Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 21:15   #4111
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie wiem co jest mojemu dziecku
Od 3 dni nieustannie piszczy, krzyczy, generalnie marudzi a jak juz cos jest nie po jego mysli to bebenki w uszach wysiadaja.
Wyciaga rece, a jak go biore to chce zejsc i tak ciagle.
Malo je. Generalnie tylko na dworze (+w kapieli) jest w dobrym humorku, jak wracamy to zaczyna sie od nowa.
Poza tym mamizm aktywny - TZ nie moze karmic (nie zje), przewijac, przytulac tez nie za wiele.
.
Ja też myślę że to przez zmienę miejsca.
Ale może te dzieciaczki takie marudne przez ten upał? Daria też od paru dni mega maruda, aż momentami mam dosyć. Ale u nas obstawiam też spuchnięte dziąsełka i wychodzącą (chyba) czwórkę.
Trzymam kciuki aby szybko minęło

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Zaczynam szukać job, bo oszaleje.
Trzymam kciuki!
Wiecie, ja tak narzekam na tą pracę, ale nie wyobrażam sobie tak siedziec dzień w dzień w domu. Chyba bym doła złapała. A tak to idę do pracy, mam styczność z ludźmi, z koleżankami. Pośmiejemy się, pogadamy i mega stęskniona , lecę jak na skrzydłach do domu , do mojego dziecka

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
ano dostałam, fajne, ładne, dobrze leżą,ładnie się układają,ale są mega krótkie, ja mam 170cm wzrostu no i za krótkie dla mnie, ledwo zakrywały sprzedalam znajomej jedną, a druga wystawiłam na all na licytację i poszła za 76zł ogólnie jak za te 10$ to polecam, o ile jesteś niską osoba albo lubisz jak masz prawie tyłek na wierzchu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Wczoraj Antonio usnął na drzemkę po 15 a dziś juz śpi , o proszę. ..
.
Ale mu dobrze pewnie fajnie mu się spało tak na świeżym powietrzu
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
chyba mi się trafiło zdolne dziecko wiem ,ze moj S jest umuzyczniony ale po mlodym sie tego nie spodziewałam, widzialyście filmik z perkusją, kupilam mu wczoraj gitarę w pepco za 20 zeta i od wczoraj nie ma dziecka ciagle siedzi i brzdękoli, fakt,że mial ciągoty do gitary S ale ten mu nie pozwalał nawet na nią patrzeć
chodzi z tą gitarą, klaszcze i podspiewuję :"bedzie" tutaj chodzi o tekst bałkanicy
ŁAŁ! nagraj go
a pogrubione
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Hej !

Dziewczyny jak to jest u Was z drzemkami maluchów. Mój mały szogun wcale nie chce spać już dzień, ale potem marudzi strasznie popołudniu od 18.00. A jak już pójdzie spać to śpi 2.5 w porywach nawet do 3 h. Potem idzie spać na noc ok 23. Nie wspomnę, że już mnie to męczy bardzo, bo ani bez drzemki nie jest dobrze ani z 3 h drzemką.
U nas drzemka codziennie mniej więcej o tej samej porze. Kładziemy ją około 12-13 i śpi około 2h.
Potem zasypia na noc koło 20-21
Cytat:
i jeszcze Poli

dziewczyny, czy Wasze dzieciaki są zainteresowane bajkami w TV? bo mój kompletnie nie interesuje się bajkami ani niczym innym poza muzyką
ale dziś rano Leoś siedział tacie na kolanach leciał Bolek i Lolek- śmiech w glos i komentowanie co robili bohterowie w danym momencie,
szok bo normalnie TV olewa ciepłym moczem
jak leci bajka to Daria popatrzy może 5 min i idzie się bawić bardziej interesują ją reklamy albo eska tv
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

Co do zdrowia - po gorącze ani śladu zostało tylko jęczące dziecko mam nadzieję, że przejdzie.
Byłaśmy dziś na konroli, wyniki dobrze, ale z rozmazu wynika że była to wirusówka. Czyli dalej obstawiamy z lekarką że to trzydniówka była.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
mój 18miesieczniak
SŁODZIAK!!!
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Młoda po szczepieniu nie najlepiej. Goraczkuje 38,5 do 39, prawie nie je i marud. Dobrze, ze choć piersi nie odmawia.

Będę, jak sie nam poprawi.
Buziaki!
Zdrówka!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
U nas taka sytuacja. ..

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-07-08 o 21:14
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:15   #4112
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Młoda po szczepieniu nie najlepiej. Goraczkuje 38,5 do 39, prawie nie je i marud. Dobrze, ze choć piersi nie odmawia.

Buziaki!
Mam nadzieję, że szybko nastąpi poprawa.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Tylko jedna strona do nadrobienia od wczoraj???

Idę się kąpać a potem nadrabiam.

Dziś odebrałam wyniki z tej scyntygrafii nerek. Czytałam , czytałam ale nic mi to za bardzo nie mówiło ale porównałam z wynikami z poprzedniej scyntygrafii którą miała robią pół roku temu i wydaje mi się że jest poprawa, ale żeby nie zapeszyć.... Dzwoniłam od razu do mojej lekarki i jesteśmy umówione na przyszły piątek. Ona musi zobaczyć te wyniki i wtedy się okaże.
To tak po cichu, żeby nie zapeszyć trzymam kciuki

Cytat:
Hello,
jakaja- jeśli to tam gdzie myślę to mamy od siebie 10 minut autem

Neti ale fajny ten Twój bąbel

Hje, kurde nie zazdroszczę tych ukąszeń, moj S miał alergie na komary dostawał normalnie leki antyhistaminowe, a ja mu kupowalam naklejki na ubranka odstraszające komary, potem nosił opaski na rączkach

chyba mi się trafiło zdolne dziecko wiem ,ze moj S jest umuzyczniony ale po mlodym sie tego nie spodziewałam, widzialyście filmik z perkusją, kupilam mu wczoraj gitarę w pepco za 20 zeta i od wczoraj nie ma dziecka ciagle siedzi i brzdękoli, fakt,że mial ciągoty do gitary S ale ten mu nie pozwalał nawet na nią patrzeć
chodzi z tą gitarą, klaszcze i podspiewuję :"bedzie" tutaj chodzi o tekst bałkanicy
Nagraj nagraj

Macie może jakąś radę dla matki, której dziecko wyrywa sobie włosy z głowy??? Nie wiem jak ją odzwyczaić od tego, a dziś zauważyłam, że ma normalnie łysinę na czubku głowy

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:15   #4113
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
oby szybko się poprawiło

Cytat:
Dziś odebrałam wyniki z tej scyntygrafii nerek. Czytałam , czytałam ale nic mi to za bardzo nie mówiło ale porównałam z wynikami z poprzedniej scyntygrafii którą miała robią pół roku temu i wydaje mi się że jest poprawa, ale żeby nie zapeszyć.... Dzwoniłam od razu do mojej lekarki i jesteśmy umówione na przyszły piątek. Ona musi zobaczyć te wyniki i wtedy się okaże.

Cytat:
U nas taka sytuacja. ..
jaaaasne, dobij nas na koniec dnia pięknie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:17   #4114
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
U nas taka sytuacja. ..

Że tak powiem... Meh. Nic szczególnego. Ot, codzienność.

Mam lepsze. Zrobione na weselu kuzynki, w 2010.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10517428_803821386307213_5401046590102961104_o.jpg (62,0 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-07-08 o 21:18
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:18   #4115
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki!
Wiecie, ja tak narzekam na tą pracę, ale nie wyobrażam sobie tak siedziec dzień w dzień w domu. Chyba bym doła złapała. A tak to idę do pracy, mam styczność z ludźmi, z koleżankami. Pośmiejemy się, pogadamy i mega stęskniona , lecę jak na skrzydłach do domu , do mojego dziecka
I do męża chyba też

Cytat:
U nas drzemka codziennie mniej więcej o tej samej porze. Kładziemy ją około 12-13 i śpi około 2h.
Potem zasypia na noc koło 20-21
U nas bardzo podobnie to wygląda

Dominika

Alicja
Stary 2014-07-08, 21:19   #4116
LadyWhisper
Zakorzenienie

zdecydowałam idę jutro z mlodym na szczepienie, idzie ze mną mama, bosze jak ja się boję ;( ;( ;( ;( ;( chyba postawię jutro sprawę jasno, że jestem przerażona tym szczepieniem, zobaczymy, co powie lekarka..... Wiem, że jak jutro nie pójdę to nie pójdę nigdy, także no.....

wpadłam tylko na chwilę, znowu mnie tak plecy napier......że ledwo chodzę, koszmar w piątek w końcu do ortopedy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:27   #4117
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mam lepsze. Zrobione na weselu kuzynki, w 2010.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
zdecydowałam idę jutro z mlodym na szczepienie, idzie ze mną mama, bosze jak ja się boję ;( ;( ;( ;( ;( chyba postawię jutro sprawę jasno, że jestem przerażona tym szczepieniem, zobaczymy, co powie lekarka..... Wiem, że jak jutro nie pójdę to nie pójdę nigdy, także no.....
ale czemu aż tak się tego boisz?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:42   #4118
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki!
No właśnie, jak pojechałam nawet pare razy w tyg na uczelnie to było ok, teraz siedze sama z Amelką 24/h bez tzta, który jest ciągle w delegacjach... nie mam z kim pogadac praktycznie... no także, chyba chce... tylko się boje, ze sobie nie dam rady i zara mnie wyleją

mam goraczke, także tego, ide spac. Dobranoc lasencje.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:44   #4119
pstryczek84
Zakorzenienie

kolacyjka w piekarniku dochodzi - dzis mumie - wiec mozna troszke ponadrabaic

Cytat:

Cytat:

Trzymam kciuki!
:

u mnie identyko

Cytat:

wpadłam tylko na chwilę, znowu mnie tak plecy napier......że ledwo chodzę, koszmar w piątek w końcu do ortopedy
powodzenia!!!!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Wczoraj koło naszego domu mieliśmy węża,musiał chyba od sąsiada z łąki przypelzac. A chwilę przez tą sytuacja mały bawił się w piachu,obok miejsca w którym zasuwal ten wąż. Są plusy i minusy mieszkania na wsi niestety:/
:
chyba bym juz nigdy z chalupy nie wyszla!
duzy?

Cytat:

a jakie akcje odczynia zawsze jest tak że jak wracamy od t., to mijamy wjazd do mnie do domu (uliczka taka) no i nie raz się nie zatrzymujemy u mnie bo moi rodzice zazwyczaj w niedzielę gdzieś idą w góry, albo jadą na basen. Słuchajcie... Dawid chwilę przed owym wjazdem się próbuje rozpinać z pasów, a jak miniemy wjazd i nie skręcimy to takie darcie i nerwy że szok

mój 18miesieczniak
slodziak!

u nas K. tez ma takie akcje, czasem to w szoku jestem ile on pamieta rzeczy

Cytat:
Hej dziewczyny!

Buziaki!
zdrowka, oby szybko goraczka przeszla!

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-07-08 o 21:46
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:47   #4120
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny dla mnie to jest jakas patanoja, zeby rodzic mial. Takie obawy przed czyms co ma niby dziecku pomóc...Lady zanim jutro pójdziesz wejdz sobie na grupe na fb szczepienia.org.pl i albo sie utwierdzisz w swoim przekonaniu, ze trzeba iść, albo ze spokojniejszą głową zrezygnujesz.

Ultra oby małej minęła jak najszybciej gorączka.

Ewik nie mam pojecia co z tym wyrywaniem włosów.

Marsi mi tez mały muzyk rośnie, jak uda mi sie zmniejszyc zdjecie to wrzuce do k. jak daje rade na pianinie

Dobry wieczór miłym paniom
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:54   #4121
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Macie może jakąś radę dla matki, której dziecko wyrywa sobie włosy z głowy??? Nie wiem jak ją odzwyczaić od tego, a dziś zauważyłam, że ma normalnie łysinę na czubku głowy
O matko serio sobie włosy wyrywa? Nie wiem co doradzić.
Cytat:
I do męża chyba też
no teeeeeeeeeeeż jakoś tak nie pomyślałam o nim pisząc to
Cytat:

Kochana. dlaczego aż tak się boisz ? Daria po innych szczepieniach też goraczkowała a po tym nic jej nie było. Komletnie nic. Nie przejmuj się tak . Bedzie dobrze. Trzymam kciuki
I zdrówka dla Ciebie!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

mam goraczke, także tego, ide spac. Dobranoc lasencje.
zdrówka!
Stary 2014-07-08, 22:05   #4122
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
O matko serio sobie włosy wyrywa? Nie wiem co doradzić.
Od dłuższego czasu jak jej się chce spać albo przed samym zaśnięciem ciągnie się za włosy, ale ostatnio ma momenty, że te włosy rwie. Wiadomo jak mówię, żeby tego nie robiła, to rwie je z większą siłą

Domci też jeszcze nie szczepiłam, ale u nas ciągle coś. Teraz czekam na wyniki testów.

Lady trzymam kciuki, żeby było ok po szczepieniu.

Pstryniu co to mumie?

Dominika

Alicja
Stary 2014-07-08, 22:10   #4123
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, które oglądają Devious Maids - domyślacie się, co zrobił Nick? Bo wg mnie, i tak mi się już od dawna wydaje, zabił syna Powellów. A ostatni odcinek to chyba potwierdza.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:10   #4124
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dziewczyny dla mnie to jest jakas patanoja, zeby rodzic mial. Takie obawy przed czyms co ma niby dziecku pomóc...Lady zanim jutro pójdziesz wejdz sobie na grupe na fb szczepienia.org.pl i albo sie utwierdzisz w swoim przekonaniu, ze trzeba iść, albo ze spokojniejszą głową zrezygnujesz.

Ultra oby małej minęła jak najszybciej gorączka.

Ewik nie mam pojecia co z tym wyrywaniem włosów.

Marsi mi tez mały muzyk rośnie, jak uda mi sie zmniejszyc zdjecie to wrzuce do k. jak daje rade na pianinie

Dobry wieczór miłym paniom
Swiete słowa ale chyba tylko my dwie mamy takie poglady

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:13   #4125
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Pstryniu co to mumie?
https://www.google.pl/search?q=mumie...h=857&dpr=0.75

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:17   #4126
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hje a na pewno to komar był? może jakaś wielgachna mucha?? dobrze, że zeszło
Na pewno, sama dziadówę odganiałam

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
na poczatek info od Szajki:
Szajka z Dorotka i Agatka pozdrawiaja z gór. Jest fajnie, spotykamy nawet przerazajace zwierzeta, ktore siadaja na Dorotce i ona placze. To motyle buziaki dla watku, tesknie!
Ciekawe jak tam jej uszanowany

Cytat:
Napisane przez ninag,g Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest u Was z drzemkami maluchów.
Zależy o której się obudzi z nocy. Ale tak mniej więcej 12/14 i przeróżnie, czasem półtorej godziny, czasem dwie, nieraz ponad 3.

Cytat:
i jeszcze Poli

dziewczyny, czy Wasze dzieciaki są zainteresowane bajkami w TV?
No, ale masz pamięć

Bajkami to nie, ogólnie tv. Przede wszystkim piosenki, a reklamy niektóre, Polu lubi te, w których ktoś gada prosto do kamery, bo myśli, że to do niej

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mieliśmy przez sekundę nadzieję na wyprowadzke stąd ale ubieglo nas jakieś małżeństwo
Więc kisimy się dalej
Kurde

Cytat:
duzy?
Jak PYTONG

Kosiłam dzisiaj trawę i myślałam, że się kosiarka zepsuła, a okazało się, że doyebałam oleju pod korek i go wywalało na zewnątrz

Wiecie co zauważyłam? Pola ma jakiś zegar ustawiony i spanie nocne + drzemka zawsze trwają łącznie 12 godzin (+/- 20 minut) Np. śpi w nocy 9 godzin, to potem drzemka ok. 3 trwa, jak w nocy śpi 11 godzin, to potem drzemka max półtorej

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Aha, i młoda od 3 dni sobie jakiś dziwny rytuał pprzedspaniowy wprowadziła. Siada, i na zmianę gryzie sobie palucha u jednej i u drugiej nogi Nie ma, że nie po kolei, musi być raz ta, raz ta. Jakie przy tym figury jej wychodzą, to I dzisiaj w wózku tez sobie sandały gryzła A stopami to się już chyba z pół roku nie interesowała
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:45   #4127
misiaeel
Wtajemniczenie

czy któraś z Was ogląda mecz?

w ogóle mój Mąż wybrał się w końcu do okulisty i okazało się, że ma ukrytą wadę +4 i okulary musi nosić. podłamał się

Ultra oby gorączka szybko przeszła! zdrówka

silver kciuki za te wyniki
a co do pracy. podziwiałam Was wszystkie, ze wracacie do pracy a teraz Wam zazdroszczę. brakuje mi ludzi, innego otoczenia. chyba zacznę szukać czegoś.

neti ale macie widoki

Lady czemu się tak boisz tego szczepienia? będzie dobrze, zobaczysz

Ewik nie boli Ją to rwanie? ot tak po prostu?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:52   #4128
ezzo
Zadomowienie

misiael pewnie wszystkie ogladaja, dlatego tutaj taka cisza

Ja zmykam spac, do jutra
Stary 2014-07-08, 22:53   #4129
hje
Zakorzenienie

Szkoda, że tak szybko poszło, bo teraz nie będzie emocji No, chyba że się cud stanie i Brazylia się obudzi
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:59   #4130
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Od dłuższego czasu jak jej się chce spać albo przed samym zaśnięciem ciągnie się za włosy, ale ostatnio ma momenty, że te włosy rwie. Wiadomo jak mówię, żeby tego nie robiła, to rwie je z większą siłą
A nie boli ją to? Płacze przy tym?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Widziałyście ten mecz ??

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które oglądają Devious Maids - domyślacie się, co zrobił Nick? Bo wg mnie, i tak mi się już od dawna wydaje, zabił syna Powellów. A ostatni odcinek to chyba potwierdza.
Ja na razie nie mam zdania. Mam jeszcze 3 odc do obejrzenia.
Ale serial super!
Stary 2014-07-08, 22:59   #4131
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Szkoda, że tak szybko poszło, bo teraz nie będzie emocji No, chyba że się cud stanie i Brazylia się obudzi
No aż mi ich żal

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-07-08, 23:05   #4132
mala_19kw
Zakorzenienie

Pstryczku- to nie pierwszy raz jak mieliśmy to "cudne" stworzenie na podwórku Często przywozi się je z lasu z drzewem -takim na opał,nie pytaj mnie jakim cudem one lądują na przyczepie
Ale tym razem ten delikwent był napewno od sąsiada i szczerze mówiąc pierwszy raz takiego widziałam,cały zielony,dziwny. Zawsze są w żółte plamki. Nie był to jakiś gigant,ale mały też nie podejrzewam że to jakiś młody gad i jest ich zapewne więcej. Dziwne że zawsze trafiają pod drzwi domu Tyle podwórka mają do dyspozycji a one i tak wybierają domową wycieraczke
Co do wychodzenia z domu w takich warunkach i strachu powiem Ci że jak wpadłam kiedyś w lesie w stado węży od tej pory panicznie się ich boję/brzydze ale na moim podwórku to ja rządze

Elllmi-mi pierwsze co ,z początkiem lata przychodzą do głowy węże i myśl gdzie tym razem spotkam gadzine
Zboczenie takie chyba
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:20   #4133
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko w sumie dobrze zareagował. Pierwszego dnia to pod wieczór czekał pod drzwiami bo chciał już iść do auta i do domu jechać ale już się powoli przyzwyczaja ma swój pokój, swoje królestwo także

a jakie akcje odczynia zawsze jest tak że jak wracamy od t., to mijamy wjazd do mnie do domu (uliczka taka) no i nie raz się nie zatrzymujemy u mnie bo moi rodzice zazwyczaj w niedzielę gdzieś idą w góry, albo jadą na basen. Słuchajcie... Dawid chwilę przed owym wjazdem się próbuje rozpinać z pasów, a jak miniemy wjazd i nie skręcimy to takie darcie i nerwy że szok

mój 18miesieczniak
To jest agent

Cudny!

Cytat:
Hej dziewczyny!

Buziaki!
Ojj, bidulka

Cytat:
Ja też myślę że to przez zmienę miejsca.
Ale może te dzieciaczki takie marudne przez ten upał? Daria też od paru dni mega maruda, aż momentami mam dosyć. Ale u nas obstawiam też spuchnięte dziąsełka i wychodzącą (chyba) czwórkę.
Trzymam kciuki aby szybko minęło

Kurcze, Lady, nie wiem co Ci powiedziec... Znasz argumenty obu stron. Trzymam kciuki, zeby Pietraszko lagodnie to przeszedl

Szaja

Z aplikacja wciaz nie umiem wspolpracowac, takze macie foty na fb Dorobilam sie nowego dziecka
Nie umiem sie przyzwyczaic do jego nowego wygladu, gdzie nasze loookiiiii. Ale musielismy juz mu sciac. Kubus zawsze duzo sie pocil, a przy tej czice to chodzil cale dnie z mokrymi wlosami :/
Bardzo grzecznie wysiedzial u fryzjera. Dopiero pod koniec zaczelo sie wiercenie, a tak to pieknie dal sie zagadac

Dorobilismy sie odkurzacza A ja roweru, ha!!!
Piekny bialy holender mi sie trafil!!

Dzis kolejny marudny dzien, a do tego problemy z zasypianiem (wrzaski, wyciaganie raczek, a potem wyrywanie sie), czyli to samo co wczoraj, ehh bidulek

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Mumie jedza - powariowaly

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:43   #4134
LadyWhisper
Zakorzenienie

Elllmi, Silver, Pietraszko fatalnie znosil wczesniejsze szczepienia, histerie po kilka dni, placz bez przerwy przez kilka kilkanaście godzin, ostatnia szczepionka jaka szczepilismy byla acelularna i ta zniosl dibrze(poza tym, ze spal dluuuuuuuugo po niej) , ale ostatnio tutaj pisalam z Aplikacja bodajze i mi uswiadomila, ze mmr nie ma acekularnych i po prostu sie boje ze bedzie powtorka z rozrywki..... Plus miliardy innych obaw......

Ezzo, a Wy szczepiliscie Tomaszka???
Poprosilam o dolaczenie do grupy, ale nie wiem, czy jestem gotowa jezzcze bardziej sie w to wszystko zaglsbiac..... Czuje z jednej strony, ze to jest moj obowiazek wzgledem dziecka, z drugiej tak przerazliwie sie boje, ze mu zrobie krzywde.....

Nawijko widzialam fote na fb, sliiiiiczny z niego chlopczyk

Dziewczyny wielkie gratulacje przeprowadzki i nowych mieszkan **

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Nawijko jaki masz rower??? Dzisiaj stwierdzilam, ze bardzo by mi to zycie ulatwilo mam jeden w piwnicy jeszcze z komunii swego czasu naprawde super sprzet, ale czy on sie jeszcze do czegos nadajs to nie wiem musialabym do jakiegos serwisu sie przejsc zeby sprawdzili, czy mozna nim jeszcze gdzies dojechac

Tez dostalam smsa od Szajki
Mam tyle na glowie ze nie wiem kiedy sie ze wszystkim wyrobie do tego te plecy...... Tragedia

Nie narzekam, pewnie mnie bedzie mniej chwilowo, caluje

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 06:42   #4135
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Hej !

Dziewczyny jak to jest u Was z drzemkami maluchów. Mój mały szogun wcale nie chce spać już dzień, ale potem marudzi strasznie popołudniu od 18.00. A jak już pójdzie spać to śpi 2.5 w porywach nawet do 3 h. Potem idzie spać na noc ok 23. Nie wspomnę, że już mnie to męczy bardzo, bo ani bez drzemki nie jest dobrze ani z 3 h drzemką.
Ja jak byłam te dwa tyg w domu przestwawiłam Malą na jedna drzemkę, wypada około południa,czasem później zależy jak ranna pobudka. Np wczoraj poszła dopiero o 13:30 i spała 2 h, dzięki temu rano dociąga ( oczywiście z pomoca wózka) prawie do 8.
Cytat:
dziewczyny, czy Wasze dzieciaki są zainteresowane bajkami w TV? bo mój kompletnie nie interesuje się bajkami ani niczym innym poza muzyką
ale dziś rano Leoś siedział tacie na kolanach leciał Bolek i Lolek- śmiech w glos i komentowanie co robili bohterowie w danym momencie,
szok bo normalnie TV olewa ciepłym moczem
Jak juz to reklamy ale takie wstawki z rybką mini mini a tak to zainteresowanie znikome.
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej. Ja od samego początku stawialam na regulacje dzemek. I poskutkowalo. Czy to się podoba Krzysiowi czy nie o 12 wkladam go do luzeczka i wychodzę z pokoju. Maly chwilę się pobawi i idzie spać. Spi 3 h zazwyczaj. Gdy spi mniej to staram się uspic. Bo jeśli spi krótko to bwrdzo marudzi. W nocy spi od 21 do 7 okolo wiec sumarycznie wychodzi 13 h.

Marsi to bardzo się ciesze dziś bylam w sklepie dzieciowym i przymierzalam wuzki podwójne. Jestem w 10000 % pewna ze chce jeden obok drugiego. Nawet byl mój ulubiony bebetto i mnie nie przekonał do swojego modelu jeden za drugim. Jakoś tak ciężko podbić do góry, tego malucha na przedzie nie widać i nie umiejętnie wkladane dzieci moga przewazyc wuzek i sie wywrocic. Hmmmmm hmmmmmm
Neti moj Krzys w niedzielę nie chciał nawet zamoczyc palcow w wodzie. Bylismy w Boszkowie. Kojarzy Któraś z Was te jeziora???
Oho dziś będzie burza jak szlag. Juz jest ciemno.
Moja bratowa ma własnie ten wózek obok siebie i u niej super się sprawdza
Co do burzy to u mne wczoraj tak się zachmurzyło i tak przeokropnie wiało że strach było siedzieć nawet w domu. Potem lekko pokropiło i to i tyle
Cytat:
Hej dziewczyny!

Buziaki!
Oj to zrdóweczka i sił dla Julki.
Cytat:
U nas taka sytuacja. ..

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ellemi u nas tez ciezkoby było z jedna wyplata dlatego pracuje a w domu caly czas bym tez niewysiedziala kilka dni jest fajne ale dluzej no nie wiem

Ja tam mogłabym siedzieć w domu, żeby tylko Tż zarabiał sam tyle co my oboje....
Chociaz jakbym go cały czas musiałą o kase prosić to bym chyba szybko z powrotem do pracy poszła.
Cytat:
AHA
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Dzis kolejny marudny dzien, a do tego problemy z zasypianiem (wrzaski, wyciaganie raczek, a potem wyrywanie sie), czyli to samo co wczoraj, ehh bidulek

Mumie jedza - powariowaly
U mnie to samo, a dobija mnie jeszcze to że całe dopołudnie z Tż jest wesoła i pogodna, bawi się itd, a przy mnie wpada w takie histerie ze nie wiem jak sobie poradzić. Drze sie tak że dorosłwego już dawno by gardło bolało.
Wczoraj pojechałyśmy z tego wszystkiego na małe zakupy. Po deszcze się ochłodziła to ubrałam jej leginsy i bluzkę z długim rękawem. Po zakupach w biedrze pojechałyśmy jeszcze do centrum i przez 3 minuty w samochodzi Oli była cała mokra. Pootwierrałam drzwi i wietrzyłam zanim ja wyciągnęłam, buźkę jej pieluchą wytarłam i szybciutko jechałam ja do domu rozbierać.

Nooi pierwszy raz odważyłam sie wczoraj jechac nowym samochodem, 2 razy mizgasł bo sprzęgło strasznie cięzko chodzi, ale pierwsze koty za płoty...

Na prawdę nie wiem jak radzić sobie z tą histerią Oliwki, nie da się przytulić, odpycha mnie i drze się drze, wkładam ją czasem do wózka i bujam i się uspokaja wtedy, ale czasem i to nie pomaga.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 06:47   #4136
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Elllmi, Silver, Pietraszko fatalnie znosil wczesniejsze szczepienia, histerie po kilka dni, placz bez przerwy przez kilka kilkanaście godzin, ostatnia szczepionka jaka szczepilismy byla acelularna i ta zniosl dibrze(poza tym, ze spal dluuuuuuuugo po niej) , ale ostatnio tutaj pisalam z Aplikacja bodajze i mi uswiadomila, ze mmr nie ma acekularnych i po prostu sie boje ze bedzie powtorka z rozrywki..... Plus miliardy innych obaw......

Poprosilam o dolaczenie do grupy, ale nie wiem, czy jestem gotowa jezzcze bardziej sie w to wszystko zaglsbiac..... Czuje z jednej strony, ze to jest moj obowiazek wzgledem dziecka, z drugiej tak przerazliwie sie boje, ze mu zrobie krzywde.....

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Nawijko jaki masz rower??? Dzisiaj stwierdzilam, ze bardzo by mi to zycie ulatwilo mam jeden w piwnicy jeszcze z komunii swego czasu naprawde super sprzet, ale czy on sie jeszcze do czegos nadajs to nie wiem musialabym do jakiegos serwisu sie przejsc zeby sprawdzili, czy mozna nim jeszcze gdzies dojechac

Mam tyle na glowie ze nie wiem kiedy sie ze wszystkim wyrobie do tego te plecy...... Tragedia

Moje zdanie znasz odnośnie szczepień ale nie bede cie sprowadzac na moja droge musisz sama zadecydowac, poczytaj na grupie
Ezzo nie szczepi juz Tomaszka odpowiem za nia szybko ale potwierdzi to
Mojm zdaniem szczepienie to trzeba jak najdłuższej przeciągnąć a argumenty powiedz ze tz chory wiec sie boisz i tak wkołko mozna do jesieni a potem sezon grypowy i tez sie odwlecze
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 07:12   #4137
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

Lady, tak jak napisala mika, ja juz nie szczepie, jak dla mnie to za duza ruletka, nie zaryzykuje zdrowia syna. My rowniez fatalnie znosilismy poprzednie szczepionki, nieutulony placz przez kilka dni, histerie, goraczki, nieobecne dziecko, nie chce tego wiecej przezywac i martwic sie czy tym razem przypadkiem nie trafi sie cos gorszego. rowniez goraczka to nie jest czyms normalnym po przyjeciu szczepionki, to znaczy, ze organizm walczy z obcymi cialami, kotre zostaly wstrzykniete w jego krwioobieg. Ja nie mam pewnosci i nigdy miec nie bede, ale byc moze, ze i te nasze histerie, ktore lekarze chcieli zagluszac psychotropami maja swoje zrodlo w szczepionkach. Poczytaj sobie na grupie historie rodzicow, to mowi samo za siebie. Ja nie mowie, ze nigdy wiecej nie zaszczepie, ale na ten stan wiedzy jaki posiadam jestem na nie. Poza tym, jesli zdecydujesz sie jednak dzisiaj pojsc, popros pielegniarke o ulotke ze szczepionki i na mijescu przeczytaj dokladnie liste skutkow ubocznych.
Stary 2014-07-09, 07:22   #4138
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
lady kciuki za szczepienie!
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Lady, tak jak napisala mika, ja juz nie szczepie, jak dla mnie to za duza ruletka, nie zaryzykuje zdrowia syna. My rowniez fatalnie znosilismy poprzednie szczepionki, nieutulony placz przez kilka dni, histerie, goraczki, nieobecne dziecko, nie chce tego wiecej przezywac i martwic sie czy tym razem przypadkiem nie trafi sie cos gorszego. rowniez goraczka to nie jest czyms normalnym po przyjeciu szczepionki, to znaczy, ze organizm walczy z obcymi cialami, kotre zostaly wstrzykniete w jego krwioobieg. Ja nie mam pewnosci i nigdy miec nie bede, ale byc moze, ze i te nasze histerie, ktore lekarze chcieli zagluszac psychotropami maja swoje zrodlo w szczepionkach. Poczytaj sobie na grupie historie rodzicow, to mowi samo za siebie. Ja nie mowie, ze nigdy wiecej nie zaszczepie, ale na ten stan wiedzy jaki posiadam jestem na nie. Poza tym, jesli zdecydujesz sie jednak dzisiaj pojsc, popros pielegniarke o ulotke ze szczepionki i na mijescu przeczytaj dokladnie liste skutkow ubocznych.
Szanuje Twoje zdanie, ale z jednym sie mylisz: goraczka po szczepieniu jest czyms naturalnym. Wlasnie o to chodzi, ze organizm walczy z obcymi cialami, dzieki temu wytwarza sie odpornosc. A zeby caly mechanizm sprawniej przebiegal, organizm podnosi temperature.
Yae interesuje sie tv tylko jak na ekranie zobaczy zwierzeta lub dzieci.
U nas od dawna jedna drzemka ok 11 i spi 3h. Zeby nie bylo tak pieknie, to nocne spanie trwa 8-9h z licznymi pobudkami.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 07:56   #4139
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
lady kciuki za szczepienie!

Szanuje Twoje zdanie, ale z jednym sie mylisz: goraczka po szczepieniu jest czyms naturalnym. Wlasnie o to chodzi, ze organizm walczy z obcymi cialami, dzieki temu wytwarza sie odpornosc. A zeby caly mechanizm sprawniej przebiegal, organizm podnosi temperature.
Yae interesuje sie tv tylko jak na ekranie zobaczy zwierzeta lub dzieci.
U nas od dawna jedna drzemka ok 11 i spi 3h. Zeby nie bylo tak pieknie, to nocne spanie trwa 8-9h z licznymi pobudkami.

ja też się zgadzam z Tobą meneq, u mnie też ogromny strach przed mmr ponieważ S alergik i zareagował jak zareagował, więc w wywiadzie mamy uczulenie ale uważam,że należy szczepić dzieci i robimy im większą krzywdę nie szczepiąc, my MMr przeciągamy ale myślę,że na jesień pojdzoiemy do szpitala i zrobimy to w warunkach szpitalnych
ja rozumiem ciężkie przypadki i historie ale myślę,że choroby niosą większe powikłania- znam przypadek śmierci przedszkolaka z powodu pneuomokoków
no i ryzyko powrotu groźnyc chorób zakaźnych, o tym już nie wspomne

uważam,że takie przypadki jak Mika, gdzie są przeciwskazania do odroczenia szczepienia są uzasadnione
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:10   #4140
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Lady kciuki za szczepienie!

meneq zgadzam się z Tobą.

marsi ja znam przypadek, gdzie dziecko nie słyszy przez pneumokoki i ja już któryś raz powiem, że bardziej się boję nie szczepić jak szczepić.

wczoraj założyłam te skarpety złuszczające. póki co tylko dziwne uczucie na stopach ale jeszcze skóra nie złazi

Aniołki[*][*]25.01.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości