III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-09, 20:19   #3781
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Ja dzisiaj za Argentyną
Wiecie co właśnie otwieram? Laysy paprykowe Mniami
Jak dzisiaj wieczorem i w nocy znowu będzie tak duszno to chyba się pochlastam... Wczoraj o 3 zasnęłam dopiero i potem w dzień uskuteczniałam drzemki... Ale druga taka noc to już będzie przegięcie.

Co do mycia buźki to fajnie wiedzieć że od 1 ząbka Ja myślałam że jak już szufladka w miarę zapełniona będzie No cóż wszystkiego trzeba się dowiedzieć Jejku jaja ja bym była niedoinformowana gdyby nie Wy

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 20:22   #3782
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hemoglobina poniżej normy na tym etapie jest ok , jak nie jest zbyt duzo ponizej to nawet leków ci powinien gin ni edawac, ja ostatnio miałam ciut ponizej i lekarka powiedziała z ejest ok jak na ten etap zapytałam jedynie czym podgonic to :czerwone mięso, spzinak , brokuły itd
Hehe, Ja jutro mam na obiad gulasz z karku wolowego, brokul, kalafior i ziemniaki i za tydzien badanie krwi i jestem pewna ze znowu będzie gorzej niż ostatnio. Dobre są jeszcze kiełki i pestki np dyni.
Po prostu dzieciaczki teraz duzo biora, co zrobić ;-)
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 20:27   #3783
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
nmartyna za wizyte i za laysy ja dzis rano zgrzeszylam w KFC ale koszyk malin tez kupilam,drugi dostalam od tesciowej i juz nie ma

U mnie tez pada i w ogole jest chlodniej troszke

i nie wiem dziewczyny co z tą pastą dla niemowlaków... czy to potrzebne czy nie?szczerze mówiąc pierwsze slysze ech tego wszystkiego jest za duzo
Ja używałam przy Majci dopiero jak jej pierwszy ząbek wyszedł zarówno pasty jak i szczoteczki. Nie wiem, może źle...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 20:30   #3784
małaPaulina
Wtajemniczenie

aa2 ja mam wyniki ponizej od bardzo dawna,juz chyba od 2 trymestru ale i tak bylo na tyle ok ze lekarz nie kazal nic brac...
ale az tak niskich wynikow nie mialam jeszcze nigdy
hemoglobina to w miare ok ale hematokryt maaaaaaaaasakra...

dobra nie bede juz tu zanudzać,troche sie po prostu poirytowalam bo naprawde sie staralam przez ostatnie 2m-ce jesc zdrowiej a tu taka niespodzianka

Ja nie znam sie na sporcie wiec nikomu nie kibicuje ale obejrze z Tztem

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 20:39   #3785
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

dobra nie bede juz tu zanudzać,troche sie po prostu poirytowalam bo naprawde sie staralam przez ostatnie 2m-ce jesc zdrowiej a tu taka niespodzianka

Ja nie znam sie na sporcie wiec nikomu nie kibicuje ale obejrze z Tztem
W ciąży wszystko nieprzewidywalne Stosowałaś kremy na rozstępy-wyszły,zdrowo jadłaś-wyszła anemia W tym stanie to chyba wszystko na odwrót

Ja to się cieszę,bo mój facet jako ten z nielicznych meczy nie ogląda Na szczęście,bo nie będę musiała słuchać jak się drze na całe osiedle ani nie będzie wychodzić z kumplami na meczyk do baru A i ja też od sportu zawsze stroniłam i nienawidzę piłki nożnej...

Od jutra sklejam kartony i pakowanie nie chce mi się

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 20:53   #3786
elffirka
Rozeznanie

Witam się i ja wieczorkiem... Jutro wizyta ale dopiero o 12.50 więc Bożenkę przyszykuję z rana... Od rana mam kiepski humor jakiś i jeszcze od wczoraj nie działała połowa kanałów nc+ więc ja inteligentna wyłączyłam z prądu dekoder i włączyłam jeszcze raz i co? I nie działa... Małż ustawiał antenę na wszelkie sposoby i cały czas jest jakość 0% i ja głupia popsułam... Tragedia... Jutro będzie próbował z jakimś miernikiem bo pożyczy od mojego wuja... Ale dzisiaj poszedł na nockę a ja nie zasnę bez telewizora bo się boję... Na razie włączyłam film jakiś bollywood ale nudny trochę i nie mam co robić...
Byłam w Netto z moim tatą bo przyjechał i widziałam fajną szafkę do przedpokoju za 169zl jutro chyba wyciągnę Małza bo naszą pogryzł pies... W ogóle doładowałam sobie konto w Mixie i mi wsiorbało 12zł a powinno 5 za rozmowy a reszta nie wiem gdzie zniknęła... Tragiczny dzisiaj dzień... Chyba muszę iść zaraz spać...
Gratuluję wszystkim wizytującym i tym co dzisiaj dostarczono im paczuszki...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 20:59   #3787
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Na szczoteczkę daję niewielką ilość pasty i wcieram ją we włosie. Zawsze myję zęby małej - nie zawsze współpracuje ale zęby ma myte. Zresztą do 6-7 roku życia rodzic powinien aktywnie uczestniczyć w myciu ząbków dziecka.
Rano myjemy elektryczna - najpierw ja, a potem córcia myje sobie
ząbki. Wieczorem normalną szczoteczką.
Pasty raczej nie zjada, a nawet jeśli to niewielkie ilości bo daję mało pasty. Chociaż ostatnio jak któreś z nas myje zęby to mała też chce szczoteczkę koniecznie z pastą. Potem próbuje wypluwać Skoro robi tak tatuś to ona też chce
zastanawiam się własnie nad kupnem szczoteczki elektrycznej dla młodej, rzeczywiscie fajna sprawa? co ile się wymienia? Ja młodej szoruję zęby i ona też sobie potem szoruje sama. Jak miewała kiedyś fochy o mycie zębów to jej zaczęłam mówić, że jak nie będzie myć to takie malutkie robaczki bedą jej robić dziurki z ząbkach, zwłaszcza jak będzie jeść słodycze. I ona teraz szczotkuje zęby i często mówi "papa robaczki"

Cytat:
Napisane przez funykiki Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałyście wcześniej (nie mogę odszukać) co do smarowania dupci niemowlakowi ? i co do noska będziecie używać , słyszałam że są jakieś spreje oczyszczające .
nic nie stosowałam do nosa, ale moja młoda nie miała kataru do jakiegoś 2-go roku życia. Słyszałam za to, ze im mniej grzebie się przy nosku tym lepiej. Nie ma co kombinować chyba jedynie może u noworodka coś się pojawić jakby katar, ale to chyba resztki ód płodowych, coś mi się majaczy takiego

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość

Słuchajcie wylicytowałam pajace i body 8 sztuk za... 9zł
wyglądają ładnie zobaczymy, z przesyłką dwie dyszki Już z niecierpliwością czekam
wow, jaka okazja

Cytat:
i nie wiem dziewczyny co z tą pastą dla niemowlaków... czy to potrzebne czy nie?szczerze mówiąc pierwsze slysze ech tego wszystkiego jest za duzo
młodej zaczęłam myć jak pojawił się ząb, a że pojawił się pierwszy ząb jakoś w 9. miesiącu to miałam przez wiele miesięcy spokój

Cytat:
kurde dziewczyny mam juz wyniki badan,co do toxo to nie wiem czy umiem je zinterpretowac ale mam strszna anemie,masakra... spadl mi niesamowcie hematokryt chociaz ostatnie 2m-ce sie tak zdrowo odzywialam ze jestem w szoku,no masakra
spokojnie, nie patrz na normy, te normy nie są dla kobiet w ciaży. Tak mi tłumaczono w pierwszej ciaży i teraz przy drugiej ciąży to samo mi mówią. Ginekolog określi, czy rzeczywiście trzeba będzie żelazo zastosować ja mam hematokryt poniżej normy od ładnych paru tygodniu i dopiero niedawno kazała mi brać dodatkowe żelazo.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja używałam przy Majci dopiero jak jej pierwszy ząbek wyszedł zarówno pasty jak i szczoteczki. Nie wiem, może źle...
kochana, ja wielu rzeczy nie robiłam przy młodej i młoda przeżyła nie przemywałam dziąsełek, nie przemywałam oczek (pół roku po urodzeniu młodej przypadkiem dowiedziałam się, że niby należy przemywać oczka), przy nosku nie grzebałam. I młoda zdrowa osobiście uważam, że wiele zaleceń jest wyssanych z palca i firmy farmaceutyczne nakręcają sobie klientów, bo wmawiają, że jak chcesz by dziecku było jak najlepiej (a który rodzic tego nie chce) to stosuj to,to i to. Jasne, że jak dziecko cierpi na coś, ma np problemy z oczkami, to co innego.

U mnie też pada, ale fajnie od razu lepiej się oddycha

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-07-09 o 21:00
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:15   #3788
agnes 20
Zadomowienie

A ja mam straszne wyrzuty sumieniaMój małż tak się przejął nową rolą że pracuje już chyba ponad swoje siły żeby nam nic nie brakowało. Dziś się z nim w ogóle nie widziałam, bo spał na kanapie bo przeziębiony a do pracy wyjechał zanim wstałam czyli gdzieś przed 7 i do tej pory go nie ma.A jutro rano znowu do innej pracy na 24 h.Ehh boję się żeby mu się to na zdrowiu nie odbiło.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:16   #3789
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Witam się i ja wieczorkiem... Jutro wizyta ale dopiero o 12.50 więc Bożenkę przyszykuję z rana... Od rana mam kiepski humor jakiś i jeszcze od wczoraj nie działała połowa kanałów nc+ więc ja inteligentna wyłączyłam z prądu dekoder i włączyłam jeszcze raz i co? I nie działa... Małż ustawiał antenę na wszelkie sposoby i cały czas jest jakość 0% i ja głupia popsułam... Tragedia... Jutro będzie próbował z jakimś miernikiem bo pożyczy od mojego wuja... Ale dzisiaj poszedł na nockę a ja nie zasnę bez telewizora bo się boję... Na razie włączyłam film jakiś bollywood ale nudny trochę i nie mam co robić...
Byłam w Netto z moim tatą bo przyjechał i widziałam fajną szafkę do przedpokoju za 169zl jutro chyba wyciągnę Małza bo naszą pogryzł pies... W ogóle doładowałam sobie konto w Mixie i mi wsiorbało 12zł a powinno 5 za rozmowy a reszta nie wiem gdzie zniknęła... Tragiczny dzisiaj dzień... Chyba muszę iść zaraz spać...
Gratuluję wszystkim wizytującym i tym co dzisiaj dostarczono im paczuszki...
Banalne pytanie ale czy sprawdziłas kabel od Anteny przy dekoderze?
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:26   #3790
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A ja mam straszne wyrzuty sumieniaMój małż tak się przejął nową rolą że pracuje już chyba ponad swoje siły żeby nam nic nie brakowało. Dziś się z nim w ogóle nie widziałam, bo spał na kanapie bo przeziębiony a do pracy wyjechał zanim wstałam czyli gdzieś przed 7 i do tej pory go nie ma.A jutro rano znowu do innej pracy na 24 h.Ehh boję się żeby mu się to na zdrowiu nie odbiło.
no większość facetów taka jest :/ Chcą zapewnić odpowiedni byt swojej rodzinie,ale co za dużo to niezdrowo... Mój Tż też teraz dorywa sobie czasem jakieś fuchy i po pracy jedzie gdzieś na kilka godzin dorobić i sam mówi,że szuka pracy jeszcze na pół etatu,żeby iść przed pracą albo po pracy na 4 godziny,z tym,że on pracuje na zmiany więc przez to nie byłoby go cały dzień w domu..
Może mu powiedz,żeby odpoczął sobie trochę? Kasa kasą ale jednak to długo nie trzeba żeby się wykończyć

http://demotywatory.pl/4228451/Dyskryminacja - a gdzie tam jak zawsze przesada

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:30   #3791
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt i tych wszystkich cudnych zakupów
No mamusie widzę, że już w większości jesteśmy przygotowane na nasze maleństwa

A co do mycia zębów lub jego braku hehe To ja też nie słyszałam nigdy zeby coś w buzi dzieciaczka przemywać czy szorować, dopiero ja się ząbki pojawiają to zaczyna się "pielęgnacja"
Wiecie, ja jeszcze faktycznie przemywałam Mające język jak miała nalot jakiś aftinem o ile dobrze nazwę kojarzę,ale to tylko kilka razy się zdarzyło.
Stary 2014-07-09, 21:35   #3792
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
zastanawiam się własnie nad kupnem szczoteczki elektrycznej dla młodej, rzeczywiscie fajna sprawa? co ile się wymienia? Ja młodej szoruję zęby i ona też sobie potem szoruje sama. Jak miewała kiedyś fochy o mycie zębów to jej zaczęłam mówić, że jak nie będzie myć to takie malutkie robaczki bedą jej robić dziurki z ząbkach, zwłaszcza jak będzie jeść słodycze. I ona teraz szczotkuje zęby i często mówi "papa robaczki"
Wolę myć jej zęby elektryczną, jest dokładniej niż zwykła. Ciężko mi powiedzieć na ile starcza - kilka miesięcy W sumie elektryczną myję raz dziennie, chyba że wpada jakieś mycie dodatkowo w ciągu dnia. Wieczorem nie myje elektryczną bo młoda przy tym często się drze i rozbudza się przed spaniem. Jak będzie starsza to pewnie będziemy myć tylko elektryczną.

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Boskie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:38   #3793
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
no większość facetów taka jest :/ Chcą zapewnić odpowiedni byt swojej rodzinie,ale co za dużo to niezdrowo... Mój Tż też teraz dorywa sobie czasem jakieś fuchy i po pracy jedzie gdzieś na kilka godzin dorobić i sam mówi,że szuka pracy jeszcze na pół etatu,żeby iść przed pracą albo po pracy na 4 godziny,z tym,że on pracuje na zmiany więc przez to nie byłoby go cały dzień w domu..
Może mu powiedz,żeby odpoczął sobie trochę? Kasa kasą ale jednak to długo nie trzeba żeby się wykończyć

Kurcze właśnie wszystko tak się poukładało jak na złość że wszystkie zlecenia się nałożyły i trzeba zrobić teraz i niestety z wypoczynku nici, martwi mnie tylko to że przeziębiony jest porządnie od tygodnia i nie ma czasu sie nawet wychorować. Mam nadzieję że za jakiś tydzień wszystko wróci do normy
Stary 2014-07-09, 21:42   #3794
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Cię Kochana. Mój pracuje jeszcze więcej
I właśnie się z nim poklocilam bo obiecał ze nie będzie palił jak się przeprowadzimy a pali wciąż i jeszcze na balkon chce wychodzić a umowa była ze nie pali nikt na balkonie. Wyszedł na dol na papierosa z wielkim bulwersem, że zapier.. A nawet papierosa nie może zapalić. Źle mi strasznie.. Nie ma czasu na nasze rozmowy bo pada zmęczony , nawet na wspólny spacer, ostatnio byliśmy w podróży poślubnej rok temu. Za chwilę urodzi się mała i tak już pewnie zostaniemy takim małżeństwem, które się mija i każdy żyję swoim życiem. Nie potrafię do niego trafić. Jak mam go wyciągnąć na jakąś rozrywkę czy rekreację skoro widzę jaki zmęczony jest
Do dupy
Stary 2014-07-09, 21:48   #3795
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
przeca dlatego napisałam co i jak bo przeciesz nie musisz o tym wiedzieć, ja juz zdązyłam sie zorientować bo przy Marcelim musiałam
generalnie piszą 0 + bo to od pierwszego ząbka a takowy moze pojawić sie dośc wcześnie , jakby napisali np od 6 miesiaca to ja jako matka wariatka jaby zabek wyszedł w 5 to juz bym nie kupiła
OOo to możemy sobie ręce podać, bo ja też jestem matka- wariatka...
Aż mnie to czasem samą męczy...

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
O to masz medyczny dzień w środę

Pomylili mi się- we wtorek mam dentystę.

A jtr.z Majka do alergologa. Kaszle niesamowicie, katar juz trochę mniejszy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-09, 21:57   #3796
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię Kochana. Mój pracuje jeszcze więcej
I właśnie się z nim poklocilam bo obiecał ze nie będzie palił jak się przeprowadzimy a pali wciąż i jeszcze na balkon chce wychodzić a umowa była ze nie pali nikt na balkonie. Wyszedł na dol na papierosa z wielkim bulwersem, że zapier.. A nawet papierosa nie może zapalić. Źle mi strasznie.. Nie ma czasu na nasze rozmowy bo pada zmęczony , nawet na wspólny spacer, ostatnio byliśmy w podróży poślubnej rok temu. Za chwilę urodzi się mała i tak już pewnie zostaniemy takim małżeństwem, które się mija i każdy żyję swoim życiem. Nie potrafię do niego trafić. Jak mam go wyciągnąć na jakąś rozrywkę czy rekreację skoro widzę jaki zmęczony jest
Do dupy
No to dokładnie jak u nas, mąz chodzi podenerwowany, nie ma nawet czasu przytulić. Ostatnio jedyne gdzie się ruszamy z domu to na obiad do teściowej bo mąż nawet w niedziele pracuje. Ale już zapowiedziałam że wytrzymam tak tylko do porodu, potem rezygnuje z części zajęć i ma mi pomagać. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Stary 2014-07-09, 21:58   #3797
elffirka
Rozeznanie

Latte kabel jest dobrze podłączony bo jest siła na 70% tylko jakość ciągle na 0... Zobaczymy jutro jak Małz nicc nie zdziała to zadzwoni do obsługi i tyle... Ale dzięki za pomoc...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:00   #3798
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:

kochana, ja wielu rzeczy nie robiłam przy młodej i młoda przeżyła nie przemywałam dziąsełek, nie przemywałam oczek (pół roku po urodzeniu młodej przypadkiem dowiedziałam się, że niby należy przemywać oczka), przy nosku nie grzebałam. I młoda zdrowa osobiście uważam, że wiele zaleceń jest wyssanych z palca i firmy farmaceutyczne nakręcają sobie klientów, bo wmawiają, że jak chcesz by dziecku było jak najlepiej (a który rodzic tego nie chce) to stosuj to,to i to. Jasne, że jak dziecko cierpi na coś, ma np problemy z oczkami, to co innego.
zgadzam się jak dla mnie to tez chodzi tylko o kase i tyle,ja nie kupuje zadnej soli fizjologicznej,zadnej wody morskiej,zadnego linomagu i innych rzeczy,jak sie cos bedzie dzialo to do apteki Tz skoczy i tyle.
Co do moich wynikow ja mam ponizej normy juz wg widełek dla kobiet w ciazy...
Latte88 na pewno sie jakos ulozy i nie bedziecie jak stare malzenstwo to taki chwilowy kryzys mysle
agnes 20 no bo zyjemy w takich czasach ze ludzie pracuja ponad swoje sily
nie wiem co ci powiedziec Np moj tata pracuje w jednej firmie ponad 15lat,ciagle na nadgodzinach i jak jest chory to zawsze do pracy przychodzi bo na L4 nie moze isc... a poza tym szef zawsze moze zwolnic za chodzenie na L4... no chory kraj

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:03   #3799
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

nic nie stosowałam do nosa, ale moja młoda nie miała kataru do jakiegoś 2-go roku życia. Słyszałam za to, ze im mniej grzebie się przy nosku tym lepiej. Nie ma co kombinować chyba jedynie może u noworodka coś się pojawić jakby katar, ale to chyba resztki ód płodowych, coś mi się majaczy takiego

wow, jaka okazja

młodej zaczęłam myć jak pojawił się ząb, a że pojawił się pierwszy ząb jakoś w 9. miesiącu to miałam przez wiele miesięcy spokój

spokojnie, nie patrz na normy, te normy nie są dla kobiet w ciaży. Tak mi tłumaczono w pierwszej ciaży i teraz przy drugiej ciąży to samo mi mówią. Ginekolog określi, czy rzeczywiście trzeba będzie żelazo zastosować ja mam hematokryt poniżej normy od ładnych paru tygodniu i dopiero niedawno kazała mi brać dodatkowe żelazo.

U mnie też pada, ale fajnie od razu lepiej się oddycha
Też racja . Ja oczka przemywałam jaknropiały- tak mi powiedziała położna.

Mandragorrka jaką macie szczoteczek elektroniczną?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-09, 22:06   #3800
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Też racja . Ja oczka przemywałam jaknropiały- tak mi powiedziała położna.

Mandragorrka jaką macie szczoteczek elektroniczną?
Najzwyklejszą Oral B Vitality, mała ma z końcówką dla dzieci.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:09   #3801
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Używałaś może? U męża w pracy dużo osób tego używało i bardzo chwalili, że to jedyne co pomagało więc wzieliśmy na wszelki wypadek.

Tak używałam, DOSTAŁAM od koleżanki z forum. Do dziś jestem jej wdzięczna i będę już do końca moich dni, bo to był jedyny specyfik, który pomógł naszej córeczce na kolki.
Jak SOE skończył to wynalażlam właśnie bobotic i też na szczęście pomógł.
Z tym,że teraz nie mam skąd Sab simpex wziąć,więc w razie W Bobotic kupię.
Stary 2014-07-09, 22:12   #3802
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Tak używałam, DOSTAŁAM od koleżanki z forum. Do dziś jestem jej wdzięczna i będę już do końca moich dni, bo to był jedyny specyfik, który pomógł naszej córeczce na kolki.
Jak SOE skończył to wynalażlam właśnie bobotic i też na szczęście pomógł.
Z tym,że teraz nie mam skąd Sab simpex wziąć,więc w razie W Bobotic kupię.
no ja na wszelki wypadek zakupie te sab mam koleżankę to poprosze o zakupienie, nawet jak dla malucha nei wykorzystam to maz jak miał problem z brzuchem czy ja to nam tez pomogło
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:15   #3803
anesh_
Zakorzenienie

Amelie dobrze, że Wam się nic nie stało.

Niestabilna zdrówka.

Gratki za dobre wieści dla wszystkich wizytujących.
Stary 2014-07-09, 22:18   #3804
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się jak dla mnie to tez chodzi tylko o kase i tyle,ja nie kupuje zadnej soli fizjologicznej,zadnej wody morskiej,zadnego linomagu i innych rzeczy,jak sie cos bedzie dzialo to do apteki Tz skoczy i tyle.
Co do moich wynikow ja mam ponizej normy juz wg widełek dla kobiet w ciazy...
Latte88 na pewno sie jakos ulozy i nie bedziecie jak stare malzenstwo to taki chwilowy kryzys mysle
agnes 20 no bo zyjemy w takich czasach ze ludzie pracuja ponad swoje sily
nie wiem co ci powiedziec Np moj tata pracuje w jednej firmie ponad 15lat,ciagle na nadgodzinach i jak jest chory to zawsze do pracy przychodzi bo na L4 nie moze isc... a poza tym szef zawsze moze zwolnic za chodzenie na L4... no chory kraj
Kraj jest strasznie chory, jeszcze zanim byłam w ciąży chciałam wyjechać stąd to on nie chciał, teraz jak bym chciała stabilizacji to coś przebakuje o wyjeździe.
Boje się tego, że dziecko urośnie pójdzie w świat a my nie będziemy mieli o czym ze sobą rozmawiać. Tak się wyryczalam w łazience oczy jak królik. Przyszedł przeprosił i nie zapalił nie było czuć od niego. Tez mi go szkoda, bo tyle dla nas robi zdaje sobie z tego sprawę, ale jest mi go szkoda, bo nie myśli o sobie. Kiedyś może przyjdzie taki dzień, że będzie chciał to wszystko sobie odbić. Juz dziś mówił : inni jeżdżą na ogniska piją bawią się a ja nawet palić nie mogę.

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Latte kabel jest dobrze podłączony bo jest siła na 70% tylko jakość ciągle na 0... Zobaczymy jutro jak Małz nicc nie zdziała to zadzwoni do obsługi i tyle... Ale dzięki za pomoc...

tez miałam swego czasu problem z enką i u mnie właśnie był obluzowany kabelek. Mam nadzieje, ze szybko naprawi

Cytat:
No to dokładnie jak u nas, mąz chodzi podenerwowany, nie ma nawet czasu przytulić. Ostatnio jedyne gdzie się ruszamy z domu to na obiad do teściowej bo mąż nawet w niedziele pracuje. Ale już zapowiedziałam że wytrzymam tak tylko do porodu, potem rezygnuje z części zajęć i ma mi pomagać. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Mój niby tez ma po porodzie być więcej w domu ale wątpię. Wtedy będą wydatki dopiero
Staram się być optymisyka na codzień ale dziś się zdolowalam mój też niedziele święta nie ka znacznia dla niego dzień idzie bo służba. Z resztą nasi chyba z podobnym powołaniem i trybem pracy.
Stary 2014-07-09, 22:31   #3805
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
no ja na wszelki wypadek zakupie te sab mam koleżankę to poprosze o zakupienie, nawet jak dla malucha nei wykorzystam to maz jak miał problem z brzuchem czy ja to nam tez pomogło
No w sumie dobze mieć cos w razie W, a powiedz za ile kupujesz ten Sab Simplex?
Agnes,a Ty za ile? Jedno opakowanie wzielas?
Stary 2014-07-09, 23:20   #3806
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie dobze mieć cos w razie W, a powiedz za ile kupujesz ten Sab Simplex?
Agnes,a Ty za ile? Jedno opakowanie wzielas?
wtedy u Marcelka dostałam , a teraz nei wiem,ale pprosze kolezanke zeby zerkneła po ile jest u nich
dobrze ze ten temat wyskoczył bo ma przyjechac na dniach do pl to akurat pogadam co i jak

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:38 ----------

no śpiochy normalnie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 23:58   #3807
Latte88
Zakorzenienie

Nie śpię oglądałam mecz a miałam zastopowane 15 minut i dopiero skończyłam karne Argentyna góra huhu
Stary 2014-07-10, 01:34   #3808
carolciuska
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Spicie pewnie albo przynajmniej probojecie spac......
Ja jestem w szpitalu. Zglosilam sie na izbe, bo od poludnia pobolewal mnie brzuch na dole. Nie sadzilam, ze zostane. Baba na ip mega nieprzyjemna, nie mam za bardzo sily na opis jej zachowania. Lekarz zrobil usg i powiedzial: od dawna sie pani tak macica stawia? Wystarczy ze dotkne brzucha. Powiedzial, ze szyjka dluga, ale ....i nie zrozumialam, a jak pozniej pytalam to ta krowa nie udzielila mi info. W kazdym razie zagrozenie porodem przedwczesnym. Moj S przejety, wlasnie przywiozl mi rzeczy. Napisze pewnie jutro. Boje sie troche
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 05:48   #3809
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Ja jestem w szpitalu. Zglosilam sie na izbe, bo od poludnia pobolewal mnie brzuch na dole. Nie sadzilam, ze zostane. Baba na ip mega nieprzyjemna, nie mam za bardzo sily na opis jej zachowania. Lekarz zrobil usg i powiedzial: od dawna sie pani tak macica stawia? Wystarczy ze dotkne brzucha. Powiedzial, ze szyjka dluga, ale ....i nie zrozumialam, a jak pozniej pytalam to ta krowa nie udzielila mi info. W kazdym razie zagrozenie porodem przedwczesnym. Moj S przejety, wlasnie przywiozl mi rzeczy. Napisze pewnie jutro. Boje sie troche

trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze

co do mycia zabkow to tez mam zamiar myc dopiero jak 1 wyrosnie, szczoteczke bardziej wzielam po to zeby masowac dziasla jak beda sie wyrzynac, chociaz przez net jest taniej kupic niz sklepie

nam polozna mowila zeby buzie w rodku przemywac przegotowana woda i gazikiem, noska nie trzeba oczyszczac bo jak dziecko kicha to ona samo sobie nosek oczyszcza chyba ze cos nie moze wyjsc i my to widzimy t delikatnie mamy pomoc temu wyjsc patyczkiem do uszu

pozatym my juz nie spimy ba malz do pracy pojechal zrobilam mu sniadanko i juz zasnac nie moge ale leze nadal bo wczoraj znow te bole w brzuchu lekkie dostalamniby po nospie przechodzi ale bez jaj, a dzis musze jechac po dokumenty szgierce i jeszcze z samochodem na przeglad.
Kurcze nic zrobilam sobie kromeczki a takie glodne jestesmy a nie chce mi sie isc pitero nizej

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 06:09   #3810
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki...na pewno bedzie dobrze dawaj znać co i jak...

Jestem przerażona tymi szpitalami kurczę coraz więcej dziewczyn ląduje na ip i w szpitalu jak powiedziałam o tym tz to nakrzyczał, ze mam nie czytać ale tez codziennie myje wszystkie gary i sprząta po pracy chociaż mi sie chyba nic nie dzieje...

Na 10 wizyta...pierwsza u nowego lekarza w De wiecie, ze mi sie nie chce nie wyspalam sie chyba i dziwnym objawem tego jest bol mięśni w rękach
A pamietam, ze któraś z Was tez wizytuje dzisiaj

Wczoraj wieczorem Was czytałam ale jakos weny było brak na wbicie sie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości