|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Na pokazie chustonoszenia polecano także nosidełka, ale tylko dla starszych, tak. od ok. 6 mca. Chociaz wtedy to bedzie juz zima
no to na wiosnę będziemy nosic. Wtedy juz na pewno będzie bezpiecznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4352 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Optymistko, pić powinnaś jak najwięcej. Wtedy woda nie zatrzymuje się tak w organizmie. Poza tym teraz nasze dzieci sporo przybierają na wadze. Ja też teraz tyję najwięcej i najszybciej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytęSpałam 7 godzin Od wczoraj wycieka mi siara...Kolejny upalny dzień a ja mam ostatnie prasowanie przed sobą Zaczęłam dziś pić herbatkę z liści malin. Ciekawe czy zadziała ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
ale ja lubię ziołowe herbaty.Cytat:
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Moni dobrze, że poszłaś do innego lekarza, a Twojemu prowadzącemu należą się solidne baty. Trzymaj się i obyś szybko do nas wróciła ![]() Zaczarowana, piękny kącik A my zaraz jedziemy po wózek
|
#4354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chusty elastycznej sie obawiam bo one sie rozciagaja i jakos nie czuje sie ze dziecko pewnie w niej siedzi a poza tym dosc szybko trzeba ja wymienic bo jest do ilustam kilogramow. Tkana jedna wystarcza na caly 0kres chustowania. Podoba mi sie ta bliskosc przy noszeniu w niej ![]() Zamierzam uzywac chusty/nosidla wtedy gdy wozek nie wchodzi w rachube np idac do sklepu gdzie wozkiem nie wjade a pustego przed sklepem nie zostawie Latwiej tez bedzie znosic wozek z pietra z dzieckiem niesionym w ten sposob a nie na rekach itd Ogolnie chusty sa fajne, nosidla tez ale to alternatywy bo moj kregoslup nie da rady duzo nosic wiec wozek bedzie wykorzystywany na 1-wszym miejscu. Dobra chusta jest tansza od dobrego nosidla - a to tez wazne. Jesli pojedziemy w gory to sie to przyda ale nosil bedzie Tz. Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-07-09 o 09:14 |
||
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
może dojdzie i do Warszawy
![]() My mieliśmy nosidełko, użyliśmy go tylko raz. Nie jestem do niego przekonana. Dziecko tak jakoś dziwnie wisi, opiera się tylko na kroku. Przez lekarzy raczej nie jest polecane. Co do chust to nigdy nie używałam, ale podobno są fajne i zdecydowanie zdrowsze dla dziecka, tak przynajmniej mówią lekarze. Ja nie kupuję ani tego ani tego. Mieszkam w domu, więc wózka wnosić nie muszę, a do noszenia dziecka po domu też mi nie potrzebne.
|
|
#4356 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesli jednak bedzie mala przylepa, to chyba bede musiala dwie kupic bo przy przygotowywaniu obiadu zawsze sie musze uciaprac cala Co robicie dzisiaj na obiad? szukam inspiracji na dzisiaj mam palki z kurczaka to upieczenia, macie jakies fajne przepisy? ile to trzeba piec?Mam ochote na cos takiego: to juz deser :P ) http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...o/przepis.html
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
looo to masz kolosa w sobie Nie martw sie na zapas, na pewno dasz rade, wszystkie, tutaj sobie poradzimy i bedziemy super mamami !!! ![]() Moja tez czesto nie daje mi spac, moze tez jest taka duza ![]() Po 40 minutach juz mnie nie bolalo wczoraj, Tz chcial jechac na IP ale wolalam poczekac bo mala czula a ten bol byl na gorze bo gdyby bolalo mnie na dole to bym od razu jechala do szpitala, no ale koniec koncow nic mnie nie boli juz, jutro wizyta wiec powiem jej o moich wszystkih bolach
|
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"dwie dołączone do opakowania łyżeczki liścia maliny (około 1,5 g) zalać 1 filiżanka wrzącej wody (150 ml), odstawić na 10 minut. Przecedzić. Świeży i ciepły napar przygotowany zgodnie z przepisem należy pić 1 raz dziennie."
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez wczoraj mialam wyciek, poczulam ze mam mokra koszulke i sutki mokre ![]() A mnie bola biodra i plecy |
|
|
|
|
#4360 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do chust to ja jestem zdecydowanie na nie. Przerazaja mnie wyobrazam sobie ze dziecko sie w niej moze udusic. Nie podoba mi sie to. My mamy nosidelko ale wiem ze to dla wiekszej dzidzi. Z tego co czytalam to zdania lekarzy powiedzielone wiec kazdy wg swojego uznania...
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie mam takie wycieki w pierwszej ciąży tak nie miałam.Uciekam na chwilę na plac zabaw, bo synek już czeka.
|
|
#4362 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Cytat:
Używałam go przed mar miesięcy, bardoz pomogło przy zaakupach, lekarzch itd. kiedy dziecko nie chciało leżeć, a musiałam coś zrobić. Swietne. Mam zamiar kupić używane, bo nowe ok 400 PLN kosztuje. Te używane cięzko zniszczyć, one są solidne. Chusta mnie mniee przekonuje, ale podoba mi się u innych. |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz nie ma calymi dniami w domu a ja ze swoim obfitym biustem nie dalabym rady malej nosic w czyms takim, poza tym moje plecy tez by raczej nie daly rady na dluzsza mete. Tz chcial za to i nadal chce kupic nosidelko. http://www.baby-walz.de/ERGOBABYR-Ba...p=125162807210 O takie, ale to pod niego, bo ja jak juz pisalam wyzej ze wzgledu na piersi i kregoslup nie dalabym rady nosic w ten sposob dziecka No tak jak mala sie wypycha to tez mnie boli, ale wczoraj to nie byl bol od wypychania bo bym wiedziala. To bylo cos innego ale na szczescie juz przeszlo i mam nadzieje ze sie nie powtorzy. Ja jeszcze nie mialam robionego GBS, ciekawe kiedy ginka mi zleci. Witaj w klubie my tez z Olivka nie lubimy KTG a mamy co 2 tygodnie przez 40 minut |
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś mam pulpety... mama mnie uszczęśliwiła mielonymi i pulpetami. Mówiłam, że nie chcę, to mi przyniosła, jak nas w domu nie było. A my tacy średnio "mięśni", nie wiem, kto to zje. Jeszcze ziemniaki i buraczki mi kupiła. Jestem na nią zła, bo ma chory kręgosłup i nie może się przemęczać, a robi takie rzeczy... jakbym była jakaś niepełnosprawna. Ale miałam dziś wizytę w szpitalu (cotygodniowe ktg): najpierw pół godz.w rejestracji, żeby powiedzieć "jestem", potem ktg, 40 minut czekania na lekarza, w gabinecie się okazało, że przyniesli nie moją kartę, więc musiałam wyjść i czekać dalej, a jeszcze cały czas jakaś laska w 39 tyg.była tam, gdzie ja: krzesło obok w rejestracji, łóżko obok na ktg i znów obok w poczekalni i cały czas kasałała, kichała i smarkała jakby miała jakiś krztusiec. Miałam ochotę jej za $/&*$ ć, że chora przyłazi w takie zbiorowisko kobiet w ciąży. |
|
|
|
|
#4365 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
Dzisiaj zaczynamy 33 tc Cytat:
Ja się pocę pod piersiami ale to chyba dlatego, że taaaakie są duże ![]() Cytat:
![]() żeby okazało się że wszystko ok. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizyte
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie... znowu noc w plecy, pochwalilam sie, ze mnie mniej swedzi i dostalam nauczke, zeby siedziec cicho! Jestem tak zdrapana, ze jak pojade rodzic i sie rozbiore przed polozna, bede sie wstydzic sladow po paznokciach i tych rozdrapanych strupow...
U mnie dzisiaj pochmurno, ale odkad jestem w ciazy wole zdecydowanie chlodniejsze dni! |
|
|
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
30 dni do tp ![]() Dziewczyny ile płaciłyście za GBS ? Ja zanosiłam dziś wymaz na GBS do laboratorium i pytam o cenę i dowiedziałam się , że będę płaciła dopiero przy obiorze bo to zależy od tego czy wynik dodatni czy ujemny jakieś to dziwne a ja głupia nie dopytałam jaki ma to związek z ceną Moni - dobrze ,że poszłaś do innego lekarze Mi wczoraj też ciśnienie skoczyło ale do 140 dziś rano miałam już 120 ![]() Zaczarowana - śliczny kącik Cytat:
U mnie o dziwo dzisiaj z pogodą trochę lepiej niż wczoraj , jest czym oddychać
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-09 o 10:35 |
|
|
|
|
#4369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobie sobie nastepna i bede popijac kanapke zeby nie czuc tak bardzo tego smaku
|
|
#4370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 33 tydz i |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuje swędzenia. Mi wystarczy, że komar ugryzie i już chodzę ze strupem a co dopiero by było gdyby swędziało całe ciałoMam nadzieje, że to mnie ominie ![]() A na to swędzenie nie ma jakiś maści czy innych sposobów (jakaś zimna kąpiel czy kąpiel w mleku)??? ![]() ![]() klask i:ja właśnie też sprawdziłam i mamy równo 50 dni do tp
|
|
|
|
|
#4372 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez tego nie lubie, trwa stanowczo za dlugo, boli brzuch i tylek od lezenia na boku na zbyt twardym lozku zwykle i w ogole nudy ![]() Cytat:
![]() Ja robie czestoi zapiekanke z ziemniakow, kielbaski, jajka na twardo oi cebuli. tez pycha podlewam mlekiem i daje sporo pieprzu i troche soli, takie tradycyjne tylko ostatnio TZtowi sie znudzilo a synek nie lubi kielbasy![]() Ale milo ze strony Mamusi ze Wam obiad przyniosla, ja to bym wciela takie pulpety z ziemniaczkami i salatka z burakow, ktora uwielbiam i jem i do kanapek i do obiadu W ogole uwielbiam buraki....ciagnie swoj do swego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hehe dziwne z ta cena, biora za zbadanie czy za wynik tez nie kumam ![]() Mi niestety nogi puchna i bez ciazy... Jeju ostatnio maly tak bolesnie mnie kopie ze mam wrazenie ze albo tak urosl albo sie jakos inaczej uklada teraz bo czasem to nie do wytrzymania...
|
|
#4373 | ||
|
Rozeznanie
|
szkoda ze Moni26 nie ma neta w tel albo tabletu, bysmy na bieżąco wiedzialy co u niej. Ale najważniejsze zeby wszystko bylo dobrze! Trzymam kciuki!
![]() Sara, gdzie Ty mieszkasz, ze pada? Ja marze o deszczu! Cytat:
) w wyzszej temp. Polecam, jesli lubisz chrupiąca skorke. Ja uwielbiam![]() Cytat:
ja jak bylam kiedys u gina nie bedac w ciazy, to byla tam taka mlodziutka dziewczyna i tak kaslala, ze szok. Ale to po prostu byli cos strasznego.mi tez mnie to irytowalo, ale bardziej dlatego ze taki kaszel jest niebezpieczny w ciazy
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-07-09 o 11:02 |
||
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło ze strony mamy, wiadomo, ale mam wyrzuty sumienia, bo ja siedzę w domu i spokojnie mogę gotować, a ona lata do pracy codziennie i jeszcze mi gotuje na zapas, a ledwo z tym kręgosłupem łazi. |
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dzis zimno, pada , nie lubie cieplych dni wiec sie ciesze |
|
|
|
|
#4376 |
|
Rozeznanie
|
A tak z czystej ciekawości, czy jest tu jakas dziewczyna ktora będzie rodzila w Plocku? Oprócz mnie
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4378 | |
|
Konto usunięte
|
Pati ja też sie martwię, że mój mały będzie duży. Dwa tygodnie temu miał 3 kg i przeraża mnie ile jeszcze może przybrać...
Cytat:
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi na szczescie nic nie puchnie a kostki widze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

no to na wiosnę będziemy nosic. Wtedy juz na pewno będzie bezpiecznie. 

przyrost wagi- 8 kg ( tak było jeszcze 2 dni temu, bo niestety wyczerpała się bateria w wadze i nie mogę się dzisiaj zważyć
)

za wizytę

D odalam sok brzoskwiniowy zeby zatuszowac smak, jest troche lepiej ale taka...ziolowa feeeee

współczuje swędzenia. Mi wystarczy, że komar ugryzie i już chodzę ze strupem a co dopiero by było gdyby swędziało całe ciało
klask i: