|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
asiulek8 wspaniała wiadomość
![]() Elrosa cudowna relacja ♥ wyglądaliście obłędnie!
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Elrosa jeszcze raz wszystkiego najlepszego i serdeczne gratulacje
wyglądałas pięknie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
Masz takie same?
No to piona! Dzisiaj odbieram suknię! Jaram się jak podpalona stodoła
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulenkowo
My wybraliśmy dla rodziców piosenkę https://www.youtube.com/watch?v=NnT7WOt81Yc Śliczne obrączki i świetne auto ![]() Cytat:
Zgadzam się z Tobą, że przygotowując chcemy, aby wszystko było idealne. Tak naprawdę to my zauważamy pewne niedociągnięcia i przeżywamy, a i tak goście są zadowoleni. Ja cały czas przeżywam, że zapomniałam o jednej figurze w czasie pierwszego tańca i pominęłam pewną sekwencję kroków, natomiast wszyscy mówili, że rewelacyjnie zatańczyliśmy. Obejrzałam filmik z komórki siostrzenicy TŻ i okazało się, że praktycznie tego widać nie było. |
|
|
|
|
#4475 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja bym odbierała suknie to też bym się tak jarała
|
#4476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Elrosa genialna relacja! wzruszałam się i śmiałam na przemian. Pięknie wyglądaliście! jeszcze raz wszystkiego najlepszego Asiulek8 to czekamy na informację ![]() Lin
Edytowane przez nasturcja1308 Czas edycji: 2014-07-09 o 09:06 |
|
|
|
|
#4477 |
|
Raczkowanie
|
Elrosa Gartulacje!!
Supe r relacja!! No i slicznie wygladaliscie!! Wpadki musza byc. Ja bylam w sobote na weselu i Panna Mloda zapomniala z domu bukietu (jak ktoras z dziewczyn na forum) i czekalismy troche w kosciele. na szczescie nie miala daleko od kosciola , wiec przesunelo sie tylko ok 15min reszty wdpadek jako gosc nie zauwazasz ale wiadomo jako para mloda che sie miec wszystko perfekcyjnie. Tylko pocieszam sie ze przeciez nikt z gosci nie wie jak mialo byc
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
dzis idziemy zamawiac tort ;D
na co zwrocic uwage? ![]() Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
elrosa
![]() MIESIĄC!!! |
|
|
|
#4480 |
|
Konto usunięte
|
Hello
![]() My dziś idziemy do USC po ten papier, a pewnie jutro do kościoła ze wszystkimi możliwymi papierami (poza kartkami od spowiedzi bo tych jeszcze nie dostaliśmy i...moim świadectwem maturalnym - bo zgubiłam Z dekoracjami w kościele będą jaja, bo mamusia jednej z PM (sama zainteresowana siedzi za granicą, a mamusia wszystko załatwia) ma zbyt mocne zapędy organizatorskie Wyszła z założenia, że my (czyli ja i ta druga dziewczyna) powinnyśmy wyskoczyć z kasy ot tak, bez oglądania czy choćby konsultowania z florystką - bo pani mamusi podobają się jej dzieła. No niedoczekanie, żebym miała zapłacić za coś w ciemno (poza tym nie widzę potrzeby płacenia za elementy, których nie chcę). Nie wiem jak ta druga PM, ale ja jestem nieco za stara, żeby mi ktoś po głowie skakał
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
gosia5553 Piękna piosenka na pierwszy taniec, zdecydowanie lepiej, że będzie odtworzona w oryginalnej wersji.
pysia Dj robi przerwy, ci lepsi robią je dość krótkie. Ja bym zapytała o propozycje muzyki, co proponuje starszym, a co np. młodszym. Warto też dowiedzieć się, jak jest z dedykacjami. Lin U Was haftowana poduszeczka by idealnie pasowała ![]() Elrosa Jeszcze raz gratuluję. Czytając Waszą relację co chwilę się uśmiechałam A na zdjęciach też widać tę radość - piękna z Was para Szkoda tylko tych filiżanek.madziara A siostra i szwagier nie mają swojej piosenki? misia Z tortem najlepiej pokażcie wzór i zapytajcie, czy się nie rozpłynie. Ostatnio menadżerka nam opowiadała o wpadce z ostatniego wesela - tort miał za ciężkie zdobienia i dwa piętra się zapadły. Sziket A pani mama pokazywała te realizacje florystki? Ostatnio przerabiam to samo, tylko tutaj zapędy dyktatorskie ma jedna z dziewczyn. Wychodzi z założenia, że wszystkie kwiaciarnie kupują te same kwiatki z giełdy i tylko je układają, więc po co szukać dobrej florystki, najtańsza wystarczy
|
#4482 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Link do bolerka http://olx.pl/oferta/koronkowe-boler...7-ID6hJBX.html tam są zdjęcia
![]() I suknia jak coś http://olx.pl/oferta/sprzedam-suknie...7-ID6jmBw.html oluska227887 ale fajnie! Kasiulenkowo gratuluję miesiąca!
|
#4485 | |||
|
Konto usunięte
|
Piękne !
![]() Cytat:
Ten "ranny bawół" mnie rozbawił niesamowicie Cytat:
![]() Cytat:
-sala (wpłacone 10tys) -godzina w Kościele (17:00) -zespół -fotograf i kamerzysta -suknia -welon -wódka +szampan -zaproszenia kupione i wypisane -umówiona fryzura, makijaż, manicure -obrączki -koperty na zaproszenia (podpisane) -etola -poproszeni świadkowie -zawieszki na alkohol -rozdane zaproszenia (93/108) -wybrane piosenki na: pierwszy taniec, tort, podziękowanie, koniec płyty) -kolor przewodni -wybrane czytania (zapytać księdza czy się zgodzi?) -podwiązka -samochód +dekoracja -wzięte dokumenty z USC (akty urodzenia, zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa)i kościelne (akt urodzenia D., nauki, kartki ze szkoły, bierzmowanie) -„co łaska” wynosi 600-900+kościelny+ organista -dekoracje kościoła robimy my lub jedna osoba wyznaczona (na kartce przy Kościele wisi) - spisany protokół -zamówione buty taneczne -zaproszeni rodzice -tort, cukiernia SOBCZYK 45zł/kg, zamówić 3tygodnie wcześniej -zamówiony garnitur - kupione Carlo Rossi DO ZROBIENIA -DJ na poprawiny czy nasza muzyka? -parasol -ustalić bukiet, butonierki -plan dnia, ślubu, wesela, dań -kilka dni przed ślubem przypomnieć każdemu co ma robić -CO Z PSEM?? -kilka dni przed skontaktować się z usługodawcami -wsuwki do włosów -buty na przebranie -bibułki matujące -wybrać fryzurę, makijaż -nasz ratunkowy koszyczek: plastry na odciski/otarcia, plastry, igła i nitka (biała, czarna), agrafki, saszetka Vanisha, chusteczki higieniczne i odświeżające, płyn do demakijażu, gumy miętowe, proszki: przeciwbólowe, na biegunkę, wsuwki do włosów, żel do włosów, bibułki matujące, zapasowe pończochy/rajstopy, zapasowa koszula dla Damiana -umówić się na regulacje brwi -pomyśleć o kłódkach z napisem, na plener -cukierki dla dzieci na wyjście z domu -omówić z księdzem przebieg mszy, -plener: gdzie, kiedy, ile zdjęć, ile trwa, ile kosztuje -rozejrzeć się za biżuterią (kolczyki, naszyjnik, bransoletkę) -diadem (zapytać w salonie o pożyczenie) lub opaska -kupić koszulę (2x) , krawat, buty, pasek (?) -kupić sukienkę na poprawiny -kupić bieliznę na ślub i na noc poślubną -kupić paski wybielające (zacząć używać na miesiąc przed) -pierwsza spowiedź -zapowiedzi w parafiach -przymiarka sukni (najlepiej z butami, welonem, biustonoszem) i zapytać o ucięcie trenu -zamówić bukiety/butonierki -kosze dla rodziców kupić i ich zawartość skompletować -perfumy (ja i Tż) -materiały do dekoracji Sali, kościoła, remizy, mojej klatki, Tż domu (balony, woal, organza, wstążki) -kupić piwo butelkowe (zwykłe + smakowe) -potwierdzenia gości do 3.08 (dzwonić jakby się nie potwierdzili) -dokupić wino i szampana jeśli mało (jak już będzie wiadomo ile gości) -kupić rajstopy/pończochy + zapasowe -Tż do fryzjera (lub 2 przed) -ustalić oczepiny, zabawy, konkursy, piosenki z zespołem -ustalenia z fotografem, kamerzystą -ustalenie menu, godzin posiłków itp na sali -ustalenia z księdzem ostateczne -farbowanie włosów (lub 2 tygodnie przed) -wieczór panieńsko-kawalerski -podać liczbę gości (25.08) -ostatnia przymiarka i odbiór sukni (26/27.08) -zawiązać zawieszki na alkohol -spakować się do „hotelu” (28.08) -dekoracja remizy 29.08 -paznokcie godz. 11:00 -zawieźć na salę alkohol (szampan, wódka, wino) -zawieźć do naszego pokoju nasze rzeczy -spakować torebkę ratunkową dla PM -dekoracja Sali, kościoła, klatki, domu Tż -spowiedź! 30.08 11:00 fryzjer -odebrać bukiety 15:00 zaczynamy ubieranie 15:50/16:00 przyjeżdża Tż z familią -błogosławieństwo 16.20/16.25 wyjście z domu i wyjazd do kościoła 17:00 Msza (dowody świadków, kartki ze spowiedzi) |
|||
|
|
|
#4486 |
|
Raczkowanie
|
My na pierwszej spowiedzi byliśmy pod koniec czerwca a protokół pisaliśmy początkiem czerwca ,wtedy też TŻ dal na zapowiedzi a dopiero po jakimś czasie zobaczyłam,że na tej karteczce pisze ZARAZ PO DANIU NA ZAPOWIEDZI
Tydzień to zdecydowanie za mało ,w pierwszej spowiedzi przedślubnej chodzi o to,żeby te przygotowania do sakramentu dobrze przeżywać,tak nam tłumaczyła babka w poradni
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Od znajomej kumpela będzie miała taki bukiet ślubny. Wysłała mi go i nie wiem co mam powiedzieć
Po zobaczeniu ceny już całkiem odjeło mi mowę http://olx.pl/oferta/sprzedam-bukiet...tml#b0902fc81c http://www.bagatelo.pl/bukiety-okoli...nnej-rosy.html Proszę nie cytować
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
nasturcja,
![]() Waniliova, dzięki za linki, ja jednak nie
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
docik10 mnie się w ogóle ten bukiet nie podoba, strasznie sztuczny. A cena to już w ogóle kosmos
![]() Bolerko jest naprawdę jak nowe jakby któraś z Was była zainteresowana to zapraszam na priv
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wybaczcie, że mnie nie ma ostatnio ! ale to przez przeprowadzkę + wykańczanie wnętrz + ślub + pracę
mam do Was pytanie... jaki cake topper poleciłybyście do tego tortu? figurki par młodych odpadają... myślałam o literkach z cyrkoniami (ale nie wiem, czy to nie zbyt kiczowato będzie wyglądać?) albo o takich banerkach, coś jak w załączniku. najlepiej ten tort wyglądałby chyba bez żadnych dodatkowych ozdób.. podobają mi się jeszcze te napisy, ale nie wiem gdzie coś takiego wykonać. poza tym muszę uważać z finansami
|
#4491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć! Też z moim narzeczonym zastanawialiśmy się nad jakimś układem,lecz my kompletnie nie umiemy tańczyć i najpierw musimy się nauczyć podstawowych kroków jak moja mama widziała nas na nagraniu u kuzynki to odkąd zaczęliśmy planować ślub to kazała nam się uczyć tańczyć.Teraz nam to nawet wychodzi(mowa o zwykłych tańcach) ale ze względu na naszą podatność na stres nie zamierzamy szokować publiki Naszą piosenką jest utwór Anny Jantar-przetańczyć z tobą chcę całą noc.P.S. Też będę mieć problemy z gośćmi,mam takiego wujka-księdza-który tak obraca ,że czasami moje ciotki się wywracają ![]() Pochwalę się wam moim bolerkiem i bukietem ,jakie sobie wybrałam i tortem jakich chcemy mieć na naszym weselu. Edytowane przez ewapucy Czas edycji: 2014-07-09 o 10:43 |
|
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
Elrosa, bardzo wesoła i ciepła relacja, super, że wszystko się udało!
Wyglądaliście pięknie!Kasiulenkowo, za miesiąc!Say, ja bym chyba nie kombinowała na siłę z topperem, skoro żadne Cię w 100% nie przekonują Ja rezygnuję z jakichkolwiek tego typu ozdób, a jak coś, to te literki mają bardzo fajny klimat, ale niestety nie wiem, gdzie można takie kupić...
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
ewapucy super piosenka, uwielbiam ją
My chodziliśmy na lekcje tańca, mieliśmy układ. Tańczyliśmy walca do piosenki ze Shreka Dana Glover - It is you, a potem przeskok na cha chę do piosenki Twist and Shout warto było chodzić na tańce
|
#4494 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piekny ten bukiet ve: trzymam kciuki, zeby piwonie do 2 sierpnia dotrwaly Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo ladne auto, pasuje jak najbardziej [QUOTE=cude;47216892 Czy ktoś ma więcej niż jedną parę drużbów? Jak wyglądał podział obowiązków?[/QUOTE] My mielismy 3 druzbow i 2 druhny, generalnie podczas slubu/wesela glowne obawiazki przypadly swiadkom, a reszta byla im do pomocy, specjalnie nie dzielilismy tego. Cytat:
Cytat:
Docik nieladny ten bukiet co wkleilas, a cena ![]() Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
Elrosa- wyglądałaś super
Nie było mnie tutaj wczoraj bo spędziłam uroczy dzień z Tż (po 8 dniach się nie widzenia ).Dzisiaj też ma wolne to jedziemy do miasteczka obok do mojej kuzynki na kawę, i pochodzimy po sklepach. Chcemy kupić do mieszkania jakieś kubki itp. Bo w pon przeprowadzka! W tym tygodniu miała być moja suknia a na razie pani z salonu nie dzwoni jestem strasznie niecierpliwa!!!Tak w ogóle wczoraj ogarnęła mnie dzika wściekłość. Kuzynka Tż, której nie lubię napisała do niego smsa że nie wie czy będzie na weselu bo dzień wcześniej ma wesele i to zależy od tego czy będzie miała kaca, więc da nam znać w sobotę rano, w dniu ślubu Jak zobaczyłam tego smsa myślałam że rozszarpię tą dziewuchę!! Odpisałam jej grzecznie że prosimy o potwierdzenie do 10 lipca tak jak jest na zaproszeniu, ponieważ musimy za gości zapłacić i nie zamierzamy płacić za kogoś kogo może nie być! Poza tym zadzwoniła moja chrzestna z Belgii i wręcz mi nakazała załatwić jej fryzjera i makijaż! zostało zaraz 3 tygodnie do ślubu a ona się obudziła. W moim rodzinnym miasteczku tego typu usług jak na lekarstwo, wczoraj zaczęłam szukać, niestety wszystko zajęte. Ci ludzie zaczynają mnie naprawdę wkurzać
|
#4496 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam tylko kopię świadectwa, mam nadzieję że przejdzie, bo nie wiem gdzie może być oryginał, na pewno w domu go nie ma:/ Cytat:
Cytat:
i te pary teraz to raczej nie mają żadnych obowiązków, najwyżej kwiaty zbierają pod kościołem, gdy jest ich dużo. W dawnych czasach robili za kelnerki/kelnerów/zmywak.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja chyba znalazłam swój ślubny bukiet goździki i gipsówka, tylko jakie kwiaty we włosy doradźcie |
|||||||
|
|
|
#4497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JESZCZE TYLKO 53 DNI !!! |
|
|
|
|
#4499 |
|
Wtajemniczenie
|
Elrosa super relacja
Dziewczyny dzisiaj 9 lipiec - już tylko miesiąc!!!!!!!!!!!!
|
#4500 | ||
|
Konto usunięte
|
docik10
serio taki będzie miec? Strasznie brzydki, a cena tragedia ![]() Cytat:
Ale jak nie jesteś przekonana do żadnego, to zostaw bez ozdób ![]() Cytat:
A chrzestej bym wcale nie szukała, mogla wczesniej pomyslec a nie w ostatniej chwili
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

wyglądałas pięknie 

26.07.2014 

Wyszła z założenia, że my (czyli ja i ta druga dziewczyna) powinnyśmy wyskoczyć z kasy ot tak, bez oglądania czy choćby konsultowania z florystką - bo pani mamusi podobają się jej dzieła. No niedoczekanie, żebym miała zapłacić za coś w ciemno (poza tym nie widzę potrzeby płacenia za elementy, których nie chcę). Nie wiem jak ta druga PM, ale ja jestem nieco za stara, żeby mi ktoś po głowie skakał 

Po zobaczeniu ceny już całkiem odjeło mi mowę
jak moja mama widziała nas na nagraniu u kuzynki to odkąd zaczęliśmy planować ślub to kazała nam się uczyć tańczyć.Teraz nam to nawet wychodzi(mowa o zwykłych tańcach) ale ze względu na naszą podatność na stres nie zamierzamy szokować publiki
ve: trzymam kciuki, zeby piwonie do 2 sierpnia dotrwaly

jestem strasznie niecierpliwa!!!
serio taki będzie miec? Strasznie brzydki, a cena tragedia