|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Ale może te dzieciaczki takie marudne przez ten upał? Daria też od paru dni mega maruda, aż momentami mam dosyć. Ale u nas obstawiam też spuchnięte dziąsełka i wychodzącą (chyba) czwórkę. Trzymam kciuki aby szybko minęło ![]() Trzymam kciuki! Wiecie, ja tak narzekam na tą pracę, ale nie wyobrażam sobie tak siedziec dzień w dzień w domu. Chyba bym doła złapała. A tak to idę do pracy, mam styczność z ludźmi, z koleżankami. Pośmiejemy się, pogadamy i mega stęskniona , lecę jak na skrzydłach do domu , do mojego dziecka Cytat:
Ale mu dobrze pewnie fajnie mu się spało tak na świeżym powietrzu ![]() Cytat:
nagraj go ![]() a pogrubione Cytat:
Potem zasypia na noc koło 20-21 Cytat:
bardziej interesują ją reklamy albo eska tv ![]() Cytat:
SŁODZIAK!!! Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-07-08 o 21:14 |
|||||||
|
|
|
#4112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Macie może jakąś radę dla matki, której dziecko wyrywa sobie włosy z głowy??? Nie wiem jak ją odzwyczaić od tego, a dziś zauważyłam, że ma normalnie łysinę na czubku głowy |
|||
|
|
|
#4113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jaaaasne, dobij nas na koniec dnia pięknie
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Że tak powiem...
Meh. Nic szczególnego. Ot, codzienność. ![]() Mam lepsze. Zrobione na weselu kuzynki, w 2010.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-07-08 o 21:18 |
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowałam idę jutro z mlodym na szczepienie, idzie ze mną mama, bosze jak ja się boję ;( ;( ;( ;( ;( chyba postawię jutro sprawę jasno, że jestem przerażona tym szczepieniem, zobaczymy, co powie lekarka..... Wiem, że jak jutro nie pójdę to nie pójdę nigdy, także no.....
wpadłam tylko na chwilę, znowu mnie tak plecy napier......że ledwo chodzę, koszmar
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam goraczke, także tego, ide spac. Dobranoc lasencje.
|
|
|
#4119 | |||||
|
Zakorzenienie
|
kolacyjka w piekarniku dochodzi - dzis mumie
- wiec mozna troszke ponadrabaic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie identyko Cytat:
Cytat:
![]() duzy? ![]() Cytat:
u nas K. tez ma takie akcje, czasem to w szoku jestem ile on pamieta rzeczy zdrowka, oby szybko goraczka przeszla! Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-07-08 o 21:46 |
|||||
|
|
|
#4120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ultra oby małej minęła jak najszybciej gorączka. Ewik nie mam pojecia co z tym wyrywaniem włosów. Marsi mi tez mały muzyk rośnie, jak uda mi sie zmniejszyc zdjecie to wrzuce do k. jak daje rade na pianinie ![]() Dobry wieczór miłym paniom
|
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio sobie włosy wyrywa? Nie wiem co doradzić. no teeeeeeeeeeeż Cytat:
![]() I zdrówka dla Ciebie! zdrówka!
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Od dłuższego czasu jak jej się chce spać albo przed samym zaśnięciem ciągnie się za włosy, ale ostatnio ma momenty, że te włosy rwie. Wiadomo jak mówię, żeby tego nie robiła, to rwie je z większą siłą
Domci też jeszcze nie szczepiłam, ale u nas ciągle coś. Teraz czekam na wyniki testów. Lady trzymam kciuki, żeby było ok po szczepieniu. Pstryniu co to mumie?
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które oglądają Devious Maids - domyślacie się, co zrobił Nick?
Bo wg mnie, i tak mi się już od dawna wydaje, zabił syna Powellów. A ostatni odcinek to chyba potwierdza.
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zależy o której się obudzi z nocy. Ale tak mniej więcej 12/14 i przeróżnie, czasem półtorej godziny, czasem dwie, nieraz ponad 3. Cytat:
![]() Bajkami to nie, ogólnie tv. Przede wszystkim piosenki, a reklamy niektóre, Polu lubi te, w których ktoś gada prosto do kamery, bo myśli, że to do niej ![]() Cytat:
![]() Jak PYTONG ![]() ![]() ![]() Kosiłam dzisiaj trawę i myślałam, że się kosiarka zepsuła, a okazało się, że doyebałam oleju pod korek i go wywalało na zewnątrz ![]() Wiecie co zauważyłam? Pola ma jakiś zegar ustawiony i spanie nocne + drzemka zawsze trwają łącznie 12 godzin (+/- 20 minut) Np. śpi w nocy 9 godzin, to potem drzemka ok. 3 trwa, jak w nocy śpi 11 godzin, to potem drzemka max półtorej ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Aha, i młoda od 3 dni sobie jakiś dziwny rytuał pprzedspaniowy wprowadziła. Siada, i na zmianę gryzie sobie palucha u jednej i u drugiej nogi Nie ma, że nie po kolei, musi być raz ta, raz ta. Jakie przy tym figury jej wychodzą, to A stopami to się już chyba z pół roku nie interesowała
|
||||
|
|
|
#4127 |
|
Wtajemniczenie
|
czy któraś z Was ogląda mecz?
![]() w ogóle mój Mąż wybrał się w końcu do okulisty i okazało się, że ma ukrytą wadę +4 i okulary musi nosić. podłamał się ![]() Ultra oby gorączka szybko przeszła! zdrówka silver kciuki za te wyniki a co do pracy. podziwiałam Was wszystkie, ze wracacie do pracy a teraz Wam zazdroszczę. brakuje mi ludzi, innego otoczenia. chyba zacznę szukać czegoś. neti ale macie widoki Lady czemu się tak boisz tego szczepienia? będzie dobrze, zobaczysz Ewik nie boli Ją to rwanie? ot tak po prostu?
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
misiael pewnie wszystkie ogladaja, dlatego tutaj taka cisza
![]() Ja zmykam spac, do jutra |
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że tak szybko poszło, bo teraz nie będzie emocji
No, chyba że się cud stanie i Brazylia się obudzi
|
|
|
|
#4130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Widziałyście ten mecz ?? ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Ale serial super!
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku- to nie pierwszy raz jak mieliśmy to "cudne" stworzenie na podwórku
Często przywozi się je z lasu z drzewem -takim na opał,nie pytaj mnie jakim cudem one lądują na przyczepie![]() Ale tym razem ten delikwent był napewno od sąsiada i szczerze mówiąc pierwszy raz takiego widziałam,cały zielony,dziwny. Zawsze są w żółte plamki. Nie był to jakiś gigant,ale mały też nie podejrzewam że to jakiś młody gad i jest ich zapewne więcej. Dziwne że zawsze trafiają pod drzwi domu ![]() Co do wychodzenia z domu w takich warunkach i strachu powiem Ci że jak wpadłam kiedyś w lesie w stado węży od tej pory panicznie się ich boję/brzydze ale na moim podwórku to ja rządze Elllmi-mi pierwsze co ,z początkiem lata przychodzą do głowy węże i myśl gdzie tym razem spotkam gadzine ![]() Zboczenie takie chyba
|
#4133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cudny! Cytat:
Cytat:
Kurcze, Lady, nie wiem co Ci powiedziec... Znasz argumenty obu stron. Trzymam kciuki, zeby Pietraszko lagodnie to przeszedl Szaja Z aplikacja wciaz nie umiem wspolpracowac, takze macie foty na fb Dorobilam sie nowego dziecka ![]() Nie umiem sie przyzwyczaic do jego nowego wygladu, gdzie nasze loookiiiii. Ale musielismy juz mu sciac. Kubus zawsze duzo sie pocil, a przy tej czice to chodzil cale dnie z mokrymi wlosami :/ Bardzo grzecznie wysiedzial u fryzjera. Dopiero pod koniec zaczelo sie wiercenie, a tak to pieknie dal sie zagadac ![]() Dorobilismy sie odkurzacza ![]() A ja roweru, ha!!! Piekny bialy holender mi sie trafil!! Dzis kolejny marudny dzien, a do tego problemy z zasypianiem (wrzaski, wyciaganie raczek, a potem wyrywanie sie), czyli to samo co wczoraj, ehh bidulek ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Mumie jedza - powariowaly
|
|||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi, Silver, Pietraszko fatalnie znosil wczesniejsze szczepienia, histerie po kilka dni, placz bez przerwy przez kilka kilkanaście godzin, ostatnia szczepionka jaka szczepilismy byla acelularna i ta zniosl dibrze(poza tym, ze spal dluuuuuuuugo po niej) , ale ostatnio tutaj pisalam z Aplikacja bodajze i mi uswiadomila, ze mmr nie ma acekularnych i po prostu sie boje ze bedzie powtorka z rozrywki..... Plus miliardy innych obaw......
Ezzo, a Wy szczepiliscie Tomaszka??? Poprosilam o dolaczenie do grupy, ale nie wiem, czy jestem gotowa jezzcze bardziej sie w to wszystko zaglsbiac..... Czuje z jednej strony, ze to jest moj obowiazek wzgledem dziecka, z drugiej tak przerazliwie sie boje, ze mu zrobie krzywde..... Nawijko widzialam fote na fb, sliiiiiczny z niego chlopczyk Dziewczyny wielkie gratulacje przeprowadzki i nowych mieszkan **---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Nawijko jaki masz rower??? Dzisiaj stwierdzilam, ze bardzo by mi to zycie ulatwilo mam jeden w piwnicy jeszcze z komunii musialabym do jakiegos serwisu sie przejsc zeby sprawdzili, czy mozna nim jeszcze gdzies dojechac Tez dostalam smsa od Szajki Mam tyle na glowie ze nie wiem kiedy sie ze wszystkim wyrobie Nie narzekam, pewnie mnie bedzie mniej chwilowo, caluje
|
#4135 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do burzy to u mne wczoraj tak się zachmurzyło i tak przeokropnie wiało że strach było siedzieć nawet w domu. Potem lekko pokropiło i to i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
Chociaz jakbym go cały czas musiałą o kase prosić to bym chyba szybko z powrotem do pracy poszła. Cytat:
Cytat:
Wczoraj pojechałyśmy z tego wszystkiego na małe zakupy. Po deszcze się ochłodziła to ubrałam jej leginsy i bluzkę z długim rękawem. Po zakupach w biedrze pojechałyśmy jeszcze do centrum i przez 3 minuty w samochodzi Oli była cała mokra. Pootwierrałam drzwi i wietrzyłam zanim ja wyciągnęłam, buźkę jej pieluchą wytarłam i szybciutko jechałam ja do domu rozbierać. Nooi pierwszy raz odważyłam sie wczoraj jechac nowym samochodem, 2 razy mizgasł bo sprzęgło strasznie cięzko chodzi, ale pierwsze koty za płoty... Na prawdę nie wiem jak radzić sobie z tą histerią Oliwki, nie da się przytulić, odpycha mnie i drze się drze, wkładam ją czasem do wózka i bujam i się uspokaja wtedy, ale czasem i to nie pomaga.
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ezzo nie szczepi juz Tomaszka odpowiem za nia szybko ale potwierdzi to Mojm zdaniem szczepienie to trzeba jak najdłuższej przeciągnąć a argumenty powiedz ze tz chory wiec sie boisz i tak wkołko mozna do jesieni a potem sezon grypowy i tez sie odwlecze ![]()
|
|
#4137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
lady kciuki za szczepienie! Cytat:
Yae interesuje sie tv tylko jak na ekranie zobaczy zwierzeta lub dzieci. U nas od dawna jedna drzemka ok 11 i spi 3h. Zeby nie bylo tak pieknie, to nocne spanie trwa 8-9h z licznymi pobudkami. |
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się zgadzam z Tobą meneq, u mnie też ogromny strach przed mmr ponieważ S alergik i zareagował jak zareagował, więc w wywiadzie mamy uczulenie ale uważam,że należy szczepić dzieci i robimy im większą krzywdę nie szczepiąc, my MMr przeciągamy ale myślę,że na jesień pojdzoiemy do szpitala i zrobimy to w warunkach szpitalnych ![]() ja rozumiem ciężkie przypadki i historie ale myślę,że choroby niosą większe powikłania- znam przypadek śmierci przedszkolaka z powodu pneuomokoków ![]() no i ryzyko powrotu groźnyc chorób zakaźnych, o tym już nie wspomne uważam,że takie przypadki jak Mika, gdzie są przeciwskazania do odroczenia szczepienia są uzasadnione |
|
|
|
|
#4140 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Lady kciuki za szczepienie! meneq zgadzam się z Tobą. marsi ja znam przypadek, gdzie dziecko nie słyszy przez pneumokoki i ja już któryś raz powiem, że bardziej się boję nie szczepić jak szczepić. wczoraj założyłam te skarpety złuszczające. póki co tylko dziwne uczucie na stopach ale jeszcze skóra nie złazi
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

i mega stęskniona , lecę jak na skrzydłach do domu , do mojego dziecka

nagraj go 

żeby nie zapeszyć.... Dzwoniłam od razu do mojej lekarki i jesteśmy umówione na przyszły piątek. Ona musi zobaczyć te wyniki i wtedy się okaże.

22.05.2008
14.08.2011