiwanie. Równie dobrze mogłabym podłuchać jakiegoś pijaczka pod sklepem Może "na starość" docenię takie sceny?

Stary 2014-07-08, 22:33   #1098
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
joł joł

Dzięki za kciukasy nie mam jaskry na razie kontrola za 6 miesięcy
Po raz pierwszy miałam ciśnienie w normie...

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Hmm no to dalej kciukasy

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

dalej czymam

dr Google mówi że jest nieszczególnie, ale poczekam jednak na interpretację prawdziwego lekarza
Cytat:
5. Absolutnie zabronione! O ile popełnienie gafy przy używaniu bardzo specjalistycznego sztućca, może zdradzić jedynie nasz brak obycia w eleganckim świecie, o tyle gafy z użyciem zwykłego noża i widelca to już towarzyska kompromitacja. Jakie błędy na eleganckim przyjęciu nie mają prawa nam się przytrafić, a jednak się zdarzają i to całkiem często?

Odpowiedź eksperta:

Najczęstsze błędy w układaniu sztućców, to kładzenie noża ostrzem w prawo i widelczyka do ciastek trzonkiem w prawo oraz - co zdarza się w restauracjach - kładzenie wszystkich sztućców z jednej strony talerza na serwetce. Z kolei do najczęstszych błędów przy używaniu sztućców należą:
-jedzenie ryby dwoma widelcami, jedzenie fileta z ryby sztućcami do ryb (filet je się samym widelcem - sztućce do ryb używa się tylko do ryb w całości i w dzwonkach ze skórą),
- krojenie nożem tego, czego kroić nożem nie wolno: ziemników i innych warzyw, kotletów mielonych i pulpetów, gołąbków, naleśników, pierogów, omletów, filetów z ryby, pasztecików i pasztetów.

bosz jestem burakiem wszystko kroję no oprócz ryby
Cytat:
szybka jesteś ja jestem w połowie sezonu ale podoba mi się
Cytat:

u mnie też
Cytat:

Chciałam powiedzieć ze od niechcenia włączyłam mecz i jeszcze nie zdażyłam porządnie usiąść a tu już 5:0 po 30 minutach

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:38   #1099
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Jem tym sztućcem, którym mi akurat wygodnie. O, uwielbiam nabijać jedzenie na nóż i zdarzało mi się to robić w restauracjach; na dodatek w swym wielkim zadufaniu, uważam, że czynię to z tak uroczą dezynwolturą, że sprawiam wrażenie osoby uroczej, a nie prostaka
Znam to, uwielbiam znoża . Świadome, z premedytacją zachowanie zgodnie z włąsnym kaprysem znam aż nadto, to zupełnie co innego, to inna jakość . Mi sie zdarzało w knajpkach - i wiem jak to wygląda, widzę to, w Twoim przypadku jako kuszące wręcz, prowakacyjne, etc.
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
U mnie też Tylko 20 stopni, pada i powietrze się trochę rusza - w sam raz pogoda na herbatę z sokiem i wieczór filmowy
Nawet koty wracają do życia i przejawiają jakąś aktywność przy miskach. Wcześniej niemal od rana leżały jak zewłoki.

Nie mam serca mówić Ci co nastąpi później

W sumie to nie wiadomo.

Cytat:

Cytat:
co do filmow to obejrzalam neidawno oczy szeroko otwarte, no i jakos mnie z butów nie wyrwał, choc temat z potencjałem,
moze macie do polecenia jakis wyrywajacy z butów film? (wiem powtarzamy sie, ale chodzi mi o cos super ekstra co kazdy obejrzec powinien )
Oczy szeroku otwarte zaintrygowały, i właśnie nic nie urwały. Dlatego nigdy nie polecam "polecanych" tytułów, bo imo nie są godne polecenia jako Coś przez duże C.

Cytat:

Właśnie, wszystko pięknie ale coś nie zaskoczyło.
Jeszcze a propos gry aktorskiej - Metju to obecnie dobry przykład - irytuje mnie aktualna tendencja. Znaczy te monologi. Miał monolog w Wilku, monologi w TD. Nie powiem, wyszły świetnie ale jednak nie kręci mnie ich wysłuchiwanie. Równie dobrze mogłabym podłuchać jakiegoś pijaczka pod sklepem Może "na starość" docenię takie sceny?
Też nie podoba mi się ta tendencja, to jest imo over-acting Nie no, jacha, że nie jest, umiejętności etc, ale nie lubię nadmiaru niczego. Jak cchesz zwykły film z nim to moze Paperboy vel Pokusa? Nie oceniam, ja oglądam wszystko jak leci z Methju, Kjusakiem etc temat mnei zainteresował i ... zobacz sama jeśli chcesz i masz wolny czas. Uczciwie tylko powiem, że to ten z cyklu "nudnawych", ale taką nalepkę dostają wszystkie filmy traktujące o ludzkiej psychice. Nie byłam wyrwana, ale filmu nie zapomnę, choć chyba chciałabym. Mimo że zarzz "po" czułam niedosyt, ale to juz chyba ze mną coś jest nie tak, mam zbyt duże oczekiwania, niemniej jestem po prostu ciekawa Twojego zdania. Po czasie, oceniam lepiej niż - tuż po napisach końcowych. Chyba myślałam, ze ten film będzie o czymś innym. I w sumie to chyba dla filmu dobrze. ?

Heh namotałam? To dobrze.
Stary 2014-07-08, 22:53   #1100
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
szybka jesteś ja jestem w połowie sezonu ale podoba mi się
Tia

Cytat:
Też nie podoba mi się ta tendencja, to jest imo over-acting

Jak cchesz zwykły film z nim to moze Paperboy vel Pokusa?

(...) niemniej jestem po prostu ciekawa Twojego zdania.

Heh namotałam? To dobrze.
1. otóż to, ale chyba inne ludzie to lubiom.
2. może kiedyś, niezbyt mnie on kręci żeby zaraz filmografię przeglądać. Natomiast na Kjusaka lubię sobie popaczeć - bo jakimś wybitnym aktorem wg mnie nie jest żeby podziwiać cos więcej
3. dopisałam sobie do listy, nie omieszkam podzielić się wrażeniami jeśli kiedyś zmęczę ten film
4.

Stary 2014-07-08, 23:38   #1101
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Co za mecz, szok..

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:40   #1102
Murszafka

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Co za mecz, szok..
Nicht schießen!! Nicht schießen!!

Stary 2014-07-09, 01:37   #1103
gryx82
BAN stały

Mecz-srecz... Was to naprawdę kręci jakoś szczególnie?! OK, sorrry... może Wasze życie od tego wyniku jakoś tajniacko zależy, dlatego też pytam...
Cytat:
...
Bo Ty jesteś alternatywna! Coś jak kiedyś emo-i-bunt-gimbazjalisty! Jeeejaaa! Łaaał! Kuuul! Pamiętam, jakby to dzisiaj było... w nosie se dłubałem "U Fukiera"... i nikt mnie, qrwa jego mać, nie odkrył!!! Pewnie zblazowania nie przećwiczyłem dnia tego, ani dezynwoltury skostniałymi tego świata konwenansami

Hui z tym, łeee i fuuuj!
Cytat:
Bym Ci coś polecił, ale ani filmów, ani tv, ani seriali nie oglądam, bo mi się nie chce

---

Heeejaaa!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 06:49   #1104
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Osobiście uważam, ze to zależy od stosunków panujących w firmie - jeśli atmosfera jest nieformalna i szefowa jest lubiana i szanowana, to czy naprawdę będzie takim zgrzytem, jeśli usłyszy na swój temat coś miłego, niekoniecznie związanego z zajmowanym stanowiskiem i pełnionymi obowiązkami?

Z drugiej strony wiem - poprawność polityczna, molestowanie itepe - ale czy nie popadamy w przesadę?
my naszą komplementujemy żeby wprowadzić w dobry humor ale ona ma 80 lat więc chyba wypada

Cytat:
No mocno niezręcznie by było wchodzić do (wspomnianej) ambasady, gdzie ambasador witał w drzwiach i prowadził do sali bankietowej, uprzednio tylko płaszcz pomagając zdjąć i przekazując dalej, gdyby się jeszcze kozaczory ściągać zaczęło Dodam, że w moim przypadku były to ordynarne trekkingowce np.
nieco więcej szczegółów zmienia postać rzeczy - w takiej sytuacji rozumiem, zasady etykiety czy nie.

Cytat:
. O, uwielbiam nabijać jedzenie na nóż i zdarzało mi się to robić w restauracjach; na dodatek w swym wielkim zadufaniu, uważam, że czynię to z tak uroczą dezynwolturą, że sprawiam wrażenie osoby uroczej, a nie prostaka
ja nabijam na widelec i odgryzam po kawałku i robię to bezmyślnie, więc pewnie wszędzie, w pracy, w lunch barze...

Cytat:
gdzie to? węgry? czy polonia?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 07:18   #1105
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Co za mecz, szok..
ano
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Heeejaaa!

Macham i spadam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:57   #1106
Murszafka

Cytat:
gdzie to? węgry? czy polonia?
Warmia, Nowe Kawkowo

Rany, ale wszyscy ten mecz przeżywają, na FB zajrzeć się nie da...

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Gryx! Helou!

Stary 2014-07-09, 09:00   #1107
kamena
ʞɐɯǝuɐ

chyba jestem idiot odebrałam dziś opis rezonansu i pisze tam "poprzednich wyników do porównania nie dostarczono" - nie pomyślałam, że trzeba a nikt mi nie powiedział czyżby to było takie oczywiste

Cytat:
Odpowiedź eksperta:

Najczęstsze błędy w układaniu sztućców, to kładzenie noża ostrzem w prawo i widelczyka do ciastek trzonkiem w prawo oraz - co zdarza się w restauracjach - kładzenie wszystkich sztućców z jednej strony talerza na serwetce. Z kolei do najczęstszych błędów przy używaniu sztućców należą:
-jedzenie ryby dwoma widelcami, jedzenie fileta z ryby sztućcami do ryb (filet je się samym widelcem - sztućce do ryb używa się tylko do ryb w całości i w dzwonkach ze skórą),
- krojenie nożem tego, czego kroić nożem nie wolno: ziemników i innych warzyw, kotletów mielonych i pulpetów, gołąbków, naleśników, pierogów, omletów, filetów z ryby, pasztecików i pasztetów.
chciałabym zobaczyć tego eksperta krojącego widelcem np. nadziewaną pieczoną paprykę albo wspomnianego już podsmażonego na chrupko pieroga albo ogórka kiszonego

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Warmia, Nowe Kawkowo
ooo znam nazwę, organizowane są tam wyjazdy jogowe
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 09:06   #1108
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Jestem dzikusem, nie znam większości tych zasad SV i dobrze mi z tym w sumie
Ale pierogi zawsze jadlam samym widelcem
A moj chłop, który zna ( jak widać nie tak dobrze, jak mu się wydaje) i przestrzega i mnie poucza, żre pierogi widelcem i nożem. No to przy najblizszej okazji ja go pouczę, ha

Gryx
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 09:20   #1109
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Jestem dzikusem, nie znam większości tych zasad SV i dobrze mi z tym w sumie
Ja też o niektórych czytam pierwszy raz i też mi z tym dobrze

Witam
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 10:41   #1110
Polly_
grozi wypollizowaniem

drukarka mi padła
czy to sie nigdy nie skonczy?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Mecz-srecz... Was to naprawdę kręci jakoś szczególnie?! OK, sorrry... może Wasze życie od tego wyniku jakoś tajniacko zależy, dlatego też pytam...

Bo Ty jesteś alternatywna! Coś jak kiedyś emo-i-bunt-gimbazjalisty! Jeeejaaa! Łaaał! Kuuul! Pamiętam, jakby to dzisiaj było... w nosie se dłubałem "U Fukiera"... i nikt mnie, qrwa jego mać, nie odkrył!!! Pewnie zblazowania nie przećwiczyłem dnia tego, ani dezynwoltury skostniałymi tego świata konwenansami

Hui z tym, łeee i fuuuj!

Bym Ci coś polecił, ale ani filmów, ani tv, ani seriali nie oglądam, bo mi się nie chce

---

Heeejaaa!

aaa! duch! :

Cytat:

chciałabym zobaczyć tego eksperta krojącego widelcem np. nadziewaną pieczoną paprykę albo wspomnianego już podsmażonego na chrupko pieroga albo ogórka kiszonego

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

e tam, kiszoniucha bierzesz w łape i zagryzasz ,

co do innych zasad to moj TZ z uporem maniaka do obiadu zawsze zamawia sok jabłkowy , chyba musze uznac to przejaw ekscentryzmu i sie z tym pogodzic ,

pozatym nie wiem czy wiecie ze picie piwa nie jest nigdy zgodne z sv, chyba ze w Bavarii
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości