|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
no ale sama babina zostala, to jej wybaczam te zgryzote momentami tak to jest spoko babcia. Cytat:
Cytat:
bede opowiadac ! sporo czytalam o tym ze chlopcy moga pozniej a nawet duzo pozniej zaczac mowic. Ale to nie zmienia faktu ze caly czas koduja slowa, zdania, I jak juz wystrzela to wlasnie jak twoj brat. :-D luksusWikusia co u ciebie, malo cie, pochlonelo cie wspolne mieszkanie? Przegapilam moment kiedy to mialo nastapuc, juz razem czy jeszcze? Jak tesciowa sie ma, wyniki dalej sie poprawiaja? JOJLA jak tam sie czujesz pindolino, kiedy jakas wizytka? :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-07-09 o 10:47 |
|||
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
![]() Edytko u mnie najlepsze są do tej pory butelki lovi medical+. Avent natural i brown's do du.. Dzisiaj ma przyjść avent zwykły (w zwykłych jest smoczek dla noworodka i kolejny od 1 miesiąca, a nie jak wszędzie dopiero od 3 wiec chce spróbować). Piore w białym jeleniu płynie (nie prasuje). Ubranka najlepsze ze smyka!te 3 i 5 paki. Rozmiar 56 jest ciut większy niż standardowe i fajnie się rozciągają więc łatwo przez głowę założyć. My chodzimy tylko w bodziakach lub pajacyk jak jest chłodniej. Reszta leży (śpiochy, kaftaniki itd). Przy karmieniu butla sterylizator elektryczny plus dobry podgrzewacz to podstawa. . Laktator elektryczny lovi taki sobie ( małą siłę ssania miał) avent ręczny po jedynym razie podziękowałam.. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Myjemy w emolium, do dupki linomag zielony. Na odparzenia clotrimazol. Pieluchy tylko białe pampersy! Żadne inne... Tylko one są miękkie i łatwo się dopasowują do ciałka.I chusteczki tez białe pampersy. Krem na sutki medela ok. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Do nosa frida super ![]() Mleko jednorazowe są w Gemini (bebilony, gerbery). Ja sobie trochę ze szpitala wzięłam... ![]() A wiadro super do kąpieli. Wczoraj znowu się kąpaliśmy (dwa dni z rzędu wow ... Płakał okropnie i stwierdziliśmy że gorzej być nie może więc może akurat kąpiel go wyciszy. I tak też było pięć minut ciszy .Polecam ręcznik wielofunkcyjny (zapinany na szyi). Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- A i woda z Rossmanna! Babydream nie trzeba jej gotować I podkłady na przewijak/łóżko tez z babydream! Najlepsze! Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam wczoraj, że się zaczęło a to chyba fałszywy alarm...przyczyną krwawienia musiało być po usg, bo noc i do teraz cisza...trochę pobolewa mnie brzuch i kręgosłup a poza tym ok...jestem w zawieszeniu...czekam...
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk kurde ten biały jeleń wyszedł mi z głowy ale cza wpisac na liste
Fajnie że tak mozna się z forum dowiedzieć, tylko wiadomo każde dziecko inne i ma inne wymagania co do różnych rzeczy....ja sama nie wiem co ja będe kupować, przerażają mnie te zakupy butelkowe i inne takie....
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na sekundę...
Berbie gratuluję! Tak strasznie się cieszę!!! Krzyś cudo! Rena Przytulam Cie kochana...Kucyk- u mnie było dokładnie to samo. Kręcił się non stop. Próbowałam WSZYSTKIEGO! Debridatu, espumisanu, windi ip itd. Nic nie pomagało. Musiałam czekać 3,5 miesiąca, żeby było lepiej. Ne martw się myślami bo tez takowe miałam... U nas 24h na dobę się kręcił wierciła wieczorami wielki płacz. W noc nie spałam prawie w ogóle, bo potrafiło Mu mleko wracać a spał na wznak. Nie zostawał sam nawet na sekundę, bo pare razy się dusił przez to ![]() Musisz to przeczekać i być ostrożna. ![]() Co do rozwoju, to ja już przestała się przejmować. Nie porównuje... Marcel coś ta gada: daj(świadomie i pokazuje co chce), ba, am. Nie chodzi sam jeszcze a jutro kończy roczek Układa wieże, wsadza predmioty do dziurki, pokazuje oko, nos, ucho, ślimaka w książeczce, słoneczko i cal masę innych rzeczy. Naśladuje psa i samochód. Jeździ też resorkami, ale ich nie parkuje ![]() No dobra to sobie popisałam... p.s Jutro mamy roczek!!!
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku to już teraz WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA MARCELKA! ZDRÓWKA!
|
#3037 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio spotkałam się przypadkiem z koleżanką z liceum. Ma dwoje dzieci (6 i 4latka) i ten 4latek nie mówi. NIC. Jedynie wydaje dzwięki: eee, yyy itp. Obeszli wszystkich możliwych lekarzy, łącznie z kompletem badań w szpitalu matki i dziecka w łodzi i lekarze nie wiedzą dlaczego nie mówi, bo rozwija się prawidłowo i wszystkie badania wychodzą ok. Straszne to jest dla rodziców. Agatko gratuluje 6miesiaca Twój tp to jakoś połowa listopada, tak? Cytat:
Cytat:
A Barbi pisałaś kiedyś o opiece po CC. Ja cc miałam w sb o 20 a Emilkę dostałam w niedzielę przed południem i od tamtej pory 24h/dobę była tylko ze mną. Leżałam na sali jednoosobowej i robiłam wokół niej wszytsko sama. Pielęgniarki przychodziły tylko z lekami i rano brały na 15 minut na kąpiel i ważenie. Wszystkie noce była ze mną, a w szpitalu spędziłyśmy tydzień. Po powrocie do domu byłam wykończona. Gdyby nie pomoc mamy nie wiem jakbym przetrwała te kilka dni po powrocie do domu. |
|||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdyle Agatka..myślę o Tobie codzennie
Nie mam czasu do wc iść a co dopiero na pocztę... Dobra spadam! |
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka termin mam na 8-10 listopad...
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Kocurku spokojnie Kochana, nic sie nie dzieje
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
Rena
Kocurku to jutro imprezka! Roczek Marcela!!! Już dzisiaj sto lat dla słodkiego solenizanta |
|
|
|
#3041 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też przeraża powrót do pracy.. Cytat:
Nie przejmuj się glupimi radami Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja piore w 40-50 stopniach. Cena jest ok Cytat:
![]() Już roczek ![]() : oklaski:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
mam co chciałam (a raczej czego nie chciałam, bo nie miałam pojęcia, ze tak to wygląda ) niedawno narzekałam na to, co było w pracy (zastój, marazm itd) a teraz chętnie bym do takiej pracy w "swiętym spokoju" wróciła Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Iza no to idź i szybko nie wracaj, niech Tż się pobawi z małym
Anitka zdążę czy nie to się okaże, póki co rozpiździel przy remoncie i idzie to wszystko jak krew z nosa....nie umiemy dojść do porozumienia w sprawie drzwi...np....itd masakra jakaś....Poza tym nademną ciągle wisi widmo szwu, więc leżenie, nie będe mogła za dużo łazić po sklepach i wybierać co jakie chcę....a póki co nie mamy ustalonego ani wózka, ani łóżeczka ani niczego innego... i nie zapowiada sie w najbliższym czasie żaden taki wyjazd aby coś pooglądać i się zorientować...Co do imienia póki co obstaje jedno ale nie wiem czy takie zostanie.... Wika o ludzie no to się porobiło! Mam nadzieję że trafisz szybko do ginka z tymi wynikami!
|
#3045 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pani my chyba damy do prywatnego żłobka na kilka godzin i teściowa też pomoże Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś damy radę, innej opcji nie ma ![]() Kochana ja się czuję bardzo dobrze a i to czasem jest powodem głupich myśli i zmartwień ![]() Za dwa tygodnie mam połówkowe i wtedy też wizytę - już przebieram nogami i strasznie czas mi się wlecze Cytat:
straszne jest takie zawieszenie Kochana myślę o Tobie dużo i ciepło ![]() Cytat:
![]() Dam, dam - nie ma innej opcji ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3047 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to nie dziecko, to sf ![]() a złote rady... w kosmos z nimi ![]() pierwsze słowo synka koleżanki: "tata ma opel" ![]() Cytat:
![]() widać jak każdy co innego lubi i dobrze ![]() ![]() ![]() a jaki to "ręcznik wielofunkcyjny"? taki z dziurą na główkę??? Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Imprezka jutro? rewela! Gratuluję!!! Cytat:
![]() ![]() załatwiłam żłoba ale sobie mordę otworzyłam (ja - spokojny człek ). I nagle miejsce się znalazło podpisana umowaTo teraz mnie czeka rozmowa z szefową i jak się da to od 1 X wracam do pracy. szokens ![]() nie wiem czy będę umiała ciut wypadłam z obiegu
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-07-09 o 12:45 |
||||||
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Kocur wszystkiego najlepszego dla Marcelka
Wika gratuluje Rena trzymaj sięPani super że ci się udało. Ciekawe jak T. się tam spodoba Olek wpada w histerie gdy ktoś obcy próbuje go choćby na ręce wziąćTak sobie przypomnialam że pisałaś czego to teściowa nie uczyła T. Moja uczy bucu buc żeby głową uderzał o jej głowę a on później próbuje na nas to trenować bez wyczucia i nie raz go boli. Oczywiście ja się czepiam
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie przez te upały. Co prawda twierdzi, ze nic jej nie jest i już wychodzi, ale rzucam robotę i jadę
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a podajecie w takie słoneczne dni witaminę D?
|
#3051 | ||
|
Zadomowienie
|
No jakbym nie widziała na własne oczy to bym nie uwierzyła, że takie egzemplarze istnieją w realu
![]() Cytat:
zmiany, zmiany, wielkie zmiany.Cytat:
|
||
|
|
|
#3052 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak teściowa??Panika heh....tylko ja chyba tak jak TY nie mam zapalu do tego wszystkiego bo i strach mi nadal towarzyszy.... Super że się udało załatwić żłobek, tiaaa TY spokojna, ja bym nie powiedziała
|
|
#3054 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
mojej mamie do emerytury jeszcze prawie 20lat pracy zostało
a teściowa też jeszcze pracująca. Mój ojciec nie żyje a teść schorowany, z większym dzieckiem na chwilę zostanie ale z maluszkiem nie ma opcji. Więc będzie żłobek oj miałam ogromne szczęście na takich trafić... choć tfu, tfu wciąż mam niepodpisaną umowę, nie było terminów u lekarza medycyny pracy i idę dopiero w sobotę, muszę wyprosić, żeby mi zdolność wypisał ze wsteczną datą i dopiero wtedy będę mogła umowę podpisać. I daj Boże, żebym się dobrze czuła i ładnie pracowała, żeby mi w październiku przedłużyli umowę ![]() ![]() ![]() Cytat:
brawo! Bardzo się cieszę, że się udało ![]() Szykują się duże zmiany Cytat:
bardzo mi przykro, życzenia zdrowia dla Mamy
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz nie masz obaw jak zareabuje mały?Jest jakiś okres przygotowawczy czy 01.09 tak po prostu zostawiasz go w obcym miejscu i z obcymi osobami? Cytat:
![]() Tak
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3057 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego spotkania Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
od kiedy masujesz Emi? iza ale ty masz już pracę upatrzoną czy dopiero będziesz szukać? Cytat:
![]() w pracy na pewno się odnajdziesz, ale jak zniesz rozstanie Cytat:
dziewczyny czy wy podajecie maluchom smoczka?
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie luz, powoli się wdrażam we wszystko ale są wakacje, studenta na uczelni ciężko uświadczyć więc i ja nie mam na razie specjalnie dużo do roboty
![]() Myślę, że jak dostanę umowę o pracę (teraz będę mieć 3 miesięczny staż, po nim ewentualnie umowę o pracę) to będę musiała wrócić po 26 tygodniach... ale może jeszcze uda się później trochę na rodzicielskim zostać, wyjdzie w praniu...
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
co one mają w głowie????
masakra.... ściskam Was! ![]() Cytat:
bo spokojna. do czasu aż się zdenerwuję ![]() hehe ![]() Cytat:
ale chcę dla niego jak najlepiej. on lgnie do dzieci... ze mną się nudzi :/ a ja śpiewać nie umiem, manualnie go nie posytymuluję itp cały czas liczę też na rodzeństwo dla T. gdyby (tfu tfu) ciąża była jak torresowa, to żłobek by rozwiązał wiele kwestii. dyrektorka powiedziała, że wrzesień to miesiąc adaptacyjny. zaczynamy od godziny dziennie. pewnie będę warować pod drzwiami ![]() T. miał bardzo nasilony odruch ssania. na cycu wisiał po 40 minut, bardzo często. dostał w 8 dobie. na szczęście nie uzależnił się. nie używamy od stycznia.
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie uda się załatwić po znajomości powrót do starej pracy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

tak to jest spoko babcia. 

Przytulam Cie kochana...

no i w ogóle wkurzyłam się tą wizytą i tymi złotymi radami pt. zostaw ją jak płacze to się przecież sama uspokoi, nie możesz jej cały czas nosić, powinna lubić spacery w wózku, to ja sobie wymyślam itd...

mam co chciałam (a raczej czego nie chciałam, bo nie miałam pojęcia, ze tak to wygląda
i nie zapowiada sie w najbliższym czasie żaden taki wyjazd aby coś pooglądać i się zorientować...